A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ó micsoda laptetej!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Hú csajok, az előbb pár másodpercig úgy kalimpált a szivem, hogy azt hittem meg akar állni!Ilyet még nem éreztem eddig, vagy csak nagyon enyhén, vajon ez is a terheséggel van összefüggésbe?Sajnos évek óta szívzörejem van, most a belgyógyászati vizsgálaton észre is vette a háziorvos, irt is egy beutalót szívultrahangra, ami nov. 14-én lesz.Nemrég elég gyakran volt légszomjam is( már a terhesség alatt).Ti nem észleltetek ilyesmit???Én úgy tudom, hogy ez a tünet inkább a terhesség végén jellemző a megnövekedett méh nyomja a rekeszizmot és ezért van.

Mi is el akartunk utazni a szüleinkhez, jó lett volna kimenni a temetőbe, de 300 km, és most nem úgy alakult, ezért csak itthonról gondolunk az elhunytjainkra :( .

Legyen nektek is szép hétvégétek!

Kép

Kép
deli

én is úgy érzem, hogy időnként hevesebben üt a szívem. általában ha fekszek.
mindenkit küldtek belgyógyászati vizsgálatra? engem itt Szegeden nem. :roll:
mamacka!
és azt mondták, hogy mi a jó Algopirin helyett? én továbbra is paracetamolra szavaznék.
mindenkinek jó pihit!
toncsi

toncsi80

Toncsi
Persze a paracetamol az!
Én is tudtam, hogy a végén csak azt lehet, de nekem az Algopirin sokkal jobban hat.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Deli
szerintem hívd fel a védőnőt... ez alapból gondolom, hogy nem velejáró, de ha neked amúgy is van szívproblémád...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]D írta:mamackaeli
szerintem hívd fel a védőnőt... ez alapból gondolom, hogy nem velejáró, de ha neked amúgy is van szívproblémád...

Ááá, azért annyira még nem aggódom, azt a szívuh.-t mindenképp megvárom, akkor kardiológus fog megvizsgálni, nem hiszem, hogy a védőnő tudna ezzel kapcsolatban érdembelit mondani.

Kép

Kép
deli

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már igencsak kezd adventi hangulatom lenni.Épp az előbb olvasgattam egy Karácsonyi fórumot a babaszobán, úgyhogy el is kezdtem ötleteket meriteni.Nálunk általában nagy sütés-főzés van Karácsonykor, de erről idén megpróbálom lebeszélni magam, mivel a fizikai állapotom nem igazán kedvez most ennek, de azért a pulyka biztosan nem marad el.Se' baj, több idő lesz lelkileg felkészülni.

Kép

Kép
deli

Sziasztok!

Mamacka!
Örülök, hogy minden rendben, úgy aggódtam!!!

Ki hogy áll a latinnal??? Megtaláltam a gerincemről készült röntgen leletet, és nem nagyon értem, csak felületesen.
Ha beírom ide a szöveget, megpróbáltok nekem segíteni!!! biztos valaki okosabb lesz nálam...!!! :D

Adventi hangulatom már hetek óta nekem is van...főleg amikor tervezgetjük, hogy az épülő házunkban lakunk majd karácsonykor... :D Férjecském most is ott dolgozik, én meg takarítottam, bár elég fáradt vagyok, fáj a hasam, derekam...apró hányinger, de ez már semmi a pár héttel ezelőttikhez képest. :D

Hétfőn megyek dokihoz, védőnőhöz, uh is lesz, és fogok hozni képet, mert megjátszuk azt amit Mamacka is...Bocsi, hogy elloptuk az ötleted, de nekem kell kép a babánkról, és lesz, és tök jó lesz majd nektek is megmutatni!!! :D

További szép napot mindenkinek!!!!

Ma vagyunk 14 hetesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

toncsi80!

Engem sem küldtek belgyógyászatra...eddig. aztán hogy utána fognak-e...???? Nem tudom!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

1Bambi!
Én sem iszok sokat, fél vagy egy liter,amit megiszok. Néha többet, de az ritka. soha nem ittam sokat...
Nekem is fájni szokott a hasam.... :(

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,
nemrég értünk haza vidékről. Tényleg nagyon szép idő volt egész nap :)

Mary, Toncsi,
a belgyógyász az a háziorvos. Oda minden kismamának el kell mennie. A háziorvosnak is kell szakvéleményt írnia a kismama könyvbe.
Egyébként gratula a 14. héthez Mary, és várjuk nagyon a beszámolót az UH után.

Mamacka,
Hát picit fura volt, hogy átadják a helyet a metrón. Meglepődtem kicsit és vacilláltam is, hogy elfogadjam-e.

Deli,
én már alig várom a Karácsonyt. Nekem a készülődésből általában a kellemesebb része jut. Ajándékvásárlás, csomagolás, fa és lakás feldíszítése. Sütni-főzni anyám és anyósom szokott :)

Kép
emi29

Emi29!

És belgyógyászatra úgy mondják, hogy mennem kell, vagy nekem kell kitalálni...???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

sziasztok,
szépek a pocakok és a babák, a kismamák nemkülönben... :) Azért olvasok ám, ha ritkábban is írok.
Ollem, nekem kiskönyvet sem adtak belgyógyászati vizsg. nélkül. Amikor az első alkalommal megállapították, hogy tényleg babát várok, kaptam beutalót laborba-EKG-ra belgyógy-ra. A belgyógyra vinni kellett (volna) a labort. Mivel én boldogan itthon felejtettem, megcsinálták az EKG-t, és azzal meg a laborral küldtek a háziorvoshoz. Így megvolt a háziorvosi vizsg. is. Utána mehettem a kiskönyvért a védőnőhöz. Ez a kőbányai protokoll.
A készülődés már nekem is megy...igyekszem időben elkezdeni, mert a két lány mellett nagyon kell figyelni, hogy ne legyen kapkodás a vége. Akartam is írni nektek, hogy ha az első babát várók most táppénzre mennek, akkor nagyon szép, nyugalmas készülődésük lesz...karácsonyra is, babára is. A testvér várása már messze nem olyan nyugis, használjátok ki az elsőt:) Nekünk volt a héten egy nagy rohanásunk az Ikeában, a kicsi nem maradt az apja nyakában, ha engem látott, én kellettem, ha letettük, akkor elkószált, a nagynak pedig kétszer kellett pisilni menni, és az egész áruházban csak egy mosdó van, tudtommal. Én meg egyre nagyobb pocakkal cipeltem a kicsit, futottam a naggyal. Fárasztó volt. De azért nem cserélnék senkivel, félre ne értsetek :lol:
További jó pihenést,
Nuska+
nuska1

Nuska!

Érdekes dolgok ezek, hogy mi hol hogyan működik...
Nekem ahogy megállapították, hogy van szívhang, még aznap elmentem védőnőhöz, mert oda küldött rögtön a doki. ott kaptam kiskönyvet. Aztán a védőnő küldött el vérvételre. általános vérkép+vércsoport megállapításra. úgyhogy én eddig ennyi beutalót kaptam...
Tényleg mindenhol másképp vannak a dolgok... :shock:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,
Na igen. Ahány ház annyi, annyi szokás. Nekem a védőnő szólt, hogy kell egy teljeskörű belgyógyászati vizsgálat. Aláhúzta a kiskönyvemben, hogy el ne felejtsem :)
A háziorvos csupán annyit csinált, hogy megnyomkodta a hasamat, megkocogtatta a hátamat és meghallgatta a szívverésemet.
Ja és ő adott beutalót az EKG-ra. Nekem is kellett vinnem a háziorvoshoz a labort, de én nem otthon felejtettem, hanem a nőgyógyásznál volt, úgyhogy első alkalommal a háziorvos meg se vizsgált.

Nuska,
nem lehet egyszerű a Babavárás és a készülődés két kis gyerkővel...

Kép
emi29

Tudjátok multkor kikértem a tanácsotokat a táppénzről...
Már itthon is mindenki azt mondja, hogy maradjak. Egyrészt, mert lesz elég dolgom. Nov. 20.-a után járólapozunk , csempézünk, tapétázunk, aztán költözünk folyamatosan...úgyhogy nem fogok unatkozni!!!! :lol:
És már most jobb a derekam, hogy nem ülök egész nap...fel tudtam ülni segítség nélkül a kádban...eddig mindig a férjem húzott fel+egy kicsit oldalra kellett fordulnom+jajgattam picikét.... :lol:

Gerincemről beírom a szakorvosi lelet szövegét, hátha valaki tud nekem segíteni....én csak nagyjából értem. De mire megyek hétfőn, kissé képben akarok lenni. Ne nézzenek már hülyének... :lol:

"A D. gerincen enyhe ív jobbra convex scoliosis. Az alsó szakaszon egy-egy apró Schmorl hernia látható.
Az L. gerincen minimális balra convex scoliosis. Az L. II.-IV. csigolyákon kis Schmorl herniak láthatók. Az S. I.-en spina bifida.
A radius fejecske proximál felé luxalt helyzetben van, rajta mérsékelt deformáció figyelhető meg."

Na ennyi a lelet...Szép gerincem van, mi???
Valaki segítsen nekem ezt magyarosítani...főleg az utolsó mondat okoz gondot. Meg a herniákat nem tudom pontasan hogy mik. Meg hát ez mennyire komoly szerintetek???
Megj.: tesiből fel voltam mentve...emiatt

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote]B írta:ocsi, hogy elloptuk az ötleted,

Ne viccelj már!
Talán még ajánlottam is nektek anno ezt a tippet!
Nem én találtam fel a spanyolviaszt! :wink:

én nagyon szeretem a karácsonyi készületet és a Karácsonyt is.
Igyekszünk sajátkészítésű dolgokat adni, vagy valami egyedi ötletet kitalálni... már írtam azt hiszem a karácsonyi vásárt, de ismét szólok, hogy érdemes ellátogatni mert nagyon jó szokott lenni! A verseskönyv amit illusztráltam már a nyomdában van... az is szép ajándék lehet, főleg aki szereti a Kalákát! :)

Első babát várók tényleg használjátok ki a nyugit amíg lehet! :)

Mi az előbb néztük meg Áron első napjairól készült fotókat videókat... hihetetlen milyen csöpp volt... olyan kis aranyos elolvadok...
Kép
imhol-e:
http://gportal.hu/picview.php?prt=56939 ... 27&index=1

Kép
Kép
Kép
mamacka

convex scoliosis=gerincferdülés

hernia=sérv

Kép
Kép
Kép
mamacka

luxalt helyzetben=ficamodott helyzet

ennyit tudtam segíteni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Mary-ahogy Mamacka is irta + a spina bifida-nyitott gerincet jelent (ez persze olyan formában is létezik, hogy az érintett gerincrészlet bőrrel fedett).Erről tudtál, hogy ilyened van?

Kép

Kép
deli

Ja most nézem, hogy az utolsó sor a könyökömről van....amit elfelejtettek megműteni...azóta sem műtötték meg, mert 50%, hogy jobb lesz, 50% hogy rosszabb.

Mamacka!
Köszi a segítséget.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Deli!

Nyitott gerincemről tudtam, csak elég felületesen. Hát voltam 11 éves, amikor kiderült a dolog...elég sokat fájt a derekam és a gyerekorvos küldött el röntgenre. Emlékszem anyukám még sírt is haza felé...
Nekem azt mondták, hogy a bőr hámréteg zárt. Nem tudom , hogy mit jelent....???? :roll:[/b]

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mamacka-nagyon édesek a újszülöttkori képek Áronról!Mostanában mi is gyakran nézegetjük a lányom születésekor készült videót, képeket, és mondjuk neki, hogy a kistesó is olyan picike lesz, ha megszületik.[/b]

Kép

Kép
deli

Mamacka!
Most nézem, hogy van több kép is... :D Tényleg milyen édes...olyan picike, törékeny. Az ember szeme fénye... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]D írta:ollemeli!

Nekem azt mondták, hogy a bőr hámréteg zárt. Nem tudom , hogy mit jelent....???? :roll:[/b]

-szószerint azt jelenti, amit mondtak, mármint, hogy a gerincrészlet a nevezett helyen bőrrel boritott, zárt, mivel sajnos ez a rendellenesség létezik olyan formában, amikor szószerint nyitott gerinc van, azaz nem fedi bőr a gerincet, ezért ez születéskor ki is derül.

Kép

Kép
deli

Ez az elváltozás súlyosabb esetben, ha bőrrel nem fedett területek vannak elég súlyos következményei lehetnek.De ha bőrrel fedett, előfordul, hogy nem fog semmilyen tünetet okozni

Kép

Kép
deli

Deli!
köszi a segítséget. mondtam én, hogy van aki nálam okosabb... :D
Emlékszem akkor azt mondták....ennek már 12 éve, hogy ha szeretnék gyereket, akkor valószínű feküdnöm kell, mert a nagy súlyt meg egyebet a gerincem nem bírja el...
Amikor a védőnőnek mondtam a panaszomat, nem mondott rá semmit, be sem írta a könyvembe....godolta, hogy hülyéskedek???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!
A hernia sérvet jelent, scoliosis = gerincferdülés.
Hát akkor ha már készülődtök lassan az új házba, tényleg legyél csak táppénzen! Lesz dolgod elég! De jó lesz nektek! Karácsony már az új házban. Jó dolog csinosítani a sajátot!! :D

Szép 7végét mindenkinek!

Kép
gabo001

Gabo!

Jó dolog is az új házikót szépíteni!!! Egy háromszor négyes kis szobából kikerülni egy 103 m2-es házba....+ a felső szint is be lesz építve tavaszra. Saját konyha, fűrdő meg minden. Jó persze most is jó a sorunk, Anyukámnál lakunk,de a saját az saját!!!
mit szólnak a cégnél a táppénzhez, azt nem tudom. Ők azt hiszik szerintem, hogy még szülés előtt egy hónappal is dolgozni fogok...pedig én csak annyit mondtam, hogy ameddig bírom....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem
Szerintem az, hogy nyitott gerinced van, azért elég fontos információ várandóság idején! A súly hordozás végett és gondolom az öröklődés is számít... pl neked biztos fokozottabban ajánlották a folsavat...

A házikó miatt irigykedek... mi már egy éve, hogy nemtudunk beköltözni a lakásunkba, azóta már el is ment az egésztől a kedvünk... :( lélekben már tovább költöztünk...
Azt reméltem, hogy no majd idén Karácsony, de úgy nézem abból sem lesz semmi...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Nem ajánlották a folsavat, mert a doki nem tudja, hogy ilyen a gerincem. A védőnő kérdezte még az elején, de talán már írtam, hogy ez a kiskönyvembe nem került bele. Szerintem be kellett volna írni , nem? Ezért is viszem el a dokinak a papírjaimat...remélem, hogy nem kapok nagy enyje benyjét, mert nem vittem előbb a leletet.... :?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mamacka!
Házatok hogyhogy nem tudtok beköltözni??? Anyagi okok , vagy???
Persze ha nem akarsz nem válaszolsz rá.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem
Igen... anyagi okai vannak... első lendületünkben szétvertük és nincs pénzünk felépíteni :? vagy pénzt keresünk és nincs időnk a lakáson dolgozni, de azt el is viszi a törlesztés, vagy a lakáson dolgozunk, de jóformán anyagra sincs pénzünk...
Pedig már megőrülök anyós-após párosnál! :(

de azért szedtél vitamint vagy folsavat nem?

Kép
Kép
Kép
mamacka

ja és nem ház csak lakás... 56 nm évek óta ígérgetik, hogy felújítják a házat lesz lift stb... csak ennek fényében vágtunk bele... most nyárra ígérik... remélem ennek már lesz látszatja... ugyanis a harmadik emeleten lakunk... lift nélkül, két gyerekkel egy kicsit kemény lenne...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Nem szedtem semmilyen vitamint. A dokim elevit és társai ellenes!!!

A mi házunk is már előbb kész lett volna, ha a bank nem tartja vissza a pénzt hetekig, ha nem kell várni az elején hónapokat az építési engedélyre stb...már ott laknánk!!! Most az építőre várunk 12.-ig , hogy beburkolja a falakat+mennyezetet. Még jó hogy a párom ezer mester és megcsinálta a villanyt, fűtést, vizet...stb...persze én is segítettem neki. Így sok pénzt meg tudtunk takarítani!!! Meg néha időt is. Mi is munka után és szombaton csináljuk, mert vasárnap istentisztelet, és kettő három fele érünk haza, bár utána is szoktuk csinálni a házat.
Most megyünk Győrbe csempéért, hamarosan indulunk.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Oh Mary, elég komoly a gerincedről a leleted .. én is csak azokat tudnám írni, amit már előttem megtettek...
De ezt azonnal tudasd a dokiddal, mert nagyon fontos :!:
Nekem is van külön tornám, kaptam 3 A4-es papírt tele gyakorlatokkal, amit csinálnom kell babavárás alatt .. persze amíg bírom. Meg járok gyógytornászhoz is néha .. meg úszunk most már rendszeresen.
A gerincproblémás kismamáknak fokozottan kell a mozgásra ügyelni, nem hagyhatjuk el magunkat .. ha csak ülünk egyfolytában, az rengeteget árthat! Nekem is akkor fáj a derekam, amikor egész nap varázsolok a gépen .. :?

Mamacka - Lakásfelújítás az nagyon kemény .. mi év elején vettünk lakást egész jó állapotban, mégis a szobákat betonig "romboltuk" .. és sok idő meg pénz kipofozni .. Biztos sok megy most a babavárásra is nálatok .. megértjük :(
Mi pl. kb júniusig egyfloytában költöttünk a lakásra, és kifogytunk teljesen .. most van ami nincs befejezve, de legalábba mienk, és itt lakunk!
Persze nálunk is horribilis lakáshitel meg ami kell...
Hajrá nektek! És kitartás!!

Kép
szösszenet

Mamacka!
Mi is négy emeletes panelben laktunk gyerekkoromban és hát tényleg nehéz egy anyának gyerekekkel...mi hárman voltunk. Amikor már nagyobb voltam, de még kellett babakocsi, többször fordult. én lent vártam, amíg visszajön. főleg ha vásároltunk is.
Ja és magasított földszintnek hívták mindezt Szentendrén. gondolom te is ismered ezeket a házakat. az elnevezést csak azért találták ki, hogy ne kelljen liftet építeni.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet!!!

Akkor menjek táppénzre? elég indok a leletem szerinted???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]S írta:ollemzösszenet!!!
Akkor menjek táppénzre? elég indok a leletem szerinted???

Szerintem itt a fórumon már sokan javasolták ezt neked .. én is többször.
De neked és párodnak kell eldöntened, hogy mikor iratod ki magad.
Én annyit mondok, hogy az én leletem ehhez képest piskóta ...
Ugyan nekem egy eléggé kifejlett porckorongsérvem van vmelyik alsó csigolyámon .. de ennyi ... ez okoz minden bajt nálam ..
A tied összetettebb esetnek látszik, vidd a dokidnak a papírt, ő úgyis elküld szakvéleményért, hiszen nőgyógyász és nem ortopéd orvos.
A táppénzre is kérdezz rá, hogy mennyiben árt az ülőmunka ebben az időszakban . stb .. Kérdezz-Tájékozódj! Mi nem vagyunk orvosok, csak tanácsokat tudunk adni .. Én mindenképp felkeresnék szakembert!

Kép
szösszenet

Ollem, szerintem is menj táppénzre, bőven elégnek kell lennie hozzá ennek a leletnek. Nagyon furcsa, hogy az orvosod ellenzi a folsavat is!! Ilyet még nem is hallottam! Szerintem is kellene szedned, és picit nagyobb adagot, mint másnak! Kérdezz rá mindenképp! Igaz, ha jól tudom, az az első trimeszter alatt a legfontosabb, azon meg már túl vagytok.

Mostanában kezdem érezni a bébit, de csak akkor, ha a kezem a hasamra teszem. Olyan, mintha megsimizné a tenyeremet. :D Viszont belül szinte egyáltalán nem érzek semmit, csak talán kis bugyborékolást. Ez mással is így van, vagy csak én vagyok ilyen béna?
zsálya*

Zsálya
Én meg pont bellülről érzem igaz még nagyon gyengén... de már biztos vagyok benne, hogy ez ő... alig várom, hogy erősebb legyen...
Szerintem ez függ attól is, hogy milyen az adot helyen a mama hasának a beidegződése...

Ollem
Én sem értem a dokid... ha a vitamint ellenzi is legalább a folsavat szedette volna...
Jó, hogy a férjed ennyi mindenhez ért... az enyém is nagyon ügyes... csak egyszerűen ideje sem marad rá...

Kép
Kép
Kép
mamacka

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:56-kor.

Kép
1bambi

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:56-kor.

Kép
1bambi

bambi
Köszi, hogy feltetted ezek szerint mégis jól rémlett, hogy nem lehet sokáig használni csak nem az eltarthatóság hanem a mennyiség miatt...

[quote]H írta:a egy adott betegség genetikai eredetű, akkor őssejtjeink is hordozzák a hibás gént. Ha tehát felhasználjuk őket, egy idő után újra jelentkezik a betegség.

No ebben meg azt nem értem... vagyis nemtudom, hogy jól értem-e, de ha egy gyereknél kialakul a csontvelő rák (ismereteim szerint az genetikai eredetű) akkor hiába kezelik a saját ősejtjeivel...

Én ezt egy esetben látom értelmesnek... ha ne adja Isten de egyik gyerekem beteg lenne.. akkor a következő újszülöttől levetetnénk hátha... de ahogy olvasom olyan sokban nem különbözik a csontvelőből vett őssejtektől talán csak a levétel módja az ami nagy különbség.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bambi
Igen a pocakban vagy egy Andor vagy egy Rebeka lapul... :)

Lányok én nem vagyok normális már Áronnál is eljátszottam egyszer... órákig olvasgattam az angyalokszülei.hu-t és csak bőgtem... férjem elkergetett az internettől.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mary,
Folsavból komoly mennyiséget kell bejuttatni a szervezetbe a várandósság első harmadában. Az rendben van, hogy a dokid a magzatvédőket elutasítja, de hogy a folsavat is???? Ilyet még én sem hallottam. A folsav pont a nyitott gerinc kialakulásának elkerülése miatt nagyon fontos. Külföldön, pl. Angliában már egy csomó élelmiszerbe tesznek. MO-n ez sajnos még nem jellemző...
Szerintem is minél hamarabb keress fel egy szakembert...

Bambi,
Köszi a cikket.
Bárcsak én is tudnék időt szakítani egy kis "nem otthoni" tornára....

Kép
emi29

Sziasztok Kismamák!

Uj bandázsok már 1500 ft- tól,
melegítők 3000 ft-tól,
kordbársnyak 3500 ft-tól,
farmerok 4000 ft-tól!!!

Szoknyák akciósan 3500 ft-os darabáron!!;)

Melimami26

Melinda
npmelinda@freemail.hu
06-30/369-1535
Érdeklődni nem kerül semmibe!;)
melimami26

Mamacka,

Talán ebben az időszakban nem az angyalokszülei.hu-t kellene olvasgatni, hanem valami vidámabbat. Én mostanában még a TV reklámokon is képes vagyok elbőgni magam :)

Kép
emi29

Vettünk szupi csempét!!!
olyan szép lesz a fűrdőnk! már várom , hogy beköltözhessünk.

Gerincem meg majd kímélem, ha itthon leszek. a sok ülés tényleg nem tesz jót neki. Lehet, hogy táppénzre megyek hétfőn, de majd a doki megmondja. még van két napom dönteni. de a kollegákat sem akarom csak úgy ott hagyni. hát nem tudom. A baba fontosabb mindennél, úgyhogy azt hiszem, hogy úgy döntök , hogy a babának legyen a legjobb.
Jó éjt mindenkinek, bújok a férjem mellé.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mamacka és a többiek,
ajánlok olvasnivalót...akár az angyalokszülei.hu helyett (jó, hogy mondtad, mamacka, most már biztosan nem fogom megkeresni a neten, nem hiszem, hogy az én aggódós lelkemnek való). Szóval akár könyvtárból is, de megéri ki/megvenni: Szécsi Noémi: A kismama naplója c. könyvet. Nagyon derűs, jókat kacagtam rajta, amikor elolvastam az első várandósságom alatt. Kicsit görbe tükör, de szellemes. :lol:
Első babás kismamák, majd meglátjátok, igazából a jövő karácsonyotok lesz a legszebb, amikor már a gyerkőc is veletek lesz. Azt nem lehet elfelejteni....és készülni is úgy jó, hogy ott a gyerek, főleg, amikor már érti, mire várakozunk, együtt bontogatjuk az adventi naptár zsákocskáit....Igen, kicsit fárasztó két aprósággal, és jól kell szervezni a dolgokat (én már a júniusi könyvhéten is vettem és dedikáltattam karácsonyra könyvet, nálunk ez amúgy is az alap, hogy könyvet hoz az angyal, azt pedig a neten rendeljük, kedvezménnyel), szóval szervezni-időbeosztani megtanul az ember, de az ÉLMÉNY, hogy gyerekek veszik körül az ünnepen, mindenért kárpótol.

És - ha már lakásról-költözésről is esett szó - életünk egyik legjobb döntése volt, amikor még egy gyerekkel leköltöztünk a 3. emeletről a földszintre, egy 22 nm-rel nagyobb lakásba, azóta minden alkalommal, amikor hazajövök a bevásárlásból a gyerekekkel, csomagokkal, pocakkal, hálát adok érte :)

Két szép, pihenős napunk van még, használjátok ki!
Üdv,
Nuska+
nuska1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: