A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

Hu, Niki ez a magzatelfolyos tortenet izgi! En meg nem erzem felkeszultnek magam, vagy sose fogom? :?

Bringababa jo tanulast, kuldom az energiat Neked! :D

Dori, ugyes Anyuka vagy, 3 gyermekkel nem is kerdes.
Tuti, hogy nekem ezer kerdesem lesz majd Hozzad, es a tobbi Anyukahoz. Elore is bocsi! :oops:

Megyek Anyuhoz, du. meg dokihoz vizsgalatra, gondolom UH idopontot is egyeztetunk.
Majd meselek ha hazaertem, hogy mi volt.

Addig is szep napot Nektek! :D

KépKép
horilda

Riella, en furdok, ugy tudom, hogy a forro furdo segit "eldonteni" hogy szul a kismama vagy nem, ha mar vannyk elojelek.
Nekem senki nem mondta, hogy nem lehet, szoval eztan is azok a kadban azert is...

KépKép
horilda

Riella, most hogy írod, hogy befaltál két tányér tejszínes husit, akkor jöttem rá, hogy ma még nem is ettem, basszus.

Nahát én is borzasztóan szenvedtem, mikor a dokim kijelentette, hogy ülőfürdőt venni tilos. És akkor jött a hideg, jött a tél, és én imádok a forró kádban ülve olvasni. Ráadásul nálunk párommal a megismerkedésünk kezdete óta a közös fürdés egy szeánsz. Imádunk együtt fürdeni, bármekkora is legyen az a kád. Én is általában zuhanyzok, de néha úgy bűnözök, hogy legalább arra az időre beleülök a kádba (pici vízbe), amíg lemosakszom.
De tényleg, engem is érdekel, hogy akkor most szabad vagy nem? Vagy csak langyos vízben engedélyezett csücsülni?

Kép
niki30

Szió!

Hát még ekkora hülyeséget nem is hallottam....

tegyük tisztába a dolgokat, ha uszodába szabad járni, mert ugye évtizedek óta a kismamaság jóformán egy űzhető sporttevékenységgel nőtt össze az úszással... akkor otthon a kádban miért ne lehetne????

Persze ha az embernek gombás a lába, vagy bakteriális eredetű fertőzése van itt ott, akkor nem tanácsos a bacitenyészetben lubickolni.... De szerintem ennek a veszélye nem nagyon fenyeget minket.

Én csak nyáron szeretek zuhanyozni, de én most is fürdök, nem mondom hogy mindennap beülök egy kád forró vízbe, de hetente kétszer háromszor tuti...

Tegnap épp a Gergővel együtt ceteltünk a kádban! :) Jah és én csak forró vízben szeretek fürdeni! :) Néh olyan gőz van, hogy a párom jön ajtóvallegyezni, hogy meg ne fulladjak. :D

Én szerintem, amennyiben egészségesek vagytok, nincs nyitva a méhszáj, semmi akadálya a fürdésnek.

Amúgy valóban megindíthatja a szülést, de csak azért mert alhasi vérbőséget okoz a forró víz, de pl egy jó hasmenés is ugyanúgy alhasi vérbőséget okoz sőt még jobban, vagy egy hugyúti fertőzés... szóval... sztem... csak nyugodtan! :)

KépKépKép
bogyra

Erre mar en is felfigyeltem, hogy sokan irjatok a furdest. En mondjuk mindig zuhanyzom, de mar hallottam, hogy nem nagyon ajanlott furdovizben ucsorogni. Bar az is igaz, amit Bogyra mond, hogy uszodaba meg lehet jarni. Hat ahogy elnezem ti furcsiztek es meg egyben vagytok, szoval akkor nagy gond nem lehet.

Riella orulok, hogy minden oke. :)
En jovo heten megyek dokihoz, szerintem ctg is lesz. Par hete ereztem kisebb gorcsoket parszor egy nap...de mostanaban semmi. Tulajdonkeppen egesz jol vagyok, neha picit feszul a hasam es faj, de semmi. Ki akar majd jonni valamikor ez a lurko???? :shock: :P :D Bar meg van ideje boven.

Ujabb babaruha adagot vasaltam es most itt van mellettem az agynemu halom is. Egyenlore csak nezem...... :shock: ....nezem..... :shock: .......valahogy nagyon megeroltetonek nez ki ez a munka!!!! :P :roll: Ugyhogy azt hiszem tovabbra is csak nezem!! :lol: :lol:

Jajj tejszines csirke!!!!! Kikeszitetek engem!!!!! Azt tudni kell nem vagyok egy konyhatunder....marmint nem rossz, amit fozok....csak nem surun folytatom eme nemes tevekenyseget!!!!! :? :roll: Hat most olyan ehes lettem, hogy mindjart vegem van!!!!!!! Apunak mondtam, hogy ha most elobb vegez hozzon a mekibol kajat, de nem kell!!!! Valami tejszines csirket akarok most en is enni!!!! :D Rizssel...bennem valami kinai ivadek is van, mert imadom a rizst minden formaban!!!
Na csorog a nyalam!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Annyira felcsigáztatok engem is,hogy ugyan nem tejszínest, detejfölös fokhagymás csirkét csinálok én is. Disztelt gombával és a sajátságos sültkrumplimmal.

Remélem finom lesz :) :)

KépKépKép
bogyra

halló,
én is a kezdetektől megtartottam fürdőzési szokásaimat: nyáron tusolás, de télen szigorúan fürdök :) dokim annyit mondott, hogy szte, ha eddig is így csináltam, akkor ezentúl is folytathatom, mivel minden szépen zárt. Ha viszont most szeretnék vmi egészen újat kipróbálni mondjuk finn szaunát, na arról lebeszélne, de csak azért, mert nem vagyok esetleg hozzászokva és nem lehet tudni, hogy a szervezet hogy reagál.
Mostanában csak azért nem kéredzkedek be gyakran a kádba, mert iszonyú nehézkesen tudok belőle kikapaszkodni :lol: :lol: :lol:

Megjött az eredméynem: diabéteszbácsi aszonta, hogy minden OK, tartsam szülésig a diétát és már látni se akar addig. Utána 2 hónappal menjek el még1 terhelésesre, aztán abból kisül a hogyantovább. :?

Legi

Kép
leglesscat

Legi!

Akkor szuperul csináltad eddig is a diétát! Legalább már nem kell eljárni oda sem! Reméljük a szülés után meg visszaáll minden az eredetibe!

Finn szauna, hmmm! :) Most éppen azon tanakodtam, hogy nyárra mikorra megyünk nyaralni, nagyon remélem, hogy mindenféle gyermekágyas nyűgömön túl leszek, mert élvezni akarom az élményfürdő minden négyzetcentiméterét!!!! Forró vizet akarok, meg szaunát, meg olajos masszázst, meg csúszdázni, meg hullámfürdeni!!!
Mind a kilenc hónap nélkülzést bepótolom!!!! Ésésésésés éjszakai fürdőzés is lesz az tuti! :)
Azt ne kérdezzétek mideközben hol lesz a pulya??? :lol:

KépKépKép
bogyra

Bogyra, jol hangzik a nyari kiruccanas! Nagyon kedvet kaptam, en a napimado es furdozo imado! :D

Legi, jo hogy nem kell tobbet menned kontrollra, ugyesen dietazol.
En holnap megyek diabetikara, de jo lenne ha azt mondana, hogy bye-bye, ne menjek mar tobbet, de szerintem a 40. hetig beutalot fog adni vervetelre, majd onnan megyek szulni. :roll:

KépKép
horilda

Legi: Ugyes vagy, hogy ilyen jo lett az eredmenyed!
Ilda biztos neked is minden oke, hisz te is nagyon jol csinalod!! :) Meg szerencse, hogy nekem nem magas a cukrom..illetve visszaall szepen ha magas is.......mert en nem tudom hogy birnam!! :shock: :? Bar babumert mindent!!!! :)

Bogyra mi augusztusban tervezunk Balcsit. Baratnomek egyszer bereltek egy olyan hazat, aminek szep nagy kertje votl es a kert vegen ott volt a Balaton. Emlekszem en is lementem oda egyszer, hat nagyon tetszett. jo lenne megcsipni azt. Veluk mennenk es szerintem nagyon nagyon jo lenne. Persze ez akkor lesz, ha babuka is jo alvo lesz es en is rendben vagyok. Bar augusztusra mar rendben vagyok boven elvileg es hatha addigra Manokaval is kiismerjuk egymast! :wink: :wink: :)

En spagettit ettem..tulajdonkeppen mindegy mit ettem volna, csak kaja legyen!!!!! :lol: A merlegre ranezni nem merek, nemhogy raallni. Majd ha majus elejen jon a vedono ramereszkedek, addig nem gyilkolom magam ezzel!!!! :shock: :oops: :D

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

megmondom őszintén a Balcsira nem mernék még menni, bár rég voltam és minidg azt hallani a hírekben, hogy egyre tisztább a víze. Úgyhogy a gyerek mégsem úgysem fürdik :D
Neki az a lényeg, hogy legyenek árnyas fák és azok tuti vannaka balcsinál, és anyáék jól érezzéjmagukat! :)

Nah a kilókról ne is beszéljünk!!!!

+11 kg-nál tartok, ami annyit jelent hogy ez elmúlt 1 hónapban +5 kg-val gyarapodtam. Én szívesen fogoma vízre, szerintem a fele tuti víz! De valszeg az a napi negyedkiló lekvárral és vajjal elfogyazstott kalács sem tesz túl jót! :D

De mostmár nem érdekel, ez az egy dolgok amit még élvezek nah meg az eper! :) Ezt én már meg nem vonommagamtól szülésig! :D

És hogy biztosak legyetek benne kialegbálnább ábránscet közülön, immáron csak három számjeggyel írható le a súlyom! :cry: :shock: :cry: :shock:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok,

Jövök, de csak gyorsan, mert nem vagyok valami jól :(

Ma elért a végzet és hőemelkedéssel torokfájással, náthával ébredtem. Egész nap próbáltam írni, de fél órákat be be aludtam, nem volt lelki erőm kinyitni sem a laptopot.
Most elmentem a táppénzes papíromért, gondoltam iratok vmi gyógyszert és amiket írta a doki, mindhárom a leírásuk szerint tiltva van:Panalgorin (terhesség utolsó 6 hetében szigorú orvosi felügyelet alatt szedhető), Phologosol oldat (magzatkárosító hatása van), Semicillin (ezt ki sem váltottam:(.

A láz miatt aggódom csak, bár most még csak hőemelkedésem van, de én nagyon lázas típus vagyok, ha megbetegszem :( Szerintetek mit vehetek be láz esetén? :shock:

Málnalevél tea megoldódott, reggel este egy teáskanál 2,5 dl forró vízbe 10 percig áztatva.

Bringa, jó tanulást.

Riella, örülök, hogy minden rendben.

Legi, neked is gratulálok, hogy minden ok.

Többiek Benneteket is olvastalak, de olyan gyengének érzem magam, pihengetek. Látjátok, ezért nem mertem leírni tegnap, hogy nekem olyan jó terhességem volt eddig :roll: .

Puszi és köszi előre is.

Melcsi

Kép
melcsi6

Ja és képzeljétek, mivel nem csak a táppénzes papírért mentem, hanem gyógyszert is irattam, kellett vizitdíjat fizetnem nekem is 300 Ft-ot :shock: Ki érti ezt?

Kép
melcsi6

Jah és ma a párom véletlen nem is negyed hanem félkilós kalácsot hozott, úgyhogy valószínű ezt fogomma felfalni.....
Mert ez olyan isteni finom hideg tejjel..hogy nem bíromnézni, hogy ott ál a zacskóban szegény! :)

ÓÓÓÓ, kár volt találnom ezt a közeli pékséget!!!!! Már beletörődtem bálnalétembe, de majd szülés után lerubintrékásodom magam! :D

KépKépKép
bogyra

Szegény Melcsi!

Hát a legjobb amit tehetsz az talán kamillás öblögetés, vagy sósvizes ha nem okádod el magad tőle. Lázcsilappítónak, pedig a hűtőfürdőt tudom javasolni.

A láz nem jó a babának!!!! Ha nagyonmagas, akkor viszont algopirint be lehet venni. Semicillin szedhető a terhesség alatt, és öblögető oldat is használható!!
1.nem níeled le
2. egy kifejlett magzton már nincs mit károsítson

De előbb próbáld a természetes dolgokat esetleg homeopátia is szóba jön, bár a lázcsillapításban nem tudom mennyire hatásos!

Lényeg, hogy nagyon sokat igyál, és a lázad ne menjen 38 felé! Algopirint csak akkor vegyél be, ha 38 feletti a lázad! Addig hűtsd magad!

Jobbulást, vigyázz magatokra!!!

KépKépKép
bogyra

Melcsi: Jobbulast neked. Szerintem is a hidegvizes furdo a legjobb ilyenkor, meg a gargarizalas mindenkepp!Szerintem a sos vizes oblogetest siman ki lehet birni, es az nagyon sokat segit. Jaj te szegeny, nem irigyellek!! :(

En is nagyra voltam a jo letemmel, most meg mindenfele vandorfajdalmaim vannak. A labam leszkad, alig birtam felallni az elobb es elindulni, a derekam, hasam felvaltva fajt az elobb, mintha most abbamaradt volna. Nah azert az utolso heteket megsinylem en is! :? :oops:

Bogyra en is most eperturmixot iszom, tegnap nem csinaltunk, igy mara jutott az elvezet!! :)
De ma en is mindenfelet csipegettem....ahh mar engem sem erdekelnek a kilok!!!! Lassan mar en is a 3 jegyu szam fele haladok....pedig jo lenne azert alatta maradni! :roll: :oops: 8) Remenykedek... :wink:

A kezem baromira faj., Ez szerintetek, tutira viz? A jobb kezfejem a legdurvabb, egyszeruen be van dagadva orokke es behajlitani alig birom egy kis piheno utan!!! Ejjel a legrosszabb, napkozben meg elvagyok vele!!! :shock: :?

Bringa mennyit tanulsz mar??? Pihenjel is neha es nezzel be ide! :)

A Balcsival ugy vagyok, hogy babuval ugyse megyunk be....ha meg nekem elmulnak az altaji dolgok, akkor en be merem vallalni...nem nagyon szoktam elkapni semmit.
Viz melle akarok menni, nah ja Horvatorszag lenne a legjobb...de az baromi hosszu ut, nem hinnemm hogy belevagunk!

Kép

Kép
lorcika

Hello Csajok,

Melcsi, először is jobbulást kívánok neked, remélem csak múló gyengeség és nem kap el a kórság... Pihizz sokat és fogadd meg Bogyra tanácsait :) sajnos én nem tudok okosat tanácsolni :roll:
Kösz a quelle katalógus ötlete, mindjárt meg is nézem van- e csillaguk

Dóri, kösz a szüléstörténeted, gondolom ehhez a gyorsasághoz kell az előző két gyerek is;-)

Bogyrácska drága, hogy te nem bírsz megülni a popódon??? Gyerekfelügyelet??? pihenj többet! Mint én most, lábtartós fotel, ölben laptop, film a TV-ben egy sajtos szenyó és sok sok víz, mind idekészítve, csak balra nyúlok, jobbra nyúlok és minden kéznél :) dolce vita :lol: az élet apró örömei :wink:

Rena nagyon szép a babaszoba, nemsokára én is teszek fel képeket, tegnap összeraktuka a babaágyat, és pénteken nagymosást tartok, és mindent elrendezek a jövő hét elején :)

Gabi, tök jó hogy minden rendben van :) Lehet hogy nem is volt soha gáz...csak hát jobb félni mint megijedni... meg ilyen egyéb okosságok :wink:

Legi, le a kalappal a diétázók előtt :) én mondjuk nem vagyok nagy evős, de ha kívánom a csokit, akkor kívánom és fogyasztanom kell .Ott rögtön :D szerencsére még nem voltam hasonló cipőben, remélem nem is keerülök soha :roll:

Voltam ma megint UH-n és NST-n. Minden szerdán járok NST-re, és a dokim mindig kér UH-t is. Babó 2600 g és nő a pici feje is :wink: már 86 mm a BPD :D
pici76

Csajok,

nem tudom emiatt -e de engem minden héten átgyúr a masszőr és kicsit sem vizesedek, ma is voltam :) próbáljátok meg a nyirokmasszázst, pontosabban a párotok. Kéz illetve láb fel a vállra, és az ujjak felöl átgyúrni felfelé kar illetve a comb irányába. Erősen. Teljes tenyérrel, mintha tésztát gyúrna. Nem nyomkodni kell, hanem végig simítani erősen.
pici76

Pici!

Az biztos sokat segít, de ha még ezzel is előállnék a páromnak, a rendszeres lábujj ápolás és kenegetés és derékmasszír és stb-k mellett, lehet kimenne a konyhéba egy bontóklésért és egyszerűen megcsászározna a francia ágyon! :D :D

Nah jó azért ma bedobom magam, hátha, én is érzem, hogy a visszafelé masszázs az nagyon jó lenne!
És te egy ilyenkezelés után többet jársz pisilni? Márszóval mennyiségre??? Mert én azt figyeltem meg, hogy amikor nagyon vizes vagyok akkor baromi sűrű a pispm is, szóval koncentrált, ha meg épp nem vagyok vizes akkor rendes mennyiséget tudok pisilni és szép színe is van....
Nah nem traktállak tovább a hülyeségeimmel! :D

Lorci! Amúgy én is szeretem a balcsit, nekünk van ott egy nyaralónk, de nagyon rég nem voltunk lent, 2-3 éve kb. Nem is tudom miért, jah mert egyedül voltam a gyerekkel és egész nyáron dolgoztam! :D

Idén még nem merek lemenni oda nyaralni, mert kinti wcénk van, és szerintem ki is kéne nemtudommitcsinálni, ahogy fertőtleníteni szokták ezeket pottyantósokat! De majd jövő nyárra lehet le is költözünk :D Apjuk meg majd jön hétvégenként!

Ti hov aszoktatok járni horváthországban? Én most olaszo-ban gondolkozom, mert ott homokos part van és azt imádom! :) De valami olcsó kategóriában, akár ilyen lakókocsisba vagy apartmanban. Még nem néztem után, ogy mekkora az árkülömbözet... mert persze csak ésszerűen olcsón akarommegoldani. De hát ez is csak jövőre valszeg, esetleg szeptember.

KépKépKép
bogyra

hááát érdekes, mert é napközben vedelek mint a teve, és bár gyakran járok WC-re alig jön valami :shock: na bezzeg ahogy éjszaka vízszinteseb kerülök... átmegyek törpevízműbe :lol: 2-3 óránként kijárok és reggelre minimum 1.5 kilóval kevesebbet nyomok... de tényleg minden reggel :roll:
pici76

Pici: En most emiltettem kedvesemnek ezta masszazst es rogton be is vallalta volna, csak most epp a hatam szakad be, igy az elsobbseget elvezett. Nyamavdt vagyok most! :(
Orulok, hogy rendben van a babokad, mar en is olyan kivancsi vagyok mekkora lehet az enyem! Multkor a doki nem saccolt nekem sulyt! :oops: :?

Bogyra az enyhe tulzas, hogy Horvatorszagba SZOKTUNK jarni, de tavaly elott voltunk Novigradban es nagyon jol ereztuk magunkat. Picike varos, de baromi hangulatos, babaval egyebkent pont jo, mert nem zsufolt. SOkat kirandultunk, tobbek kozt Pulaba is elmentunk....az nem nagyon tetszett nekunk, mert igazi nagyvaros jellege volt. Legkozelebb majd valahova mashova kene menni Horvatorszagba. Noveremek mennek oda siznte minden nyaron, minidg mashova, tole kerhetek tippeket.
Olaszorszagban gondolom Bibione ami olcso kategoria. Soha nem voltam es bevallom oszinten nem vonz, baratnomek mar vagy 20 EVE jarnak oda!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: Nekem a kepekbol itelve tucat helynek tunik, hering allapot a strandon. Az igazsag az, hogy mi parommal szeretjuk a vizet, de egesz nap nem tudunk kint dogleni a parton, mi minidg kirandulunk akarhol is vagyunk, imadjuk pl. a varosokat. Persze a gyerek azert majd ezen biztos valtoztat...nem tudom.
Minden esetre menni akarunk majd Pindurral mindenfele, ha tehetjuk.

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

Mi Porec-ben voltunk egyszer, oda szívesen vissza mennék mer úgy érzem, hogy nem láttunk mindent, voltunk rovinjban átmnetünk triesztbe, én is szeretem a tengert és fürdök is benne reggel este, de általában a kéthetes nyaralásból kb 1-2 napot töltök strandolással. Mi is inkább mászkálósak vagyunk.

Olaszországban meg ceriale-ban voltunk, nagyon szupi hely egyaltalán nem felkapott pici kis falu de látszik hogy a turisztika fontos nekik, segítőkészek voltak mindenben, nagyon kulturált szállodák voltak, és még egy csúszdapark is volt ott eldugva, amit sajnos csak kb a 10 napon fedeztünk fel :D Hát a hiányos nyelvtudás! Angolul nem nagyon beszéltek sehol sem még a turinformnál sem! :shock: :shock:
Ezzel a hellyel egy baj van 1200 km. Kerek 24 órát vezettünk megállás nélkül. ezt ilyen picibabával nem merném talán még jövőre sem bevállalni!

De amikor hazafelé jöttünk, akkor megszálltunk jesoloban talán vagy portosanthamargarita valami ilyesmi helyen, nah és az nekem nagyon tetszett.

Mi mondjuk általában szeptember első hetében járunk nyaralni, olcsóbb, a hőmérséklet elviselhetőbb, a tenger isteni meleg, és nincsenek sokan.

jajj de rég voltam már a tengernél, bezzeg a disznó uram elment tavalyelőtt a szüleivel, engem meg itthon hagyott dolgozni!!!!!! :twisted:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok,

nagyon köszönöm a tanácsokat, sajna lázasodom :( , megfogadom a tanácsokat, ha jobban leszek jövök.

Puszi Mindenkinek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Balcsi óóóóó, Horvátország óóóóóóóó :( :( csak a szívemet fájdítom Sztem az idén nem fog összejönni nekünk, hacsak nem csoda folytán... Remélem nektek összejön :) :) mert biztos, hogy isteni lesz!

Végül is szavam se lehet a tavalyi nyaralásról már hármasban értünk haza (jó, akkor még nem tudtuk :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: )
:lol: :lol: :lol: :lol:

Legi

Kép
leglesscat

Melcsi vigyázz magadra, magatokra!

Legi

Kép
leglesscat

Bogyra: Mi is elmentunk Porecbe, Rovinjba, amikor Novigrdaban voltunk. Nagyon tetszett minden varos!!! :)
Nekem is az a bajom, hogy hosszu oda az ut..hazafele Novigradbol mondjuk 7 ora alatt ertunk haza!!!! :shock: :shock: Megallas nelkul nyomtuk!!!! :D
Tesomek 6 honapos babaval voltak tavaly valahol Horvatorszagban es mondta hogy tok jo volt, babuka elvolt, nezelodott. Most nehezebb dolguk lesz a masfel evessel!!! :shock: :D
Jovore majd talan mi is tervezunk valami hosszabbat, egyenlore iden augusztus vegen jo lenne egy kis Balcsi.

Melcsi pihizgess!

Legi mi meg pont a nyaralas utan kezdtuk a homerozest es tessek...itt rugdal bent a kis ember!!! ;) ;)

Kép

Kép
lorcika

Itt vagyok!

Kemény 4 óra durmolás után ugy érzem a nap hátra lévő részét ki fogom birni,már betoltam egy kis resztelt májat,hogy az emésztésem is rendben legyen,és most akkor folyt.köv.

Bogyra,élményfürdős álmaim nekem is vannak,képzeljétek kb egy hónapja apa felfedezte hogy alig 40 kmre tőlünk van egy termál strand,élményfürdővel csúzda parkkal(Ceglédbercel)nosza kapta a családot berakta a transzpityuba(VW Transporter a céges autó)és irány.
Szép is volt minden,addig a pillanatig amig a pénztárnál feljött a kérdés,hogy ugye én nem tudok vízbe menni,ruhástul meg mit csináljak a medence mellett,hát könybelábadt szemekkel mondtam,hogy én kiülök a parkolóba és ott majd megvárom őket.
Erre apa bedurrant,hogy nehogy már és megvette az 1200 ftos jegyet amiért kaptam egy zacsit a cipőmre és egy élményt,hogy anyukámék áztatnak a termálban,apa meg vereti magát az élményfürdő különböző szelepein beáramló vizsugárral.
Egy óra nyelem a könnyem és mosolygok után fogtam magam és kimentem a strand részre ,hatalmas terület,sétáltam egy nagyot,napoztam,és felhivtam a barátnőmet,hogy legalább őneki elsirhassam a bánatom.
Mikor jöttünk haza,apa látta rajtam,hogy megviselt a dolog,és hogy lehet hogy tapintatalan volt pont most elhozni a családot,és megigérte,hogy ha meglesz babuci egy éjszakai fürdésre visszahoz,és addig maradunk amig én akarom.
Szóval az "élmény"fürdőről ennyit.

KépKép
riella77

sziasztok!

most nincs időm másra, csak feltöltöm az új fotókat, mert hamarosan jön a fürcsi :) aztán meg a bömbölés :(

a kabátkában az első séta után itthon aluka folytatódott :) (sapi is volt rajta, csak álmában leoperáltam róla, mert majdnem sikerült a fejére húznia az egészet...)
az utolsón pedig szoknyácskában, mielőtt indultunk a védőnénihez tegnap, aki megállapította h Viktória súlygyarapodása nagyszerű, mert egy hét alatt 20 dkg-t hízott! a ruhácskájától meg teljesen odavolt ;) mármint a védőnéni - Viktória nem annyira, mert ebben a korban az esztétikummal szemben a praktikum élvez előnyt, a harisnya meg nem a legyegyszerűbb viselet, valljuk be nőiesen ;)

köszi a feltöltési útmutatást Leginek és Briginek! tényleg nem is bonyi - sőt, a leírásnál még eccerűbb a kivitelezés ;) még eccer köszike. bár, nem tudom, meggondoltátok-e alaposan, mert mostantól vszeg fényképekkel foglak benneteket bombázni! :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Doo,
nagyon helyesek vagytok!:)

mentem, felébredt a manó, fürcsi time.
Vendég

Jajjj hát elolvadok!!!!!

Doo olyan édesek vagytok! :) És küldjél csak képeket, hagy irígykedjünk! :)

Én is akarok egy kislányt!!!!!!! Nah jó ezt többet nem mondom ki, mert legutóbb sem mozdult meg Levente napokig! :D

De úgy adnék rá rózsaszínt, meg ruhácskát, meg fenekén fodros harisnyát, és madeira sapit....

Lehet kicsit ferdehajlamú lesz Leviboy vagy inkább Leviguy! :D

KépKépKép
bogyra

Képzeljétek kivágtam a babuci fejét egy lapból a mért adatok alapján,most azon gondolkodom,hogy hogy fog ez belőlem kijönni,pedig kifog.Most szoktatom magam a gondolathoz. :D

Melcsi óriás gyógypuszikat postáztam a lázcsillapítós fajtából,eddig 3 embernél hatott,remélem nálad is beválik.
Pihenj sokat!!!!!
Semicilint egyébként szedtem én is ,mert az utolsó laboromban bacit találtak a pisimben,és a háziorvosom azt mondta szedjem egy hétig,az ő felesége is szedte és most szült nemrég,gondoltam ha anyjuknak be merte adni nekem se lesz bajom tőle.El is múlt.

Lányok tűrhetetlen állapotok uralkodnak,épp ezért arra az elhatározásra jutottam,hogy ezentúl nem maradhat bűntetlenül egyetlen leirt jégkrémfalás,eperhegyek elpusztitása,kalácsok bedózerolása,nem járja,hogy egy valaki "élvez" a többinek meg lassan tamponálni kell a szájüregét mert folyik ki a lyukon a nyála,mint a babáknak,mert az enyém rendszeresen a bokámnál jár :lol: :lol: :lol: Arra gondoltam ,mostanság úgyis mindenért fizetni kell,hogy aki nyilvánosságra hozza eredendő bűneit egy bizonyos részét a adott ételnek be kell szolgáltatnia a közösbe,aztán ezek a tételek szépen gyűlnek,és amikor meglesznek a babucik csinálunk egy nagy gruppen kerti partit amihez természetesen ötletgazdaként felajánlom a kertünket színhelyül,és megennénk a sok finomságot.
Mit szóltok?
Két legyet egy csapásra,megnézzük a másik babuját,találkozunk,és naon naon sokat eszünk!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
Kérem a visszajelzéseket!!!
most pusz holnap jövök
Riella

KépKép
riella77

Doo: Nagyon nagyon edesek vagytok!! Micsoda szep kislany!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Riella: Tamogatom az otletet!!! :D :D En mar arra is gondoltam,hogy elotte is talalkozhatnank (talalkozhattunk volna) es akkro is lehetett volna egy irdatlan nagy zabalast rendezni!!! :lol: :lol: De babaukkal meg jobb lesz!! ;)

Kép

Kép
lorcika

Doo!
OLYAN SZÉPEK VAGYTOK!!!!!ELOLVAD AZ EMBER HA RÁTOK NÉZ!!!!!

már én is smúzolok apának hogy legyen egy kislányunk is,mert kire adom fel a sok szép keresztelő ruhát a kölcsönzőmben,kell egy modell,befenyegettem hogy a marabu tollasba felöltöztetem Martint,erre bedurrant azt mondta meg ne merjem tenni ,inkább ő veszi fel( apa méretei 189 cm magas,100 kg körül,régen gyúrt baromi széles váll,,ruhácska kb fél éves kislányra való fehér tüll és csipke ,hozzá uszályos marabu tollas kabátka-remélem el tudjátok képzelni ezt a párosítást :lol: :lol: :lol: :lol: )

Legi és Brigi ha megírnátok nekem is a feltöltés műveletét,én is színesíteném az oldalt,előre is nagy hálapuszi érte!

KépKép
riella77

doo, annyira édesek vagytok :D eccerűen olvadozok, gyönyörűűűséges :o :o :o :o
(ja és sz'essen :D na ezért is érdemes segíteni :wink: )

riella, én benne vagyok a buliban! merthogy nekem is csak a nyálam folyt/folyik, mert semmi ilyesmit nem ehettem/ehetek hetekig. Elkapjuk a notórius bűnözőket! :wink: :wink: :wink: :wink:

Legi

Kép
leglesscat

Doo, nem tudsz túl sok képet feltenni ,ne aggódj :) csak pakold őket nyugodtan! Naaaagyon édes Viki, és ilyenkor mindig engem is elkap a "dejólennemárnekemisegyilyen" feeling :)

Riella, nagyon jó ötleteid vannak! nem a tüllösre gondolok :wink: :lol: bár most elképzeltem ahogy vagy 10-12 babó egyszerre ordít mint a fábaszorult... mi meg tömjük a bukónkat fagyival, eperturmixszal stb :lol: szegéééééény babucik
pici76

nah kész a kotyvasztásom! Végülis úgycsináltam, hogy egy kis karajt kikloffoltam, összekevertem tejfölt+fokhagyma+ só+ bors+ mustár+ majoranna ezzel lefedve megsütöttem a végén rátettem a tetejére a dinsztelt gombát, és azzal megpirítottam. Ehhez csinálom a finom teflonban félig sült félig főtt krumplit. Koviubi. Nyammmmm.

Isteni lett! Apa mindjárt jön haza és betápolunk. Szépen rendet is tettem el is mosogattam (nahjóagép), ugyhogy egy szava nem lehet majd rám... ugyanis a kis dög minidg mondja hogy nagyon el vagyok tunyulva.... nem érti meg valahogy hogy nem bírok már mozogni sem.

Minden lehajolásnál egy döfés a méhszájamba, és két perc mire kiáll... dehát mit érthet ő ebből. Nah mindegy

Kitettemmagamért, és lesz neki meglepi is vacsi után, bár nem érdemli meg, mondjuk egyik pöcsös sem akik itt tartozkodnak, kivéve Levibabát! :)

Szóval egy jó kis eperturmix, kis tejszínhabbal a tetején, mindenkinek egy bögrécske hül a hűtőben :)

Riella! Szerintem is jó ötlet, főleg hogy van olyan kertetek ahova ennyi bálna befér majd :D :D Én vállalom a kókuszgolyót és azt ami még megtetszik nektek itt az elkövetkező hetekben! :D

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Bogyra most összefutott a nyál a számba. Én ma csak pizzát rendeltem meg van tejbegríz mert az a menő mostanság úgyhogy kétnaponta kell csinálni. Nem is bánom nem tart sokáig. Hétvégén összeütök már valami értelmeset-vagyis húst. Doo tündéri a babód úgy irígykedek. Teszek fel képet, nem sikerült jól. Kép

Kép
rena10

Bogyra most mar FEJEZZED BEEEE!!!!!!!! Nem birom a kaja felhozatalodat orokke!! Itt dietazók, anti-konyhatunderek es balnak vannak!!!!!!!!!! Nem lehet ezt birniiiiiiiiii!!!!!!!!!!! :evil: :twisted: :!: :idea: :x :shock: :lol:

Rena jol nezel ki. Spanieled van?

Kép

Kép
lorcika

Lorcika igen spániel. Képzeljétek elkezdett viszketni a hasam alul pont ott ahol érzem a babát és mi következik ebből- szétrepedt a bőröm. Pedig eddig olyan jól bírta a bőröm és most tessék. Érzem hogy feszül is. Ez van.

Kép
rena10

Jujj lanyok! Ricsike vagy most probal befordulni vagy nem tudom milyen akrobata mutatvanyokat csinal, de olyan hirtelen mozdulatai vannak, kozben a bal oldalamat nyomja ezerrel es lefele is bokdos!!!!!!!! :shock: :oops: :P Be van nagyon gerjdeve!!! :D

Nekem meg hala az egnek nem repedt a borom meg. Jo lenne ha megusznam!!!!

Kép

Kép
lorcika

hűűű!SOKAT IRTATOK!

melcsi!jobbulást!borsmentatea!!!1 nap alatt helyrehoz!!!tényleg!!és tök fincsi!!

Mi Rovinjban voltunk,mi is nagyon jól éreztük magunkat.Idén a gyed fedezni fogja ezt?vicc!!! :lol: a hosszú út gáz,de itthon is ugyan olyan meleg lesz,szerintem egy baba ott sem viseli ezt nehezebben,mint itt.

Doo!tünci babóóóóó!!!

Riella!te őrült vagy!!!mit ilyesztegeted meged?jobb,ha vagdosol???? :lol: :lol: :lol: a kajálós dolog buli!ha messze laksz,hazagurulunk.

rena!!!kenjed a rossmanos olajjal ezerrel,ne repedjen tovább,vagy mindig legyen krémes.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Helló-helló!

Melcsi, most olvasom, hogy mi a baj...szegénykém....kúráld magad, ahogy a csajok mondták. Jobbulást!

Doo, de helyesek vagytok tényleg. Kis nyugis babának látszik.

Rena tök szép formás vagy!

Lorci, ez a ficánkolás izgalmasan hangzik. Csaknem....juhéjjj!

Riella, az ötlet jó. Nade a kivitelezés? Mindenki meg tudja oldani, hogy odautazzon? Tényleg klassz lenne összeverődni és közösen szoptatni és enni és ilyenek....és sokat beszélgetni.

Ma voltunk a doktorbácsinál, megvizsgált, zárt a méhszáj (bár a kiskönyvembe meg azt írta, hogy 2100
:roll: ) Az uh-on megkuksiztuk, Emmacska sajnos nem fordult be, farral lefelé helyezkedik el. Annyi még, hogy a magzatvizem normális, de ennek a tartománynak is az alsó határán van, tehát elképzelhető, hogy ezért nincs úgy lehetősége Emmának a ficánkolásra, befordulásra. Jah, többet kell pihennem és ismét diétaaaa :cry: :cry: :cry: 6,6 lett a vércukoreredményem.
Borzasztó nehéz lesz, nem is tudom hogy fogom bírni. És akkor még Ti is ki fogtok készíteni a sok eperturmixaitokkal, meg a mitttudoménmiketesztek...brühühü. Nekem is ott a két doboz jégkrém a hűtőbe...azzal meg mit fogok csinálni???

Ja, Legi a táblázatba kiegészíted majd nekem? BPD: 90
A súlyára rákérdeztem, de azt mondta, hogy azt így nem lehet fixre megállapítani.
Meg annyit mondott, hogy látja, sokkal érettebb lett a személyiségem és hogy ez mennyire jó, mert ezeknek a kismamáknak jobban megy a tágulás, stb.... (pszichológia szakra készült a doktor úr)
:) Mindegy, ez azért jólesett. Talán most sikerül felnőnöm? :roll:

Csajok, iszonyú fáradt vagyok, fáj a hátam és már egy órája itt ülök a gépnél és titeket olvaslak....szóval megyek és vízszintbehelyezem magam.
Jó éjt Nektek!

Niki

Kép
niki30

Niki,
sztem a 6.6 azért nem vészes. vedd komolyan, de azért nem kell belehalni. mondjuk ebéd után ge yfél ek-nyi jégkrém biztos belefér. csak az íze kedvéért ;) bár sokan azt mondják h akkor még nehezebb ellenállni a folytatásnak :(

mindenkinek köszi a dícséreteket. én nem szoktam annyira odalenni a csecsemőktől :oops: :roll: - de az enyém tündéri sztem is! :lol: :lol: és ma nem is bőgicsélt hosszan!! (csak el ne kiabáljam... :roll: )

jó éjt!
Vendég

niki!
az nem túl jó.ha gondolod,a fagyikat benyalom. :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok Lányok,

Köszönöm, hogy gondoltatok rám és jobbulást kívántatok, hát nagyon kemény délutánom és éjszakám volt tegnap. :( Túl vagyok egy csomó hűtő fürdőn, 2,5 órát izzadtam birka takarók alatt és hála isten elaludni és kelni már láz nélkül tudtam.......Végig a babó járt az agyamban, hogy fázhattam meg, hogy árthatok neki így.

Riella, úgyhogy ideértek a lázcsillapító gyógypuszik, lehet szabadalmaztatni :lol: A dőzsölős taliban én is benne vagyok :wink:

Hát én sem vagyok golyóálló, engem is elfoghat a nyavaja, így próbálom elfogadni a tényt, hogy jobban kell vigyáznom magamra.

Megyek vissza az ágyba pihengetni ha délután jobba leszek jövök és írok.

Köszönöm mindenkinek mégegyszer a tanácsokat.

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

sziasztok

na tegnap megjártam a dokit kétszer is. délelőtt ctg volt, hát már legalább volt valami kis hullám. de még azért nem szülök. a 36 hetes vérkép alapján kizárt nálam az epidurál olyan rosszak a süllyedés, alvadás stb eredmények. úgyhogy ha császár lenne altatás lesz. de még megismétlik jövő héten a vérvizsgálatot de nem valószínű, hogy változni fog. Mondjuk én természetes szülésnél amúgy is hősködni akartam, nem akartam hogy gerincet böködjenek, de így mostmár még félelmetesebben hangzik a császár, hogy altatás kell. No de ne menjünk még így az események elé, főleg nem hosszú hétvégén:-))

du meg uh-n voltunk. 36+5 eredményei: bpd 94, femur 72 érett baba, súlya doki szerint már van 3000 gramm simán, de utál saccolni. az egész hasüreget betölti a gyerkőc, szinte már nyomorog - mondjuk érzem is - azért nem is nagyon élénk, mert nincs helye. A feje még éppen nem ékelődött be de már nagyon szépen lent van. a flow még tökéletes. summa summárum mostmár bármikor jöhet a babó.

ennyi történt velünk. ma nincs semmi dolgom úgyhogy még lehet, hogy jövök.

Márti
stella2007

Jó reggelt!

Ezennela diétázók kedvéért befagyasztom az összes eperturmixot és jégkrémet és minden más nyálcsorgatásra alkalmas irományt!

Én megpusztulnék ha most kéne diétáznom! Jajjj kitartás mindenkinek ,akinek kell!

Melcsi! Te meg nehogymár magadat hibáztasd! A dolog nagyon egyszerű, ahhoz hogy a szervezeted eltűrje a "testsejtidegen" babócádat odabent, a kilenc hónap alatt szép fokozatosan morzsolja le az immunrendszered!!!
Én rajtam ilyenkor a fosóshányós virusok fognak, amire amugy tök immunis vagyok, de terhesség alatt tuti elkap vagy kétszer! :) Gergővel amiko rterhes voltam, egy ilyen virus alkalmával 3 nap alatt lefogytam 7 kilót! :) Szabadalmaztatni kéne, nem? :D
És már így is egy hősnő vagy, hisz mindent megteszel annak érdekében hogy ne árts a picinek! Hajrá, gygyulj meg!

Niki ez még valóban zárt méhszájat jelent! Csak rövidült és puhult! :) Szegény Emmácska akkor íg yhiába próbálkozott olyankitartóan, hátezért nem ment neki! De azért büszkék vagyunk rá! És mit mondott a doktor így biztos császár lesz??? Felkészültél rá lelkileg? Meg Emmust is készítsd fel rá, nehogy megijedjen!
Vagy azért még négykézlábazol serényen hátha megfordul???

Azért én úgy örülök, hogy az én kis bocikám egy pillanatig sem volt popsival lefelé.... emlékszem nagyon sok aggodalmat okozott nekem Gergő, ő 36-37 héten méltóztatott megfordulni!
Mondom ezt most, aztán jövőheti UH-n kiderül hogy popsival lefelé van! :)

Képzeljétek tegnap mire apa hazaért, olyan de olyan rosszul lettem, hogy nem is tudtam vacsizni velük.. remegtem, szédültem, hánytam szóval volt minden. Mikor jobban lettem csak az eperturmixot ittam meg. Majd éjfélkor arra ébredtem, hogy azonnal éhen veszek, és gyorsan megettem Gergő maradék félszelet husiját! :) Úgyhogy nem sikerült valami fényesen a családi finomságos vacsoretta. Deevvan! :D

Ma jön megint hozzám Laura-baba 11-18-ig anyja helyett anyja leszek! pont ebédeltetni kell, meg altatni, meg ilyenkor szokott kakilni is, úgyhogy ami nyűg van egy gyerekkel azt mind megnyerem ebben a pár órában, és persze amikor mosolygosan lehetne vele játszikázni, akkor már jönek érte! :twisted:
Nincs igazság a földön! :D

KépKépKép
bogyra

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1177567316.1.jpg
[/img]

Jó Reggelt!

Kert részlet velem ,hitetlenkedőknek,és túlméretes bálnáknak,elfértek nyugi 1645m2 -es kertben nehogy már ne férjünk el.most megyek reggelizek de visszajövök.

KépKép
riella77

Jó reggel!

Riella, marha klassz a kert. Már amennyi látszódik belőle.
Na jó tudom a kedves kismama a főszereplő:)

Bogyra, tudod annak örültem, hogy a doki nem jelentette ki egyértelműen, hogy akkor ez most császár. Annyit mondott, ha így marad, akkor természetesen császárral szülünk, de még van idő, úgyhogy bármi történhet.
A gyakorlatok már nem igazán csinálom. Lesz, ahogy lennie kell.
Én már a császárral is megbarátkoztam. Csak tudjátok mit fogok sajnálni nagyon, ha császárral kell szülnöm. Azt az érzést, amikor rádteszik és megnyugszik és elhallgat. Nah, azt nagyon szeretném megélni, az olyan szép....akkor tuti pityeregnék.
Bogyra, ilyen szarul voltál este? Remegtél, hánytál? Jajj szegény. Lement a vércukrod vagy mi a fene? Ezek már együtt járnak így a vége felé a terhességgel?
Most jobban vagy gondolom már. Na de ma is babázol. Azért az már fárasztó, nem?

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: