A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Profi vagy! Mégegyszer köszönöm! Közben elküldtem e-mailben... :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Emma! Okés, küldd, majd én elbindzsizek vele ;) Ha tudod, léci olyan sorban írd, mint ahogy a Dorka-táblában vagyunk! De ha már kész egy másik sorrend, akkor átrakodom én ;)
Nem figyeltem. Miért is voltatok vacsizni? Vmi évforduló volt?
Én nem merek...
Hánykor raktad le Zalánt? Nem ébredt fel, amíg nem voltatok otthon? Ha felébredt volna, mit csinált volna vele a "bébiszitter"?

Nenoke! Álometetés=az alvó gyereket magadhoz veszed, és megeteted, majd visszarakod, és nemébred fel. A Suttogóban írták, meg anyukáktól is lehet hallani. A lényege, hogy amikor TE "ráérsz" éjjel (pl. mielőtt Te lefeküdnél), akkor eteted meg, és nem várod meg, hogy felkeljen, így azt az evést kihagyjátok, ami miatt éjjel felkel. Így Anya a reggeli ébredésig tud aludni. Én 1x próbáltam, és nekem is bejött. Persze, ezzel csak 1 éjjeli szoptatást lehet kiiktatni. Nappal 1x próbáltam, még 20p-t aludt utána, nemtom, mikor ébredt volna ráetetés nélkül ;) (tod, Ádám nappal nem egy alvóbajnok...)
Pogány Dávid? Ennyi ellentmondás egyetlen névben?
Vendég

Látod, Dorka! Azt rögtön már ma nem vastagítottam... De én régebbenis csináltam. Sztem is jó ötlet.
Végülis mindegy, milyen megkülönböztetés, csak vhogy látni lehessen, hogy gyerekről, vagy másról szól a sztori.
Vendég

Andi, szívesen, és semmi baj, inkább 2×, mint 1×sem. ;)

kétfiús anyuka
babdorka

Bori, egy biztos: Ádám Vastag. ;)

kétfiús anyuka
babdorka

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mozgás. Dorka, azt még elfelejtettem írni, hogy akárhol Ádámot sem tudom otthagyni. Legjobban a pelenkázón szeret lenni, ott akár félórát is ellenne egyedül. De ez érthető okokból nem megengedhető. (pár lépésre elbújok ;) ) Utána következik a nagyágy, paplan nélkül, és így tovább. Összegezve: fény, hőmérséklet, kemény alátámasztás nagyon fontos, hogy megfelelő legyen. Na, meg persze a néznivalók, amik nem mindig a játékok: bordűr, pelenkázószivacs macijai, ágytakaró, képek a falon, stb.
Lényeg: több helyen és több napszakban is próbálgatni kell az egyedül játszást. Nekünk ez jött be.
Bocs, ha túl okoskodó voltam.
Vendég

Bori, aha, már értem az álometetést. Hát én egyszer próbáltam, fél egykor megetettem, de ugyanúgy ébredt 2-kor, mint máskor. Én meg a láncetetéssel próbálkoztam, azt is a Suttogóban olvastam (amikor lefekvés előtt mondjuk 6-tól óránként, kétóránként eszik), de az sem jött be. Szerintem Dávid már annyira beállt a 2, 4 és fél6-6 órás etetésekre, hogy már csak megszokásból ébred. Igazából nekem ez a 3 bele is fér éjszaka, ettől nem szoktam kipurcanni, csak ha ennél több van. :wink: Hát holnap már tényleg nem lesz egy kis ellentmondás sem. :lol:

Annee-nak írt esetleg valaki sms-t, vagy hívta valaki?

Dorka, mit is kell kivastagítani? Az on-t és off-ot? Vagy a gyerekdolgokat? Elfelejtettem. :oops:

Kép
nenoke

Sziasztok!

Nenoke!
Szép napot holnapra a keresztelőre!

Dorka akkor én is majd vastagítok, csak el ne felejtsem... :oops:

Mérleg: Béreltem...
Majd két hét múlva jönnek új mérlegek, na addig engem megesz a fene, no és a jó hír, megmértem Bogit ruha nélmül kaki után 5780gramm mikor három hete voltunk szurin 5290volt, szal épp majdnem 600grammot hízott!
Most totál jó a kedvem, végre nem csak 370-et!
Vendég

Bocsi elírtam, 500 akart lenni... :oops:
Vendég

Hencsi, az szupi ;) Még mindig akarsz mérleget? Mire meglesz, addigra Bogi el fogja érni a születési dupláját ;)

Nenoke! ha vastagítjuk a témaköröket, akkor ki-ki eldönti, elolvassa-e, vagy sem. Mert pl. az offok közül is van, ami érdekel, van, ami nem. Ugyanígy az onok közül sem érdekel minden. vagy legalábbis nem mindig ;) Meg mindenkinek más az off!

És én 2 hetes kora óta láncetetek ;) Viccet félretéve, este tényleg adok akkor is, ha csak picit nyüszi. napközben ált nem kell már, "csak" 2óránként.
Vendég

Bori, dehogy vagy te okoskodó! Köszi minden tippet, ötletet, tapasztalatot!

Szerintem ne a neveket vastagítsuk, mert abból nem látjuk, hogy miről van szó a beszélgetésben, hanem egy-egy kulcsszót a témából.

kétfiús anyuka
babdorka

beszélgetésben = bekezdésben

kétfiús anyuka
babdorka

Kedves Wladek, köszönjük az újabb újítást a Lurkoldalon!

Henchy, ez tök jó hír. De hízzon is csak a kis menyasszony! :wink:

Kép
nenoke

Hencsi! Örülök, hogy ilyen szépen alakul Bogi súlya. Ezek szerint -Te és Bogi- jól csináltok mindent. :D

Klári! Nekem bejött az álometetés. Tegnap így evett 100 gr-ot Gabókám. Gondolok holnap Rátok. Fotókat kérünk! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Beraktam monccs szülitörténetét a táblázatba!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Hali!

Nenoke:
Én írtam sms-t Anneenak, nem válaszolt :( , jövő héten felhívom, ha nem jelentkezik.
Holnapra jó keresztelőt kívánok!
ckat

Ckat, írtam privit!

Monccs, tök érdekes olvasni a történetedet, főleg hogy ugye ugyanott szültünk. :wink: Nem semmi ez a szülésznő. Nagy szerencsénk van Ckat-tel, hogy nekünk Zsuzsi jutott, és nem ez a Renáta.

Dorka, tök jó, hogy még mindig ilyen lelkesen csinálod a táblázatot! Szuper vagy!

Kép
nenoke

Hali!

Monccs: elolvastam a történeted. Izgi volt olvasni. Szerintem az ügyeletes doki ugyanaz volt, egy bunkó. Én ugye délben jártam nála, mikor bejött, nyújtottam a kezem bemutatkozni. Úgy nézett rám, mint egy véres rongyra, de én meg úgy voltam vele, ha már könyékig belém nyúl, legalább a nevét tudjam. Nagy duzzogva bemutatkozott, de végülis letojom hogy hívták, remélem többet nem kerülök a keze ügyébe. És remélem Renátácskához se lesz közöm. Legközelebb ha "akciózol" ott, Zsuzsát próbáld kifogni :D .

Nosztalgia:
Mikor írtam Monccsnak, hogy megszületett Bors, vártam a választ, de nem jött semmi. Gondoltam, hogy biztos berágott a híren és futkos a lépcsőházban, hogy megszüljön Ő is (hiszen tudtam, hogy dokija be akarja fektetni, azt meg ugye nem akarta). Másnap kapok sms-t, nézem a feladót: Monccs. Végre, nézzük mit ír: "126-ban vagyok" ennyi volt a szöveg :lol: . Király érzés volt! Mondanom se kell, fogta a fiam és robogtunk át látogatóba. Felkészítőn egy csomót röhögtünk (ezért mondjuk páran ki is néztek minket), meg eljátszottunk a gondolattal, hogy majd együtt vonaglunk a "vajúdó kifutón". Szinte összejött :D
ckat

Sziasztok!

Bocs, hogy megint így eltűntem, de egyszerűen nem tudok jönni. Annyira leköt a kiccsaj.

Dorka: Elküldtem neked a szülitörténetet - kicsit későn ezt is... :roll:

Ckat: Ez is mekkora szerencse, hogy volt ott ismerős. Nekem is szupi volt, mert ugye előbb befektettek, akkor Fürdőszobatükör Orsival kerültem egy szobába, amikor megszületett Panna, akkor egy idegen csajjal voltam, de másnap jött Barbuli és az ő Lénája :)
Olyan jó érzés volt... :D

Kép
zsuzsi**

Köszönöm a szép szavakat, igen úgy néz ki, hogy kezdünk beindulni a hízással. :)
Bori mérleg már itt van :lol: , csak nem vettem hanem béreltem, de így már sokkal jobban érzem magam!

Nenoke.
Naná hogy a menyasszony nem lehet egy anorexiás kiccsaj... :lol:
Vendég

Ja és kifelejtettem :lol: hízás, bébiétel: tutira nem a bébiétel, van olyan nap mikor nem is adok neki, mert most ott tartunk hogy a liskanál nem kell... :lol:
Olyan csodásan tudja kifújni a kanálból a kaját hogy csak na, mindenütt van kaja, de a pocijában nincs, sebaj, mire 6 hónapos lesz akkora hátha megtanulunk kanállal enni, és jöhet a halászléturmix... :lol:
Bár tegnap adtam neki alma sütőtök bébiételt, azt egész szépen cuppogta, azt nem írom hogy be, de talán az ízlett valamelyest...
Vendég

liskanál=kiskanál :lol:
Vendég

Zsuzsi
Vettem végre köldöktapaszt. Ti mikor használjátok, vagy rajta van fürdéstől fürdésig? Vettem hármat, bizti, ami bizti. Nem eszi ki a kis bürkéjét a ragacs? Mennyi idő múlva használt?
Hencsi
Jó van, nődöggél a csaje!! Jó az avatarod :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvikém: Az a jó, ha minél tovább rajta van. Mi most cseréltük ki először, tegnapelőtt. Kb. két hétig bírta. Mi most ragasztottunk a tetejére leukoplasztot, semmi baja nem lesz tőle, csak a leszedéskor pici olajjal kell bekenni. Könnyen lejön. Leukoplaszt nélkül pedig simán le lehet szedni, nem látszik alatta semmi. A lényeg, hogy amikor felteszitek, jól ráncolódjon a köldök körül a bőr, mint a rajzon. Nekünk már az első után is csodaszép lett a köldöke. Lehet, hogy most már a második után nem is fog látszani semmi.
Ja, füri közben jobb, ha nem éri víz.

Kép
zsuzsi**

Szivvi!
Köfi. :lol:
Vendég

Most látom, ma mi is 333 vagyunk. :D
Vendég

Mi az a köldöktapasz és mire van?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka!
Ha jol tudom a köldöktapasz köldöksérvre való.
Vendég

Dorka, Ti meg 33asok vagytok! :lol:
Vendég

Dorka! A köldöksérv kezelésére szolgál a köldöktapasz. Ez a nem műtéti (konzervatív) terápia pici babáknál.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

voltunk a Brendonban ,nem tudták megcsinálni a zenélőforgót így levásároltuk!kapott Nyunyi új bundazsákot,játékot,könyvet.
nem vettünk már másikat mert nem szokta meg így nem is hiányzik neki (gondolom)

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!Mi is itt vagyunk jó volt a tali Katavl meg a kis családjával.Nagyon aranyosak majd valamikor rakok fel képeket.Egon nagyon cukker olyan aranyos kis nézése van. Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Látom csak a fiúk tudták, hogy a kamerába kell nézni! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

:oops: :P

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Zsuzsi
Köszönöm! Akkor próba este!

KépKép

KépKép
szivvi

Hencsi, igen, 33. :)
Köszönöm az infókat a köldöktapaszról.

Beraktam Zsuzsi szüléstörténetét is a táblázat unkba!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Haliho!!

Kata+Hemej!
Szépek vagytok mindannyian! :lol:
Vagány a fiúk ruhája.

Megvettük a babakocsit, kipróbáltuk. Nagyon jó, összehasonlíthatatlanul jobb, mint az előző.

Az éjszakánk még mindig nem a legjobb, talán egy fokkal. A hajnalok a kemények. Komfortozás ezerrel.
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Tok jo volt a tali.
Nehany kep:

Miutan megerkeztunk:

Melinda es Beni, Anti(Egon-apuka) es Egon: Kép

Egon hintazik. Es fent van tukor, abban nezi magat: Kép

Melinda es Egon: Kép

En es Beni:
Kép

Baratkozunk:
Kép

Es ne maradjon le Beni-apuka sem: Kép

Es en meg mindig ennyire faradt vagyok:
Kép
molkata

Ja! Ma az osszes nemetorszagi babanetes (legalabbis a 2007.juliusi topikbol) baba-mama-papa talalkozo megvolt. :D

Beni olyan edesen magyarazott nekem, de egy ido utan anyahianya lett. :wink:
molkata

sziasztok csajok!
Aneee!
köszi az invitálást és ne haragudjatok,hogy eltűntem.

itt vagyok és hál Istennek minden rendben velünk.a történetemet akkor már tudjátok.én szoktalak titeket olvasgatni néha,de írni sose volt merszem,mert azt hittem,hogy már nem emlékeztek rám.most meg ugye kicsit"elfoglalt vagyok,de nagyon jó ez az elfoglaltság :lol: Noel jó baba,eszik ,alszik és néha vigyorog(ha lepisili anyát)
ígérem,hogy néha benézek hozzátok.addig is növögessetek szépen!
puszi:
Móni,Noel

moniá

Ja és Nenőke!
köszi az üzit megkaptam,de még nem tudtam válaszolni. :oops:
pusz :lol:

moniá

Sziasztok!

SZokás szerinte nem vagyok képben :oops: ,csak félig, de mi baj történt?
Annee?Miért nem jössz többet?

Ez a vastagtítás micsoda?Ami a lényeg, azt kiemeljük?

Moniá, gratulálok!Annak idején nagyon drukkoltunk neked!:D

Megyek ajándékot készítek Eminek, holnap lesz 2 éves, s még sehol nem tartok... halacskás falikép készül.

Lidikoka, arra jártunk ma felétek, nagyon szép a füvetek, meglestem a kerításen át! :D A miénk olyan lett, mint egy rosszul borotvált lábszőr, monthatnám, itt-ott borostás a kerünk. Majd vetünk még egy adagot valamikor.
A Szt. Imre téri templom kertjében nagyon jó játszótér van, át fogunk oda szokni, ma is ott voltunk, ezért jártunk arra.

KépKépKépKépKép
uxi

Moniá, mikor született a baba?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Képzeljétek a gyerekeim -MINDEGYIK- tegnap este 9-től ma reggel fél 9-ig szunyált :D Szuperjófejek voltak! :P 8)
Azt mondta Bogim, hogy ő már ébren volt egy ideje, csak hagyott engem aludni, hogy ne kelljen ma is korán kelnem :D És megkérdeztem tőle, hogy mit csinált addig amíg nem kelt fel Viola is? Erre Bogi: "Néhányszor megszámoltam hány Micimackó, malacka, és tigris van az ágyneműmön anya " :lol: :D Imááááádom :)

Tök jó volt a mai napunk, nagyon nyüzsi, voltunk sétálni délelőtt jónagyot, aztán délután sütöttem rétest amíg csendespihi volt, utána meg elmentünk a belvárosba lófráltunk, meg voltunk játszóterezni, megkukkoltuk a Tiszát, szuper volt :D

Nagyon szépek a babák, imádom őket nézegetni :D
Majd visszaolvasok, de sztem reagálni már nem lesz erőm, neharagudjatok :oops: :(

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Uxy!
október 8-án született meg.1 hetet túlhordtam.köszönöm a drukkokat ideértek :lol: pont ma 1 éve volt a lombik beültetésem,ami ugye nem túl jól végződött :( ,de ma már ezt is tudom másként látni.annak így kellet lennie,hogy Noel baba megszülethessen.
most mi van akkor Anee-val?Ő invitált ide a cs.netről,erre pont most eltűnik? :shock: gyere Anne!!!! :D

moniá

Sziasztok!

Csak benéztem, mert egész nap nem voltam, mi is jöttünk-mentünk...Bálint is jól aludt éjszaka, fél 6-kor kelt először.

Hemej, Kata: édesek a gyerkőcök, tök izgalamas, hogy külföldön éltek, és egy itthoni fórumon keresztül ismertétek meg egymást. Többek között ezért is jó ez a fórum :wink:

Enikő:Bogid tündér!!!!!!! Igazi "anyakimélő" nagylány!!!! Egyem meg, számolgatta micimackóékat az ágyneműn. Tündéri.... :D

Gurgi, örülök hogy tetszik az új járgány. Jó könnyű? Nekem is be kell majd újítanom egyet tavasszal, mert ez ami van, dög nehéz :?

Megyek, mert a lakás leginkább egy csatatérre emlékeztet, elpakolászok.
Holnap benézek....

Jó éjt mindenkinek,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Andi, hol vagy?

Kép
Kép
moni1973

Kata Melinda, nagyon-nagyon szépek vagytok, és a fúk igazi szívtiprók!

Aki még nem regisztrált a Lurkoldalon és szeretne, akkor jöjjön, mostmár videót os lehet feltenni saját albumba!

Lépek csajócák, kiteregetek, pancsi azt alszi...

Jó éjt Nektek!
A két éjjelibagojnak is Emmának és Ckatnak! :wink: :lol: :lol: :lol:
Egcsi cép napocskát Nektek!
Vendég

Bocsánat, :oops: Emma igazábol Móni akart ám lenni.... :oops:
Fáradt vagyok, húzok is dolgomra, hogy ma ne éjfélkor feküdjek le...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: