A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

"de zsu-nak, hogy a gyed-et nem a megszületést megelőző naptári évből számítják, hanem az igénylést megelőző naptári évtől"
igazad van, de tgyás-nál az megeggyezik, az igénylés az előző évi jövedelemmel mint ahogy írtad is.
Nálunk meg tök mindegy mit veszek (2008-at vagy majd 2009-et) alapul nem változott a jövedelem évről-évre sajna. :roll:

Kép

Kép
zsu9

zsu, nálunk is csak " kedves kérlelés" és kemény tárgyalás után kaptam emelést, mert babás vagyok és hogy jól járjak ,ebből a szempontból, a főnököm nagyon rendes, Janónál is megcsinálta :D pedig most a cég csődben van, és már akkor is volt, de azt mondta, akkor tegyük félre a cég helyzetét, nekem mennyi bruttó lenne a jó, na ez nagyon jól esett tőle :D

Kép
babcika

Sziasztok,
még élek...bár éjszaka nem voltam benne biztos, hogy ez még reggel is így lesz...még soha nem fájt így a torkom
Méz-fokhagyma dologra még nem vitt rá a lélek
Most azon izgulok, hogy a picurik ne kapják el, már alapból se, de persze kicsi férjem hétvégén elutazik egy hétre és nem lenne jó itthon maradni két beteg picurival.

A banánnal való hozzátáplálással csak óvatosan, pont tegnap mondták nekem is, hogy olyan magas a Kálium tartalma, hogy heti félnél nem szabad többet...

t-pk

Akkor valóban ari főnököd van :D

Kép

Kép
zsu9

Kata vagy valaki,hogyan kell azt a kéz-láblenyomatos sóstésztát megcsinálni?????pontos mértékegységgel ha lehet!

sutimano76

t-pk: örök életbe torok és mandula gyulladásom volt a x-edik gyógyszer után mondta a dokim!!! öblögessek pálinkával, pedig a szagát is utálom, de nálam bevált. :wink: Azóta 6 éve nem szedek semmit a torkomra gargalizálok vele ozt kiköpöm :oops: de lemarja a bacikat és addig meg nincs a szervezetedbe, hogy felszívja és átmenjen a tejcsibe. Jobbulást és ahogy mondani szoktátok gyógymanókat!

Kép

Kép
zsu9

Tengdi!

De biztos megkaptad a decemberit is?
Csak mert én 22-én kaptam egy összeget (visszamenőleg), de a decemberre járót csak ma. Mondjuk érteni én sem értem, mert az előző utalás, ha az 2 hónapra járt, akkor több leosztva, mint amit most 1 hónapra adtak. És mivel szept. 30-tól számoltak, ezért még töredékhónap sem lehetett bent. CSP nem lehetett az összegben, mert ahhoz meg kevés.
Szóval most várom a következő hónapot, mi is van...
Nálad, ha GYESről mentél TGYÁSra, akkor elvileg a szerződött béred alapján számolnak, nem?

Astrid

Kép
astrid

Babcika 5-én lesz fehérjenap :)
Timi, a 90 nap után még 90 napig délig csak gyümölcs. más nincs :) azt mondják, hogy ha végig csinálja az ember a 90et, akkor megváltozik az anyagcseréje, s nem jön vissza semmi. hát kíváncsi vagyok :D Atesz x évvel ezelőtt végigcsinálta, leadott majd 20 kilót, s tényleg nem jött vissza, ez azért bíztató :):):)

Zsú nem hogy kárára válna a tejnek, hanem épp ellenkezőleg, több lesz.
Az ember alapjáraton nem eszik annyi és sok féle zöldséget, hanem keveset és max 3-4 félét. Tisztelet a kivételnek. Nincsen a diéta során olyan nap, mikor éhezik az ember. Gyümölcsnapon sem, csak akkor mást akar enni :D:D:D:D
Én bátran és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, ki kell próbálni, s ha tetszik, beválik akkor mehet bátran ;) /Azért nem mindenkinek jön be ez a fajta étkezés, barátnőmnek pl fájt tőle a gyomra./ Én ezt csináltam várandósan is, igaz csak 55 napig, de babó szépen gyarapodott, ellenben viszont én nem :D
S tényleg isteni jókat lehet enni... pl most zöldségnapon megint fogok csinálni brokkolival és gombával töltött padlizsánt, valami isteni finom. Vagy legutóbb zöldségnapra vettem fagyasztott zöldségmixet brokkolis, bébikukoricás, répás, karfiolosat, jénai aljába lehet szelni krumplit, vagy cukkinit, egy kis vegeta, rá szeletelt hagyma, s a fagyott zöldség. Kis tálkába egy deci szójaszósz, egy deci kecsap összekever, ráöntjük a zöldségre, jól összekeverjük, fóliával lefedve be a sütőbe 180°Con készre pároljuk, kábé 45 percig, majd fóliát levéve még 10 percig pirítjuk. Valami isteni íze van. Friss zöldségből pedig egyszerűen fenomenális :D hozzá lehet enni barna rizst, s persze salátát dögivel.

A másik tuti finomság zöldségnapra újkrumpliból az igazi, de most is lehet készíteni, alaposan megmossuk a krumplit, ha pici újkrumplik akkor simán mehet a tepsibe, ha nagy, akkor gerezdekre vágjuk, sózzuk, oliva olajjal kicsit meglocsoljuk, fólia rá s fél óra párolás. Majd fólia levéve, kis zúzott fokhagyma rá, mutatóba kis reszelt sajt, s készre pirítjuk. Ezt egyszerűen imádom. Salival, mondjuk diós salátával pedig maga az őrület :D:D:D

na kussoltam :D

vicger

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=25
bár én az olajat és a tapétaragasztót bele még nem használtam :oops:

Kép

Kép
zsu9

Elhalmozlak bennetek pár képpel, igaz ezek már legalább 2 hete készültek, de most még csak ezek vannak fenn a gépen..

Kép Kép Kép Kép

t-pk

A pálinka dolog már sokkal jobban hangzik...bár én is utálom. Soha meg nem ittam, kivéve Egyiptomban, mert ott muszáj volt-fertőtlenítés.

t-pk

T-pk, bezony a páleszt nem bírják a bacik :D s igyál sok sok meleg teát, így a baci nem szívódik fel, mert a gyomorból már csak kifelé jön.
De a hagymaméz tényleg nem vészes ;)

Banán: ráadásul nem kicsit fogja a székletet is. Nagyon siettek azzal a hozzátápival.. én elhiszem és megértem, hogy jó látni, ahogy majszol a csöpp szájával, meg cuppog, meg ízlik neki, de tényleg korai még. Persze felnőtt emberek vagyunk és felelős döntéseket hozunk, szóval csak egy vélemény volt . ;)

Andi, na akkor ez felejtős.... homeo?

vicger

sógyurma: egy csésze liszt, egy csésze só s kábé másfél deci víz, de ezt érzi az ember ;) Ez a legegyszerűbb recept :D

vicger

De gyönyörű hercegnőid vannak Kata!!!!!!!!!!!!!!!!! az első kép haláli :D:D:D:D

vicger

Süti, én 40dkg liszt, 40dkg só(lényeg1:1 arány) 4-5 evőkanál olaj, víz hogy összeálljon, apránként adogasd. Érezni fogod mikor leválik a kezedről akkor jó! Én betettem a sütőbe takarékon nyitott ajtó mellett kiszárítottam. Kis lakk rá és csillámpor.

T-pk gyönyörűek a gyerköceid!!

Vicger, leköltözök hozzád 90 napra!

Enyém gyerek lázasodik. :(

Kép
kata05

aj-aj akkor banán marad nekem :wink: , na sebaj, megeszem.

Én nem nagyon siettetném a hozzátápit, de a védőnő a múltkor is közölte, a tápszernél jobb, minden, és hogy figyeljetek, ezen hátast dobtam, 2 hósan gyümi, és 3 hósan azt mondja kezdhetem a főzeléket, mondom én még a gyümit is csak 4 hósan akarom kezdeni, mondjuk nem szólt semmit, de .... na szóval megpróbáltam ,de várok még, mert ma kinlódik és szerintem is a kaka miatt mert a banán fog, tehát marad még a bockó tejci :wink:

Kép
babcika

köszi a sógyurma recepteket :lol: :lol: :lol:

Kata,de édesek együtt!!!!!persze külön is !!!!

sutimano76

Kata, de tegnap oltás volt nem??? Vagy rosszul emlékszem?

Kép
babcika

Tpk Kata!

Nagyon szépek a lányok :D

Kép
babcika

Mi is kaptunk tegnap 4 hós oltást...
Gyorsan megnézettem magam akkor már a gyerekdokival, aki azt mondta, hogy vírusos torokgyulladás - nem kell rá antibiotikum.
Erre ma beszélek apukámmal, aki közli velem, hogy ha 3 napig nem múlik el, akkor már bakteriális felülfertőződés is van és akkor már kell antibiotikum. Persze a házidokim ma délig rendelt, holnap meg már nem. Így apukámra marad...mondtam neki, hogy vegyen ő nekem és be kell hoznia Veszprémbe...örült nekem...gondolom úgysincs más ezer dolga :wink:

t-pk

Astrid, zsu....s többiek, akik írtak.

Önkormányzatnál dolgoztam, köztisztviselőként, 15 éve, folyamatosan, tehát 180 nap oké.

Igen, a fizetésem utáni összeget kellene kapnom, mivel gyesen voltam előtte. Én is így tudom Astrid.

Kolléganőm megnézte, a papíron aug 28-dec 31-ig van írva a számfejtés.

De a tgyás nem 60, hanem 70%, ráadásul nem vonnak belőle eüt és nyugdíjjárékot....

És ha nem változott semmi ebben, akkor nem lehet, hogy 2 éve kisebb fizura többet kapjak!!!!!

Van itt olyan, aki már kapott tgyás-t és 200 valamennyi a fizuja bruttóban? Ti mennyit kaptok, akár priviben is, ha nem akarjátok leírni, de nem tudok most mással foglalkozni, annyira padlóra tett.

Ja és kolléganőm hívta a MÁK-os ügyintézőt, de mindenki ugye szabin.....

Kép
Kép
tengdi

Kriszti!

Akkor ha jól gondolom 1-je is fehérje nap??? Ha igen akkor már akkor csatlakozok, mert úgyis pipi-cici lesz a szilveszteri egyik menü, meg sült csülök, tehát husi lesz 1-jén bőven :wink:

Kép
babcika

Tengdi, akkor tuti elnéztek valamit. A mnk-helyed tb kifizetőhely, vagy a TB utalja?? Márcsak azért is elnézették, mert én 105.000 bruttóra kapok 70.000 tgyást, ez nem titok, vagy nem lehet, hogy ez csak 2 havi??? oszt valami el van írva-nézve :roll:

Kép
babcika

[quote="zsu9"]M írta:zsu9i van, ha nincs meg a 180 nap? Akkor csak a GYES fog járni.
Megteheted, hogy saját zsebből fizetsz magad után TB-t, hogy meglegyen a 180 napod, ezt az APEH-nál kell elintézned, havonta néhány ezer Forintot kell majd befizetned.

Zsu, ez nem így van!!!!!!! Én tudom, mert külföldön dolgoztam és itthon fizettem a pár ezer forintot, és ezzel kiröhögött az OEP. Az csak orvosi ellátásra jogosít, pénzbeli juttatásokra nem. :(

Kép
frocli

[quote="tengdi"]S írta:tengdiegítsetek!!! Sürgős lenne!!!

Létezik az, hogy a fizetésem bruttó 200 valahányezer ( nem tudom pontosan ) és a tgyás-om havi összege 69000 nettóra jön ki????? :shock: :shock: :shock:

mert ma kaptam meg aug 28-dec 31-ig számfejtve 279005 ft-ot.

Mondanom sem kell a totál kétségbeesés határán állok.

Gyesről mentem tgyás-ra, de tudomásom szerint ez mindegy, mert a fizetés összege számít, s ha az közben emelkedett, akkor az alapján számolnak.

Mátéval kevesebb fizetésre 100 valamennyi nettót kaptam 2 éve.
Most akkor ez hogy van??????????

Tengedi, akkor ahogy zsu írta, valami ott nem kóser. Tavalyi jövedelmedet nézik. és gondolom akkor voltál gyeden, gyesen, szabin, táppénzen? mert ezek be tudnak kavarni.....én elég kiokosodtam tgyás ügyében, mert nekem nagyon bonyi volt a helyzetem.... Szóval ha leírod, akár priviben is, esetleg lesz tippem, hogy hol a gubanc.....

Kép
frocli

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76valszeg neked az előző év gyedéből számoltak!!!!100 után kb ennyi jár!!!!

Bocs Süti, de a Gyed nem képezi alapot a következő Tgyáshoz, tehát abból tuti nem számolták.... :roll:

Kép
frocli

No akkor azt mondjátok meg ha én táppénzen voltam 2009-ben akkor mennyi gyedet fogok kapni???
én 62e tgyást kapok,de 2008-ban volt 140e-es meg 86e-res és 2 hónap táppénzes hónapom,tehát passzolok hogy hogyan számolták ki!táppénzre meg 55-t kaptam!!ha jól sejtem a gyedem is kb 55 lesz :( éhenhalni elég :roll:

sutimano76

A barátnőm tesója pont azért szívott mert tök jól kapott gyedet az első után(max.-t kapott),a második meg 2 évre rá született,tehát neki elvileg nem volt fizuja,és sokkal szarabul kapott,kb az akkori max-nak a 70 %-át!!!!!pedig tanárnő és maradt a bejelentettje meg minden!

sutimano76

juhúúúú meghoztátok a kedvemet, ehhez a 90naposhoz, lehet hétfőn én is kezdek :wink: :wink: :wink: .......már amúgy is zavart ez a kis szalonnaréteg a hátamon......

KépKép
KépKép
zsalyam

Ehhez a fogyókúra akcióhoz akkor is lehet csatlakozni, ha az ember nem a 90 napos diétát csinálja, hanem csak valami lightosat? Nálam a no nasi lesz a diéta, mivel csak 4-5 kilót akarok leadni és remélem ez elég lesz. Nekem a 90 napos körülményes, mert általában nem én főzök és így akkor 2-3 felé kéne főznie apukámnak.

Kép
frocli

[quote="sutimano76"]N írta:sutimano76o akkor azt mondjátok meg ha én táppénzen voltam 2009-ben akkor mennyi gyedet fogok kapni???
én 62e tgyást kapok,de 2008-ban volt 140e-es meg 86e-res és 2 hónap táppénzes hónapom,tehát passzolok hogy hogyan számolták ki!táppénzre meg 55-t kaptam!!ha jól sejtem a gyedem is kb 55 lesz :( éhenhalni elég :roll:

Hát ja, sajna a táppénz ugye a fizu 70%-a volt, és annak a 70%-át kapod majd, de mivel 2 hó a 12-ből remélem annyira azért nem fogja lerontani a gyedet...

Én aug közepén igényeltem a TGYÁs-t és hát dec elejére kaptam meg végre a pénzt. Addig havonta küldtek valami felszólítást hiánypótlásra. A vicc az hogy augusztusban mikor leadtam a papírokat direkt rákérdeztem ez és ez nem kell-e. Erre ők: nem, jó az az igazolás a munkaügyi kp-tól (munkanélküli segélyről mentem tgyás-ra). Erre naná, hogy azokat kérték be utána egyenként.... És most így dec végén sem kaptam meg a határozatot róla, még jó, hogy a pénzt már átutalták....

Kép
frocli

Most mértem magam anyósoméknál...... (nekünk nincs :lol: ), 76 vagyok, szülés előtt 70, de egy 56 jó lenne, mint Timinek ééés mellé jóga......az nagyon kellene!

Timi a grillezett zöldséget ilyenkor hogy csinálod elektromossal (gondolom...hih), de az összenyomós vagy csak egy lapos..... szeretnék egy ilyet azért....
és a steak-et hogy csinálod?

Babci én banánt nem adnék..... szerintem az a jó, ami itt a kishonba megterem.....

Az ikrek nagyon ééééééédesek, milyen jó lehet nekik, jól összenőnek lélekben!

KépKép
KépKép
zsalyam

Süti kacagós-vicces-Berni!

Barni is milyen cukorfalatul alszik!

KépKép
KépKép
zsalyam

KépKép
KépKép
zsalyam

Nem a tavalyi évet nézik, mert GYED-en vagy GYESen volt. Ilyenkor a szerződött ALAPbérét nézik. (Tehát plusz juttatások nélküli, a munkaszerződésében meghatározott bruttó bérét.)

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76 barátnőm tesója pont azért szívott mert tök jól kapott gyedet az első után(max.-t kapott),a második meg 2 évre rá született,tehát neki elvileg nem volt fizuja,és sokkal szarabul kapott,kb az akkori max-nak a 70 %-át!!!!!pedig tanárnő és maradt a bejelentettje meg minden!

Ez meg így nem igaz, csak valószínű az történt, hogy az első előtt még plusz juttatásai voltak, amiket aztán beleszámoltak a GYED kiszámolásásnál. Viszont másodszorra csak a fent leírt alapbéréből számoltak és az kevesebb volt. GYEDből tuti nem számoltak TGYÁSt. (Ez esetben én már alig kapnék valamit, mindig GYEDről, GYESről mentem újra TGYÁSra, GYEDre, azaza ha így lenne, akkor fokozatosan csökkent volna a kapott pénzem. De nem, a szerződött béremből számolnak (és mivel én közalkalmazott vagyok, az átsorolásaimat is figyelembe veszik).)

Ja, valamit azért én is kérdeznék: ha Dóra szept. 1-én született, de a TGYÁSt csak szept. 30-án tudtam elkezdeni, akkor a 168 nap mikortól számít? (És az munkanapra vagy naptári napra számít?) Kb. mikor kell igényelnem a GYEDet?

(Mondjuk az nem semmi, hogy Dóra majd 4 hónapos, de csak most kaptam először utána pénzt a csp-n kívül.)

Astrid

Kép
astrid

ez már nem annyira muris
http://www.90naposdieta.hu/a-90-napos-d ... lasa--cikk

mit gondoltok?
most akkor jó vagy nem jó ez a diéta?

KépKép
KépKép
zsalyam

Mindenesetre, én is elkezdem jövő hétfőtől!!!!! csak meg kell terveznem!
8) 8) hajrá!

KépKép
KépKép
zsalyam

[quote="Astrid"]
írta:
AstridJa, valamit azért én is kérdeznék: ha Dóra szept. 1-én született, de a TGYÁSt csak szept. 30-án tudtam elkezdeni, akkor a 168 nap mikortól számít? (És az munkanapra vagy naptári napra számít?) Kb. mikor kell igényelnem a GYEDet?

Astrid, ha jól tudom, 168 napig (=24 hét) jár a Tgyás, igényléstől számítva. És ez naptári nap és nem munkanap. Szerintem ha szept 30-tól igényelted (gondolom ekkora tudtad a gyedet lemondani), akkor szerintem onnantól számítva van a 168 nap, de ebben egyáltalán nem vagyok sajna biztos. Nem derül ki a törvényből. Tehát ha szept 30-tól számolják, akkor március 17-ig fog járni a Tgyás. Én kaptam levelet az oeptől, ahol leírták, hogy bár még az összeget nem tudják, de január X.-én fog lejárni.

Ha valaki közvetlen gyedről vagy gyesről ment megint TGYÁS-ra az más, mintha közben kivett akár 1 nap szabit is közben, mivel ugye a gyed/gyes alatt jár a szabi, amit ki szoktak venni a kismamák a következő baba születése előtt. Nem tudom Tengedi hogyan csinálta. Szóval ha valaki 1 napot sem vett ki, akkor úgy van ahogyan Astrid írja. :)

Kép
frocli

Astrid!

Szerintem, ha szept 1 született, akkor szept 1- től van tgyás, vagy nem kaptál arra az időszakra visszamenőleg?? Jó a kérdés :shock:

Kép
babcika

[quote="zsalyam"]e írta:zsalyamz már nem annyira muris
http://www.90naposdieta.hu/a-90-napos-d ... lasa--cikk

mit gondoltok?
most akkor jó vagy nem jó ez a diéta?

erre én csak azt tudom mondani, hogy mivel a 90 napos diéta egyre népszerűbb, egyre szarabbul megy azoknak a cégeknek, akik a fogyibogyót előállítják, különféle fogyis öveket, krémeket, zseléket stb.... ez legalább olyan, mint a madárinfluenza: gyorsan ki kellett nyírni az összes hazai tyúkot, csirkét, kakast, aztán külföldről hozatni drágáért....és a többi madár? azok nem terjesztik? :evil: :evil: na ennyit erről......az persze tutkó, hogy aki kockás hasat meg 100-as bicepszet akar, annak tornáznia, mozognia kell, annak nem elég a 90 napos, mert az nem izomra gyúr

KépKép
Kép
scooper

egyet értünk Scoop :!: :!: :!: :wink:

KépKép
KépKép
zsalyam

jól írtam én ezt le? elég furán néz ki....

KépKép
KépKép
zsalyam

Melyik diéta a jó?

Norbi szerint UPdate
Alexandra szerint az övé
Atkins szerint meg az
.....

Szerintem a 90 napos azért jobb, a többinél, jobb, és nem tuti extra hiperszuper jó, mert a 90 naposban mindenből jut a szervezetnek, csak szétválsztva, míg norbikánál a szervezet számára igen fontos szénhidrátok nem igazán jutnak szóhoz, a többit még nem próbáltam. És azt sem lehet mondani,hogy az a legjobb amivel lefogysz,mert én úgy fogytam 16 évesen, hogy először no vacsi, aztán annyira tetszett a dolog, hogy már no ebéd és no vacsi, és torna, aztán meg a hülye anorexiás fejemmel, már no kaja, csak folyadék és csak a vasárnapi ebéd volt meg minden héten a kajából, merthogy azt muszály volt, látták a szülők, viszont a kollégiumban lenyomtam így majd egy évet, és élsportoló lettem én a nagyseggű és ...., tehát mondhatnánk eredményesnek a módszeremet, és jónak, de nem az hiszen a szervezetemet egyfajta vegetálásra vettem rá, ja és közben a szellemi kapacitásom is nőtt, akkor voltam a legjobb tanuló is.... Na ezt most jól elmondtam magam szórakoztatására, szóval a 90 napos szerintem jobb a többinél ez a lényeg.. :roll:

Kép
babcika

[quote="zsalyam"]e írta:zsalyamgyet értünk Scoop :!: :!: :!: :wink:
:lol: jaja

KépKép
Kép
scooper

Köszi Babci! Mit sportoltál?

KépKép
KépKép
zsalyam

tények az én szemszögemből:

"
Reggel az ember gyomra savas állapotban van. Ezt semlegesíteni kellene valamilyen lúgos dologgal vagy felszívni pl. kenyérrel, zabpehellyel. A gyümölcsök nagy része savas. Ezzel csak növeljük a gyomor savasságát, egészen délig. A víznap esetén pedig végig savban van a gyomor. A savas környezet émelygést, rosszullétet és akár gyomorfekélyt is előidézhet."

A kenyér az egyik legfeleslegesebb ételünk. Tele van szénhidráttal, élesztővel, s fogyasztása után a gyomorban erjed ezerrel. A reggeli gyümölcs bár valóban savas, feldobja a vércukorszintet, ezzel energiát szabadít fel, lehet kezdeni a napot. 1 óra alatt felszívódik.

"Minden nap szükségünk van fehérjére, zsírra és szénhidrátra is, mivel ezek folyamatosan ürülnek a szervezetből. Ha szétválasztjuk és egy-egy nap csak egyfajtát eszünk, akkor hiány lép fel. Na, ez már gond. A fehérjehiány okozhat zsírmájat (szteatohepatitisz a zsírok egy fajtájának a triglicerideknek túlzott felhalmozódása a májsejtekben), vizeletben csökkent nitrogén kiválasztást, károsodott immunválaszt, pókhasat, alsó végtagi vizenyőt stb. Ennél a diétánál nagy eséllyel lép majd fel, mivel csak minden 4.-5. nap ehetsz fehérjét."

Fehérje, szénhidrát, zsír nem csak a húsokban, tejben stb van, vagy szénhirdrát nem csak a csokiban van. fehérjében gazdag zöldség pl: lencse, bab , zöldbab, borsó. Szénhidrát tartalma kifejezetten magas a burgonyának, sárgarépának.

"Szénhidrátnap:
EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is…)

Ezt írja étrendnek szénhidrátnapra. Tészta, pizza, torta? Ez igen mondhatom! Fehér liszt és cukor a szervezetnek. Annak a szervezetnek, aminek csökkent a kalóriaégető képessége az izom veszteség miatt. Ezt nem tartom valami diétás dolognak.

4. nap: Gyümölcsnap:
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben!

Ez itt a gyümölcsnap étrendje. Korlátlan gyümölcsfogyasztás? Ha valaki egész nap csak banánt eszik pl. egy kilót, annak tuti hízás lesz a vége. A banán egy különleges gyümölcs, mivel sok fajta gyümölcscukor van benne. 100 g banán, ami kb. 1db tartalmaz 25 g szénhidrátot. A napi szh. szükséglet háromszorozva a testsúllyal. Ha megeszel 10 banánt az egy 83 kilós ember napi adagja. Ennyit a korlátlan mennyiségről. "

erre csak azt tudom mondani, hogy a tésztanap max szabadon értelmezve mondható kalória dúsnak. 20 deka főt tészta vmilyen szósszal, vacsorára pedig a fele. Szigorúan vett 90 naposnál ez van, s csokinak főző-ét csokit ír. Az, hogy édességgel is működik az emberi gyarlóságnak és édesszájúságnak kedvez, pszichésen nagyon megkönnyíti a diétát, hisz lehet enni csokit
:wink: :wink: :wink:

Ami pedig a gyümölcsnap banánját illeti.... erős sarkítás, s biztos van olyan aki álló nap banánt eszik, de nagy általánosságban ezt kétlem. Mindez mellett a banánban gyümölcscukor, nem pedig mesterséges fehércukor van, az elhízásnak pedig a rákfenéje a mesterségesen előállított cukor, továbbá a mesterséges ételadalékanyagok, tartósítószerek. Ezt ugyanis a szervezet nem tudja felbontani, csak raktároz szerencsétlen.

S hogy teljes legyen a kép:
http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/20091224-ervek-es-ellenervek-a-kulonbozo-fajtaju-cukrok-mellett.html
egy cikk a különböző cukrokról. Érdemes elolvasni 8)

végül pedig: nálam működik a 90 napos :) vidám és kiegyensúlyozott vagyok mellette, nyoma sincs hisztinek, nyűgösségnek, megfosztottság érzésnek, hogy én szegény szenvedő. nincs sanyargatás, csak mínusz 13 kiló. Ugyanakkor ettől a diétától nem lesz kockás hasam, meg kigyúrt vállam és bicepszem. Csak kedvem lesz mondjuk edzőterembe menni, mert nem vágósúllyal indulok neki az izomformálásnak.
viszont azt is hozzáteszem, mint ahogy az egyik előző hsz-ben is írtam, van olyan, akinek nem megfelelő ez a diéta. Ki kell próbálni. Nálam pl a norbis diéta nem működik :D

utolsó megjegyzés: diéta nélkül sem ettem minden nap fehérjét. zöldséget meg pláne....

Lucám tegnap este elkezdett folyamatosan beszélgetni :D:D:D:D nem csak eseti jelleggel gügyög, hanem beszélgetünk :D:D:D:D:D

vicger

zsalyam, kicsit rosszul fejeztem ki magam, nem úgy élsportoló, hanem az iskola szintjén ahová jártam, kézilabda, kosár, futás.... :oops:

Kép
babcika

Kriszti

Ügyi csaj ez a Luca baba, én lányom apával szokott csak hosszasan beszélgetni, meg néha velem, a többi okos nem bírja felfogni, hogy ha folyamatosan beszélnek hozzá, akkor a gyereknek nincs ideje válaszolni :lol:

Kép
babcika

"Torzít a nyugat

Van olyan olvasóm, aki szerint nekünk magyaroknak alapvetően, mondhatni, genetikailag jó kódoltak táplálkozási szokásaink, csak a nyugati kultúra ezt a saját szintjére süllyesztette le. Gyerekkoromból ugyan tényleg rémlik egy olyan mondás az evésről, hogy reggel, mint egy király, délben mint egy polgár, este mint egy koldus, de ahogy rémlik az iskolába rohanás előtt magamra borított kakaósbögrék, és a vacsorára elkészült paprikáskrumplik emléke, ezt már akkor sem vettük túl komolyan, pedig a hetvenes éveket még kevéssé uralta, pláne nálunk, a keleti végeken, az elburjánzó nyugati kultúra.

Aztán persze az elhízás szervesen összefügg az alkoholfogyasztással, erre a már többször emlegetett Ferivel jó ideje rájöttünk, empirikus alapon; mindegy volt, száraz vörös vagy édes fehérbort iszunk-e, netán némi rövidet sörrel. Igaz, én most egy ideig nem kívánom az alkoholt, még a szilveszteri pezsgős koccintást sem nagyon várom, ám a decemberi elhízásomban ennek is szerepe lehetett.
Sokat eszünk, nem mozgunk

Összességében azonban hajlok a Szent Imre kórház főorvosának, Pados Gyulának [3] igazat adni, miszerint a legnagyobb baj az: manapság egyre többek jutunk tápanyagokban gazdag táplálékhoz, miközben egyre kevesebben végzünk olyan fizikai munkát, amivel elkoptatnánk ezt a sok-sok kalóriát. Vagyis sokkal nagyobb az energiabevitel, mint az energiafelhasználás, és ez a sok-sok energia, jobb dolga nem lévén idővel átalakul zsírrá."

http://index.hu/tudomany/2009/12/30/apa ... el_tobbet/

:)

KépKép
KépKép
zsalyam

Köszi Neked is Kriszti! Jó, hogy megcáfolod!!!!
Luca-beszélő édes !

Róza is gügyögött már egy hete, de abbahagyta..... ilyenkor mi van?
ugye semmi? csak nincs kedve beszélni...... helyette teli-szájjal nevet.....folyton.....mindig...... :D :D :D

KépKép
KépKép
zsalyam

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: