A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ollem! Én elmennék a helyedbe! Evés, és pihenés így akkor lenne, amikor igényled. De persze te döntessz.

Szösszenet! Lehet, hogy igazad van! Egyszer olvastam kismamik véleményét még régen a Réka terhes kazijáról ,és voltak, akik azt írták, hogy nehéz, húzódik a poci, kifullad...stb Egyébként lehet, hogy én is beszerzek egy light-osabbat. Meg szertnék majd tornára is eljárni közösségbe. Ha majd szabad.... :)

Kép
gabo001

Szösszenet, Gabo,

Szerintem azoknak, akik korábban is rendszeresen mozogtak, nem árthat a Réka tornája. Persze az is fontos, hogy csak annyit szabad tornázni, amit a szervezetünk kíván. Ha valaki hamar kifárad, akkor abba kell hagynia, vagy olyan gyakorlatokat kell végeznie, amik nem annyira fárasztóak. Én a fenekemre és a combomra szeretnék kicsit dolgozni.

Mary,

én 7.00-tól 17.00-ig ülök gép előtt. Óránként van 10 perc szünetem, de azt általában nem tudom kivenni :cry: :cry:
Néha engem is nagyon fáraszt. Tudom, hogy mit érezhetsz.
A munkatársaidat viszont nem értem...

Zsuzsa,

Véletlenül nem rövid szőke hajú vagy és szemüveges??? Mert akkor lehet, hogy láttalak. 8.00-kor még ott voltam.

Kép
emi29

Szösszenet: azt hiszem a méhlepény gondom miatt eléggé sűrűn lesz uh nekem... Szerdán megyek a dokimhoz, mert ezt a lepény dolgot csak a 4d-s orvos mondta és szeretem több doki véleményét is kikérni, szóval valűszínű akkor is csinál, de mondjuk nem hiszem, hogy többet fog a babánk mutatni magából mint tette azt vasárnap...

Ollem: az émelygésnek meg a hányingernek lelki okai is vannak, szóval tuti, hogy a rosszullét, meg a rossz munka összefügg... Én 6 hétig voltam táppénzen és amikor visszamentem, itthom már egyáltalán nem hánytam (ezért is mentem vissza) Ehhez képest az első hetet végighánytam a munkahelyemen... :-( Egyébként én is napi 9órát számítógép előtt ülök, de én táppénz helyett egyelőre rövidített munkaidőt szeretnék...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Én most, hogy végre meggyógyultam .. elkezdek ide járni kismam jógára :)
A nagyteremben lesz szombaton egy foglalkozás, amit kinéztem :)
Írtam nekik mailt, de holnap telefonon is bejelentkezek :)
Valakinek nincs kedve esetleg? ;) :D

http://sziddhartastudio.hu/csoportos_fo ... _joga.html

Kép
szösszenet

Mary-szerintem is nyugodtan menj el táppénzre, szerintem is a sok ülés ugyanolyan fárasztó, mint a sok rohangálás.És bizony egy kismaminál az sem a legjobb, ha nem étkezhet akkor, amikor szeretne, ráadásul ilyenkor általában az a jó, ha az ember gyakran és keveset étkezik.Én nem örülök, hogy itthon kell lennem, de biztos, hogy én sem bírtam volna sokáig, csak most nem volt olyan megterhelő a munkám, mint akkor, amikor a lányomat vártam.A kollégák meg szerintem nem sok helyen figyelnek a kismamára, valahol szerintem úgy gondolják, hogy ha dolgozik, akkor dolgozzon úgy mint más.És én meg, gondolom a legtöbben így vagyunk ezzel, nem is vártam el, hogy kivételezzenek velem.

Kép

Kép
deli

Hát igen .. a gép előtt ülés kemény :?
Én mondjuk itthon ülök a gép előtt, koncerteket szervezek, meg egyéb jó dolgok .. tehát akkor állok fel pihizni, amikor szeretnék.
De ha pl. benne vagyok vmi megírásában, vagy egy plakát szerkesztésében, akkor addig nem nyújtózom, míg be nem fejezem ..
Úgyhogy megértelek titeket .. de ez így még mindig jobb, mintha emelgetni kellene a melóhelyen, vagy egész nap vezetni, stresszelni a városban a dugóban .. stb .. stb .. ezer ennél rosszabb melót is tudnék .. :) Meg én délutánonként eljárok tanítani .. így mozgok picit .. kint vagyok a levegőn míg odaérek .. ezt én így kellemesnek és tűrhetőnek tartom még egészen sokáig .. akár végig ;)

Kép
szösszenet

Emi!
Nem én voltam az. Igaz, hogy rövid hajam van, de barna vöröses melírrel. Majd rakok fel én is képet magamról.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Hát nem könnyű akkor dolgozni egész nap, amikor hányingered van, fáj a hasad ( mert ma is fájt a munkahelyen), éhes vagy, de nincs is időd enni....vagy eszel, és rossz szemmel nézik.... :cry:

Zorróné!

Rövidített munkaidővel kevesebb bér is jár???
Vagy ez hogyan működik???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Andi,

Sorstársam!!! Nem elég, hogy ugyanarra a napra vagyunk kiírva, még ugyanannyit is hízunk? :lol: :lol:
Lehet, hogy nem is bennünk van a probléma :wink:

Egyébként én csak ajánlani tudom a 4D-s UH-t.

Volt még egy érdekesség, amit a mai UH-n tapasztaltam.
Mivel sokáig meg sem akart moccanni a baba, a szonográfusnő megkért, hogy simogassam picit a pocakomat. Elkezdtem gyengéden simogatni és erre egyből magához tért és megmozdult. Mintha oda akart volna evickélni, ahol a kezemet érezte.
Szóval kismamik, mindenki simogassa a pocakját, az nagyon bejön a babának :)

Kép
emi29

Ollem: a Munka Törvénykönyve (85§) szerint a kismamának olyan munkafeltételeket kell biztosítani, ami megfelel az állapotának! Azt, hogy milyen "állapotban" van valaki, orvosi papírral lehet igazolni! Tehát én valószínűleg iratok egy papírt szerdán az orvosommal, amiben az áll, hogy ő mint doki azt javasolja, hogy a különböző gondjaimra tekintettel (hányinger, méhlepény rossz elhelyezkedése stb. ) javasolja a rövidített munkaidőt! (Ez végül csak egy ugyanolyan ajánlás, mint amit a háziorvosnak ír, amikor táppénzre megy az ember...) A munkáltató ebben az esetben a teljes bért köteles fizetni. (MK 57.)
Tudom, hogy sok helyen nem különösebben érdekli a munkáltatót a Munka Törvénykönyve, de én jogászként dolgozom egy nagy szervezetnél és szerencsére nagyon jófej főnököm van. Azért azt hozzá kell tenni, hogy ők sem járnak rosszul ezzel, az osztályon ugyanis hárman dolgozunk összesen, így nehezen oldható meg a pótlásom, ezért sokkal jobban örülnek annak, ha dolgozok 4 órában, mintha táppénzen lennék.
Szerintem érdemes ezzel bepróbálkozni...

Kép

Kép

zorroné

Sziasztok,

Kis-Csillag állítólag már jobban van. A vérzés elállt. Szerdán megy UH-ra, ha mindent rendben találnak, akkor az ünnepekre haza is mehet.

Szorítunk neked Kis-Csillag!!!

Kép
emi29

Zorróné,

Huh, nem is tudtam, hogy a rövidített munkaidő után is ugyanannyit kell fizetnie a munkáltatónak. Azért ez nem hangzik rosszul.

Bár Mary, ha veled még szenyóznak is a munkatársaid, akkor én a helyedben még mindig inkább a táppénzt választanám....

Kép
emi29

Sziasztok!

Régebben én tornáztam Rékával, az tényleg durva volt, soha nem bírtam megállás, pihi nélkül. :(
De a kismama tornát szerintem végig lehet csinálni. Húsz perc, és szerintem nem durva. Igaz én az első 3 hónapban nem mertem tornázni, de most úgy érzem szükségem van erre a 20 percre, hogy átmozgassam magam. :roll: :lol:

Kis Csillag! Jobbulást kívánok NEKTEK!

Kép
adri0422

Zorróné!

Tényleg jól hangzik ez a dolog a rövidített munkaidővel kapcsolatban. Tanultam egy kis munkajogot, de ezt pont nem....vagy csak nem emlékszem rá..... :oops:
Köszi az infókat!!! Jó , hogy ennyi okos ember van itt a fórumon!!! :wink:
Köszi csajok a tanácsokat!
Akinek még van érve amellett, hogy miért dolgozzak, vagy amellett, hogy miért menjek táppénzre, vagy éppen próbálkozzak a rövidített munkaidővel, akkor írjon!!! Nagy segítség nekem, hogy tanácsokat adtok, így könnyebb lesz döntenem!!!!
Még egyszer köszönöm mindenkinek!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok Lányok!

Ollem!

Én a helyedben a következőt tenném: beszélnék a főnőkömel, hogy hogy áll a rövidített munkaidő kérdéshez.Bár ahogy leírtad el is tudom képzelni a válaszát.....
Ha semmiképpen nem hajlandó belemenni, akkor viszont el kellene menned táppénzre. Ami tudom, hogy nem igazán a legjobb megoldás, hiszen hiányzik az a kis pénz is ilyenkor!
Tudod nekem szerencsém volt, a főnöknek szoltam már jó előre kb. 8 hetesen, hogy babát várok. Muszáj volt, mert laboratóriumban dolgoztam főleg, állativérrel és vegyszerekkel. Ő minden várakozásommal ellentétben nagyon rendes volt! Természetesen csak számítógép előtti munkára helyezett át (azért be kellett/kell tanítanom magam helyett mást) és megegyeztünk hogy nem kell mindennap bejárjak, hiszen van már internet is a világon! Nagyon gondolkodtam én is előtte a táppénzen, mert napi 3 órát utaztok a melóba és vissza. De így szerencsére megoldódott minden!
Tudom, hogy a főnököket általában nem érdekli a Munka Törvénykönyv....és az ember lánya nem mer szembestzállni, nehogy még rosszabbul járjon, megértem.
Drukkolok, hogy szerencsésen alakuljon a dolgod, de mindenképpen beszélj vele!!!!! Akkor legalább tudod, hogy hogy áll hozzád! Addig meg csak magadban őrlődsz.

KépKép
kisfruzsi

Lányok, lenne egy kérdésem:

A 12. heti Uh-on nekem is azt mondták, hogy a mellső falon mélyen tapad a placenta, és rálóg a méhszájra. Hát persze, hogy ez nem túl jó, de szerencsére semmi vérzés, vagy görcs.
De kb. 3-4 napja egész nap gyengén, de folyamatosan fájdogál a hasam. Nem is fájdalom igazán, olyasmi, mint amikor a méh tágul-összehúzódik, mint mensi előtt. Más panaszom nincs. De azért ez egy kicsit aggaszt.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Kisfruzsi-szerintem az ilyen panaszokat, amit fentebb irtál mindenképp jelezni kell a dokinak, mert a hasfájás ilyenkor már egyáltalán ne, természetes.Nekem is az elején, amikor elkezdődtek a görcsök mindenki azt mondta, hogy ez még a méh növekedésével járó menses szerű görcs, ami az elején teljesen normális.Pedig sajnos ezek már a "rosszindulatú" görcsök voltak.
Annál is inkább nem árt odafigyelni az ilyesmire, mivel sokaknak a méhszáj is úgy nyílik ki, hogy semmilyen görcs vagy tünet nem kiséri.

Kép

Kép
deli

Köszi Deli, A dokim csütörtökön és pénteken reggel rendel, de most ugye jön az ünnep. Legfeljebb bevitetem magam apával a kórházba, ha nem lesz rendelés. Én is erre gondoltam, csak nem akarom, hogy túlaggódó kismamának tartsanak az orvosok.
AMi tudom, hogy nem számít, mert a baba és az én nyugalmam a legfontosabb, de azért mégis:)

KépKép
kisfruzsi

Nekem is van egy kérdésem-mégpedig, hogy titeket ki vett fel táppénzre, a nőgyógyász vagy a háziorvos(mármint, akik táppénzen vagytok)?Mert én a mi kerületünkben járok nőgyógyászhoz és ő vett táppénzre, de amikor voltam a háziorvosomnál, ő mondott valami olyasmit, hogy majd úgyis át kell jönnöm hozzá, mert a veszélyeztetett kismamákat a háziorvos szokta táppénzen tartani.Én nem szívesen jönnék át, mert nem szeretnék 2 helyre rohangálni.

Kép

Kép
deli

Én úgy tudom, hogy a nőgyógyásznak minden hónapban kell írnia egy szakvéleményt és a háziorvos ez alapján tart táppénzen. Legalábbis nekem ezt mondta a nőgyógyász amikor megkérdeztem még az elején.

KépKép
kisfruzsi

Deli! Mindenképp a háziorvos tart táppénzen. Ez az ő jogosultsága. A nőgyógyász csak indokot ír neki, mi alapján folytatódik a táppénz.

Kisfruzsi! Lehet szerintem simán a fájdogálás ahogy nől a méh, mivel igen gyors ütemben tágul! Gondold el, hogy tojásnyi nagyságból indulva a 16. hétre már kisgyerek fej nagyságú a méhed. De persze ha túl gyakori, vagy görcsös, akkor inkább menj el dokihoz, aki megnéz. Biztos ami biztos. Azon meg ne aggódj, hogy túl aggódósnak tartanak. (én is az vagyok :D ) Ez a dolguk, nézzék meg! Inkább menj be feleslegesen 5X, mint egyszer baj legyen! Én tudom, hiszen az első babát mi sajnos elveszítettük...
Csak Ő a fontos!!

Hát én nem tudom, fele annyi munkáért ugyanannyi bért fizetnek...
Lehet, hogy van ilyen törvény, de azt gondosan titkolják... A munkáltatónak ez ugye nem éri meg. Inkább vesz fel ugyannyi bérért, aki 8 órát dolgozik, nem 4-et.

Kép
gabo001

De a nőgyógyászom is ugyanolyan táppénzes papirt ad, mint a háziorvos szokott.És nem a kórházban, hanem a szakrendelőban, ahol rendel.
Valaki tud még ezzel kapcsolatban valamit??????

Kép

Kép
deli

Deli! Hát én még ilyent nem is hallottam, hogy szakorvos tart táppénzen... Tudomásom szerint az a háziorvos dolga. (azé, akihez "leadtad" a TAJ kártyát) Most már engem is érdekel a dolog...

Kép
gabo001

Deli,

én ugyan még dolgozom, mindenesetre az én ismerőseimet és a nővéremet is a háziorvos írta ki a nőgyógyász javaslata alapján...

Kép
emi29

Hoztam májusi táblát:

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Terhes nők és kismamák jogi védelme

Magyarországon az Alkotmány és a Munka törvénykönyvének több paragrafusa is védi a terhes, illetve gyermekét nevelő nőt a munkaerőpiacon. A tapasztalatok szerint sok női munkavállaló nincs tisztában a törvényi szabályozással, ezért rövid áttekintést adunk a terhes nők, kismamák jogi védelméről.

Az Alkotmány 66. § (2) bekezdése szerint az anyáknak a gyermek születése előtt és után külön rendelkezések szerint támogatást és védelmet kell nyújtani, míg a (3) bekezdése szerint a munka végzése során a nők és a fiatalok védelmét külön szabályok is biztosítják.
A terhes nők védelmét az Alkotmányon kívül a Munka Törvénykönyve is biztosítja. A Munka Törvénykönyve 75. § (1) bekezdése általános szabályként megállapítja, hogy "nőt és fiatalkorút nem szabad olyan munkára alkalmazni, amely testi alkatára, illetve fejlettségére tekintettel rá hátrányos következményekkel járhat."

A Munka Törvénykönyve az alábbi védelmet biztosítja a terhes nőknek:

a nőt terhessége megállapításától a gyermekének egyéves koráig éjszakai munkára igénybe venni nem lehet, (121. §)

a nő terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig túlmunkára (készenlétre) nem vehető igénybe, (128. § (2) bekezdés)

a terhes, illetve a szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg, melyet úgy kell kiadni, hogy négy hét lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen (138. §)

a nőt a szoptatás első hat hónapjában naponta kétszer egy óra, ezt követően a kilencedik hónap végéig egy óra munkaidő kedvezmény jár (ikrek esetében a munkaidő-kedvezmény az ikrek számának megfelelő mértében jár) (138. § (5) bekezdés)

A terhes nők áthelyezésére, illetve megváltozott feltételek melletti foglalkoztatására vonatkozó szabályozás szerint az intézkedés a terhes nő kezdeményezésétől függően következik be, és a foglalkoztatási feltételek átmeneti megváltoztatásához, azaz az új munkahely, munkakör kiválasztásához szükséges a terhes nő beleegyezése. Az áthelyezett nő keresete nem csökkenhet. (Mt. 86.§ (1) és (2) bekezdés)[/b]
lei

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:51-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:51-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:52-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:52-kor.

Kép
1bambi

Sziasztok!

MAMACKA:Remélem jól vagy!

Én még a terhesség előtt a kisfiammal a kezembe estem le a lépcsöről,szerencsére az ijedségen kívül nem lett bajunk,bár a gyereket a biztonság kedvéért elvittem koponya röngenre!

Utána meg vettünk a lépcsőre csúszásgátlót!

EMI:Én a kisfiammal 56kgról indultam és 82kgval szültem! :oops: :oops: Pedig nem zabáltam,ja és 168cm magas vagyok!
Én nagyon vízesedtem is a szülés után 5nappal 19kg-val voltam kevesebb!
Most még csak + 2kg-nál tartok,bár a fiammal is a 20.hét után indultam rohamos hízásnak!

TONCSI:Nagy valószínűség szerint én fogok hamarabb szülni mert nekem programozott császárom lesz!

Érdekes ez az AFP dolog ahány hely annyi szokás,Toncsival mindketten szegediek vagyunk nekem mégis éhgyomorra kellett mennem!
Ki érti ezt?! :roll:

KépKép
KépKép
nicci

Sziasztok!

Már vagy két hete nekem is fáj a hasam alja hol jobban hol kevésbé, de ha egyhelyben vagyok akkor nem.
Ugyhogy ha valaki velem vegyütt aggódik, akkor annak remélem holnapra tudok mondani valami biztatót mert ma esete megyek a dokomhoz és megkérdezem!

Szösszenet! Nagyon aranyos pocid van sajna az enyém dupla ekkora sőt!!! Már megkérdezték hogy nem véletlenül ikrek! De nem! A nacik is nagyon szépek!

A táppénzel kapcsolatosan azt a véleményt osztom hogy a nőgyogyász adja a szakvéleményt és a háziorvosnak kell vinni ami alapján ő tart betegállományban.
Bár én még dolgozom de nekem ezt mondta a háziorvos.

Lei: Örülök hogy azért benézel hozzánk!

Kép
geni

Az jó! Mert nagyon kíváncsi vagyok mit mond a dokid!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Táppénz: amikor én voltam táppénzen a 6-12. hét között, nekem is nőgyógyász adta a papírt, aztán a háziorvos tartott táppénzen. De összesen egy papírt írt, azzal 6 hétig simán táppénzen voltam, de maradhattam volna tovább is, akkor sem kellett volna havonta visszamennem a nőgyógyászhoz ajánlásért!

Jogi védelem: a kismamámakat tényleg elég komolyan védik a törvények! Ezért is van az, hogy persze, hogy sokkal jobb a munkáltatónak a rövid munkaidő-teljes bér helyett felvennie valakit, de neki kötelessége (lenne) biztosítania, hogy az állapotnak megfelelően te dolgozhass.

Kisfruzsi: nekem a placentám egy az egyben a méhszájon van; azt mondta a doki, csak akkor van gáz, ha véreznék, a kis hasfájás belefér. A lényeg a sok pihenés meg az, hogy nem szabad legugolni, nyújtozkodni és nehezet emelni...

Kép

Kép

zorroné

Sziasztok!

Írok pár jó hírt!

Szóval:
A magzat 6,7 cm, B magzat 6,6 cm.
Tarkóredő 1,6mm ill.1.5mm
Orrcsont látható

Downkór esélye 1:20 000

UH szerint 13+1 vagyok.

Képet majd teszek fel, ha a Zuram meghozza a videót, mert most épp agyba-főbe mutogatja mindenkinek. Nagyon büszke, majdnem elsírta magát mikor meglátta először, aztán meg vagy 5x megnézte még. :)

Munkába járóknak kitartás! Én aug eleje óta nem dolgozom szerencsére. Nekem mindig a házidoki adja a papírt.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla gratulálok!!!!

Zorroné, köszi, ettől egy kicsit megnyugodtam, de azért ha fokozódna a hasfájás irány a doki :lol: !

KépKép
kisfruzsi

Kamilla! Úgy látom, mi egy napra vagyunk kiírva!! Én holnap megyek Uh-ra. 13. hetire. A 12. hetes rendben volt, remélem holnap sem lesz semmi baj!! Gratulálok Nektek! Elhiszem, hogy nagy az öröm!!

Kép
gabo001

Gabó! Köszi a gratut. Tényleg 1 napra vagyunk kiírva, de kétlem, hogy én kihúzom addig....

Drukk holnap az uh-ra bizti rendben lesz minden.

Kép

Kép
kamilla306

Akkor ezek szerint a nőgyógyász is táppénzen tud tartani, mert én most is voltam és továbbra is ő adja a papirt.Szerintem, ha ő is tud adni (és nem úgy tűnt, hogy én vagyok az első, akinek adott), akkor nem lesz belőle gond, legalábbis remélem, eddig még elfogadták a munkahelyemen.
Sajnos nem jövő héten kell 18. hetes UH-ra mennem, hanem csak azután héten, pedig már úgy várom!

Kamilla- de jó nektek, dupla öröm, érzed már a mozgásukat?Érdekes lehet, amikor 2 baba mocorog odabent :D .

Mamacka-reméljük minden rendben veletek, várjuk a jelentkezésed!

Kép

Kép
deli

Kamilla,
gratula :) :) :)
Tök jó, hogy ugyanúgy fejlődik mindkettő. Az enyém is 6,6 cm volt a 12. heti (12+3) UH-n:)))

Gabo,
nem igazán értem, hogy miért kell két hét alatt kétszer menned UH-ra.

Mamacka,
Nem jelentkeztél. Minden rendben???

Bambi,
hidd el hamarosan spontán fog jönni a hasi simi. A kolléganőim úgy jöttek rá, hogy babát várok, hogy látták, hogy állandóan a pocakomra tettem a kezem :) :)

Nicci,
Már nem izgulok annyira a súlyom miatt. Jöjjön, aminek jönnie kell :roll: :roll:

Kisfruzsi,
Nekem is fájdogál néha a hasam, de én is be tudom annak, hogy tágul a méhem. Nekem azt mondta a doki, hogy ha görcsök nincsenek, akkor baj sincs.
Remélem nálad sincs semmi probléma.

Kép
emi29

Deli,

Nyugi, egy-kettőre túl leszel azon a két héten :)
Én nov 12-én megyek legközelebb.

Kép
emi29

Emi! A 12. heti már régen meg volt beszélve a saját dokimmal (az időpont.)
Nálunk meg a Kórházban van kötelező UH. a 13. héten. Ott az néz meg, aki éppen dolgozik aznap, szóval nem tudom ki.

Kép
gabo001

Én még nem érzem a mozgásukat. Nem is tudom pontosan mikor kell érezni. Őszintén szólva tegnap Uh-n se voltak valami aktívak, úgyhogy nem csoda, ha nem érzek semmit. Kis lustik. Mint én. :)

Kép

Kép
kamilla306

Gabo,

ja, így már értem. Jó neked :)

Kamilla,

A mozgást általában a 18-20. hét környékén szokták először érezni. (Nem tudom, hogy iker terhesség esetén is így van-e)

A több gyermekes anyák már korábban a 16. héten érzik a baba mozgását.

Kép
emi29

Sziasztok!

Na már itthon is vagyok.Szerencsére az egészből nem sok mindenre emlékszem.Nem fáj semmim,mindenki nagyon kedves volt!A dokik és a többi ápoló is.Szerencsére jó szobatársakat is kaptam,így együtt izgultunk.Persze ilyen témában csak én voltam...a többiek már rég 35ön túl voltak vmi más problémával.

Mindenkinek kitartást!!Hamarosan jövök a jó hírekkel is!

annus11

sziasztok!
Megtaláltam a röntgen szakorvosi leletemet....
Nem is tudtam, hogy ennyi minden rossz a gerincemen. 2005-ös lelet...hétfőn ha megyek dokihoz, elviszem neki.
Meglátjuk mit mond. Párom szerint táppénzt ajánl. Amit persze nem bánnák nagyon. Eléggé fájogat a gerincem meg a lábam is...de ezt már írtam.

Mindenkinek köszi a segítséget a döntésemhez.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mamacka!

Mi van veled??? Írj már valamit!!! Minden rendben???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Annus,

Olyan jó, hogy ilyen optimista a hozzáállásod és örülök, hogy a műtét nem hagyott mély nyomot benned.
Aztán írj ám nekünk, amint újra összejön.

Mary,

szerintem papír nélkül is kiírna az orvos, ha kérnéd. Mindenesetre at tök jó, hogy megtaláltad a leletedet. Fontos, hogy a dokid tudjon minden - a terhességet is érintő - egésszégügyi problémádról. Szerintem a leletet a háziorvosnak is meg kellene mutatnod.
Jobbulást kívánok!

Kép
emi29

Uh most nézem mennyi helyesírási hiba van az előző mondatomban
at= az
egésszégügyi=egészségügyi :roll:

Kép
emi29

Sziasztok Csajok!

Mamacka - Várjuk, hogy jelentkezz, reméljük minden rendben, csak el voltál ma havazva!

Mary - Szerintem is irasd ki magad .. ezer érved szól amellett, hogy otthon pihenj :)

Kisfruzsi - Van, hogy nekem is fájdogál a hasam .. de hol itt, hol ott :) amíg nem görcsöl, én sem aggódonm :)
És nem is nagyon csodálkozom, hiszen labdányi a méhem ... persze hogy érzem ha csinálja a helyet magának .. átrendez odabent mindent :) Mi poénkodunk is férjemmel, hogy a Pinduri lakberendezőnek készül :lol: :lol:

Kamilla - Örülünk a jó híreknek, és várjuk a fotókat!!! Nagyon jó, hogy ilyen szépen egyformán fejlődnek a picik .. Szerintem picit hamarabb fogod érezni, mint mi, hiszen ők kétszer akkorák ketten, mint most a mi picijeink :)
Én amúgy már a 17. hetet megkezdtem, de nem érzek mocorgást .. de már angyon várjuk!

Képzeljétek, ma megint hányingeresen ébredtem .. kb. a 11. hét óta nem volt ilyen reggelem :( Nagyon küzdöttem, hogy ne legyen róka belőle .. nem is lett, de nagyon megviselt .. órákig szenvedtem .. :(

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: