A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

köszi edit, majd átnézem :wink:
tudna valaki olyan sütit, amit kifliformában kell csinálni? Mert formám van, csak nincs semmi hozzávaló receptem :cry:
Kép

Kép
mona76

Sziasztok!
Remélem mindenki gőzerővel készül a nyúlra, Linda már 2 hete megírta a levelet, ahogy közeledett, naponta írtunk hozzá egy kicsit, most már nem bánom hogy holnap reggel megérkezik,mert csődbe megy a család, ha még sok nap eltelik.
Márkanyuka: Köszi, hogy örülsz, hogy örülök :lol: Igen nagyon élveztük a vakációt mindannyian, úgy tűnt a babónak nagyon teteszett az úszás a hosszú autóutat viszont nem csipázta, de szedtem szépen a magne b6-ot kitartóan.
Jó volt pihenni, Linda most jár úszótanfolyamra és kár lett volna kihagynom a vizibulit ahogy ő hívta, még csúszdásztam is, igaz csak 1-szer de az szupíí volt.
Betsy: Söllben voltunk Innsbruck felé Kufstein mellett laknak barátnőmék náluk pihiztünk, kicsit havaztunk is.
Puszi mindenkinek kellemes ünnepeket, jó pihenést,ne kajázzátok tele magatokat sonkával túlzottan :shock: :shock: :shock:
Zeze

Kép
Kép
zeze

Zeze,
még nem kaptam meg tőled az elérhetőségeidet!
Ugyanezt üzenem az alábbiaknak (akiket hirtelenjében a rendszeresen írogatók közül követni tudok):
nyuszifülű, zsuzsi73, miniliza, mirr-múr, dudu84, dimet
És az utóbbi időben csatlakozott kismamiknak is!
Szóval mindenkitől, aki még nem küldte el az adatait, de szeretne bekerülni abba a táblázatba, amely mindig a gmailes címünkről tölthető le, kérem az alábbi adatokat PRIVIBEN:
teljes név, mobilszám, emilcím + ha van: iwiwes név, messenger (pl. MSN, Yahoo vagy Skype).
Köszi! :)

italoman

Sziasztok!

Köszi a gratukat!!!

Én is örülök, csak néha mikor a Gergőm rosszalkodik, akkor szoktam megjegyezni, hogy Jézusom, lesz mellé még kettő!!!
Kép

Kellemes Húsvéti ünnepeket, ha addig nem jönnék: Kép

Kép
Kép
times

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Kép
bee73

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!
Italoman! Mirr-murr!
Örülök, hogy ismét jelen vagytok a fórumon!
Mirrr- murr!
Akkor bocsi. Pedig két nagyon hosszú privit írtam neked... Nem tudom miért nem mennek el a priviim...

KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN KISMAMINAK ÉS A CSALÁDJÁNAK!

Kép
mirosz

Kellemes húsvéti ünnepeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jó pihenést nektek!!!
dimet

Sziasztok!

Mirosz! Semmi baj, nem haragszom!!! :D Csak sajnálom, hogy nem kaptam meg az üziket!!! :cry:

Képzeljétek! Soha nem volt baj a szememmel, most meg úgy összefutnak a szemem előtt a betűk, hogy alig látok. (Ez most" jött ki" rajtam kb. 2 percre.) lehet, hogy a monitortól...Úgyhogy be is fejezem.

Jó pihit mindenkinek!!!

mirr-múr

Kép
mirr-múr

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Kép Kép Kép

Kép
mona76

Kép

Kép
mona76

Kép

Mindenkinek kellemes ünnepet!
Vendég

Sziasztok!

Végre ideférek a gép elé. :D

Mndenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk.!!!

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Nálunk otthon most nincs net, ezért most anyukáméknál sikerült egy kis időt szánnom rá, hogy benézzek.

Mindenkinek boldog húsvétot kívánok, és kellemes pihenést az ünnep hátralevő részében! :D

Mindenkinek gratula, aki már tudja, hogy kit vár! :D :wink:

miniliza

Sziasztok Mamócák!
Remélem jól teltek az ünnepek, és nem mindenkinek volt frankó gyomorrontása a kötelező zabálástól, mint nekem.... :shock: :shock:
Kérdésem lenne...
Pecsét a kiskönyvben??? :?: :?:
Volt már szó az előző oldalakon a kiskönyvben lévő pescsétekről és most kezdek jobban foglalkozni a gyes gyed témákkal.
Nekem amúgy is elég zűrös ez a munkaviszony a terhesség előtt téma. De ezt tudom, azt viszont nem hogy hány pecsét kell a kiskönyvbe és miért is kellenek ezek.? Az alanyi jogon járó minimum gyeshez vagy gyedhez, vagy mit is kapunk a közvetlenül a szülés után kellenek a pecsétek , hogy jártam terhesgondozásra, vagy miért is? Nekem csak 1 pecsétem van eddig és örültem hogy nem zaklatott a védőnő sem telefonon sem személyesen, de most a nagy Húsvéti punnyadásban eszembe jutott, hogy nemrég írtatok róla.
Légyszi légyszi..írjaátok meg hány kell, hogy kapjak alanyi jogon gyest!!Vagy hogy is van ez az egész? Előre is köszike!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Hello!

Zeze: Én úgy tudom az egyszeri anyasági támogatáshoz kell a pecsét, de az igazolást hozzá, majd a kórházban adják, tehát ha a dokidnál szülsz, akkor ő tudja, hogy jártál gondozásra! De szerintem nem szoktak ebből gondot csinálni a kórházakban!
Én szokásomtól eltérően nem zabáltam. Sőt még túrázni is voltunk a Kékesen, tehát, még mozogtam is!:)

Remélem mindenkinek kellemesen telt az ünnep!

Judit

mamiblue

Sziasztok,
remélem, ti is kihevertétek a sonka- és sütimérgezést. :lol:

Zeze,
négy pecsét kell a kiskönyvbe, de hogy ki és mikor ellenőrzi majd, azt nem tudom.
"A terhesgondozás az anyák részére nem kötelező, csak ajánlott, azonban bizonyos pénzbeli, szociális támogatások törvényileg csak akkor igényelhetők, ha minimum 4 alkalommal jelenik meg a kismama a terhesgondozáson, és ezt a gondozási könyvében 4, pecséttel ellátott bejegyzéssel tudja igazolni."

italoman

Sziasztok!

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Nagyon most nem jut eszembe semmi amit írhatnék, de elolvastam amit ti írtatok. Nem is foglalom a helyet majd jövök ha hozzá tudok szólni valamihez.

Pusz mindenkinek!

KépKép
dudu_84

Mamiblue:Italoman:
Köszike a gyors választ, ma bejelentkezek védőnőhöz, hogy meg kapjam a pöcsétet.
Sziasztok
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenkinél a vártak szerint alakultak az ünnepek!
Nekem aránylag nyugis volt, bár a locsolásból én sem maradhattam ki :?

Tagnap kutyakiállításon, Szilvásváradon voltunk Barbi kisasszonnyal, ahol a ringben megfuttatak rendesen. A bírónak tetszett a kutya mozgása és 3-szor körbefuttatak minket, kicsicsit ziháltam is, de megvolt az eredménye, elsők lettünk! Balról az 1. vagyunk : Kép

A pecsétekről csak annyit tudok, hogy 4 db kell belőle, amit minden védőnőnél töltött vizit után megkapsz. Én havonta járok a nőcihez, de szerencsém van, mert nagyon rendes és látom, hogy szereti a munkáját, törődik a kismamákkal !

Kellemes napot!

Kép
h.bogesz

csajok, én is havonta járok a védőnőhöz, de nekem még ő még soha nem adott pecsétet.
1 van a kiskönyvembe, de azt a régi dokimtól kaptam.
Én azt gondoltam, hogy ez a pecsét dolog a doki feladata, nem a védőnőé? :oops:

Kép
mona76

Nekem a doki is és a védőnő is pecsétel! Úgyhogy van már pár darabom belőle! Gondolom, hogy mindkettő feladata, hogy a kiskönyvben vezetve legyenek az adatok, ha bármi előadódik, azonnal tudjanak kezelni.

Kép
h.bogesz

ezt találtam:

Anyasági támogatásban részesülhet:

a szülés után az a nő, aki a terhesség ideje alatt legalább négy alkalommal, koraszülés esetén pedig legalább egy alkalommal terhesgondozáson vett részt (ez a családtámogatási ellátási forma akkor is megilleti a szülő nőt, ha a gyermeke halva született) ;
az az örökbefogadó szülő is, akinek az örökbefogadást a gyermek születését követően 180 napon belül jogerősen engedélyezték ;
az a gyám, akinek a gyermek születésétől számított 180 napon belül jogerősen a gondozásába kerül a gyermek.
Abban az esetben, amennyiben a szülő nő meghal, mielőtt a támogatást felvenné, ezt a családtámogatási ellátást az anyával egy háztartásban élt apa részére kell kifizetni. A fenti feltételnek megfelelő apa hiányában az anyasági támogatás jár annak a személynek is, aki a gyermek gondozását ellátja.

Nem kaphatnak anyasági támogatást azok a szülők:

akik már a gyermek születése előtt nyilatkozatban hozzájárultak a gyermek örökbefogadásához, kivéve, ha ezt a nyilatkozatot a gyermek születését követő 180 napon belül visszavonták;
akiknek a gyermeke jogerős gyámhatósági határozat következtében olyan gyermekvédelmi gondoskodásban (pl.: ideiglenes hatályú elhelyezésben) részesül, amelynek következtében kikerült a családi környezetéből.
Ha a gyermek születését követő 180 napon belül a fenti gyermekvédelmi gondoskodást megszüntetik és ismét az anya gondoskodik a gyermek neveléséről, az anyasági támogatásra ismét jogosulttá válik.

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Pecsétkérdés: a doki pecsétje számít, nem a védőnőé. Teljesen mindegy mikori a 4 pecsét, nekem Rékánál a doki az utolsó 4 alkalmat írta rá az igazolásra a dokim. Érdemes odafigyelni rá, mert több mint 60 ezer Ft most az egyszeri anyasági támogatás.

Én megúsztam a locsolást, sonkát sem ettem, úgyhogy gyomorrontásom sem volt. Tegnap állatkerteztünk, jöttünk-mentünk. Éjszaka meg a gyerkőc annyira nyomott valamit a bal oldalamon, hogy már fájt. Egy darabig tűrtem, aztán megnyomkodtam ott, hogy vonuljon már arrébb :D Akció sikerült, ezután már én is tudtam újra aludni.

Kép
Kép
robcsi03

robcsi, én is úgy tudom, hogy a doki pecsétje számít :roll:
Képzeljétek, én a nagy lústaság, holnap megyek először kismama tornára :D
Már nagyon sokat mozog a babóm :D
Délután dobom a táblát :wink:
Én is megúsztam a locsolást, sonkát ettem, de csak pár falatot mert nem esett jól :?
Na de nagyon besütiztem :D

Kép
mona76

Tudom, hogy korai még a kérdés, de tegnap valaki feltette nekem és elgondolkodtam rajta:
Hogyan akartok szülni, természetes úton, vagy császárral??

Én mindenképpen a természetes híve vagyok, de sokan "lebeszélnek" róla, mondván mennyi rendellenesség, hiba, kockázat léphet fel, és a gyerek feje sem biztos, hogy szép formájú lesz stb, ellentétben a császáros babákkal.
Hááááát...., tudjátok, nagy dilemma! De lehet, hogy csak nekem...

Kép
h.bogesz

Lányok!

Mióta van így, hogy a doki pecsétje számít?!
Én az első terhességemkor végig a védőnőtől kaptam a pecséteket, és megkaptam az egyszeri támogatást is. És így van ez most is, eddig egy pecsétem van a védőnőtől, és épp a héten találkozom vele újra, amikor kapom a következőt. Viszont most megfogom kérdezni tőle, hogy hogy is van ez a "pecsét ügylet" manapság, és majd beszámolok róla, hogy ő mit mondott.
Bogesz: én alapból simán szeretnék szülni, a császárról nincs tapasztalatom. Engem most nagyon érdekel a gátvédelem, a dokimmal még nem beszéltem róla, de legközelebb mindenképp megemlítem neki, és kérem a véleményét. Csütörtökön megyek a kórházba, meeting lesz a szülésznőkkel, remélem a szülőszobákba is bekukkanthatunk. A szülésznőket is megkérdezem gátvédelem ügyben, aztán majd szépen lassan összerakom magamban a képet...
mona: szerintem jól teszed, hogy mész kismama tornára, szerintem nagyon jó. Bár én itthon tornázom, kb. egy hónapja, de szinte minden nap lenyomom, és nekem nagyon bevált, jó hatással van a közérzetemre is. Úgy hogy kitartás.....

Nem tudom ki hogy van vele, de olyan gyorsan telik az idő, pikk-pakk szülni fogunk :D
Mostanában már mi is igencsak nézegetjük a baba holmikat, kiságyat, babakocsit, stb..Nagyon izgalmas :D

Krisztike: hova lettél? Jössz csütörtökön a találkozóra?

Móni

Kép
Kép
moni1973

Szia Móni!

Itt vagyok!
Csütörtökön akkor megyek!
Priviben cseréljünk telefonszámot és akkor ott meg tudjuk találni egymást . Ok?

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

sziasztok!

Bogesz: Gartulálok, nagyon szép kutyusod van! Én még senki ismerőstől nem hallottam, hogy választhatott, hogyan akar szülni. Bár olvastam már olyat, hogy valakinek császármetszést javasoltak, mert nagy volt a baba, de ő kitartott a sima szülésnél, és semmi gond nem volt azt hiszem 5 kiló körüli volt a bébi! Én simán szültem mind a 2-szer, de nem vettem észre, hogy bármi baja lett volna a kis fejüknek, azt hiszem akkor deformálódik, ha vákummal kell segíteni...ja és nekem is Tamara 4450 gramm volt, tehát nem pici, de nem volt semmi gond a szülésnél.

Most mennem kell, kihasználjuk a jó időt, mert eléggé borul be!

Judit

mamiblue

Mamiblue, köszönöm, ennek örömére van egy olyan képem is ahol futok vele és a pocim is látszik :lol:

Élményeidből, tapasztalataidból, akkor mégsem kell a szüléstől ennyire tartani?! Én mint laikus, nagyon megijedtem a rémtörténetek hallatán, de, hogy a te soraidat olvasom, meggyőződésem, hogy a természetes szülés a jó! Ha meg komplikáció adódik, úgyis gyorsan kikapják.... :shock:
Megnyugtattál.....

Kép

Kép
h.bogesz

Bogesz, amikor Rékát vártuk tőlem is kérdezte a férjem, hogyan szeretnék szülni (mivel egy ismerősünket akkor császározták a 3. babával, neki az előző babái is császárosak voltak) én mondtam neki, hogy én úgy félek a műtéttől, csak vészhelyzetben vagyok hajlandó császárról hallani. Simán szültem és semmi baja nem lett a fejének, sokan kérdezték utána akik csak képet kaptak, hogy császáros volt-e, mert annyira szép maradt a feje.
nagyon szépek vagytok a kutyussal együtt.

Móni, nem tudom, de ha a védőnő pecsétje számítana, akkor miért a doki adja ki az igazolást :roll: (nekem már a Rékával sem adott pecsétet a védőnő)

Kép
Kép
robcsi03

bogesz, nagyon szép ez a kutyus, úgy össze kócolnám a szőrét :D

Kép
mona76

Mona, mindig elfelejtem neked írni a kuponokkal kapcsolatban, hogy én annyira nem szeretem a Baba magazint, Anyák lapját ritkán veszek, szóval én azt szoktam csinálni, hogy hónap elején felteszik a Brendon oldalára a kuponakciós cuccokat és ha tetszik valami megveszem az újságot.

Kép
Kép
robcsi03

Igen Robcsi, szerintem sem éri meg az árát, és ezt a kuponvásárlást sem igy gondoltam :?
De a páromtól kaptam, mert megakadt a szeme a 30ezres kúponon :)

Kép
mona76

Hello!

Bogesz: Hát, örülök, hogy megnyugtatalak, nekem van ismerősöm,aki azt mondta, hogy a sima szülés jobb volt neki, mint a császár! Azért nem mondom nagyon fájt, de eleve én is félek a műtéttől, meg főleg attól, hogy ébren vagyok és ott vágdossák a pocim... Meg teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki mennyire bírja a fájdalmat, olyat is hallottam már, hogy valaki az első babáját másfél óra alatt szülte, és olyan fájdalmat érzett csak, mint a menstruációs fájdalom, na őt irigyeltem.:) Nem láttad azt a műsort, ami pár éve ment, ahol szüléseket mutogattak, szerintem jó kis műsor volt! Ha méginkább meg akarsz nyugodni, mindenképpen menj el a kórházad szülésfelkészítőjére és ott meg tudsz kérdezni mindent, nekünk mutattak videon szülést is, jó volt. Meg jó, ha látod, hogy hol fogsz szülni!:)

Azt nem tudja vki, hogy tartozkodási hely mennyire számít, hogy melyik kórházba mehetsz?

Judit
mamiblue

Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek a lehető legjobban telt a húsvétja.

Szülés...
Nekem csak 1 császáros tapasztalatom van, de nem rossz.
Bár az altatástól tartok, de így, hogy közben ébren lehettem, minden okés volt. Habár alapvetően szerintem is a természetes szülés a lehető legjobb, de ha gond van, akkor igazából csak az a lényeg, hogy a babócával minden rendben legyen...
A császár ellenére elvileg szülhetek normálisan, s ha sikerül, úgy is fogok.

Ma elég sokat bringáztunk, ráadásul nagyfiamat is én vittem gyerekülésben, szerintetek nem gáz?

Kép
Kép
pfranciska

Elküldve: 2007 Április 10 Kedd - 21:47

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Bocsánat,hogy ismeretlenül betolakodom hozzátok, de a filmgyártásban dolgozom, és kaptunk egy megkeresést.Akit érdekel, annak ajánlom figyelmébe.Hivatkozzatok rám nyugodtan.

Kismamák figyelem!
Játékfilmhez keresünk kismamákat. A részletekért csütörtök estig hivjatok! Kuzman Mariann 0630-977-2562

Ez a hölgy egyébként az egyetlen gyermekügynökség vezetője,ahova lehet gyerekeket regisztrálni újszülütt kortól 18 éves korig.
Bocsánat,hogy zavartalak Benneteket.

üdv.: vedres andi
vedresandi

Sziasztok Csajok!
Gyönyörű napsütéses reggelre ébredtünk,
ezen a héten sajnos nincs gyerkőcöm, mamánál maradt és gyerekelvonási tüneteket produkálok. Már össze is vesztem a szüleimmel telefonon, mert nem tartják be a gyerekhasználati utasításaimat :roll: , a férjem szerint anyatigris vagyok azért veszexem. :evil: Nagyon hiányzik.
H.bogesz:Gratula a kutyushoz és az éremhez is, szépen gömbölyödik már neked is a pocid.
Császár nem császár:Én úgy tudom, hogy ha a terhesség és szülés komplikációmentes, akkor nem lehet csak úgy választani, de ha ragaszkodsz hozzá szerintem pénz és dokifüggő ez a dolog is.
Asszem Mandala írta, hogy ő csárárt beszélt le a dokijával..Tényleg hová tűnt Mandala :?:
Ma megyek 10-re védőnőhőz, 16.30-ra meg nődokihoz. Megkérdezem a pecsét dolgot, meg hogy hol is fogok szülni és az mennyit is kóstál a mai nap életben lévő törvény szerint, de percenként tudnak olyat változtani rajta, hogy maradok mégis a híd alatt szülésnél.
Puszi
Zeze

Kép
Kép
zeze

Bocsi véletlenül írtam kövérrel az egészet.

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket.
23 hetes terhes vagyok, Budapesten élek, első babánkat várjuk.
A többségnél azt látom, hogy boldog és kiegyensúlyozott kismama.
Nekem sincs semmi okom arra, hogy ne az legyek, mégis az utóbbi időben eléggé depis hangulatban vagyok. Eléggé akaratos, céltudatos nő vagyok, illetve voltam, elég nehéz volt a lelkembe gázolni - legalábbis látni nem engedtem. Most viszont, szinte mindenen elbőgöm magam, persze azért igyekszem nem mutatni, de kevés sikerrel. Leginkább pedig az esik rosszul, ha a párom bánt meg. Nincs semmi gond köztünk, ő is nagyon várja már a picit, nála jobb férfit nem is akarnék soha magamnak, mégis folyton úgy érzem, hogy nem foglalkozik velem eleget, nem úgy válaszol ahogyan én szeretném... És persze jön a bőgés, rossz hangulat, stb.
Szerintetek ez normális lehet?

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam...
Szilvi

Szilvi
Kép
szylett

Sziasztok mamócák!

Remélem mindenkinek kellemesen telt az ünnep. Olyan szép volt az idő, hogy nagyokat kirándultunk. A gyomorrontás engem elkerült, hisz sonkát alig ettem, sütit pedig szinte egyáltalán nem. Egyszerűen nem kívánom az édeset. Szerencsére. Így is híztam már 5 kilót. :cry:

Szylett, üdv a csapatban, gyere gyakran! Szerintem teljesen normálisak a hangulatingadozások a terhesség alatt. A hormonok miatt van. Én is könnyebben elbőgöm magam mindenen, sőt most a gyerekeim is hamarabb ki tudnak akasztani.

Franciska, én minden nap biciklivel hozom-viszem Balázst, úgy megyünk Tomival a suliba. Szerintem nem gáz, amíg nem érezzük annak. Vasárnap pl. mi is elmentünk bicajozni egy nagyot és kifejezetten jólesett a napos, szélcsendes időben. Viharos szélben viszont már én is le szoktam szállni mert a tekeréstől keményedik a pocim.
Bogesz, gyönyörű a kutyusod, gratula a helyezéshez!
bee73

Szilvi,
üdv köztünk! :) Szerintem is teljesen normálisak a hangulatingadozásaid, úgyhogy egy cseppet se aggódj. Sőt, szerintem tekintsd úgy a babavárás eme tüneteit, hogy ezáltal megismerheted az érzékenyebb, kevésbé erős, de biztosan legalább annyira szeretetreméltó oldalad. :wink: A párod meg biztosan nagyon örül, és nem válaszol neked csúnyán, csak mi vagyunk ilyenkor hülyék, és azt hisszük, csak úgy lehet válaszolni, ahogy mi hallani akarjuk.
Szerintem gyere gyakran közénk, itt minden szégyenérzet nélkül kibőgjük magunkat egymás "vállán". :lol: Egyáltalán nem baj, ha az ember néha kimutatja az érzelmeit, nem kell mindenen úrrá lenni.

Lányok,
ez a császármetszés azért nekem furcsa - mármint az, hogy egyáltalán mint döntés felmerül. Nem az a jó, ha a baba természetes úton jön a világra? A császármetszés csak egy lehetőség, hogy ha baj van, akkor közbe tudjanak lépni. De egyébként miért is akarnánk? Vagy csak én gondolom így?
:roll:

Vett már valaki babakocsit vagy hasonló nagyobb darabot?

italoman

Sziasztok!

Szilvi! Én is üdvözöllek! Amúgy szerintem is normálisak a hangulatingadozások a terhesség alatt.Úgyhogy ne aggódj csak a hormonok játszanak velünk!

Ildi! Én még nem vettem semmit mégis már van egy csomó minden amit ajándékba kaptam. Kaptam már babakocsit, bébihordozót, kengurut, ágynemüt, kádállványt. A legjobb az egészben, hogy még tetszenek is. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen rokonaim vannak! De azért még így is elég sok mindent kell venni.Bár nem tudom,hogy mikor kezdjük el a vásárlást,de akármerre járok, már mindenhol azt nézem mit vennék a babának.
Amúgy egyre többet érzem a pici mozgását. Tök jó érzés! Néha meg úgy érzem mintha bukfencezne a hasamban.

Na pusz mindenkinek!

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Én Gábort császárral szültem.Akkor nem volt rossz,de utána....Alig bírtam kiegyenesedni napokig,és begyulladt a sebem is,ezért a tejem is elapadt,és szaladgálhattunk vissza a kórházba.Még jó,hogy anyum szabit vett ki akkor,és el tudott jönni a babóra vigyázni.
Most elvileg szülhetek simán,de nem tudom még mit akarok :oops: .Mostmár félek a császitól is,és tartok a simán szüléstől is.

Mi Húsvétkor Ópusztaszeren voltunk.Nagyot sétáltunk,hogy a végén már alig bírtam menni :) ,de megérte,mert nagyon szép volt.Egyedül a Feszty körképet nem tudtuk megnézni,mert elővételben kellett volna megvenni a jegyeket.Na majd legközlebb.

Italoman,nekünk nem kell venni,mert megmaradt minden Gáborról,de annak idején mi a 30.hét után kezdtünk vásárolgatni:)

Kép
Kép
huni

Szia Szylett!
Üdv a klubban! Szerintem is tök normális dolog a hangulat ingadozás ez a hormonoktól van, de az a jó, hogy amilyen mélyen tud lenni az ember az egyik pillanatban, olyan magasan száll a másikban, a szülés után meg a sok hormon eltűnik, akkor inkább mélyen leszünk, de ha tudjuk hogy csak a testünk játszik velünk megint akkor azt is át lehet vészelni.
Szegény kispapák, meg csak kapkodják a fejüket, hogy most már megint mi rosszat tettek mondtak, hogy sírunk. Legalábbis nálunk ez a helyzet, amikor kiderült, hogy terhes vagyok és éppen egy dührohamom közepéből kezdett kibogozni a férjem akkor felnevetett, és azt mondta „ja ezek megint a hormonok és eltart legalább 1.5 évig (szoptatás) megint, de utána visszakaplak ugye???” Hát kispapák lehet reménykedni
Szerintem tök jó dolog ez a terhesség annyi mindent megtud az ember a saját testéről lelkéről hormonjairól, és azt is mennyire viseli jól a párja a feleségét, mint kismamát. Kitartás Szilvi!
Pecsétek: Az én védőnőm verziója szerint, az orvos adja az igazolást a szüléskor 1 pecséttel, hogy részt vettél a terhesgondozáson, ez kell az egyszeri támogatáshoz. Régen 4 pecsét kellet erre most nincs szükség csak az igazolásra.
Zeze

Kép
Kép
zeze

Jaj eszembe jutott még valami amit a védőnő mondott és fontos lehet ebben az orvos és kórházkavarodásos helyzetben.
Nem most hanem ha szülünk.
Ha már nagyjából tudod melyik orvosnál melyik kórházban szeretnél szülni a kiskönyv leghátsó oldalára irasd fel a dokival, mert ha mondjuk mentővel mész szülni (nekem ez lehetséges a távolság miatt) akkor a mentő autómatikusan a körzetedhez tartozó kórházba visz majd.
Zeze

Kép
Kép
zeze

Azért furcsa, hogy sok helyütt gondot okoz a pecsétbeszerzés, ugyanis nekem a doki és a védőnő is mindig pecsétel, ha nála járok. Szóval nem értem, miért nincs mindenhol így.

Zeze,
én azt olvastam, hogy a kiskönyvbe most is kell a négy pecsét - gondolom, a végén annak alapján állítják ki azt a bizonyos papírt, amelyről írtál. Persze ebben az agyament helyzetben nem csoda, hogy mindenről százféle információt hallunk. :?

Dudu,
én is imádom a babamozgást! Most is épp aktívan tombol a pocimban, biztos érzi, hogy milyen fórumra írok. :D

Irigylem azokat, akiknek már sok mindenük megvan - én még nem merek vásárolgatni. Az a babonás lelkem... :roll:

italoman

Dudu,
hiányolom az adataidat az elérhetőségekről készített táblázathoz. Tudod, amelyik nem publikus, hanem a gmailre küldöm el. Ha van kedved megadni, küldd el te is priviben a neved, mobilszámod, emiled (+ iwiw és MSN, ha van). Köszi!
Ugyanez szól az alábbiaknak: nyuszifülű, zsuzsi73, mirr-múr, dimet. Meg akik az utóbbi időben csatlakoztak, de, sajnos, most így hirtelen nem tudom visszakeresni a neveket, és nem is nagyon jönnek mostanában. :(
Nyuszifülű, te például hol vagy? Lehetséges, hogy mindig kerüljük egymást? Ugye, csak azért nem írsz, mert pihizel, és nincs semmi baj? :cry:
Zsuzsi,
te is ritkán jössz ám!

italoman

Sziasztok!

Előbb írtam egy szép tartalmas hozzászólást és egyszer csak elszállt...

Szóval örülök, hogy jól vagytok és remélem, hogy mindenki kiélvezte a húsvéti pihit. Én letakart pocival végignapoztam a három napot, nagyon jól esett.

Szylett, én is üdvözöllek és szeretnélek megnyugtatni, hogy én is hasonló cipőben voltam és egyik napról a másikra eltűnt a depi. Pedig volt itt minden, szorongás, depresszió, pánik, sírás-rívás és csak néztem mint ez a smyle: :shock: , hogy mi a fene történik velem. Az orvosom azt mondta, hogy a hormonok játszadoznak velem és majd 3 hónap után elmúlik, én meg néztem az órámat, hogy helló, már 4. hónapban vagyok és még mindig nem változott semmi. Szóval az utóbbi pár napban mondhatom, hogy helyreálltam és mivel nekem sem volt semmi okom a depire, gondolom hasonló cipőben járunk és hamarosan Neked is elmúlik...

Pecsét: : nekem a védőnőm és az orvosom is pecsétel, úgyhogy már tele van nyomdázva a kiskönyvem.

Vásárlás: én sem merek még vásárolgatni, majd az utolsó 2 hónapban tervezem.

Üdv.
Copf.

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: