A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:20-kor.
Vendég

Kike :P
Gyönyörűséges zsömlék receptjét feltennéd a receptesbe?

Véda
Vendég

.........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:05-kor.
20150601134430

Köszi a dícséreteket! Tényleg csak panaszkodnom kell és megmutatja ez a kiscsaj h nincs is igazam! :lol:

Kata - tényleg hasonlítanak egy kicsit! :D

Viki - én akkor szoktam hasra tenni ha ölben alszik el. Meg éjjel ha álmában izeg-mozog háton fekve, akkor megfordítom és általában úgy megnyugszik. De volt már olyan h nagyon álmos volt és csak úgy letettem hasra, simiztem a buksiját és el is aludt magától.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:21-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:04-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:21-kor.
Vendég

okés csajok,megy a receptesbe a zsömireci :wink:
Köszi a dícséreteket :P

Kép
Kép
Kép
kike

.,,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:03-kor.
20150601134430

jaj lányok!

a törpe nem alszik már 1 óra óta!
és ráadásul hulla fáradt vagyok. nyusziapu hazaért, erre kajált és lefeküdt aludni.
mondtam hogy szórakoztassa már meg altassa. erre otthagyta a kiságyban...
erről a segítségről ennyit.

tuti hogy nem kajás mert már próbáltam egy párszor, de kijön belőle... inkább csak nyügike. nem jó háton, hason, oldalt, sehogy... kézben sincs el. szerintem már a fáradtságtól nem alszik.
de igy meg én se... és mivel ciciztünk egy csomót igy a tejcsi se termelődik elég a következő evésig... habár azt se tudom az mikor lesz

de a lényeg, hogy hiába van itthon nyusziapu, ez nem segítség... inkább ne is lenne itthon és nem idegesítene. éjszaka is fent voltam egy csomót a törpével. igy akkor se aludtam. meg most se tudok.

miért nem segít.... nem csak akkor kell ellenni vele ha nézelődik és nem sir és nem nyűgös... ilyenkor is kellene. jó én ott vagyok a törpével, de igy meg én nem pihenek... ez igy nem jó.

éjszaka se ő kel hozzá, meg ilyenkor se tud rá felügyelni... ááá totál kész vagyok.
bezzeg én főzzek, meg takarítsak, meg etessek, meg ne aludjak, és még ne csak a gyereket hanem őt is szórakoztassam!

és ő mit segít???? most nagyon kellene de nem számíthatok rá

Kép

Kép
timi1982

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:22-kor.
Vendég

..........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:02-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:03-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:22-kor.
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:01-kor.
20150601134430

(a hagy vicc volt)
Vendég

Jaj de gyönyörű ez a kislány!!! És mennyit nőtt már a hajaaaaa! :shock: :D

Cumi: nekünk is 2 van és én kb 2 naponta sterilizálom őket.

Kike - a védőnő biztos nagyon zavarban volt. Ő frissen végzett, de biztos érezte hogy a Te tapasztalatoddal nem sok újat mondhat... :lol:
Nagyon guszták a zsömik! Te biztos valami más dimenzióban élsz hogy mindenre van időd, ne is tagadd!!!!!!!! :lol: :wink:

Lia - elképesztő amit írtál! Dörzsöli a szemét és refluxos? :shock: Atyaég! A piacon vették ezek a diplomájukat? :twisted:

Viki - legalább alszik.... Nóri ma 8-kor kelt reggel és azóta 2x 20 percet aludt. És nincs ám el egyedül egy pillanatig sem, folyamatos törődést igényel :P .

Jah, és ma megint 1,5 óránként van szopi, mint a régi szép időkben :twisted:
Vendég

Bennt a recisben-kovász készítését is leírtam,mert az is kell bele-ja még annyi hogy ha marad a készített kovászból,hűtőben tartsuk különben kifut-és egy kistányérat azért rakjatok alá. :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:23-kor.
Vendég

Jaj csajok! Valaki nem tudná leírni valahogy, vagy lefotózni, hogy a babahordozót hogy kell bekötni a kocsiba? Lehet, hogy nem jól csináltam! Ami meg az oldalán van, azon a képen nem tudok elmenni. Léccciiii! Valaki! Sokat járunk kocsival, nehogy gond legyen, meg persze meg nem büntessen a rendőr! Köszike!

sz.andi

köszi Wera:jó is lenne ha lenne mindenre időm-látnád néha a lakást :oops: De vagy ezt csinálom,vagy azt,és azért gépezek is sokat.
Most meg tanítottam a Lánykámat malmozni,egészen hamar megérti a dolgokat,na jó azért olykor hagyom nyerni is :lol:
Jó mutathattam,egyszerre másoltam a recit,játszottam a Vercsivel malmiot,és a Kristivel társast :lol: :D
Néha jól jönne még két kéz,és két fej :lol:
még jó hogy Domi aludt,különben még őt meg szoptattam volna.Hát bizony három gyerek ,az három gyerek :P

Kép
Kép
Kép
kike

Kata:na igen,jó kis programotok van,de a reci megvár-úgyhogy csak nyugodtan,ráérsz,viszont készülj fel,amint ezt a párocskád megkóstolja,onnantól a bolti már nem fog kelleni,neki se,meg neked se :D

Kép
Kép
Kép
kike

ráérsz helyett,ráér-mármint a reci-ezt akartam írni-mivel te nem érsz most rá,csak a reci-na belekeveredek :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kata:nagyon jók a képek Dóriról!! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Részletesen kovászkészítés-receptesben-először több napba telik,úgyhogy hajrá-utána már felszaporítani gyorsabb.

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:23-kor.
Vendég

Kata! Köszi szépen! Hát ezt mondom! Nem így csináltam, mert a hordozó oldaláról nem így szedtem le. Köszi szépen!!

sz.andi

nah lányok. kész vagyok. ennél lejjebb nem adhatom.

mindkét cicim üres, az egész napi rajta lógás és kiböfizéstől. nah meg az idegtől meg hogy nem tudtam pihenni és amit kiszivott nem pótlódott.
mind két cicin elnyammogott a drágám és még ki is melegítettem 100-at. abból már 30-at benyomott apával. és szerintem még enni fog.

délután 1 óta szenvedünk a nem alvással és a poci gondokkal. már volt egy nagy rotyi, teli pelus. most még jött egy. remélem ha most bekajol alszik egy jó darabig. legalább mig mind két cicim legalább annyit termel hogy a kettőből jóllakik egyszerre.
a fagyóban már csak egy dobozzal van. igaz az 200, de hát ugyebár nem eszi meg egyszerre a maradék meg mehet a lefolyóba :(
táp meg nincs itthon mert mi nem voltunk rászorulva... remélem lesz tejcsi mire kell.

közben apája is rájött hogy mérges vagyok mert nem tudtam pihizni, és mutattam neki a cicim hogy milyen üres... rájött hogy hoppáá, ő erre nem számított...
hiába mondtam hogy pihennem kéne és ápolja ő a törpénket :(

Kép

Kép
timi1982

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:24-kor.
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, nemrég értünk haza. Jó volt az Őrségben, egy-két családi problémát leszámítva.
A kisasszony eléggé élvezte, éjszaka irtó rendes 4.30 és 5.50 között kel általában először 9 után, de napközben mint Nóri, kb 3x30 percez alszik, kivéve, ha folyamatosan ringatom vagy autózunk,mert akkor folyamatosan. És állandó szórakoztatást igényel, különben üvölt. A tesóim tündériek voltak, nem is gondoltam volna két 23 éves és egész nap tutujgatták, sétáltatták, irtó sokat foglalkoztak vele. Nagyon odavannak Adélért:)
Sokat ettem( ttuti feljött néhány kg :( ) és többet is tudtam pihenni...a levegő jó volt, szóval pihenés volt azért...
Ja és ami nagy örömömre szolgál-nem vittem mérleget és most itthon mérve egy hét alatt 25 dkg-ot gyarapodott a kisasszony. Pedig már felmerült bennem hogy azért ordít annyit mert éhes.
Hát ennek alapján nem, inkább fáradt, na mondjuk ennyi alvással nem is csoda....

Történt valami extra? Visszaolvasás nem megy, nekiestem a lakásnak, de holnapra is sok maradt még...

Milyen kép kell a tábliba?

Kata, Ti jól éreztétek magatokat?

Jó éjt mindenkinek!

Kép
andkata

Nah, végre elaludt! Ma alvás-téren brutál sz@rul teljesítettünk! 2x20 és 1x10 perc volt összesen, reggel 8 óta! Hulla vagyok! Még össze kellene pakolnom mert reggel indulunk haza, de inkább hagyom mert ha felébred tuti megvadulok! :twisted:

Kata - örülök h jól éreztétek magatokat és h tudtál kicsit pihizni! Remélem a családi gondok nem komolyak!
Az új tábliba kell egy születés-kori és egy friss fotó és a hosszúság-súly akkor és most. Az eredeti ötlet az volt h mindenki 2 hós méreteket ad, de én bepróbálkoztam egy olyan javaslattal h legyen mindig aktuális méret dátummal, mert "elég nagy" a korkülönbség néhány babácska között. Ebben még nem egyeztünk meg.
Nagyon extra nem történt, zajlik az élet! :wink:

Timi - ne idegeskedj, biztos h nem lesz kevés a tejed! Az apákok meg már csak ilyenek. Az enyém párocska már otthon van és rajta van a világfájdalom mert megkértem h takarítsa ki a lakást mire hazamegyünk. Nem dolgozott egész héten, úgyhogy ennyit igazán megtehet, amúgy nem kértem volna. Ő sem kelt még fel soha Nórihoz, reggel sem szabad felébreszteni és eddig még csakis én fürdettem. Hát ez van, de vígasztaljon a tudat hogy mindig Te leszel az első aki látja az újonnan tanult dolgait és ezt nem pótolhatja semmi! Bennem ez ma tudatosult igazán, amikor először fogott valamit úgy a kezében hogy hosszan forgatta és nézegette, aztán meg ahogy tartotta a kis buksiját... ezekért a pillanatokért érdemes élni, még ha fáradtan is! :wink:

Jóéjt!
Vendég

Sziasztok!
A júniusi topikba szoktam írogatni, nagy néha,mert hétköznap csak későn jutok géphez, de olvasgatni szoktalak Benneteket, már kismama koromban is végig követtem az eseményeket, Marcsival és Andival váltottam privit is.
Mindenkinek gyönyörű kisbabája született, gratulálok Nektek!
Az én kislányom, Kíra baba június 26-án született, császármetszéssel, farfekvés miatt, anyukája 6 hónapos fekvését követően.

Szóval néhány dolog:
Timi, próbálj megnyugodni picit, én is sokszor éreztem, hogy üres a cici, és Kíra mégis tudott szopizni, állítólag a szoptatás kiváltja a tejleadó reflexet, míg az idegesség gátolja. Én szedek mindenféle tesserkentőt, és rengeteg folyadékot kell inni. Nem mondom, hogy hú de sok tejem van, de ez lehet alkati kérdés is. Nyilván, ha csak ezeken múlna, mindenki szoptatna min. 6 hónapig, már aki szeretne.

Reflux: egyenlő bukás? Kíra is bukik elég sokat, de még nem vittem dokihoz emiatt. lehet, hogy kellene?

ja, és cumi....én nem bánnám, ha cumizna, ha az megnyugtatja, de sem a játszó, sem az altató, sem az etető cumit nem fogadja el, viszont állítólag nem eszik eleget, így fogalmam sincs, hogy oldjam meg a hozzázáplálást.

Az öklét sokszor még szoptatás után is tömködi a szájába, és eléggé folyik a nyála, nem tudom, ez mi lehet. Éhség, fogzás? Mindkettő furcsa, az egyik, hogy én úgy érzem pont jóllakás után is ezt csinálja, a másik a kora miatt (2 és fél hetesen fogzááááás?)

Köszi, a válaszokat.
Vonalzót sajnos nem sikerült feltennem, pedig már próbáltak segíteni is az én jelszavammal.

Bocsánat, ha hosszú lettem.
jóéjt, szép álmokat mindenkinek!

Kép
tamaraildi

.........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:00-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, most is rohanok, csak gyorsan írok!

Nyaralunk! CSak mi itthon alszunk. Kb 15 km-re innen, Berekfürdőn van egy nyaralónk. Ott vannak anyósomék meg sógornőmék a hétvégén. Mondták, hogy aludjunk mi is ott, de mi inkább bejárunk és itthon alszunk Jázmin miatt. Van ott egy jó strand, oda megyünk minden nap.

Táblát majd holnap szerkesztgetem, mert ma is nemsoká megyünk.

Jázmin két napja átaludja az éjszakát. Tegnap 20:30-05-ig aludt, ma meg 21:30-még most is alszik! Majdnem 8 óra van! Úgy örülök neki, remélem sokszor fog ilyet csinálni!

Jól viseli a strandot, alszik az árnyékban. Még engem is hagyott tegnap jókat fürdeni.

Éjszaka azt álmodtam, hogy egér van a párnámon és leugrottam az ágyról. Beleakadt a lábam a takaróba és leestem. Most egy nagy seb van a térdemen. Alig tudtam visszaaludni úgy fájt. Most meg hajligatni nem tudom. Szóval ilyen utoljára kb gyerekkoromban volt a térdemen! :D

Amíg alszik megpróbálok visszaolvasni!

Látom Katák is visszatértek!

Dóri nagyon cuki és szembetűnő a változás!

Kép
szly27

Szly!
Gyógysimi a térdedre! Jegeld!

jázmin nagyon ügyi! Mennyit eszik alvás előtt?
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:24-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:25-kor.
Vendég

Viki! Azt nem tudom mennyit evett este, de most 8kor benyomott 180-at! Na mennem kell!

Kép
szly27

Jó reggelt!

Hiába a megváltozott körülmények, Adél felébredt 2 körül!!! Én ehhez nem vagyok hozzászokva!:oops: Persze épp előtte fejtem, mert 5 előtt nem szokott felébredni, úgyhogy jó üres volt a cici, de azért szívta rendesen, majd kapott egy kis tápit és irtó rendes volt, mert csendben volt,bár hallottam hogy fent van egy ideig, de nem sírt és aztán szép lassan visszaaludt...Kis rendi. Aztán meg 6.45-kor kelt. szerintem melege is van....

Kata
! És Nektek jó volt?
Örülök a sétának, szerintem nekünk jó!

Szly! Örülök, hogy Jázmin ilyen rendes kislány! Igyekszem feltölteni képet. Mizújs apa munkájával?

Wera! Ti még anyukádnál akkor? Te tudtál többet pihenni? Éjszaka eszik még Nóri? Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik a mozgása...

Viki! Klassz hogy ilyen jól megnevelted apát! Ti jól vagytok, ugye? Eszik még lefejt tejet? Vagy már csak szopi?

Kép
andkata

sziasztok!
Laurát megint olyan 8 körül fürdettük, evett, aztán aludt fél 5-ig mint a bunda. Addigra olyan volt mindkét mellem, mintha köveket hordanék a helyükön. Fél ciciből jól is lakott....a másikból is egy kicsit lefejtem, hogy ne fájjon annyira. Aztán aludt a leányzó fél 8-ig. Akkor evett megint fél ciciből. És én még nagyon álmos voltam.... de nem röstelltem megkérni a páromat, hogy ma ő keljen Laurához, és én még had aludjak csak egy fél órácskát (tegnap párom aludt hosszabban (11-ig :D). Szóval ő kijött a nappaliba, beszélgetett, játszott Laurával, én meg egy jót szundítottam. És nem csak fél órát hagytak, hanem egy órát! Olyan jól esett! :oops: :lol: Aztán hozák nekem a forró cappucinot az ágyba. Akkor kezdett el Laura nyüszörögni, előtte jó kislány volt az apjával. Mondom tuti éhes lesz, mert lassan lejár az 2 óra (mostanában másfél, két óránként eszik). De mondom még gyorsan odateszem a husilevest főni. Erre az idő alatt, mig a konyhában zörögtem, elaludt ott mellettem a babakocsiban. Mondtam is apácskának, hogy ez a gyerek akkor alszik, mikor zörgünk! :lol: Azóta is alszik!

szly!
Tök jó lehet hogy nyaraltok egyet! :)
Főleg, hogy ahogy hallottam marha jó idő van otthon. Itt sajna szinte egy hete csak esik az eső! :( Ja, és mindemellé 10 fok van kb, de lehet hogy reggelente csak 5. És van hogy olyn sötét van, hogy reggel lámpát kell kapcsolni. Meg kb délután 5-6 körül ujra.

d.dodó

Ma vagyunk kereken két hónaposak!

v.kata, kike!
Nektek is boldog hófordulót!!

d.dodó

Sziasztok sajna nincs időm vissza olvasni, mert még mindíg betegek vagyunk de itt at ígért képek. Kicsit sok lesz aki nem ér rá az lapozzon tovább, amúgy fejlődünk tegnap este 7002grammot mértünk és 71 cm-ert :oops:

Az első 10 kép kb mostani az utánuk lévők 6 hetes és 5 hetes képek:
apa vicces sokat mulatunkKép Kép
családi reggel az aktuális kacatokkal ahol is apának még nagyon reggel van :lol: Kép Kép
6 hetes vagyok, neked van ekkora pocid?Én már jól laktam :) Kép Kép
így nevetekKép
indulhatunk csavarogni én már startra készen ülök :wink: Kép szugerálokKép
a család megint fal én meg csak lesem a falatomat Kép
ez jó volt anya így továbbKéphmmm micsoda tejecske alszom tőle mélyenKép
csüccs az öledbe Fancsi Kép Kép
5 hetesen váratnak a kajára,mikor kapom már meg???Kép
5 hetesen is ritkák voltak a pillanatok mikor ide kerültem :)Kép

Nos remélem volt akinek tetszettek most futnom kell tovább puszi a maáknak és a babáknak
tappancs28

Sziasztok!
Dodó:kösi-ki is ment a fejemből :oops:
Nektek is,és V.Kata nektek is boldog hófordulót :D

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:26-kor.
Vendég

Hát ez a Domi-egyfolytában csak vigyorog :P szopizik-ránézek,é már vigyorog-így nem lehet szopizni :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Lányok, 98-as méret kb mennyi idős babának felel meg? Én kb 2 évesre tippelek! szerintetek?
magdolnam

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:00-kor.
20150601134430

........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:59-kor.
20150601134430

húúúúúú :shock: csak azért mert találtam egy jó kis oldalt.... és itt nagyon jó dolgok vannak, csak nem vagyok tisztában a méretekkel http://www.babaruha.com/ruha/fiu3/ing-p ... 1-21A.html
magdolnam

Viki:Köszi :D
No,igen,ezek a Pasik :D
Domi nem a cicinek vigyorog,hanem cicivel a szájában-szopizik közben rám néz,és vigyorog,csak hát ugye vigyorgó szájjal nem igazán lehet szopizni :roll: :lol: Ma meg Domi szerintem fogyózik,nem igazán akar enni-eszik,de keveset,tutira hagy benne,de ma csak vigyorog,meg nevet.Egy boldog kis fickó.

leraktam hasra a földre,egy takaróra,és majdnem átfordult,én meg csak lestem-ez a gyerek-mondom nemsokára futni fog ha így folytatja :roll: -még idő előtt,bár mi számít annak,nem tudom-Vercsi kezdett nagyon korán menni,nem szeretett ülni csak menni,ami azt jelentette hogy alig múlt 7 hónapos,és folyton sétáltatni kellett-akkor teli szájjal vigyorgott,amint leültettem,teli szájjal visított. :roll: 10 hónaposan már egyedül ment.A mászást meg kihagyta.

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: