A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:59-kor.
Vendég

Kata!
Este nehezen alszik el Viki mostanság. Mi meg sörözünk Janival meg pattogatott kukizunk, közben net + beszélgetés. Mert ha elalszom, akkor tök rossz felébredni. Van, amikor Viki is itt ül velünk, mert képtelenség elaltatni. Ez már tök megszokott nálunk. Ilyen kis családi idill :lol: :lol: Csak lehetne egy kicsit hamarabb is! :?

Vikin viszont meglepődtem, hogy 1-kor még vagy már ébren volt!

Szegény Dórika meg szegény! Gyógyuljon meg gyorsan! Attól eszik?

Na megyek, mert reklamál a kisasszony.

Meg készülni kell holnapra, keresztelő lesz! Holnaptól a bérma neve Lilla! :lol:

sz.andi

jó reggelt!
már én is jo korán fent voltam. az ebéd már mindjárt kész :D
chilis bab lesz.
tegnap itt volt anyósom, és mondta hogy náluk az lesz. nah nyusziapu kitalálta hogynálunk is az legyen.
de jó! és milyen jo hogy nem ehetek belőle :twisted: :twisted: csípős is meg babos is...

andi!
már keresztelkedtek?!?!? de jó nektek.
egyébként hogyhogy lesz bérma neve? a viktóriának van védőszentje...
jah és nagyon jo az a kép :D

kata!
milyen jol aludtatok. remélem folytatjátok a továbbiakban is.
mi szorgalmasan kelünk még mindig 4-5 óránként...

viki!
mi még mindig fél órát cicizünk. mi igy szoktuk meg. nekem már kicsit hosszu az idő... de ő igényli. és én is igy vagyok nyugodt hogy eszik eleget. vagyis szerintem igy se eszik eleget... de méregetni meg nem akarom mert akkor meg parázni kezdek. az a baj hogy ő nem az a sírós fajta és nem bömböl ha még éhes. elvan azzal amit éppen adok neki...

Kép

Kép
timi1982

jah és ma is kettesben vagyunk Törpémmel.
nyusziapu leltározik, és debrecenből jönnek ellenőrizni. mivel ő a góré még őket is ő várja meg és ki tudja mikor érnek ide...
:twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

Timi - ne aggódj, két hónapos koráig Nóri is marha sokáig evett, de majd lerövidül ez az idő nálatok is! Már csak pár hét! :wink:

Szly - a táblit nem bővitjük ki egy olyan sorral is, amiben az utolsó mért adatok dátuma van? Így láthatjuk h melyik baba milyen idősen érte el az adott méreteket. Mert hát van akik között 2 hó különbség is van. Így mindig aktuális adatok kerülhetnének bele. Hm? [color=darkred]Többiek?[/color]
Vendég

Sziasztok!
Wera:szerintem jó ötlet a dátum a tábliba!

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 00:01-kor.
Vendég

lömségét=különbségét
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 00:01-kor.
Vendég

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:07-kor.
20150601134430

Hát, Nóri egyáltalán nem szeret hason lenni és még mindig nem emeli meg a fejét egy picit sem. :cry: Csak balra hajlandó fordítani, ha áttekerem neki jobbra, akkor nagy nyögések közepette az arcán át visszagördíti a másik oldalra és kész. Aztán meg sír... :roll:
11-én megyünk oltásra, akkor meg fogom mutatni a dokinknak, kívi vagyok mit mond rá!

Tábli: nekem mindegy, legyen akkor mindig egyforma idősen. Csak akkor még hagyjuk a 2 hós méreteket, mert sokan még csak az 1. hófórdulón vannak túl!
Viszont én nem tudom mennyi volt 1 hónaposan Nóri :oops:
Vendég

nah!

csessze meg a védőnő!

mikor itt volt beszéltük hogy lehet már nem minden evéshez kell az infacol. mi nem a hasfájás miatt szedtük elsősorban hanem a büfi miatt
nah most kajánál nem adtam. direkt nem mocorgattam egyáltalán... igy is kijött szerintem a fele a kajájának.
1 óra eltelt a kaja óta. most fordítottam hasra hogy alukáljon egy kicsit. most jött ki a másik fele is!!!
:twisted: :twisted: :twisted: kiváncsi vagyok mennyi maradt benne. tuti semmi.
eszméletlen mennyiség jött ki belőle!!!!!! :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

megkaptuk az oltást! :cry: Hős volt a kis nyuszim, csak a baj az volt, hogy nagyon lefogták, akkor elkezdett sírni, pedig még nem is volt benne a tű. Egyébként előtte vigyorgott mint a tejbetök. Viszont még ma is annyira nyűgös :shock: sírós. De hála égnek mára már elmúlt a láza is. Nem tudom, hogyan nyugtathatnám meg szegénykémet.

Kaptunk egy rokontól bébiételt :shock: ré van írva, hogy szept közepéig jó és 4 hónapos kortól lehet adni :roll: aszem a kedves rokon nem tud számolni..... megettem ezért, hogy kárba ne vesszen : :oops: és nagyon finom volt!!! Banán-őszibaris volt :P

Andi, nagyon aranyos a kép!!! :D

Wera, Te szegény :( sikerült azóta aludnod?
magdolnam

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:06-kor.
20150601134430

Timi, mi minden étkezésnél adjuk neki, bár nem tudom pontosan, hogy egyhuzamban meddig lehet adni.
magdolnam

szegénykém elaludt :D
gyorsan termelődik remélem tejcsi utánpótlás mert ha felébred tuti sikitás lesz

magdi!
hát én is fogom adni, nem érdekel ki mit mond. egyébként lehet adni kihagyás nélkül, mert természetes anyagokat tartalmaz. legalábbis én ugy tudom.
csak azért akartamelhagyni néha-néha egy-egy evésre mert mondta a védőnő...

de kedden megyek dokihoz és rákérdezek a sűrítőre. ha felirja lehet nem kell a csepp minden kajáláshoz.majd akkor is talán kipróbálom.
mostmár csak arra leszek kiváncsi hogy a doki felirja-e a sűrítőt....

Kép

Kép
timi1982

jaj istenem!
miért nem tudnak ezek a gyerekek beszélni??? elmondhatnák hogy mi a bajuk és hogy ettek-e eleget, vagy kérnek-e még meg hasonlók...

ilyenkor ugy be tudok parázni, pedig abszolut nem vagyok para mami.
egyedül ez a kaja készít ki

Kép

Kép
timi1982

Kép

Kép
timi1982

Timi - :( Szegény Nyuszkó! Úgy látszik akkor nem lehet elhagyni az Infacolt. De szerintem is feldolgozott addigra már a tejcsiből valamennyit a gyomrocskája. Védőnő meg mondjon le!

Magdi - sajnálom h Lizus még mindig nyűgöske! Nemtom mit lehetne vele csinálni h jobb kedve legyen. Én mindig tökhülyét csinálok magamból h megnevettessem Nórit, aztán vagy bejön, vagy nem... :lol:

Viki - akkor is csak balra fordítja a fejét. Úgy már gyönyörűen tartja, de jobbra nem is engedi átfordítani, mert úgy még nem bírja tartani. Szoktam próbálgani h áttekerem, de lebicsaklik (persze megtartom neki) és rögtön sikít :( . Csak háton fekfe fordítja jobbra a buksiját, amikor nem kell tartani. Szerencsére úgy nincs vele gond, fordul rendesen, csak tartani nem tudja szegénykém.
Azért próbálkozom rendületlenül, aztán egyszer majdcsak sikerül... :roll:
Vendég

Timi!
Mi az a sűrítő? :oops:
20150601134430

Timi - :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Beírtad a keresőbe hogy NYUSZI???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Vajon ki lehet az apja a kiscsajnak :?: ...... :twisted: :lol:
Vendég

viki!
irták már itt a csajok, akik "reflux" gondokkal küszködnek.
sokat bukik a babci, és a doki általában megállapítja vizsgálattal hogy refluxos, enyhe refluxos.
gyomorszűkületes gond...

és erre van sűrítő. olyan mint a tápszer. fel kell oldani, kaja előtt megetetni és akkor a tejcsit besűríti a pociban. nem marad olyan hig, és igy kevésbé jön vissza.

röviden ennyi :D

Kép

Kép
timi1982

wera!
most volt a babavilágban a kiscsaj...

az apja valami külföldi hapek.már láttam velük régebben interjút. akkor a kiscsajnak még nem volt lemeze :D
csak valami riportot csináltak hogy mennyire szeret énekelni a kislány, hogy alig tud beszélni de már nyomja mikorfonba...

aztán ugy látszik ez lett belőle...

Kép

Kép
timi1982

Viki - besűrítőt a bukós babáknak adják, hozzá kell keverni a hamihoz, besűríti és gondolom nem jön vissza olyan könnyen.
Vendég

Gondoltam h valami pénzeszsák... :twisted:
Vendég

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:06-kor.
20150601134430

Timi, Wera!
Köfi a választ! :wink:
20150601134430

Viki - mindig úgy próbáljuk, de tojik ránk! És még finoman fejeztem ki magam! :lol: Imádja a tv-t :? és azt is próbáltam h odatekerem a fejét, h lássa ott van, de annyira erőlködik h visszafordítsa, h frankón még a szeme is balra áll, nincs is ideje észrevenni mi történik jobbról :? Elképesztő....
Vendég

wera!
hason mi már átfordítjuk a fejünket ugy hogy teljesen megemeli néha.
de hason a fejfordítás ugy hogy lent van a feje, az már megy. mig el nem alszik minimum 20-szor fordigatja ide oda. és a kezét is kezdi kinyomkodni.
és nagyon szépen keresztbe is fordul már a kiságyban hason. ugy eltornázza magát!!!

hason nem is mászik el viki? mármint hogy addig dolgozik mig kicsit el nem kerül más pózba? mármint kersztbe gondoltam a más pózt.

de egyébként meg nem minden gyerek fejlődik egyformán.
nekünk az is előny, hogy én már hanyatt nem nagyon tudom hagyni. ugy nem alszik el, mert annyira érdekli minden, hogy hiába fáradt, elfelejti lehunyni a szemét :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Egyébként szerintem mi baszarintottuk el, mert régebben hagytuk h mindig arra fordítsa a fejét büfiztetéskor. Aztán meg jól megszokta és mire észrevettem már késő volt. :roll:
Vendég

Timi - tőlem kérdezed h nem mászik-e el hason? Csak mert Vikit írtál. Gondolom csak nyelvbotlás volt :P
Egyébként nem mászik el. A fejét forgatja is, de nem emeli meg. Hanyatt viszont már rendesen dobálja magát. Fölnyomja a fenekét és arrébb löki magát! :lol:
Vendég

bocsi, nyelvbotlás volt. rád gondoltam Wera!

Kép

Kép
timi1982

Reflux:
Lizus is bukik, bár nem sokt és nem minden étkezésnél! Erre kaptunk a bukásai miatt beutalót a gasztroenterológiára, pontosabban az ambullanciára. Ott kérdezgettek néhány dolgot és úgy látták, hogy be kéne feküdnünk :shock: :shock: :shock: hát én tuti mégegyszer nem megyek kórházba és a gyereknek sincs semmi baja!!!!!!! Ez termmészetes, hogy bukik és nem sokat!!! Jah, 2 barátnőm is volt a gyerekével emiatt kórházba, de semmit nem csináltak vele, azonkvűl, hogy valami szondát nyomtak le a nóziján, hogy a gyomor mittom én minek a ph-ját megnézzék :shock: Hát én nekem nincs kedvem a kis drágámat kínozni!!!
magdolnam

tök gáz.... Lizának akartam a you2ben gyerekdalt "játszani", de egy sem jutott eszembe :shock:
magdolnam

magdni!
ne is kinozd! kisfiuknál gyakori, és jobban előfordul.

nah meg egyébként mi buktunk minden kajánál sugárban, a kiságyból kifelé... szóval a tiétek tuti nem reflux...

Kép

Kép
timi1982

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 00:02-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 00:03-kor.
Vendég

sziasztok!
olvasó üzemmódban én is jelen vagyok,és mivel mi is érintettek vagyunk a reflux témában írnék egy pár dolgot...titivel,és ibm-el már priviztünk ez ügyben.
reflux:mi ennek a gyanujával 2x voltunk korházban
1x amikor 5-6 hetes volt és sokat sírt(NEM BUKOTT SEMMIT),azt mondták majnem biztos,hogy reflux..természetesen felajánlották a szondázást és a korházban fekvést.azt mondták nem muszály csak ha a karom...hát nem akartam!
másodszor:1 hete bepirosodott a szeme .nagyon könnyezett valamitől és kapkodott a szeméhez,piros lett a szeme körül!bevittem a koriba megnézetni a kis szemét...megálapították,hogy ez egy reflux epizód lehetett!!és továbra is süritett tápo javasoltak semmi mást!!
a 13 éves lányom anno baba korában(most is)nagyon étvágytalan volt..elvittem kivizsgáltatni...megálapították,hogy reflux.
a nagy fiamnak 2 hós korában volt egy erős székrekedése...korházban szélcsővel megkakiltatták...és megállapították,hogy refluxos...így ette mindhárom gyerekem a süritett tápot...röhej és agyrém...,hogy higgyen az ember nekik ezek után???vicc az egész!!szerintem ha elvinném a gyereket,hogy a sarka fáj akkor is refluxos lenne..
bocsi,hogy hosszú lettem :oops:
Vendég

kata!
mi cumisok vagyunk. inkább ahhoz "szokjon" mint a ringatáshoz vagy a kezéhez.
nah jó persze felvszem én is :D
de mi nem tudunk ringatózni kaja után (kijön) és valami nyugtató kell neki.
én már ott tartok hogy ha leesik akkor csap alá dugom és kész. nem sterilizálgatom.
két cumink van. egy avent-os és egy mam-os. ugyan olyan kialakításu mind a kettő és igy nem zavarja be.
elaludni általában cumival szoktunk.
de ha elalszik ki lehet venni a szájából, sőt ő maga köpi ki. és olyan is van hogy el sem fogadja.

nem zavar ha cumizós lesz. inkább ezt mint a kezét. sok gyereket láttam aki az ujját szopta. hát nem mondom hogy szépek voltak a fogai! és az ujja is eldeformálódott olyat is láttam :oops: jó tudom a cumi is bezavar a fogakba, de könnyebb leszokni, mert nincs mindig KÉZnél :D

nekünk abszolut nem igényli hogy állandóan fogjuk. leteszem a kiságyába és elnézelődik, ismerkedik a világgal. van mikor közben cumomózik, de olyan is hogy az kiesik és el is felejti hogy kellene valami a szájába.

Kép

Kép
timi1982

kb. hetente sterilizálom a cumit, és persze ha olyan helyre esik :D
de olyanra még nem esett.
jah és egyszer sterilizáltam vidéken a dédi után :oops: :oops:
de azt inkább nem részletezem... (nem a leghigiénikusabb emberke)

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok! :lol:

bocsi hogy nem reagálok mindenkinek, de nem jegyzeteltem és elfelejtettem miket olvastam :oops:

VidoKata!
már hiányoztál! :lol:
Cumi: nálunk is ugyanígy van, egyszer egy héten szerintem elég sterilizálni-én kifőzöm.
most vettem egy második cumit, eddig az volt, amit a Felicitas csomiban adtak, a héten vettem a DM-ben egy Avent-osat, amelyiknek van védője is. A lényeg hogy váltakoztasd őket.

Lia:
reflux: szerintem is nagyon felfújják a dolgot :evil:

Timi!nálunk 2 napja alig van buki :wink:
eddig első 5 perc után emeltem azonnal büfizni, volt is mindig, csak utána még mohóbban evett. Férjem mondta, hogy hagyjam egyen nyugisan, és azóta nem is kezdi olyan mohón . MIután már a kényeztető-cicin is túl van, xcsak akkor jön a büfiztetés, lassan, óvatosan emelve meg. Ja, és ha közben nagyon felgyűlne a levegő, úgyis kiereszti magától is :lol:
remélem így is marad :lol: :lol: :lol:

Wera!nálunk is tv mánia van :? :lol:
mindig arra fordítja a fejecskéjét ha be van kapcsolva

AndKata!
még nem jöttetek vissza?

Kép
kimma

Sziasztok!
Este jól aludt Laura. 4-kor kelt, meg fél 7-kor. Aztán még evés után aludt 9-ig. Azóta viszont most aludt csak el először. Sehogy nem volt már jó neki, se kézben, se lerakva, se cumival, semmi. De most már olyan fáradt volt, hogy még szopizott egy kicsit, és be is ájult. Kíváncsi leszek meddig alszik.
Bár nem csodálom hogy ilyen "kedve" van. Olyan esős, trutymós, sötét idő van, hogy villanyt kellett kapcsolni. És ez a sötétség már csak rosszabb lesz....hát hiába, északon ez már csak igy van!

Mi is cumizunk. Mondjuk Lauránál is ugy van, hogy van hogy el sem fogadja, van hogy ő igényli. Főleg ha már nagyon fáradt. Éjjelre nem kell neki, mert akkor hason alszik el. Nekünk van 6 :oops: . De csak azért, mert párosával lehet kapni. Mikor még meg sem született vettünk 2 csomagot (4db). aztán valahogy nem jött be neki. Azt hittem az ellapított vége miatt. Ezért vettem neki még egyet (azaz ugye 2-őt) ami sima "kerek", az kaucsukos, a másik fajta szilikonos. Most már mindegyik fajtát elfogadja! Általában hetente forrázom. De most hogy náthás egy kicsit, igy naponta cserélem, nehogy visszafertőzze magát....na meg persze tegnap az egyiket lebukta, ilyenkor természetesen lemosom, és kiforrázom.

Anyjuk!
Tudom hogy már készültök anyuékhoz. De azért jelentkezz be ha tudsz, hogy jól vagytok-e! Néztem az oldalatokon a fényképeket Annáról! Nagyon édes az összes kép!

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 00:03-kor.
Vendég

kata!
mi is cumizunk hason :D habár nem az aventtel aminek füle van, hanem a mam-mal aminek gombja :D

Kép

Kép
timi1982

Domika most kezdte el jobban nézni a forgó-zenélő macikat a feje felett,ma állandóan azt húzogattam fel neki,mikor ébren volt,és a kiságyban-mikor lejárt jelzett hogy zenét kér:
Kép

És a mai zsemlebuciaim:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Csak egy gond van a zsemlékkel-hogy hamar elfogy :D :P :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Cumiügyben-nálunk egyáltalán nem cumizik Domi-az egyik ki sincs bontva-a másik kettőből az egyiket próbáltam párszor,de nem kellett neki,így tök fölöslegesen lettek a cumik megvéve.

Tegnap volt nálunk az új és frissen suliból kikerült védőnő-tisztára oda meg vissza volt hogy már hogyan tartja a fejét,mekkora haja van,és a súlyától is amit még egy hónaposan lett neki mérve.ja,és a bolondja először le(Dominika)-ta.Mondtam neki hogy fiú,de nem gond :lol: Utána meg kisasszonyozta,ismét sűrű bocsánatkérés,hogy eltévesztette :lol: :lol: :roll:
Végül is csak azért jött,mert odaadta a tájékoztató papírt a két hónapos oltásról,alá is kellett írnom hogy átvettem :shock: -az első kettőnél ilyen nem volt-havonta jön majd ki.

Kép
Kép
Kép
kike

Hát ezt muszáj megmutatnom!!!!!
Előrehúztam a kezét, fölemeltem a fejét és tartotta 1 percig folyamatosan!!! Annyira örülök! :D :D :D Hát ez volt a gond, hogy nem tudta a kezével kitámasztani magát! 8)

Kép
Kép
Vendég

Ugye-ugye:milyen ügye a kis Ugribugri ! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

wera!
Nagyon ügyes Nóri baba!

Ja, el is felejtettem mondani, hogy már egy hete nem szedjük reggelente a hasfájós cseppekel. És mindemellett kísérletezek, hogy próbálok most már változatosabban enni...szóval bepróbálkoztam egy kis bablevesel is (bár inkább csak levét) és nem is bántotta Laurát. Az egy db körte amit megettem egyik nap szerintem jobban megkínozta mint a bableves.

H.Szilvi nagyon eltűnt! Vajon nem is jön már?

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: