A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Én is kívánom a citromos italokat (a bodzalében is van sok citrom), de sajnos nagyon hamar gyomorégésem van tőle. Most már kerülök minden falatot, ami gyomorégést okoz, annyira nem tudom tűrni. Bár lehet, hogy a kalciumos pezsgőtablettával tudnék inni akár citromosat is. Majd kipróbálom.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Nilszi, neked is kell CA pezsgőtablettát innod?
Vendég

Twist, igaz, hogy kiscsaj, de a 2. kislányba máris szerelmes lettem :lol:

Én Piroska szörpöt vettem, nekem eddig az a legjobb. Ja, és hekk a strandon???? Imádom. Kovi-ubival, friss kenyérrel. Na az nekem nem hal :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Mondjuk nekem most a kovi-ubi nagy nyerő. Úgy főzőcskézek mostanában, hogy a kiindulás az, hogy kovi-ubit akarok enni, és mi az, amihez passzol :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás, igen, a koviubi nagyon nyerő:) Kolléganőm volt még nagyon aranyos, mert a grízes tésztához uborka salátát evett:)))) Nagy legenda lett ez nálunk:)

Nagyon szép kislányotok lesz a fotók alapján! Kékszemű, szépséges bébike:) A férjem kékszemű, én barna. Ebből a variációból lehet kékszemű kisgyermek? Bár a párom pl. a nagypapája után örökölte a kék szemeket, apukája és anyukája zöldes-barna szemű és egyik tesója sem kékszemű.
Vendég

Apa barna hajú, barna szemű, én sötétszőke vagyok szürke szemmel. Marci világos hajú, világos szemű, pedig én is azt hittem, hogy a sötét gének a dominánsabbak. Szóval simán lehet.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Húú mennyit írtatok egy óra alatt! :lol:

Dokival jókat nevetgéltünk, ez volt eddig a legjobb hangulatú vizsgálatom nála, mióta hozzá járok. Először felkiáltott, hogy úristen szteroidozzuk a gyereket, akkorát nőtt és mekkora lesz januárra, ha ilyen ütemben nő. :) Láttam a szívdobogását is és kaptam fotót kispapának, mert reggel a lelkemre kötötte, hogy kérjek.
Két hét múlva kell mennem nyaki redő UH-ra és augusztus 6-án a következő vizsgálatra hozzá. Itt bent nem tudok képet feltölteni, mert blokkolják, de otthon bescannelem majd.
Kérdeztem a strandról és a sportolásról. Azt mondta, hogy ha lehet, akkor tamponnal strandoljak, vagy ússzak, a sporttal meg még pár hétig óvatosan. (ismer, hogy mekkora kerékpártúrákra szoktunk menni)

Most olyan nyugalom tört rám, egész visszúton csak vigyorogtam, mint egy vadalma. :D

Kép
detti_

Detti, nagy gratula a jó hírekhez és hogy ennyit nőt a babóca!!!:)
Várjuk a fotót! A strandon a tamponra nem kell Canestent kenni, vagy ilyesmi? Csak natúr kell használni?
Vendég

twist, Hetente 1x-2x nem bírok a gyomorsavakkal, olyankor iszom magnéziumos pezsgőtablettás forrásvizet. De a kalciumos is pont olyan jó, csak még nem vásároltam. Pedig a leleteim alapján tunningolnom kéne kalciumból...

Kép
nilszi

Na jó, vadalma kinézetnek vége :lol: , visszaolvastam ám, itt bent meg magamra öltöttem a teljesen normális nap van ma külsőt. Még nem igazán tudom, hogy mikor mondjam el a kollegáknak. Ketten (a legközelebbiek) tudják + a két nagyfőnök, de a többieknek (kb. 40-en vagyunk a főosztályon) nem mondtam még el. Úgy igazából nem is vágyom rá, így bensőségesebbnek érzem. Hülyeség? :oops:

Engem is elkapott 2 hete a citrom és koviubi iránti mánia. Minden nap citromos vizet iszok és amihez csak lehet koviubit eszek, akár üresen is, de sajna azt a gyomrom nem nagyon kedveli, elég sokszor érzem a savam, ilyenkor egy apró valamit bekapok (rászoktam a biokölesre. Nem hízlal és nagyon jól felszívja.)

twist: ezt nem kérdeztem és nem mondta. :oops: Még nem hallottam a Canestenről. :oops:

Kép
detti_

Detti, de jó, hogy ilyen jó hírekkel tértél vissza:)

Közben változtattam a baba születésének időpontját a vonalzómon.
Heydie, ha szükséges változtasd meg a táblázatban az időpontot. Már nem is tudom hogy egyeztünk, hogy változtatunk-e vagy sem...
nilszi

Detti, ha nem szeretnéd elmondani a babócát, akkor is úgyis látszani fog hamarosan. Ha úgy érzed, hogy nincs közük hozzá, ne is mondd el nekik. A főnök a lényeg szerintem:)

Nekem a fertőzésekre való fogékonyságom miatt mondták a Canesten krémet a tamponra. De ezek szerint egy sima száraz tampon bőven elég. Jó tudni!:)

Nilszi, a CA pezsgőtablettát bírja a gyomrod? Én tegnap véletlenül éhgyomorra ittam és nagyon bántott odabent. Ma viszont már csak reggeli után.... :wink:
Vendég

Twist: CA-t még nem ittam, csak magnéziumosat. Ez utóbbitól seperc alatt olyan finomakat böfizek, ami nem éget, írtó jó hatása van gyomorsav ellen. Persze nem viszem túlzásba, egyszerre csak alig 1 decit iszom, hetente max. 2x van szükségem erre. Eddig.
Arra gondoltam, hogy a kalciumot inkább tejtermékből pótolnám, mint pezsgőtablettából...

Kép
nilszi

Detti, de jó hírek :lol: Örülök, hogy minden oké. Miért kell végetvetni a vadalmának? Hagy lássa mindenki, milyen boldog vagy :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Detti, milyen biciklitúrákra szoktatok menni? Többnapos? Autóval valameddig s onnan a természetbe jó utakon?
Arra gondoltam, hogy újra kellene bicajozzak, legalább néha. Úgy hiányzik. A 2 dolog, ami visszatart: az idióta sofőrök+nagy forgalom és a (sok helyen) rossz út...
Szerencsére már lejárt a 3 hónap. Már csak apát kell meggyőzzem, h szabad bicikliznem.

Kép
nilszi

Sziasztok!
Régen voltam már, jóformán csak olvasgatni van időm. Nem is tudom, mi lesz, ha meglesz a második gyerkőc is :shock: :lol:
A szemszín esélylatolgatására van egy jó kis oldal: http://museum.thetech.org/ugenetics/eye ... lator.html
Babókámat én egyébként még nem érzem, bár nekem is melső fali a lepényem :oops:
Bicikli: ha jól tudom, nem ajánlott, mert balesetveszélyes (pláne egy kétbalkezes kismaminak, mint én :) ), és mert a rázkódás is kifejezetten káros. Helyette inkább a pulzuskontrollált spinning.
Én szívem szerint uszodába járnék, de sajnos hajlamos vagyok a bacik gyűjtésére.Na tessék, már fel is ébredt a poronty... bocsánat, este próbálok hosszabban írni :oops:
M.

macianyu

Szia Macianyu! Szuper ez a szemszín latolgató oldal!:)) Köszi!
Vendég

Sziasztok, na jó hallani hogy ma nincsenek depi hegyek :)
Remélem Bogaracska sem depizik, nem írt még ma.

Detti, szuper hírek, gratula!

Én tegnap elmondtam itt mindenkinek ,mert egyszerűen nem akarom megvárni amíg amíg megkérdezik 3 szor reggeliztem -e véletlenül, azóta olyan jó ,nem kell megpróbálni behúzni a hasam :lol:
mindenki tök örült nekem, és még a szabin lévő kollégáim is felhívtak este, hogy hallották a jó hírt :lol: nagyon jó ksi csapatunk van itt :)
a külföldi főnököm előtt még 2 hétig nem akarom kiteregetni.. akkor lesz egy megbeszélésem a jövő évi projektekről, asszem meg lesz lepődve ha benyögöm neki hogy csak egy projektet vállalok jövőre, és ahhoz neki semmi köze nem lesz :lol:

Én úgy tudom limitált bilógiai tanulmányaim alapján :wink: akkor lehet világos szemű az utód ha van mindkét szülőben világos gén. Tehát ha pl mindkét szülő barna szemű attól még lehet hogy van bennük világos gén, a nagyszülőket kell megnézni milyen a szemük. HA van legalább 1 világos szemű nagyszülő mindkét oldalon akkor a szülőnek sanszos hogy van világos génje és akkor a gyerkenek is lehet ha az anyuka világos génje az apuka világos génjével találkozik. Tehát két barna szeműnek is lehet kék szemű gyereke. Ha valakinek kék a szeme annak tutira nincs barna génje mert akinek van, az meg is jelenik a fenotípusban. Tudjátok, fenotípus genotípus, húúú de régen volt :lol:
Értitek :D

Gyomorsav ellen a legjobb gyógymód reggel éhgyomorra egy kifacsart citrom leve vízzel.
Sokan azt hiszik a citrom savat csinál pedig a legjobb lugosító!
PLussz tele van C vitaminnal tehát egészésges is.
pici76

na látom MAcianyu oldala egyszerűbb mint ahogy én próbáltam elmagyarázni :lol:
pici76

Na itt vagyok, csak elment ez a hülye net. :)

twist: A rákot, kagylót, kaviárt, ilyesmiket nem szeretek, meg nem tudnám enni. De a halat szeretem nagyon. Főleg a hekket!! Az a kedvenc! Hmm ne is mond, fincsi hekk kovi ubival és kenyérrel!!! Meg is kívántam! :D

Nilszi: gyomorégésem nekem is van, csak sajnos minden nap és bármitől. Tök mindegy mit eszek, utána olyan savam van... :? Én most pászkát és Ham-let-ot rágcsálok a savra.

detti: Gratula a jó hírekhez!!! Majd a képed rakd ám fel! :)

Brigi: milyen helyesek a kislányképek!! :) Este én is megcsinálom. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hékás: sajna mosolyszünet nem múlt el, sőt reggel, amikor kérdeztem, mikor ülhetnénk le beszélgetni, csak legyintett egyet. Erre persze én megint kiakadtam. Annyi javulás van, hogy írt egy e-mailt és megkérdezte, hogy mégis pontosan miről is szeretnék beszélgetni? Válaszoltam.Most várok...

Clara: tényleg beszélj a dokival. Én az Algopyrint lórúgásnak tartom, nem véletlenül lett receptköteles 2 évvel ezelőtt. De látod, Hékás dokija meg pont ezt javasolja...szóval szerintem mindenképp orvos véleményét kérd ki...

Twist: tuti jó a képszerkesztő program!!! Nálad mondjuk mindhárom arc kicsit más karakter...Hékás, nálatok csak az 1. kép más...de mindenképp nagyon szép kislányotok lesz. És szerintem nem lesz zavaró, hogy tömni fogja magába a császárszalonnát :lol: :lol:

Detti: örülök a jó híreknek! Viszont az olyan furi, hogy 2 hét múlva kell menned nyaki redő szűrésre, amikro már most majd’ 12 hetes vagy. Vagy az UH szerint kevesebb?

Én még csak a főnökeimnek mondtam el a nagy hírt, és mivel az ügyvezetőnk most szabin van, azt akarja, hogy csak akkor osszam meg a többiekkel, ha visszajött. Mondtam neki, hogy ezt nem garantálom, mert már így is gyanúsan gömbölyödik a hasam, és az sokkal rosszabb, ha elkezdenek találgatni. Úgyhogy én hajlok rá, hogy a hétfői heti mítingünkön bejelentem legalább a csapatomnak.

Nálam a kívánósság még továbbra sincs meg, illetve, maradt az, hogy nem igazán tudom, mit is kívánok...hát elég érdekes, de lassan kezdek hozzászokni, hogy én ezek szerint kicsit másképp működöm...
:oops:

Kép
szerencsemák

Csúcs ez a szemszínkalkulátoros oldal. Nekem az jött ki, hogy 100%, hogy kék lesz és 0% az esély a többire, bár kispapa mondta, hogy ha barna lesz a gyerkőc szeme, akkor egyik nap otthon marad és meglesi a postás szemét. :lol: :lol: :lol:

Még jó, hogy az előbb írtam, hogy nem akarom bent elmondani, háááát ez most úgy látszik megváltozik, mivel az előbb idejött az egyik kolleganőm (aki tudja), hogy kérdezte tőle a másik "kavarógép" kollegina, hogy a "a Detti babát vár, mert az előbb láttam a folyóson jött szembe és úgy megnőtt a hasa?!". Hát ennyit a titkolózásról, de barátnőm rögtön rávágta, hogy honnan veszi, ő nem tud semmiről. :lol: Kolleganő meg megbízta, hogy derítse ki. :lol: :lol: :lol: Én meg fetrengtem a nevetéstől amikor elmesélte. A nők veszélyesek, igazuk van a férfiaknak. :lol:
Tehát ha már ennyire látszik, és mivel már nagyon szeretném felvenni a kismamafelsőket és szoknyát stb., mert sokkal kényelmesebbek, mint az eddig hordott ruhák, így lehet, hogy jövő héten említett kolleganőnek elmondom és akkor azt hiszem nem is kell azon gondolkoznom, hogy más honnan fogja megtudni. :lol:

Nilszi: Párom kerékpármániás, még versenyzett is tini korában (most is esténként a Tour de France összefoglalót bambuljuk 10-től 11-ig), tehát ez is közös vonásunk volt már a kezdetektől. Legszívesebben erdőben/természetben tekerünk. Tőlünk kb. 500 méterre van a Duna part, ott végigtekerünk kb. megint 500 métert és onnantól végig erdőben, tisztásokon, parton vezet az út egészen Szigetszentmiklósig. Amúgy még babóca előtt terveztük, hogy körbekerekezzük a Fertő tavat egy-egy nap megállóval Magyarországon és Ausztriában, hogy azért a környező településeket is megnézhessük, de manó jövetele miatt ezt elnapoltuk, talán majd egyszer a gyerkőcökkel. Ahogy apjukat ismerem, előbb fognak kerékpározni, mint bármi mást. :) (Főleg mivel apósoméknak kerékpárüzleteik és szervízük van.)
Amúgy nagy forgalmú városokban nem szeretünk tekerni. Abban nincs semmi jó. :( Állandóan félnék, hogy mikor gázolnak el.
Doki tehát ismer minket és mondta, hogy ha lehet, akkor most hanyagoljam a bringázást, mert ahogy macianyu is írta a rázkódás nem jó a magzatnak :( és most ő a legfontosabb.

Marad az úszás, ami másik szenvedély, lévén versenyszerűen úsztam, ezért is kérdeztem rá a dokinál, hogy ha már bicikli nuku, akkor vízbe mehetek-e, mert ott érzem magam (főeg nyáron) igazán jól.

Na jó, befejeztem a kisregényt. :)

Kép
detti_

Sziasztok!

Édesek vagytok nagyon, h ennyire örültök nekem, köszönöm! :)
Nagyon jók az oldalak, amiket beraktatok, elvagyok velük mint a befőtt :lol: Bubci szeme elvileg barna lesz, kíváncsi vagyok :D én kékszemű vagyok, Gyuri barna.

Detti - gratula :)

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Nilszi - na akkor átírjam vagy ne? :D

Twist - neked meg mennyire biztos a kiscsaj? Mondjuk annyira, h pl. lehet-e rózsaszín a sorod...? ;)

Kép
heydie

szia Heydie!! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Heydie, szióka! Nekem azt mondta a doki, hogy kislány gyanús a picúr. Én hiszek neki:) A kukac már talán látszott volna, mint ahogy itt a topicban másoknál is. Nálam is csak annyira biztos a kislány, mint itt másoknál is a topicban, akiknek kislányt mondtak:) Ld. pl. Hékásnál:wink:
Nagyon örülnék, ha a táblázatba betennéd nekem a rózsaszín csíkot:)))) :wink: :wink:
Milyen babaarcokat adott ki neked a program? Mutass valami aranyosat nekünk léccci!!!:-)
Vendég

Szemszín nálunk bármi lehet.
Az enyém zöld, a férjemé kék. Emié barna, Benié apjakék lett.
Most zöld következik :D .

(az én szüleimé barna illetve zöld, férj szüleié kék és szürke)

KépKépKépKépKép
uxi

Ó, a kalkulátor szerint nem is lehet barna szemű gyerekünk:mrgreen: , 30% esély, hogy kék, 70%, hogy zöld.

Ehhez képest van egy barna (vagyis az egyik szeme barna, a másik zöldesbarna) és egy kék.
Most már akkor zöld következik.:D

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

Orulok, hogy ma mindenki ilyen jo hireket hozott:
"szteroidos" baba (ezen jot nevettem!), orommamor...

A kalkulatorok nagyon tetszettek: 20 % kek, 20% zold, tobbi barna...ezek voltak a durve eredmenyek Viszont az egyik generalt kisbaba olyan csunya/mu volt, hogy ilyedtemben arra gondoltam...biztos akarom ezt a gyereket?! aztan hirtelen lecsuktam a progit...hehehehe...utana probaltam megegyszer, majd lefagyott ... :lol: :lol:

Elmondtam a fonokomnek!!! Mar csak a HR-rel kell beszelnem :D Nagyon izgultam, de jo fej volt, gratulalt...es mondta, hasznaljam am ki az osszes lehetosegem. Idezem:.."ha jol tudom, most 26 het, ugye?..."...jol tudja :oops: :roll: De mit modnhatott volna egy nalam 4 evvel fiatalabb pasi? :D:D

Az allando sultkrumpli kivanas: lany vagy fiu tipp? :) mindenesetre a kiloknak nem jo.... :oops:
Vendég

Megjöttem a jógáról, tök jó volt!

A kalkulátor szerint kékszem 35%, zöld 15%, barna 50% esély. Én kék vagyok, anyukám zöld, apu szintén kék. Gyuri barna, anyukája kék, apukája barna. Tök kíváncsi vagyok, h ez mennyire jön be :D és akkor Twist kérésére, aki mindjárt rózsaszín lesz, íme egy kép :D este táblát is rakok.

Kép

Kép
heydie

Francesca - gratula!!! :) jó, h így reagált a főnök!

Kép
heydie

Sziasztok!

Megnézem ezt a programot :), szupi képeitek születtek!!

Fracesca: látod, szuperül reagáltak!!

Detti: nálunk is van egy ilyen kavarógép, ma tudta meg ő is, és rögtön elújságolta, hogy kinek mesélte el szupergyorsan a hírt. Eléggé bosszantó tud lenni :(.
És gratula a hírekhez!

Én nem igazán eszek máshogy, csak a cukros dolgokat kerülöm...
cat__

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Sziasztok!

Nem volt ma depis hangulatom, köszi hogy gondoltok rám :D csak a fejem fáj de nagyon és én sem mertem még bevenni semmit!

Kajával kapcsolatban, én sem nagyon kívánom a husikat, pedig régen szinte minden nap ettem, viszont a gyorséttermi kajákat annál inkább, sajnos :?
A kovi ubi és a bodza szörp nálam is nyerő :lol:

Este kicsit megijedtem, mert csináltam egy butaságot, lefekvés előtt nem sokkal Red bullt ittam :oops: Nem tudom miért úgy megkívántam, aztán alig tudtam aludni és a hasam is folyamatosan mozgolódott utánna meg irány a wc :shock: Laci azt mondta felelőtlen vagyok, most lehet igaza van!

Az jó hír, hogy tamponnal biztonságosabb fürdeni, jövő héten pár napra megyünk a Balcsihoz :lol:

A szemszín kalkulátor 75% barna szemet mutat :(
A baba arcokat nem sikerül megcsinálnom :?

Kép
Kép
bogaracska

Pici, de jó, hogy így fogadták a HÍRT! Amióta az én főnököm reakcióját ismerem, halmozottan tudok örülni az ilyennek.

Szcsm, remélem ma este már sikerül tiszta vizet önteni a pohárba, és holnap már Neked is jó kedved lesz :wink:

Annyira írogatjátok a szemszíneket, hogy mindjárt felhívom anyut, hogy kifaggassam a szeme színéről :lol: Vagy nagyszülők nélkül is működik? Ja, és van még egy gáz. Nekem szürke szemem van. De az nincs. :?

Francesca, egész megértő volt a főnököd! Végülis a HR már csak formalitás, nem?

Ja, és én 90 napossal fogyóztam télen. És azt vettem észre, hogy ha szénhidrátnapon nem sült krumpli volt a vacsorám, nem ment le egy deka sem. Ha azt ettem, lement a 0,5-1 kiló. Ki érti ezt? :lol:

Heydie, tetszik a kép. Csak nem értem ezt a turbánt :lol:

Kavarógép? Na az van nálunk is. A helyettesem. Akit egyébként imádok. A sorrend az volt, hogy vele beszéltem, hogy elvállalja-e a helyettesítésemet, aztán a főov-vel, aztán az osztályommal. Az osztályommal kb fél 12-kor közöltem. Mikor negyed óra múlva mentünk ebédelni, már mindenki gratulált. Gyorsan terjed a hír :lol: És amikor rákérdeztem, hogy oké, nem titok, de honnan tudják, mindenki az ő nevét mondta :lol:

Bogaracska, miért nem tudod megcsinálni? Tudunk segíteni?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Na, közben felhívtam anyut, és megcsináltam a szem-színt is.

66% barna, 16% zöld, 16% kék

Brigi

Kép

Kép
hékás

Heydie, a képkalkulátor szerint neked is nagyon helyes kislánykád lesz!:))))
Tényleg órákig el lehet játszani a programmal, mert minden fényképünket a párunk minden fényképével össze lehet párosítani és mindig máshogy fognak kinézni a babák kicsit.) És kétszer ugyanabból a fotópárosból sem adja ki ugyanazt, más a hajszin, kis turbán, szemszín._)

Bogaracska, sajnálom a Red Bullos rosszullétet! Remélem, hogy aztán csak el tudtál aludni és odabent is nyugalom lett.
Vendég

Brigi!
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült a szülinapod, ahogy szeretted volna. Szóvátetted neki? Én a helyedben megmondanám, hogy mit várok!
Na, most már nagyon kiváncsi leszek, hogy fiad lesz vagy lányod. Mindenesetre a szalonnát imádja.

Nilszi!
Én a 22. héten éreztem Marcit. Szóval még nagyon korán vagy, nyugi. Az első babát a 20. hét körül kezdik érezni többnyire.

Twist!
Szép neve lesz a lányodnak.

Uxi!
Amikor Marci már "nagyobb" volt, azt csinálta, hogy beakasztotta a lábát a bordámhoz és nem ment arrébb. Azt hittem megszakadok úgy fájt és alig kaptam levegőt

Adrienne!
A maxi cosi hordozót javaslom, nekünk az nagyon bevállt és úgy tudom, hogy az egyik legbiztonságosabb hordozó. Ez pedig fontos.

Lányok!
Nekem a gyógyszerész a panadolt mondta. -én hiszek neki....

Detti!
Hány mm a babád CRL-je? Annyira jó, hogy minden rendben talált a dokid

Végére egy jó hír: SIKERÜLT A VIZSGÁM. Tök rendi vizsgabiztost fogtam ki. Úgy örültem, apa pedig délután elvitt minket kajálni, hogy megünnepeljük, hogy a kis kétbalkezes asszonykájának is sikerült jogsit szerezni.

Kima
Kép
Kép
kima75

Ezek szerint többségben a barnaszemű babák :D ezt fel kéne írni vhova, aztán összevetjük az eredménnyel :D

Twist - én is próbálkoztam, elvagyok vele :D

Brigi - turbánt én se értem, de jól áll neki :D azért Bubcira nem adok majd :roll: hogy halad a lista? :)

Kép
heydie

Kima - gratula!!! Ügyes vagy ;)

Kép
heydie

Kima, beszéltünk róla már. Gratula a vizsgához!

Heydie, várom az adatokat :lol: Aki küldte már, azoknak vasárnap délután elküldöm a mail címekre. Aztán időnként frissítek majd, ha kapok adatot

Brigi

Kép

Kép
hékás

Heydie-!
Köszönöm. Nagy dolog ez ilyen vén fejjel. Manapság már minden 18 évesnek van jogsija...

Brigi!
Köszi a gratulát.
Lehet tudni részleteket. Miben állapodtatok meg?

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok, szép estét mindenkinek!!

kima: köszi a tippet a babahordozóról. :) Neten meg lehet nézni valahol? Gratula a jogsi megszerzéséhez!!

Megcsináltam a szemszín kalkulátort. Nálunk az esélyek: 37.5% kék, 12.5% zöld, 50% barna. :)

Brigi: Hova kell küldeni az adatokat? És milyen adatokat pontosan? :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Gyerkőcöt kifárasztottam egy kis barátjával egyetemben, úgyhogy most remélem alszik majd, mind a bunda. :)
A szemszín kalkulátorhoz annyit, hogy nekünk 86%-ra barna szemű gyerek jött ki, és ehhez képest még szürkés (gondolom ez a kék alternatívája) a szeme színe. Azért írom, hogy még, mert elvileg (majdnem) minden kisbaba szürke szemmel születik, és elvileg 2-3 éves kora körül lehet azt mondani, hogy no ez a végleges. :shock: De ennek ellenére én is örömmel megcsináltam anno, és ezért is tettem közzé most. :) És szerintem tényleg érdekes lenne ezt is vezetni a kis táblicskunkban (ugyi milyen rendes vagyok, hogy ilyen nagylelkűen támogatom mások feladatainak bővítését, Heydie?! :lol: ).
Aki a munkahelyen most jelenti majd be, annak drukkolok- tök izgi a helyzet. És olyan jó is ez: egy csomó jókívánságot is kap az ember, néha olyanoktól is, akiktől nem is várja. Itthon most kimaradok az ilyen feszült helyzetekből,furcsa lesz visszamenni 3-4 év múlva a való világba. :)
Kima: gratu a vizsgádhoz! Most már csak az a lényeg, hogy próbálj minél többet gyakorolni. Ügyes vagy!
folyt.....

macianyu

...folyt
Detti: ha esetleg már nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor összefoghatnánk, és egy kísérőkocsival nekiláthatnánk a fertőtavi túrának. Tök jó dolog lehet, mi is imádunk tekerni, anno mi a reptér-Vecsés-Maglód-Ecser közti szervízutakat fedeztük fel. A kisgyerkőcök a kocsiban, a nagy bicajosok közül egy -egy kocsit vezet, a többi teker. :D
Kaják: nem lehetne bevezetni, hogy aki finom kajákkal hozakodik elő, az nekem rögtön küld is belőle egy adaggal? Most példul a mekdöncis krumplis csomagot várom... :lol:
Mi: legközelebb 20.-án megyek dokibácsihoz, titkon reménykedem, hogy másodszülöttem addig nemet vált. :oops: Egy ismerősöm szeptemberben szül, és a múlt héten tudta meg, hogy mégsem kislánya lesz... Bár sajna az én dokimnak jó az UH gépe, de hátha mégis félrenézett valamit...Most ezért nem haragudnék meg :roll:
Ha nem jönnék, mindenkinek jó hétvégét,
Marcsi

macianyu

Sziasztok Lányok!

Egy kicsit távol voltam, mert nem volt net elérhetőségem.

Túl vagyok a 12. heti UH-n. Az előző nap balcsiról vezettem vissza a vizsgálat miatt, de a párom nem tudott elkísérni, mert az építkezés elhúzódott és hiába terveztük úgy, hogy velem jön a vizsgálatra, végül is egyedül kellett hazajönnöm.
Itthon megmértem a súlyom: fogytam, a hasam kisebb lett és a melleim sem voltak érzékenyek. Rossz érzések öntöttek el, de azért próbáltam őket elhessegetni. Másnap délelőtt mentem az UH-ra és a dokihoz. Először hasi Uh-val próbálkozott a szonográfus, de babóca sehogyan sem akart elmozdulni és megmutatni a tarkóredőjét. A doktornő már mindent megnézett, hogy van-e keze, lába csak épp a szívhangját nem nézte, míg én teljes transzban voltam, hogy nézze már meg, hogy minden rendben van-e, főleg, hogy a picur nem nagyon akart mozdulni. Végre megnézte a szívhangot is, ami mutatta, hogy 140/perc, tehát teljesen normális, végre megnyugodtam. A kis drágát hiába nógatta, nem tudta felébreszteni( aludt, ahogy az anyja szokott), így végül hüvelyi UH-al sikerült végre megmérni a tarkóredőt, ami 1, 6 mm.
A picur ülőmagassága 49 mm, fejátmérő 19 mm , a lepény nálam is mellső fali, így valószínűleg én is csak később érzem majd a mocorgását. A hematóma nyomtalanul felszívódott.
De hogy azért mégse legyek teljesen nyugodt az eredmények láttán a doktornő mondta, hogy mivel még nem töltöttem be a 12 hetet (11+4 napos voltam) és a koromra tekintettel visszahívott a követkző hétre is uH-ra, csak hogy tovább izguljak. Persze próbált nyugtatni, hogy ezek jó értékek és csak a biztonság kedvéért, meg minden... Úgyhogy izgulhatok megint! Az Uh képet sajnos nem tudom itt bescannelni balcsin, mert azóta viszajöttem.

Arian Gyönyörű Frici kandúrotok! És döbbenetes, hogy milyen kis kéjenc. Az én cicusom főleg a párommal kokettál ( hisz ugye, ő a fiú), de vele is csak akkor ha neki van hozzá kedve. Ez főleg reggel és este van, de olyankor nagyon bújós cicussá változik.

Brigi Így utólag is boldog szülinapot és sajnálom, hogy a gyertyafényes vacsorátokból végül egy Tesco bevásárlás lett. Remélem, azért ezt a párodnak is szóvá tetted. A férfiak néha olyan kajlák tudnak lenni, nem is sejtik, hogy ezzel megbántják a másikat.

Az elérhetőségeket kinek kell küldeni priviben, ki gyűjti?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.10 12:38-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Az elérhetőségeket nekem küldjétek priviben. A táblázat adatai: rendes név, telefonszám, email cím, msn cím, skype azonosító. Ezek közül azt adtok meg, amit szeretnétek.

Húúú, Fikuszka, rámhoztad a frászt, ahogy olvastam a soraidat. De aztán csak jóra fordult minden :wink: Enyém gyerek is eddig mindig aludt, nem lehetett felébreszteni. Még túl messze van a hastól ahhoz, hogy fel lehessen rázni. Én csak abba gondoltam bele, hogy ha ilyen álomszuszék, kész kínszenvedés lesz a ctg-n felébreszteni, hogy márpedig most mozogni kell :? A jövő heti UH-t meg fogd úgy fel, hogy egy extra láthatás :wink:

Nálunk. Azért nem volt aznap vacsi, mert romantikus vacsit szeretett volna - kettesben. Úgyhogy most két vacsit is kapok. Vasárnap az egyik kedvenc kerthelységes éttermünkben a közelben, és 2 hét múlva a romantikus - Gyulán.

Macianyu, én maglódi vagyok eredetileg, onnan költöztem Zuglóba. Ezek szerint sokszor húztál el a közelünkben :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szép jó reggelt mindenkinek! :)

A scannelés elmaradt, mert drága jó nagyszüleim közölték, hogy ha nem gond szombaton ők háznézőbe jönnének (decemberben költöztünk be és még nem voltak). Mondtam, hogy áááááá dehogy gond, miért is lenne gond... :?
Tehát tegnap spuri haza este, párom füvet nyírt, én gyomláltam és a muskátlikat hoztam rendbe + a maradék murvát is leszórtuk a kocsifeljáróra... hamar ránk is sötétedett,utána meg már csak vízszintes emlékeim vannak az ágyban alukálva. :oops:
Ma meg nagytakarítás.
Igen, a nagyimék az a végighúzom az ujjam, hogy nincs-e por típusok. :shock: Párom meg most az egyszer nagyon örül, hogy szombat délelőtt dolgoznia kell, így egyedül tartom majd a frontot. :roll: Mert kerékpározni jóóóó!!! :wink:

Deee a képecske is be lesz pórtolva.

Kima: 32,1 mm manó. Doki szerintem most jutott el a tanácstalanság tetőfokáig. Szegényt kicsinálom szépen lassan. 4 héttel ezelőtt 5 mm-es volt manó. Akkor azt mondta, hogy kb. 4 hetes. Akkor viszont a menstr. alapján már 8 hetes voltam. Most a menstr. alapján 12 hetes vagyok, manó mérete alapján meg 10 hetes. Mondta, hogy ha így folytatom, akkor amikor 4 hét múlva megyek, akkor beérem a mensrt. időmet, tehát 16 hetes lesz. :)
De akkor az most normális, hogy 10 hetes a mérete alapján, de a vonalzó 12 hét? Mert elvileg nem 40. héten szül az ember, hanem 38 hétre, csak van az a 2 hét mindig vissza a menstruációhoz. Vagy nem? Én már kicsit megkavarodtam. :cry: :oops:

Macianyu: benne vagyok. :lol: Egy szép hosszú karaván. :lol: Mert kerékpározni jóóóóóó! :lol:

Én az első hetekben nagyon kívántam a gyors kaját, ami mostanra elmúlt + ehhez társult még a húsmentességem is. Eszek azért hús, de ahhoz képest, hogy mennyit ettem korábban, most nagyon megcsappant a húsfogyasztásom. Ellentétben minden mennyiségben tudok pl. reggelire sajtkrémes zsömlét enni ubival. :) Visszatértem a retro henger alakú ömlesztett sajtkrémekhez.

Na jó, akkor kezdjünk neki ennek a pénteknek is. *eszeveszettül bíztatja magát* 8)

Kép
detti_

Sziasztok!

Fikuszka, már kezdtem aggódni, mikor a hozzászólásod elejét olvastam. Még jó, hogy jól folytatódik!
NE aggódj, biztos minden rendben lesz.. Ennyire fontos a betöltött 12 hét? Én Beninél 10+3-nál voltam, megmérték a tarkóredőt és legközelebb a 19. hetin voltam.

Kima, ilyet Emi is csinált. :D
Meg amit nagyon utáltam, hogy a végefelé kinyomta valamelyik hajlatát, szerintem a térdét, és az egész hasam féloldalas lett, s majd szétrepedt, annyira fájt. Meg még szokása volt az is, hogy kinyomakodott az egyik oldalra teljes testével, a hasam kocka alakú lett azon az oldalon, és akkor ott, mint aki jól végezte a dolgát, elkezdett csuklani. "Felemelő" érzés volt féloldalon szétszakadni készülő csukló kockahassal létezni...:shock:

Benikém semmi szélsőséges mutatványra nem ragadtatta magát, biztos, mert majdnem egy kilóval nagyobb volt, s nem fért.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, és nem örültél a kocka hasnak?? :shock: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: