A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Dharma: én is szoktam úgy érezni néha mintha menzeszes görcseim lennének de az ugyebár nem lehet.Megijedtem tegnap este, tudod a legrosszabbakon jár ilyenkor az agyam.

Tasin: nagyon kis frankó a babakocsi és szerencséd volt akkor ha jól értem az áremelés miatt.

Én sem nagyon tudok visszaállni a sóval, de igyekszem.A párom már szólt, hogy sótlanul főzők.

Most megyek gyors zuhany és kezdődik is a Dr. House utána meg Shark. :D :D :D

Majd még bekukkantok!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Neharagudjatok, de egyenlőre nem tudok reagálni, mert borzasztóan összetörtem :-(

Szóval ma reggel mentünk 4d-re úgy indultam, hogy kiderül milyen nemű babánk lesz jól megkuksizzuk és jövünk haza. Ehez képest ....
A neme mostmár bizti kisfiú:-) Benedek:-) (ez már kicsit car volt, mert nagyon lányt vártunk.....) Viszont megkérdezte a doki, hogy mikor voltam dokinál. már sejtettem baj van :-(Azt mondta, hogy nagyon sok a magzatvízem és ez utalha genetikai próblémára. ezután 25 percig vizsgálta a babát és kiderült teljesen rendben van. a genetikai betegség lehetett volna nyúl száj és vese próbléma....., de azt mondják minden teljesen ok. mire mondták valószínű terhességi cukor....., de nincs nagy vész pénteken ha megyek dokihoz szóljak neki. ezután jöttm haza és emésztgettem,hogy még egy krapcsink lesz. dut-ig nem is volt gond. mikor én barom el kezdtem utána járni mit írnak a magass magzat vízről- szörnyűségeket :-( :-( Ekkor teljes kétségbe esésben felhívtam a dokimat azt hittem megnyugatt, de erre juj az nem jó hír..... és hogy pénteken beutal nagyon sok laborba+ előre hozza a cukor vizsgálatott+ a klinkákra a profhoz menni kell uh-ra. addig meg megkért, hogy neolvassak semit, mert csak szőrnyűséget fofgok találni és lehet csak a "cukor" ami diétával stabilizálható.... NA szóval ez van. én teljesen padlóra kerültem. azt se tudom mi van mi lesz. úgy volt hogy lesz egy cép karim mindent lerendeztünk stb.... erre meg.... teljesen oda vagyok. ráadásul nagyon lelkiismerte furalásom van, mert ennyire lányt szerettem vola..... még sírtam is....
űno neharagudjatok, de valahol el kelett modanom.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Nekem is Pegperegosnak tűnik Dharma kocsija, jól néz ki, de én abszolút analfabéta vagyok a netes vásárlás terén. :roll:
Tasiné is jópofa, bár nekem kicsit túl trendi! :wink:

Vettünk 2 body-t Barnusnak! 8)
És ma 17:45-kor határozott rúgásokat éreztem a köldököm alatt!! Úgy látszik, nálam most a repdesések elmaradtak és rögtön bunyóval nyit a kölök!

Vizesedés ügyben nem tudok mit mondani, nekem nem volt ilyen gondom, de remélem a tanácsok használnak.

Judy, simán lehet sztem, h nyugisabb időszaka van napokig. Figyeld azért, de majd bejelentkezik, ha kedve támad!

Kikocska, bár tudnék segíteni! Hogy van Nándi?
Amúgy teljesen megértem, h magad alatt vagy, nincs szörnyűbb, amikor a gyerek miatt kell aggódni! Próbálj meg pihenni és elterelni a figyelmedet! Tudom, mondani könnyű..... :oops:

Remélem Cat beugrik majd egy szóra! :roll:

Zsu
svs

Sziszike:
Semmi baj minden rendben lesz meglátod.Igaza van a dokidnak ne is menj addig net közelbe amíg nem tisztázódik a dolog.Biztos, hogy csak cukor lehet a dologban és semmi elváltozás.Kolival nem voltál cukros?Vagy cukor gyanús?
És biztos is, hogy szép karitok lesz mert kiderült 2 rossz csont kis csávó boldog anyukája vagy.És a leletedet meg amit kapni fogsz szépen besüllyeszted a fiók aljába mert nem jelent semmit.

Nagyon szép neve lesz majd a babódnak!
Beninek becézitek majd?

Kép

Kép
gabka7926

Sziszke! Biztos minden rendben lesz, ne aggódj....tudom, nehéz megállni én is mindig mindennek utána nézek a neten......

Próbálj meg pihenni!!!!!!!!!!!!!

Svs! Én nagyon szeretem a modern, trendi dolgokat! :lol:
De szerintem ez a babának is kényelmes, mert nagy mózeskosár része van, és nem fog zötyizni a pocsék utakon..
:wink:

Kép

Kép
tasin

Sziszi, sajnálom a híreket! A dokinak igaza van, próbáld meg nem kitalálni, h mi lehet, majd ők megmondják- akkor is ha nem könnyű! Amúgy a cukor simán lehet ludas, az meg simán kordában tartható! Nem lesz semmi baj!
Én is így idegesítettem magam, a keddi talákozást azzal zárta a dokim, h a köv. alkalomig ne beszéljek senkivel, ne kérdezzek semmit, és ne menjek sehova és persze ne olvassam a netet! :wink: Ismer már..... :wink:

Zsu
svs

Csak egy gyors beszaladás, mert majdnem 9-re értünk haza és full hulla vagyok. Minden ok volt az uh-n és 99,9% hogy kisfiú.
Bővebben majd holnap....
Jó éjt!

Kép Kép
kisvirág_30

Csak gyorsan beugrok, hogy mindenkit megnyugtassak:

Marci szíve tökéletesen rendben van. Még valami mást is nézett, amit nem kellett volna, de utalhat kromoszómarendellenességre, de azzal is minden rendben van. :D :D :D
Bár a doktornéni panaszkodott, mert annyit mocorgott Marci, hogy alig tudta megvizsgálni. :D

Holnap ragálok mindenkinek, ha lesz időm.

Addig csak Sziszikének:
ha csak a cukorral van baj, akkor nyugi. én a terhesség óta napi háromszor szúrom magam inzulinnal, és megy a diéta is. Ki lehet bírni. Előtte semmi problémám nem volt.

Ami fontos, hogy a vérvételnélnél nézzék a három hónapos cukor profilt is. Holnap majd leírom pontosan, mi az elnevezése.

És ha valóban az a baj, akkor érdemes lesz elmenni egy szív UH-ra is. Ha ott minden rendben van, akkor megnyigodhattok.
Hajdú jólia a legjobb ezen a téren. SOTÉn, vagy a Magzati Diagnosztikai Központban lehet elérni.

Kikocska!

Én Neked is Hajdú Júliát ajánlanám, bár nem tudom, hogy gyerekeket mikor és hol szokott nézni.

Ja, és tettem fel az albumba mai pocakképeket és párat a 3 évvel ezelőtti esküvőről. :D
Vendég

Sziasztok!

Mostanában a visszaolvasás is nehezen megy,kicsit usznak a dolgaim... :oops:
de örülök,hogy jól sikerült a találkozó,remélem a következöre már eljutok!
Most kifejezetten dühös vagyok,és bocsánat,hogy panaszkodom,de ki kell hogy irjam.
A t....m tele van a biztositókkal!!!!!!!!!!!!! :evil:
Nov.11 körül megkaptuk a -mostmár régi- biztositónktól az autó kötelezö biztositásáról a tájékoztatót,hogy mivel káresemény nem történt B1 -böl B2-be lépünk,ennyi és ennyi lesz a jövö évi KFGBnk.Gyorsan körülnéztünk,és mivel a legtöbb helyen olcsóbbat ajánlottak,ugy döntöttünk váltunk.El is intézten ÉN! NETEN! keresztül,(sikeresen :!: ) 24-én.Visszaigazoltak,hogy a régiekkel meginditották a szerzödésbontást,és folyamatban van az ój szerzödés!
ERRE tegnap kaptunk a régi biztositótól 25-i dátummal! egy levelet,hogy a 2007.10.31-én történt káresemény most került lezárásra,vagy fizetünk 57000 forintot,vagy B1-böl ugrunk M1-be(7e helyett 22e a negyedév)!!!!!!!!!!
Akkor valóban volt egy kis malörünk(a tetöcsomagtartón szállitott lécek leugrottak,mert a gumipók amivel le volt fogatva azt mondta én most elszakadok... :? )egy autó motorháztetejét sikerült behorpasztani,becsülettel ki is töltöttük a betétlapot,de a srác mondta,hogy lehet,le sem adja,mert az anyósa biztositónál dolgozik,meg az elözö héten az oldalát zuzták meg kicsit a kocsinak(szegény :roll: )ha tudja megpróbálja egy kalap alatt intézni.Ezek szerint nem sikerült,ami még nem is baj,de ne mondja nekem senki,hogy egyrészt több mint egy év kell hogy egy ilyet egy biztositó elintézzen,másrészt meg hogy 11-én még semmi nyoma a rendszerükben a dolognak,25-én meg egy nappal a szerzödés felmondása után hirtelen elökerül!!!!!
Most ezerrel megy a telefonálgatás,de nem sok esélyt látok arra,hogy megmarad a régen várt ágyra végre összejött pénz...komolyan sirhatnékom van,pedig nem vagyok az a pityogós fajta...
Na hát ennyi igy az éjszakába...
Bocsánat,hogy terheltelek vele benneteket,de annyira bosszant a dolog,meg hátha tud valaki valami okosat...

más:
Cat,gratulálok a délutánhoz,tök véletlen keveredtem a másik topikodba,és ott olvastam hogy minden ok!Talán ez volt a mai napban a legjobb...
Apa is éjszakás....
Azt hiszem a legjobb,ha én is megyek megpróbálni aludni...
Jó éjt!
gizu

Sziasztok!
Na ilyet ti még nem látattok. . . én ilyenkor fent???A párom most ment dolgozni és a gyomorkorgásomtól nembírok aludni:) Én nem birok aludni????Ilyen még nem volt sose. . . Ettem gyors egy almát, hihetetlen

Sziszike nagyon sajnálom.És félek veled együtt:(
Azért gratula a kis tököshöz!
Remélem megnyugtat majd a doki!

kocska

Sziasztok!

Sziszike: Próbálj meg minél kevesebbet idegeskedni (tudom, könnyű ezt mondani) és tényleg ne olvasgass utána, a neten rémes dolgokat lehet találni, ezt már tapasztaltam én is. És hatalmas gratula a kis Benedekhez!

Gyakorló háziasszonyoktól szeretnék egy kis segítséget kérni mosógép-ügyben. A napokban szeretnénk beszerezni egyet és szerintetek milyet vegyek? Mindenképp felültöltőset szeretnék, csak nem tudom a márkából melyiket válasszam??

Kép

Kép
sildi83

Sildi! Mi kb. egy hónapja nézegettük a mosógépeket, mert nekünk is venni kell. Valóban elég nagy a választék, és az árfekvés is. Az biztos, hogy whirpool-t nem veszünk, mert azt senki nem ajánlja. Állítólag nagyon sok baj van velük.
Mi végül bosch-t néztünk ki. Ja! És mi mindenképpen A vagy A+ energiaosztályost néztünk. Ez fontos, mert a mosógépeknek elég nagy a fogyasztása.

Judy

Kép
judy_76

Cat! Örülök, hogy jó híreket írtál. Akkor a tegnapi nap végül jól fejeződött be! :)

Judy

Kép
judy_76

Na, most sikerült teljesen végigolvasni a lemaradásom :)

Cat: Hatalmas gratuláció a jó hírekhez, és megnéztem a legújabb pocakos képed, hát irigykedek :)

Judy: hú, pedig mi eddig a whirpool-ra gondoltunk, bár tapasztalatom csupán annyi van benne, hogy nekünk is az van itthon. Ja és extra dolgok, mint pl szárító funkció nekünk nem kellenek bele, szóval a lényeg, hogy mosson rendesen és lehetőleg megbízható legyen.

Kép

Kép
sildi83

Sildi! A szárító funkció engem se érdekel, feleslegesnek tartom, mert nem használnám ki. Viszont ha Nektek whirpool van otthon és elégedett vagy vele, akkor tök mindegy, hogy ki mit mond. Nekem eddig nem volt saját gépem, azért érdeklődtem több elvileg hozzáértő embernél, és onnan hallottam. De ez nem jelenti azt, hogy tényleg rossz lenne.
Én pl. ki nem állhatom a sony márkát és más isteníti. :)
Szóval ha szerinted jó és nem volt eddig vele gond, akkor nyugodtan vegyétek azt meg.

Judy

Kép
judy_76

Na igen, de azért mégiscsak kíváncsi lennék tapasztaltabbak véleményére is, nem akarok teljes egészében az itthoni tapasztalatokra támaszkodni :) A miénknek eddig egyszer ment tönkre a fűtőszála, de gond nélkül kicseréltük és megjegyzem jóval kevesebbe került, mintha calgonizáltunk volna :lol:

A boltban közel azonos áron láttam a különböző márkákat és akkor már inkább a jobbat venném. (csak tudnám melyik a jobb :) )

Kép

Kép
sildi83

Na ja, ezzel mi is így voltunk. Mikor bementünk az egyik médiába és megláttam, hogy a fal teljes hosszában vannak a mosógépek és felfelé is 3 sorban, akkor tátva maradt a szám. :) Valahogy régen egyszerűbb volt, mikor mindenkinek hajdú volt. :) Na és az árak! Még most se értem, hogy mi kerül egy mosógépnél 300 eFt-ba!? :shock: És ezek után miért tartom drágának ha egy babakocsi 140 ezer??? :))))

Judy

Kép
judy_76

Uh, mi max. 70-et szánnánk rá...Itt Egerben az Elektropontok bezárása után egy nagyobb műszaki áruház maradt sajnos, így csak az ottani kínálatból tudunk választani.
Nekem is nagyon fájt a fogam a hiperszuper drága babakocsik után, (sőt még most is fáj, főleg a Jane után), de ha azt a tárolóban kellett volna hagynom, hát nem lett volna egy perc nyugtom sem.

Kép

Kép
sildi83

sziasztok.

cat:

gratulálok a jó eredményhez.

sziszike:

nyugiiiii.ha megnézte a doki és kizárta a vesegondot akkor valószinű a cukor lessz a ludas.a két fiúnak meg majd nagyon fogsz örülni mikor elautóznak órákig és tudsz magaddal foglalkozni.amiatt hogy csalódott vagy ne legyen lelkiismeret furdalásod.én annó mikor megtudtam hogy Patrik fiú és bementünk egy bababoltba akkor mindenki füle hallatára mondtam azt bőgve hogy nekem nem kell fiú mert milyen csunya ruhák vannak fiúknak,ellenben a lányokat milyen édesen lehet öltöztetni.ma már nem tudnám elképzelni hogy rózsaszínű fodros rucikat mosok, vasalok :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

tünemény:

ahogy a többiek is mondták sok víz és kevés só.ne áldogálj órákat és amikor csak tudod pócold fel a lábad.amíg a vizelettel és a vérnyomival minden rendben addig no para.

most én is só diétát tartok mert egy hétig minden nap állati sós krumplit ettem.most is enném de akkor valószínű én is megdagadnék így inkább kibírom.na meg tegnap mértem magam apuéknál és 70 kilót mutatott a mérleg :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: 2 hét alatt 2 kiló.az kicsit sok így karira mérleget kértem apától hogy tudjam figyelni.

kórház:

szerencsére mi még messzire elkerültük Patrikkal de olvastam rengeteg negatív tapasztalatot már.hát egy biztos engem el nem tudnának küldeni a gyerekem mellől.amíg nem mutatnek nekem hivatalos papírt arról hogy nem maradhatok benn a éjjelre a gyerekkel addig ne is próbálkozzanak.én annó rengeteget voltam kórházban és tudom milyen rossz ha nincs ott anyuka,apuka.sokkal nehezebb a gyerekkel bánni,így az orvosoknak is rossz.nem tudom ezt miért nem látják be.

karácsony:

én még fel sem tettem az ajtódíszt és az ablakba a villogót :roll: :roll: :roll: :roll: semmi karácsonyi hangulatom nincs.talán azért mert tudom hogy apa nem lessz itthol így nem lessz az igazi.

mosogép:

nekem beko van és ahhoz képest hogy noname tökéletesen működik.igaz hogy nem "vasalja" ki a ruhákat mosás utánn de nekem pont tökéletes.ált. 30 perces programmal mosok csak a fehéreket szoktam rendes 60 fokos programon de így is mindent kiszed a ruhákból.(nem nehéz mondjuk egy egyszer viselt ruhát kimosni)szerintem nem is annyira a mosógép a fontos inkább a mosószer.minden mosógép ugyanúgy forog mivel tudna többet egy 80-90 ezres :?: :?: :?:
bár én ebben elég érdekes felfogású vagyok.soha nem ár alapján vásároltam,nem is lenne szivem kiadni majd 100 ezret mosógépre,hűtőre vagy bármi másra.én az 5000 forintos nadrágot is úgy fizetem ki mintha a fogamat húznák :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

képzeljétek tegnap este éreztem Alexot csuklani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: olyan jó volt,már annyira vártam.Parik is rengeteget csuklott és nagyon szerettem.

Kép
Kép
ettike

Sildi!

Én most azt sem tudnám megmondani milyen mosógépem van, pedig már 6 éve ezt használjuk. Eddig csak egyszer kellett szerelőt hívni, pár hete, amikor mosás közben kinyílt a dob és beszorult a ruhákkal együtt.

De ha én most vennék, és Apát is meg tudnám győzném, akkor Samsung Silver Nano mosógépet vennék. Ez ezüst technológiát alkalmaz, és így jobb a mosási teljesítmény.
http://www.ezustmosas.hu/advantages.php
Vendég

Sziszike! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!

Zsu! Akkor szinte együtt éreztük a babát. Bár én valami meghatározhatatlant éreztem már, de tegnap én is teljesen egyértelműen a baba rúgását éreztem. Estefelé, amikor neteztem, nem sokkal 17:45 után. :lol:

Gizu! Elég banális történet. Egyszer mi is hasonlóan jártunk, csak nekünk az utánfutóról ugrott le egy hordó. De annak a kárrendezése tényleg nem tartott ilyen hosszú ideig. Nem szeretnélek elkeseríteni, de szerintem ezzel nem fogtok tudni tenni semmit. Viszont szerinted érdemes kifizetni egyben azt az 57.000 Ft-ot?

Cat! Hogy sikerült a házassági évforduló megünneplése?

Ildi! A mosógéphez annyit tudok hozzászólni, hogy nekem egy kb 7 éves Fagor mosógépem van. Nem egy komplikált szerkezet (pl. szárítani nem tud), viszont soha semmi baja nem volt. Ezt gyorsan lekopogom. Szóval ebből kiindulva a Fagorokat tudom ajánlani.

Judy! Megmutattam a páromnak a fényképeket. Tetszik neki a házatok, főleg a pincét irigyli. A miénk is ilyen stílusú, csak nincs alatta pince. Amit így utólag baromira bánunk. Nagyon sokba került volna még alá, és úgy voltunk vele, hogy akkor inkább ne legyen, de ne legyünk eladósodva életünk végéig. Most aztán bajban vagyunk, hogy hova rakjuk a bicikliket, robogókat, mert a garázsba szinte csak az autó fér be. :(

Kép
tici

dharma:

ez szerintem ugyanaz a kocsi:

http://www.vatera.hu/vadonatuj_coletto_ ... 32051.html

én is néztem de nekem pici a kereke

Kép
Kép
ettike

és ezt néztem ki Alexnak:

http://www.tesz-vesz.hu/item492696400_c ... inben.html

amíg lesznek hidegek addig használom amit kapunk de amint bejön a jóidő ezt szeretném.csak még bababoltbam is megnézem,és ha van akkor nem neten rendelem.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!
Bocsánat,hogy tegnap kicsit feldúlt voltam(ma sem jobb a helyzet :roll: )!
Sziszikének irnám,hogy biztos nem lesz baj,eddig is megoldódott mindenkinél mindenféle probléma,tuti nem fogsz kilógni a sorból!!!!!
Mosógép:A Whirpool pár éve még nagyon jó volt,de most már máshol rakják össze,állitólag a minöség rovására ment.(bár anyukám még mindig arra esküszik :lol: )Indesit ua minöségileg mint a w.,Candy elvileg "alsókategóriásnak" számit,de jónak mondják.Boosch és siemens 100 alatt nem nagyon kapható,ráadásul az utóbbival sok a probléma!Ja és praktikusabb a felültöltös,mert a dob két ponton van felfüggesztve,az elöltöltösnél egy idö után az egy pontos felfüggesztés is probléma lehet.Most gyorsan ennyit,sogorom ezzel foglalkozik.
Esetleg,ha kinéztek valamit kikérhetem a véleményét,meg lehet jobban jártok,ha nem ott veszitek meg Egerben,hanem akár pesten,sokszor lehet kifogni jó akciókat,és házhozszállitással is olcsóbb.
Na megyek telefonálni,utána meg felrobbantom a biztositót :twisted:
gizu

Jajj egyszerűen alig tok fel, annyi a munka tegnap is itt voltam fél 8-ig kicsit kezdek fáradni hoyg a hézen minden nap itt kell aludnom, ahelyett hoyg veéetek találkoztam volna. Otthon meg totál tönkrement a net! :( Mi lesz így hétvégén??? :? és a képeket sem tudom így megnézni :cry:

slidi, nekem whirpool mosogépn van most 4 éves felültöltős, és még soha nem volt semmi baja!
Én csak ajánlani tudom.
Nagyon szépen mos és keveset fogyaszt AA kategóriájú, és nem is a nagyon drága fajta!

sziszike, ne aggódj biztos nincs nagy baj már észrevették volna! Egyébként meg mi küldjük a pozitív energiákat szóval csak jó dolgok történhetnek! nyugi!!! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Tici,annyiból érdemes,hogy most még ki tudjuk fizetni,viszont januártól én már csak gyest kapok,ami 50-nel kevesebb a mostaninál,és nem fog jól esni negyedévente az a 22ezres kiadás!
Nem baj én azért a héten is megjátszom a lottón Cat számait,a kilences már hetek óta bejön:)

Mosógépre visszatérve,Fagor nem rossz,de állitólag ha valami elromlik,nehéz bele alkatrészt kapni.nekem legalábbis ez az infóm róla!
gizu

Mindenkinek nagyon köszönöm a mosógép tanácsokat!

Ettike: nekem tetszik a kocsi, amit kinéztél, gyanítom, hogy majd nekünk is kelleni fog valami kis könnyebb, egyszerűbb kocsi is.

Kép

Kép
sildi83

A mosógépre mi is csak 70-et szánunk. Amit kinéztünk az 69. Még hűtőgépet is kell vennünk. És akkor a babának még el sem kezdtük a vásárlást. Én tudnám hol tárolni a drága babakocsit is, mert kertes házunk van, de arra nem lesz keret, be kell érni valamilyen olcsóbb kategóriával.

Ettike, de jó neked, hogy már a csuklást is érzed. Én napokig még a mozgást se szoktam. :(

Köszi Tici! nekünk is tetszik a ház, és már alig várom, hogy beköltözzünk. A pince annyiban csalóka, hogy csak a fele van alá pincézve, a bal oldal fel van töltve. Gondolhatod milyen jó móka volt, hogy miután kiszedte a gép a rengeteg földet, kézi erővel, talicskával feltöltöttük a másik felét. Mindenki lapátolt ezerrel, még a nagymama is! :) Én még olyan fizikai fájdalmat nem éreztem, mint utána. :D Amúgy nekünk már most tele van pakolva, mert amíg a lakószintet csináljuk, addig minden oda van berakva zuhany, mosdók, ajtók stb. Szóval már most egy raktár, de mondjuk ki fog ürülni.

Én már nagyon várom a karácsonyt. Nagyon szeretem a hangulatát és a diszítéseket, meg a készülődést. Sajnos idén még ugrott, hogy feldíszítem a házunkat, de majd jövőre. Most azért vagyok mérges, mert szoktam kreatív hobbyskodni és még november közepén rendeltem cuccokat, amiben egy adventi naptár is lenne. Még nem kaptam meg, de tegnap hívott a nő, hogy most adják fel és kell e még az adventi naptár is. Persze kell, mert minden évben ki tudom majd rakni, csak még meg is kell csinálnom. Úgyhogy idén mire felrakom egyszerre lehet majd 7-8 napot enni belőle. :)

Judy

Kép
judy_76

Tisa! Padri! Még egyszer köszi a találkozót, én is nagyon jól éreztem magam! A saját "részeges képemen", s a hozzáfűzött magyarázaton igazán jót derültem. Köszi Tisa!..... hát igen, ennyit a fényképarcomról....

Sildi! A Bosch felültöltős mosógépet én is csak ajánlani tudom. Megbízható, jó, 3 éve semmi baja, a Calgon helyett meg fél évenként lefuttatunk rajta egy 90 fokos mosást egy üveg 20 % -os ecettel. Nekünk bevált! Igaz, amikor vettük, apa a Bosch-nál dolgozott, s így volt kedvezmény is, de akkor se az 1000-es vagy 1200-as fordulatszámos centrifugásat választottuk, hanem a 800-t, mert a ruha anyagának az csak jobb, s így is tökeletes a centrifugálás. Tehát igaziból a legegyszerűbb Bosch-t vettük, s nagyon szeretjük.
Anyuéknak viszont Indesit van kb. ugyanezekkel a paraméterekkel. 6 éve vettük, s az is teljesen jól működik.

Kikocska! Nagyon remélem Nándi már teljesen jól van, s nem is fog már többet jelentkezni ez a probléma! De igazad van, hogy nem hagyod annyiban, s ki akarod vizsgáltatni. Én is ezt tenném a helyedben. Biztos ami biztos. Még meg sem született, de egy igazi aggódós anyuka vagyok én is. ..de hát egy nőnek a legfontosabb a családja, s talán azon belül is a gyermekei!
Egyébként nézegettük a képeket, s tündéri testvérpáros! A Réka igazi nővérkéje Nándinak :D

Cat! Örülök, hogy minden rendben van a pici Marcival!

Sziszike! Drukkolok nagyon! Tényleg ne olvass utána, mert az csak fel fog idegesíteni! Bár így se lehetsz igazán nyugodt, ne paráztasd magad plusszban!

Csajok! A fényképes ötlet nagyon jó, mi is fel fogunk majd legkésőbb a hétvégén rakni. Meg csinálok majd új pocakfotót is az avatarba :D

KépKép
annaszuszi

Judy: Mi is most vettünk hűtőt is :) Elég költséges egy új háztartás elindítása...

Kikocska: Remélem mihamarabb rendbe jöttök teljesen, nekem tényleg nagyon hiányoznak a "regényeid" :)

Teszek fel mai képet a mini-pocakomról :lol:

Kép

és elölről:
Kép

Kép

Kép
sildi83

Igen, mi is tapasztaljuk, hogy milyen költséges mire mindent megveszünk a háztartásba. És bízom benne, hogy legalább 10 évig le lesz a gondom! :) Bár tudom, hogy ez túl optimista remény!

Sildi! Nagyon szép kis pocakod van! Én még le se mertem magam fotózni nektek, mert már most úgy nézek ki, mint egy mammut!

:oops:

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok

sziszike: biztos rendbe lesz minden, ne aggódj és gratulálok a kisfiúnak.

mosógép téma: nekünk 5-éve whirlpool van, de ha költözünk akkor nem azt fogunk venni mert nem szeretem. Indesitet néztem ki, mert vannak rajta gyors programok is és időzítő. Az ára sem rossz,
70 E-körül van

Kép
Kép
gaba_30

Jók a pocifotók :D

Kép
Kép
gaba_30

cat, éljen a jóhír!!!!! de tudtuk úgyis előre ;) de akkor anyóspajtástól eltekintve jól telt az évforduló. Anyósok meg vannak ilyenek, nem is egy, szerencsére az enyém egy angyal, de szörnyű történeteket hallok... kerüld el messzire, és egy hős vagy, hogy nem vetíted rá az unoka-nagyszülő kapcsolatra. Azért ez nagyon nehéz, de nagyon jó dolog! jobb, ha magától jön rá a gyerek, mert úgyis rájön, nem kell ahhoz ellene hangolni. Kár, hogy ő kevésbé intelligens, és fordítva nem működik...

dharma, akkor én rossz linket néztem, mert ez, ami feljött, bizony amcsiknál van, és fixáras :)

sziszike, remélem gyorsan megnyugtatnak majd, szerintem is nagyon valószínű a cukor, legalább nem hízol majd :wink: nézd a jó oldalát a dolognak. a több magzatvíznál elsősorban erre szoktak gondolni, úgy tudom, főleg hogy kizárták a genetikai rendellenességeket. Igaziból megnyugodhatsz,de tudom, hogy nem fogsz...

nándi nem kékült el azóta, néha hidegen verejtékezik, de egyre kevesebbet, azért elég ideges vagyok, meg depis a bánásmódtól. A nővérekkel nem volt semmi baj, a férjem hozott be egy gyerekágy szivacsot, azon aludtam a földön, szóval az éjszakások nagyon rendesek voltak. ami még nem lett volna baj, ha nándi megmaradt volna a kórházi kiságyban, de kettőnknek már szűkös volt a hely, ki is jött a sérvem reggelre, most azóta sántítok :) meg ugye két tüdőgyuszis kislánnyal voltunk, és folyton köhögtek, meg horkoltak, meg felébredtek, lázcsillapítás, orrszívás, ilyesmi.
igaziból kiderült, hogy az ekg-t is egyik nővérkének köszönhetem, aki látta a másmilyen nándit, bár orvost nem hívott, ahogy kértem, de legalább kiállt mellettem a nagyviziten, ahol ugye a szülő nem lehet ott, meg a gyerek sem. csak ez a nyomi orvos referált, azt, amit akart. na, nem is idegesítem magam tovább :(

na, közben ügyintéznem kell, megint elfelejtettem egy csomómindent. szörnyű. na, majd egyszer...

kikocska

Lányok!

Én ma már háromszor kezdtem el reagálni a tegnapi hozzászólásokra, de a vége felé mindig kikapcsolt a laptop. :twisted: Így ezt most feladtam.

Kikocska!

Hamarosan kiderül, hogy mi a baja Nándinak, és akkor már csak helyre kell hozni. Fel a fejjel és optimistán!

Anyós téma, ha valaki még nem unja:
Én örülök neki, hogy fiam szereti, mert mégiscsak a nagymamája és a férjem anyukája.
Ezért is nem mondtam semmit hét és fél éven keresztül. De úgy látszik neki ez is kevés volt. Nekem pedig tegnap túl sok a hormon és az izgalom, így kibukott belőlem. Sajnos ez van.
A férjem mellettem áll, mert tisztában van vele, hogy amit anyósomnak mondtam az mind igaz. Régebben Ő is megpróbálta elmondani ezeket, de semmi értelme. Fel sem fogja.
És ezzel én is tisztában vagyok, amikor nincs hormontúltegésem.
Most elértem azt, hogy kiragadott félmondatokat az egészből, rettenetesen sajnálja magát, és engem jobban utál, mint valaha.
De ezzel azt hiszem együtt tudok élni.
Majd még ritkábban megyünk hozzájuk, és nem hívjuk Őt sem.
Közben pedig sajnálom, hogy a férjemet ilyen helyzetbe hoztam, hiszen mégiscsak az anyja az összes hibájával egyetemben.

Szóval azt hiszem ezen már nincs mit ragozni. Kerülöm Őt amennyire lehet, és megpróbálok nem foglalkozni a véleményével.

Egyébként Beni most nagyon ragaszkodik hozzám. Nem szokott ilyen lenni, amikor valamelyik nagyszülő elmegy. :shock:
Vendég

Cat! Nagyon rendes tőled ahogyan kezeled az anyós témát. Szerintem sokan nem lennének ilyen megértőek. Mindenesetre tök jól gondolkozol szerintem ezekről. Más a helyedben, lehet, hogy a közelébe se engedné az unokát, bár szerintem se az lenne a jó megoldás!

Judy

Kép
judy_76

Lányok! Van aki készül a MÁV-ba szülésfelkészítőre????

Judy

Kép
judy_76

Judy! Én. Jövő hét szerda este. Apával. :D

Kép
Kép
tisa

Megszületett az újabb menyasszonyjelölt. :D :D :D
Beni a szomszéd kislánnyal van nagyon jóban, aki másfél hónappal idősebb nála.
Most pedig megszületett a kislány húga, Alison is. (3900g) :D :D :D

Beni és a szerelem (Emily):

Kép Kép Kép
Vendég

Cat: Ezek a képek fantasztikusak!!! Annyira tündériek, teljesen feldobta a napomat :)

Kép

Kép
sildi83

Édesek!!! :lol:

Kép
Kép
gaba_30

Sziasztok Lányok!

Csak egy nagyon gyorsat, mig odavan az utód.

Sziszike nagyon sajnálom, de szerintem is várd ki az orvos véleményét, és utána megnyugodhatsz te is! Nagyon szép nevet választottatok! Nekem is ez tetszett nagyon! Gondolj inkább a kisfiadra, és ahogy Etti is mondta, nemsoká már el is felejted hogy valaha rózsaszin kisruhákról álmodtál! :D és tényleg, a két kissrác majd nagyon jól el fog játszani egymással! és majd együtt mennek bulizni is :D :D

Cat nagyon édesek ezek a képek! :lol: :lol: micsoda kis párost alkotnak! és örülök, hogy anyóst leszámitva szép napotok volt, és az eredmény is jó lett!!! annyira erős vagy, és olyan jól fogod fel a dolgokat, hogy én lehet nem tudnék igy viselkedni az biztos! viszont tényleg a gyerekek úgyis rájönnek hogy ki milyen ember.

anyós: nagyon rendes volt ma mondhatom, mert felhivott, hogy küldeni akar egy kis pénzt, mert mondtam neki tegnap, hogy nagyimék segitettek most ki minket. erre mondtam neki, hogy inkább az ikreire költse azt a kicsit is, mert mi már annak is örülünk, hogy nem nekünk kell még őket is segiteni. de ez rendes volt tőle.

szépek a pocakfotók is! én nem tudok még feltölteni, mert talán ma este már lesz otthoni laptop, a céges gép nem enged feltölteni...

Kikocska remélem Nándi hamar meggyógyul, rettenetes lehet, ha a kicsiért kell izgulni. azért az a nővér rendes volt legalább. kár, hogy a dokik már ezt a luxust nem engedik meg maguknak :twisted:

mosógéphez nem tudok szólni, nem is tudom nekem milyen van, ha hazaszaladok megnézem, ezen is van 30perces program, mi is mindig ezt használjuk, mert ez is szépen kimossa a ruhákat. én együtt vettem minden gépet, egy helyen, gáz, főzőrész, mosógép, mosogatógép, hűtő, és igy adtak rá kedvezményt is. mondtam, hogy ezek kellenek, mi a legjobb ár. igy kb 50-60ezerre jött ki mindegyik, mert olyan 200körül fizettem.

dolgozom egy kicsit, mert mindjárt jön a nő, hogy még mindig nem végeztem? meg mit csinálok? :roll: :roll:

Kép
tünemény

ja, es a divatbemutato video rajta van a kismamaruha.hu oldalon vegre :D pont azokat a reszeket vagtak ossze, mikor egyutt csinaltuk a lepeseket, igy tok profinak tununk :lol: :lol:

Kép
tünemény

Tisa! Tudnál segíteni benne, hogy hánykor kezdődik és pontosan hová kell menni ill. hogy be kell-e jelentkezni ha valaki megy? Azt már írta valaki, hogy minden hónap másik szerdáján van, de gondolom, akkor az órakezdés is mindig ugyanakkor van. Előre is köszi!

Judy

Kép
judy_76

Mosógép: nekem Indesit van, elöltöltős (Emmával leülünk elé, és nézzük a színes forgatagot :lol: ). Nincs bajom vele, de biztos van ennél jobb is már (6 éves).
Viszont sztem nincs az a mosógép, amelyik a kakis body-kat egyéb előkezelés nélkül kimossa! :lol: :lol: Ha valakinek ilyen van, szóljon légyszi!
Amúgy Bosch- fan vagyok, ha ez elromlik biztosan az lesz.

Cat, örülök, h jó híreket kaptatok!! És milyen volt az este?
Jók a képek, a közös bilizés szenzációsan édes! :wink:

Sziszike, hogy vagy?

Tici: :wink:

Virág, gratu a kukishoz! Vannak már névötletek?
Hihetetlen, h Kikocskáékon kívül csak nálunk s Gizunál lesz vegyespáros! :shock:

Emma ma folyamatosan köpdöste a földre az ebédet, amit ímúgy szeret. Ilyenkor megfogadom, h többet nem főzök neki, kap bébikaját! Amúgy vicces, amikor a gravitációt tanulmányozza, utána az eredményt összekaparni a földről kevésbé! Tiszta dühös lettem rá! :evil: :oops:

Tegnap megnéztünk egy PP Veneziát, meg Unot. Megvan Emma Bergonja, ami amúgy jó, de attól félek, h 2 gyerekkel nagyon nehéz lesz manőverezni az amúgy sem könnyű járgánnyal?! Most dilemmázok, h mi legyen! :roll:
Ildi, nem tudod, h a Bergon hány kiló? (A miénk a padláson van, pedig szívesen lemérném)

Zsu
svs

Judy! Ezt a Máv-kórház honlapjáról másoltam ki:

"A tanfolyam minden hónap második szerdáján a MÁV Kórház "G" épület II. emeleti előadótermében látogatható 6 órai kezdettel. A Szülők iskoláján osztályvezető főorvosunk és osztályunk orvosai a terhességgel és szüléssel kapcsolatos témákat részletesen megbeszélik Önökkel és készséggel válaszolnak a felmerült kérdésekre.

A tanfolyamon a következő témakörökből tallózunk:
- terhesgondozás
- vajúdás, szülés
- szülési fájdalomcsillapítás
- újszülött ellátása, szülés utáni idoszak, gyermekágyas időszak

A kb. 1 órás beszélgetést követően osztályunk szülésznői a szülőszobát csoportokban megismertetik Önökkel. Ezt követoen, a Szülők iskolája végén, a 36. hetet betöltött terhesek jelentkezhetnek az ún. kiscsoportos foglalkozásokra, ahol 4-5 pár osztályunk egy-egy szülésznőjével egyeztetett időpontban további részletes, személyre szabott beszélgetésen vehet részt.
A tanfolyam interaktív, mindenki számára nyitott, ingyenes és előzetes bejelentkezés nélkül látogatható.
További kérdések esetén keresse gondozó orvosát vagy osztályunkat a megadott telefonszámokon."

Ennyit tudok én is, még soha nem voltam. Ha viszont többet akarsz tudni Tüneménynek vannak személyes jó tapasztalatai. Azért is maradt végül ennél a kórháznál, ha jól tudom. :D

Kép
Kép
tisa

Zsu: sajnos nem tudom hány kiló, mert nekünk meg mérlegünk nincs, amin lemérhetném. De nem könnyű, az tuti. A honlapjukon kerestem egyszer a súlyát, de nem találtam :?

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől.És most először (2hét után)NEMHÍZTAM!!!!!!!Najó csak 20dekát:))
Na jó,így is 86.6kg-nál tartok,de legalább nem lett 9 v10.kg.
Gyorsan sütök is muffint :))
Na nem azért...jönnek hétvégén vendégek és holnap, meg nem leszünk itthon.
Jaaaaa és a lényeget nem mondom,nost először hallgattunk szívhangot is!Tök jó volt!

gizu ki vagy ám képezve mosógép ügyileg. Ezeket akartam volna én is mondani,ha eszembe jutottak volna :lol: :lol: :lol:
Mi másfél éve vettünk, egyszer már elszakadt az ékszíj.W 6.érzék.De szeretem,mert időzitő is van rajta,meg 1000 centrifuga,csak kár,hogy nem vasal ki,azt kicsit hiányolom,ennyi pénzért :lol: :lol: :lol: :lol:

Ildi azért kerekedik az a poci,az elölről látszik már a póló vonala is vezeti és nem simán lóg lefelé. Neked könnyebb lesz utána.

Cat haláli aranyos az ifjú pár!
Igazi csajozós szemi vannak fiadnak

:D

kocska

Sziasztok!

Tettem fel 4d-s képet meg pár képet magunkról a gmaire.
Hát a kis zsivány nagyon-nagyon nehezen mutatta meg magát. Végig törökülésben ült. Az arcát is befúrta a lepénybe és végig a hátát és a seggét mutatta. A doktor nő nem győzte nyomkodni a hasam, hogy kimozduljon a helyéről. Illetve nagyon sokat mozgott meg sem állt, csak nem fordult úgy ahogy mi szerettük volna. DE az utolsó percben csak kinyújtotta a lábát, illetve olyan pózt vett fel, amin fél órát röhögtünk és akkor kiderült, hogy tuti kukis lesz. Egyébként megvan mindene, és minden rendben van vele.

Ildi: nekem az enyém poci is mini a többiekéhez képest. A tiedhez képest lehet óriási vagyok :) Nekem whirpool mosógépem van 8 éve. Semmi baja nem volt eddig. Kopp-kopp. (És semmi plusz adalékot vízlágyítót nem használtam)

Judy: nekem pont hogy bejött a whirpool, már 8 éve megy és nem keveset mosok. Mióta megvan Kende heti 10 mosás tuti megy.

Ettike: szuper, hogy kevesebb a ciszta! Jók lettek a képek!

Kikocska: hogy van Nándi? Mik lettek az eredmények tudtok már valami konkrétat?

Cat: anyósod nem semmi lehetett… :( Örülök, hogy rendben találtak mindent a dokik!
Aranyosak Beni a kis szerelmével :lol:

Tünemény: voltál dokinál a lábad miatt??? Polcold fel és pihentesd, tán akkor nem vizesedik annyira.

Tasin: grat a vizsgádhoz! Jujj nemsoká államvizsga! Még babó előtt. Szuper!

Gabka: Jobban vagy már?

Zsu: köszi a gratut :) Nevünk az még nincs :) Szerintem soká lesz ahogy magunkat ismerem :)

Sziszike: drukk nektek! Minden rendben lesz ne félj! A zsibbadásod elmúlt?

Judy, Tisa: lehet megyek én is veletek jövőhét szerdán :) De én valahonnan úgy tudom délután egykor van. Lehet kéne egyet telcsizni. :lol:

Kép Kép
kisvirág_30

Judy, Tisa: megkérdeztem telón a szülésfelkészítőt. Jövőhét szerdán 1-órától van és a szülőszoba előtt kell gyülekezni!

Tünemény: te hányra mentél annó a Mávos szülésfelkészítőre?

Kép Kép
kisvirág_30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: