A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Jó reggelt Lányok!

Van egy újabb aggályom: egy kismama, mint azt tudjuk nem ehet nyers húst. Amikor erről figyelmeztettek leginkább a tatárbiefsteak -remélem jól írtam le- lett kiemelve és meg sem fordult a fejemben, hogy a házikolbász is nyers hús és én bizony sokat ettem belőle az első trimiben.

A kérdéseim:

Anyukám idejében még nem voltak ilyen szigorú korlátozások és bizony Ő is evett kolbit.
Ti hallottatok erről, hogy esetleg nem szabad?

Most rohanjak toxoplazma vizsgálatra?

Ugye jól tudom, hogy a nyers husi "csak" toxoplazma veszélyt jelent? Vagy esetleg más vizsgálatot is meg kellene csinálni?

Help Lányok, írjátok meg pls, hogy Ti mit hallottatok erről!

Örök hála,

Copf.

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Copfi
Én a mai napig eszem kolbászt... :lol: ... finom szarvashusis... :lol: :lol: :lol:

Megbízható helyről nyugodtan... a füstölés tartósít...
Kolbásztól nem is annyira a toxoplazmát, hanem a botulizmust lehet elkapni...
Levegőt veszel még, ha a városban közlekedsz? :wink:

Lányok
A terhesség teljesen élettani folyamat... a média és a medikalizált világ teljesen orvosi esetté teszi :cry:
Az esetek kis részében van csak gond, legtöbbször teljesen normális terhesség után gyönyörű, egészséges baba születik...
Próbáljatok kicsit kevesebbet aggódni, ÉLVEZZÉTEK azt, hogy kismamik vagytok... :lol:
Olyan hamar eltelik ez az időszak... aztán majd jön az alszik, nem alszik, sír nem sír, stb. para...

Mona
Táblázathoz: baba neve... Lucas
Vendég

Betsy,
Sajnos elég sok kismamarémisztgető cikket lehet olvasni manapág és mivel teljesen tapasztalatlan vagyok még ezen a téren felmerült bennem egy kérdés és feltettem.

Amikor csíkos lett a teszt felhívtam az akkori orvosomat, hogy mi a teendő és vagy 20 dolgot felsorolt, hogy mit ne csináljak. Ne üljek kádba, ne egyek ezt ne csináljak azt stb... Szeretek kádban ülni és kolbászt is enni, ezért kérdezem, hogy mások hogy vannak ezzel. Szerintem néha érdemesebb megkérdezni egy másik, vagy tapasztaltabb kismamát..

Igen, veszek levegőt, képzeld mi történne a babával, ha nem tenném... :wink:

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok kismamik és kisbabák!

Újra itt csak a szakdogám és a suli a végét járja és totál elvagyok havazva.
Már csak 34 napot jövök dolgozni és utána készülök a bébike fogadására :D

Megnőtt a pocim, mostmár utolértem magam és most tartok 5 kg plusznál.
A dokibácsi még mindig kislányt mond :d láttuk a puncust is.

Remélem mindenki jól van, majd visszaolvasom egy szabad pillanatomban az elmúlt másfél hónapot :D:D:D
Puszi

Sziszike

Kép
sziszike77

Copfika
Üljél a kádba, ha jól esik... csak ne nagyon meleg vízbe...
Nagyon jó... :lol: :lol: :lol:
Kismamáknak javasolni is szokták a víz alatti tornát, az úszást...
Nálunk még szülni is lehet kádban...
Minden jót ne vonj meg magadtól!

Egyébként a koszos, bűzös, benzíngőzös levegő sookal károsabb... :wink:
(nem bántásnak szántam, bocs, ha félreérthető voltam...)
Vendég

Szia Lányok!

Mindenkinek ezer köszönet a gratulákért! :)
Italoman-ért én is aggódom, rég hallottunk felőle pedig korábban elég aktív volt..... remélem nincs bajuk!

Copfi: osztom Betsy véleményét. Ne hagyd magad ijesztgetni! Én is eszem kolbit, sőt, még füstölt (nyers!!!) pulykasonkát is! És ráadásul van két óriási újfoundlandink, akikkel hatalmasakat "bírkózunk",és még a kutyakakát is össze szoktam lapátolni.... és nem kaptam toxoplazmát... volt macskám is három hónapig anno, és a toxoplazma tesztem két éve (kb akkor csinálták utoljára) nem mutatott immunitást. Tehát nem kaptam tőle sem toxot.... pedig kakált ám a drága... és nem is mindig a tálcába..... többek között ezért is ajándékoztam el.... :) Ennél a babánál meg se nézték mi újság a toxoval! :roll: Van egy ismerősöm, ő elkapta a terhesség első harmadában és egészséges kisfia született!
nem a nyers hús a gáz, inkább a macska ürülék... de ezer szám vannak kismamák akiknek macska alszik az ágyukban..... ismerek ilyet és még sincs semmi gond.... aztán meg olyat is, aki irtózik a macsoktól, vegetariánus és mégis elkapja....
Amúgy van egy másik fertőzés ami a levegőben terjed, és az ellen még védekezni sem tudsz.... nem tom mi a neve, de az legalább olyan gázos, mint a toxo..... csak annak nincs akkora kampánya......
Summa: egyél sok-sok kolbászt, az fincsi!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Köszönöm és azt hiszem tényleg lazábbra kellene vennem a dolgot.

Azt hiszem ha hazemegyek becsapok egy fél szál kolbit :D :D :D

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Én tegnap olyan fini kolbit ettem és utána akkorát fürcsiztem a fürdőkádban hogy csak na :D
Na, ebből kiderült az én vélemények is azt hiszem.

Times, drukk a mai uh-hoz! Remélem megtudod kik rejtőznek a pociban :)

Sziszike, örülök, hogy minden ok veletek.

Kép
Kép
robcsi03

sziszike, örülök, hogy jelentkeztél, már hiányoltunk nagyon. :wink:
én is eszem kolbászt, és sonkát is :wink:
times nagyon várunk :wink:
Kép

Kép
mona76

Sziasztok Kismamik!

Én nem tudom mi van ma, de olyan fáradt vagyok, hogy mindjárt lefordulok a székről, csak most ébredtem egy kicsit fel, hogy olvassgattalak Titeket!

Tegnap sem tudom mi volt, de Picúr egész délután szinte meg sem állt, annyit mozgolódott, hogy még telefonálás közben is alig tudtam figyelni!
Márkanyuka nekem zömében elég lent szokott mocorogni, főleg a hólyagomat támadja, ritkábban kapok egyet-egyet feljebb!

Nyuszifülű nagyon vigyázz magadra, de ne aggódj minden rendben lesz! Küldök pozitív energiát +++++++++++++ :D ... bár most lehet, hogy energiából nálam sincs sok! :)

Móni, Krisztike, hogy milyen kicsi a világ az én kolléganőim közül 3-n járnak a Mártához, ráadásul az egyik nemsokára szülni fog nála, júliusra van kiírva!

Én is nagyon aggódom Italománért, remélem nincs semmi baj! :?

Szép napot mindenkinek a borús idő ellenére!

Üdv
Móni

Kép
szamo

Sziasztok!

Na, én úgy megkívántam a kolbászt, de sajna az nincs itthon, ezért megettem a tegnapi fasírt maradékát! :lol:

Látom vki mindig talál vmi újabb félni valót! A toxoplazmát nem szűrik automatikusan? Szerintem azért jó ha tudunk ezekről a veszélyekről csak nem szabad túlaggódnunk magunkat! Tegnap a gyerekorvosunk is mondta, hogy most szültek többen is akiknek a nagyobbik gyerekük bárányhimlős, de egyiknek sem lett semmi baja. Pedig az elég veszélyes ha szülés elött kapja el az ember!

Moni: Én is lusta vagyok ma, lehet az idő. Pedig annyira jól aludtam, fel sem keltem egész éjjel csak fél 6-kor! Nem tudom milyen kajcsit főzzek ma!:( Legszivesebben semmit...

Pá: Judit

mamiblue

Szamo, ne haragudj, de akkorát nevettem azon amit írtál. Idézem: "az én kolléganőim közül 3-n járnak a Mártához, ráadásul az egyik nemsokára szülni fog nála, júliusra van kiírva! "

Ezt úgy írtad, mintha július és augusztus között legalább fél év különbség lenne. Hahó, mi augusztusban szülünk! :lol:

(Persze azért júli eleje és aug vége között tényleg van különbség)

Kép
Kép
robcsi03

mikor ment times uh-ra, tudja valaki? Nagyon izgulok :lol:
Fáj a fogam :cry: ti már elrendeztétek a kötelező fogdokit?

Kép
mona76

Kép
mona76

Sziasztok!

Mona én igen,de muszáj is volt,mert a hátsó fogamból letört egy darab,és marhára idegesített.Megjegyezte a dokinő,hogy az első gyerkőc jól megkímélte a fogaimat.Remélem ez a babó is:).

Én ma nagyon fáradékony vagyok,és hasogat a fejem is egy kicsit.Bizti ez a hüle front :cry: .

Én nem merek se kolbit,se sonkát enni,de az utóbbit nem is szeretem.Bár úgyis vissza kellene fogni magam,mert lebaszarintott a dokim,hogy sokat híztam.Összeségében 5,5kg,csak az a baj,hogy ebből 3,egy hónap alatt jött rám.Só mentes diétára lettem ítélve :?

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Huni: Még csak annyit? Én már kb 10-et híztam! :cry: De ügyes vagy ha tudod tartani! Egyébként tényleg nem jó sokat hízni, bár én eddig mindig ledobtam szülés után 2-3 hónap alatt!

Mona: Én már a második gyerköccel sem voltam fogorvosnál!:( szerencsére nem is volt semmi baja a fogamnak! Jobbulást!

Jajj, de kínlódok, valamit csak kéne főznöm... :roll:

Judit

Ja, hallottátok?! Lemondott az eü miniszter! NO COMMENT!
mamiblue

jaaaa, és a Horváth Ágnes a "kedvencünk" helyetesíti! SZUPER! :?
mamiblue

Sziasztok!

Az evésről jutott eszemb, hogy az én gyerkőcöm tuti barna-kenyér-fun lesz, mert az nagyon jól esik. Viszont édes bor nem menne le sehogy a torkomon. Én is eszem mindenfélét, de csak a Norbi-palacsintától kaptam hasmenést (ki is öntöttem a maradék port). Aztán ne is lássam... Ti szedtek vasat?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Most nem voltam egy darabig. Becsípődött egy ideg a gerincembe úgyhogy nem nagyon tudtam megmozdulni.

Agnesgoboly: velem a dokim 4 féle vasat szedet . Állítólag azért, hogy ne legyen szorulásom. Mondjuk nincs is, de nem tudom hogy ezért vagy csak véletlen egybeesés.

Amúgy én még csak 1 kg-ot híztam, hála Istennek. Pedig meg voltam győződve, hogy tuti el fogok hízni, mert amúgy hajlamos vagyok rá.

Mona: Beírnád a táblába, hogy a kislányom neve Liliána lesz és a Petz Aladár- ba fogok szülni? Köszike!

Pusz mindenkinek!

KépKép
dudu_84

dudu, gyögyörű ez a név :wink:
én egy féle vasat szedek, de attól olyan székrekedésem van, hogy hetente 2* be kell vetnem a glicerines kúpot :?

Kép
mona76

Mona: a doc file-t olvasva az jutott eszembe, hogy azért ezt ne vegyétek szentírásnak! Pl a kamerát és a walkmant élből felejtsétek otthon! Utóbbit azért, mert nem sok időt enged a zenehallgatásra a kis vadóc..... szoptatsz, etetsz, jönnek a látogatók.... szóval ha két mp-ed van, örülsz ha alhatsz egy keveset.... A másik meg az, hogy értéket sztem nem kell bevinni. Nem viccelek: nekem az ócska mobilomat lopták el a párnám alól, amíg kimentem egy teáért a nővérszobába. Nem gondolom, hogy mindenhol ez van, de jobb a békesség... szóval én kamerát tuti nem vinnék, még fényképezőgépet sem! Apa lefotózza a nőcit ha bejön látogatóba és majd kamerázzuk otthon... néhány nap csupán és úgyis otthon, együtt a család! A mellettem fekvő csajszinak a táskájából vették ki a pénztárcáját... Én csak párszáz forintot veszek magamhoz, a férjem százéves mobilját a köntös zsebébe az aprópénz mellé. Iratokat, jegygyűrűt és fülbevalót, karórát és a többieket apa zsebre vágja mikor bemegyünk. Ha tudom mikor megyek, már előre otthon hagyom.... Nem kell megfogadni amit mondok, de higyjétek el, tapasztalat..... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Remélem Times-nek jól sikerült a UH.

Sziszike: örülök, hogy újra köztünk vagy és minden rendben. Remélem, hogy a többiek is hasonló okok miatt vannak távol tőlünk.

Ma ez a front engem is megviselt, délelőtt kezdődött, először olyan furcsa volt, mintha el akarna sötétülni a világ. Igaz amelyik irodában voltam éppen, ott jó meleg volt, oxigén pedig semmi. Gyorsan vissza is menekültem a helyemre. De utána a bal szemem elkezdett vibrálni, utána ettem egy kis csokit, akkor abbahagyta. Ma ezt többször megcsinálta velem, most is vibrál. De miért csak a bal? A picuri sem jelentkezett ma annyit és olyan intenzíven, mint az utóbbi napokban, úgyhogy biztos a front teszi. Remélem holnap már nem lesz semmi bajom.

Mindenkinek kellemes éjszakát kívánok.

Ja, majdnem elfelejtettem a lényeget, ma vagyok pont 20 hetes, tehát a fele már eltelt, még ugyanennyi és megszületik a kisfiunk.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!
Mandala!
Gratula a kislányhoz!

Hogy lehet a Praxisba 6000Ft-os UH-ra menni?

Én 18 hetes genetikai UH-on voltam a Praxisban, ami 12000 Ft-ba került. Ebben benne volt egy nagyon alapos vizsgálódás, 2 és 4 D-ben, erről egy DVD, és kaptunk még 8 fekete-fehér 3D-s képet.
De nekem úgy tűnt, hogy ez az alap...

Times!
Szupi ez a quad! Férjecském is megcsodálta, uis ő nagy quad rajongó, de nagy sajnálatára neki egyhamar nem fog hozni a nyuszi iylen járgányt.

Márkanyuka!
Én már a pocakom szinte minden zugában éreztem a babóka mozgolódását sőt mostanában már látom is , de leggyakrabban lent mozog.

Copfi!
Én csúcsparázós vagyok, így ami ismert veszélyforrás azt elkerülöm, tehát én csak 20 perc főzés után eszem meg a kolbászt, de csak ritkán és a macskánktól is tisztes távolságot
tartok.

Ágnesbogoly!
Én nem szedek külön vasat. Állítólag a magzatvédő vitaminban van annyi, amennyire szükség van. De mondjuk csomó sóskát rágcsálok nyersen, amiben ha jól tudom van vas.

Én is hiányolom Italomant és Mirr-murt. Olyan rossz, mikor így eltűnik vki. és nem tudjuk mi van vele... Pedig Mirr-murrnak több privit is írtam és arra sem válaszolt.

Kép
mirosz

Sziasztok!

Sajnos még mindig nem gyógyulunk. :cry:
Eddig próbáltam két homeopátiás gyógyszert, meg sok-sok teát, de semmi javulás. Fáj a torkom, váladékos is, és köhögök ezerrel.
Babó, annál jobban ficánkol, remélem nem lesz baja.
Felhívtam a nőgyógyászt tegnap, hogy beteg lettem és hogy a körzetis nem tudott gyógyszert felírni, azt mondta, hogy ha eddig nem javultam, akkor 21 hetesen már ihatom a Neo Citránt. Úgyhogy gyorsan kevertem tegnap este egyet, remélem mára már javulok. Nektek van még egyéb javaslatotok?

Dudu, képzeld nálunk is a Liliána az egyik befutó! Mi a Lili becenévből indultunk ki és utána néztük, hogy milyen keresztnevei lehetségesek.

Mandala, igazad lehet, jobb minden értéket itthon hagyni majd, biztos ami biztos...

Mona, én is rászántam magam már a fogorvosra a múlt héten. Viszont csak májusra van időpont! Nem semmi...

Kép
nap12

Nap, én a terhességem elején kaptam el ilyen nyavaját és csak Panadolt lehetett szednem, illetve köhögésre a Libexin nevű gyógyszert. Mindkettő kapható vény nélkül! Próbáld meg, hátha segít! A köhögéscsillapító nekem jól bevált!

Gratula a bébik neméhez!!!! Kiegyenlítődni látszik a nemek közötti "harc" !

Sziszike, örülök, hogy jelentkeztél!! Én is aggódom a többiekért! Főleg, hogy ők milyen aktívan írogattak!

Én is azt hallottam, hogy nem szabad kolbit enni, meg nyers húst, meg iyleneket, mert nagy a fertőzés kockázata! Namost, szeretem a tatárt, szeretem a sushit, a kolbit, a kagylót, a polipot...stb., mindent ami árt! Ja és megőrülök a Camambert sajtért, amit szintén nem ehetek :cry:
Biztosan túlzásba esnek az "okosok" akik ennyi mindent tiltanak, de én úgy vagyok vele, jobb félni, mint megijedni! Nem tudnám elviselni, ha a falánkságom miatt baja esne a bébinek!

Tegnap voltam védőnőnél és azt mondta, hogy mostantól kezdjek el szedni vasat és B vitamint!!! Eddig nem kellet mást csak Elevitet szednem, de azt mondta, hogy az már nem teljesen elég a szervezetemnek+ a babónak, főleg, hogy jön majd a terheléses cukor vizsgálat és akkor rossz lesz az eredmény ha nem tolom magamba a vasat. Ja, és elmesélte, hogy pont a hétvégén volt egy 27. heti koraszülésnél...... :? 1kg-os a baba, nagyon fejletlen és még nem tudják mi lesz vele! Azt hittem megszakad a szívem!!! Állítólag azért szült korán a lány, mert stresszes volt a munkahelye és sokat kellett mászkálnia, napi több km-ert is megtett! Úgyhogy különösen figyelmeztetett a pihi fontosságára!

szép napot Kiamamik!

Kép
h.bogesz

A kéz ereje... - sztárfotó Ez az egyik
legfantasztikusabb fénykép, amit az ismert univerzumban valaha is
készítettek. Egy amerikai fényképész készítette egy operáció alatt,
amin egy súlyos gerinc-rendellenességet próbáltak helyrehozni egy
magzaton az anyaméhen belül a terhesség 23. hetében. A fényképész
akkor még nem gondolta, hogy élete egyik legfontosabb képe lesz ez,
hiszen a cél csupán a méhen belüli gerincműtét fényképeken is történő
dokumentálása volt. Miközben Paul Harris fotós az Egyesült
Államok-beli Tenesse állam Nashville városának Vanderbilt Egyetemén a
sebészeti klinika műtőjében fényképeket készített a műtét
folyamatáról, megörökítette azt a pillanatot is, amikor a baba az
anyai méhből kiemelte a kis kezét, és az őt operáló orvos ujjat
megfogta. Ez a hihetetlen fénykép a világ rengeteg újságjában
megjelent, s Írországban az egyik &legerősebb zászlója lett az
abortusz legalizációja ellen küzdőknek. Az ici-pici kéz, ami
meghódította a világot, Samuel Alexanderé, aki tavaly december 28-án
megszületett (amikor a fénykép készült, alig több, mint 5 hónapja
volt a mama hasában). Ha komolyabban elgondolkodunk, megértjük, hogy
az élet tényleg csak egy hajszálon múlik. Az orvosok biztosak voltak
enne, hogy nem tudták volna életben tartani a kisfiút a méhen kívül,
így a méhen belül műtéttel kellett megoldani azt a rendellenességet,
amit nem tudott volna túlélni. A méhet bevarrták, hogy a baba
normálisan fejlődhessen tovább. Ezért is ezt a képet nyilvánítják
napjaink egyik legfontosabb orvosi fényképének. Samuel a legfiatalabb
paciens, aki ilyen operáción túlesett. Valószínü, hogy Samuel
Alexander Armsnak megszoríthatja majd egyszer Dr. Brunner
sebészprofesszor kezét -most már az anyai méhen kívül. Justine
McCarthy tévé-bemondónő megjegyezte, hogy képtelenség nem
elérzékenyülni a pici kéz hatalmas erejét látva amint egy operáló
sebész ujját szorítja, és lehetetlenség nem elgondolkodni azon,
hogyan tud egy kéz életet menteni...

Kép

Kép

Kép
h.bogesz

Rég nem írtam,de ez a kép ledöbbentett.Ekkora pont most a fiacskám.Hihetetlen ezt látni.Egyszerre ilyesztő és gyönyörű.
tuza edit

jaj, ez a kép..... :? nekem nem tetszik. miért nem szedik ki már onnan azt a gyereket??? :)

voltam tegnap dokinál, minden okés.hallottam a szívhangot is, 5 kilót híztam eddig kb. most nem cseszegetett a súlyommal :D végre...
és ezt is egyenletesen, 5 hónap alatt.

én is a kádban fürdök, persze nem olyan forró vízben. de jól esik. igaz mostanság kevésbé tudok csúszkálni benne :) mert hassal már nemtom tologatni magam :D
megyek jövő héten nacit venni, oda ahol ti is vettétek. kíváncsi vagyok!!

üdv, szép napot!!
ja, a toxoplazmám negatív. sosem fertőződtem meg vele. ...hihetetlne.....macskáink vannak gyerekkorom óta. na, remélem nem most fogok megfertőződni. nem hiszem.
dimet

Sziasztok, drága kismamik!

Itt vagyok újra, hosszú hallgatás után, és nagyon köszönöm mindenkinek, aki hiányolt és aggódott értem. Higgyétek el, nem azért nem jelentkeztem, mert untam már a fórumozást - nagyon is hiányoztatok -, csak épp szörnyű hetek állnak mögöttem. Igazából nem is akarom hosszúra nyújtani és részletezni, elég annyi, hogy ma tudtam meg végre biztosan: a kislányom genetikailag egészséges. (Merthogy kislány, ez időközben kiderült, bár nem épp olyan körülmények között, ahogyan álmodtam róla.) De ehhez futnom kellett még néhány kört, ugyanis a méhlepényvizsgálat során találtak egy bizonyos ritka rendellenességet (nem Down-kór vagy hasonló súlyosságú dolog, de azért nagyon megijedtem), és azt javasolták, hogy el kellene végezni a magzatvízvizsgálatot is, mert van rá esély, hogy a hiba csak a méhlepény sejtjeiben van benne, a baba viszont teljesen egészséges. Tehát újabb vizsgálat következett, s a mai napig kellett rettegve várnom, hogy tényleg így van-e, de Istennek hála, a remény valóra vált.
Azért időnként nekiültem ám átolvasni, hogy veletek mi van, és örülök, hogy kisebb-nagyobb problémákkal küszködve ugyan, de mindenki jól van. Legalábbis remélem, hogy a régen megszólalókkal szintén ez a helyzet, s nem ők is azért maradnak távol, mert valami baj van.
Hát mégiscsak sikerült bő lére eresztenem, bocs.
Nagyon szép napsütéses napot mindenkinek! :)

italoman

Ildi!

De jó, hogy megint itt vagy és legfőképpen, hogy minden rendben van! El tudom képzelni, hogy mennyit idegeskedtél az elmúlt hetekben, mostmár nyugodj meg és élvezd a babavárás örömeit!
Gratulálok a kislányodhoz! :lol: :lol: :lol:

Times!

Hol vagy? Mi volt a tegnapi uh-n? Tudod már kik laknak a pociban?

Szép napot mindenkinek! ( A napsütéssel itt nincs gond, csak a szél ne fújna ennyire!)
bee73

Sziasztok Lányok!!!

Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értünk!! Kérlek ne haragudjatok, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de nagyon megijesztetettek a dokik a babával kapcsolatban. A rossz hírek miatt semmihez sem volt kedvem, legkevésbbé babahírekkel kapcsolatos dolgokhoz. Talán megértitek. Mi évek óta próbálkozunk, már a lombik programnál jártunk, szóval nagyon-vártuk már ezt a babát! Most pedig, hogy végre sikerült, csak ijeszzgettek. Nem akarom részletezni amin keresztül mentünk, nem is ez a lényeg. Végül elmentünk egy nagyon profi-nemzetközileg is elismert- genetikushoz, aki megállapította, hogy minden rendben!!! Szóval végre megnyugodtunk, és nagyon boldogok vagyunk!!!
Szóval mindenkitől elnézést kérek! Mirosz! Nem kaptam semmilyen privi üzit, azért nem válaszoltam!

Remélem mindenki jól van, és boldog kismama! Üdv az újaknak!
( Mármint gondolom csak nekem újak!)

Szeretettel üdvözlök mindenkit: mirr-múr

Kép
mirr-múr

Bocsi, nem olvastam át... :oops: Csak a pontosság kedvéért:

" megijesztettek" és "ijesztgetttek"

Kép
mirr-múr

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de kedden összeszedtem egy kis bacit, egész este hánytam, minden kijött belőlem még szerda délelőtt is, aztán szerencsére délutánra jobban lettem, így eltudtam menni a 4D-s uh-ra, s mivel már a víz bennem maradt, nem kell kórházba mennem!!!

BPD 53,5 és 53,4
AC 173 és 171,5
FL 39,7 és 39,4
Súly 491g és 487g

ÉS AMIRE TI IS KÍVÁNCSIAK VAGYTOK: FIÚK MIND A KETTEN!!!!

Estére megpróbálok fotót is feltenni, de most megint nagyon rossz a gyomrom...

Kép
Kép
times

Sziasztok Csajócák babócák!
Visszatértem.........
Ti aztán termeltetek mióta nem voltam, igyekeztem visszaolvasni több kevesebb sikerrel. :roll: :roll:
Gratulálok mindenkinek a kislányokhoz, pöcsösökhöz. :D
Örülök a visszatérőknek, én is gondolkogtam mi lehet velük,és babáikkal de hála az égnek minden renben velük is puszi nektek.
Bogesz: Ez a kép megríkatott, nagyon megható, főleg, hogy a mi picijeink is ekkorák most.
Megérkeztünk a nyaralásból, nagyon jót pihiztünk.
Betsy:ha jól emléxem te a Salzburgi kórházban fogsz szülni remélem jól emléxem, mert Salzburgnál gondoltam rád, mikor átmentünk rajta.
Úszi:Voltam usziban is a víz 29 fokos volt isteni volt nem kaptam el semmit nagyon jól esett.
UH:Tegnap voltam a Női I-be szív uh-on és újra megállapították, hogy egészséges Gergőm fog születni, nagyon rendi volt a Dokinő.
Puszilok mindenkit pihizzetek sokat!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok Kismamik!

Én is kicsit régen voltam már, de folyamatosan olvasgatlak benneteket és nagyon örülök hogy szép lassan mindenki előkerül és csupa jó hírekkel... :lol: :lol:

Tegnap mi is voltunk 4D-n és hálistennek nálunk is mindent rendben találtak, szépen egészségesen fejlődik a baba. Bár bennem még voltak kételyek a baba nemét illetően, igaz a doki a klinikán két hete azt mondta, hogy szerinte lány, de akkor én ezt nagyon nem láttam az uh-on, de most 150%-ra mondta a doki, hogy tuti biztosan kislány, és meg is mutogatta a dolgokat... :lol: :lol:

Dimet, sajnos nem kaptam meg a prividet, én is irtam neked, de van egy olyan érzésem, hogy te se kaptad meg az enyémet... :cry:

Nagyon szép nap van ma lányok, remélem mindenki élvezi a napsütést. :lol:
és képzeljétek, a húsvétra való tekintettel pénteken a vezetőség du 2-kor szélnek ereszt minket.. :lol: :lol: persze csak ha nincs sos munkád... :oops: :oops: úgyhogy arra gondoltam megúsztatom a kis babót, ... :lol: :lol: olyan régen nem voltam már úszni és annyira hiányzik, egy kis mozgás biztos jót fog tenni, egész nap görnyedek a gép előtt... :twisted:

sziasztok,
Kari

Kép
kkarol

Sziasztok!

Hurrá, hogy itt vagytok megint köztünk Italoman, Mirr-múrr, Kkarol!!!!
És nagyon örülünk a jó híreknek is!

Times, hatalmas gratula a fiúkhoz! Gyűlik a focicsapat... :lol:
Én is betegeskedem, remélem nem lehet bajuk a Babóknak...

Bogesz, köszi a tippeket, kipróbálom őket!

Kép
nap12

Sziasztok!

Italoman, Mirr-múr: örülök, hogy jelentkeztetek és hogy minden rendben van nálatok.

Timesnek gratula a kisfiúkhoz, Italomannak és Kkarolnak pedig a kislányhoz.

Bogesz: ezek a képek nagyon meghatóak, nekem is kicsalta a szememből a könnyeket. Már most micsoda életösztön, élni akarás lakik a mi kis babócáinkban. Hihetetlen.

Zeze: de jó lehetett neked, biztos jól kipihented magad. Én még mindig tartogatom a szabadságomat, idén még 1 napot sem voltam.

Ma végre kiderült, hogy mivel augusztusban szülök, így jár az egész éves szabadságom. A kolleganőmnek azért adták oda csak részarányosan, mivel volt már egy másik kolleginával ilyen probléma, szegénynek meghalt a babája, és neki is kiadták idő előtt a szabadságot, és ebből problémák adódtak. Nem nagyon értek ehhez, de ezt mondták. Ja azóta ennek a kolleginának már született újabb babája, aki egészséges.

Napnak és Timesnek gyógyulást!

Ma már a picikém aktívabb volt mint tegnap, szerintem érezte, hogy jön a lehülés és a szél, ezért nagyon bevackolta magát tegnap, moccanni sem nagyon mert.

Kép
Kép
márkanyuka

Elveszett báránykák is megkerültek.... :lol: :lol: :lol:
És jó hírekkel... :lol: :lol: :lol:

Zeze
Igen... jól emlékeztél...
Merre jártatok?
Vendég

Mirr-múrr!
Örülök, hogy veletek is minden rendben van! :lol:

Kkarol!
Gratula a kislányhoz! Én is nagyon várom a következő uh-t, hogy megerősítsék: biztos kislányom lesz. A doki ugyan most is biztosra mondta, de néha úgy érzem ez túl szép, hogy igaz legyen...

Times!
Gratulálok a kissrácokhoz, neked pedig jobbulást kívánok!

Nap!
Te is gyógyulj meg gyorsan!

Sziasztok!
bee73

Sziasztok!

Örülünk mi is, hogy itt vagytok megint köztünk Italoman, Mirr-múrr, Kkarol!!!! És nagyon örülünk a jó híreknek is, most már remélem mindenkivel minden okés lesz!

Nap
Nekem a mézes-mictromos tea beszokott válni, és a köhögésre homeós bogyót szedtem, bármelyik gyógyszertárba beszerzhető szerintem.

Köszi, hogy szorítottatok és hogy gratuláltok, de ezek szerint a családban nagyon el leszek nyomva, 4 tökössel, hogy fogom bírni... :lol: :lol: :lol: :lol:

A gyomrom is már kezd helyre rázódni, ma már ettem és ittam rendesen, de azért még óvatosan... Mikor a védőnőm mondta, hogy ebből kórház lehet a kiszáradás miatt, gondolhatjátok, hogy megrémültem, de - ne nevessetek ki - megbeszéltem a gyomrommal, hogy negyed óránként fél deci, és az bent fog maradni... És így is lett... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
times

Jó reggelt Lányok!!

Ma 19 fokot mondanak 8) 8) Tegnap is napoztattam a pocimat és nagyon tetszett a kis édibabának!

Örülök, hogy meglettek az elveszett Lánykák és minden jóra fordult körülöttük!

A fenti képeken én is nagyon meglepődtem és egészen beleborzongtam. Vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, de én is megkönnyeztem a történetet!

Tegnap voltam a nőgyógyászomnál és rápilláztunk a gyerkőcre :D
Olyan régen láttam már, és fura volt, hogy most már csak "darabjaiban" fér rá a monitorra! Sajnos nem láttam sokáig, csak amíg megmérte a fejét meg a lábikóját. Éppen aludt, nyitott szájjal és a lába már olyan kis husis :lol: ! Be volt hajlítva és már mintha most hurkásnak láttam volna! Olyan jó volt.....

Fagyizzunk, napozzunk, pihizzünk....

Kép
h.bogesz

Ezt érdemes megnézni:
Két vidrapárról van felvétel, ahogyan kézenfogva pancsolnak!

http://funpic.hu/hu.picview.php?id=31971

Kép
h.bogesz

Hello!

Üdv a régi-újaknak! Örülök, hogy mindenki jól van, és már felszabadultan húsvétolhat!

times: Fel a fejjel, barátnőmnek 4 kisfia van, ebből a legkisebbek ikrek! (asszem ezt már írtam) :)

Szerencsére Matilda túl van a bárányhimlőn, az oltásnak köszönhetően elég kevés pöttye volt, és lázas sem volt, sőt túlságosan is eleven...

Ildikó: Írj bátran sokat, elfér! Sokszor jobb, ha az ember kiírja a félelmeit, mintha csak rágódik rajta!

Mennem kell, mert matilda simsezni szeretne...:(

Pá:Judit

mamiblue

Sziasztok!

Italoman: De jó, hogy itt vagy végre! Gondoltam az okra, már arra, hogy miért is maradsz távol.... bíztam azonban abban, hogy ismét köztünk üdvözölhetlek! És IGEN!!!! HURRRÁÁÁÁÁ! De JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! De aztán most már csak aktívan, mint régen...
Mirr-murr: De jó, hogy köztünk vagy Te is! :) Ahogy elbúcsúztál, az nem volt ám egyszerű.... csak aggodalmat érezhettünk a soraidat olvasva..... aztán meg a néma csend.... máskor ilyet ne tessék ám csinálni!

Tudjátok, sokszor gondolok arra, hogy lehet, hogy anyáinknak jobb volt.... nem idegesítették őket halálra a hülye fals eredményekkel, mert hogy nem is igen voltak vizsgálatok..... Persze nem állítom azt, hogy nem egy öröm megnézni 4D-n a kis lurkót, de az a sok idegbaj, amit okoznak ezekkel a túllihegett és agyon biztosított vizsgálatokkal.... ld. AFP, amiről köztudott, hogy lósz....t sem ér! Na, mindegy! Hi-hi... azért én is elmentem ám UH-ra..... :) Ja, amúgy volt is parám megint: leeset a szaturációja a kiscsajnak..... azt keresték h. vajon mi okozza... paráztam ám rendesen.... fordítottak jobbra-balra...... szóval azt hittem KO leszek! Végül visszaállt minden a rendjére..... a férjem szerint máshogy verődött vissza a hang, ez okozhatta a leesést, sztem inkább a zsinórba gabalyodott a kis mocorgó.... hát persze, hogy a rosszabbat feltételezem?! Na, végülis minden OK... és ha eszembe jut, automatikusan törlöm a gondolatot és azt mondom, baromság.... a férjemnek volt igaza, a kiscsaj meg jót vigyorog a parámon.....

Bogesz: a fotókról már hallottam, látni azonban még csak most láttam először. Szerintem szívbe markoló.... fantasztikus! De szerintetek a mvíz szivárgást hogy oldották meg a műtét után? Mert hát a burkot tuti átmetszették, hiszen hozzá kellett férjenek a babóhoz.... na ez ám a valami! Burkot varrni meg mint tudjuk nem igen lehet.... vagy mégis?

Mirosz: a Praxisban már törzsvendégek vagyunk.... midhárom gyerkőccel jártunk már ott többször is, ismerik a nyűgeinket (a genetikai rendellenességgel született babánkat). Mindenkor mondtuk, hogy nem kérünk DVD-t, nem kérünk fotót, nem mozizni jöttünk, csak nézzék meg egészséges-e? Ennyi! Sztem ezért kerül "csak" ennyibe..... Bár most kaptunk DVD-t, de nem zárták le, így elvileg nem tudjuk megnézni (bár a férjem informatikus és sikerült megnyitnia... :) mire jó a saját informatikus....), szóval legközelebb kell csak fizetni, de így is legalább két mozink lesz egy árán..... :) Nos, ennyi. De azt gondolom nem mindegy,hogy 12 v. 6 ezer.....

Lányok: mindenkinek napfényes, szép napot! Menek főzni......

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

néha tudok csak jönni picit. Lara nem szeret ülni. Ilyenkor szétrúgja a hasamat. Pár napja viszont nagyon keményedik néha a hasam. :( Kicsit ilyesztő. Vivivel nem volt ilyen. Vele csak görcsölgettem. Bár lehet a keményedés annak a következménye, hogy a kislányom nagyon várja a hugicáját és állandóan a pocakomon hallgatózik, meg simogatja, puszilgatja. :D Szóval dögönyözi. Érezhetően Larababa is megnyugszik, ha a nővérkéje énekel neki. Viszont, ha abbamarad az ének akkor azonnali kapálózásba kezd. :D:D Remélem jól meglesznek.
Na megyek begyűjtöm a tojásokat amiket tojtak a csirkék és festünk egy kicsit. :) Legyetek jók és további szép napot nektek és kellemes ünnepeket mindenkinek. :) Sziasztok.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy eltűnt báránykáink megkerültek annak meg mégjobban hogy mindkét esetben mindenkivel minden a legnagyobb rendben van.

Italoman, gratula az egészséges kiscsajhoz!

Times, gratula a fiúkhoz! Akkor ők most egypetéjűek?

Mandala, ez amit írsz bennem is sokszor felmerül, hogy valaki minél kevesebbet tud a dolgokról annál kevesebb a parája is. Azt konkrétan tudom, hogy anyu amikor velem terhes volt még nem csináltak kötelező uh vizsgálatot, aztán 5 évvel később a tesómmal talán egyszer már volt uh vizsgálat.

Bogesz, csodálatosak ezek a fotók. Hihetetlen, de nem is találok szavakat, le vagyok nyűgözve.
Azért nem semmi a mai orvosi technika sem, hogy ilyen műtétekre képesek már.

Tegnap megvettem Réka nyári rucijait. Gondolhatjátok milyen jól nézett ki amikor a bikiki (így mondja a bikinit :lol: ) alsót a gatyájára húzzta fel mert neki teccik.

Mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Kép

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az aggódást és az újbóli kedves fogadtatást! Nagyon aranyosak vagytok!!!
Sajnos nem tudtam visszaolvasni amit addig írtatok, míg távol voltam. Irigyellek titeket, mert ahogy olvasom sokan dolgoznak, ami természetes. Én a terhességem kezdete óta itthon vagyok-szerencsére megtehetem-ráadásul a férjem " kiny..ja a fenekemet", teljesen elkényeztet. Szóval elvileg semmi dolgom, mégsincs időm semmire. :oops:
Most is csak pár percre ugrottam be.

Ezúton is szeretnék mindenkinek nagyon szép húsvéti ünnepeket, a fiúknak sok piros tojást, a lányoknak sok locsolkodót kívánni!

Sok szeretettel: mirr-múr

Kép
mirr-múr

Sziasztok,
én is nagyon köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, borzasztóan jólesnek, de tényleg. :)
Remélem, mindenki sokat tud majd pihenni húsvétkor, én is ezt tervezem. Holnap délutántól nem is leszek számítógépközelben, úgyhogy ezúttal egyszerű oka lesz a néhány napos elmaradásomnak. :wink:
Csók mindenkinek!
Kép

italoman

sziasztok!

örülök, hogy mindenki jól van.
Megvettem a babamagazint, bár még nem néztem át, de van benne egy 30ezer forintos brendon útalvány :D valaki már tudna erről több infót, mert biztos megvan, hogy mire lehet levásárolni :roll:
Majd holnap jövök, most már nagyon fáradt vagyok :wink:
Mindenkinek pussz :D
Kép

Kép
mona76

mona76
itt van a cím,ezen meg tudod nézni,hogy mit mennyivel tudsz olcsóban megvenni.
http://www.brendon.hu/action/Type.aspx?t=2
tuza edit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: