Üdvözletem!
Ma is voltam barátnöt hajtani, már azzal fogadott, hogy wc takarítva és fel van porszívózva. Porszívó az elöszobában a konyhaajtó elött, ahol éppen kiesett a kezéböl. Ettöl eltekintve olyan, de olyan kupi volt és maradt is, mert reménytelen volt ma ebböl valamit kihozni, mert csak másfél órám volt. Kiteregettünk, elmagyaráztam neki, hogy nagy baj lesz az autójukkal, ha nem viszik meglehetösen hamarosan a szervízve (valami gubanc van a motorral: vagy a befecskendezö elektronika, vagy maga a befecskendezö szelepek okozzák a gondot. Nem ég el a befecskendezett benzin egészen, mert túl dús talán, vagy mert nem mindig van meg a gázkeverék robbanása, kimarad pár gyújtás. Ez a benzin a kipufogón keresztül távozik, azt autó füstöl és rémes hangja van a motornak. Fél éve vették... Ha ezt nem oldják meg záros határidön belül, tönkremegy a katalizátoruk is, mert a sok benzin be fog ott lobbanni, összeesnek a kerámia lamellák, elzárják a kipufogógáz útját részben vagy egészben, minek következtében az visszamegy a motortérbe és kis idö múlva fújhatják a motort is. Talán emlékeztek a mi esetünkre Bécsnél, tapasztalatból mondhattam neki.).
A másik a súlyát ill. a családgyarapítási szándékának szólt. Egy fél fejjel magasabb nálam, de 120 kg. Nem is akar fogyni, mert minek, ha amúgy is megint terhes vagy az lesz. Mondtam neki, hogy ez se az ízületeinek, se a terhességnek nem tesz jót, ha ennyire el van hízva. A másik, amit nem értek a mi közös nögyógyászunknál: amióta én terhes vagyok ill. közvetlenül azelött 4 babát vesztett el sürü egymásutániságban kb. mindig ugyanakkor. Alig volt meg a kaparás, 2-3 hétre rá megint terhes volt. Kérdeztem, hogy mit mondott a nögyógyász, nem kéne egy kicsit várni, mire ö értetlenül nézett rám, hogy miért is? Aha. Elmagyaráztam neki, hogy már eleve józan paraszti ésszel elgondolva se normális, ha az ember lánya ilyen sürün és ilyen körülmények között lesz terhes, a méhének és az egész testének kéne a regenerálódás az újabb próba elött, nem pedig csak nyomni neki, mint süket a csöngöt. Azt mondta, hogy legközelebb megkérdi a dokit, de most feltehetöleg 5x-re is terhes, pedig húsvétkor volt az utolsó vetélése. Hát nem tom. Szerintem nem normális, amit csinál.
Szerintem rajtam kívül nem beszél vele senki se öszintén, még a szülei sem. Talán csak mindenki ilyen eszement, vagy ennyire domináns az ö véleménye, vagy ö ennyire naív és hiszi, hogy az ö teste bármit kibír, a fene tudja.
Panna sajnálom a hidegzuhanyt, nálunk is volt már párszor Regönél és Eninél bevetésen hosszas elözetes figyelmeztetések után. Nekem is a szívem szakad meg ilyenkor, de valamikor véget kell vetni az ördögi körnek ezzel a minisokkal. Persze, hogy üvöltenek a zuhany alatt, s csak az öledben nyugszanak meg, de akkor legalább már lehet velük újra beszélni, megnyugszanak és megbeszéljük, hogy miért kellett ezt ilyen messzire vinni és hogy lehetne ezt a jövöben elkerülni. Ilyenkor ezzel együtt nagyon szégyeljük magunkat, de nem találunk más megoldást és még mindig jobb, mint az utód elpáholása. Talán összesen fejenként 2x került rá ténylegesen sor, a többi kimerült a kádba állításnál és a tusoló kézbevételével, már az is hat.
A hangsúly azon van, hogy elérjük a gyerekünk tudatát újra, sikerüljön megtörni a kört és újra felvenni a konstruktív beszélgetés szálát. Nagy bocsánatkérésekkel és dajkálással végzödnek ezek a csetepaték, fontosak a határok kiismerésében.
Mai kukafogás: egy hiper-szuperül müködö és ápolt, külön tiszta zsákba becsomagolt és a kukán belül, de annak tetejére helyezett cd-kazettás-rádiós magnó minden csingilingivel, amit csak el lehet képzelni, egyedül a távirányító nem került elö.

Majd talán holnap!?
Megyek lefektetem a bandát. A párom most ért haza a szervízböl, ugyanazt mondta az autószerelö barátja, mint amit ö is diagnosztizált. Hát lesz mivel bíbelödnie a következö hetekben, mire megtalálja annak a rövidzárlatnak az okár, ami miatt folyamatosan riaszt az autónk, ha nincs leszedve az akksiról... Olyan érzéke van az autókhoz, hogy miért nem csinál ebböl tökét!? Én meg jó orvos lennék és az ég egy adta világon nem lennének anyagi gondjaink többet.
A problémáink nem oldódtak meg, csak nem beszélünk róla, mert mindkettönknek furcsa helyzet. Jövö hét hétfön leszünk 10 éves házasok. Még sose ünnepeltük meg az évfordulóinkat, mert öt ez hidegen hagyja, gondolom most se lesz másképpen. Sajnos.

Majd elképzelem magamnak, hogy milyen lett volna, ha lett volna. Ez olyan, mint a nászutunk, amire sose került sor. Azt is addig halogatta, míg értelmét vesztette...
Hát nem ezért szeretem, az biztos. De azért szeretem.

Most az a legújabb ötlete, hogy vegyük ki a gyerekeket az oviból, mert nem mennek szívesen, de mondjuk mi sem (ez tényleg így van, minden nap könyörögni kell és nem mondják el, hogy miért nem akarnak menni. Ma is kiborult Iminél a bili az ovi hallatán, elkezdett sírni és nem akarta elmondani, hogy miért. Ma este azt mondta, hogy nem mer az oviban kakilni, mert összeszidja a nevelönö, hogy büdöset csinál. Hát ibolyaszagú legyen? Én meg csodálkozok, hogy miért van szorulása a gyerekemnek. Most pl. Regönek, tegnap nem vittem emiatt oviba, ma végre kijött a dugó belöle.). A párom szerint nem tanulnak ott semmit, olyan ez, mint egy pályaudvar a hangulatát tekintve, nagy sürgés-forgás és jövés-menés egy halom idegen között. Tényleg ilyen. Csak akkor hogyan fogok minden gyerek igényének eleget tenni és támogatni életkor szerint a tudásvágyukat? Szociális kapcsolatokban nincsen hiányuk, elvannak szuperül egymással itthon és az oviban is. Egy kis zárt közösség.

Eninek annyi a házija, hogy ha annak nekiülünk, délután már mást nem is tudunk csinálni, pedig most nem is blokkol. Egy része estére marad, mert a többieket se büntethetem ebben a szép idöben az itthonüléssel. Hát ilyen magvas problémáim vannak.
Csandi ma reggel még egyben volt. Idönként konzultálunk, mert kell neki innen valami, ami ha egyszer szerencsésen befut, akkor majd májusban elvivödik általunk neki. Na ezt jól megaszontam. Egyébként tényleg bármikor szülhet, izgi nagyon!
Fogkrém: Regö és Dönci az Elmexre esküszik, Imi a DM alacsonyabb fluoridtartalmú epres fogkrémjét részesíti elönyben, míg Eni a magasabbat kapja már eperíz nélkül.
Nekünk is volt bilink és fellépönk is egymásután használva, de nem sokáig volt egyikre se szükség.
Puszi és jó éjt, jobbulást a kismamáknak és a gyengélkedö babáknak!