A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Barbi ezt csak neked hogy kicsit jobb kedved legyen! Kép

Na és ilyen wc-fellépőt vettem.
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi, remélem megússzátok... Vagy jobb ha átesik rajta? Fene tudja :roll:

Mecsi,. jobbulást Nektek!! +++++++++++ Biztos jó lesz majd a wellness :-)

Barbi, sajnálom a rosszkedvedet, de örülök hogy vannak jó hírek is :D

Kitti, üdv újra itt :wink:

Nálunk most nyugi van megint, Zsolti itthon van ma újra, most altatta el Enit, szerintem ő is alszik :lol: Peti meg lassan ébred talán, bár ki tudja, tegnap pl kb 11-től 3-ig aludt, mi 10 körül evett, így még én is tudtam aludni egy órácskát... De most kicsit kihasználom, hogy szabad a gép :wink:

Sziszka, túl vagytok a temetésen? Remélem nem volt gond Málnussal, és a lehetőségekhez képest jól alakult minden :wink: :wink:

yuyu79

Mecsi, anyatanyán rakta fel a linket az egyik csajszi :wink: Jó a fellépő :D Nekünk csak szűkítőnk van, de nem használjuk, csak a bilit... Egyszer ráültettem Enit és nem volt neki szimpi :roll:

yuyu79

BArbi sajnálom a lelkedet :cry: Iminek millió grt :lol: bartánőd lekesedése is dicséretre méltó

ZSófi, MEcsi jobulást!

Aproo nektek is.. remélem talizunk holnap! majd üzenek smsben

Mecsi miénk is pont ilyen , tegnap újból felpróbáltam wcre, most nem mozgott.. lehet múltkor rosszul raktam oda..igy marad nekünk is ez . ráadásul ingyé volt :lol:

csajok Thomas és Verdás karúszók, uszógumik vannak a TEscóban!!!

illetve mintha 2900Ftért láttam volna(az volt felette) ma a DUnakeszi Auschanban a játszóalagútat.tudjátok ami között alagút van.. ha nagyobb kéró lenne vettem volna

:lol:

ZSiginek szeretnénk favonatos szettet várom a tippeket hol tegyem meg!!! :wink: :lol:
Vendég

Boni ilyenre gondolsz?
http://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=vonat

a wc-fellépőnek az ülőke részén kell lenni 4csúszásgátlós tappancskának plusz a lábán is én úgy láttam! Sajnos nálunk a rokonság még nem nőtte ki ,ezért is vettem meg, és Áronnak tetszik mikor Zsófiéknál azon pisil Zsófi. :oops:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Gondolom ezen a gyönyörű hétvégén mindenki csinált már programot magának, de aki még nem, csatlakozzon hozzánk a biciklis felvonuláson (mi Emmával részt veszünk). Indulás szombaton 15.00-kor a Lánchíd pesti hídfőjétől. Egyéb infók itt:
http://criticalmass.hu/gyik

Ha nincs bringaülésetek, gyertek a babakocsis vonulásra. Indul a Kodály Köröndtől 16.00-kor. Ha lehet, ne autóval gyertek a helyszínre.
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20 ... felvonulas

Mindezek után piknik a Városligetben!

És a többieknek: ha ma autóba kell ülnötök, próbáljátok meg elkerülni a belvárost. Ha muszáj bejönnötök, egy kis segítség itt:
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20 ... baratoknak

Mindenkinek szép napot!

sushy

Sziasztok!

Mi is túl vagyunk rajta, Málna akkorát aludt délután, hogy már nem volt idő elvinni a másik városba a bébiszitterhez, így eljött velünk, a temetőben és a mise alatt anyóson játszott vele, virágot szedtek,bogarakat kerestek és ilyesmi. Utána pedig már nagyon élvezte, hogy ott volt a többi dédunoka is, és volt kivel játszani. Maga a vacsora része pedig azért volt nagyon jó, mert itt volt mindenki, végre együtt volt a család, még ha ilyen apropóból is.
Szóval sokkal jobban alakult, mint ahogy számítottam.

Ma délután vendégségbe vagyunk hivatalosak házi parázson sült kürtöskalácsra..szóval az élet megy tovább.

Barbi, sajnálom a rossz kedved, remélem meg tudjátok beszélni a férjeddel. Iminek nagy nagy gratula!!!!Ügyes kis lány :D :!: Szerencse, hogy a barátnőd fejlődő képes, azon gondolkodok milyen lehetett az anyja, ha ilyen alap dolgok hiányoznak neki :shock:
Viszont jó hír, hogy már levirágzott a cseresznye fa, ha találkozok a szomszéddal meg is kérdezem tőle, hogy mikorra időzítsetek :D

Zsófi, Mecsi jobbulást nektek, Remélem Beni azért nem kapja el, vagy te mit szeretnél igazából?

Apró, jó, hogy ezt leírtad, remélem eszembe jut majd, ha egyszer hasonló cipőben járunk!

Anna jó tekerést nektek mára!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Sziszka - orulok, hogy vegul jol alakult minden! Meg egyszer reszvetem!

Feluca - ime a kep, vegre sikerult feltoltenem :) A marciusi Praktikabol csinaltam es nagy sikert alkotott - Azt hiszem lehetne egy kicsit nagyobb is, mert Laura szeret raulni...:)

Kép

Mi tegnap kerteszkedtunk, megjott a kerti fahazunk, azt majd akkor epitjuk ossze, ha visszajottunk Tallinn-bol. Este meg grillezni voltunk - az ocsemnek most volt a szulinapja. Ma szinhazba megyunk Toomas-szal, apu es az ocsem vigyaznak majd Laurara - kivancsi vagyok hogy birjak majd :) Mindenesetre az ocsem megrendelte, hogy milyen jatekokat vigyek, amiket o is szeretne mar kiprobalni :)

Anna - milyen volt a biciklizes?

A jovo het nekunk mar suru lesz, mert penteken ugy tunik tudunk utazni - addig meg meg megyek dokihoz, terheleses vercukorra, szerdan lesz a MUPA-ban az anyak napi ringato. Azert probalok jelentkezni majd.

Boni - nekunk a Lidl-bol es az Ikea-bol van kisvonatunk, a Lidl-s szebb kivitelu, az Ikeasban sok fajta elem van - ossze lehet egyebkent tenni a kettot. Most a Tescoban is lattam jo keszleteket, azoknak is szebb a vonat kivitele, mint az Ikeasnak - erdemes megnezni oket. (Lehet, hogy ugy jarsz a legjobban, ha veszel valahol egy szep vonatot, sineket meg az IKEA-ban).

Vegre elohivattam Laura fenykepeit - tudtok valami jo helyet ahol szep albumokat lehet venni?

Kellemes hetveget!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mecsi, Mazska köfi . veszünk egy ikeásat most..aztán ha bejön neki majd bővítjük.. használtan is néztem, de fából készült cuccokat nem szeretek másodkézből... :oops:

Mazska nagyon jó a tyúkocska :lol:
Vendég

Szisz örülök,hogy végül"jól" sikerült a búcsúzás!

Anna jó volt bicajozás?
Vendég

Jó reggelt!

Boni a Müllerben van Eichhorn, nagyon jó minöségü és elég nagy szett olyan 20 Euro elektromos vonattal és egy kézi tolható ice-vel. Vannak fák, házak, autók, stb is hozzá és ez is szabvány méretü, kombinálható más gyártmányokkal is. :)

Nekünk egyébként nem jött be, télen adtam el. Ha tudtam volna, hogy aktuális lesz nálatok, megtartottam volna. :(

Azt elfelejtettem mondani, hogy a barátnöm húsvétkor immár 4x vesztette el a 10. hét környékén a babáját. Az orvos mondta neki, hogy jó lenne egy másik gyógyszerre átállni a magas vérnyomása miatt, de ö nem akar, hiszen jól érzi magát és a papíron nem szerepel a magzatkárosító hatás. Hát se a doki, se én nem vagyok ebben olyan biztos, mert eddig sose vesztett el babát, csak amióta ezt a gyógyszert szedi... Mindenesetre átpasszolta a terhesrucijait addig is. Mondjuk nem az én ízlésvilágom, de végszükség esetén majd felveszem. Sötétbarna ill. fekete színek, egyik se áll nekem valami jól.

Aztán folytattuk a ganézást is nála pénteken. Meg van szeppenve, de csinálja. Mire odaértem, kisúrolta a sütöt, pedig évek óta nem tette. A tányérokat is úgy rendezte el, ahogy megbeszéltük, vagyis gyerekmagasságba, hogy a gyerekek önállóan is tudjanak teríteni.
Próbáltam leülni a kanapéra, de olyan undorítóan tele volt állatszörrel, hogy elkezdtem a rajta heverö frissen mosott ruhát összehajtani, mert ö nem vasal. Na ezt is elvégeztük, aztán azt a kupacot is, mely már 6 hete szörpönödött ugyanitt egy müanyag dobozban. Annak a ruhának nagy részét újramosásra ítéltem, mert volt közte koszos és szörös is. Mondjuk a friss cucc egy részének is ez lett a sorsa, söt ha nekem lett volna, ment volna az egész banda még egyszer a mosógépbe. Felvittük a cuccot, kinyitottuk a szekrényt és majdnem egy ruhalavina alatt végeztük. Azt is rendbeszedtük, majd a saját hálójuk következett, ahol szintén egy kupac ruha várt a helyére kerülésre. Itt a macska szokott aludni, így ez is szörös, mint állat. Ha én ruhát kapok töle, legalább egyszer kimosom még akkor is, ha eleve mosva voltak az elözmények ismeretében. :)

Törülközöt azért nem lehet náluk találni, mert nem szeretné, ha megfúrnák a falat a fürdökben a törülközötartónak... Persze a magától állóról nem is hallott...

A fenti wc pucolása a gyerekek feladata. Hát úgy is néz ki!

Rengeteg intéznivaló van még ebben a háztartásban. Sose lesz vége. :( Ja és a pakolás végén rámtört a porszívózás (miután a könyveket összeraktam a polcon és a kismütyüröket kipiszkáltam a kanapé alól). Olyan nagyon frankó kis gépe van és minden szinten van belöle egy. Halk és erös. Ha nekem lenne ilyenem, naponta nem csak egyszer porszívóznék. :) Aztán kivette a kezemböl és ö is nekiállt, mert szó szerint vágni lehetett a földön a koszt, de ö nem szed fel semmit a földröl, beszív mindent, amit talál (késöbb aztán hiányzik a lego vagy a playmobil darabka, de majd utánrendeli, ahelyett, hogy lehajolna. Dekadencia töményen!), az elakad, majd hoz egy villát és azzal kezd el viaskodni a porszívócsöben. Ekkor sajnos mennem kellett, így nem tudom, hogy a porszívó vagy a villa nyerte meg a csatát, de mindegy is. A legjobb vicc még hátra van: szombatonként ö jár a saját szüleihez takarítani fizetség ellenébe...

Tegnap nagyon szorgalmas voltam. Kiköltöztettem a használaton kívüli ruhaméreteket (gyerekek) a szomszédasszonyunk pincéjébe. Vicces, mert ö tudja mi az a helyhiány, mert ök is öten voltak testvérek egy két és fél szobás lakásban... :)
Nálunk ez komoly logisztikai feladat a nyári ruháknak helyet találni. Össze kéne Regö nagy ágyát is rakni, mert annak alul van két fiókja és oda tudnám akkor a bébinek a cuccait rakni, de a páromnak még nem volt kedve kicibálni a cupákokat a pincénkböl. Matracot is kell hozzá venni, gondolom a költségek miatt tolja az egészet.

Megyek reggelizni.

Puszi: mi
Vendég

Barbi, nem semmi, hogy a saját nem kicsi családod mellett, várandósan, még erre is van energiád :shock: :lol:

Sziszka, én is örülök, hogy nem igazolódtak be a félelmeid :)

Nem túl jó éjszakán vagyok túl... Peti fent volt 1-kor, negyed 5-kor, és 6-kor is, mert kifolyt a pisi... Mire vele végeztem, fél 7-kor felkelt Eni is. Mondanom sem kell, hogy a férjem még jó ideig nem kelt ki az ágyból :twisted: De legalább most elvitte Enit kicsit unokatesózni... Ja és ami még nem olyan jó, fáj az egyik mellem... remélem a borogatás, szoptatás, fejés, megteszi a hatását :roll:

yuyu79

Sziszka, Szuszu, Aproo, jók az új képek :)

yuyu79

Reggelt!

Barbi baccus nem vagy semmi :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Sziszka visszanéztem a tavalyi képeket, elvileg a cseresznye idöben készen lesz, mire odaérünk. Hagyjatok nekünk is egy kicsit a fán! :)
A gyerekekre nagy benyomást tett a fa, mert azóta is azt emlegetik. :)

Ma kéne megint mennem ganézni a barátnömhöz, de itthon is van éppen elég dolgom, így annak van most elsöbbsége. Tegnap megint együtt kirándultunk egy geológiai tanulmányúton. Nagyon szép volt, a gyerekek nagyon élvezték, a párom meg elemében volt, magyarázott a gyerekeknek, vittek kalapácsot és kopácsoltak, felfedeztek, szóval tényleg szuper volt. Aztán este megint náluk grilleztünk. Átmásoltuk egymás gépére a készült képeket is, így az ún. irodát is tüzetesebben szemügyre vettem, ha már ott ültünk. Az irodát saját bevallása szerint december óta nem takarította ki, de én nem is emlékszem, hogy láttam volna ezt a szobát más állapotban, mint ebben a dzsuvában. Káosz és kosz jellemzöen. Az ülögarnitúra és az ablakok között feküdt egy kupac ruhanemü ill. a függönyök leszedve. Megkérdeztem, hogy annak milyen oka van, hogy az ott szörpönödik. Mire ö, hogy kidobásra készültek. Hát gyorsan elhoztam a gyerekruhákat. Szerintem jó kis cuccok, de mindenkinek más az ízlése, így neki ezek a motyók nem jöttek be. Pedig csupa méreg drága darab...

Egyszerüen rengeteg rendeznivaló és takarítanivaló van abban a házban. Nem is értem az igénytelenségét. Csupa szép holmi méregdrágán megvéve és alig néhány héten vagy hónapon belül minden kukába megy. Beszélgettünk a barátnöm súlyáról is. Fél fejjel nagyobb nálam és 120 kg-t nyom. Mondtam neki, hogy azért ebböl nem ártana lassan egy 30-40 kg-t lefaragni, mert hosszútávon tönkreteszi az egész szervezetét és ha innen indul terhesként, akkor a cukorbaj is vele startol. Szerintem csokin él, mert ha édes van otthon, az nem tart semeddig, az ö gyomrában landol. Vettünk egyidöben ugyanannyi csokit a Ritter Sportnál. Mi ugye eleve többen vagyunk rá, mint ök. Náluk két hét alatt elfogyott 2 kg csoki, nálunk ugyanehhez 6 hét kellett, ami szintén nem sok, de jobban eloszlik.

Mentem dolgomra. Majd jövök képekkel.

Puszi: én
Vendég

Hú, de nagy a pangás...

Barbi, várjuk a képeket!!

Mazska, nagyon jó a tyúkocska :D

Mecsi, hogy vagytok? Végül otthon maradtatok?

Petinek tegnap megint előjött a vasárnapi hasfájása... én nem tudom, hogy van ez, de már a 3. alkalom hogy vasárnap nyűglődik szegényke, máskor sose :roll: Előtte éjjel nem sokat aludtam, így elég rosszul bírtam... Bár jó, hogy nem hétköznap van ez, mikor egyedül vagyok velük :wink:

Az előbb meg tejet forraltam, aztán ideültem a gép elé, persze kifutott :( Nem vagyok formában, na...

Tettem fel tegnap picasára képeket, de azért majd rakok ide is, ha sikerül.

yuyu79

sziasztok!

Barbi, nem semmi vagy! barátnőd meg remélem, hogy megfogadja a sok jó és hasznos tanácsod!!!

otthoni viharfelkők elülőben?

Julcsi, sajnálom Peti hasfájását! :S azért tényleg jó, hogy otthon van ilyenkor a párod, remélem, hogy nem is állandósul nála ez a nyavalya!

Sziszka, örülök, hogy a körülményekhez képest jól alakult a péntek!

Mazska, klassz lett a tyúkanyócska!

Boni, hajrá favonat! :)

szerintem Mecsiék otthon gyógyulgatnak! nekem ezt írta legutóbb! remélem, hogy már jól is vannak!!!

új fotók tényleg nagyon jók, én is a minap néztem! Aproo, azért nem semmi a pocakod! :) ja, és a szomszédasszonyom, akivel voltunk ma gyártelepen, ő kérdezte, hogy mikor szülsz, ki volt akadva, hogy még van hátra bőven! :)

velünk azt hiszem, hogy minden okés! szerdán megyek a G1be, picit tartok tőle, remélem, hogy minden okés lesz! Barbi rémsztorija a 10. heti vetélésről eléggé megijesztett, bár úgy érzem, hogy nem lehet gond! Beni meggyógyult, pöttyöket várjuk! ... ezek vannak!

sophie27

és végül egy Beni friss...

Kép

ja, és tán Mecsi kérdezte az avatart... újat szeretnék, aztán azért került le a mostani! :)

sophie27

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést egyáltalán nem jól , Áron még mindig köhög olyan felszakadozósan, de legalább már csak nappal.
Én most katasztrófa állapotban orr bedugulva, néha meg taknyom-nyálam egybefolyva, most kezdek tüdőből köhögni -hörögni is. Pénteken gyerekdokinéni megnézett engem is írt fel két gyogyit mit vegyek 4000ft maradt a gyógyszertárba :shock: egy orrsprayre és egy bogyóra.
Itthon maradtunk és mama már vasárnap reggel itt volt, most épp levitte Áront kicsit hintázni, Így legalább pihenek. Apája útnak indítva egy hét Brüsszelbe, pénteken ha úgy ér haza lehet lemegyünk hétvégézni mamával.
Andimék is ilyen betegek , szenvednek ők is.
A házban ismerőséknél október elején jön a baba, 2hét múlva meg lesz az esküvőjük , szombaton kaptuk a meghívást addigra fittipaldik kell hogy legyünk. Sőt már jövőhétre a wellnes miatt.
Voltam kombinált teszten negatív lett az eredmény, sejtettem, de azért örülünk.

Megnéztem mindenkinek az új képeit picassán , olyan jókedvű mindenki! szépek a kirándulós képek! Az én uram nem tudom ilyenre rávenni sajnos irigy-irigy!

Barbi barátnődhöz kitartást, nagy meló lehet akkor nála, de örülök hogy ilyen jó hatással vagy rá és hogy hallgat is rád! Várjuk a képeket a kirándulásról! Akkor most kicsit jobb a helyzet az uraddal megvolt a békepuszi? Honnan van erőd ennyi mindenre:shock:

Julcsi mi lehet ez a vasárnapi front Petinél?? :? Hasfájás minél előbb husssss........ Egy rossz nap belefér a sok jó mellett ,pihenj.

Mazska ez a tyúkanyó nagyon jó lett jó ötlet!

Zsófi Beni mokesza már alig látszik :D TE amúgy hogy vagy terheségileg, remélem téged elkerül a rémróka.

Aproo pocakméret nem semmi és még hol a vége, meddig növeszted még ? :P Nagyon szép a kertetek.

Boni elvileg az ikeásat is lehet bőviteni más fajtával, egyeznek a végek!

Ritus ti hogy vagytok?
Pöttöm nálatok mi újság otthon?
Niki mit süt-főzöl mostanság?
Meg mindenki más akit még nem említettem.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Áron friss ::: :lol: :lol:
sexisen néz még betegen is produkál :)
Kép
mamával mentem homokozni
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

ZSófi hol lehet ilyen cupi sapit venni?fiam megőrülne érte :lol:

MEcsi ÁRon is nagyon huncut, meg BEni is!

Ikeás favonat megvéve :lol:
Vendég

JA és ZSófi MINDEN RENDBEN OTTBENNT!!!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Jaj, csajok ne is mondjátok, tudom....rettegek is, mekkora lesz a végére, ha már most ekkora Mazsola. Levivel ekkora volt a poci kb. amikor mentem szülni.

Barbi, hajrá nagytakarítás, mi 3 hét múlva kezdjük, ha kész a füri végre.

Julcsi, nagyon jó képeket tettél fel. Eni csúzdázása édes.
Pocakfájást sajnálom! De tényleg milyen rendes, hogy akkorra időzít, amikor apa is elérhető.
:roll: :D

Boni, voltatok végül? Mert nem taliztunk kinn....mi tescos 100 dbos vonatszettet vettünk, nekem nagyon bejön, Levi még csak a mágnese részre gerjed, a sínekre nem igazán, de alakul. Vicces volt, mert teszen 11 körül volt, tescoban meg 6000ért adták karácsonykor.
Azt viszont én nem tudom, hol lehet egyéb kiegészítőket venni. pl. rendőrautó a sínekre, meg traktor. Ikeában nem láttam...
És igen, ált. mind kompatibilisek.

Mi börzéztünk vasárnap, Levi totál kikészült, élvezte, de kimaradt a szunya, így este6kor akart aludni. Fél8ig bírta, és onnan ma reggel negyed9ig se kép se hang.
Persze tű a szénakazalban, hogy az ember konkrét dolgot megtaláljon, pár apróságot vettem, de inkább ráugrom a teszre, vaterára...
Ma meg Levi egész nap a pocakomat simizte, trogyis puszikat adott a kistesónak és néha meg akarta hámozni a pocakot, mint a narancsot, miközben bőszen mondta, hogy "tejó ki, tejó ki". Aztán amikor mondtam, hogy még nem lehet, akkor békésen megnyugodva közölte, hogy "tejó szuszó, tejó szuszó". Imádom a kölköt.
Fülészeten minden okés, egyik fülébe van még folyadék, másikban semmi, de dokinéni szerint ez a hosszú ideje tartó pangó fülgyuszinál nem nagy gáz. Még két hét fülsapi, antibio nem kell már, de mi még adjuk 2-3 napig, mert most kezdtük meg, és ha még van folyadék, Peti így döntött. Aztán két hét múlva újra vár vissza. Végre egy alapos doki!

Mazska aranyos a tyúkocska, ez még lemaradt.... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na, Boni, megelőztél.... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Végre én is tudok írni egy kicsit!
Boni, ez mit is jelent pontosan, amit Zsófinak írtál? Beültették???
Vagy most kezdted el szedni a gyógyszert?

Nekem még nem volt időm a képekre, talán ha elaludt Málnus...

Viszont Áron és a Beni nagyon édes, ez a szexis nézés csúcs, nekem bejön :D
Mecsi, gyógyuljatok meg most már!

Apró, nagyon édes lehet Levi!!!Örülök, hogy végül megúsztátok a szúrást!

Mazska, köszönöm! Édes ez a tyúkocska, és látszik Laurán, hogy imádja :D Milyen volt a színház? Mit néztetek? Kicsit irigykedek, nekünk még csak egyszer sikerült eljutni, amióta megvan Málnus.

Julcsi, mit használtok végül a pocakfájásra? Mi segít?

Zsófi, csak optimistán, nem lehet semmi gond!

Barbi, Gyuri Bácsival lezsírozva a cseresznyézés ;)
Hihetetlen mennyi energia szorult beléd, nem a terhesség végén szokott ez így lenni :D Férjeddel minden oké?

KÉrdés:

Milyen fogkrémet használtok?
Épp most néztünk utána, hogy a fluorid tartalmú fogkrém szinte egész Európában be van tiltva, mert sok egyéb tulajdonsága mellett rákkeltő, nagyon rosszakat írnak róla :(

Mennem kell, Málnus reklamál!

<
sziszka78
Tolna

Na, visszatértem:

Mecsi, gyógyulgassatok, mert most már jönnötök kell, hogy lássuk egymást!

És nagyon édes Beni is meg Áron is! Zsófi, tényleg csúcs ez a sapi!!!

Sziszka, nem tudom, van egyáltalán olyan fogkrém, amiben nincs?
Levi egyetlen fogkrémet fogad el, abban van az tutti. Rá is van írva, hogy legyünk a gyerek közelében fogmosás közben, hogy le ne nyelje...hihi, persze majd egy egy évesnek meg tudom magyarázni, hogy gargalizáljon és köpje ki. Merthogy azóta mosunk fogat....vicces egy szövegíró.

Ja, és képzeljétek, megvolt az első motoros balesetünk. Én nehezebben viselem ezeket az eséseket, mint hittem.
Anyósoméknál benn a lakásban kicsúszott Levi, és lefejelte a széket, meg a padlót, amivel nem lett volna baj magában, ha nem harapja szinte át két fogával az alsó ajkát. Így viszont iszonyúan vérzett baromi mély két fognyom van ott és most már csak úgy néz ki, mint akit nagyon szájon vágtak, de tegnap sötét lila volt és rá volt dagadva a felső ajkára.
Jaj, úgy sajnáltam a kis Drágát, ez bizti nagyon fájhatott neki. Persze negyed óra múlva folytatta a pörgést és ugrálást, ezért még estig 3x felszaladt és vérzett. Anyósom mindent moshat kis a tombolószobában, szépen néztünk ki utána. Mint akik vmi utcai harcos buliból mennek haza.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Fluoridmentes fogkrém: Mi a nenedent gyermekfogkrémjét használjuk és a Forever-es aloes-ban sincs. Állítólag minden fogkrémben az adott korosztálynak megfelelő mennyiség van, ami még nem káros, de én is inkább óvakodom tőle.

KépKép
jazmin2005

A mi hétvégénk a bringázás jegyében telt. Pénteken a Kopaszi gáthoz cangáztunk (Ádám szabadnapot kapott), szombaton Criticalmass volt, vasárnap meg a fogaskerekűig bicikliztünk, onnan meg kirándultunk. Egész jó bicikliutak vannak már, ahol biztonságban érzem magam, de azért még messze elmaradunk a nyugattól. Hollandiában például végig a terhesség alatt ajánlott a bicózás, de itthon kicsit rizikós a közlekedési morál mellett..

Talán nem írtam, de Emmának újabb durva balesete volt 1 hete. Egy ideje nem kötöm be a babakocsiban, mert olyan kis óvatos, és hagyom, hogy pl. szembe forduljon velem. Hát egyszer csak felém fordulva felállt, majd huncut mosollyal elengedte a kapaszkodót... Hát magasról (jó nagy a kocsi) hátraszaltózott, fejjel a betonba. Nagy szerencsénk volt, mert ott olyan sok a haja, hogy egy karcolás nélkül megúszta, 5 perc múlva már vigyorgott és énekelt újra, még egy dudorja se lett. De azért jól megijesztett.

Apró, szegény Levi, ez durva lehetett! Remélem azért hamar rendbe jön. Emmának is többször felszakadt még a sebe később, és még mindig látszik a helye egy picit...

Julcsi, nem tudom, írtam-e, de mi Emmánál hasfájásre a tornán kívűl 1 hónapos kora után Gripe Water-t használtunk, és az mintha segített volna. Kitartás, 3 hónapos korban általában teljesen elmúlik.

Mazska, tök jó a tyúk. Jó elfoglalt vagy jövő héten! Ha mégis kicsit ráérsz majd, szólj!

Sziszka, örülök, hogy végül könnyebb volt a temetés, mint gondoltátok. Fogkrém: mi gyerek Elmexet használunk, nyilván van benne fluorid, de szerintem is szinte mindben van. Egyébként svájci márka, és külföldön is árulták, nem hiszem, hogy be lenne tiltva.

Zsófi, Beni nagyon édes, jó a sapija!

Mecsi - Áron is nagyon muci, ez a nézés! Beszéld rá a párod a túrákra! A nátha is könnyebben múlik, ha jó levegőn vagy (persze már a gyógyulás alatt). Persze csak ha nem vagy allergiás...

Barbi, várjuk a fotókat!

sushy

Néhány fotó a Criticalmassról, hátha ősszel mások is kedvet kapnak :)
(Bocsi, hogy mostanában ilyen sokat teszek föl)
Kép
Emma a Criticalmasson a nagypapájával és velem

Kép
Tekerés után piknik és almaevés

Kép
Kis botokkal játszott

sushy

Szisz ZSófinak azt írtam, hogy őnála van minden rendben odabennt,ne izguljon! :wink:

egyébként nekem nem beültetés lesz szerencsére..
elvileg a héten kellene elkezdeni a clostylbegyltet..de még meglátom... :roll:

Aproo édes lehet Levi... már mindenkinek beszél a gyerkőc, mert nálunk halandzsa..... :roll: sajnálom a "balesetet"

nem voltunk, mert Zsiga még nem volt meggyógyulva.. akkor hívtalak volna ám...

Anna szépek vagytok! na én ezért kötöm be babakocsiban... jó,hogy nem lett nagy baj...
Vendég

Anna, én is gondoltam, hogy kipróbálom a gripe watert lassan, mert az infacolt adjuk neki folyamatosan, de ettől függetlenül 1 hétig nem fáj neki, de utána meg igen. Azt is minden evésnél kell adni, vagy milyen gyakran?

Jó lehetett ez a bicajos hétvége :wink:

Majd leragadnak a szemeim... na majd jövök holnap is... Boni, majd írd már meg, hogy mi újság ketteske-ügyben :)

yuyu79

Na, megelőztél... pedig már azt hittem, Nálatok is van valami hír :wink:

yuyu79

Mi is nenedentet használunk, bár nálunk elég nehezen megy a fogmosás... Apa meg én meg sensodynét, a piros az fluoridmentes... Csak mióta ezt használjuk, elkezdett érzékeny lenni a fogam, főleg az édesre... pedig úgy enném mostanában az édességet, de nem tudom :( Úgyhogy áttérek most megint valami másra.

yuyu79

Julcsi, már nagyon régen volt :), de úgy emlékszem, a használati utasítás szerint minden evés előtt kell egy kanállal. Bár mi talán csak 2-3x adtunk egy nap, a kritikusabb alkalmakkor (védőnő így ajánlotta).

sushy

Julcsi és például hétvégén nincs "erősebb" kajcsizás nálatok? gondolok itt a hagyományos vasárnapi ebédekre.. :roll:

mindenképp szólni fogok lányok ha lesz valami ..nem titkolózok. :lol: :wink:
Vendég

Boni, köszi! :) holnap minden kiderül! :) amúgy a Tescoban vettük, de azt hittem, hogy Te írtad, hogy ott lehet most Thomasos cuccokat venni... amúgy nálunk még nincs meg a nagy őrület, csak egyszerűen ez tetszett, meg más nem is nagyon volt...

Anna, de jó, hogy nem lett semmi baj! azért tényleg olyan nagyon könnyen megeshet a baj! :S

Aproo, Levikének jobbulást! sajnálom a bukást! :S

Sziszka, igen, a én parámra írta Boni, hogy minden okés... kicsit feszült vagyok a holnapi uh miatt... remélem, hogy tényleg minden okés lesz...

most megyek, mert bűzlik a fiam! :)

sophie27

JÓ reggelt!
Alszik a család, szabad a gép, ilyen is ritkán van :)

Köszi a fogkrémes hozzászólásokat, az aloest mi is megrendeltük a nagy ijedségre, átmenetileg pedig találtam a Rosmannban egy Cserszömörcés Echinanciás foggélt, abból is beszereztem egyet, de Málnus nem rajong érte. MI is elmexet használtunk idáig, de abban is van, és azt olvastam, hogy igazából ez a minimális sem kell egyáltalán...

Zsófi, gyere és mesélj!

Anna, nagyon csinos vagy, alig látszik a pocaklakó rajtad! :D Nem semmi ez a baleset, képzeld szombaton nekünk is volt. Málnus keresztszüleinél voltunk vendégségben, és ott mi hátradőlünk általában és a két gyerkőc vigyáz Málnusra (oda-vissza imádják egymást, 10 és 7 évesek) Viszont a nagyobbik nem volt otthon, mi meg úgy hátradőltünk, hogy valahogy fel sem merült bennem, hogy a kicsi meg még egyedül kicsi ehhez. Meg is lett az eredmény. Csak egy kicsit lépett el mellőle a garázsba, Málna máris bele esett a kerti tóba :shock: :shock: :shock: Szerencsére rögtön észrevettük, de teljesen el is merült, aztán felállt, és sírt, akkor értünk oda, szerencsére csak 70 cm a víz. Nem is ázott át teljesen a harisnyája, de így visszagondolva sokkal nagyobb baj is lehetett volna, utána már egy pillanatra sem mertem egyedül hagyni...Másnapra még a náthája is elmúlt, szóval még csak meg sem fázott, nagy szerencsénk volt!

Apró, ez is nagyon durva, azt hiszem most indul majd a balesetes szezon :( Nem is tudom mit csinálnék ilyen helyzetben :(

Julcsi, én csak arra emlékszem Grip Waterről, hogy egyáltalán nem használt, és szinte az egész üveggel ki kellett dobjam, amikor lejárt a szavidő....akkor inkább próbáld meg a borostyán láncot! szerintem.....

Boni, általában nálunk is csak halandzsa, illetve most kezdi mondani a szavak első szótagját, de még nem igazán értjük hogy mit akar. Most a legédesebb szava, hogy viccesen magunk között Dugónak hívjuk a cumiját, és két napja egyszer csak elkezdett mutogatni, hogy kéri a cumiját, és közben kiabálta, hogy dugó, dugó :lol: A vasárnapi kajálások nálunk is nagyon durvák :roll:

Csandi már szinte mindennapos csajok, bármikor szülhet, kicsit szorítsunk neki :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Tényleg, kb 1 hét lehet neki vissza, ha jól emlékszem... akkor mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!

yuyu79

Szisz ez nagyon durva!!!!! :shock: tényleg ott volt az őrangyal!

megvan az állatkert bérletünk, úgyhogy mehetünk bármikor állatlkertezni!

csütörtökön meg leutazunk zalába, mert Zozának és ZSiginek egy napon van a névnapja és megünnepeljük családilag, ráadásul anyák napja is pont arra esik

:lol: :lol: :lol: :lol:

ZSófi na én csak az úszócuccokat láttam.. akkor mehetek vissza :lol:
Vendég

sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak Csabi beteg lett, vasárnap éjjel felment a láza nagyon, és már napok óta hasmenése van. Láza ma reggel már nem volt, és a kedve is jobb, de a hasmenés még megvan sajnos. Ha nem múlik el holnapra, akkor vissza kell mennünk tenyésztésre, remélem nem calici vírus. :( úgyhogy tegnap is meg ma is hanyagoltuk a sétát és játszóteret, szegényke olyan bágyadt és anyás volt, nem tudtam semmit csinálni, fogta a kezem állndóan és nem engedett el sehova maga mellől.
Ma már azért jobb a helyzet, volt a Papával sétálni, addig én tudtam takarítani legalább.
Nálunk Thomas kismozdony őrület van, állandóan azt akarja nézni a TV-ben, a DVD-ben már csak ez a lemez van egyfolytában :)
Mindig miondja, hogy SIHUHU.
Csabi nagyon sokat dumál már, mindent mond utánunk. Tényleg nagyon kell vigyázni, mit beszélünk, mert mindent utánoz. :)))

Hétvégén mi is kirándultunk, a hármashatár hegyre mentünk megnézni a siklórepülősöket, utána meg délután kibicóztunk a nemzeti színházhoz.

Beni nagyon édes ebben a sapiban :) Nem olvastam vissza, de jól gondolom, hogy bárányhimlős volt?
Zsófi, UH-n mi volt?

Mecsi, nálatok már így megy a WC-zés??? mi most jegeltük a bilitémát, nem nagyon érdekelte a dolog. az elején tetszett neki, de aztán nem foglalkozott már vele, hiába próbáltam játékosan a dolgot. :(

Motoros balesetek elég durvák tudnak lenni. sajnos Csabi is néz mindenfelé, csak előre nem aztán a szúrós bokorban köt ki, vagy nekimegy valami szilárdabb dolognak. Hiába mondom neki mindig hogy nézzen előre.....de hát mennyi ilyen lesz még!!!!

Mindenkinek jobbulást, akik betegeskednek, kismamáknak meg pihenést és sok türelmet.

Puszi: Lei
lei

Lei, nem, még csak lehet, hogy az lesz... együtt ücsörögtünk a gyerekorvosi váróban 2 bárányhimlős gyerkőccel... igaz, nem érintkeztünk, de egy szakértői oldalon rákérdeztem, és azt írta a nőci, hogy elég, ha 5 percig egy légtérben vagyunk... szóval királyságos! remélem, hogy nem kaptuk el mégsem! mert tényleg nem hiányozna még ez is... :S

Csabinak jobbulást!

Csandinak mennek a drukkok a kis Lelle Hajnálkához!

Boni, jó utazást nektek! klassz 7végétek lesz akkor! remélem, hogy nekünk is! a holnapi uh-n minden kiderül! vettem ma hűtőmágnesnek valót, azt kapják az anyukák, a pici uh fotójával... :oops: igen, akkor irány vissza a Tescoba! :) én itt a tököliben vettem, szóval gondolnám, hogy mindenhol van... ez elég kicsi itt nálunk!

sophie27

Sziasztok!

Apró, Anna, Szisz! Nem semmi balesetek! Jó hogy nem lett nagyobb baj sehol! Bár Levi vérző szája láttán én is biztos halálra ijedtem volna....

APró! Jó, hogy túl vagytok a temetésen, és nem volt gond Málnussal!

Barbi! Hogy neked mikre van időd! Még másnál is takarítasz? :wink: De haladás, hogy vmi eredménye van leglább a barátnődnél...
Pároddal remélem kisimultak a dolgok!

Betegeskedőknek jobbulást!

Bili-Wc ülőke: Nem gondolom, hogy nagyon sok múlik az ülőkén. Szerintem ha itt az ideje, szinte bármelyikre rá fog ülni a gyerkő. Én beköltözés után, nyáron tervezem, hogy elkezdem pelus nélkül hagyni Répát. Majd meglátjuk.

Ultrabrutál napom volt tegnap... Péntektől a háznál ügyködtünk. RÉka már olyan igazi jó kis házépítős csemete. Mindig tetőtől talpig koszos-homokos, de szerencsére jól érzi ott magát. APja vasárnap hazajött, mi mardtunk mert muszáj volt, hétfőre is.
Reggeli induláskor a szállásról kipakoltam a kocsiba, meg elrendezem a szobát, addig RÉka egyedül volt lent az ismerősöknél, és játék helyett végig ordított. Ezután az ment, ha eltűntem, kb 3 perc után ordítva keresett. Szóval nem volt egyszerű az építkezésen. De miután visszaértünk Pécsre itthon is folytatta, pedig már múlt héten tök jól elvolt a többi ittlévő gyerekkel, nem is hiányolt 1 órán át. Aztán csak rosszabbodott a dolog, minden mozdulaton hisztizett, és ez ment már vagy 2 órája. Se kipakolni,semmire nem volt időm. Csabim is tovább maradt bent, mint ígérte. Este 8-körül jött a dráma, hogy apja megelégelte a hisztit, és berakta RÉkát ruhástól a hideg zuhany alá. Nem tudtam lebeszélni róla, mert hogy kiskorában vele is ezt csinálták, mert hogy ez segített... Szegénykém úgy de úgy ordított. Én meg lent bőgtem.... Persze Réka meg nem hagyta abba. Végül nálam, az ölemben nyugodott meg.
Esti alvás szerencsére gond nélkül ment, és ma meg már arany gyermek volt. És amit észrevettem, hogy kibújt az első nagyrágó fog, vagyis a 17. fogacska is megérkezett. Szerintem ezért volt olyan vacak a tegnap....
Na megyek, mert ébred.... Még este bekukk

panna1

Sziasztok!

Csajok megkaptam mailben Stahl Judit össze szakácskönyvét, érdekel valakit?

Megyünk kosármeccsre, este leszek még...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Panna- hú, durva ez a hideg zuhany! Gyanítom, nálunk is kipróbálná a papa, hogyha úgy gondolná, hogy segít. Mostanában Emma jó gyakran kihozza a sodrából, amikor fáradtan hazajön a munkából. Úgy tűnik, ez az életkor a fogzás és a hiszti jegyében telik (legalább is nálunk). Emma félénksége még erősebb, és csak olyan dolgoktól fél, amitől nem kéne (nem volt rossz tapasztalata). Pl. cica, kutya, bogarak, fűtőtest, hűtő oldala, másik baba... Az utcán állandóan megijed, és a lábamba kapaszkodva hisztizik. Állítólag ezt szimbolikus félelemnek hívják, és komolyan kell venni. Én mindig próbálom magyarázni, hogy nincs semmi baj, megsimogatom a cicát/kutyát, stb, de egyelőre nem használ. Remélem, hamar elmúlik.

Sziszka, engem érdekel a szakácskönyv. Tudod az e-mail címem? Ha nem, küldöm priviben. Előre is köszi!
Húzós a kerti tavas baleset, én is nagyon megijedtem volna. Azért nagyon ügyes Málna, hogy a neki nyakig érő vízben fel tudott állni!
Jó kosármeccset!

Lei, Csabinak jobbulást, remélem nem calici vírus!

Csandira én is sokat gondoltam mostanában. Lehet, hogy már meg is van Lelle?

Boni, éljen az állatkert-bérlet!

sushy

Sziszka, nagyon durva ez a kerti tavacskás eset! szegény Málna, marhára megijedhetett, hát még ti! :S szerencse, hogy nem történt semmi komoly!!! ;)

Stahl érdekelne engem is! :)

Panna, ez a hideg vízes zuhany! nálunk egyszer volt, hogy lefröcsköltem az arcát, mikor éjjel, tök öntudatlan állapotban hisztizett, mint a franc, de semmit nem ért! :S remélem, hogy nem állandósul ez a probléma, szerintem biztos a fogacska volt a lúdas!

sophie27

Sziasztok!

Szisz, engem is érdekelnének a receptek! Hú, Málnus szegény, meg Ti is. Még jó, hogy voltak "vizes alapok", sztem ezért nem ijedt meg annyira.

Csabinak jobbulást!

Anna, jók az új képek nagyon, meg a vonalzó!

Panna, mi is mostuk párszor már Levi arcát, ugyan hideg zuhi nem volt, a fejét lehűtöttem, amikor elkapta a harci hiszti. Nálunk bevált..... :roll:
Kitartás, mert most ez egy ilyen időszak.

Tényleg, vki hoz majd hírt nekünk Lelléről?

Mecsi, hogy vagytok?

Zsófi, holnapra nagy drukk. Nem is tudtam, hogy ilyen ajándékot is adnak...aranyosak.
Beni-sapi nekem is nagyon bejön. Lehet, hogy elnézek a tescoba, mert csak egy nyári sapecunk van, az is kicsi.

Mennem kell...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Húúú, nem semmi ez a sok baleset! De hát ezekre kell már számítani. Én komolyan gondolkodom azon, hogy a játszótérre mini elsősegély csomaggal menjek, mert ha ott történik valami, pláne ha nagyon vérzik, nem lesz időm hazaszaladni! Szerencsére idáig megúsztuk a nagyobb baleseteket, vagyis Virág mindig ügyesen esett. Pl néhány hónapja leesett a lépcsőkön, egészen a lépcsőfordulóig (csak nem írtam mert apa vigyázott rá és szégyellte, de már talán túl van rajta).

Panna,
Húúú, a hideg zuhany tényleg nem semmi!! :shock:

Zsófi, Mazska,
Írjátok meg mi volt a vizsgálatokon!!

Boni,
Nálatok most mi a helyzet baba fronton?

Mazska,
Akartam javasolni hogy a héten talizhatnánk, de ha már ilyen sűrű a hetetek meg utaztok el, akkor majd amikor visszajöttök. Mikor is? Amúgy nagyon édi a kakas, ügyes vagy! :)

WC: Virág a wc szűkítőre (Auchanba vettük, párnázott,nagyon bevált!) ráül szépen és belepisil, ilyenkor szuper büszke magára, joggal! :D Viszont a kakilás még nem megy bele, viszont egyre sűrűbben a kádba kakil. Aztán ráültetem a wc-re de ott már nem jön. Szerintem most egy kis kavar van benne, hogy pisilni miért szabad a peluson kívül, kakilni meg nem. Ilyenkor próbálom elmagyarázni, hogy a kádba nem stb stb, de még nem hiszem, hogy érti, hogy miért.... :roll:

Börzén mi is voltunk hétvégén. Én szerencsére sok mindent vettem Virágnak, mármint nyári ruhákat, sokat sikerült alkudozni a kismamákkal. Csak strand szandált nem sikerült vennem.

Sziszka,
Mi Colgate fogkrémet használunk. Én még sosem hallottan, hogy a fluorid rákkeltő lenne...de mondjuk ma már mi nem az? :roll:

Kép
Kép
dia123

Ja meg sütöttünk Virággal Barbiféle tésztából buktát meg kakaós csigát, fincsik lettek, de csak mert ilyen szupi segítségem volt (na meg a recept sem rossz): :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
dia123

Visszatértem...

Virág milyen ügyes kis segítő.
Dia, jó, hogy sikerült kinn vásárolnod! Virággal voltál? Mert én Levivel esélytelen voltam, hogy több standnál megálljak, nekem kutyafutta volt az egész.

Képzeljétek, Peti most hívott az ügyeletből, hogy egy régebbi melóhelye kereste meg, hogy holnap hajnalban indulnának, 3 nap alatt oda vissza Szicíliából kellene egy beteget hazaszállítani mentővel. Dúrva. És repcsizni nem lehet, mert mellkas sérült és be van csövezve. Azt nem tudom hány sofőr lenne, de több mint 3000 km. Annyira neeeeem akarom!!!!!De mondtam, hogy döntse el Ő mert azt meg, hogy ebből vita legyen, főleg elkerülném.
És az meg főleg gáz, hogy van a fickónak biztosítása, de közölte az itthoni biztosító, hogy annyira drága kinn az ellátás, hogy jobban megéri 3-4 embert kifizetni plusz benzinpénz, de nem engedik ott kezelni. Na, ennyit ér a külföldi balesetbiztosítás.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Üdvözletem!

Ma is voltam barátnöt hajtani, már azzal fogadott, hogy wc takarítva és fel van porszívózva. Porszívó az elöszobában a konyhaajtó elött, ahol éppen kiesett a kezéböl. Ettöl eltekintve olyan, de olyan kupi volt és maradt is, mert reménytelen volt ma ebböl valamit kihozni, mert csak másfél órám volt. Kiteregettünk, elmagyaráztam neki, hogy nagy baj lesz az autójukkal, ha nem viszik meglehetösen hamarosan a szervízve (valami gubanc van a motorral: vagy a befecskendezö elektronika, vagy maga a befecskendezö szelepek okozzák a gondot. Nem ég el a befecskendezett benzin egészen, mert túl dús talán, vagy mert nem mindig van meg a gázkeverék robbanása, kimarad pár gyújtás. Ez a benzin a kipufogón keresztül távozik, azt autó füstöl és rémes hangja van a motornak. Fél éve vették... Ha ezt nem oldják meg záros határidön belül, tönkremegy a katalizátoruk is, mert a sok benzin be fog ott lobbanni, összeesnek a kerámia lamellák, elzárják a kipufogógáz útját részben vagy egészben, minek következtében az visszamegy a motortérbe és kis idö múlva fújhatják a motort is. Talán emlékeztek a mi esetünkre Bécsnél, tapasztalatból mondhattam neki.).
A másik a súlyát ill. a családgyarapítási szándékának szólt. Egy fél fejjel magasabb nálam, de 120 kg. Nem is akar fogyni, mert minek, ha amúgy is megint terhes vagy az lesz. Mondtam neki, hogy ez se az ízületeinek, se a terhességnek nem tesz jót, ha ennyire el van hízva. A másik, amit nem értek a mi közös nögyógyászunknál: amióta én terhes vagyok ill. közvetlenül azelött 4 babát vesztett el sürü egymásutániságban kb. mindig ugyanakkor. Alig volt meg a kaparás, 2-3 hétre rá megint terhes volt. Kérdeztem, hogy mit mondott a nögyógyász, nem kéne egy kicsit várni, mire ö értetlenül nézett rám, hogy miért is? Aha. Elmagyaráztam neki, hogy már eleve józan paraszti ésszel elgondolva se normális, ha az ember lánya ilyen sürün és ilyen körülmények között lesz terhes, a méhének és az egész testének kéne a regenerálódás az újabb próba elött, nem pedig csak nyomni neki, mint süket a csöngöt. Azt mondta, hogy legközelebb megkérdi a dokit, de most feltehetöleg 5x-re is terhes, pedig húsvétkor volt az utolsó vetélése. Hát nem tom. Szerintem nem normális, amit csinál.

Szerintem rajtam kívül nem beszél vele senki se öszintén, még a szülei sem. Talán csak mindenki ilyen eszement, vagy ennyire domináns az ö véleménye, vagy ö ennyire naív és hiszi, hogy az ö teste bármit kibír, a fene tudja.

Panna sajnálom a hidegzuhanyt, nálunk is volt már párszor Regönél és Eninél bevetésen hosszas elözetes figyelmeztetések után. Nekem is a szívem szakad meg ilyenkor, de valamikor véget kell vetni az ördögi körnek ezzel a minisokkal. Persze, hogy üvöltenek a zuhany alatt, s csak az öledben nyugszanak meg, de akkor legalább már lehet velük újra beszélni, megnyugszanak és megbeszéljük, hogy miért kellett ezt ilyen messzire vinni és hogy lehetne ezt a jövöben elkerülni. Ilyenkor ezzel együtt nagyon szégyeljük magunkat, de nem találunk más megoldást és még mindig jobb, mint az utód elpáholása. Talán összesen fejenként 2x került rá ténylegesen sor, a többi kimerült a kádba állításnál és a tusoló kézbevételével, már az is hat. :)
A hangsúly azon van, hogy elérjük a gyerekünk tudatát újra, sikerüljön megtörni a kört és újra felvenni a konstruktív beszélgetés szálát. Nagy bocsánatkérésekkel és dajkálással végzödnek ezek a csetepaték, fontosak a határok kiismerésében.

Mai kukafogás: egy hiper-szuperül müködö és ápolt, külön tiszta zsákba becsomagolt és a kukán belül, de annak tetejére helyezett cd-kazettás-rádiós magnó minden csingilingivel, amit csak el lehet képzelni, egyedül a távirányító nem került elö. :) Majd talán holnap!? :)

Megyek lefektetem a bandát. A párom most ért haza a szervízböl, ugyanazt mondta az autószerelö barátja, mint amit ö is diagnosztizált. Hát lesz mivel bíbelödnie a következö hetekben, mire megtalálja annak a rövidzárlatnak az okár, ami miatt folyamatosan riaszt az autónk, ha nincs leszedve az akksiról... Olyan érzéke van az autókhoz, hogy miért nem csinál ebböl tökét!? Én meg jó orvos lennék és az ég egy adta világon nem lennének anyagi gondjaink többet. :)
A problémáink nem oldódtak meg, csak nem beszélünk róla, mert mindkettönknek furcsa helyzet. Jövö hét hétfön leszünk 10 éves házasok. Még sose ünnepeltük meg az évfordulóinkat, mert öt ez hidegen hagyja, gondolom most se lesz másképpen. Sajnos. :( Majd elképzelem magamnak, hogy milyen lett volna, ha lett volna. Ez olyan, mint a nászutunk, amire sose került sor. Azt is addig halogatta, míg értelmét vesztette...

Hát nem ezért szeretem, az biztos. De azért szeretem. :) Most az a legújabb ötlete, hogy vegyük ki a gyerekeket az oviból, mert nem mennek szívesen, de mondjuk mi sem (ez tényleg így van, minden nap könyörögni kell és nem mondják el, hogy miért nem akarnak menni. Ma is kiborult Iminél a bili az ovi hallatán, elkezdett sírni és nem akarta elmondani, hogy miért. Ma este azt mondta, hogy nem mer az oviban kakilni, mert összeszidja a nevelönö, hogy büdöset csinál. Hát ibolyaszagú legyen? Én meg csodálkozok, hogy miért van szorulása a gyerekemnek. Most pl. Regönek, tegnap nem vittem emiatt oviba, ma végre kijött a dugó belöle.). A párom szerint nem tanulnak ott semmit, olyan ez, mint egy pályaudvar a hangulatát tekintve, nagy sürgés-forgás és jövés-menés egy halom idegen között. Tényleg ilyen. Csak akkor hogyan fogok minden gyerek igényének eleget tenni és támogatni életkor szerint a tudásvágyukat? Szociális kapcsolatokban nincsen hiányuk, elvannak szuperül egymással itthon és az oviban is. Egy kis zárt közösség. :) Eninek annyi a házija, hogy ha annak nekiülünk, délután már mást nem is tudunk csinálni, pedig most nem is blokkol. Egy része estére marad, mert a többieket se büntethetem ebben a szép idöben az itthonüléssel. Hát ilyen magvas problémáim vannak.

Csandi ma reggel még egyben volt. Idönként konzultálunk, mert kell neki innen valami, ami ha egyszer szerencsésen befut, akkor majd májusban elvivödik általunk neki. Na ezt jól megaszontam. Egyébként tényleg bármikor szülhet, izgi nagyon!

Fogkrém: Regö és Dönci az Elmexre esküszik, Imi a DM alacsonyabb fluoridtartalmú epres fogkrémjét részesíti elönyben, míg Eni a magasabbat kapja már eperíz nélkül.
Nekünk is volt bilink és fellépönk is egymásután használva, de nem sokáig volt egyikre se szükség.

Puszi és jó éjt, jobbulást a kismamáknak és a gyengélkedö babáknak!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: