A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kata,ez volt a cél,ne agyalj.Lóci gyönyörűen fejlődik.
Hamarosan jön a 3 hós ugrás.Majd akkor "törhetjük" a fejünket.

Kép
v.andi

Kata,még valami a kecskerutáról.Neked hasznos lehet más téren is:
http://gyogynovenyek.szeretni.hu/?i=gyo ... kecskeruta

Kép
v.andi

Sziasztok!

Na, végre ideértem én is. Madar, Kriszti, köszi a hiányolást. :)

Ez az utóbbi két nap csak úgy elszaladt mellettem/tünk, így estére hulla voltam (pontosabban már délre, ez estére csak rosszabb lett). Andrisnak napok óta minden nap van egy nagyobb hisztije, hát nem mondom, hogy jól viselem, üvöltök ám én is vele. :oops: :) (Ebből az apropóból megvettem ma egy könyvet az erőszakmentes kommunikációról, el kéne sajátítanom, mert szerintem ez is a problémánk, mármint hogy nem tudunk megfelelően beszélni egymással) Máté napok óta alig alszik napközben. Általában 7kor kel, délig max 2x20 percet alszik, ebéd után 1x1 órát + esetleg 20 percet még estig. És mindezt nem egyszerre Andrissal, így pihennem esélytelen. Két napja azt hittem kifutok a világból + kitépem az összes megmaradt hajamat.

Ajándékokkal végeztem, holnap jön a futár, már csak a kajához valókat kell megvennem, azt letudom vasárnap reggel nyitáskor, utána boltba ha hajtanak se megyek.

Bocs, ha nem reagálok mindenkire, pedig nagyjából visszaolvastam...

Manó: Míra olyan gyönyörű! :lol: Persze kishaverunk se kutya, de belőle alig látszik valami a nagy bugyola alatt, azért nem dícsérem külön. :wink:

Kriszti: Ati a kanapén, csúcs! Még nem is írtam, hogy mennyire szuper lehetett a vonatozás, irigykedve nézegettem a képeket! :wink: Az Ikeázáshoz, mit is mondjak, kitartást és türelmet... :wink:

Remélem nem hagyok ki senkit, akit láttam: AndiBarni kezes képe szuper, karácsonyiBerni a járókában :) , Marci-Lóri haverok :lol: , Luca 8) , Blankus (így fog majd a fiúk után füttyentgetni), LiliFruzsi mosolyalbum, Mogyoró a sapiban édes, és hát Julcsi az új szemüvegben csodagyönyörűséges!

Timi: Gyönyörűek vagytok! Én is irígy vagyok, de nem a súly, hanem a haj miatt. Úgy szeretnék hosszú hajat, de nincs türelmem megnöveszteni. Sokáig kéne olyannak lennie, amit utálnék, olyan átmenetes-semmilyen.

Kép

Kép
hgrita

Persze, hogy kihagytam valakit :oops: ,

Zsalyam: Nagyon szuper helyen laktok és a gyerekek is nagyon szépek! Ja, és ügyesen fotózol. :lol:

Tengdi, Zsalyam, köszi a további könyvötleteket, mentegetem őket, és már egy évre való összegyűlt. :)

Kata: Nálunk is volt olyan, hogy Máté szinte másfél óránként evett, és ha mértem volna (egyszer sem tettem eddig), akkor szerintem alig lett volna mérhető. De nem sírt utána, nyugodt volt, szóval nem aggódtam. Most kezdünk visszaállni a 3 óránkéntira kb, de a 4 óra megint nagyon messze van, csak éjszaka műxik így.

Én is voltam tegnap fodrásznál, jól megkopasztottak, vagyis megtéptek. Nem mintha itthon nem tépném ingyen a saját hajam néha. :roll: :wink:

Kép

Kép
hgrita

Láttátok már? (ha igen, bocsi, ha nem, akkor jó szórakozást)

http://www.youtube.com/watch?v=XQcVllWpwGs

Szerintem frenetikus!

Kép

Kép
hgrita

Timi.... na milyen színű a kutyunk????

Kép
vikiviktor

Móni... ezt pedig Neked.... :wink: :wink: Kép
vikiviktor

Berni hőemelkedés... hussssssssssssss ... méretek szépek!!! :lol: :lol: :lol:

Kata... tök jó az avatarod... :wink: :wink:

Andi... remélhetőleg már minden éjszakátok hasonló lesz, vagy ennél jobb!!!! Kép
vikiviktor

No látom mindenki alszik... vagy altat... :wink:

Timi... kutyus.... :lol: :lol: :lol: Dorki cumisüvegfogó keze.... Kép

Rita... hooool vagy??? Eltűntél.... :cry: :cry: :cry: tán havat lapátolsz????
vikiviktor

Kata,megmondom őszintén én baromi kíváncsi vagyok hogy mennyit eszik Berni,és már csak januárig lesz itt a mérleg(kölcsönzős),de az qrva mérleg szinte sose mért normálisan!!!!a három hónap alatt 60 %-ban fogyást mutatott,egyedül a heti 1 mérést mutathatja rendesen,mert Berni 150-250 hízik hetente!Azért mielőtt vissza kell vinni még próbálkozok majd én is,mert hát azért szeretném tudni,hogy mi a helyzet...

Ritaaaaaaaaaaa,naaaaaaaaa végreeeeee hogy jöttél!!!!
hát sztem nagyon jókat alszik Máté,egyedül talán az 1 órás lehetne kicsit több,de sztem ez normális!!!Az én hajam most félhosszú,pont olyan átmenetesre van vágva,csak egy jó fodrász kell,aki az átmenetes időszakban is tuti frizut vág!

sutimano76

Viki,hova lettél???

sutimano76

[quote="vikiviktor"][ írta:vikiviktorb]Timi.... na milyen színű a kutyunk????

Kép

Ebbe bele fog kötni Timi,hogy rosszak a fény viszonyok!!!

ne kutyu nagyon édi!!!

sutimano76

Babcika,na azért a 7 hótól még messze vagyunk,mostmég nem ácsorgunk akár tudjuk akár nem,csak annyira meglepedött a dokinéni,hogy gondoltam különleges,mert hogy nem dőlt el a gyerek,ki tudja meddig ácsorgott volna,ha engedi!! :roll: :roll:

sutimano76

Na jó ,ha mindenki elment aludni akkor jó éjt!!!!

Kép

sutimano76

itt vagyok itt vagyok... csak el kellett menjek Kép
ma óránként evett Dóri.... Kép remélem ebből az ugrálásból kiugrálunk hamar.... :? :? :wink: :wink:
vikiviktor

Mi voltunk ma a Fejlődés Neurológián.... Dórival minden ok... csak többet kell hason legyen, hogy a hátizma fejlődjön... doki néni csak nézett, hogy Dóri állandóan fel akar ülni... nagyon kitartó.... :? :? :? viszont még nem szabad... azt mondta, hogy kitámasztani sem ajánlatos még, mert "összecsúszik" a gerince... (főleg ekkora súlynál... :? :? :? :? ) De hason.... hason... hason.... azt mondta szinte amikor ébren van hason legyen.... :wink: :wink:
És képzeljétek mászott... olyan édi volt... a doki néni fogta alul a hasát és ő haladt előre... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: olyan volt , mint egy nagy brekuc.... :lol: :lol: :lol: Kép az én kis brekuckám....
vikiviktor

Rita
hajtépéshez csatlakozom. :evil:
2 napja a világból ki tudnék futni. Annyi különbséggel, hogy nálunk Ábel alszik/aludna. * Korrigálja a bátyját.
Ma megharapta Máté Ábel ujját. :twisted: :twisted: nem direkt, nem agresszióból, de attól ez Ábelnek nem fájt kevésbé.
Kacag rajta Máté, ahogy öcsike nyúl utána, megfogja a ruháját, s a kisszájához akarja húzni. Most az arcát tette oda, nem a karját, Ábel "pofozgatta", ezen szórakozott. Ahogy nevetett, s forgatta a fejét, Ábel a szájába nyúlt, s ő ebben a másodpercben akart valamit mondani, vagy nem tudom, pedig ott voltam 40 centire!!!! :cry: :cry: :cry:
Szívből kívánom sose halljatok ilyen sírást :shock: először a fájdalomtól, de utána már inkább valami sokkos ijedtségtől vagy nem tudom, de borzalmas volt!!!!!!!!!!!
olyan fejgörcsöt kaptam, hogy csak nemrég múlt el.

Arra megy el a napom 90%-a negyed ötig, míg egyedül vagyunk, hogy
1. Ábel tudjon aludni, így Mátét távol kell tartanom, mert már olyan stresszes Ábel, hogy sokkal hangosabb zajra nem ébred fel, de Máté hangjára igen. Mondjuk az sem gyenge.
Szopizni már nem óhajt ha ott van Máté. Szabályosan stresszes a pici a tesótól, aki pedig a legnagyobb szeretettel fordul felé, csak ez a szeretet többnyire lórúgással ér fel, hiszen nem érzi még mit lehet, mennyit lehet.... 60m2 panel, ajtó csak mellékhelyiségen, a többi harmonika ajtó, nem tudom jobban elszeparálni.

2. Ha fenn van Ábel, Máté azonnal őt akarja, játszani akar vele, nagyon édes, de ugye korából fakadóan még nem tudhatja mit lehet mit nem. Addig sem hagyom magukra őket, míg pisilni megyek, vizsem Mátét, aki persze nem akar jönni, elszalad, kiságy alá bújik...vagy játéknak veszi vagy hiszti lesz belőle. Mint ezer másból is.
De az elmúlt két nap!!!!
:evil: :evil:

nálunk Máté érezte a frontot, nem Ábel.

Ábel éjjel 4-szer kel, mert alva eszik, s éppen annyit, amivel elveri az éhségét, ergo hamar éhes lesz újra. Ehhez Máté kelt kétszer, plusz az alvás nélküli hisztis nappalok....
Nagyon fáradt vagyok és karácsonyra még semmi nincs, csak a 3 gyerekemnek a z ajándékok, mondjuk ez a legfontosabb.

*ha bátyus hagyná.

Kép
Kép
tengdi

Süti!

A frufrut én írtam, nem Rita. Sajnos úgy hullott a hajam és nőtt, hogy elől, de csak kétoldalt 2-3 cm-es vékony hajszálaim voltak (amúgy sem túl vastagszálú és nem is sok a hajam). Plusz az egyik oldalon van egy erős forgóm, ami miatt egyébként is figyelnie kell a fodrásznak. Jó fodrász volt ám, csak épp akkor ez nem sikerült...

Viki!

Dóribrekuc! :D:D

Babci!

Ne gondold ám azt, hogy mások is azt gondolják rólad, mint te magadról. Nekem a fodrász azt mondta, tök jól nézek ki, így ennyi gyerek után is, majd hozzátette, hogy én biztos nem így gondolom. Mondtam, igaza van, nem.
De nem csak a kilók számítanak, hidd el. Az is, te hogy érzed magadat, fontos, hogy ápolt legyél, mégha van túlsúlyod is. Egy frizura, egy smink, valami új kiegészítő (épp tegnap vettem bizsu fülbevalókat, pl. kis szolíd függőt, de ehhez a hajhoz épp jó, és olcsó volt (van állandóra arany fülim, de jó időnként mást is hordani)).
Barátnőmnek is van túlsúlya, de épp a múltkor néztem, hogy nem az jutott eszembe, hogy "jaj, de kövér", hanem épp az, hogy milyen jól is néz ki, csini, harmóniában van magával és ez a kisugárzásán is látszik.

Astrid

Kép
astrid

Lili... Fruzsi nagyon ügyes... és már milyen nagy... gyere többször és hozz képet, mert nagyon szép a kis csaj... és mi a szép dolgokat szeretjük.... :wink: :wink:

Móni ..
. küldesz majd nekem is privit, hogy hol kell nézni titeket a vidijón... mert én néztem... néztem... de nem láttam.... Kép És micsodi súlya van Mogyorónak... :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Kép

Spickey... nekünk szivacs van... :? :? de szerintem is reklamáld meg!!!! Lehet kicserélik... sőt szerintem ki kellene cseréljék.... :wink: :wink:

Orsi... jaaaaaaaaaaj de gyönyörűséges a lánykád :!: :!: :!: :!: :!: és Keve is édes... olyan "most miattam fényképezel, vagy a hugi miatt" nézése van.... :wink: :wink: :wink:

Manó..
. igen anyu asztmás... plusz 13 évesen műtötték és kivettek lebenyeket... és anélkül nehezebb.... :? :? :? :? most meg ráadásként elkapta tőlem a nyavalyát.... :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: DE már jobban van... volt dokinál és kapott bogyókat.... :wink: :wink: :wink:
Eszem meg Ákoskát... milyen édesen alszik.... :lol: :lol: :lol: :lol: méghogy nem alszik.... még bizonyíaték is van, hogy de.... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: Míra csudiszép kiscsaj... :wink: :wink: :wink: :wink:

Timi... huuu dejólnézelki.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: és Dorki tiszta Te... (nooo igaz tiéd apát még nem is láttam... :shock: :shock: :shock: :shock: de ezt jól eldöntöttem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) 57... én már 67-el is kiegyeznék... :wink: :wink: :wink: nyah majd ki is fogok.... :) :) :)
vikiviktor

Timi.... rozmaringnak szerintem már kampec... :( :( :( de azért próbálkozz vele... hátha.... Mi ma vettünk egy szerencsehozóbambusztanyósomnakatescoból.... és kint felejtettük a csomagtartóban kb 3 órát.... (mert még nem adtuk oda... nemhogy odaadtuk volna... fejetfalbaverős szmájli.... ) Holnap meg kellene tőle szabaduljunk.... :wink: :wink: :wink: hátha addig még kibírja.... :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Sziasztok

Csak gyors életjel... köszi a gyógymanókat, komanndókat. Még kellenek. Én nem jobban, kicsi persze elkapta nagyon sokat köhög, tüsszög és nagyon taknyos. :cry: :cry: Párom is elkapta, 2 napja nagyon ramatyul van ő is.
Anna, nyithatnál a picen házi praktikák mappát. Bizti van még ott, ahonnan a fokhagyma való... :wink: egyébként is szeressem, a mézet utálom, de muszájból megy az is. KÖSZI
Csajok ne hari, hogy külön nem, de minden baba gyönyőrű, egy két anyucit is láttam, akik szintén. Kutyukról nem is beszélve.
És hiányoztok és nagyon nem jó, hogy minden jó témából és hülyülésből kimaradok.
Múlt héten voltunk védőnéni és kereken 3 kilo és 10 cm a születéshez képest. Vagy ezt már írtam? Akkor bocsi.
Majd próbálok jönni és mesélni. Ma szét akartam robbani, kicsit ideges lettem.
Na jó éjt, puszi mindenkinek!
bex13

Manó... Míra betegség... hüle vírus huss huss huss :? :? :? :? küldök sok sok gyógymanót... huss huss husss.... 1000 * Kép

Szeremlei képek... és Móni bagoly beköltözős fátok hu dejól néz ki.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszti...
KisAti már nem is olyan kicsi.... :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: miylen durcásan áll ott a hóban.... :) :) :) Kicsi Luca nagyon édi.... Gergő fehér szempillája.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Astrid,én nem frufrut írtam, hanem frizut(frizurát).... :roll: De tőled kérünk a picre új hajas képet ám!!!!!Eddig mindenki megmutizta!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]
írta:
sutimano76Én is leszek karikor,hisz egyszer valaki azt mondta,hogy "ti vagytok napközben a családom" ,és az ünnepeket én a családommal szoktam tölteni!!!! tehát tuti jövök!!

Én is én is én is én is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha nem jönnék még a végén kigyógyulnék a függőségből.... Kép

Atit utolérő álommanó... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Bex
Gyógyulást nektek, édes picurka biztos szörnyű neki is nektek is, még 2 évessel is borzalmas egy náthás légutas betegség ( ill minden betegség ) nemhogy egy 3 hónapos pöttömmel.

Kép
Kép
tengdi

Viki,a szerencsehozós bambuszt bent hagytam költözéskor nyáron a kocsiba,szép lassan levelenként ment tönkre.....jaaaa,kb 40 fok volt a kocsiban.....de egy kedves ismerősöm valahogy rendbe szedte és most pompázik a gyönyörűségtől....én érzem ahtását...ez a szerelmünket,életünket szimbolizálja...volt egy másik a büfénkben élt 3 évet és utána kipusztult és a büfét is be kellett zárni....én hiszek benne!!!!

sutimano76

minden kép nagyon drága!
Vagyis nem akép, hanem akik rajta vannak.

Máté bezzeg nem tud így kidőlni, mint KisAti! :( Múltkor sokat aludt délután, erre fél négyig :roll: :roll: fenn volt.

Mira, Luca, Blanka, Veronika, Berni gyönyörű hölgyek!

Havas szempillák tetszenek nekem is nagon! Máténak is hatlams szünet volt a fogai között, aztán totál öszenőtt, gondolom ez maradandó fognál is így lesz majd.

Kép
Kép
tengdi

Bex,gyógyulj mááááá meg!!!!!!!!Hiányzol!!!!!!!!!!
[quote]M írta:últ héten voltunk védőnéni és kereken 3 kilo és 10 cm a születéshez képest.
bocsi ,de ennyit hízott és nőtt?????Valószínű,csak első olvasásra voltam szőke,mostanra leesett hogy ja :oops: :oops: :oops: :oops:

Viki.....te is te is te is,de jóóóóóóóóóóó!!!!!
[quote]H írta:a nem jönnék még a végén kigyógyulnék a függőségből....
ettől én is parázok!!

Na mostmár tényleg lépek jó éjt!

sutimano76

Süti
tökjó ötletet adtál!
Ezt kérek karácsonyra.

Kép
Kép
tengdi

Régen minden kisbaba születésekor ültettek egy fát. S mikor felnőtt férfiként elvitték őket katonának, s a fa kipusztult, akkor tudták, hogy meghalt.
De ezt Zsalyam biztos jobban tudja.

Kép
Kép
tengdi

jó éjt mindenkinek!
Andi rád különösen sokat gondolok, ha alvásról van szó!

Kép
Kép
tengdi

megvan! Máté mákteát kap karácsonyra.

Kép
Kép
tengdi

Süti!

Á, még csak 3/4 12, félreolvasok. :D:D Dóri már egyszer elaludt, de most megint ébren van...
Kép előbb-utóbb lesz, de lehet, hogy csak a karácsonyi kötelező fényképpel...

Bex!

Minden családtagnak (picikének különösen) jobbulást! :):)

Tengdi!

Hát nem lehet így egyszerű a két fiúval.

Bambusz: hát én nem hinnék... :D Erről eszembe is jutott az esküvőnk. Volt egy olyan része a szertartásnak, amikor 2 külön gyertyával meg kellett gyújtanunk a közös életünket szimbolizáló 1 gyertyát... Hát mi meg is gyújtottuk, majd a sajátunk elfújásával sikerült azt is elfújni :D:D, mindössze pár másodpercet égett... Hát mi úgy nevettünk (az anyakönyvvezető azért korrigált, meggyújtotta a mienket, majd mi megint a közöst). De ha ezen múlt volna a közös életünk hossza... Pedig több, mint 11 éve történt mindez. :)

Astrid

Kép
astrid

Nyah megint eltelt egy óra... s én voltam... Kép

Anna.
... küldök neked gyógymanókat... huss huss huss... Kép jah és egyél annafélefokhagymátmézzel.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Blanki két újjal fütyülése.... :lol: :lol: :lol: :lol: de édes!!!!

Kata... ne méricskéld Lőrincet!!!!!! Igyál sokat!!!! Pihenj amikor csak tudsz!!!!! És hidd el semmi baj nem lesz a tejcsivel!!!!!! :wink: :wink: :wink: Jaaaaaa és semmi stressz... ezért mostantól tényleg NE mérd babót, mert az "csak" stresszelni fog téged!!!!! Tedd rá cicidre amennyiszer csak akarja... és hidd el minden ok lesz!!!!!
vikiviktor

[quote="sutimano76"]t írta:sutimano76egnap el is felejtettem írni,hogy ugye dokinéni mindig megnézi hogyha lábra állítaná,akkor teszi-e egymás elé a lábait,ezt már 2 hetesen is nézte,na tegnap is meg akarta nézni,de Berni fogta magát és megállt 2 lábon,ugyhogy dokinéni kicsit engedett atrtáson,és tök egyedül állt,jó csak pár másodpercig,de dokinéninek egyhén szólva leesett az álla!!!!!erre mondtam,hogy berni ha az ölünkbe ültetjük,fektejük,akkor megemeli a fejét,erre azt mondta az még nem jó,na de ha fekvősebb helyzetbe rakom hogy ne tudja,akkor nyavalyog,igazából annyi hogy nem kényelmesen hátradőlve ül,hanem előretartja a fejét.mostanság pont emiatt utál a pihiszékben meg az autós ülésben ülni,mert ott nem tud előrehajolni!!!

Erre mondta ma a dokinő nekünk, hogy a nap nagy részébe rakjuk hasra, mert a hátizma még nincs kifejlődve... és nem jó ha erőlködik.... hogy ülni akar.... :wink: :wink: :wink: lehet jó lenne ha Bernit is többször raknád hasra... hm??? :wink: :wink: :wink:
Azt mondta a dokinő, hogy ha agyerek nyavalyog hason... akkor többször kicsit próbálgassuk.... :wink: :wink: :wink: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.12.17 00:42-kor.
vikiviktor

Astrid... fodrász.... hurrá hurrá dejó Neked Kép fotót is láthatunk.... :?: :?: :wink: :wink:

Rita... most látom, hogy voltál... csak én 5 oldallal le voltam maradva..... :? :? :? :? dejóhogy Te is voltál fodrásznál... mutizol képet???? Hiszti... megnemppihenés miatt nagy simi Neked és nászasszonyosölelés... :wink: :wink: Kép Videjó tök jó.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Tengdi... ufff nem irigyellek... :? :? :? :? :? nagy simi Neked.... hasonló sírásban volt már részünk... akkor kerültünk 6 hetesen kórházba.... :? :? :? :? :?

Bex... küldöm Nektek a gyógymanókat.... Kép pihenj sokat... és gyógyuljatok meg!!!!!
vikiviktor

[quote="tengdi"]m írta:tengdiegvan! Máté mákteát kap karácsonyra.

Hú dejót nevettem.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Noooo mék aludni... ha holnap (vagyis ma :shock: :shock: :shock: :shock: ) nem jövök akkor alszok egész nap..... Kép

Kép
vikiviktor

Astrid, képre én is kíváncsi vagyok!!

Rita, végül honnan és mit rendeltél?

Viki, örülök h nincs nagyobb gond.

Tegnap megérkezett az etetőszék, nekem nagyon bejön:
http://www.babydesign.hu/kepek/bambi03.jpg

És fél 8-tól háromnegyed 2-ig aludt, akkor kelt cicizni!!!!! :D Utána meg fél 5-kor. Ittam teát tegnap este, hát a bal cici csomósodik, de legalább tej van! :? :D

Még egyszer köszönöm a segítést!

Kép
kata05

olvastam Mindenkit, de most én leszek antiszoc ... ne haragudjatok, de most nem reagálok ... lehet, tegnap volt vmi a levegőben ... vagy a csillagok, mit tudom én, mi miben állt, de ...
1. két napja egyre rosszabb éjszakát produkálnak a gyerekeim, most félóránként ébresztettek, mindegyik óránként, de persze, hogy nem egyszerre ...
2. tegnap apával is sikerült összezördülnöm ...
3. Julcsi szeretet-féltékenység mixe gyanánt simogatás közben fejenüti Veronikát ... csak azt látom, hogy simogatja, majd 2 mp-re elfordulok és üvöltve sír Veronika ... kérdezem Julcsit mi történt ... válasz "kicsit nagyobbat ütöttem a fejére" ... majd zokogva el, hogy Ő csak rosszat csinál stb. stb. ... és kezeljem mindkét gyerek problémáját egyszerre ... tapasztalt, többgyermekes anyukák, vagy bárki ... hogy kell ezt jól csinálni???????
4. Julcsi elkezdte utálni a szemüvegét, zokog, hogy nem akarja hordani .. nem bántják vele, nem az a baj, egyszerűen csak nem szereti, hogy mindig rajta kell hogy legyen ...
5. iszonyatosan fáj a derekam, a hátam, a vállam, minden porcikám ...
6. ... és utálok a tükörbe nézni ...
... és ezek csak a mindennapos dolgok feletti extrák ... azt hiszem, most én is kiszaladnék a világból ...

... ilyenkor kell összekapnom és megráznom magam ...

... bocs, hogy így kifakadtam ...

KépKép
KépKép
madar

[quote="vikiviktor"] írta:vikiviktor
[quote="sutimano76"]t írta:sutimano76egnap el is felejtettem írni,hogy ugye dokinéni mindig megnézi hogyha lábra állítaná,akkor teszi-e egymás elé a lábait,ezt már 2 hetesen is nézte,na tegnap is meg akarta nézni,de Berni fogta magát és megállt 2 lábon,ugyhogy dokinéni kicsit engedett atrtáson,és tök egyedül állt,jó csak pár másodpercig,de dokinéninek egyhén szólva leesett az álla!!!!!erre mondtam,hogy berni ha az ölünkbe ültetjük,fektejük,akkor megemeli a fejét,erre azt mondta az még nem jó,na de ha fekvősebb helyzetbe rakom hogy ne tudja,akkor nyavalyog,igazából annyi hogy nem kényelmesen hátradőlve ül,hanem előretartja a fejét.mostanság pont emiatt utál a pihiszékben meg az autós ülésben ülni,mert ott nem tud előrehajolni!!!

Erre mondta ma a dokinő nekünk, hogy a nap nagy részébe rakjuk hasra, mert a hátizma még nincs kifejlődve... és nem jó ha erőlködik.... hogy ülni akar.... :wink: :wink: :wink: lehet jó lenne ha Bernit is többször raknád hasra... hm??? :wink: :wink: :wink:
Azt mondta a dokinő, hogy ha agyerek nyavalyog hason... akkor többször kicsit próbálgassuk.... :wink: :wink: :wink: :wink:

oksa ,értettem!!!

sutimano76

Madar,simisimi neked,sajna még 1 gyermeket se neveltem fel,így nemtok a 2 -ben sem segíteni :(

sutimano76

Sziasztok!

Remélem azért mindenkinek elfogadható éjszakája volt, nálunk, még tart, legalább is Blankának :D 5.45-kor evett, azóta meg még alszik.

Móni! Hát :( Én két gyereket nevelek, de én sem tudok segíteni, mivel ugyanez a dilemmám. Jancsika még nem " bántotta" a hugát, de ő meg mondja, és ki tudja,mikor váltja be? :? Tegnap is kutyafuttában sepertem a havat, hogy nehogy legyen valami kis konfliktus közöttük. Aztán megálltam az ablak alatt, és figyeltem, vajon mit csinál vele, hát a " ne ugrálj a nagy ágyra" kérésemet rögtön megszegte, kb. 50 cm-re Blankától felugrott az ágyra, én mivel nem történ baj figyeltem tovább, odament és bekapcsolta az egyik zenélő játékot... egyelőre ennyivel megúsztam. Nálunk is megy mostanába a sírás, meg az elbújás, ha mondjuk felordibálja az alvó kicsit, és rászólok. Meg most ez a heppje, hogy , rámnéz, közli: " Hülye" és pár másodperc múlva hozzáteszi " vagyok" és ezzel táncol az idegeimen, meg persze ezt tarkítja jobbnál jobbakkal, csak a később kimondott " vagyok" a jellemző. És nem tudja lekötni magát, most is, ideült a géphez, aztán nem telt el 20 mp, közli netezhetek, ő mesét néz, majd mikor meg ideülök, idejön vergődni,hogy ő sosem gépezhet és én mindig ezt a " hülyeséges babás oldalt " nézem :)
Na most aztán sokat segítettem mi :oops: ?

Kép
babcika

Babcika, Süti: kösz :) ... valahogy úgy van ez, hogy már az nagy segítség, hogy van kinek elmondani, meg az, hogy közben az ember megfogalmaz dolgokat, meg kimondja és leírja ... és már ez segít kitörni abból a körből, amin rágódsz/rágókod ... :wink:
Olyan tanácstlan vagyok amikor azt látom, hogy tudom, hogy szeretni, de vagy "megfojtja" a szeretetével (szinte belemászik az arcába, -1 cm-re, áttörve minden intimszférát) vagy dirrekt (bár nem tudatosan), de bántja, ilyen nem túl nagy ütésekkel, hanem ez amolyan elfojtott agresszivítás szerű, lefékezett ütés, de ütés ... nem is a fizikai fájdalom lehet ebben a rossz ... és akkor fontos, hogy ezt is lereagáljam, beszéljünk róla ... és Veronikának is éreznie kell a biztonságot, hogy számíthat rám, hogy ha kell megvédem stb. stb. stb. ... néha amikor Julcsi gyömöszkéli, olyan segélykérő pillantásokkal néz oldalra és keres ... na, ja és akkor még itt van az, amiről Te is írsz, hogy persze, hogy a szeme előtt hadonászik 2 cm-re valami olyan játékkal, ami tuti alkalmas arra, hogy kiszúrja a szemét, vagy ugrál tőle 5 cm-re és bármikor rázuhanhat vagy .... vagy .... vagy .... igyekszem már én is csak akkor rászólni, ha nagyon muszáj ... de azért kódolva van ebben a veszély, egy esetleges baleset lehetősége ....

húúú, most látom az órát ... húznom kell, mert 10:30-ra Bp-re kell mennem

majd jövök ...

KépKép
KépKép
madar

Jó reggelt!

Bocs, hogy nem tudok nagyon reagálni, de még mindig nincs időm visszaolvasni... :(

Azt szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy fiam mostanában leginkább 2 óránként éhezik meg? Mikor lesz, hogy 4 óránként fog enni. Tegnap éjjel is 3-szor kelt fel, pedig általában 1-szer szokott...

A Ti babáitok bírja a hasratevést napközben? Tomi nagyon küzd ellene, és nincs is ereje nagyon kinyomni magát, de asszem ez csak a 4. hónapban lesz időszerű...

Peppino
Kép

Kép
peppino

Jó reggelt!

Móni,a szívemből szóltál,én napok óta ilyen andiszoc vagyok.Az 1. 3. 4.pontot kivéve,nálunk is ugyanez a helyzet.Nekem a kamaszom csinál még "gondot".Sapkát nem vesz,converse tornacipőben megy el,ugyan bőr,de nem tudom rávenni,hogy hordja a melegebb cipőt.2 hete könyörgök neki,hogy menjünk el végre kabátot venni,áhhhhh :twisted:
Sajna 2 kisebbhez nincs jó ötletem.Kitartunk,biztos jobb lesz.
Most itt süt a napocska,ez azért feldobott!

Kata,tejcsi szuper.Engem is rendesen ellátott tejjel ez a tea.Ma már szerintem nem is iszom.Tegnap elég sokat volt cicin Barni,gondolom az is rásegített.Azért utána kérdezek,mert nekem erre azt mondták,lehet folyamatosan inni.

Tengdi,köszönöm a ránk gondolást.Egész jól alakultunk.Ez a 6 kor fürdés nálunk bejön,mert fél 8 ig tuti alszik Barni,és 10-11 nél előbb nem is kel fel.Így este a kamaszkámra is jut időm.

Barni felkelt 8 kor.evett,aztán apával tojtak egyet,utána 9 körül hatalmas sírásba kezdett,ciczett,elaludt,azóta alszik. :shock: Nem szokott ilyenkor visszaaludni.Pedig sétálni akartunk menni,amíg süt a napocska.

Az ikres barátosném említette,hogy amikor ilyen picik voltak az ikrek,mint Barni,ő a szopi párnára tette őket hason,ahogy Süti teszi a pokrócot Berni hóna alá.Tegnap kipróbáltuk Barnival.Egész kényelmes volt.Én voltam a hülye,mert úgy éreztem le van csúszva,meg akartam igazítani,na azt nem kellett volna,mert onnantól üvöltés volt.

Kép

Kép
v.andi

Bocsi,most csak Manónak egy kérdés:Giraffe Club SH-269 babakocsink van és nem tudom,hogy a hordozót hogy kell rátenni.Tudnál nekem esetleg segíteni?A neten sehol nem találtam erről infot.Köszi
Vendég

Sikertült,összeraktam!!!!!Én voltam a béna!!! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: