A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hellóka,
megvolt az első éjszakánk, 2 óránként keltünk! :lol: LEfeküdtem fél1-kor, aztán 1-kor keltem, 3-kor, 5-kor, 7-kor, 9-kor, minden alkalommal szopi, megnyugtatás, visszaalvás, most gügyög a kiságyban... kicsit fáradt vagyok! Tegnap egész nap mentünk pihenni nem tudtam, úgyhogy 48 órás vagyok!

Bébikaja ügyben én csak ritkán fogom neki adni, inkább én is a sütőtökre szavazok, de szerintem mindenki maga tudja, hogy neki mi a jobb. Értitek nem? :lol: Lehet, kapni ilyen turmix izét kb. 4000,-Ft (most láttam az Eletronics-ba) olyan mint egy kávédaráló és 1 perc alatt letrutymósít. Nekem az lesz a nyerő.

Emma: Botond múlt héten volt 6200 gramm, most nem tudom hol jár, de majd megmérem.

Na megyek zuhanyozni, reggelizni, zombiból átvedleni

Andrea
Kép
kindernay

Ha már a bio táplálásnál tartunk:

Minden, amit eszel, magadra kensz, stb. elég nagy eséllyel átkerül az anyatejcsibe is.
Pl.:
Az izzadásgátló dezodorok Aluminium-klorid-hidroxid és Aluminium-zirkónium vegyületeket tartalmaznak, amelynek használata a hajban is kimutatható. Eléggé esélyes, hogy ez az anyatejben is megjelenhet. Valószínüleg nem szükséges a baba táplálásához ez a két komponens.
Tegye fel a kezét, aki nem használ ilyesmit...
Az életünk folyamán rengeteg hasonló összetételü terméket használunk.
Ennyit a bio -ról.

Itt egy kis méreglista: http://www.onegrp.hu/mereglista_a.php
Vendég

Szivvi hol vagy?

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Vagyok, csak úgy, mint múltkor Bori, nincs kedvem írni.

kispiskóta

Andi
Köszi! Úgy gondoltam, tényleg csak a 3 hós adatokat gyűjteném! És úgy lenne értelme ha cm-t is látnánk! Szóval aki előtte van még a nagy napnak attól majd az akkori aktuálisat várom ! (persze pár nap plusz-minusz nem számít, de úgyis mindenki megy 3 hós oltásra, ott szerintem - legalábbis nálunk - mérnek is)

Ja Zalánom szerdán kapja meg majd a 3 hós szurit :(

Kép
Kép
emma1976

Emma mi holnap megyünk mázsálásra utána írom az adatokat!

Bridzsi

Kép
esztora

Henchy
sajna így van. De izzadásgátló nélkül - főleg az első 6 hétben - állati szagom lett volna :shock:

Kép
Kép
emma1976

Andi!

Nekem is eltökélt szándékom volt, hogy én kotyvasztom Neki a bébiételt, erre van is faja robotgépem, de amikor bejött a kórházba egy védőnő, előadást tartott, hogy Kecelen épp azért halt meg egy kisbaba, mert az anyukája valamilyen fóliás zöldségből csinált neki bébiételt.
Nem tudom, mennyi ennek a valóságalapja, de szó szerint halálra rémültem. :S
Vendég

Emma!
Hát még nekem.... :lol:
Én is használok sajna.
De igyekszem minél kevesseb ilyen vackot használni, csak nézd meg a tusfürdőd összetételét, majdnem az egész hátulját beborítja csak az összetétele, mi a fenének kell ennyi szar bele?
Vendég

Emma!
Szerintem jó ötlet!

Bogi 3 hónaposan 5290gramm 61cm.
Vendég

Egyébként meg tényleg mindenki maga dönti el, hogy mit ad a gyerekének, csak azért írtam ezeket, hogy azért ha belegondol valaki, egyáltalán nem lehet már a mai világban egészségesen élni, hiába szeretném én a gyerekemnek a legjobbat adni, itt már mérgezett az egész sajna...
Elég nehéz ebbe beletörödni.
Vendég

Aranyosak vagytok, akkor elkezdtem a táblázatot! Előre is mindenkinek megköszönöm az adatokat, nem akarok mindig egy köszönöm-öt írni! Akkor eddig Ilka és Bogi adatai megvannak, aki akarja, hogy betegyem, majd írjy meg, aki inkább nem, arra sem haragszom :D

Kép
Kép
emma1976

persze jövök majd megint.. :lol: :lol: (kiváncsi vagyok ?hét múlva lesz megint olyan pillanat, hogy 1 üzenetnél többet tudok írni, és a reagálásokat nyomon tudom követni..)

amúgy Ilka nem is olyan hájas, hurka sincs csak talán 2-3?... egyszerűen csak nagy :lol:

na gyorsan lecsekkoltam a deostiftem és hát a kb 30 összetevőböl 4volt ismerős... az is víz és illatanyag.. :?
viszont lehet kapni természetes kozmetikumokat is, persze elég drágák és kis kiszerelésűek... de talán ennek tükrében megéri :wink:

manó: igen ovis már mind2.. zajlik az élet 8) :lol:

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke!
És az csak a deostifted, azonkívül még mennyi ilyen dolgot használ az ember csak gondolj bele.
Egyébként hónaaljdeó helyett lehet használni hintőport, az csak 4 összetevőböl áll, igaz kevesebb ideig tart a hatás...

Emi!
Hát ez a hajszárítós hűtőolvasztás megabruta, jót nevettem rajta... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Emma!
Ja neem, nem okoz problémát a kg.
Jövő héten mondok pontos adatokat, akkor megyünk oltásra.

Kinderke!
Nekünk van turmixunk, sztem nagyon jó dolog.

Zsu!!
Nagyon jó a vonalzód! Marci-karija :lol:

Hencsi!!
Jaja, sztem is így van.
A Bio meg egyáltalán nem biztos, hogy Biooooooo..szal erre inkább nem mondok semmit.
Aztán meg mivel fürődjek, zsírral? háhá :lol: engem amúgy annyira nem izgat, inkább élvezem az életet, minthogy mindig ezen agyaljak, hogy mit eszek, stb..mit kenek magamra..
torolve_20131003125716

Nekem volt egy vega barátnőm, aki állandóan finnyáskodott, baromi idegesítő volt, aztán ecce csak evett húsfélét azóta zabálja..szal, pofája lapos, különben ütök Kép
torolve_20131003125716

Hali!
Itten vok!! 3/4 10-ig aludtunk Lilkóval :oops: Ő is cummogott reggel a kezeivel, arra ébredtem. Mi ma kerek 3 órákat nyomtunk. De végre nem sírt hajnalban, pedig szombat reggel óta nincs toj :(

Emma
62 cm és 5780 gr a 3 hós adatok!
Minnyá jövök még, csak emberi formát öltök, itt ülök pizsiben :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi!
Mosószappannal kell fürdeni, tudod amiket nagyanyáink főztek ki... :lol: :lol: :lol:
Meg is pusztulnék ha olyannal kéne fürdeni...
Ja, egyébként amit a boltban veszel zsírt, az is több összetevőböl áll, szal Gurgi azzal sem egészséges fürdeni. :lol:
Na, jol van lépek, nem agyalok itt ezeken, csak azért írtam Nektek, hogy azért érdemes ezeken elgondolkozni,ha már annyira a bio-nál tartunk, persze tenni ellene nem sokat tudsz sajna. :cry:
Ettől függetlenül én is használok egy csomó ilyen vacakot, de azért néha megnézem a boltban, hogy hátha tudok olyant is venni, ami talán valamivel szelídebb összetevőjű.
Ja még egy, aztán tényleg lépek.
Anyukám esküszik a piros zacskós vegetára, mert az milyen jó meg milyen finom kajákat tud csinálni vele, (én már rég csak natur vegetát használok, abban legalább nincs egy rakat Evalami), erre kidrül a napokban, hogy Zsanán sima betonkeverőben csinálták a hamisítványokat, és totál úgy nézett ki mint az igazi... :shock:

Na télleg léptem, pá-sztok.
Vendég

Sziasztok! Nekem is azt mondták, hogy jobb csak bébiételt adni, mert azt mégis jobban bevizsgálják, mint a piacon vett zöldségeket. De nem csak a fóliás cuccoknál van ez így, pl. a répában összegyűlik a nitrát a földből. Na, most legyen okos az ember, én is sokkal szívesebben főztem volna, most meg tétován állok, hogy mi legyen. :?

Emma, tök jó ötlet, köszi! Nekem eddig nem mérték a dokinál, úgyhogy csak saját adatot tudok mondani. mivel szerdán lesz a nagy nap, és 1-2 nap ide-oda nem számít. Dávid 60 centi és 6290 gramm.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Megvolt a keresztelő! Nagyon jól sikerült, 35-en voltunk. Panka nagyon jól vieslkedett a templomban, büszkék voltunk rá! Viszont az egész nap és ez a sok vendég megviselte, eléggé rosszul aludtunk. Remélem, ez a nap jobb lesz.
Majd lesznek képek.

Tápszer: Mivel nekem most pótolnom kell, megkérdeztem a dokinénitől, hogy mit adjak neki. Ő azt mondta, hogy mindenképpen hypoallergén legyen, a BEBA H.A. Start Aktívot javasolta. Nekünk bevált. Totál olyan az íze, mint az anyatejnek. Én nem adok neki ilyen pépeseket. Nem is tudom, milyen az. Majd ha hozzátáplálás lesz, akkor inkább saját "termékekkel" kezdem. Az üveges bébiétel jó szerintem, de tényleg csak akkor, ha megyünk valahova, nem itthonra kajának.

Panna most 4610 g és 55 cm volt. Nem egy dagadék az biztos, de eléggé formás, és má hurkásodik is :D.

Tök arik a bébek!

Kép
zsuzsi**

Nem a tápszerre, hanem a tejpépre gondoltam az ízesítéses felvetésemben, bocsánat a rossz szóhasználatért.
Én viszont abban vagyok biztos, hogy nem ellenőrzik olyan szigorúan a bébikaják alapanyagát, mint ahogy hirdetik magukról. Én ezért szeretnék házi kosztot leggyakrabban. A zöldséget ugyanonnan szerezzük be, a többi hozzáadott anyagot viszont tudom kontrollálni.
Meg szerintem rémes ízük van a bébikajáknak.
Na, de majd Ádám dönt, mi ízlik, mi nem. Remélem, bejön, hogy az kell, amit én eszek. Mert én egész egészségesen tudok enni, ha akarok.
Ja, és már most biot kéne ennünk, ha ezen agyalunk...

Lynia! Szili szereti? Teszteld le eleinte őrajta, aztán jöhet a csukott szemes főzés. Sztem szagról is lehet érezni egy tök édességét, mint a sárgadinnyének pl.

Gurgi! Én ujjszopás párti vagyok, szóval nem mérvadó, amit mondok: éljen! ;) Sztem az a természetes, és mint vki írta, ha majd mászni akar (mert mindegyik akarni fog), akkor majd kiköpi.
Ádám is szopja már. Sztem teccik neki, hogy ő irányítja. Olyan büszkén néz rám olyankor. Cicizéssel nincs gond, ha éhes, akkor nyüszi beindul. Mondjuk kezdünk a 2 óránkénti becsekkolásra áttérni, lehet, mégis cicihiánya van? Nem, csak komfortcici hiánya. Arra meg inkább használja az ujját, ölelgetem én eleget ;) (jól megbeszéltem magammal ;) )
és én is voltam vega. de én egyszerűen évekig nem kívántam a húst. aztán megint. de most is napok telnek el hús nélkül.

Emma! Ádám 3 hósan 6410 g, 65 cm volt.
Vendég

Zsuzsi! Panka még csak 55 cm? Egyem meg, kis picurkát. De azért a 4,5 kilóval jó kerek lehet már ;)
Nem csodálom, hogy megterhelte a keresztelő. 35 ember még nagyon sok inger Neki. De jó, hogy jól viselte!

Ja, és akkor újrafogalmazom a kérdésem: miből van a tejpépnek hívott étel?
Vendég

Nekünk 18 fős lesz a keresztelő, és tutti az is kilendíti majd Zalánt... Ráadásul anyósék vasárnap estig ittmaradnak, ami nem baj, csak hosszabbodik a normáltól eltérő helyzet, így a hetünk az oltással nem lesz egyszerű...
De a fiam mintha érezné, hogy készülni kell, most pl. 3 órája alszik :D

Kép
Kép
emma1976

Bori hát sztracsatellából! :wink: na jó ez csak vicc volt! nagyon leragadtam ennél :D
de engem is érdekelne!

Panka, hihi a kis apróság az óriási szemeivel! :wink:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

OFF, DE NAGYON OFF

iszonyat düdös vagyok.
apa engem csesztet a céges dolgaival, de nekem árva szavam sem lehet ha én a kollegáktól nem kapom meg ami nekem kell, mert akkor tuti azoknak annyi dolguk van, hogy nem látják a fejüket.
felmondok
világgá megyek.

ON

Kép
kissmanó

Szisztok!

Nem állhatom meg, hogy ne írjak, pedig utol kéne érnem magam a háztartással és még vásárolni is el kell menni.

Bébi hami: én is csak ajánlani tudom a sütőtököt. Ádikám ipari mennyiségeket tudott megenni belőle. Krumplival pároltam össze a darabokra aprított sütőtököt és a levével hígítottam. Később csirkehusit főztem hozzá. A canadai (csülök formájú) sütőtöknek magasabb a cukortartalma, édesebb. Sütve is jó, csak higítani kell, mert nagyon sűrű a babának.
Borinak teljesen igaza van a bébiételek ízével kapcsoltaban. Néha még csak kicsit sem hasonlít az igazi zöldségekből főzöttekére. És én sem vagyok benne olyan biztos, hogy valóban olyan szigorúan ellenőrzik. Ha jól emlékszem a HIPP-nek van biozöldségekből készült bébiétele, de kóstolni nem volt alkalmam. Én maradok a sajátkészítésű ételeknél főleg az elején. Biopiac nálunk van.
Tejpépek tényleg tejpépek, tehéntejből készült bébipapik. Glutén mentesek a 4 hónaposnak ajánlottak, a 6 hónapon felülieknek ajánlott már tartalmaz glutén tartalmú összetevőt. Amúgy kukoricadarából -azt vízzel megfőzve- esetleg anyatejjel folyósabbra kevert hamihoz ki mit szól? A gluténmentes bébiételek készítésénél rízs- vagy kukoricakeményítőt használnak. Ezek nem tartalmaznak glutént.
Védőnő barátnőm mesélte sok-sok évvel korábban: 3 hónapos kisbabát ment meglátogatni. Éppen ebédelgetett a kisbaba a nagymamával (anyuka nem volt éppen akkor otthon), aki kanállal rakott vmit a baba szájába. Már ez furcsa volt neki és nem állhatta meg a Védőnéni, hogy kíváncsiságból meg ne kérdezte: mit eszik a kisbaba? Nagymama büszkén válaszolta, hogy sajátkészítésű nokedlit csirkepörkölttel.....

Még később jövök,mert az iskoláról -nem felejtettem el- még írni szeretnék.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Üdv!

Vagyok, csak egész nap etetem Ádámot :P
Próbálok visszaolvasni.

A bcg-re azt mondták a neonaton, h akár hónapokig is lehet sebes/gennyes, ha gennyes, steril gézzel meg kell törölgetni.

Szia Ági! :D Mesélj, mi van veletek?! Ádám jól van, eszik szépen?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Bori!
Amit én adok neki tejpépet ennek az összetétele:
30%anyatej-kiegészítő tápszer(csökkentett ásványi anyag tartalmú édes savópor, sovány tejpor, növényi olaj, C-vitamin, vas-III-difoszfát, E-vitamin, cinkszulfát, A-vitamin, káliumjodát, D-vitamin), 22% rizsliszt, maltodextrin, 19%kukoricaliszt, sovány tejpor, szőlőcukor, friktóz, 1.5% őszibarackpor, 0.8%sárgabarcpor, kalciumkarbonat, természetes sárgabarcaroma, , probiotikus tejsavbaktérium-kultúra, vas-III-difoszfát, B1-vitamin, A-vitamin, D-vitamin. Gluténmentes.
Ez a HIPP tejpép őszibarack-sárgabarack.

Biztos vagyon én is benne, hogy olyan szigorúan nem ellenőrzik a bébiételeket, de abban viszont biztos vagyok, hogy azt azért bevizsgálják, hogy attól a zöldségtől ne haljon meg a gyerek mikor megeszi, legalábbis remélem.
Vendég

Ági!
Én is azt csinálom Bogival, bár nem akarom elkiabálni, de evett 140ml tápit, előtte szopott, aztán aludt fél9-délig.
Már meg sem tudom mondeni mikor aludt és birt ki ennyi időt kaja nélkül nappal... :lol:
De jó volna ha beállna ez neki, nem kellene óránként meg másfél óránként kajáltatni, szerintem tuti nem jó a kis gyomrának hogy eszik folyton.
De sajna nem tudok mit csinálni vele, ha csak piciket eszik, azzal egyértelmű hogy nem bírja sokáig...
Na lépek, még eszünk Bogival...
Vendég

Hencsi: nemtom számít -e de én csak ha elmegyek itthonról használom a golyós deot, gyerekem büdösen is imád! :lol: Tusfürdő/szappan, testápoló, arckrém próbálok BIO természetes dolgokat használni... persze amikor elmegyek befigyel egy kis parfüm is :lol: Hát én azért írtam, hogy mindenki ahogy érzi, mert tényleg mindenki mást tart jónak meg minden orvos,védőnő stb. mást mondd aztán te majd döntsd el mi az igaz!... :shock:

Gurgi: üssévazeg! :lol: :lol: :lol: egyetértek, egyébként azért én gondolom, hogy a Bio-nál van olyan ami tényleg bio, pl. a nagymamimnál vidéken... :wink: de félretéve én hiszek benne, hogy kurvára büntetnek, ha ráírod, hogy bio aztán mégse... aztán meg tököm se tudja, majd én termesztek jövőre bio-t...

Mütyürke: hellóbelló! :lol: :lol: :lol:

Tücsi: csirkepöri hmmm :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Kinderandi :D
hát Zalán még csak bírná a szagom, de a férjem nem ugrana rám az tutkó :D

Kép
Kép
emma1976

Jól van Borikám, nyugtató szavak :lol:
Nálunk Samu sokat van kézben (anyukám meg is jegyezte :? )

Na de várjál, beraktam a trapéz alá, egyik kezével ütögeti, fogja a játékokat, másik kezével szopizik és közben felfelé néz, hogy lássan a TV-t. Nagy arc az én kisfiam :lol:

3 órája alszik.
Addig én boltban+piacon voltam (Ati ma itthon nyomja) közben megnéztem egy Almodovar filmet.
:lol:

Kinderke!
Jaja bűntetnek, aztán ki tudja mi megy sumákban.

Zsuzsikám!
Örülök, hogy sikerült a keresztelő.

Tücsi!
Az szép, csiripöri nokival 3 hónapos gyerkőcnek. Laza.
Terheljük csak meg a babóca gyomrát, hajrá... :shock:

Én most káposztás ckvedlit eszem. nyamika.
Lehet, hogy ma befigyel egy kis Gripe Water.
Lassan 1 hete nem adok Samesznak, semmi baja, nem fáj a pocak..és kevesebbet nyöszörög hajnalban.

Manó!
Nyugalom a hosszú élet ritka (ez Ati dumája)

Nekünk anno Pepi cicánk, Kecskeméti bébikaját evett, imádta Wiskassal :lol:
torolve_20131003125716

Basszus tök hideg van, Samunak van egy overálja+ 2 téli dzsekije+hozzá jó kis gatya de még nagy rá :roll:
Hm..

Zsu!
Te hányas overált vettél a C&A-ban??
Én 68-ast, világoskéket..amihez van kesztyű, lóg rajta..
torolve_20131003125716

Emma! Balázs 3 hósan 61cm és 6350g volt.

Ti írtok babanaplót? Bori tudom, hogy ír. Aki ír, az miket örökít meg?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Én írok egy naplót, amikor időm van, de hófordulókor mindig. Beírom a súlyt hosszt, mit csinál már, milyen egy nap. Aztán van egy fotóalbum, azt az uh képtől kezdve vezetem, képekkel, kis szövegekkel...És van a videokamera, az a kórházból hazafelével kezdődik és hófordulókor veszünk fel kb 10-15 percet.

KépKép

KépKép
szivvi

Emma,Domi 3hós 61OOg,63cm.

Dorka én leírom hánykor kel, fekszik,eszik,fürdik.Mikor mosolygott először,hason fekve mikor kezdte el tartani magát,ilyeneket.

Én is Henchy véleményét osztom a biokajákkal kapcs.-ban,senki sem rosszabb anya azzal ha bébiételt ad a kicsinek a sajátkészítésü kaja helyett.
pillangó7

Dorka
Igen van! Azt írom bele: mikor eszik, mikor alszik, mi újat produkál (mosolygás, gügyögés, melyik hangok stb.)

Kép
Kép
emma1976

Gurgi
Én is 68-as C&A-sban sétáltatom Zalánt, és már nem olyan nagy neki

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok

Én is vagyok. Olvasni sincs erőm, a lányok meggyógyultak mehetnek szerdától oviba, én viszont kidőltem, tüszősmandulagyulladás, nekem nem vették ki, nem is volt vele gondom míg a csajaim oviba nem kezdtek járni, másfél hónapja is volt FASZOMKARATE megint szednem kell antibiotikumot és tuti megint előjön PEtrán a szájpenész :evil: Megyek és lefekszem, lázas vagyok, fáj a fejem, nem is panaszkodom tovább, holnap jobb lesz....

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine: hamar gyógyulj meg
Pussz neked

Kép
kissmanó

Emma: mi külön alszunk... :(
Nadine: jobbúlást
Gurgi: Jó cuccok vannak a CésA-ban?

Gyerek ma extra nyügős... mi a faszomkarate lehet?
Valaki gyereke még?

Esztora: nem tudom írtam-e vagy vetted-e de megköszönöm , ha megveszed, mindegy mennyi ideig melegíti fel, csak meleg legyen.

Andrea
Kép
kindernay

KinderAndi feladat teljesítve megvettem neked.(1db volt itt is)
garanciapapír ,blokk eltéve!
akkor 25.-i talra viszem (csak el ne felejtsem)
csatlakozom a nyügösséghez és holnap oltás mi lesz itt....

Vki kérdezte 25.-re tervezzük a B.örsi Ikea talit.

vettem Nyunyinak 2 overallt nagyon édesek (magamnak is 1 kabátot)
ezekhez van kesztyű is .

Bridzsi

Kép
esztora

Andi!

Nekem is van bio zöldségem, apu hozott nekem a kertjükből, sosem szokott permetezni, de mivel nincs hermetikusan lezárva a kertje :lol: a szomszédokétól, ők meg permeteznek össze vissza, így úgy döntöttem egyenlőre nem csinálok neki belőle, marad a kecskeméti bébiétel.
Majd talán karácsonykor én is bevetem a hiper szuper masinám, és csinálom a halászlé turmixot... :lol:
Bogi is szereti a szagomat :lol: , az már más kérdés hogy Robi mit lép rá... :lol:
Én néha tényleg hintőport használok, de mikor nem birom akkor sajna a deó.

Boginak megjelent a szájpenész, de még csak picit.
Dokinéni kérdezi, hogy milyen meleg vn a szobába.
Olyan 24-25fok.
Dokinéni: te jó ég, csak 20-21 foknak kell lennie, ebben a melegben lesz is, és nem is fog elmúlni.
Robi vett ecsetelőt, ha felkel a drágám bevetem neki, nem tudom mit lép rá, azt hiszem ordítás lesz, egy hét múlva szolni kell dokinéninek hogy elmúlt e.
Fasza, én 20-21fokban szét fogok fagyni... :cry:
Vendég

Nadine mielőbbi gyógyulást Neked!

Ckat most ugye nem miattam nem jön?
Mert akkor én elhúzok, ha miattam nem!
Vendég

Csajok!
Szavazzatok már a lurkón, hogy mi legyen a logó!
Eddig még csak 4 szavazat van és ebből 2 a miénk... :cry:
Az ezt akaromban van.
Vendég

én szavaztam.
remélem látszott.

Kép
kissmanó

Már vagy harmadszorra kezdem újra írni.

Nadine! Jobbulást kívánok! Én is onnantól kezdve kezdtem sűrűbben betegeskedni, ahogy közösségbe jártak a fiúk. Mi is edződünk. Ki így, ki úgy. :D

Pillangó! Nem hiszem, hogy a bébiétel "adása" döntené el, hogy ki a jó és ki a kevésbé jó anya. Minden gondos anya a legjobbat akarja adni a babájának. Nézőpont kérdése, hogy ki mit tart leginkább fontosnak. A bébiételes időszak sem tart örökké. Egy éves kor után már "emberesebb" ételeket kapnak a babák. Pl: csirkepörkölt nokedlivel :lol: (A tojásfehérje miatt csak egy éves kor után adható.)

Iskola: A mi kerületünkben sok iskola működik. És ezek között sok jó hírnévnek örvend. Az iskola kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vettünk. Így: szülők véleménye, ajánlása; olvasás tanulási módszerek (képolvasó, szótagoló, stb.), matematika tanulás milyen könyvből történik, van-e tanítás utáni szabadidős tev.-re lehetőség, milyen szakkörök vannak, van-e szolfézsoktatás, mikortól tanulnak idegennyelvet? Az iskola elhelyezkedése (forgalomtól távolabb van-e), megközelíthetősége (gyalog mennyi idő alatt jutunk el oda), van-e nem betonozott udvara, ezek is szempontok voltak.
És természetesen a tanítók személye volt még nagyon fontos. Több tanár ismerősöm és rokonom egybehangzóan erre hívta fel a figyelmemet. (A tanító néni személye nagyon meghatározó a későbbiekben is,de sztem ez már az óvodára is igaz az óvónéniket illetően.) Lehet nagyon jó hírnevű az iskola, de ha a gyerekemmel nem találja meg a "hangot" a tanító néni, nem tud kialakítani vele egy jónak nevezhető kapcsolatot, akkor már a kezdetektől problémák lehetnek a tanulással is. Mi olyan iskolát választottunk, ahol sok lehetőséget adnak a gyerekeknek saját magukat kipróbálni. Van dráma szakkör, rajz szakkör, kézműves sz., számtech.sz, röplabda sz., futball sz., sakk szakkör , nem is tudom már fejből, hogy még ilyen szakkörökre lehet jelentkezni. Nincs osztályzás, csak szöveges értékelés. Sokszor mennek színházba, kirándulnak. És még amit nagyon fomtosnak tartok első helyen van a mozgásra, sportra való ösztönzés. Ebben a tanító nénik maguk is részt vesznek. Pl. a legutóbbi futó és kerékpáros fesztiválon a tanító nénik nem csak szerveztek, agitáltak, hanem maguk is beneveztek. Egyikük kerékpározott, a másik t.néni pedig a maratoni futáson vett részt.
Még sok dolgot tudnék írni. Pl.,hogy itt nincsen fekete pont. Csak mosolygós arc és szomorú arc létezik a piros pont és a csillag mellett. Na, lehet, hogy ezt most jól összecsaptam, de mentségemre legyen, hogy harmadszorra írom és sietnem kell a nagyokért. Bocsi, hogy hosszúra sikeredett.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Andi-Andi, így hogy lesz kistesó :?:

Kép
Kép
emma1976

Csirkepöri galuskával, hm, fincsi, mi? 8)
Szóval akkor lehet keményítővel főzni fél éves kortól? Az fain, mert én annak nem érzem másabbnak az ízét, mint a lisztnek. Viszont a tehéntejen még vacillálok. Nem szívesen adnék azt sem 1 éves alatt…

Hencsi! Nagyon köszi, hogy leírtad a tejpép összetevőket!
Pillangó! Persze, persze! Mindannyian a legjobbat igyekszünk adni. A vélemények meg persze, hogy különböznek! :D

Biora visszatérve: ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon – hogy a klasszikust idézzem. Kb ott kéne kezdeni, hogy mit evett az a marha, akinek a trágyájával a nagyanyám zöldségeit plántálták ezelőtt 80 évvel… minden átmegy. :evil: :evil: Vhol olvastam (tvben láttam?), hogy a szüleink fiatalkorában betiltott növényvédő szerek kimutathatóak a mi vérünkben. Ergó a gyerekeinkében is. Fúj piacgazdaság!!!
Dolgoztam vega étteremben, igyekeztünk biot beszerezni, de a termelő aszonta, a bio ott kezdődik, hogy óriási betonkádba teszel földet, 5 évig vmi gabonát termelsz rajta, fóliát húzol fölé (az esőben ugyanis ott a szmog), tisztított vízzel locsolod, és akkor lesz biora alkalmas a föld. Vetőmag és trágya esetében ugyanez, csak pepitában!

25-e tali :( oltásra megyünk du, asszem nem fárasztom le előtte. Vagy mégis? Hm…
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: