Már vagy harmadszorra kezdem újra írni.
Nadine! Jobbulást kívánok! Én is onnantól kezdve kezdtem sűrűbben betegeskedni, ahogy közösségbe jártak a fiúk. Mi is edződünk. Ki így, ki úgy.
Pillangó! Nem hiszem, hogy a bébiétel "adása" döntené el, hogy ki a jó és ki a kevésbé jó anya. Minden gondos anya a legjobbat akarja adni a babájának. Nézőpont kérdése, hogy ki mit tart leginkább fontosnak. A bébiételes időszak sem tart örökké. Egy éves kor után már "emberesebb" ételeket kapnak a babák. Pl: csirkepörkölt nokedlivel

(A tojásfehérje miatt csak egy éves kor után adható.)
Iskola: A mi kerületünkben sok iskola működik. És ezek között sok jó hírnévnek örvend. Az iskola kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vettünk. Így: szülők véleménye, ajánlása; olvasás tanulási módszerek (képolvasó, szótagoló, stb.), matematika tanulás milyen könyvből történik, van-e tanítás utáni szabadidős tev.-re lehetőség, milyen szakkörök vannak, van-e szolfézsoktatás, mikortól tanulnak idegennyelvet? Az iskola elhelyezkedése (forgalomtól távolabb van-e), megközelíthetősége (gyalog mennyi idő alatt jutunk el oda), van-e nem betonozott udvara, ezek is szempontok voltak.
És természetesen a tanítók személye volt még nagyon fontos. Több tanár ismerősöm és rokonom egybehangzóan erre hívta fel a figyelmemet. (A tanító néni személye nagyon meghatározó a későbbiekben is,de sztem ez már az óvodára is igaz az óvónéniket illetően.) Lehet nagyon jó hírnevű az iskola, de ha a gyerekemmel nem találja meg a "hangot" a tanító néni, nem tud kialakítani vele egy jónak nevezhető kapcsolatot, akkor már a kezdetektől problémák lehetnek a tanulással is. Mi olyan iskolát választottunk, ahol sok lehetőséget adnak a gyerekeknek saját magukat kipróbálni. Van dráma szakkör, rajz szakkör, kézműves sz., számtech.sz, röplabda sz., futball sz., sakk szakkör , nem is tudom már fejből, hogy még ilyen szakkörökre lehet jelentkezni. Nincs osztályzás, csak szöveges értékelés. Sokszor mennek színházba, kirándulnak. És még amit nagyon fomtosnak tartok első helyen van a mozgásra, sportra való ösztönzés. Ebben a tanító nénik maguk is részt vesznek. Pl. a legutóbbi futó és kerékpáros fesztiválon a tanító nénik nem csak szerveztek, agitáltak, hanem maguk is beneveztek. Egyikük kerékpározott, a másik t.néni pedig a maratoni futáson vett részt.
Még sok dolgot tudnék írni. Pl.,hogy itt nincsen fekete pont. Csak mosolygós arc és szomorú arc létezik a piros pont és a csillag mellett. Na, lehet, hogy ezt most jól összecsaptam, de mentségemre legyen, hogy harmadszorra írom és sietnem kell a nagyokért. Bocsi, hogy hosszúra sikeredett.