A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

Sziasztok lányok! :)

Én anyukáméknál voltam Érden, szombattól, ma de-tig, nagyon szuper volt. Nagy kertesházban laknak, Domcsi is nagyon jól érezte magát, persze közre játszott még az is, hogy nagypapi és nagymami elkényeztették :). Nem volt jó ma hazajönni a panelba, bevallom őszintén, de kellett, mert holnap ügyet kell mennem intézni a városba, meg vasárnap jön a legjobb barátnőm, ő lesz Domó keresztanyuja és péntekig marad! Szerintem azutáni héten megint megyek anyuékhoz! :)

Örülök, hogy jól sikerült a tali lányok, és jól éreztétek magatokat! :)

Remélem mindenki jólvan! :)

Teszek fel Domóról én is pár képet, ami a hétvégén készült!

Puszi

Liza

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Ja, ma mértem Domót, és 4860 gramm! :)

Kép
elizabeth25

sziasztok Lányok!

Judithappynek gratulálunk és jó egészséget és sok tejcsit kívánunk. Magunknak meg sok képet!!! :lol: :lol:

Nikole sajnálom ami veletek történt, de reméljük, hogy mostmár minden rendben lesz.

Akíra az ilyen balestek előfordulnak és még mennyi minden fog történni. De hát ez a szülők dolga, hogy aggodjanak. :lol: Örülök, hogy nem kellett tápszert adni Kyrának és sikerült visszahozni a tejcsit!!

A babák nagyon tündériek!!!!

Nálunk is volt tegnap egy elég ijesztő dolog, fürdetésnél mikor már kivettük Dávidot és be volt tekerve türülközöbe még beszélgettünk vele, erre szegénykém félre nyelte a nyálát és elkezdett fuldoklani azt hittem megfullad. De neki is könnybe lábadt a szeme sőt a nagy ijedségbe még be is pisilt. Utána jól megpuszilgattam szegénykét.

Mi tegnap mértünk és 5800g-osak vagyunk. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Krisy, jól nödögéltek :) ti is! :)

Kép
elizabeth25

Sziazstok csjok újra van net:D:D:D:D:D:D:D:D
visszaolvasok aztán jövök újra ezerrel :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok lányok!

Lenne egy kérdésem!! :)

Domóra jók a 62 ruhái, pont ma tűnt fel, de úgy nem tulajdonítottam neki "nagy jelentőséget". DE most hogy elaludt az ágyába és kivan nyúlva, olyan hosszúnak tűnt, és...gondoltam megmérem, és 62 cm-t mértem...lehetséges ez????53al született!

Kép
elizabeth25

Elizabeth: Nekem azt mondta a doktornő hogy átlagban egy hónapban 2 cm-et nőnek. De lehet, hogy a kórházban elmérték, mert azt nem hiszem, hogy 9 cm nőt volna ennyi idő alatt. Egyébként érdekes mert Dávidra már a 62-68-as ruhákat adom és van amikor azok is kicsik, sőt most vette neki egy body-t amire az van írva, hogy 6 hónapos korra, gondoltam sokáig jó lesz, erre tegnap ráadtam és éppen hogy jó. Tehát szerintem a ruhák is elég hülyén vannak méretezve.

Lenne egy kérdésem ki mikor kezdi el ismertetni a babával az új ízeket? Pl gyümölcsök? Szerintetek 3 hónapos kortól már lehet?

krisy79

Szia Nika üdv újra köztünk!! :lol: :lol:
Gratulálunk Gergőnek az 5 hónapos szülinapjához!! :lol: :lol:

krisy79

Elizabeth
Ezt én egy kicsit soknak találtom. A sarkáig mérted vagy a lába ujjáig? Mert a lábát sarokkal lefelé kell lemérni a feje tetejétől a sarkáig. Ha a 62-es ruhák jók rá, akkor nem valószínű hogy 62 cm. Zita 63 cm most, és a 68-as badik is épp hogy jók rá. Most kezdem el neki a 74-eseket. A pelenka sokat felvesz a badiból, ezért a vállánál már nagyon passzosak, és a nyakánál is már nagyon lenn van a kivágás, majdnem a cicijénél. :lol: :lol: Szóval ezért kell nekünk nagyobb. De gondolom ez másnál is így van. De aztán lehet hogy tényleg akkora, csak az egy kicsit sok szerintem 1 hónap alatt. :lol:

berzkat

Berzkat a hasán feküdt és a lába újjáig, de ha a sarkáig mérem, akkor 58-59 cm....az már reálisabb, gondolom! :) Nem? (Akkor ennyit a ruha méretezésekről :) ). Amúgy jövő héten lesz két hónapos, úgyhogy már nem egy! :)

Kép
elizabeth25

Elizabeth25
Az már reális. És tényleg úgy kell mérni, a sarkáig.És akkor 5 -6 cm majdnem 2 hónap alatt. Az teljesen elképzelhető. :lol: A ruhaméretezés sok mindentől függ. Zitának sok olasz cucca van, ott gondolom kissebbek a babák. 8-9 hónaposra való ruhákat hordunk majdnem 4 hónaposan. Szóval ezekre a méretekre nem lehet adni, csak a szemünkre. :lol:

berzkat

csajok annyit artítok a pár nap alatt nem semmi :d

Köszike krisy79 :D Hát igen 5 hónap nagyon gyorsan száll az idö:) megvan a pihenöszék Gergö imádja.

Vitte: költöztünk azért nem volt net.

Csajok gyerekkelköltöznio nem semmi.De ez a lakás olyan mintha a nyolckerböl a rózsadombra költöztünk volna.minden közel van kicsit több a bérleti díj de nagyobb a lakás minden müködik és Gegeét sem viselte meg nagyon:) annál inkább ez a nagy meleg. éjszaka alig alszik de majd csak renbe jön és kicsit hül az idö és akkor majd alszik rendesen :)

Még van egy két dolog amit el kell pakolni de nagyjából berendezkedtünk :) anyós már nem nyitja ránk az ajtót 5 percenként ez most jó egy részröl viszont meg kellett oldanom a boltba járást.Beiktattuk a kengurut.Hála istennek nagyon jól viseli és hamar tudunk vásárolni :)

Egyenlöre ennyi

Ja és Judithappynek : nagyon nagy grula a babához és sok örömet hozzá sok sok tejcsive:)

nika70
Salgótarján

Krisy 79
Elméletileg az alma és a meggy valamint az őszibarack leve adható lenne. Én most kezdtem el adni Zitának, majdnem 4 hónaposan. Ízlik neki. :lol: De még nem adok neki minden nap. Most meg hogy volt nálunk a családban ez a betegeskedés, nem is adtam neki, mert egy kicsit ment a hasa, és nem mertem, mert nem tudtam volna hogy most a gyümölcstől vagy a betegségtől megy a hasa.
Almalevet boltit adtam neki, de meggyet leforráztam, lehúztam a héját, kimagoztam és leturmixoltam. Barackot szintén. A meggyet is megette, de a jó érett édes barack nagyon ízlett neki. Ja, és kiskanállal adtam :P . Szoktatom, hogy mire jöhetnek a jó kis sütőtök és répafőzelékek, addigra már tudja hogy mi az a kanál. Kicsit szöszmötölős, mert a szopástechnika miatt több jön ki mint be, de már elég ügyesen csinálja. CSak a textilpelenka mosás, hipózás elég macerás, de ez vele jár.

berzkat

Na ma már volt két kakis pelus, és szerintem már nem olyan nyálkás, és ami lényeg, hogy nem véres! Bocsi, hogy leírom mindig, de szerintem az újdonsült anyucikat ez nem zavarja, ha igen szóljatok, és berekesztem a témá, csakhát én már rettegek, mikor bontom ki a pelust, hogy mi lehet benne :cry:

Csináltam pár képet ma az én kis hősömről! Marci nem egész három hónap alatt 9 cm-t nőtt!

A ruhák méretezéséről csak annyit, hogy nekünk van 56-os, 62-es, és 68-as rucink is. És míg némely 56-os hatalmas, néhány 68-as éppen hogy jó. Szóval én is úgy veszek neki ezt-azt, hogy hozzámérem. Csakhát néha elég nehézkes, mert Marci is hason alszik, és van, hogy a lábait teljesen felhúzza, kis seegét pedig az egekig felnyomja :lol: :lol: :lol: Szóval nem egyszerű!!!

Elővettem a pihenőszéket, ezt is kaptuk, mint a másikat, de az olyan kis béna ehhez képest! majd akarok venni hozzá olyan színes, lógós játékot, amit fel lehet rá valahogy tenni. Biztos még jobban ellesz majd akkor benne!

Kép

Kép

Kép

Kép Tetszik az új pihenőszékem!

Kép

Kép
Kép
nikole

sziasztok!

na mostmár mi is az "ütődöttek"táborába tartozunk.

ma volt itt unokahugom és míg én ettem ő vigyázott a Patrikra.egyzsercsak egy nagy puffanás és sír a gyerek.na mondom apunak leesett az ágyról.odafutok unokagugom sírva hozza a síró gyereket és mondja hogy csak egy pillanatra fordult el.elvettem a picit akinek egy perc múlva semmi baja nem volt csak egy picit piros a feje az eggyik oldalon.keresem unokahugom és látom hogy ő még mindig sír.de nagyon és remeg.jó 10 perc volt mire megnyugtattam hogy nézze a gyerek már vigyorog meg játszik.nincs neki semmi baja.komolyan a végén már majdnem jobban sajnáltam unokahugom mint a saját gyerekem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ez van.de bezzeg ha reggel nem rakodok össze nincs semmi mert nálunk minden a földön van .pléd,diszpárna,meg egykét ruha darab :oops: :oops: :oops: mivel ebben az óriási szobában nem férnek el máshol.ha nem rakodom össze akkor egy nagy kupac puhára esik rá.de mindegy,nem lett semi baja és ez a lényeg.

szóval akivel még nem fordult elő ilyen annak tessék még 1000 szer jobban figyelni minden apró részletre.

de amúgy észrevettétek hogy az utóbbi napokban sorra történek balaesetek a babókkal.remélem nem lessz következő egy jó darabig.
kismama18

ja az ütődöttekért nem megharagudni ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!az csak vicc!!!!!!!!!!!!!!!
kismama18

körkérdés:a császáros hegemen és egy picit fölötte lett egy kis piros, fájós dudor, mint egy kis pattanás kezdemény. Mi lehet ez? jön ki belső varrat? Volt már valakinek ilyen?

Kép
gyanixi

Haliho!

Nikole
, jo hogy jobban alakulnak a dolgaitok, de amit a korhazrol irtal, na az HORROR!!! De jo, hogy tulvagytok rajta. De azt azert remelem, nem irtad komolyan, hogy akar egy kicsit is magadat okoltad?!

Krisy: Ez a nyalfelrenyelos story nalunk is volt mar tobbszor is, Luca ilyenkor ugy bepanikol, hogy mire felkapom, mar homorura fesziti magat es uvolt, mint soha. Kegyetlen. Kemeny lehet ilyen kismebernek lenni, ez a sok hulyeseg!

Megyek, sirdogal, jon az uzsi

Pussz

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Először is: JUDITHAPPY óóóriási gratula! Siess vissza és írd meg mi volt, hogy volt és képeket is kérünk!!!

Nálunk megy a légkondi, szinte egész nap. Az ebédlőben van, oda szigorúan nem megyünk Balázzsal, vagy ha átmegyünk rajta, akkor csak rohanva. Mondjuk 25-26 fokra van belőve, de az pont jó.

Eliza!
Domcsinak mekkora haja van! Nagyon aranyos! Az tetszik a legjobban, amikor elaludt a kezedben, ja és a törölközőbe bebugyolált!
Balázs 3 hónap alatt 13 :!: centit nőtt. (51,5-el született, 3 hónaposan 64,5 volt) És dokik mérték. De szemmel látható, hogy mekkorát nőtt, mindenki ki van akadva, hogy még csak 3 és fél hónapos, mindenki többnek nézi.

A ruhaméretekre tényleg nem lehet adni. Nekünk is még 68-as a legtöbb rucink, de sok közülük az örökölt, azok már kicsit megnyúltak. De venni már csak 74-eseket veszek.
A héten kaptunk az egyik ismerőstől egy zsák ruhát. Hát én annyira örültem neki. :lol: Szerintem most őszre alig kell venni már valamit, esetleg bodykat. Eddig szinte senkitől nem örököltünk semmit, mert csak lányos ismerőseink vannak. De ezek irtó helyes cuccok!

Nikole!
Helyes Marci a pihenőszékben! Főleg a kutyussal. Mi a kutyusotok neve? Olyan okosan néz, biztos imádni fogják egymást Marcival!

Nika!
Tök jó, hogy túl vagytok a költözésen! Nem lehetett egyszerű! Majd tehetnél fel képeket Gegéről, biztos tud már megint valami újdonságot! :lol:

Kismama!
Az a lényeg, hogy nem lett nagyobb baj! Gondolom, hogy az unokahugi megijedt! Szerintem ilyenkor ha nem a te gyerekedről van szó és úgy történik valami, még jobban megijed az ember. Legalábbis én így jártam egyszer a hugim kislányával. Nem lett semmi baja, de olyan lelkiismeretfurdancsom volt, hogy rám bízták és én még vigyázni sem tudok rá.

Gyanixi!
Nem tudom mi lehet az a piros valami. Nekem nincs semmi, nem is fáj. A belső varratnak nem kellene kijönni, vagy igen? Ha fáj, szerintem mutasd meg dokinak!

Tegnap elmentünk az egyik isminkhez. Van egy jó nagy betonmedencéje meg egy kicsi gyerekmedence. A fiúk (férjek) fürödtek a nagyban, de az én férjecském már régóta arra pályázott, hogy Balázst megúsztatja a kismedencében. Én persze rettegtem, hogy hideg, nem teljesen tiszta, megbetegszik majd, stb. De annyian voltak körülöttünk, hogy nem kezdhettem el Vele vitatkozni, úgyhogy bevitte a vízbe. Na, gondoltam majd ahogy beteszi a vízbe, veheti is ki, úgy fog a Balázs ordítani. Hát a mi drága kisfiunk úgy vigyorgott a vízben, mintha minden nap medencében fürdene. (mondjuk ő halak jegyben született, én rák vagyon, Apa meg vízöntő :arrow: szóval van kötődés a vízhez bőven)
Itt vannak a képek: (ne haragudjatok, de egyiket sem tudtam kihagyni :roll: :roll: :roll: )

De most már eldugolok!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

sch.judit

Helló!

Gratulálok az újdonsült anyuciknak!

Gyanixi:Nekem nem volt ilyen,csak tippelni tudok.Nem tudom,mennyire van lent a sebed,de én arra gondolnék,hogy szőrtüsző gyulladt be és lesz egy pattanás szerű valamid,na ezt jól megmondtam,de reméljük,semmi komoly!

Nikole:Marci gyönyörű,nagyon helyes kisbaba!

Mi ruhából a 68-asokat hordjuk,pedig 61 cm-es Gergőke,de vettem már olyan 68-ast,ami rá sem ment.

Kérdés:Ad valaki a babának tejbegrízt vacsira?Mi már próbáltuk többször,nagyon ízlik neki,de ugyan úgy felébred hajnalban,mint tápival.Pedig állítólag ettől minden baba ,,beájul" és végig alussza az éjszakát.

Mi kb. 2 hete adunk neki almalevet,olyat is amit itthon csinálok,meg üvegest is.Ma adtam neki először almapürét burgonyával az üvegesből.Nagyon ízlett neki.

Megvolt a 2 hónapos szuri is,hát nem mondom,volt sírás bőven,de hamar megnyugodott.

Tegnap pedig újra dokinál voltunk a szeme miatt,kész horror volt.
Születése óta könnycsatorna elzáródása van.Először csak kinyomták a gennyet neki,de tegnap meg is kínozták szegényt.
Kapott érzéstelenítő cseppeket a szemébe,aztán elvitté és nem mehettünk be vele,csak azt hallottuk a folyosón,hogy keservesen sír!Amikor végeztek,behívtak és megláttuk a tálcán a műszereket,amikkel dolgoztak.Volt ott fecskendőn hosszú,vékony tű,szike,meg szonda,meg egy tű hegyes valami,úgy nézett ki mint egy szemöldök szedő.....Szegénykémet alig tudtuk megnyugtatni, nagy szenvedésében,ki is hagyott egy kajálást,végig aludt!Jövő héten újra megcsinálják neki,reméljük akkor már nem lesz többé ilyen gondja.

Na jó,már nem untatlak titeket,csak még teszek fel egy-két képet.
Nálunk ilyen a babaúszás:
Kép Kép Kép Apával a medencében Kép
Vendég

Benkoka, Judit tündériek a babák!

Domót is kb. két hét múlva kell vinni a két hónapos oltásra, de én nem bírom, mikor szurkálják,tuti, hogy bőgni fogok! Az összes vérvételnél kint sírtam az ajtó előtt, mikor még kórházban voltunk, és szülés után vettek tőle vért! Én ezt az egyet nem birom! :cry: :cry: Ti hogy viselitek?

Lányok hány hónapos kortól lehet adni gyümileveket, ilyesmit, a tejen kivül?

Puszi

Liza

Kép
elizabeth25

sch judit: sajna most egy hét alatt nem tanult semmit a régieket tökéletesíti. most már oda vissza fordul meg biztosabban fogja az üveget de most nincs újabb kép majd ha lesz teszek fel ígérem :)

nika70
Salgótarján

én már egy hete kezdtem itatnio gegét gyümilével a szentkirályinak az nagyon izlik gegének :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Hű,mennyit írtatok,mióta nem voltam!!!

JUDITHAPPY:GRATULÁLOK!!!!!!!!
Babaképeket is szívesen kicsinyítek :wink: :wink: ...

Nikole:
Jaj,te szegény! De rossz ilyeneken átmenni!!!! Eleve tiszta ideg az ember,mikor beteg a gyerek. Hát azon a higiéniás kérdésen kissé kiakadtam volna én is. Miért,mit olvasott le rólatok??? Felteszem,nem valami szakadt,koszos göncben voltatok..

Macsek:
Én kb. 6 hónapos korukig alszom velük. A saját szobába szoktatást nagyon jól meg lehet oldani:nappal eleve altasd ott (rakjátok oda az ágyat,éjszakára meg mózeskosár,vagy valami..),és mivel már ismerős lesz neki,nem fog sírni.

Szegény Radicseráról majd írok,mind annak issza a levét,hogy a kórházban rá se néztek. (Pl totál befelé forduló a mellbimbója,nem tud szopizni a baba..)

Jaj,nehogy elfelejtsem:
GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰEK A BABÁK!!!!!! :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

növés:

Patrik 5 hónap alatt 19 centit nőtt :shock: :shock: .és ezt nem én mértem. :lol: :lol: szóval a havi 2 nél többet!szerintem ez is baba fügő.ki így, ki úgy. :lol: :lol: mi a 74 es rucikat hordjuk,de van még olyan 68-as is ami jó ránk,sőtt olyan is ami nagy. :shock:
kismama18

Sziasztok!

Tegnap este megvolt az első hasról hátra fordulásunk :)
Én olyan boldog vagyok! Persze nem akkor fordult, amikor apucija ott volt, szóval lemaradt a nagy eseményről, de azért örült neki, remélem ma megismétli :lol:

Elizabeth!
A centi néha csal! Ezt nem azért mondom, mert lehetetlen, hogy 9 centit nőjjön, csak azért, mert én is így mértem Kyrát 62 centinek, (55el született) és erre kedden mérte a védőnő és csak 59 volt :shock:
Szóval...de persze lehetséges, csak inkább a védőnői kütyübe kell bízni :wink:

Én az új ízzekkel megvárom a 4 hónapot! Elvileg mindenhol én ezt olvasom, hogy a 4 hót azért meg kell várni! A 6 hót én tuti nem várom meg, de a 4et igen! Ugyhogy nekünk már csak 1 van hátra! Alig várom! Kyra már tökre enne szerintem! Komolyan, tegnap pattogatott kukoricát ettünk, erre ahogy tartottam az ölembe, beletúrt a pattogatott kukoricás tálba, és amint megszerzett egy darabot, odaemelte a szájához! :shock: És ezt többször is megismételte! Persze nem engedtem, hogy bekapja, na erre, tök bedühödött! :lol:
Szóval alig várom én már, hogy elteljen ez az egy hónap :)

Ja, és a ruhaméretek...tök el vannak számozva...legalábbis egy csomó! Nálunk már jó pár 68asat nem tudunk felvenni! Sőt, párom vett neki egy 74es hálózsákot, hogy ez majd sokáig jó lesz...a frászt! Egyszer nem bírta felvenni! Szóval...nem tesz semmit, hogy mi van beleírva, szemmel kell látni, hogy jó-e :evil:

Nika, jó hogy itt vagy megint, gratula az 5 hóhoz, és hát kitartás, a költözés nem egyszerű, de majd hamar belerázódtok az új dolgokba remélem :)

Nikole, nektek is boldog hó fordulót :)
Nagyon nédes a kis vőlegény :lol:
És örülök, hogy nem véres már a széklete! És ne butáskodj, azért vagyunk, hogy elmondhassuk egymásnak a problémákat! Ugyhogy mondd csak a kakis pelusos témát nyugodtan! Okulunk belőle :)

Gyanixi, nekem nem volt még ilyen a hegem körül, nekem csak gyógyul szépen, szerencsére nincs vele semmi, ugyhogy nem tudom mi lehet! :roll:

Balázs irtó édesen fürcsizett, és hogy nézte az apját :) Haláli :)

Benkoka, most jól beparáztattál! Kyrát is elküldte a doki, hogy vigyük el könnycsatorna mosásra, mert sokat váadékozik a szeme...hát én még nem vittem el, de azt hiszem nem is fogom :shock:
Eddig a kamilla és egy napi csepegtetés megoldotta mindig a problémát, ugyhogy én amíg lehet nem viszem el, hogy így megkínozzák! :shock: :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Szép jó reggelt mindenkinek!

Túléltétek a vihart este??? Hozzánk olyan 9 után ért, és Marcit nagyon megviselte. Mondjuk a hidegfrontot sose bírta, de tegnap aztán :cry: Csak sírt, és sírt, ahogy letettem. Egy darabig sétálgattam vele, de azért csak elfáradtam, mikor a párom mondta, hogy tegyem a mellkasára, és ott képzeljétek megnyugodott, és elaludt! Olyan édesek voltak. Majd letettem a kiságyába, és aludt tovább! Hajnalban ugyan kétszer ébredt fel, de cumival kihúztuk reggel fél 7-ig! Olyan keservesen sírt este, és a kórház óta még annyira sem tudom elviselni a sírását, főleg, ha ilyen keserves!

A fürcsi egyébként nagyon jól ment :lol: :lol: :lol: Ilyen ügyes még sose volt!!! Csak akkor kezdett el sírni, mikor elkezdtem krémezni! Apa vette kamerával, szóval biztos azért produkálta magát. A fürdőkádban még mosolygott is arra a fura gépezetre, a pelenkázón szépen kinyomta magát, és tarotta, és még egy hasról hátra fordulást is produkált! Szóval tudja mikor kell a mutatványokat csinálni :lol: :lol: :lol:

És most reggel a kiságyban is megfordult. Eddig csaka pelenkázón mutatványozott! Jó móka lesz, ha én leteszem hasra, ő meg hátra fordul, majd nyöszörög, hogy fordítsam vissza, mert aludni ugye csak hason tud :lol:

Macsek
Hát persze, hogy okoltam magam, hogy Marci miattam lett beteg, de képzeljétek, rákerestem a googl-ben a véres kakira, és ott azt írják, hogy vagy fertőzés, vagy ha minden eredménye negatív, akkor inkább tehéntej allergiára kell gyanakodni. És hát ugye nekünk egyelőre minden negatív. Szerintetek a kórházban ez eszébe jutott egy orvosnak is??? Hát persze hogy nem :evil:
A házi gyerekorvosunk ugyan rákérdezett, hogy mennyi tejet iszok egy nap, de mikor mondtam, hogy reggel egy pohár és este egy pohár, azt mondta, hogy attól nem lehet, csak ha literszámra innám. Na azért most leálltam a tejről teljesen, és ha így sem múlik el, akkor nyílván nem az! Na ennyit az orvosokról, és a mi szörnyen ferztőző betegségünkről :?

Sch.Judit
A kutyusunk neve Max (Maxwell). Már most szeretik egymást nagyon, Marcinak nagyon tetszik, mindig nézi mikor "egy szintben" vannak, és jókat mosolyog rajta. Max meg őrzi nagyon, mindig ott fekszik a kiságy mellett, vagy a pihenőszék mellett, ahogy látod! Már alig várom, hogy Marci mászkáljon, és egymás után kavarjanak!!!
Balázs nagyon édes a medencében!!!

Benkoka
Szegény Ti! Marcinak is írtak fel szemcseppet, mert az egyik szeme, jobban könnyezik, és néha váladékozik, és mondta a doki, hogy lehet szűkebb a könnycsatornája. Remélem nekünk nem kell menni olyan dologra, amit veletek csinálnak :shock:

Akíra
Köszi a hófordulós gratulációt, a nyomotokban vagyunk!!!Gratulálok a kis Kyrus fordulásához!!!
Én az új ízekkel azt hiszem várok még, főleg úgy, hogy nekem gyanús, hogy Marci még a vizet és a teát is visszabukja. És most, hogy kapja ezt a port, mondjuk tejcsiben oldom fel. Azt is visszabukja,főleg este, remélem azért valamennyi marad a pocakjában is. Olyan, mintha a tejcsin kívül, semmit nem bírna a pocakja. Lehet ezt csak én látom így, de egyelőre várok. Mondjuk kanállal olyan ügyesen eszik. Mert ugye a port kanállal adom be neki, és a tejcsivel ilyen sűrű bigyó lesz belőle, és olyan ügyesen eszi!

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Akíra gratula a forduláshoz! :D Nekünk is tegnap volt az első hasról hátra fordulásunk. Szerencsére pont videó is van róla! :lol: Így apuka is megnézhette.

Íme:
http://www.youtube.com/watch?v=gOMr0qK5GCw

Ezt a meleget nehezen viselem,fáj a fejem egész nap. :? A 9. hónap alatt semmit nem fájt.
A tegnap vihar nem volt semmi,Gabika fel se ébredt rá szerencsére.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Na szarul kezdödött ez a napom. :? Nem elég,hogy fáj a fejem egész nap a melegtől,még keresztszülöt is kereshetek másikat,mert akiket felkértünk erre visszamondták.
Szarul esett,mert belementek meg minden,és akkor 1 hónappal előtte írnak egy mailt.... :(
Indsok az volt,de mondjátok meg már nekem egy rákos ember miért nem mehet hónapokig közösségbe? Kicsit kilog a ló lába,de mindegy! :?

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszibaba
Jó Gabika body-ja, Marcinak is van, csak narancs-kék kombinációban!!!
Az új keresztszülők kiválasztásához sok sikert!

Képzeljétek Marci ma már negyedszer fordult a kis ágyban hasról hátra. Ha felébred, akkor megfordul és nézelődik. Na meg persze gagyarászik, hogy menjek oda! Na meg pesrze mikor aludni kellene akkor is átfordul...
Valahogy ma alig alszik, most is itt van az ölemben. Délelőtt fél órát, most pedig egy órát. Többhöz vagyok szokva!!! Most meg folyton berugdossa a billentyűzettartót, alig bírok írni.

áléá.- n n fggghh jhhhhhhht _klmkhhhhhhhh

Ezt pedig ő küldi nektek!!!

Kép
Kép
nikole

Boszibaba, a rák fajtájától, stádiumától és az alkalmazott kezeléstől függően elég sok baja lehet az illetőnek. Pl. kemoterápia esetén kihullhat az összes haja, a bőre földszínű lesz, állandó fejfájás gyötri, olyan gyenge lehet, hogy menni alig bír; a sugárkezelés pl. összeégetheti a bőrét ..., műtét után gyenge lehet, depresszió is gyötörheti. Lehet, hogy ha csak valamelyik van neki, nem szeretne vidám emberek közt megjelenni. Persze nem tudom, mennyire súlyos a baja.

KépKép
nanett

Sziasztok!
Benkoka:na most jó megrémisztettél,nekünk nincs váladékozás csak hirtelen kifolyik egy csomó könny az épp aktuális szemecskéjéből(már 4szer fordult elő).Nekem is szemészetet javasoltak és a doki váltig állította,hogy ez nekik nem fáj...

Gyanixi:én nem tudom mi lehet de ha fáj menj vele dokihoz!

A megfordulóknak gratulálok,mi még nem tudunk egy kis lendület hiányzik még belőle,na és a kezecske kihúzása...
Tegnap adtam neki először egy kis almát,hát voltak fintorgások!

A babaképek még mindig nagyon szépek!

KépKép
vicuska

Mi 9cm nőttünk a harmadik hónapra!Sajnos én tápozok már nemnagyon van tejcim amire ő is rátesz mert nem is hajlandó kiszívni!Dehát én is azon nőttem fel és semmi bajom sem lett tőle,azért fejegetek és adom neki üvegből,tehát van programom.
Egy pár kép ma készült!: Kép Kép

KépKép
vicuska

[quote="nanett"]B írta:nanettoszibaba, a rák fajtájától, stádiumától és az alkalmazott kezeléstől függően elég sok baja lehet az illetőnek. Pl. kemoterápia esetén kihullhat az összes haja, a bőre földszínű lesz, állandó fejfájás gyötri, olyan gyenge lehet, hogy menni alig bír; a sugárkezelés pl. összeégetheti a bőrét ..., műtét után gyenge lehet, depresszió is gyötörheti. Lehet, hogy ha csak valamelyik van neki, nem szeretne vidám emberek közt megjelenni. Persze nem tudom, mennyire súlyos a baja.
+

Nem súlyos az esete. Nem kemozzák,mert nem hisz benne.
Rádásul 1 hete nagy családi bulin volt. Ezért is esik rosszul.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Akkor tényleg lehet, hogy csak ürügy volt ez nekik, hogy ne vállalják a keresztszülőséget.

KépKép
nanett

Sziasztok

Boszibaba
Még mindig jobb, mintha olyan keresztszülei lennének Gabikának, akik igazából nem is akarnak azok lenni. De az is lehet, hogy mivel nem tudja ez a rákos ismerősötök hogy milyen kimenetele lesz a betegségének, nem akarja hogy Gabika elveszítse nagyon hamar a keresztszülőjét. ( Bocs, de lehet hogy súlyosabb a probléma mint amilyennek látszik. Volt egy közeli ismerősöm, aki próbálta leplezni a fájdalmát és a betegsége súlyosságát, pedig menthetetlen volt. Sajnos. Nagyon fiatal volt még, és 7 gyereket hagyott itt tavaly nyáron. A legkisebb 5 éves volt. ) Szóval így kívülről ezt nagyon nehéz megítélni. Biztosan találtok olyan keresztszülőket, akik nagyon szeretnének azok lenni, és imádják Gabikát.

Könnycsatornaelzáródás
Csajok, ez nem játék. Ha én úgy látnám, vagy a dokim mondaná hogy nézessem meg, biztosan elvinném a gyereket. Unokatesómnak is volt. Amíg kicsik, addig csak tűvel próbálnak vizet fecskendezni a könnycsatornába, ha nem sikerül akkor utána tűvel átszúrják. Ilyen kicsiknél még ez lehetséges. Nagyobbaknál, ha már nem ilyen pici a vezeték, ezt rendesen műteni kell. Unokatesómnak még kicsi volt, és nem sikerült egyik sem, műteni kellett volna, de mivel nem mondták hogy műteni akarják, jól megetették. Így műtét helyett gondolták akkor mégegyszer átszúrják, ha már felmentek Pestre. És akkor sikerült. Szóval szerencséjük volt.

Sch Judit
Édesek a fiúk a fürdős képeken. Ma már Zita is fürdött az udvaron. :lol:

Ja, és képzeljétek el, a kisfiam kétkerekű biciglin biciglizik!!!! Olyan ügyes. Levettük a pótkereket, ráült és ment. Nem hittem a szememnek. :roll: :roll: :roll: Eleinte egy kicsit labilis volt a fordulásoknál, de már mintha ezer éve ezt csinálná. Tudom hogy benneteket inkább a bébidolgok érdekelnek, de ezt le kellett írnom,. Én olyan büszke vagyok rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép Báttyókám régi sapijában :)

Kép Anya ölében pihizek

berzkat

Sziasztok!

Barbamami
nem semmi történeteid vannak, sajnálom szegény Eráékat. Nekünk is voltak gondjaink a csecsemősökkel. a szülésfelkészítőn azt mondták, a gyógyszertári krémeket elég kiváltani mikor megyünk haza az úgy is csak otthon kell a kórházban ezek oda vannak készítve a pelenkázóra. persze nem voltak. Egyszer mikor, kihoztam a lányom kiderült, hogy bekakilt de rendesen, persze krém nem volt nálunk. A párom bement a csecsemősökhöz, hogy kellene popsikrém, azt mondták, hogy hát hozzunk be. Erre a párom közölte, hogy az nem fog menni vidéken lakunk ráadásul most kell a babát tisztába tenni. Mondták, hogy na akkor vigye be az anyuka a babát. Én nem tudtam menni így a párom vitte be és hozta ki. elszaladt végül a kórházi gyógyszertárba és ott szerencsére adtak vény nélkül. Fürdetésnél én ott voltam, szerencsére normális csecsemőst fogtam ki. párom hozta vitte nálunk a babát mert én úgy meg voltam varrva, hogy nem tudtam menni, csöngetett és adták a babát.

Akíra
szerintem se útált magad ilyen sajnos még biztosan elő fog fordulni. Egyszer én is elgondolkodtam az Auchanban, Niki fel volt rakva a hordózójába a bevásárlókocsira és éppen mászott ki belőle, amikor az apja elkapta már derékig kint volt útban a föld felé hát gondolhatod hogy éreztem magam.

Timi
az a haragos kép nagyon jó

Judithappy
GRATULÁLOK JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJET KÍVÁNOK!

Nikole
szörnyű amit leírtál, remélem több ilyen már nem lesz.
a kutyás kép nagyon jó.

Nika
üdv újra itt. saját lakásban nem gondolkodtok?

Sch. Judit
az apás fürdős kép édes

Benkoka
ez a könnycsatornás dolog nem semmi remélem nektek sem lesz több ilyen.

Elizabeth
már akartam írni előbb is, hogy jobb szőkén a hajad én szőke és vörös párti vagyok.
imádtam én is mikor rajtam aludt a baba, de már olyan nagy

A védőnőtől kaptam egy táblázatot mikor mit lehet adni a babának.

6 hónapos kor: alma, őszibarack, burgonya, saláta, sütőtök, s.répa

7 hó kor: s.dinnye, meggy, cseresznye, szilva brokkoli, kelbimbó, spenót, z.borsó, baromfi, sertés, édesvizi hal, csirkemáj, rizs, kukoricapehely, petrezyelyem , kapor paradicsom,

8 hó kor: körte, banán, citrom, narancs, zöldbab, spárga, búzaliszt árpa rozs, zab,

9 hó kor: kelkáposzta, karalábé, karfiol, sóska, sajt, túró, joghurt, keményre főtt tojás sárgája,

12 hó kor: kifli

A főzelékeket, turmixolni vagy paszírozni. Spenót, sóska csirkemáj hetente egyszer adható.
6 hónapos kor felett az étkezések száma 5-4, 200-250ml, persze ezek az ételek anyatejjel sűrítendők.

Képzeljétek amelyik fogammal a terhességem alatt rengeteg bajom volt, (begyulladt fel kellett vágni+ gyökérkezelni) az most a sok fúrás faragás hatására kettétört. Szerdán megyek megcsináltatni. A szemfogam utáni fog így annyira nem feltűnő de elég gáz, rádásul fizethetek is+vizitdíj.
ma voltam fodrásznál, addig anyum és apu vigyázott Nikire, én persze rohantam haza, hogy biztosan ordít már, de egy hangja sem volt aludt a diófa alatt a babakocsiban. SENKI NEM HISZI EL, HOGY NÉHA MILYEN HISZTIKET LEVER, FŐLEG ESTE.

Kép
Kép
bbeti

beti: dehogynem gondolkodunk saját lakásban csak mivel párom nem hivatalosan dolgozik és havi 30-35-nél nagyobb részletet nemt tudunk bevállalni ezért kicsit még halasszuk.de persze jobb lenne sajátban.Különben már nézegetjük a lehetöségeket de nem szabad elkapkodni.a jó lakás vásárláshoz átgondolt tervek stb kell. mégiscsak hosszútávra tervez egy lakással az ember :)

nika70
Salgótarján

Jó reggelt lányok! :lol:

Tegnap lebeszéltem a keresztszüleimmel,hogy kisfiamnak is ők legyenek a keresztszülei. Sajnos mást nem találtam a családban,mert,ha van is akkor más vallású,és akkor már nem lehet sajnos. :) De mindegy megoldva a dolog és kész.
Ebben a melegben alig bírok enni,csak iszom.
Ma szerencsére nincs olyan meleg még,de nem akarom elkiabálni.
Holnap párom nővére és kislánya jön babázni. :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

berzkat: nagyon édi a sapis kép és szép a fülbevaló!!
boszibaba: Gáborka nagyon nagy fiú már!!
lányok: van, aki ad/adott ennyi idősen már a babájának bébiételt? ha igen, mikor, mennyit? :?: :?:

Kép
gyanixi

Zsana, 5 hónaposak lettünk! Képek a fülbevalós nagylányról:

Kép Kép Kép

KépKép
nanett

Gyanixi, én már 3 hónapos kortól kezdtem a hozzátáplálást, először csak pár kanállal. Almalével kezdtük, aztán maga az alma jött, majd a krumpli, répa, sütőtök, barack, kész bébiételek (4 hónapos kortól valók). A barackos bébiételek a kedvencei, de a sütőtökösöket is szereti. Folyamatosan növeltem az adagokat. És a tejpép, amit még nagyon szeret.

Ja, fülbelövés: szegény nagyon üvöltött, azt hittem, a szívem szakad meg, de egy perc múlva már kutya baja sem volt szerencsére. Inkább megijedt tőle szerintem.

KépKép
nanett

Bbetti, nekem is ugyanezt játsza el Domi. Ha egyedül vagyunk, megy a nyűgösködés, hiszti, nem-alvás... Ha vendég jön, olyan lesz, mint egy kisangyal.
nanett

mi még csak gyümit eszünk meg babaüditöt hozzátápi még csak a tápszer van de babakaját még nem.Tegnap megkóstólta az öszibarackot imádja :D:D:D:D:D:D: Ma meg banánt adtam neki azt is imádja ahogy nézem nem lesz válogatós a gyerek :D:D:D:D:D:

nika70
Salgótarján

Judit!

Gratulálok!
Sok erőt, egészséget, boldogságot és tejcit kívánok!

Aztán várjuk a képeket és a szüléstörténetedet!
Vendég

sziasztok!

hát engem is elkapott a fodrász láz.

levágattam a hajam.persze nem olyan amilyet én szerettem volna mert Andika drága(a fodrászom)összesúgott a hátam mögött a párommal és olyan lett amit őőőőők megbeszéltek.na mindedj tetszik ez is csak ezt nem lehet össze kötni nekem meg az a herótom ha nincs összekötve a hajam.mindjárt teszek fel képet is.

gyanixi:

mi már 3 hónapos korában adtunk neki alma és sütőtök bébi kaját.4 hzónapos korától pedig mindedjiket kipróbáltuk és szerencsére nem finnyás a kisherceg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma pl alma eper kajcsit is vettem neki és marhára izlett a picúrnak.

mi van azzal a púppal a hasadon?elmúlt?nekem ilyen eddig nem volt.

nika:

mi 36 ot fizetünk törlesztést és 2 szoba halos lakást vetünk.ami szerintem 3 emberre épp elég.sőtt később akár 4 nek is.

bbeti:

háát asszem mi ilyen táblát nem kaptunk. :wink: de nekünk a védőnéni is mondta hogy 3 hónapos kortól szépen LASSAN lehet kóstóltatni vele más kajcsikat is nem csak tápit kell enie.

berzkat:

nagyon ügyi a fiad. 8) 8) a kis nagyfiú.

na asszem most ennyi jutot eszembe hirtelen.
kismama18

és akkor a képek:

Kép alvás

Kép no comment

Kép no comment 2

Kép no comment 3

Kép fürcsi apával

Kép ujságolvasás

Kép én

Kép mi

Kép én 2

na mek mert nyügi van
kismama18

nanett: Gege pont igy túrja a nyálát kifelé ahogy a kislányod :) amúgy nagyon édes :D

Kismama : nagyon jó lett a frizud:):):):) hát az kb milla törlesztöje ugye? valami ilyenen gondolkodunk mi is bár itt az ingatlan árak alacsonybbak mint pesten de látom akkor györben is hasonlóak mert kb ekkora lakást tudnánk ennyi pénzért kapni.körül kell nézni és ha megvan akkor lehet beleugrani hitelbe. Mi legalább szobásat szeretnénk vagyis +fél ilyenben vagyunk most is és nagyon jól ki tudjuk majd használni késöbb is.Nem nagyon szeretnék költözködni többet szóval elsöre akkorát szeretnék amiben akár-en is elférünk kényelmesen.

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Judithappy,
Gratula Zsebihez!!! Sok tejcsit, erőt egészséget Neked és a kishercegnek!

nikole,
Örülök, hogy minden rendben veletek. A szörnyű napok a korházban meg majd elfelejtődnek.

kismama,
Pátrik nagyon édes!!! már igazi nagyfiú.

nanett,
Gratula Domi babának az 5 hós fordulóhoz.

Én is voltam ma fodrásznál. Visszafestettem a hajamat szőkére. Na persze még nem ideális, most olyan nagyon sötét szőke lett. Leszívták a sötétbarna festéket, ami szétégette a fejbőrömet. Aztán jött a festék, ami szintén égetett. De hát a szépség áldozatot követel :lol: :lol: Ja, és vágattam is a hajamból. Már rég vissza akartam festeni, és valami frizkót csinálni, de csak most jutottam fodrászig...

Mi is már kóstolgatjuk a baby ételeket. Eddig csak sütőtököt, meg sütőtök-almát ettük. EGyébként ettünk már banánt, banánt párolt almával, párolt sárgarépát, alma reszeléket. Ezeket én csináltam. Sárgarépán kivül minden más izlett. Nem sokat adok még ezekből. Naponta egyszer kap ilyen kajcsit, és keveset. Még azért nem merek egyetlen tápszeres étkezést kiváltani más kajával. Ma vettem Milupa baby desszerteket, holnap kipróbáljuk...

Kép
dijcsi

nanett,
ezt elfelejetettem.. Annyira tetszik ez a kirakós szőnyeg, amin fekszik a Domi. Én is akarok ilyet venni. Hol vetted? És mennyi volt?

Kép
dijcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: