Zsófi mit kaptatok, rectodelt-et? Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen tapasztalattal lettetek gazdagabbak. Tudod ez az, ami Regönél mindennapos volt egy idöben és Döncinél is már párszor elöfordult. Tényleg a hidegre javul, nálunk mindig van itthon végveszélre kúp és az inhaláláshoz is minden. Remélem ti is hamar kilábaltok belöle.
Múlt héten voltam Enivel fogorvosnál rutin ellenörzésen. A váróban egy nagyon kedves nö ült a két félnött, tehát már majdnem felnött gyerekével. Azok is rendesek voltak. Velük beszélgettem a kétnyelvüségröl, mert megkérdezték, hogy hogy csinálom. A srác aztán mondta, hogy ja a magyar... Mert hogy ö is több ismerössel rendelkezik, akik félmagyarok és nekik se megy a magyar, ha vegyes házasságból származnak, van amelyik még külön nyelvtanfolyamra is jár ezért. Szóval nem táplálok ezügyben hiú reményeket. Akiket itt ismerek magyar-német vegyespárost, a gyerekek nem, vagy alig bírják a nyelvet minden szülöi igyekezet ellenére, míg itt élö teljesen magyar házaspárok gyerekei inkább beszélnek magyarul, ha nem is tökéletesen, de érthetöen. Az enyémek is megértik, de a biztonság kedvéért egy szót se szólnak. Dönci is németül nyomja, pedig tölem gyakorlatilag csak magyart hall... Hát ez van.
Apró megnéztem a peg peregot, de felénk nem nagyon akad és nem ßusznád meg talppal kétszáz Euro alatt. Gondolom ennek tekintetében zömmel tárgytalan.
Sziszka és Mecsi nektek se szolgálhatok jó hírrel, se szék, se pelenkázólap nem volt a tegnapi bazárban.
Úgy összességében nagyon gyenge volt a termés. Magunknak se nagyon találtam semmit, vettem Regönek késöbbre 3 pizsit meg Eninek némi alsóinget/bugyit hozzá illöt, egy ruhát és kész.
Az árak már nem járnak a földön, a minöség meg gyatra. Nyomasztó kezd lenni. Annyiból persze nekem jó volt, hogy az összes nagy cupákomat sikerült viszont eladni, mint a hintalovat, a babakonyhát, a játék babakocsit, és társait. Nekem csak ruhák maradtak, az összes többi elment, míg mindenki más nagy cuccosa ott nyomult még. Nyertünk egy kis helyet, de kell is nagyon.
Zsófi az kupac ruha, mely megjárta fél Mo.-t, az is már zömmel elkelt, alig van pár darab belöle. Ez is tök jó!
Sziszka a kérdésedre visszatérve. A szülöi nem volt egy nagy élmény, de mondjuk sose volt az. Megtudtam, hogy mik a tanulási célok év végéig és ebböl leszürtem, hogy rendesen fel kell kötni az alsónemünket, ha lasztiba akar Eni még rúgni. Az eddig mostohagyerekként kezelt helyesírás pl. most kitüntetett fontosságot kap, még szerencse, hogy ez Eninek egész jól megy, mert mi a kezdetektöl ügyelünk rá! Matekból is most jön a szorzótábla és az óra, amit Eni össze-vissza kavar továbbra is. Neki a matek nagyon nyögvenyelösen megy.
Hétfön Imi beiratása lesz, elötte még elrohanok az Aldiba gyakorlókönyveket venni, mert nagyon jók és nagyon olcsók. Veszek egy fél tucatot és átrágjuk magunkat az év végéig rajta. Aztán most kezdenek el töltötollal írni, humorizáltam is, hogy akkor vegyen mindenki aranyozott ezüst montblanc-ot a gyerekének, mert csak az a jó (háttérténet: baromi nagy botrány volt a különbözö miniszteri hivatalok irodacikkekre fordított kiadásaiból, mert mindegyik iroda többszörösen túllépte a kiszabott keretét, föleg az év második felében. És hogy miért? Hát kérem szépen, mert a szegény dolgozó politikusoknak nem egy ilyen márkájú töltötoll kell, hanem fejenként és alkalmazottakként vagy 5 db. és ez a legdrágább márka, amit el lehet képzelni. Mondjuk rendesek azért a politikusok, mert nem a legdrágábbat veszik, darabja csak 2-400 Euro, de lehetne ennek a sokszorosa is...). Hát nem értették a poént. Mivel csak egy osztályfotó lesz (s ha ugyanaz csinálja, mint tavaly, akkor élvezhetetlen lesz), javasoltam, hogy csinálok a gyerekekröl portrékat a kedvenc iskolai helyükön, ha van rá igény. Hát nem hinném, hogy lesz kapás, de nem is fontos. Csak amolyan ötlet volt. Az oviban is próbáltam kidobni a csalikukacot, de eddig ott se történt elörelépés kapás tekintetében. Elmagyarázták nekem, hogy amolyan gagyi fényképész, aki családonként csak 20 Eurot kér a képekért, nem foglalkoztatnak. Ja! Mondtam. A gombot megnyomni nem olyan nagy gond, elöhívatni 3 képet se kerül 20 vagy még több euroba, de ha inkább jól meg akarnak valaki idegent fizetni, amúgy meg verik a tamtamot, hogy miért nem segítenek a szülök mindenben, stb., akkor csak tessék az idegenre hagyatkozni. Duzzogok.
Most mennem kell, mert fözünk ebédet a gyerekekkel és vigyáznom kell az ujjaikra. Imi a véradóknál is beszálhatna akár, de nem azért, mert menetrendszerint elvágja az ujját, hanem mert többször is vérzett tegnap óta az orra.
Mentem.
Puszi: én