A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Reggelt!

vajon a kakasok is ébren már? Kép
Vendég

Sziasztok!

Jó nagy csönd ma!

Julcsi, azért gyere csak egy uff-ra, vagy már babázol?
:wink:

Én ma börzéztem, nem kaptam túl sok mindent, pár rövidgatyeszt Levinek meg egy macis öltöztetős fa lapjátékot.
Morcos is lettem, mert egy kb. 6 tonna rúzs+smink kombó előttem levadászott egy szuper fa rendőrautót, olyan, mint ezek a fa vonatok, tudjátok, amik összerakhatóak. Írtó pöpec volt, erre jól lenyúlta. :roll: :evil: :)

Úgyhogy most eldöntöttem, hogy a fő cél (egyik) nyárra a két sátor+mászóalagút szett az aldiból. Ti is figyeljétek, mert a regioban ősszel láttam leárazva 8000 ezerért, az aldinak meg szokott lenni akcióban 4-5 körül!

Nem is emlékszem már, hogy írtam-e de nagyon édesek együtt Lauráék. Kismamáról nem készült kép? :wink:

Jut eszembe, Zsófi, nincs egyetlen pocakos képem sem még. Illetve csak amiket Mecsi most lőtt, de ott ülök, szóval nem látszik. Na, szóval látszik, de nem kivehető, inkább bálnapocak.
Teljesen el vagyok kámpicsorodva amúgy is, mert akármennyire nem híztam eddig sokat(3-4 kg), mivel pluszból indultam Levihez képest, hát...nem vagyunk jóbarátok a tükrökkel, meg a fényképezőkkel. :oops: :cry:

Ja, és megint találtam egy szupi kis peg perego hordozót, drukkoljatok, hogy ne halásszák el előlem.

Amúgy senkinek sincs légzésfigyu+bébiőr együttes feleslegesen?

Na, lassan befutnak az erdélyi barátaink, megyek, meggyújtom a vendégváró mécsest!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, jó vendéglátást akkor!! Többiek élvezik a hosszú hétvégét? :wink: Boni, jó korán keltél :)

Mi megvagyunk, a nap nagy részét szüleimnél töltöttük, unokahúgom 5. szülinapját ünnepeltük... Nem egy egyszerű eset... ebben a korban az se mindegy ám már, hogy mi az ajándék :roll: Már karácsonykor is nyafogott, hogy ő másra számított... túl sok a reklám a tv-ben :wink: De jól kitombolták magukat legalább, így Eni már 8 előtt kidőlt most este, amire nagyon rég nem volt példa :lol:

Voltam gyerek-elsősegély előadáson is utána, a második részén, jó volt, csak amikor a sebek ellátásáról volt szó, hát majdnem rosszul lettem :( Az a baj hogy nem bírom a vért, és vizuális típus vagyok :roll:

Sziszka, már otthon? Minden oké? Képek?

yuyu79

Boni, mennyi idő alatt lehet a Lehel térre eljutni Csepelről? (ugye jól emlékszem, arrafelé laktok?)
Lehet, hogy lecsapom a hordit, és ott van lehetőség személyes átvételre. Az ilyen jellegű dolgokat meg inkább nem szeretném postán intézni...

Julcsi, jó lehetett a mai nap. Honnan jött az elsősegélyes ötlet? Mármint hogy elvégzed?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, csak úgy, hogy ahova járunk zenebölcsibe, azok szervezték, és gondoltam, hátha tanulok valamit. De ez csak 2 előadás volt, ennyi... Van egy csaj itt, akinek ájulásra hajlamos a kisfia, nem sokkal idősebb a mieinknél... Szegény majdnem szívrohamot kapott első alkalommal, azt se tudta, mit csináljon, és innen jött az ötlet, hogy jó lenne valami ilyesmit összehozni. Egy mentőorvos tartotta egyébként .... És láttam hogy már Sziszka is feiratkozott a következőre :wink:

Remélem összejön a hordozó... Én a testvérfellépőket lesem, de tegnap pont lemaradtam egyről, ami tetszett :(

yuyu79

Aproo ha nagy a forgalom akkor 1 óra is lehet... :cry: egyébként gyér forgalomban pl.hétvégén 30perc .

de ha összekötjük egy minitalival nálunk akkor duplán megérné hihi

sajnálom,hogy a börze nem sikerült túl jól... :cry:
Vendég

sziasztok!

gyors bekukkantottam.
Hűűű Boni ilyen korán kelni... :shock:

Apróóó a fene a rúzsos lúnyát... :evil: most láttam a teszin ilyen sátras alagutat, de nem néztem az árát, nézz körül, hátha!

Julcs pedig már azt hittem kibújt Peti. :)

Mi jól szerdán voltam dokinál, minden ok, 8 hetes, dobogó szivecske. okt.20. :) már tudja a család is, a többség örült. :)
iszonyat hányinger elmúlt,mert nem szedem a folsavat. valami új hiper-szuper bogyeszt kell szednem, amit nálunk nem is lehet még kapni csak kb bp-en :) , így nem kell sem elevit sem B vitaminok sem folsav, csak az.

akik fagyasztottk őssejtet, kinél? mennyiért?

Dia szerinted sőt mindenki véleménye érdekelne: érdemes ilyen korán idegen nyelvre tanfolyamozni a csibéket?
ha esetleg később nem használná nem felejtené el teljesen?
épp dilemázzok- Apa nem engedi és szeretnémmeggyőzni valahogy. :roll: :shock: :)

Zsófi nyugiiiiii! jönni fog!!
makadu

Kitti, mi a Kriónál, de írtam privit... Örülök, hogy minden rendben Veletek :D

Mi ez a hiper-szuper bogyesz??? :wink:

Egyébként szerintem tuti hogy ebben a korban nagyon fogékonyak a nyelvekre, és ha el is felejti, valami azért biztos megmarad, amit később le lehet porolni talán... De én a tanfolyamokkal kapcsolatban nem vagyok kompetens, én csak itthon tanítom Enit, és nem angolra, hanem németre :oops:

yuyu79

Most értünk haza, a többit majd holnap!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Csak jó éjt-re jöttem...

Julcsi, Ti mindkét gyerkőcnél levetettétek?
Azta!

Hát, Kitti, pont most olvastam egy másik fórumon, hogy mekkora balhé volt az egyik cégnél, mert kiderült, hogy a mintában, amit levettek, nem volt elég sejt a felhasználáshoz, szóval jól nézzetek utána! Azt hiszem, ez a sejtbank volt, de nem bizti.
Az az igazság, hogy minket kifejezetten lebeszéltek róla anno Levinél, sok sok doki, meg végülis nem nagyon filóztunk rajta, mivel nem is tehettük.
De tény, hogy még egyetlen egy esetben sem volt sikeres felhasználás....remélem ez azért majd változik.
Örülök, hogy Picurival minden rendben! Jó hír!!!
Nyelvtanulás: anno talán ide is felkerültek cikkek, ahol ütköztek álláspontok, vagy rosszul emlékszem?
Van, aki nagyon támogatja, van, aki nagyon ellenzi.
Sztem az a lényeg, hogy emiatt nem érdemes apájával ütközni, mert ha van vkinek nyelvérzéke, akkor kamaszkorban is hipphopp, ha meg nincs, akkor meg hiába.
PL.: én nulla vagyok nyelv terén, persze vizsga megvan, meg makogok, de ennyi, hiába öltem bele 10 évet. Unokahúgom 3 óra olasz után megírt egy komplett levelet és 1 év alatt tette le az olasz és az angol felsőt. És cikkeket ír, meg fordít, szóval hihetetlen az élő nyelvtudása.

Szisz, jó, hogy hazaértetek. Tényleg jó későn, azért remélem nincs baj, csak elment az idő és szuper mulatság volt!

Boni, én benne vagyok. Megkérdem a csajt, hogy hétköznap mikor jó neki, ha jó...Nektek van olyan nap, ami tuti kiesik mondjuk jövő héten? Vagy inkább egy héttel azután?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jobb reggelt!!!

tegnap éjjel megjártuk a Heim Pál sürgősségi ügyeletét... Beni tegnap non stop köhögött, nem is nagyon hallottam, hogy feljönne neki bármi is! aztán a délutáni alvás is úgy 30 percre sikeredett max... este pedig a fürdetés után már, mintha hallottam valami furát a köhögésében, de akkor még nem foglalkoztunk vele annyira, vagyis én paráztam, meg minden, de a férjem leállított, hogy nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni!

szépen megrendeltük az ünnepi pizzánkat, leültünk a dvd elé, és utána jött a horror!

Beni ugatva köhögött, befelé a levegőt nagyon durván húzta. a férjem bevitte a fürdőbe, mert a Spock könyvben jól kiolvastuk, hogy forró gőzt kell csinálni! (NAGY BAROMSÁG!!!!) ő elkezdett szegénykém a köhögéstől hányni, stb.

utána összekaptuk magunkat, és irány a HP. ott megvizsgálgatták, addigra szerencsére jobban lett, de nagyon csúnyán köhögött továbbra is!

ja, persze miután felhívtam az ügyeletet, akkor mondták, hogy a hidegre kell kivinnem! szegényem olyan rosszul volt, hogy reszketett :S

beértünk a kórházba, érkezés szerint az utolsók voltunk, így utolsónak lettünk megvizsgálva.

kapott sóoldatos inhalálást, meg receptet, ha újra jönne a roham, kúpra, és hazajöhettünk!

a kocsiban nagyon szarul volt végig hazafelé, én már készen voltam, aztán itthon egy horror volt az alvás! néha úgy kelt, hogy szerintem nem kapott levegőt, iszonyat volt hallgatni. erre most reggel 7kor ébredt, tök jókedvűen, de még mindig köhögősen... remélem, hogy nem ismétlődik meg ez a roham, mert nagyon megviselt mindannyiunkat! :S

bocsi, hogy csak magunkkal foglalkozom most, de tegnap, vagyis ma hajnalban még visszaolvastam, de reagálni nem tudnék... :( majd jövök este, vagy holnap, ha már jobban vagyunk!

jók legyetek! és holnapra szép napot!!!

sophie27

Zsófi!!!

Szegény Beni! Nem krupp (laringythis) ? A "befelé húz" a gyanús, az is ilyen, általában éjjel a leghevesebb! Összeszűkül a légcső, szabályosan fullad a baba! Első és legfontosabb olyankor a kalcimusc egy evőkanállal, aztán ált kúp és igen a HIDEG pára. Nem mondtak ilyesmit az orvosok? Nem akakrok okoskodni, de ez egy életveszélyes állapot. A kalcimusc nem árthat, jó, ha van otthon!!!

KépKép
koadri

Zsófi mit kaptatok, rectodelt-et? Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen tapasztalattal lettetek gazdagabbak. Tudod ez az, ami Regönél mindennapos volt egy idöben és Döncinél is már párszor elöfordult. Tényleg a hidegre javul, nálunk mindig van itthon végveszélre kúp és az inhaláláshoz is minden. Remélem ti is hamar kilábaltok belöle.

Múlt héten voltam Enivel fogorvosnál rutin ellenörzésen. A váróban egy nagyon kedves nö ült a két félnött, tehát már majdnem felnött gyerekével. Azok is rendesek voltak. Velük beszélgettem a kétnyelvüségröl, mert megkérdezték, hogy hogy csinálom. A srác aztán mondta, hogy ja a magyar... Mert hogy ö is több ismerössel rendelkezik, akik félmagyarok és nekik se megy a magyar, ha vegyes házasságból származnak, van amelyik még külön nyelvtanfolyamra is jár ezért. Szóval nem táplálok ezügyben hiú reményeket. Akiket itt ismerek magyar-német vegyespárost, a gyerekek nem, vagy alig bírják a nyelvet minden szülöi igyekezet ellenére, míg itt élö teljesen magyar házaspárok gyerekei inkább beszélnek magyarul, ha nem is tökéletesen, de érthetöen. Az enyémek is megértik, de a biztonság kedvéért egy szót se szólnak. Dönci is németül nyomja, pedig tölem gyakorlatilag csak magyart hall... Hát ez van.

Apró megnéztem a peg peregot, de felénk nem nagyon akad és nem ßusznád meg talppal kétszáz Euro alatt. Gondolom ennek tekintetében zömmel tárgytalan.

Sziszka és Mecsi nektek se szolgálhatok jó hírrel, se szék, se pelenkázólap nem volt a tegnapi bazárban. :(
Úgy összességében nagyon gyenge volt a termés. Magunknak se nagyon találtam semmit, vettem Regönek késöbbre 3 pizsit meg Eninek némi alsóinget/bugyit hozzá illöt, egy ruhát és kész. :(
Az árak már nem járnak a földön, a minöség meg gyatra. Nyomasztó kezd lenni. Annyiból persze nekem jó volt, hogy az összes nagy cupákomat sikerült viszont eladni, mint a hintalovat, a babakonyhát, a játék babakocsit, és társait. Nekem csak ruhák maradtak, az összes többi elment, míg mindenki más nagy cuccosa ott nyomult még. Nyertünk egy kis helyet, de kell is nagyon.

Zsófi az kupac ruha, mely megjárta fél Mo.-t, az is már zömmel elkelt, alig van pár darab belöle. Ez is tök jó!

Sziszka a kérdésedre visszatérve. A szülöi nem volt egy nagy élmény, de mondjuk sose volt az. Megtudtam, hogy mik a tanulási célok év végéig és ebböl leszürtem, hogy rendesen fel kell kötni az alsónemünket, ha lasztiba akar Eni még rúgni. Az eddig mostohagyerekként kezelt helyesírás pl. most kitüntetett fontosságot kap, még szerencse, hogy ez Eninek egész jól megy, mert mi a kezdetektöl ügyelünk rá! Matekból is most jön a szorzótábla és az óra, amit Eni össze-vissza kavar továbbra is. Neki a matek nagyon nyögvenyelösen megy. :(
Hétfön Imi beiratása lesz, elötte még elrohanok az Aldiba gyakorlókönyveket venni, mert nagyon jók és nagyon olcsók. Veszek egy fél tucatot és átrágjuk magunkat az év végéig rajta. Aztán most kezdenek el töltötollal írni, humorizáltam is, hogy akkor vegyen mindenki aranyozott ezüst montblanc-ot a gyerekének, mert csak az a jó (háttérténet: baromi nagy botrány volt a különbözö miniszteri hivatalok irodacikkekre fordított kiadásaiból, mert mindegyik iroda többszörösen túllépte a kiszabott keretét, föleg az év második felében. És hogy miért? Hát kérem szépen, mert a szegény dolgozó politikusoknak nem egy ilyen márkájú töltötoll kell, hanem fejenként és alkalmazottakként vagy 5 db. és ez a legdrágább márka, amit el lehet képzelni. Mondjuk rendesek azért a politikusok, mert nem a legdrágábbat veszik, darabja csak 2-400 Euro, de lehetne ennek a sokszorosa is...). Hát nem értették a poént. Mivel csak egy osztályfotó lesz (s ha ugyanaz csinálja, mint tavaly, akkor élvezhetetlen lesz), javasoltam, hogy csinálok a gyerekekröl portrékat a kedvenc iskolai helyükön, ha van rá igény. Hát nem hinném, hogy lesz kapás, de nem is fontos. Csak amolyan ötlet volt. Az oviban is próbáltam kidobni a csalikukacot, de eddig ott se történt elörelépés kapás tekintetében. Elmagyarázták nekem, hogy amolyan gagyi fényképész, aki családonként csak 20 Eurot kér a képekért, nem foglalkoztatnak. Ja! Mondtam. A gombot megnyomni nem olyan nagy gond, elöhívatni 3 képet se kerül 20 vagy még több euroba, de ha inkább jól meg akarnak valaki idegent fizetni, amúgy meg verik a tamtamot, hogy miért nem segítenek a szülök mindenben, stb., akkor csak tessék az idegenre hagyatkozni. Duzzogok.

Most mennem kell, mert fözünk ebédet a gyerekekkel és vigyáznom kell az ujjaikra. Imi a véradóknál is beszálhatna akár, de nem azért, mert menetrendszerint elvágja az ujját, hanem mert többször is vérzett tegnap óta az orra. :(

Mentem.

Puszi: én
Vendég

Sziasztok! Nálunk a helyzet változatlan, tűkön ülünk lassan, de egyébként semmi :lol:

Apa levitte Enit délelőtt a játszóra, de csak fél órára, mert nagy szél van itt nálunk...

Adri, Dorca hogy van? Család többi része?

Barbi, ez érthetetlen számomra, hogy miért jó az iskolának ha idegennek fizetik annak a többszörösét, mint amit Te kérnél... És a szülők? Gondolom sok családnak nem mindegy, hogy mi mennyi...

Nálunk a nyelvekkel fordított a helyzet, Eni csak tőlem hallja a németet, de tőlem csak azt, kivéve persze ha mással beszélek. És hát nekem nem is az anyanyelvem... De nálunk is az van, hogy én mondom németül, ő meg válaszol magyarul :roll: Becsúszik 1-2 német szó is, főleg, ha többet vagyunk itthon kettesben, de azért a magyart sokkal inkább nyomja... De szerintem azért az is nagyon szó., hogy megérti a németet, nem? :wink:

Zsófi, Benit nagyon sajnálom, remélem mostmár sokkal jobban van ++++++++++++++++++++++++++++ :cry:

yuyu79

Ja, és ma is szülinapozni megyünk, a sógoromat ünnepeljük... vagyis a párom sógorát (ő nekem is a sógorom vajon??) :oops:

Eni amúgy a tegnapi korai elalvás után már éjjel fél 2-kor jött át a mi ágyunkba, én meg mentem az övébe, de így is nyugtalanul aludt reggelig, és rugdosta az apját... Most meg kidőlt ebéd után, fél 1-kor :wink:

yuyu79

Zsófi szegény Beni! remélem nem lesz komolyabb !++++++

Aproo
jövő héten a Csütörtök nem jó, utána héten 25 én utazunk le vidékre és csak Húsvét utáni kedden jövünk haza...
Julcsi izgi :lol:

angol : a H.D órákon anyanyelvi környezet megteremtése a cél.. hogy ráhangolódjanak.. jó egyébként, mert mondókáznak, énekelnek stb stb.. nekem is tetszik.. már azon veszem észre magam, hogy dúdolgatom az angol dolgokat. nekem kiskoromban a szüleim nem engedtek angol szakkörre,mondván felesleges..vidéken még nem látták a jövő eme fordulatát! azóta is mondom nekik.. szívok is rendesen miatta...
:cry: mert én is egy nyelvi analfabéta vagyok.. ellenben férjem szívja magába az infókat.. remélem Csiga az ő génjeit örökölte...

Zsiginél mi is voltunk Krióban...

BArbi de legalább megértik! a magyar amúgy is egy rém nehéz nyelv!

fotózás.. panaszkodni tudnak, lépni sose..ez ismerős.. :cry: :lol:
Vendég

és egy kérdés kiknél van már szétszedve kiságy? és ha igen milyen volt az átszoktatás rács nélküli ágyba? nem vándorolnak a gyerekek?
Vendég

Sziasztok!

Zsófi,
Húú, szegény, nem lehetett semmi! Remélem már jobban van Beni! Krupp volt?

Makadu,
Én ragaszkodom a gyermekkori nyelvtanuláshoz, első kézből tudom, hogy hasznos. Én 4 éves koromtól, testvérem kisbaba korától, két nyelvű környezetben éltünk...otthon magyarul beszéltek hozzánk szüleink, viszont a tv, rádió, iskola stb mind angol volt. Gond nélkül, pillanatok alatt megtanultuk a nyelvet, gondot nem okozott, és ezt soha nem fogjuk elfelejteni, ez belénk ivódott, észrevétlenül tudunk átkapcsolni az egyik nyelvről a másikra. Pl az egyik nap nem tudtam volna megmondani az ismerősömnek, hogy melyik nyelven láttam az Avatart-t...tényleg nem emlékeztem, annyira természetes mindkettő!
Viszont később elkezdtem tanulni spanyolt (középiskolában), hát mit mondjak, az már nehezebben ment, hiába. Elvileg 6 éves korig a legfogékonyabb az agy a nyelvekre, addig lehet szinte gond nélkül, játszva megtanulni, ráadásul úgy, hogy akcentus sem alakul ki (ha megfelelő tanárt fog ki az ember). Na meg én azért is szeretném Virágot kiskorában más nyelvre tanítani, mert az nem csak a nyelvtudás szempontjából hasznos, hanem serkenti az agyműködést és a kreativitást, és ez minden területen hasznos lesz számára. :)

Kép
Kép
dia123

Julcsi,
Már én is izgulok érted, pláne ilyen frontos időben! :wink:
Amúgy az tényleg érdekes, hogy Eni csak németet hall tőled és mégis magyarul válaszol....Az hinné az ember, hogy neki német lenne az "anyanyelve" ha egész nap veled van és szinte csak azt hallja....
Én Virághoz heti 4-5 napon át beszélek angolul, de azt is csak addig amíg haza nem érkezik apa, utána átváltunk magyarra. De így is megért szinte mindent angolul, mondjuk beszélni majd meglátjuk, milyen nyelven fog sűrűbben, most még csak néhány szót beszél.

Boni,
Rácsos ágy dolog minket is érdekelne, mert Virág most már próbálgat kimászni az ágyból...még nem sikerült neki de előbb-utóbb...

Sejtbank: mi levetettük Virágnak az őssejtjeit a Sejtbanknál, nálunk nem volt gond velük.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dia123 2010.03.14 13:48-kor.

Kép
Kép
dia123

Amúgy mi még elég pocsékul, már nekem is kell szednem antibiót, és már 3 napja nem érzek semmi szagot vagy ízeket, de tényleg semmit, és már nagyon unom!! Füleim bedugulva stb... :(
Virág szerencsére jobban, kedve a régi de még azért köhög meg kicsit folyik az orra. Kedden megyünk vissza a fülészetre, remélem meggyógyulunk már!

Kép
Kép
dia123

Dia, jobbulást Nektek is!!

Hát, gondolom sokat számít, hogy rajtam kívül mindenkitől a magyart hallja, és Apjával mi is magyarul beszélünk egymás között...

yuyu79

Dia jobbulást!
Vendég

Sziasztok!

Amíg sül a pogi, gyorsan kielemzem a rácsos ágyas tapasztalataimat. Szóval mi mind a 4-nél egy éves korában szedtük szét az ágyat és egyiküknél se volt gond. Se a kieséssel, se az ottalvással. Nem is tudom, de ez olyan természetesen zajlott, hogy nem is gondolkoztunk se mi rajta, hogy jaj mi lesz, se a gyereknek nem volt furcsa az átmenet. A saját ura lett és ezt respektálta. Együtt fektetjük az egész bandát, vagyis nincs ez, hogy az egyiknek korábban, másiknak késöbb van takarodó, így nyugi van, látják, hogy mindenkire ugyanaz a szabály érvényes, mindenki cirkusz nélkül bebújik a saját vackába és alszik. Szerintem fontos a gyerekbe vetett bizalom, hogy nem kalicka a kiságy, hanem a pihenöhelye, ahová csak akkor kerül, ha vagy maga lefekszik, mert fáradt, vagy éjszakai pihenöre készülünk és alvásidö van. Persze az elsö napokban még egyszerü kipattanni onnan és visszarohanni a szülökhöz, kell egy kis türelem, amíg megszokják, de alapvetöen sose volt gond. Dönci mellé is leültem, simogattam, dajkáltam, aztán ált. el is aludt. Van amikor fogja a kezem, vagy nekem kell simogatni az ö kezét, de ez is már ritkulóban van, ha lefektettük a bandát és mindketten végigjártuk a 4 gyereket, jó éjszakát kívántunk egymásnak, betakartuk és megsimogattuk (ez az egész eleve sötétben zajlik már, vagyis amikor a fürdöszobából jönnek már sötét a háló) öket, akkor ö is fekve marad és alszik békésen. Nem nagyon vándorol már senki, Dönci néha felsír egyszer éjszaka, akkor átmegyek, visszateszem úgy az ágyba, ahogy lennie kéne, betakarom, megcirógatom és ennyi.

Ma jól elbíbelödtünk a csajokkal ebédkészítés gyanánt. Ügyesek voltak, még a kezükbe sem vágtak bele. Jobban is ízlett nekik így, hogy úgymond maguk fözték. :) Elhatároztuk, hogy ezt minden hétvégén így fogjuk csinálni. :)

Holnap de. megyek az Aldiba vadászni, mert lesznek vízálló gatyák és kabátok, amennyire látom bélés nélküli könnyü kiadás ill. iskolai gyakorlók, amivel már nagyon jók a tapasztalataink. Du. meg ugyebár Imi iskolai beíratása a program.

Ha már az iskolánál és az ovinál tartunk. Még az oviban lehet, hogy vannak olyan családok, akiknek nem mindegy mennyit áldoznak - ha egyáltalán áldoznak - a gyerekük fényképére, de a mi osztályunkba talán csak mi vagyunk az egyetlenek, akiknek számít minden garas, a többi családot felveti az elemi jólét. :(
Éljenek a dekadensek és ök fizessenek is, mint a katonatiszt! Már csak azt kell elérni, hogy ez velem történjen! :):):)

Megyek, mert szólt a pogi, hogy kéne a társaságom. Majd jövök megint.

Vendég

Sziasztok!

Én is itt, csak nem látok ki a szennyes hegy mögül, pedig reggel óta megy a mosógép, csak nincs igazán jó gyors program rajta :(

Nagyon szuper kis nyaralás volt, anyós egész héten főzött ránk, nekünk meg nem volt semmi különös dolgunk, délelőttönként mi is játszottunk (velünk a 6 éves unokatesó is) vagy állatokat etettünk, mert van egy kis rész ahol háztáji állatok, lovak csacsik, szamarak vannak. Nagyon élvezték a gyerekek. Délután pedig alvás után minden nap pancsoltunk egy hatalmasat. Jó volt, mert így, hogy a nagyszülők is ott voltak volt időm szaunázni, gőzfürdőzni, szóval tényleg kikapcsolódás volt. Annyi kis hátrány volt csak, hogy mivel apa a hét közepén csatlakozott hozzánk, így Málnus visszament nagyon anyásba :( A napirendje igazából az utolsó előtti napra állt be rendesen, és persze itthon kezdhettem előről a küzdelmet. Ma már másodszor alszik....DE így is nagyon szuper volt minden :D Hazafelé még útba ejtettük egy fősulis jó barátomat, nekik is van egy ilyen korú lányuk, azért értünk későn haza....

Julcsi, örülök, hogy jól vagytok!!! Milyen volt ez az elsősegély? Mert tényleg feliratkoztam, de Lackó szerint felesleges, nyugtass meg, hogy érdemes! Egyébként neked is a sógorod :D

Zsófi, sajnálom az éjszakát, remélem, hogy nem lesznek gyakoriak ezek a rohamok!Örülök, hogy végül minden rendben van!

Kitti, éljen okt. 20 :) Örülök, hogy minden rendben a 8 hetessel :wink:

Anna, tegnap láttam a Lidlben nagyon édes sárga gumicsizmát, kis méretekben is!

Őssejt, mi is levettük végül, hosszas tűnődés után, mert egy nagyon jó orvos barátunk is azt mondta,egyenlőre nincs túl sok értelme. Így végül a legolcsóbb megoldás mellett döntöttünk, és a szlovákiai sejtbankot választottuk, nagyon korrektek voltak, és csak akkor kellett fizetni, amikor már biztos volt, hogy van elég őssejt a levett mintában, szerintem ez nem a bankon múlik! Azóta tesómék is velük vetették le, velük is nagyon korrektek voltak, és 3 részletben lehetett kifizetni az árat! Szóval csak ajánlani tudom.

Boni, köszi a fajáték tippet! Édes ez a kakas! Nekünk simán ment az kiságyból leszokás, egyáltalán nem mászkál Málnus, pedig simán tudna.

Dia, örülök, hogy nagyjából jobban vagytok! Akkor te is csak Angolul beszélsz Virággal? Vagy rosszul értettem? Jó ez az Avataros sztori :)

Barbi, nálunk dettó ez van a politikusokkal, szerintem nem nézel magyar híreket :) Itt is bűzlik ez egész... Igazából a kérdésem talán inkább Eni iskolai életére vonatkozott, erről meg nem írtál, jobban érzi már magát, kijön a tanárnővel? Lettek barátai?
A fényképekről csak az jutott eszembe, hogy talán azért nem akarják, hogy te fényképezz, mert nincs igazán profi felszerelésed, és a profil fotózáshoz azért kellenek reflektorok, hátterek, ilyesmi....
Persze szerintem azért a többi szülőt is megkérdezhetnék az ár-érték arányról.

mit is akartam még...

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

3 srác a játszón keresztszülőkkel, nagyival, így pihizek egy csöppet! :lol:

Zsófi, sajnálom az éjjelt nagyon. Remélem hamar múlik majd. Nem is tudtam, hogy a krupp ebben a korban is kijöhet még, ha ez egyáltalán az. De a meleg gőz tényleg a legpocsékabb ilyenkor sajna.
Javulgassatok!

Szisz, igen igazad van,én csak azt írtam, hogy a Sejtbank nem ellenőrzi, vagy ebben az esetben akkor még nem ellenőrizte a mintát és 7-8 évvel később derült ki, hogy kakit nem ér és tök fölöslegesen fizettek százezreket. Ezért perlik is most őket, hogy adják vissza a pénzt. Szóval ebben az esetben sztem baromira a cégen múlt!

Boni, a szerdák lennének jók a csajnak dél körül!
Átszoktatás: sztem ez megint abszolút gyereken múlik....nekem anyósom 7 gyerek után és sógornőm 4 gyerek után mondta, hogy hatalmas öngól is tud lenni és megpróbálhatom, de ők bizti nem tennék 4 hónappal a kistesó érkezése előtt. Mert ha nem sül el jól, akkor szívás a köbön. És visszacsinálni meg már nem lehet. Persze vannak nagyon pozitív példák, de lutri a dolog.
Na meg sztem azon is múlik, hogy hogy áll a dologhoz Zsigi. Mert ha nem érzi jól magát már, ki akar mászni, akkor érdemes, de Levi pl. most kezd rájönni a saját kuckó ízére és sokszor bekéreckedik napközben is. Meg mi most éljük a második járóka korszakunkat is, mert ott benn baromi jól lehet ugrálni a gumicsacsin! :-)
Sztem Levi pont úgy élné meg a kiságy elvételt, hogy az első dolog, amitől megfosztja őt a kistesó....na, a lényeg, hogy helyzettől függő a dolog.

Adri, mesélj picit magatokról...fiúk, Dorca, párod?

Julcsi, Enivel mikor szültél? Megvolt a 40 hét?

Dia, Nektek is jobbulást!

Barbi, köszönöm, hogy megnézted!
Jó sűrű a progi holnapra, hajrá!
Még Húsvét előtt kiderülhet ki lakik a pocidban?

Niki, ha errejársz, meg tudod mondani, hogy az új dokidnál hogy néznek ki a piszkos anyagiak? Meg hogy fogadta, hogy csak szülni mész hozzá, terhesgondozásra nem?
Balhé van megint nálunk, szóval elegem kezd lenni, és lehet, hogy lelépek mégis a Kút-ból....ezért kérdezem. Közben meg a szívem szakad, hogy miért kellett ezt így.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziszka szerintem nem azon múlik, mert sem a óvodai, sem az iskolai fotós nem nyomul mütermi felszereléssel. Profi gépem, ha analóg is, nekem is van. Derítölap (az az alufényü micsoda) nálam házilag készül, vagyis valamire kifeszítem az alufóliát és ennyi. A hátteret a növényzet adja és szerintem az sem elvetendö...
Ami nekem nincs meg, az a tipikus fotós fellépés. Rányomulni mindenre és mindenkire, semmi választást nem hagyni más döntésnek, kritikátlannak lenni: én vagyok a legszuperebb, legjobb, egyszerüen klasszisokkal jobb, mint bárki más. Hát én nem tudok így fellépni, túl erös az önkritikám, tele vagyok aggodalommal, stb. Hát ez van. Ezt viszont mindenki érzi rajtam, ezért nincs kapásom sem. No meg a párom is mindig addig beszél a fejemhez ebben a témában, míg már ahhoz sincsen kedvem, hogy a kamerát kézbe vegyem... :(
Tudod ö a fejével fotóz, vagyis a kiterjedt memója erre is képes, csak abban én vagy mások nem tudnak lapozgatni, nem tudják az ö szemével készült memóképeket megnézni, de ez öt nem zavarja.

Az elöbb összefutottam a szomszédunkkal a lépcsöházban. Rámcsodálkozott, hogy nini már megint terhes és atya ég. Ö meg elmondta, hogy a gyerek júniusig van szüleinél napközben, utána találtak egész napra valaki mást, akit megfizetnek érte. Engem nem mertek megkérdezni, mert egész nap az azért mégis sok, stb. Mondtam neki, hogy na látja, ezért kell a gyerekigényemet öneröböl fedezni, továbbá hogy mi a különbség az övé és az én gyerekem között. Ha rám van bízva egész nap, akkor egy kicsit az enyém is már, ha meg az embernek gyereke van, akkor azt nem lehet kikapcsolni vagy leadni valahol, mert elegem van belöle, ki kell bírni, akármilyen hajmeresztök az akciói. Szegény fülét-farkát behúzva elsompolygott...

Na megyek konyhát ganézni. Dönci körtelébe tunkolta a pogácsáját és mindent telepacsmagolt vele. De szeretem az ilyen ötleteit. Mintha fizetné érte valaki, hogy mindig valami újat találjon ki, amíg az elözö katasztrófát feldolgozom. :)

Vendég

Hali!

Barbi, megnyugtat, hogy nem csak az én gyerekem ilyen tunkolós-felfedezős.
A kolbász-szalonna, nyers hagyma májpástétomba tunkolásával még megbékélnék, de ma a diót pacsmagolta a tyúkhúslevesbe vígan, jó étvággyal.... :oops: :roll: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dönci gasztronómiai szempontokból is bukik a szokatlan ízkombinációra: ma délben ebéd után pl. csokitortát evett savanyúuborkával... De azt is szeretem, amikor csokit eszik olivabogyóval. :)

Mentem aludni. Mivel nem volt itthon vacsira felvágott, gombás pipicicit csináltam ahelyett. El is fogyott, pedig elötte jól bepogácsázott (eperlekvárral tömték meg és úgy ették) a csapat. Annyit esznek, mint a sáskák és még egyik se tini. Hü mi lesz itt, ha olyan igazán nekikezdenek majd enni! 8)

Jó éjt!

én
Vendég

Sziasztok!

Aproo, Enit 40+2-n szültem... De Apa szerint most 2 nappal a kiírás előtt fogok... na, meglepődnék, ha bejönne a tippje :lol:

Sziszka, sajnálom a felborult napirendet, de örülök, hogy egyébként jól éreztétek Magatokat :) Az elsősegély-előadásra szerintem azért érdemes elmenni, én azért sok újat hallottam... Kicsit fura a pali aki tartja, van egy enyhébb epilepsziája, vagy valami hasonló, és néha 1-2-percig nem "beszámítható"... Nem habzik a szája, vagy ilyesmi, csak meg kell várni, és utána visszaáll a rendes kerékvágásba... Csak az volt a fura, hogy a Kláriék se tudták ezt, és mindenki csak nézett, hogy most mi van :shock: Csak azért mondom, hogy ne lepődj meg, ha ott leszel ;-) Azt hiszem emiatt nem is dolgozik már mentősként, csak korábban dolgozott...De ennek ellenére, szerintem nagyon hasznos volt...

yuyu79

Döncinek meg Levinek érdekes ízlése van... mondjuk azért Eninél is elő szokott ilyesmi fordulni ... pl a savanyúubit bármihez megenné, de leginkább magában :wink:

yuyu79

Lányok, hátha tudtok segíteni, mert már kitapostátok előttem az utat:

Meg szeretném tudni hogy két peg perego hordozó között mi a különbség meg hogy ezek az újabbak kompatibilisek-e a mi régebbi kocsinkkal, ezért felmentem a bendon honlapjára. Persze egy email címen kívül semmi elérhetőség, semmi telószám. Itt már kezdett érdekessé válni a dolog. Felhívtam a Váci úti kp-ot, ott mondták, hogy csak email, vagy egy termékinfos mobil vonal. Na, a termékinfos vonalon már másodszor közli velem a nő, hogy a termékkel kapcsolatban nem tud információval szolgálni.... :shock: majdnem megkérdeztem, hogy akkor mivel kapcsolatban tud....
Erre írtam a brendonos emailre, amire azért nem akartam mert már úgy egy éve is volt velük egy ügyem, és akkor is marha segítőkészek voltak. Egy pici 100 FTos alkatrész hiányzott a babakocsinkról, csak a brendon volt hivatalos alkatrész forgalmazónak megjelölve, de közölték, hogy csak akkor segítenek ha minden papírja megvan és ott lett véve. Naja, egy 4 éves babakocsinak, ami kölcsönbe van. Megérteném, ha vmi csapágy kéne, de ez egy kis car semmiség és mivel monopolhelyzetben vannak, máshonnan nem is megy a beszerzés.
Na, mindegy, a lényeg, hogy most csak egy kérdést tettem föl levélben.
Erre még délután jött a válasz, hogy csak személyesen adnak infot, menjek be.
Kissé morcos lettem, hogy komolyan egy szaros kérdésért majd egy órát kellene autóznom egy másfél évessel terhesen???
Mert nem képesek egy telefonszámot közzétenni, vagy 2 percben utána nézni a dolognak???

Na mindegy, a lényeg, hogy vki esetleg nem tud egy telószámot bármelyik brendon áruházhoz??? Vagy más nagyobb gyerekáruházhoz, ahol tudnának segíteni? Elefániban sajna nincsenek peg perego hordik külön.:-(

Julcsi, hát, azért sztem Te nem szeretnéd megvárni a 40-2-t, vagy igen? Bár igaz, már az sincs messze.
Eni hol lesz, amíg Te kórházazol? Valamennyire mondjátok neki, meg érti, hogy érkezik egy öcsi?

Barbi, szupi lehet ilyen étvágyú kölkökkel, már én is kipróbálnám! Bár most Hála Istennek Levivel sincsenek akkora gondok, mint régebben. Csak legyen megfelelő cirkusz, ami lekösse kaja alatt.
:roll: :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hát, nem tudom, néha már szeretnék túl lenni rajta, néha meg úgy érzem, nem vagyok még felkészülve...

Eni napközben Anyumnál lesz, munka után illetve éjjel meg itthon Apával, úgy tervezzük... Persze, mondjuk neki, hogy jön a tesó, meg tudja, hogy a pocakban van, de nem tudom mennyire érti :wink: Kiváncsi vagyok hogy fogja fogadni :)

Brendon ügyben nem tudok segíteni sajnos :(

Ritus, Ti jól vagytok? :(

Jó éjt mindenkinek!!

yuyu79

KépJó reggelt!

micsoda fura ízlése van a gyerekeknek,mi? :lol:

Aproo esetleg Elefáni bababolt ?vagy magát az eladót kérdezd meg,hogy a leírásában nincs e benne...

Barbi köfi a választ ággyal kapcs...

8)
Vendég

ezt nem ide szántam :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.15 12:37-kor.
Vendég

Sziasztok, csak gyorsban jövök, mert vendégeink vannak és nemsokára indulunk Salgótarjánba, apu nővéréhez...
Apró, kérdésedre válaszolva, nemcsak nála szülök, terhesgondozásra is hozzá járok a Medicoverbe. Egyébként százat kér az állandó elérhetőségért, mint a régi dokim, csak azzal a különbséggel, hogy számlát ad róla, aminek egy részét az Aranykor Egészségpénztáron keresztül el lehet számolni. Na ez sem mindegy;)

kiságy átszoktatáshoz csak annyit, hogy szerintem nem kell ennyire "túldramatizálni", Barnusnak pl. már régóta mondogatjuk, hogy kapni fog egy új ágyat, amint nincsenek rácsok, és tök lelkes tőle;) Nem hiszem, hogy ezzel gond lesz majd, illetve nem értem, miért tudna nagyon balul elsülni a dolog?! Szerintem a legtöbb gyerkőc szereti, ha nem veszik körül rácsok és szabadon tud jönni-menni. Azt is megfigyeltem, ha napközben oda teszem le aludni és nem a nagyágyba, akkor üvöltve ébred, ha meg a nagyágyon alszik, akkor ébredés után szépen, mosolygósan kisétál a szobából hozzám;) na majd meglátjuk...

Julcsi, nagyon drukkolok nektek! Ritusék jól vannak, sokszor találkozunk mostanában;)

Szisz, örülök, hogy jól éreztétek magatokat, sokat gondoltam rátok!

Bocs lányok, de most csak ennyire futotta, mennem kell, készülődni, indulni.

További kellemes 7végét!

sniky

Jo reggelt!

Zsofi - jobbulast Beninek! Egyszer Lauranak is volt ilyen, bar nem ennyire durva - nalunk is a hideg levego segitett + egy kicsit felpocoltuk a feje alatt.

Ketnyelvuseg - nalunk a ferjem csak esztul beszel Laurahoz, mastol meg a magyart hallja. Most hogy elkezdett beszelni, van amit magyarul, van amit esztul mond, de egy-egy targyra csak az egyik vagy a masik szot hasznalja. Pl. a maci az mömmi, de ha megkerdezem, hogy hol a maci, akkor egybol mutatja. Viszont szerintem egyenlore a magyart jobban erti (bar azt tobbet is hallja) es meselni pl. csak nekem lehet - kivansi vagyok, hogy azert-e, mert a magyarbol tobbet ert?! Azert remelem mind a ket nyelvet szepen fogja beszelni - es szerintem is hasznos az ilyen kiskorabeli nyelvtanulas, ha van ra lehetoseg.

Dia - gyors gyogyulast mostmar,jo lenne veletek is talalkozni mar!

Mi tegnap Kolompos koncerten voltunk, volt tanchaz is - Lauranak is tetszett, jol szorakoztunk. Ma este szabad estenk van a ferjemmel, Laura nagymamanal lesz, mi meg Republic koncertre megyunk - mar varom nagyon.

Julcsi - mennek a drukkok, kivancsi vagyok Peti mikor akar kibujni.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Hazaértünk:) nagyon jól szórakoztunk....

Zsófi, neked akartam még írni, csak elfelejtettem :oops: sajnálom, ami Benivel volt, biztos jól rátok ijesztett:( remélem azóta már sokkal jobban van és nem lesz több ilyen?!

kétnyelvűség: nekem sajnos nincs ilyen tapasztalatom, de a véleményem az, hogy szerintem is mindenképp csak nyerhet vele a gyerkőc, főleg, ha ilyen kicsi korban kezd nyelvet "tanulni", sokkal fogékonyabbak ebben a korban mindenre, csak úgy szívják be a tudást a kis szivacs agyukkal;))

sniky

Csajok itt van a világ vége! Teljesen magam alatt vagyok, hihetetlen fejleményekkel teli a mai nap. Úgy néz ki, hogy Imi minden igyekezetünk ellenére nem lehet iskolás, mert eleve elzárkózik az iskolaigazgató elöle. Már rám várt az ajtóban és rögtön félre is volt, hogy nem lát esélyt rá, stb. stb. Még mielött Imi a próbaórán végzett volna már készen várta az ítélet, semmi esélyt nem adva neki. Megeszem a kalapom mérgemben tényleg. Átolvastam közben az idevágó jogszabályokat és az se ad nagy reményekre okot, de ennek ellenére küzdeni fogok a gyerekemért, mert megérdemli a sikert. Most kicsit az az érzésem, hogy Eni példáján szürik le a következtetést, miszerint 6 évesnél fiatalabb nem érett még az iskolára, stb.
Hogy Imi egy másik személyiség és ahogy Eni személyisége, úgy az övé se fog megváltozni, ha egy évvel késöbb kerül iskolába, annyi szent. 5 éve ismerem Imit és ö mindig ilyen volt, ez inkább jobb lett az utóbbi fél évben, mint rosszabb. Imi sugározva, boldogan jött ki a próbaóráról, büszkén mutatta a müvét, mely precízebben és szebben volt kivitelelezve, mint mondjuk a másfél évvel idösebb barátnöjéé, a történetet is részletesen elmesélte, hogy mit kellett csinálniuk és ö mit csinált. Látszott, hogy mindent beleadott és elégedett volt magával, erre jövök én tüzforró arccal és háborgó lélekkel és nem is tudtam az ö saját sikerének örülni, mert ahelyett, hogy átölelhettem volna és megdícsérhettem volna (de akkor is megdícsértem, mert megérdemli) önfeledten, meg kellett mondanom neki, hogy korai volt az öröm. Ö se, én se értem az okát, mert fel nem fogható. Az igazgatónönek ugyan ott volt a kezében a papír, amin le voltak írva a lányom "hibái", de többszörös rákérdezésre sem volt hajlandó elárulni öket. Mondtam neki, hogy ha így állunk, nem is érdekel, hogy mit hisznek vagy gondolnak, én ismerem a gyerekemet, tudom mire képes, tudom, hogy nem túl sok ez az elvárás neki, amit teljesítenie kell elsösként, tudom, hogy most boldog és kiegyensúlyozott lenne, ha iskolába mehetne, hiszen a többi gyereknek a felét ismeri, a legjobb barátnöjével startolhatna, stb. Ez szerintem húzóerö, támpontot és eröt ad bizonytalan helyzetben, segíti a kezdetekkor. Mire az igazgatónö, hogy ö ennek pont az ellenkezöjéröl van meggyözödve, mert szerinte Imi a másik kislány alapján orientálódik. De könyörgöm, ha kérdezek töle valamit, arra a választ nem tudja a másik kislány fejéböl kiszívni, senki nem tudja helyettesíteni, vagy tudja a választ, vagy nem, akkor meg mit akarnak!? Amikor a másik kislány anyjának elmeséltem a kálváriánkat, hát az teljesen kiakadt, a kislányról nem is beszélve. Ök ketten egymást erösítik, Imi nélkül a másik kislány se olyan erös és motivált, ezt már most tudni lehet.
Itthon Imi nagyon lelkesen nekiesett az iskolaelökészítö gyakorlókönyvnek, amiböl már a 3.-at csinálja önszorgalomból, maga maga. Zömmel teljesen önállóan, ha valami nem egyértelmü megkérdezi és megoldja egyedül hibátlanul. Ma hirtelen felindulásból 20 oldalt (!) csinált végig. Akkor nincs kitartása, nem tud koncentrálni, nem tud rendesen megfogni egy ceruzát, egy egyenes vonalata meghúzni, összefüggéseket felfogni, stb.? Ezt a teljesítményt mind csak az én rózsaszín szemüveggel fedett anyai szemeim látják más fényben? Isten bíz nem értem a világot! Ha annyira a gyerek jóléte az elsödleges szempont, akkor miért vetik vissza azt a gyereket, aki probléma nélkül követi az utasításokat, megül a fenekén, koncentrálni tud a legnagyobb hangzavarban és aki alig várja, hogy iskolás legyen? Miért kell neki is a keserüpirulát beadni, visszavenni a tempójából, melyet ö maga diktál maga magána, kitenni a bánatnak, hogy még egy hosszú évet várnia kell, míg minden barátja elmegy az iskolába?

Annyira gyülölöm ezeket az elvakult agyatlan pedagógusokat, akik egyszerü munkát szeretnének, 25 jólfésült, okos és nyugodt gyereket, akik már írni és olvasni tudnak, akikkel fele annyi munka van. Ennyi erövel itthon is maradhatnának a kölykeim és taníthatnánk magunk is öket, mert talán több odafigyelést és szeretetet kapnának, mint az iskolában bármikor.

Megyek, mert megy fel megint a pumpán és csak behergelem magam és ti meg se értitek talán a felháborodásomat, hiszen mindannyian lebeszélni próbáltatok, nem is olyan vészes évvesztesnek lenni alapon. De igen is az adott körülmények között! Engem anyám ugyanúgy, ahogy én most Imit próbálom beiskolázni, a köröm feketéjéig küzdve rakott be a sokadik ált. iskolába, mely végre hajlandó volt engem felvenni. Én is nagyon nyuszi gyerek voltam, visszafogott, mint Imi, de jóval butább nála. Engem is lepecsételtek már az elsö körben a "jó" pedagógusok és abból a fiókból csak az egyetemen volt kilépés, addig oda voltam beskatulyázva, a teljesítmény mitse számított. Hát ezért küzdök Imiért, mert mindt már mondottam, megérdemli az esélyt és a sikert!

Jobb éjt, mint nekem lesz!

A háborgó lélek (egyébként egész nap nem tudtam enni, annyira ideges voltam a beíratás elött és utána is)
Vendég

Barbikám sajnálom a háborgó lelkedet,de főleg Imit :cry: ölellek

Snicky igazad van, csak lazán :lol:

Mazs remélem jól sikerül a mai este! Kolomposért irigy irigy :wink:
Vendég

Sziasztok!

Barbi, sajnálom a mai napot. Tény, hogy sokunk szerint nem nagy gond az évvesztés, de mindenki írta, hogy Te ismered a kicsi lányod!Szóval tényleg nem jó, hogy így alakult. Eni mit szólt hozzá?
Azért adjál vmi kajcsit a legkisebb Manódnak!

Niki, sztem senki sem dramatizálta túl a dolgot, csak nem vagyunk egyformák.....mindenkinek más a tapasztalata, vagy mást látott, hallott a témával kapcsolatban....

Mazska, Ti már javában csápoltok, majd gyere, mesélj, hogy mi volt!

Pont néztem a napokban, hogy Alma koncert egy csomószor volt a környékünkön, de most, hogy megérett rá Levi, nem lesz jó darabig. Meg Halász Judit sem. Ha van vkinek jó gyerekprogi ötlete, az ne habozzon!! Főleg koncert.

Hozzánk ma jöttek erdélyi barátok, együtt ebédeltünk, csak sajnáltam Pétert, mert 24 órázik, így erről lemaradt. Délután meg mentünk át mamáékhoz. Nagyon jól érezte magát Levi csak rettenetesen kipurcant.
És a kedvenc új szavaim tőle a "híínta-pata", a hinta-palintára, meg a "igubumm", az irgum burgumra. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Aproo sajnálom, hogy Párod megint kimaradt a jóból :cry: gratulálok az új szavakhoz

mintha MAzska mondta volna, hogy lesz a Müpában Halász Judit Húsvét előtt. sajna mi nem tudunk menni mert már vidéken leszünk. :( :)
Vendég

Barbi, nagyon sajnálom, rmeélem megoldódik a helyzet, úgy ahogy ti szeretnétek.

Apró, csak anyósodékat nem értem, hogy mit kell már előre paráztatni téged a kiságyból átszoktatással, halgass a saját megérzéseidre és úgy cselekedj. Egyszerűen csak nem hiszem, hogy olyan nagyon balul tudna elsülni a dolog.... ahogy Boni is írta, csak lazán;)

na mentem, mert készülődünk, lassan indulni kéne;)

sniky

Hú, Boni, de jó, hogy ezt írtad, akkor arra benevezünk sztem.
Mindjárt megnézem a honlapot! Köcc!
Szerda?

Niki, vmit nagyon félreérthettél...senki sem paráztatott senkit. Elmondták a tapasztalataikat. Mellesleg, ha csak az itteni véleményeket hallottam volna, én akkor sem venném még ki Levit, mert mondom, Ő úgy érzi, ez most a kuckója, imádja, folyamatosan bekéreckedik, tudja, hogyha besötétítek és megy az ágyba, akkor alvás van. Amire egyébként soha nem szoktattam, de baromi hálás vagyok érte, hogy egy rövid ima és éneklés után kisétálok és totál egyedül alszik el. Sőt, ha bennmarad vki, akkor nem is hajlandó aludni, bármilyen fáradt. Szóval az esti órák hosszat altatástól teljesen mentesítve vagyok még pár hónapig és ez akkor kincs, hogy csak na!
Erre mondtam azt, hogy nem vagyunk egyformák és mindenkinek más jött be.
Nekünk ez nagyon nagyon bevált és tutti.
Sőt már egy kézzel festett fehér csigás kiságy boldog tulajai is vagyunk, szóval mér csak a helyét kéne megkeresni...remélem nem kopott nagyon, mert akkor át kéne festeni, pedig sógornőm nagyot alkotott anno ezzel. :wink:

Apa ma végre itthon van, úgyhogy megyünk ramot vadászni...meg meglesni a tűzhelyet amit leszállítottak, mert nem tudjuk összerakni, olyan hülye formái vannak a köveknek, ráadásul nem is egyformák.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, ami lemaradt, aztán tényleg megyünk:

Beteg babók, anyucik, hogy vagytok???

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo holnap szerda? tőlem okés! ? :wink:
Vendég

Sziasztok!

A koncert nagyon jo volt - jo helyunk volt, szuper volt a hangulat, meg a ferjem is elvezte :) Jo volt mar egy kicsit kimozdulni igy kettesben is. Delelott kint voltunk a huszar-taborban, azis nagyon latvanyos volt - megneztuk kozelrol a lovakat is, Laura elvezte a forgatagot.

Aproo es tobbiek - aprilis 3-an 16 orakor lesz Halasz Judit koncert a Millenarison, 900 ft a jegy (csak felnotteknek kell venni). Mi mar meg is vettuk a jegyeket - mar varom. :)

A www.elevengyerekek.hu es a www.gyerekprogram.hu oldalakon vannak jo programajanlok, en onnan szoktam nezni, hogy mi mikor lesz. Alma koncert szokott lenne a Millenarison is, minden honapban - azon is voltunk mar egyszer.

Mi is a kisagyban alszunk meg, es Laura szeret ott lenni, nalunk sincs gond az alvassal, igy egyenlore en nem akarom szetszedni - majd meglatjuk, mikor szeretne mar nagyagyat.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Ha valaki hall Gryllus-koncertrol, akkor szoljon - multkor el akartunk menni, de elotte fel oraval mar nem lehetett jegyet kapni...:( Meg szerencse, hogy Laura meg nem keszul ra, mert voltak ott nagyobb gyerekekkel, akiknek mar nem jutott jegy, ok elegge el voltak kenodve.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Boni, ma délután még teszek egy próbát felhívni a másik ajánlatomat, de nem sok reményt fűzök hozzá, mert két hete nem elérhetőek...
ha ma is így lesz, lecsapom a Lehet téri hordit.
Nem tudom, mikor jelez vissza a csaj, szóval onnantól rajta múlik, hogy a holnap vagy a jövő szerda a nyerő.
Ha már van vmi infom, akkor jelzem. Egy böki van, hogy neki csak dél körül jó....
:?

Mazska, tuti kis oldalak, köszike!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gyerekkoncertek:
Március 21. vasárnap, 11: 00 - Gryllus koncert - Komédium színház, V. ker. Tüköry u. 5.
Március 27. szombat, 11:00 - Kolompos koncert, Komédium Színház
Március 27. szombat, 16:00 - Kaláka koncert - Marczibányi téri Műv Ház
lei

Mazska: mi voltunk múlt hónapban Gryllus koncerten, mert Csabi nagyon szereti és a koncertet is iszonyúan élvezte!!

ÁGY: mi már vagy fél éve levettük az ágyról a rácsot oldalt, és szeret benne így is aludni. Mondjuk éjszaka velem alszik nagy ágyban a gyerek, de nappal szoktam a saját ágyában altatni. Egyszer kigurul belőle, azóta egy nagy párna van odatámasztva, vagy mellé rakva a földre, hogy ne puffanjon :)
De mostanában már nem is nagyon forog oldalra.

Nálunk este mikor megyünk aludni, már ő mondja, hogy ÁS (álmos) és integet apjának, hogy ő megy aludni.

ZSÓFI: Ugyanez volt nekünk is Csabinál tavaly októberben! Csak én akkor egyedül voltam itthon a gyerekkel és egyből hívtam unokaöcsém, aki bevitt minket az ügyeletre. Mi is kaptunk kípot, hogy ha következő este roham lenne, akkor egyből adjuk be és bebugyolálva ablakba, vagy erkélyre ki kell állni vele, hogy hideg levegőt szívjon, attól megkönnyebbül. Én is egész éjjel figyeltem a gyereket, hogy vesz-e levegőt. SZerencsére nekünk annyira durva rohama nem volt, mint ahogy írtad Beninél, de tudom, milyen rossz lehetett nektek szülőknek.
Mi akkor vittük el Baralangterápiára a Szemlőhegyi Cseppkőbarlangba, mert azt hallottam, hogy ha az első eset után kikezelik jól, akkor nem biztos, hogy később újra előjön. Mert amúgy a krupp sajnos később is előjöhet még többször.
Hajlam kérdése is a gyerekeknél.

Csabi tegnap óta mondogatja, hogy APA!!! Apja persze a fellegekben jár ettől és vigyorog, mint a vadalma :)

Aproo: mi Olaszországból rendeltük anno a Peg Perego háromrészes babakocsinkat a netről, még Pöttöm ajánlotta anno azt az oldalt. Az a cég baromi segítőkész volt, én sokat leveleztem velük angolul és hihetetlenül rendesek voltak. Ők Peg perego forgalmazók, úgyhogy esetleg megpróbálhatnál nekik írni.
Pöttöm biztos tudja mi a honlapcímük!! Én most sajnos nem találom a gépemen..... :(
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: