Jó reggelt, kismamák!
Annyi mindenről beszélgettetek tegnap, én meg csak fogalmaztam a gondolataimat...
Sérült gyerek: gyógypedagógus vagyok, sok és sokféle sérülttel találkoztam eddig, gyerekekkel és felnőttekkel is. Mégis azt mondom, nem kell nekem amniocent., pedig az életkorom miatt többen felajánlották. Szerencsére a férjemmel tökéletes az egyetértés köztünk ebben a kérdésben. Ő a MI babánk, a Mi családunkba érkezik, és szeretni fogjuk, ha fiú, ha lány, ha egészséges, ha beteg, akkor is. És úgy gondolom, hogy ha a testvérei a kezdetektől vele nőnek fel, ha látják, hogyan foglalkozunk vele, hogyan szeretjük, akkor ha betegen születik, betegen fogják elfogadni, és a későbbi, felnőtt életüket is ennek tudatában alakítják majd, persze a mi segítségünkkel, amíg lehet. Ettől még mindannyian lehetnek boldog felnőttek. Ha én megöregszem, és valami betegség miatt ápolni kell majd, remélem, hogy akkor is számíthatok majd a gyerekeimre. Ezt sem vitatkozásnak szánom, csak leírtam én is a gondolataimat, mint sokan közületek.
Gyerekszám: a kezdetektől három gyereket szerettünk volna, és már előre borsózik a hátam tőle, hogy ha a két lányunk után a harmadik fiú lesz, sokan mondják majd: végre sikerült! Mintha csak azért vállaltuk volna, hogy szülessen fiunk is, és mintha annyira rajtunk múlna a dolog...Már most is sokan mondják, hátha ez fiú lesz, na ilyenkor vagyok nagyon mérges. Látom a két lányon már most, milyen jó, hogy vannak egymásnak, és bízom benne, hogy hármasban is hasonlóan jó lesz nekik.
Ultrahang: az nagyon jó dolog...látni, hogy megvan mindene, egészséges, gyerekformájú...de nekünk a négy alkalom elég lesz, azt hiszem. Ahogy jobban belegondoltam, kicsit olyan érzésem lett, hogy ha mindig engedünk a kíváncsiságunknak, és meglessük Őt, gy picit elveszünk a csodából...Minden hasonlat sántít, tudom, de a karácsonyi ajándék is azért szép, mert meglepetés...a gyermekvárás pedig olyan Misztérium, amiben nagyon szép a várakozás az Ismeretlen kis Életre, aki közénk érkezik.
Kicsit magasra repültek a gondolataim, remélem, nem haragudtatok érte...
Legyen szép napotok,
Nuska+