A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Nati!

kösziii :)

akkor nem csináltam hülyeséget...5 db volt egy csomagvban és nagyon aranyosak....érdemes megnézni....a tucatárut érdemes ezekből a nagyáruházakbó beszerezni szerintem....
Vendég

Több ilyen listát hasonlítottam össze és abból ollóztam ki a ruhákat.

Saját vélemény:
Nappalra:
rövid ujjú body és hosszú ujjú, lábfejes (plüss) rugi
vagy
hosszú ujjú body és ujjatlad lábfejes rugi

Éjszakára
Body és egyrészes pizsama (totál olyan mint a rugi, de lehet az anyaga más???)

Séta:
Nappali ruhán felül még esetleg harisnya és egy thermo kezeslábas + kocsiba takaró vagy bundazsák

Ezen felül fürdetés és etetés:
10-20 textil pelus
2 tetra kifogó
1 frotír kapucnis törcsi

Ki mit gondol erről? Szerintem ez elég.
ha lábfejes a rugi, akkor szerintetek kell alá zokni?

Hány fokra kell fűteni a lakást? mert én nagyon sok helyen azt olvasom, hogy alváshoz elég a babának a 20 fok, de az ideális nappalra a 20-22 fok. na én sem szeretném 22-nél többre fűteni. Minek?
A fürdőszobát kell csak 26-ra fűteni a fürdetés idejére. Sok babás családnál majd meg lehetett dögleni, mert 24-26 fokra fűtötték fel a kecót, hogy a baba ne fázzon. De szerintem ez totál felesleges, hiszen 24 fokban már nekünk is melegünk van és egy szál polóban is melegünk van, akkor a babának hogy ne lenne melege a body-rugi kombinációban?

Kinek mi erről a véleménye?

Kép
Kép
nati80

nati80

amit felírtál szerintem kevés :shock: legalábbis én azt tapasztaltam a gyerkőcökkel,mert hiába voltunk óvatosak azért csak véletlen lebüfizte magát és akkor bizony sokat kell átöltöztetni :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat :D Most,hogy már tudjuk,hogy fiú így már én is veszek pár rucit majd a babónak.Én is a Tescoban lestem ki,mert tényleg nagyon jó árakon vannak a cuccok.Bár én bodyból csak 3db-at találtam 1700-ért.De még azért az is elég jó áron van.Nézegettem máshol is,de nagyon drágák van ahol 1db body 2500ft.Na azért a tesco jobb ebből a szempontból :) Köszönöm,hogy felraktátok mit kell majd ráadni a babóra.Bár anyu bizti fog nekem kicsit ebben segíteni :) Mert a 6éves kishugom is novemberi gyerkőc :) Ma eléggé hideg van nálunk párom szerint nem,de én majdmeg fagyok :( Remélem nem fáztam meg.

További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:06-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:07-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Szerintem is több ruha kell, mert egyrészt folyik a cucc felül, aztán pedig ott van az igazán húzós termés lenn is. Nem akarok senkit elborzasztani, de a lányom pár hetesen tudott olyan mennyiségeket produkálni, hogy a legdrágább pelenka sem volt elég nedvszívó.... sőt néha benevezett a távolbafosás versenybe is, és mindig győzött! Voltak napok, amikor 3-4szer öltöztünk át (ide magamat is beleértem). A legpraktikusabb rugdalózónak van lábfeje, és ki lehet patentolni a lába közét, így meg lehet kímélni a babát és az anyát fölösleges öltözködéstől.
Néhány body-nak olyan szűk volt a nyaka, esetleg a kar része, hogy rendesen őrjöngésbe torkollott az öltözködés, persze egy babának minden egyes body felvételekor átélni újra kicsit a születést, nem kellemes élmény.....
Én majd augusztusban kezdem összeszedni a cuccokat. Addigra visszakapom a kölcsönadott ruhákat is, és elkészül a szekrény is, ahova beteszem őket.
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ancsa!
Muti a gyerekeidet is!!!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:07-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa

Nekem is furi volt ez a mennyiség, de végüléis a fontos a listában a holmik típusa. Én is tuti többet fogok használni, de venni nem kell majd sokat. Tesóméktól annyi cuccot kaptam, hogy több is a kelleténél szerintem.
Én is tapasztaltam az unokagyerkőcöknél, hogy igencsak gyakran kellett átöltöztetni, mert lepisilte, lebüfizte, összenyálazta, stb.

A mennyiségen felül egyébként jó szerintetek a lista?

Kép
Kép
nati80

törölve

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Ancsa, én teljesen szőkének képzeltelek! Nagyon csinos voltál, mostanra nem tudom mondani, mert csak egy hatalmas csini pocakot láthattunk belőled! A gyerkőcök nagyon aranyosak, és nagyon hasonlítanak egymásra! Alexandra mandulaszeme gyönyörű!!!
Babaruha: a csónak nyakkivágás elég gáz, mert kinyúlik, és leccsúszik a vállán a babának! Én ezért nem szerettem. Body sok kell, mert állandóan folyik valami a babákból, hol itt, hol ott. Rugi is jónéhány ugyanezen okból. Zokni felesleges, inkább a harisnya, jó az otthonra is rugi helyett!
Fűtés: Nálunk kb egy hétig volt 25 fok, de majdnem megdöglöttem, aztán lecsavartuk a megszokottra, és onnantól mindenkinek jó volt. Azt hiszem 2 hét kell a babának a teljes aklimatizálódáshoz, utána jó neki az, ami nekünk. Én sosem öltöztettem agyon, és talán ezért is sosem volt megfázva (nem izzadt) ellentétben a barátnőmmel, aki mindig dobott harisnyát a rugi alá, meg a hosszú újjú alá mégegyet. Ja, és szerintem vékony sapi is felesleges
Reni,
Gratula a kisfiúhoz!
Judit,
Gratula a kiscsajhoz!
Ezt találtam ágyneműügyben!http://www.teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=7481571

Kép
Kép
dalminha

Kép
Kép
dalminha

Dobok egy pociképet is:

Kép

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

A meleg tényleg nem tesz jót a babának, miután pár hónapig nem is tudnak izzadni!!!
Néha elnéztem a tanácstalan anyukákat a védőnőnél, hogy mennyi ruhát adnak a babákra, mert soha senki (még a védőnők sem) nem mondja el nekik (nekem sem), hogy mennyi az elég. Ami biztos jelzés, hogy megnézitek a tarkóját. Lehet a kezét, a lábát is, de a tuti, az a tarkó.
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sclara felől hallott valaki valamit? Még mindig utaznak?

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Dalma
Én meg feketének képzeltelek :lol: de neked is szép nagy pocid van :lol:
az bizti
:lol:

harivera
lássuk a képeket :lol: :lol: :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Gratulálok a pocakokhoz!!! Klassz olvasni az örömmel fogadott "nemeket" is!
Ancsa, gyönyörű szépek a gyermekeid, s Te is igazán csinos vagy.

Gyors helyzetjelentés: ma voltam ismét vérvételen, cukorvizsgálaton. Éhgyomrit készítettek majd megettem egy zsemlét, ittam egy kakaót és 60 percre rá ismét levették a véremet. Természetesen így már semmi gondom nem volt, nem lettem rosszul. Talán kezdhettük volna ezzel és akkor elkerülhető lett volna a múlt heti izgalom... Volt olyan szakmabeli ismerős, aki rácsodálkozott arra, hogy minek egyáltalán rögtön 75gr glüközös sokkot töltikézni az emberbe.

Ma találkoztam egy ismerősömmel, aki hat hete szült. Láttam a pici babáját is, annyira pirinyócska, pedig már másfél hónapos :) (szóval csak nekem tűnik igen kicsikének :P )
Elmesélte a lányzó a szülés előtti alatti és utáni tapasztalatait. Nem ámított, de úgy éreztem nem is akart elijeszteni a szüléstől és a ránk váró kihívásoktól, csak reális képet festett az egészről, hogy nem leányálom.

A végén csak annyit mondott a kisfiúra mutatva: Nézz rá! Nem lehet azt mondani, hogy nem éri meg...

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Lányok!

Nagyon jók a pocakfotók (nekünk sajnos most nincs egyelőre fényképezőnk, de majd bepótolom a lemaradást)

Ancsa: én is teljesen máshogy képzeltelek, nagyon csini vagy ;)
A gyerekek is nagyon helyesek, Alexandra nagyon bájos!!!

Húú lányok, úgy elegem van már a napi 10 órás munkából :(
Pénteken megyek EKG-ra és vércukor vizsgálatra, bár a vércukorral kapcsolatban nagyon rejtélyes volt az orvos: azt mondta, hogy van egy sokkal jobb módszere. Na azért remélem nem annyit fog csinálni, hogy a szemembe néz, és azt mondja: "magácska biztos nem cukorbeteg" :)

Képzeljétek, végre én is átálltam a "kívánosok" sorába: most pl. majd meghalok egy finom lecsóért :) Bár még nem híztam, de a dolgok jelenlegi állása szerint, ez nem lesz sokáig tartható :D

Gyerekbútor: nem tudtok olyan helyet, ahol nagy választékban lehet kapni kiságyakat meg pelenkázót? Az is fontos lenne, hogy ne mérgező lakkal meg ilyesmikkel fújkálják agyon...

Judit
Kép
sonny

Még egy kérdés:
Őssejt: tudom, hogy korábban már volt róla szó: de aki mellette dönt, eldöntöttétek, hogy melyik cégnél tároltatjátok?
+ hogy mikor kötitek meg a szerződést?
Én még hezitálok, de a Krio azért tűnik szímpatikusnak, mert évente kell fizetni, és valahogy jobban biztosítva érzem az egészet, mintha egyszerre kellene kicsengetni a pénzt (mert ugye csődbe is mehetnek stb.)

Judit
Kép
sonny

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:09-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Vera szép nagy pocid van már!

Nekem most pár napja alig mocorgott a pici, de tegnap este bepótolta, és jó nagyokat rugdos már :)

És még mindig dokikeresőben vagyok :( sosenem lesz nekem dokim úgy látom. Akihez kaptam időpontot, most hallottam róla, hogy nem híve az alternatív szülésnek, én meg nem tartom kizártnak, hogy olyat szeretnék, így valszeg ő nem lesz jó. Tényleg szülőszékről tud vk vmt? Vagy esetleg szült olyanba már valamelyikotok?

Szép napot!

Pipal

Kép
pipal

https://www.babanet.hu/publ/babaruha.htm

hasznos tanácsok a babaruházatot tekintve! Nem hosszú, szerintem érdemes elolvasni.

Kép
Kép
nati80

Na,itt a babakocsi,amit kinéztem magamnak,mit szóltok?
Vélemény?

Kép

- többfunkciós babakocsi
- nem bolygós kerekek
- két irányból tolható
- mély- és sportkocsivá átalakító záróvégek
- több fokozatú, vízszintesre állítható háttámla
- állítható lábtartó
- tartozékai: lábzsák, esővédő, táska és mózeskosár
- tolókar magassága állítható
- 5 pontos biztonsági öv
- különleges színvilág
- könnyű aluváz

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Pipal!
Megérkezett a privi?
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

irusc: nem kaptam :( (pedig néztem tegnap óta többszöris) elküldöd mégeccer?

ancsa: nekem bejön, azt elárulod hogy hol és mennyiér vesztegetik, és van-e más színben?

pipal

Kép
pipal

Hello,
Tegnap este úgy megijedtem, képzeljétek! Fekszek, nézem a Hősöket, egyszerre csak kitüremkedik valami hatalmas kemény a hasamból. Mintha egy nagy görcs húzta volna egy kb 7 cm átmérőjű körben kifelé. Nyomkodtam vissza, de így marat kb fél percig, aztán visszament. A másik oldal tök puha volt. Gondoljátok, hogy a bébi nyomakodott ennyire??? :oops: Mert nem méhösszehúzódás volt, az tuti!
Tegnap megjött a GYED, így fogtam a Korit, és irány az ÁRKÁD, és jól bevásároltam rózsaszínből. Aztán mi van, ha fiú lesz... A CundA-ban és a HandM-ben tök jó kis rucik vannak leárazva. Vettem mini melegítőket, badikat, még egy 62-es farmert is. Gondoltam rá, hogy veszek már jövő nyárra is, akkor kb 68-74-est fog hordani. Vagy túlzás ez?
Ancsa,
Nem jobb a bolygókerekes? De amúgy csini kocsi! Ára?
Pipal,
Elsőnél vajúdni lehet alternatív módon, az mindegy, hogy a doki szereti-e, csak maga a kitolás megy rendes szülőágyon! Széken elsőt nem lehet szülni (nálunk) mert 99%, hogy gátvágnak, és ott nem lehet.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!
Ancsa :) én a Praxist ajánlom, a Genesis-t nem ismerem. Engem A Hajdú Krisztina nézett és nagyon megnyugtató volt, hogy nem csak néz, de lát is...szóval abszolúte szakszemmel. Nem is a mozizásra ment rá kifejezetten, hanem h tetőtől-talpig végignézze a babát. (Még azt is megnézte, hogy nincs-e nyúlszája pl.)Közben meg aranyos is volt nagyon(nem negédes), végig dícsérte, h milyen szép, meg milyen ügyesen mutatja magát. 20 percig tartott és kaptunk 1000 ft-os kedvezményt is, mert előtte regisztráltunk a babaneten. Szóval én messzemenőkig meg voltam elégedve.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Ancsa
Szerintem is jobb a bolygókerék, de azon felül minden jó a kocsiban. A fix kerekekben az a rossz, hogy nem tudod 1 kézzel tolni és nehéz vele fordulni. Bár az is igaz, hogy valaki meg ehhez van hozzászokva. Én csak Bolygósat toligáltamn eddig és csak egyszer fixet, na de lett is olyan izomgörcs a vállamban, hogy csuda.

ma voltam tescoban és vettem 1200-ért 3 56-os kombit. Cicás meg csíkos és természetesen rózsaszín. Totál bele vagyok buzulva a lányos holmikba. Igaz azért most is néztem fiús cuccokat. na de majd a tesónak veszek olyanokat.

Kép
Kép
nati80

csajok,nekem nagyon hamar tönkrement a bolygókerék, szóval sokkal strapabíróbb a nem bolygókerekes :lol:
aztán meg lehet kínlódni vele, utána,..........
szóval inkább legyen ez a kerék,mint a bolygós.
2X is vettem bolgókerekeset,de meg is bántam......ezért döntöttem most ez mellett.
meg aztán az se egy rosz szempont,ha karra gyúrhatok séta közben :lol:

pipal,megy a privi a babakocsiról :lol: :lol:
igen,van több színben is,csak akkól képet küldenek neked email-ben :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Igértem ,hogy doki után jelentkezem,múlthéten pénteken voltunk és hála minden rendben láttuk a kicsikénk dobogó szivét és az Ő mérete 5 mm.

köszönöm,hogy szurkoltatok értünk!Szép eredménye van amit köszönünk!!

Ha nemzavarok ,néha beszólok ,hogy merre járunk ,hiányzik ez a jócsapat!!!

millió puszi mindenkinek

Továbra is gömbölyödjetek!!!
Szépek vagytok!!

Kép
veronak

Veronak
nagyon örülök és Gratula!!! Gyere beszámolni majd. :D

Csinosak vagytok lányok! Hát igen, ezek már tagadhatatlanul szép kerek babáspocik! :lol:

Képzeljétek volt nálunk anyós és beletette a bogarat a fülembe, a hol aludjon a baba témával kapcs. :? Eddig totál úgy voltunk vele h. a szomszédszobában lesz, ami a a mi ágyunktól kb 10 lépés, de most elbizonytalanodtam.Sok helyen azt olvasom kell a közelség a babának, főleg az első időkben...Nálatok hogy lesz? Tapasztalt mamik?

Kép
katica_75

Katica
Én azt olvastam erről a dologról, hogy azért érdemes egy szobában aludni (nem ágyban!!!), mert akkor kisebb az esélye, hogy a baba olyan mélyen elaludna, hogy leáll a légzése. Szóval egy kutatás szerint kevesebb bölcsőhalál volt az egy szobában alvóknál. + tényleg szüksége van a szülők hangjára, szuszogására, így ha felébred éjjel és nem éhes, akkor a ti légzésetek is megnyugtatja és visszaalszik.

Ancsa
Hol toligáltad a kocsit? Mert hát betonon városban nem megy olyan könnyen tönkre, de a homokos részeken nem szabad használni az biztos.
De látod mindenkinek más jön be.

Kép
Kép
nati80

Ancsa!

nagyon csini vagy! :)
Szuper ez a kocsi, ára?
Gyönyörűek a gyerekeid :)
Vera! Nem semmi a pocakod!! :)
Jó hogy leirtok egy-két dolgot a babákkal kapcsolatban.Én olyan izgulós vagyok, meg tudatlan is :)

Ugye én dugdozom magamba a kliont, de már ugy ki vagyok tőle száradva, mint a szahara.
A dokit hívom és megkérdem tőle, meddig kell még dugdozni, mert félek, hogy felsért :?
Vendég

Sziasztok!

Pipal küldtem privit neked.

Vera nem semmi pocid van neked is.

Dalma olyan mintha nem is te lennél a kis képen.Ott barna a hajad?

Katica:nálunk a Lili külön szobába aludt mert elég kis lakásban laktunk és így láttuk jónak persze légzésfigyelóvel.Nekem az a véleményem hogy oda tegyétek ahova ti gondoljátok mert nem lesz olyan hogy mindenki egyet ért majd veletek.Ez majdnem olyan mit a névválasztás.Én az ikreket most magunkhoz teszem persze külön ágyba de csak kényelmi szempontból mert most ugye kettőhöz kell majd felkelnem és így egyszerübb.De ha tehetném mind a hármat külön szobába tenném mert sokkal jobban tudnak úgy pihenni és nem zavarják egymást.Meg óhatatlanul is majd suttogva fogtok beszélni csendben járkálni nehogy megébredjen.Hát én most kipróbálom hogy milyen velük aludni.Akkor tudok a másik oldalról is beszélni.

Én is dobok pocakos képet.Szerintem iszonúan nagy!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Kép Kép

Kép
Kép
mesi01

Mesi,
Nagyon-nagyon szép a hasid! Kb szülés előtti formájú már! Bár a két bébinek elég nagy hely kell! :) Egy kiságyba teszed a piciket? Állítólag van ikerágy is...
A kis képen barna voltam kb két hétig, de aztán vissza szőkére, mert mindig is az voltam.
Katica,
Ahogy te érzed, ne figyelj másra! Szerintem a baba mindenhol jól érzi magát, akár külön, akár egy szobában veletek! Minden rezdülésére figylesz úgyis, csak legyen hallótávolságon belül. Kornél külön szobában lakott az elejétől fogva, de mellette aludtam egy ágyon a szobájában 6-7 hétig, aztán nagy nehezen visszaköltöztem! Nem tudom, miért, de így alakult. Pannababa velünk lesz, mert mi egy nagy szobában lakuknk, Kornélé meg kicsi. Ha elég nagy lesz, (fél éves) akkor átköltöznek együtt a nagyba, mi meg a kicsibe! Aztán ha nagyok lesznek, akkor leválasztjuk a két szobát. Ez a terv, de változhat még... :)
Veronak,
Hajrá baba! Csak így tovább, nőlj nagyra!

Kép
Kép
dalminha

Jó reggelt!

Mesi, nem kaptam privit :( elküldöd mégeccer?
Ja és én már úgy várom, hogy ekkora nagy pocim legyen, mint neked!

Együttalvás: nálunk valszeg egy szobábanalvás lesz, csak nem tudom, hogy a tv-nézés stb nem fogja-e zavarni a picit... Lehet, hogy különszobapárti lennék, ha mernék :)

Dalmi, én nem is tudtam, hogy nem lehet/érdemes gátvédelemmel próbálkozni első szülésnél :( szomorú, szomorú

Ancsa kössz a privit, ja és nagyon csini vagy!

Asszem én leszek az uccsó akinek lesz babakocsija, ruhácskái stb...
még dokim sincs csak félig-meddig...

:shock:
Szerintetek máris késésben lennék? azt a végén pucéran kell a két kezembe hazahoznom a kórházból a picit :roll:

Jajj és tudom, hogy eccer régen már volt róla szó, de aki dolgozik (aki otthon van, az első babánál) meddig tervezikek a melot? Én október elejéig, és még lesz kb 7 hetem, de lehet, hogy felidegesít a fönököm azt lépek már holnap, azt itt rontom majd a levegőt egész nap :)

Pipal

Kép
pipal

Mesi
nagyon szép nagy pocid van :shock: :lol:
de hát te ikreket vársz, ugyhogy természetes hogy neked nagyobb hasad van :lol:

Katica
Kislányom velem aludt 1 szobába,aminek az lett az eredménye végül, hogy 3 éves korában is nem akart aludni nélkülem :shock:
nagyon nehéz volt a leszoktatása erről
sőt egy idő után már az ágyában sem volt hajlandó aludni,csak mellettem,ami azért veszélyes is tud lenni, például ha az ember éjjel ugy fordul megnyomhatja a babát vagy bármi...

Ebből tanulva fiam külön szobába került az elejétől fogva, és ez nagyon bevált nálunk,semmi gond sem volt vele :lol:
Természetesen hallótávolságon belül volt és ezen felül még ott volt a babyörző is,ugyhogy még a szuszogását is hallottuk mindíg.
Így most a kicsi is külön szobába fog kerülni,mert nem szeretném ugy elrontani,mint anno a lányomat
:shock: természetesen ő is hallótávolságon belül lessz és a babyörzőt is fogjuk megint használni :lol:

De ezt szerintem mindenki maga érzi hogy hogyan is szeretné.
Ez csak az én véleményem,lehet hogy mánál tökéletesen működött az 1 szobábn való alvás is....és nem volt belőle gond utólag sem,mint nálunk.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Jó reggelt!

Mesi
jajj, de szép a pocakod!!! Már várom, hogy nekem is ilyen kerek legyen.

Alvás:
Nálunk mivel nem megoldható a külön szoba, így közösen leszünk, de azt hiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy külön ágyban. Később meg leválasztunk neki egy szobát a még beépítetlen részből.
Amúgy én azt gondolom, hogy max 1 éves koráig lesz velünk egy szobában, vagy az is lehet hamarabb kiköltöztetem onnan. vagy esetleg mi költözünk ki a nappaliba éjszakára.

Lassan nekem is fel kellene raknom pocakfotót, de nincs aki megcsinálja nekem. :cry: Muszály lesz egyedül megoldanom valahogy.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!jam be. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi variálás

Alvás:
Nálunk külön aludt a lányom, de elég hamar kiderült, hogy utálja a kiságyat. A délutáni alvásokkor pl. nem az ágyába tettem, hanem a kanapéra, és jól körbepárnáztam. Itt aztán tök jókat aludt, majd jött a következő variáció: kivettük a matracot a kiságyból, és azon aludt. Ez is nagyon bevált, de aztán jött a költözés. Most az új, "nagylányoknak való" ágyában végig alussza az éjszakát, csak időnként hív, hogy szomjas, vagy takarjam be. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi variálás után végül ilyen jól alakul minden, bár egy barátnőm azt mondta, hogy egy gyerek kb. 2 éves korára áll be a normál éjszakai alvásra. És mire az anya is végig tudná aludni az éjszakát, többnyire jön a következő baba....

Pipal!
Szerintem első gyereknél is lehetséges a gátvédelem, sőt. Ez viszont sokban azon múlik, hogy ki a szülésznő, és ő hogy áll ehhez a kérdéshez. AZ enyém kérés nélkül is arra törekedett, hogy ne kelljen vágni, és így is lett! Szóval érdemes megkérdezni, hogy milyen lehetőségek vannak az Imrében.
Jut eszembe, a második privim már elért hozzád, vagy még kering valahol????
A baba ruhákon pedig ne aggódj. Ha elkezded megvenni őket, úgyis minden idődet arra fogod fordítani, hogy rendezgesd őket. Én kb kétszer- háromszor mostam, vasaltam, hajtogattam át a babaruhákat, mielőtt a lányom megszületett. Ja és mindig varrtam is valamit neki (fejvédő, baldachin stb.)

Munka:
A lányom május végén született, és én április elejétől voltam betegállományban. Szóval két hónapot adtam magamnak, de én oviban halmozottan sérült gyerekekkel foglalkoztam, tehát kicsit jobban kellett magamra vigyázni (ne emeljek nagyot, ne kapjak el semmilyen nyavalyát) stb.

Zsemlyécske!
Én is túl vagyok a cukorszirupos bulin. Förtelmes volt, és miután megittam, egy órával iszonyat hasmenésem lett, tehát ez a fincsi cucc biztos tud valamit. Klassz, hogy így sokkolják a szervezetünket a terhesség alatt. Délután derül ki az eredmény .

Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Milyen jól gépelek!!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Tegnap vásárolni voltunk és egy kiságyból babakocsi lett :D :oops: Meg vettem a kis drágámnak 3db kombidresszt is nagyon arik micimackósak :D A kis drágám egyre aktívabb este is a hangos tv-re rugott egyett :D Olyan jó érzés :) Tényleg szépek a pocik.Nem tudom,hogy ki hogy van vele,de engem úgy megnéznek mindenhol.Ilyenkor olyan érzésem van mintha én lennék egyedűl terhes a földön :D :oops: De persze a helyet azt nem adják át sehol.Csak bámulnak és ennyi.

Alvás:Nálunk biztos,hogy velünk lessz a baba a szobában,mert elég kicsi a lakás és így csak nálunk fog elférni.De ha lenne helye szerintem akkor is velünk lenne,mert magamat ismerve eléggé aggódnék érte,ha tőlem olyan messze lenne.Szerintem így is az lessz :oops: De gondolom első babánál ez már csak így van.

Szép napot kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Reni
Teszel fel képet a kocsiról?

Öltöztetés:
Most az éjszakai ruházaton gondolkozok. Ha kombit adok rá és rugit az elég? vagy kombit és hálózsákot (remélem így hívják, de arra a cuccra gondolok aminek nem lába van, hanem egyben van az alja). Utána mennyire kell vastag takaróval takarni? Nálunk éjszaka 20 fok lesz kb. Max 21. Van Fanninak már egy bélelt vastag kistakarója és van 2 vékonyabb és 1 egész vékony.

Kórházi felszereléssel kapcsolatban:
Tudom még korai, de jobb időben ezen gondolkodni, mint majd ott. Szóvala WC kérdés. Ha veszek fertőtlenítős törlőkendőt és a wcdeszkát áttörlöm, majd teszek rá papír wc ülőkét az elég szerintetek? vagy inkább egyensúlyozzak felette?
Ha nem lesz gátmetszés, akkor azért gondolom nem lesz olyan iszonyatosan fájdalmas az első komolyabb wc, ugye?
Továbbá, ha viszek magammal mellszívót, akkor azt ott tudom fertőtleníteni?

Kép
Kép
nati80

irusc! megkaptam a privit köszönöm, válaszoltam is rá, lehet most az kering az éterben? :D

és kösz a gátmetszéses véleményt, asszem ezt alaposan körbe kell meg jarnom akkor...

Kép
pipal

csajok, ugy ráálltam ma a pizzára, hogy meg is zakkantam volna,ha nem ehetek :shock: gyors rendeltem egyet és egy az egybe bedörgöltem :lol: muszály volt,megkívántam :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nati:Ezt a babakocsit vettük tegnap.Szerintem jó :) Kép Kép Kép

Legalábbis a célnak megfelel :D És nem is olyan nehéz :D

A WC-s dolog engem is érdekel,mert erre elég kényes vagyok.Meghát nincs kedvem elkapni semmi nyavaját,mert sajnos én hajlamos vagyok az ilyenekre amúgyis.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!
Nekem WC-re elmenni kész tortúra volt a kórházban. Többnyire mire mindent fertőtlenítettem, körbepapíroztam, addigra tuti már ömlött a vér belőlem (bocs!). Utána mindent letörölni, betéteket elhelyezni, legtöbbször bugyit is cserélni nem volt egyszerű művelet. Arról még nem is szóltam, hogy a lestrapált gátizomzat még nem jön rendbe olyan gyorsan (nekem legalább 2 hónap volt), ezért volt, hogy egy kisebb tüsszentés, vagy köhögés után nem is tudtam visszatartani a visszatartani valót. Ciki, nem ciki, de többször fel kellett magam körül mosni az ágyamnál.
De szerintem a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is tök simán össze lehet szedni valamit, miután a takarítás sem a legjobb egy ilyen helyen... Mindenből kell vinni magunkkal (WC fertőtlenítő, papír ülőke, kézfertőtlenítő stb. ), és nem tudom kinek mennyire megy az idegen helyen való wc-zés, de a haza engedés előtt muszáj mindenkinek egyet minimum benn "kakilni", különben beavatkoznak. Erre az esetre megteszi egy gyerekeknek gyártott glicerines végbélkúp is. Bár azért nem ellenőrzik, és bemondásra elhiszik!!
Jó kis téma, de tényleg fontos!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Pipal: kinél fogsz szülni a Szent Imrében? Van választott szülésznőd? Nekem még nem sikerült elmennem a kórházba, pedig vannak egész érdekes előadások. Én is úgy tudom, hogy lehetséges a gátvédelem az első szülésnél is!

Mesi: szép kerek a pocid :) Örülj neki, hogy ilyen nagy, hiszen két baba növekszik bent!

Judit
Kép
sonny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: