A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Koszonjuk a koszonteseket es hasonlokat kivanunk Szandinak!
Egyebkent a bamba fejemmel fogalmam sem volt arrol, hogy ma van a fiam nevnapja, koszonom, hogy szoltatok. Mivel o 18-an szuletett, igy talan van eselyem megjegyezni hosszu tavon ezt is. Kesz szerencse, hogy Kristof nap Marcius 15-en van... Igaz, nem sok cukorkat fog kapni az osztalytarsaitol nevnapjara. Bar most jut eszembe: anno nem is mi kaptunk cukrot, csokit az osztalytol szulinapkor, nevnapkor, hanem mi kinaltuk korbe a tobbieket. Akkor meg jo, csak nyerunk a nemzeti unneppel. :lol:

Kattkat!
Ma meg veletlenul se fussunk ossze, mert a tegnapi gyros martasahoz annyi fokhagymat raktam, hogy meg a sogorod is elremulne. Es mivel maradt belole, igy most epp azt reggelizem. :lol: :lol: Hat, lesz egy szagom, az tuti.

De a fos idoben ugysem hagyom el a hazat. Epp nem esik, de olyan szel van, hogy birtam visszakapaszkodni a hazba reggel.

Betti!
Szulhettel 55kor, mert a Margitban is kerekitettek az idot, nem irtak ki a konkret percet a papirra. Nalunk a 42bol lett asszem 45. De 42kor mar kint volt a gyerek, ugyanazt az orat neztek elvileg ok is, megis mas kerult a papirra.
Vendég

He-he. A reggeliben azt mondja Ordog Nori: most az e-szamrol fogunk beszelgetni. Egybol felkaptam a fejem, hogy "jeh, mi a szosz, ilyen okos matematikai dolgokrol beszelgetnek a csak csajokban???"
Erre persze kiderult, hogy a csajszi az adalekanyagot hivja e-szamnak, nem az euler-szamot... :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Majd mostmár visszaolvasok, megígérem. :D
Elegem van ebből az időjárásból.
A lányom:jó!kopp-kopp-kopp
Nóri:üdv vidéken!
ööö
ja tej, egyre kevesebb, de én még mindig boldog vagyok a "normális" kajálásoktól
ma reggel mondjuk lefejtem 100ml-t,délután megkapja.
visszaolvasok

zsó
Kép
pcd1985

nem tudok visszaolvasni mert kapkodok, a gyerek is fél szemmel ébren van.
de eszembe jutott 2 dolog
tegnap a lányom nevetett!!!!
így döcögősen hogy he-he-he(hármat) szóltam apjának, bohóckodtam még egy sort és még kijött egy nyehhh, azóta tótágast állva bóhóckodok, hogy nevessen még, de egyelöre semmi.
és én úgy gondoltam hogy nagyon vágom a verseket és mondókákat, hát a felénél mindíg elakadok mindegyiknek.
utána kell néznem az ilyesminek

és a másik:megint vettünk 1 számmal nagyobb pelust, a libero 4 et
van 2 csomag pempers4 is de az sz@r
anyám vett libero4 up&go-t, és van még 1 csomag és még egy kicsi libero3
=van egy rakás pelenkám, ami sose fog elfogyni, hegyekben áll a pelenka..
valakinek valami tipp, hogyan lehetne elpasszolni?
nincs kiskölök a faluban.....
és bónusz képpen van még 1.5 doboz, 3 zacsi humana ha1 plusz KÍNZÓ táp, a híresen hasfájós táp, hát azt nem szívesen ajándékoznám el, de itt áll az is és tuti nem adok többet a Mircnek abból.szerintetek elajándékzzam, h. utána engem szidjanak?
fölébredt a Mirc!

zsó
Kép
pcd1985

Boldog névnapot kívánok én is.

funky: Persze, amiben tudok segítek. Bár nálunk velem volt gond, a párom eredményei nagyon jók voltak.

Születési idő: Nálunk nem kerekítettek. Barbus 16:17-kor született, bár én már csak 19-kor néztem fel az órára. Nórinak ezt is mondtam mikor beszéltem vele.
vicky79
Budapest III. kerület

zsó: Add el a tesz-veszen ezeket. A tápszert úgyis csak az venné meg akinek már bevált, magától úgysem ad ilyet az ember a gyereknek.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsó:
Milyen pelusod van, és mennyi?
Érdekelne.

Kép
bettike830

Zsó: Mirci mekkora, hogy már 4-es pelust használtok? Bende 6,67kg, de mi még csak nemrég használunk 3-ast :roll:
zuzmooo

Zsuzsa!
Nem biztos, hogy sokkal nagyobb, de lehet, hogy mas formaju.
Erik most van 7 kg korul, de mar nagyon regen harmas pelenkat hasznalunk. Nem a fizikalis nagysaggal volt baj, suly szerint meg hasznalhattunk volna kettest egy darabig, de sajna mar nem birta a pisit. Akkor kezdett beallni a kakija, tehat mar nem napi ot volt, hanem csak ketto, de sajna a pelus kapacitasa miatt ugyanugy fogyott napi 7-8 pelus a kettesbol, mert nem birta felszivni a pisit.
Ezert kellett regen harmasra valtanunk.
Ez most meg jo, legalabbis a pisi elfer, viszont most kezd husosodni a comb, eszrevettem, hogy neha-neha mar piros, szerintem kezdi szoritani. Es en ugy bevasaroltam, hogy van meg masfel csomag megapack 3as pampers pelusunk raktaron, tehat kb 150 darab. Ez alap szinten is egy havi adag majdnem. Hat, nagyon szurkolok, hogy addig kibirja benne Erik.
Bar nalunk nagy trauma nem tortenne, max megkapna a sogornom. Igy is maradt par egyes es kettes pelenka, amit nem tudtunk elhasznalni es az ment Petranak.
Vendég

Boldog ünnepet a névnaposoknak! :)

Zsó:
én is a tesz-veszt meg a vaterát javasolnám. :)

Funky:
nálunk is én voltam/vagyok? a problémás eset, de ha kell segítség, szólj nyugodtan. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok! Gratula a névnaposoknak! Mi egész jól, leszámítva a fos időt. N miatt már utcára sem megyek. Anyu hozott kenyeret meg tejet. Ja, régen volt bolt a ház aljában... Ma lesz tv. Talán egyszer net is! :) de a gépet még nem raktam össze. Más: nekem nagyon fura ez a többesszám - 4hónaposak lettÜNK, ilyen nagy fiúk vagyUNK... de a fórumos életem csúcsa volt, amikor egy lány taglalta,h "mekkorát kakiltUNK, telefostUK a ruháNKAT és le kellett vakarni a fenekÜNKRŐL a kakit!" :D én az olyan szavaktól is kivagyok,h hami, iszi, bibi... stb. Reggeli, vacsora, ennivaló. Szép magyar szavak. Láttam már étteremben étlapon,h Ubisali!! Látszik anyám sose mondta,h szeret... Borzasztó gyerekkorom volt,h ilyeneken szenvedek! :)Ildi! Még nem adattam rotát...
Vendég

zuzmoo:
a Mircus nincs akkora(8kg) mint a méretezés szerint a peluson, de nagy segge van:)
összehasonlítgattuk hétvégén a tesómék Biankájával, aki sokkal nagyobb baba, mégis, vékonyabb, nyúlánkabb mint az én gömböcöm.
kösz a tippeket :) Kép

zsó
Kép
pcd1985

öö a képet nem a méret miatt raktam fel, csak hogy mekkora buli volt nálunk:)

zsó
Kép
pcd1985

Nori!
Erzem am, hogy mirol beszelsz. Bevallom hazafiasan, hogy neha-neha nekem is rohanni kezd a hatamon a hideg, de probalom leallitani.
Nekem nem is a neha-neha, alkalmankent hasznalt tobbesszammal van bajom. Sot, vannak esetek, ahol tok normalis szerintem a tobbes szam, mint pl a pelenka vagy tapszer hasznalatnal, hiszen igaz, hogy a baban van, a bababa kerul, de anyuka veszi, kesziti, rakja fel.
Inkabb az mar kicsit sok, ha minden egyes ige tobbes szamban van a hanyastol, evestol, kakilastol kezdve az adasig, kapasig.
De mondjuk teny, hogy annyira nem idegesit, hogy magamtol kulon figyelmet is szanjak a temara. Arrol nem is beszelve, hogy az en stilusomban is vannak erdekessegek. :lol:
Vendég

Nóri, akkor majd holnap megtudom, mi ugyanis akkor megyünk...
majd korábban etetek, kifolyatunk mindent, hátha utána nem jön vissza a cucc...

Zsó, nem okoskodni akarok, de az Up&Go pelus Mircinek tök felesleges még. Majd ha bilizni kezd és van értelme, mert le-fel húzogatjátok, na akkor igen. Egyébként egy kakis pelenka után rájössz, hogy a drágaságán kívül miért nem praktikus :wink: én nem ellene beszélek, mert abszolút Libero párti vagyok és Lilluval sokáig Up&go-t használtunk, csak a tapasztalat beszélt belőlem...

Enyém gyerek még 2-s pelusban nyomja, igaz, ez az utolsó csomag és a következő már 3-as. Nekem soha egy pelenka se maradt leszámítva az utolsó bontatlan 6-os csomagunkat. Szar anya vagyok, én mindig elhasználtam, ha szívtunk vele akkor is :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Bea! Én is inkább idegennek érzem. Leginkább amikor az utcán összefutsz egy friss anyukával, és vígan meséli, mennyit eszikézünk, pukikázunk, bukikázunk, kakikázunk! Na akkor keresem,hova lett az a felnőtt nő és miért beszél így... Nekem is neha befigyel a többessz. Aztán végiggondolom, h valóban én is hátközépig fostam-e magam! :D
Vendég

Bea! Én is inkább idegennek érzem. Leginkább amikor az utcán összefutsz egy friss anyukával, és vígan meséli, mennyit eszikézünk, pukikázunk, bukikázunk, kakikázunk! Na akkor keresem,hova lett az a felnőtt nő és miért beszél így... Nekem is neha befigyel a többessz. Aztán végiggondolom, h valóban én is hátközépig fostam-e magam! :D
Vendég

Halihó!

Szép reggel van ismét!

A névnaposokat Isten éltesse, Nórinak meg gratul a beköltözéshez!

Ettől a többes szám első személytől én is kivoltam, még 'lánykoromban', de mostanában nekem is kicsúszik a számon, főleg, ha a babához beszélek (pl. "mekkorát púztunk, juj, mekkorát tudunk mi púzni" :) ) Egy barátnőm annyira utálja ezt, hogy megmondta, nem áll szóba velem, ha én is elkezdem :)

Zsó, édes a két kis babicsek egymás mellett!

Pelenka: lányok, mi még 2-est használunk :oops: (mi :lol: ) Anyósom abból hozott két megapakkot egyszer, és még nem értünk a végére. Vagyis konkrétan a másodikat még ki se bontottuk, de sztem Berkó már mgütötte a 6 kilót (csak tippelem, mert a mérleget visszaadtuk).

Ja, ma reggel beállított a támadónő - mondta, hogy fog jönni, de totál elfelejtettem... :oops: A fejkörfogatát (40cm) és a hosszát megmérte (63 cm!!!), úgyhogy hatalmasat nőtt egy hónap alatt hosszában! (56 volt egy hónapja). Mondjuk a rugikon látom, főleg a lába hosszú a gyereknek - apja gólya-formája, szerencsére, nem az én mikrocsülkeim :)

Jövő héten megyünk a 3 hós oltásra, majd akkor meg is mázsáljuk a rendelőben.

Viki, Kakti lányok, tök vicces, hogy így inszemmel lehet tudni, mikor 'költözött be' a poronty. A főnöknőm Pünkösd után meg inszem-re, úgyhogy most, hogy belegondolok, neki is februári babája lesz, ha sikerül. Majd drukkoljatok neki, hátha a sorstársak drukkja hatásosabb :)

Mi éppen azon viccelődtünk, hogy ugye hétvégén leszünk egy éves házasok, és nem sok híja volt, hogy a Berci nem hordta velem együtt az esküvői ruhát :)

boruska

Egy esetet tudok elképzelni, hogy nem használok el pelust, ha a gyerek bőre nem bírja...

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Én (mi ;) ) is itt! Hétvégén családoztunk, hol ők jöttek, hol mi mentünk. Szegény Zs-t úgy beöltöztettem, hogy csak na, csak a szép szemeit lehetett látni a takaró résein keresztül :)

Először is Boldog névnapot és fordulót az illetékeseknek!!!

Nóri, én próbálok erről leszokni, mert tudom, hogy gáz. Bevallom, akkor tűnt fel először, mikor a Szomszédokban (imádom!! minden nap 13:00, m1) a gyerekorvos bácsi is így beszélget Jutkával, gááááz! :D Szépen növekszünk, emésztünk, ugye Anyuka? :shock:

Árvizeseknek kitartás, remélem nem lesz nagyobb baj. Eszter, jól vagytok?

Nóri, ügyesek vagytok a beköltözéssel, talán most már az idő is jobbra fordul és élvezhetitek a vidéket. (http://www.koponyeg.hu/ alakul azért a dolog, legalább melegebb lesz, ha már esik...)

Rólunk: Tegnap elkezdtük a textil pelus projectet :D Teljesen hagyományos, hajtogatós, gumibugyis, mosható betétes pelusunk van. Eddig nem gáz, remélem a kicsi lányunk lassan leszokik a napi 5 kakilásról és akkor még ennyire sem lesz macerás. Majd meglátjuk ;) Persze azért megkérdeztem magamtól tegnap én is, hogy nooormális???

Hétvégén kaptunk a fogorvos Nagynénémtől 3 db-os tanulós fogkefekészletet. Az első gumis pálcikát állítólag már 3 hónapos kortól el kell/lehet kezdeni a szakmai kollégium szerint.Na majd próbálkozom, hátha megrágcsálja/juk ;)

Na lassan befogom, mert megyek vasalni.

Ja igen, TGYÁS, GYED guruk, kérdésem lenne hozzátok:
Zapával el kezdtünk elmélkedni arról, hogy mikor kéne kezdeni Ketteske projektet, mert Zs-nek is kellett egy év, hátha a következő sem sieti el a dolgot. Szóval a kérdés, ha nem megyek vissza dolgozni, hanem mondjuk GYED-ről esetleg GYES-ről megyek majd el TGYÁS-ra, akkor annyit adnak, mint most kapok, vagy ennek a 70%-át? Megnéztem a törvényt, de nem értem. Ha mondjuk jövőre szülök, akkor az idei bevételeim, vagy a bejelentett fizum alapján számolnak? Ja, és ha nem jön össze akkor mennyi időre kell visszamenjek dolgozni, hogy megint a maximumot kapjam? Egy év és utána már jó? Köszi előre is a választ...

Mindenkinek szép napot!

Ja, Katica férjednek sok erőt kívánok!
Bocsi, ha valami kimaradt... :oops:

Kép

Ági
agic83

Ildi!
Ez alapjan en is "szaranya" vagyok Kristofnal, mert ott en is mindig elhasznaltam az utolso darabig a pelusokat. Most azert vagyok ilyen adomanyozo kedvemben, mert
1. van kinek adni, raadasul nagyon szivesen
2. a masik sogornomtol 1-2-es pelusbol kaptam 1-1 csomagot es altalaban ezekbol maradt meg, mert mindig az utolso pillanatban kerultek hozzank (merthogy o sokaig ingyen pelenkazott, sok ismerosuk dolgozik turiban, ahova a balakban rengeteg bontatlan pelenka erkezik es ezeket az alkalmazottak ingyen hozhatjak el).

Zso!
Nagyon szep a ket baba egymas mellett!
Tok jo lesz nekik, hogy ennyire egykoruak (szerintem).
Nalunk is lesz siserehad, hiszen egymas utan 5 kolyok erkezett a csaladba.
Nyitotta Kristof a sort 2008 nov vegen, majd jott Gerda (unokahug) 2009 jul vegen, majd Zalan (unokaocsi) 2009 nov elejen, azutan Erik 2010 feb kozepen es most Petra.
Szapora fajtak vagyunk. :lol: :lol:
Ha ezek osszenonek es csoportosan bandazni kezdenek, akkor ko kovon nem marad. :lol: :lol:
Vendég

Ági! Az utolsó jövedelemmel fedezett év számít. A tgyás az segély nem jövedelem. A gyed sem. Annyit kapsz,mint most, csak az új törvények szerint max 2évig és 1év munkaviszony köll! Bori! Púzunk! BeszarOK Rajtad!Pannonosok! Mi a fészkes fenéért írja azt a telóm,h TELENOR HU a honos hálózatom? pelus: asszem 2hós kora előtt kezdtem a 3ast. Max 6300g lehet,de már kicsi. 68-74es ruhát hord. Ja és van még majd 2csomi 3as Libero!
Vendég

Köszi Nóri :)

Mert Telenor lett a neve... Most már nincsen többet Pannon, ezért is rúgták ki a férjem anno... Arculatváltás... No comment.

Kép

Ági
agic83

Sziasztok!

Szörnyű lehet megéli az árvizet.
Én már attól is lekarmoltam az arcomat, hogy a saját ostobaságom miatt beázott a szobám.
De erre az árvízre nincsenek szavak.
Sok helyen egy élet munkája ázik szét pár nap alatt... :(

távirati stílusban:
Katica!
Férjednek sok erőt! :(

Dalika merre vagy?

Boldog névnapot az ünnepelteknek!

Boldog 3. hónapot Kittinek, Emőnek, Eriknek és Domónak :)

A Pannon ezentúl Telenor.

Én 1 hete vettem 4-es Liberot a Tesós áccióban.

Bea!
Rendes tőled, hogy nem sokkolnál a fokesz szagoddal :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Kozvetites, szinte elo adas Hermannektol.

Kép Kép Kép

Ritka pillanat, hogy mindketto egyszerre van egy helyen es egyik sem sir. :lol: :lol:
Vendég

Bea!
Így egymás mellett már látható a különbség a két csemete között.
Kristóf tiszta apja, már ha az emlékeim nem csalnak apja kinézetét illetően. :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

kezdődik a grace klinika a coolon, ha valakit érdekel

Kép
bettike830

Ágica,
ahogy Nóri is írta, ha gyedről, gyesről mész újra szülni, a korábban megszerzett jövedelmed lesz a juttatások alapja... azaz gyakorlatilag hasonló összegekre számíthatsz, ill. egy kicsit magasabbra is, ugye időközben nő a gyed maximuma, ha nem is rohamosan :lol: ill. a családi pótlékot is több gyerek után kapod...

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, ez nagyon jó! :lol:
[quote="norcmorc"] írta:norcmorcAztán végiggondolom, h valóban én is hátközépig fostam-e magam! :D

Én néha egyes szám első személyben szoktammondani, hogy pl. "Apa, nézd hogy beszartam." :) Kellett emlegetni. Most is épp. :lol:
Az állandó többesszám engem is irritál. Meg a "csi" végződés túlzásba vitele.

Gratu az új kecóhoz. Nekem költözés után egy kicsit mindig rossz érzésem volt, de aztán elmúlt.
Én nem Pannonos vagyok, csak a számom az. 2 éve meguntam hogy lóf@szt nem ér a hűségem, semmit nem kapok olcsóbban, inkább átmentem a T-hez. Náluk legalább van pontgyűjtés és működik a webáruházuk.

Névnaposoknak sok boldogságot!

Ágic, miért használtok textilpelust?

Nekünk is van még egy majdnem tele csomag 3-as 88 db-os Libero és kaptunk egy 96 db-os Pampers-t is. Na, ott hányni fogok amíg elhasználjuk mert abból mindig kijön valami, de ilyen szempontból én is szaranya vagyok. :wink:

Csajok, van akinek hullik a haja? Én állandóan azt szedem mindenhonnan. Legtöbbször a gyerek kezéből. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én nem tudom, mit csinálok másképp, de nekünk elég ritka, hogy túlcsordul a pelusból a cucc...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, a Libero-ból nekünk is nagyon ritka, de a Pampers-ből elég gyakori. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

boruska: Mennek a drukkok az inszemes sorstársnak.

bettike: Én is szeretem a grace klinikát, én mindig felveszem és megnézem mikor Barbus alszik.

Ezt a gyed-es dolgot jó tudni, hátha besikeredne a tesó. Meg van is egy ismerősöm akil szeretnék így összehozni a tesót, csak nem tudtuk az összegeket. Egyébként ő most kapta az első gyedet ís meglepődött, mert csak 68.000 ft-ot kapott. Kiderült, hogy megfeledkezett arról hogy az adójóváírását nem kérte hogy majd milyen jól jön egyszerre. Szóval aki szintén nem kérte az számítson hasonló összegre ha a maximum gyed jár neki. Jó nagy szívás lesz, meg fogom még szerintem bánni hogy elköltöm ezt a sok pénzt ami a jogsira megy. De nagyon élvezem.

Mi is a 3-as pelust hordjuk. A 2-esből egy csomagot használtuk, de a végéből már pelenkatortát csináltam unokatesóm kislányának ajándékba.
vicky79
Budapest III. kerület

Bende eddig még minden típusú pelusból ki tudott fosni :lol: (még Huggiesból is) :lol:

Csilla: nekem is rémesen hullik a hajam. :( A terhesség alatt szinte semmi nem maradt a fésűben, most meg egy jó nagy marékkal tuti kiszedek belőle használat után. Ja, és a gyerek kezében is folyton az van :(
zuzmooo

Csilla!
A hajhullast mar akartam en is kerdezni, hogy Anitahoz, Zarjahoz, meg a tobbi negy honaphoz kozelito anyukahoz elert-e mar?
Nekem meg nem hullik, de fog, szinte biztos. K. 3,5 honapos volt, amikor hullani kezdett es azt hittem, hogy egy szal sem marad. Mindenhol olvastam, hogy szules utan 3-4 honappal normalis, der nekem nem tunt annak. Feltem fesulkodni, mert akkor marekszamra hullott, de egyebkent is tele volt vele minden. 2-3 het alatt lezajlott, de volt, hogy bogtem, sirattam A hajam.
asszem hormonalis dolgok okozzak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.18 12:17-kor.
Vendég

Pelus: sztem a gyerek emésztésétől meg a kajától függ, de (lekopogom) én még nem találkoztam a hátközépig érő fossal :) Bubus inkább a szorulós típus, úgyhogy nagy ünnep a kaka, max naponta, kétnaponta. Ilyenkor úgy megdícsérjük, hogy milyen szépet kakkantott, hogy ihaj! :)
Nem is tudom, mit kezdenék napi 5 kakával...

boruska

csuppancs: Nekem is nagyon hullik a hajam. Most jön ki ami a terhesség alatt bent maradt. Barbusnak is állandóan tele a keze vele.

Nekem nem az volt a gond a 2-es pelussal, hogy kijött belőle valami, hanem hogy szorította a combját. Egyébként nagyon hirtelen nyúlt meg, a 62-es méretű ruhákat még nem hordja 1 hónapja és már majdnem kinőtte. Gyűjtöm Luca babának és a fiúsabbakat Lóri babának.
vicky79
Budapest III. kerület

hajhullás: nekem eddig nem volt, se szülés utána, se azóta, azt hitem, megúsztam... Eszerint ez MÉG JÖN? Grr, néha úgy érzem, az egyetlen assetem a hajam, még ezt is!!! Neeee :cry: :)

Bea, E. pólója nagyon édi!!

boruska

Pelenkabaleset nalunk sem sok van. Akkor volt, amikor kicsi lett az 1-2-es, ahogy reggel irtam.
Pampers active baby-t hasznalunk, bejon, nincs vele gond. A sleep and play kevesbe tetszett. Huggies Erik feneken meg nem is volt, K-n csak az valt be, a pampers 10 kg-ig nem mukodott jol nala. Liberot K sem gyakran kapott (hiszen kint nem volt), nem nagyon ismertem meg, igy most sem veszem. E csak egy csomag liberot kapott, meghozza az elso pelust, de azt is csak a kupon miatt.
Vendég

k..... Tv szerelő is elvileg 9re jön! Mi van,nincs telefon téhóméknál? Grrr! 3napja nem néztem tv-t, nem látok neten semmit. Árvízről mit sem tudok! Itt nő a Duna, de az valóban nyugisabb. Viszont ha az jön,mit neki homokzsák! Tőlünk kb 50m a part,de van töltés vagy mi. Ha ide bejön a víz, a Gellért-hegyen fulldoklik a sörnyitó! :)
Vendég

Ja, a lényeget meg elfelejtettem. Úgy tűnik gyermekem nézegeti a kezét. Meg nyúlkál dolgokért és mindenáron fel akarja magát húzni ülő helyzetbe ha ráfog a kis kezeivel a két ujjamra. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Tegnap megérkeztünk épségben. Azért érdekes volt az út.

Írtam is, csak aztán Bulcsú kivételesen elkezdett üvölteni, most jutottam újra Banyanethez. A kommentjeimet Wordbe szoktam szerkeszteni, azokat természetesen Zsolti törölte.

Bea: tényleg olyan, mintha ikreid lennének.

Katica: sajnálom, de talán nem is baj, hogy nem mész beteg idős embereket látogatni. Te most a világ másik oldalán teljesítesz frontszolgálatot (pici baba mellett). Ez is van olyan fontos.

Készülök a kendőbemutatóra, most már vagy 15 féle kötést ismerek és be tudok mutatni. Elmentem egy ismerős csajszihoz gyakorolni. Persze a bemutatóbaba megunta az egészet és bealudt még az elején. Én meg Kriszta gyermekein gyakoroltam. Eh. Már előre félek, hogy mit fog Bulcsú kitalálni.

Boruska: megnéztem a videókat: nagyon –nagyon kellemes hangod van! Nyugodtan kiadhatnál valami mesélős cd-t. Irigylem Berkót az esti mesék miatt.

Többesszám: gyermekpszichológus mesélte, hogy őt is irritálja. Anyuka mondja: hát még mindig bepisilunk éjszaka. A pszicho néni: Ön is anyuka? Engem is irritál, de pl az eszünk, szopizunk, pelust cserélünk hát az mindig páros művelet, tehát érthető a többes. A bepisiltunk és társai: no comment.

Megint befordultam. Majd jövök, ha jobban vagyok.

zarja

És Ti csináltok valamit a hajhullás ellen? Vitamin? Vagy mi a tököm kéne? 3 hónapos korban kezdődött, elvileg lejárt 2 hét. :)

Tegnap végre megcsináltam az adóbevallásokat -szégyen, máskor már februárban készen van, és ugye nem tart tovább 3 percnél-, és papi visszakap 60 rugót mert nem érvényesítették nála az adójóváírást. Meg a sulis tandíjból is visszakapom a 30 %-ot, nemcsak 60 ezret. (Változott a szabály, csak én lemaradtam róla.)

Csajok, úgy megkínozta az eső meg a szél a vérszilvafánkat, hogy majdnem kidőlt szerencsétlen. :cry:

Eszter, szerencsésen hazaértetek?

Zsizell, mi újság a gáton?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla:
mi sosem használtunk mást a Pampers-ön kívül (mert Apa azt hozza ócsóér'), és így is ritka a baleset... :)
A hajam nekem ugyanannyira potyog, mint eddig. Csak mivel hosszú, többnek tűnik. Én szedem újra a terhesvitamint.

Eszter:
welcome home! :)
Csinálhatnátok oktatóvideókat a kendőkötésekből. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nah, ez mar nekem tul sok. Es nem a baba kijovetele. Ez nekem mar perverzio.
http://picibaba.hu/pocakkal/a_szules/mosolyogva-szulni
Vendég

Hajhullás ellen én elkezdtem szedni újra a terhes vitamint.

Máté 3-as pelust hord, van még 1 csomag, aztán áttérünk a 4-esre, pont amiatt amit Bea mondott. Hamar megtelik.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

jesszus, Bea, ez nagyon durva videó!!!

boruska

Na még egy. Szófos@somvan, bocsi.
Szóval a nagyfiú köhög amikor tisztítja a fülét. Hogy miért, nem tudom. De a poén, hogy a kicsi is elkezd köhögni amikor takarítom neki. :lol: (Remélem még nem írtam és nem ismételtem önmagam. :oops: )

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Köszi a válaszokat, akkor veszek én is megint vitamint.

Eszter, miért fordultál be?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Most jutottam újra géphez, ki vagyok éhezve.

Zsizell, remélem hamar újra együtt lehettek Apával!

Katica, sok erőt kívánok a férjednek. Nagyon nehéz lehet neki, remélem, még időben odaért és el tudnak búcsúzni egymástól.

Nóri, kérünk majd képeket a kész kecóról!

Hannácska az elmúlt egy hetet gyakorlatilag a karomban töltötte, kengyelutálat hasfájással kombinálva, némi frontérzékenységgel, isteni egyveleg :( Úgyhogy kétnaponta tudok olvasni, mert teljes embert kíván a drága. Ma anya átjött segíteni, tudtam picit főzni, na meg jönni hozzátok :lol:

A gyerkőcnek egyébként hasmenése van kb. 10 napja, 17 dekát gyarapodott a múlt héten. 6,35 a súlya, aggodalomra azért nincs ok. Ez elvileg tök jó, de ő kb. másfél hónapja 28-35 dekákat hízik hetente, úgyhogy magához képest kevés. Szopi közben is felsír néha fájdalmasan, a legújabb parám az, hogy mi van, ha laktóz érzékeny szegény. A Milumil HA startot a hétvégén BEBA-ra váltottam, a hasa ugyanúgy fájt, viszont még pöttyös is lett az arca. Most Milupa Pregonmint kap egy napja, az a létező legkíméletesebb táp, remélem használni fog. Szegény mazsolát egész nap szeretgetem, rengeteget éneklek neki, ami amúgy másnak büntetés, de ő élvezi.

A jóemberek persze nem jöttek bádoglemezt felrakni az erkélyfalra, úgyhogy ha jön a nagy eső, ázunk tovább. Ez gáz, mert hétvégére utaznánk Sopronban, úgyhogy addig meg kéne csinálniuk. Rommá fog ázni a lakás, ha így hagyjuk itt. Most várom, hogy leperegjen a beázott fal, utána meg jöhetnek festeni. Most úgy nézünk ki, mint akik költöznek, tv a nappali közepén áll. Az egész pünkösdöt Sopronban szeretnénk tölteni, nagyon rá fér már Apára a pihenés. Kicsit félek ugyan, mert legutóbb óriási jövés-menés volt, mindenki jött gyereknézőbe, a végére már kicsit fárasztó volt a dolog.

Itt a házunkban van egy szépségszalon, májusban minden szolgáltatásuk féláron van, jövő héten megpróbálok egy kis életet lehelni magamba. A súlyom stabilan stagnál 58,2 –nél, nem megy lejjebb. Ez öt kilóval több, mint tavaly ilyenkor, egyelőre úgy fest, ezen a nyáron így maradok. Nem férek a bele a tavalyi fürdőruháimba, mert kifolyik belőlük a mellem, úgyhogy nincs mese, be kell ruházni újba. Én felveszem a kétrészest, addig még hasazok sokat, legfeljebb majd kis szoknyát/kendőt veszek hozzá, hogy a narancsbőrös csülkeim kevésbé legyenek szembetűnőek. A hajam szülés óta hullik, ráadásul Hannácska szuperül tud belekapaszkodni, ő is besegít a fogyásába. Állítólag vasat kell szedni hajhullás ellen, én próbáltam, de nem használt.

Csilla: régen én is köhögtem fültisztításkor:)

Sorry a kisregényért :?

Kép
juci-77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: