A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

mire elküldtem, már megelőztek... :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

köszi Csibb vettem az adást :)
jöhetnek az újabb infók.. :P

KépKép
KépKép
adryn

adryn, mire vagy kíváncsi? :)

Kép

Kép
gabka77

bármilyen okosságra gyerek ügyben :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Nekem is eü-is Anyum van :)
Adryn Gratula a kisfiúhoz! A párod tudja már, hogy kisfiú? Mit szólt? Mennyi fiú!!! Így hogy nősülnek, ha csupa fiú. Na jó...azért lányok is vannak.

Én már megvettem a babakocsit. Használtan vettem, majd ha megjön, teszek fel nektek képet. És a falvédőnk meg az ágyneműnk is megvan már :) Lassan kész az egész babaszoba. Már csak a baba hiányzik belőle :)

Húha! Nem is tudom miket írtatok. Az agyam, mint a szita. :roll:

Kuklika Kérnék megint egy utolsó adatmódosítást. :oops: Megfordítanád a két keresztnevet? Mert a Mátét fogjuk használni, és jobb, ha az van elöl. Köszi

Kép

Kép
rszg

sztem itt összegyült az eü-s anyuk csapata akkor :)

KépKép
KépKép
adryn

első körömvágás???
én úgy tudom, hogy akkor lehet levágni, ha már nem hártyás az ujja végénél, tehát elvált a bőrtől a köröm.

tejkiütés
nagyon jó rá a fürdetőkrém. vizes kézzel eloszlatsz a kezeden egy keveset, és azzal bekened a baba arcát.

popsikrém
ja, ez téged nem érint, mert fiad lesz... :lol: szóval a punciba bele nem szabad kenni, csak körülötte, meg a hajlatokba.

fürdetés utáni törülközés
minden redőből ki kell törölni a vizet, mert különben piros lesz. adnak valami gyógyszertári olajat, azzal áttörölgetni vattával.

köldökcsonk
húúúú, ez nekem nagy para volt. de hál istennek pár nap alatt leesik... (mondjuk egy barátnőmnek 40 napig tartott... :shock: , de ez kirívó eset) alkoholos vattával kell kitörölgetni, majd gyógyszertári hintőporral (majd mondja a védőnő a nevét) beszórni, és gézdarabot körérakni, ennek is van egy technikája, majd megmutatják a kórházban. fürdetésnél ne ázzon el!!!!
addig jobb is, ha vizes szivaccsal törölgeted át a babát.

most hirtelen ennyi jutott eszembe... :roll: de majd a többiek kiegészítik! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ohh.. Köszi Csibb !!!
ez a köldökcsonk nekem is nagy para.. remélem szépen hamar leesik...

hány hetesen válik el a köröm a bőrtől?

KépKép
KépKép
adryn

1-2 héten belül tuti!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, ezt nagyon jól összefoglaltad!
Hirtelen egy valamit fűznék hozzá
Ha anyatejes a baba nem kell megijedni, ha npokig nem kakil.
A köldökcsonk nekünk kb két hét után esett le, de azt mondták ez is hosszú volt, általában előbb leesik.

jaj még valami eszembejutott, hogy a babának nem a keze vagy lába a "hőmérője", azaz nem akkor fázik ha hideg a keze vagy lába, pici korban még rossz lehet a vérkeringés. Ha a baba orra hideg, akkor fázik.
De nem kell, sőt nem szabad őket túlöltöztetni, mert a túlmelegedés sokkal veszélyesebb, mint egy kis megfázás, ami nem jelenti azt, hogy meg kell fázitani a gyereket :)

A körömvágásról pl nem is tudtam, mert Levinek akkora körme vot születéskor, hogy már a kórházban levágták neki

Kép

Kép
gabka77

ja és a koszmót nem is említettük :)

nekem az olivaolaj vállt be rá, fürdés elött jó órával bedörzsölni és utána megmostni a pici fejecskét :)
gabka77

na ezt az orros hőmérőzést se tudtam pl.. én is úgy hallottam hogy a kezét kell figyelni :roll: na de mindig tanul az ember :) köszike

és ha anyatejes akkor azért beindul a kaki is egy idő után gondolom.... :?

KépKép
KépKép
adryn

az anyatej elvileg annyira tökéletes táplálék, hogy van olyan időszak, amikor minden cseppjét, alkotórészét felhasználja a baba és nem képződik salak.

Levi nekem volt, hogy hat napig nem kakilt, aztán elindult magától.
Persze, azért egy hét után már egy óvatos hőmérőzéssel lehet a dolgon segíteni, csak nem szabad hozzászoktatni, mert akkor csak ingerlésre lesz képes kakilni. (nem én találtam ki, ha nem igaz, akkor engem is átejtettek)

Kép

Kép
gabka77

értem és köszi Gabka. Levi jobban van?

KépKép
KépKép
adryn

no. most mondták a nyúzban hogy 1 hónapon belül nem kell vízum az usába.. csak biometrikus útlevél meg valami adatlap kitöltése a neten.. :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok, szép estét!

Az én anyukám is az eü-ben dolgozik, ápolónő.
Nálunk a faluban most született és születik is még sok baba és az az érdekes, hogy mind lány!! Hogy van ez? 7-et számoltam akik most lányt szültek az elmúlt hónapban, napokban.

Kép
milky

Milky
akkor itt ezért több a fiú!!! :wink:

Gabka
tényleg!!! Fanninak volt 10 napos nem kakilása is! én ezért kezdtem el már 5 hónaposan barackot adni neki, mert nagyon gyakran nem kakilt, és engem idegesített. a barack meghozta az eredményt!

ezt az orrosat én sem tudtam! én úgy tudtam, hogy a nyakánál kell megnézni hátul, a tarkójánál.

ja, igen, koszmó! megelőzni pedig úgy lehet, ha elég sűrűn a kis babakefével kefélgetjük a kis pihéiket! azaz a hajukat! de legalább minden fürdés után! :)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Adryn: Nem olvastam még vissza csak ezt! HATALMAS GRATULA A KIS TÖKÖSHÖZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Szép napot!
Vica
wicca

Helló!
Rszg kész. Holnap felrakom.
Mennyi eü-s. Tényleg vicces. Sok tanár, sok eü-s mami, még bizti találunk vmit.
Villő ma egyre többet ugrált. Édes volt.
Nekünk Koszmónk nem volt. Többi:
-Első körmvágás= első körömrágás. Nekem terhesen ajánlották, s tényleg bejött. Kis leszakadt hártyákat lerágtam. De fincsi volt, hisz az én Bobóm körme, nem mellesleg még tiszta körme.
:lol: -Mi is szinte mindenre fürdető krémet használtunk.
-Nekünk a köldökcsonk egy napig volt itthon rajta. De nekem is nagyon nagy para volt. Szerencsére nem 3 hétig hordta.
-Mi a mai napig a nyakán nézzük, hogy fázik e. Az orrot még én sem hallottam. De logikus. Ha megnézzük velünk is így van.
-Mi szerencsére mindig minden nap kakiltunk. Talán ezért volt nálunk annyi robbantás.
:roll: -Nekünk volt szájpenészünk. Sokáig azt hittem ciki, de hát steril volt minden. Szval lehet így is, megnyugtattak. Korán elkaptuk, de marha nehéz volt azt a kicsit is kikezelni. KB. 1,5 hónap.
:cry: -Akinek szép hajas babája lesz, nagy esélyes koszmósodik, a kis kopik ússzák meg jobban. Szval mindennek van előnye, hátránya. :wink:
Tök jól elírtátok a pelut. Én ehhez béna lettem volna. :oops:
Na menek, fondüt csinálok. Még sosem tettem ezt. A kifli már megsütve hozzá.
Jócakkát! Bea, megvagy?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

hátul a nyakánál azt tudod ellenörizni, hogy melege van-e, mert akkor ott benyirkosodik, de ha fázik ... a háta ritkán lesz hideg a gyereknek, ill szerintem az már gáz, ha hideg a gyerek háta :)

mi 5,5 hónaposan kezdtük el a gyümölcsöket, de csak azért, mert Levi nagyon nagy étkü volt már akkor is és kíváncsi is :)
már akkor nehéz volt lebszélni, hogy ne akarja a mi kajánkat :)

egyébként jobban van Levi már, ami a haát illeti. Ma nem volt kaki, de én ezt biztatónak értékelem, mert pár napi fosilla után nem csoda, ha egy nap kimarad. viszont most köhög kicsit :(

remélem, hogy én is a kisláynkák csapatát fogom erősítani :)

Kép

Kép
gabka77

adryn gratulálok !! :)

megvettem az első kis babaruhát :)

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

köszi mindenkinek a gratut :D
olyan boldog vagyok !!!! :D:D:D:D meg álmos a nemalvástól.. úgyhogy lassan én lépek is mára.

Gabka: örülök hogy Levi jobban van kakiilag.. a köhögés meg :shock: citromos tea méz?

KépKép
KépKép
adryn

Wicca nálam bejött a jóslatod ;)

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok

Adryn gratulálok a kisfiadhoz, amire vágytál!! Nagyon szép neve lesz.

Wicca, lementettem az értékeket, legalább annak nem kellesz utánakeresgélni, ha találkozom vele valahol. :wink:

Erpé, köszönöm az AFP-s választ.

Masut, neked van már hír a neméről, nem is tudom :oops:

Vica, jó a lábzsák, hogy bírtad ki, hogy ne kérdezd meg az uh-n? :)

Moncsi jó ez a kislányruha, én is hasonlót szeretnék :wink:

Mindenki, Alig tudtam visszaolvasni, most is legalább 3 oldal :D
Voltam Védőnőnél, kedves volt az AFP eredményem negatív, genetikai UH-ra időpontot mentem csak kérni, és pont befértem egy kiesett helyére,tehát túl vagyok minden erdmény jó, csak a baba nem mutatta meg magát!!!, pedig reméltem, hogy majd most megtudom, annyit mondtak, hogy kislánynak néz, de sajnos ezt még nem lehet kijelenteni :( , viszont láttam a kis kezét, meg a kis mindenét, annyira aranyos volt! Unokahúgom (nagyon hiányzik) Írországban van, ha itthon lenne, úgy elvinném egyszer Uh-ra, hogy ő is lássa!

Bocsi, ha valamire nem reagáltam, ez is azt jelenti sok a mondani valónk :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

rossz ez a vonalzó, nem is ma van a szülinapom, holnap lesz :o , le is szedem

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kuklika, jobban vagy már?

Én még megvagyok :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: amikor én voltam kicsit több mint 16 hetesen uhun az én dokim is azt mondta hogy ebben a korban a nemi szervek még annyira hasonlóak hogy nem lehet megállapítani hogy fiú vagy lány.. mikor mész legközelebb?

KépKép
KépKép
adryn

Majd csak jövő hónapban, mert már 18 hetes vagyok, legalábbis már ezt írták, az AFP-eredményre, egy nap múlva ugyanis 18, szóval abban reménykedtem, itt a genetikain megmondják, de semmi baj, lényeg, hogy egészséges :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemtudom az én vonalzóm mit számol :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

nem tudom, hogy meddig nem szabad a babáknak mézet adni, de mivel én sem nagyon szeretem ... :)

tényleg, szájpenész ... nekünk is volt, de szerencsére gyorsan elmúlt.
arra van valami ... nem jut eszembe annak a szernek a neve, amivel ki kellett a kis száját törölgetni, ill a bimbit is át kellett vele törölgetni.
majd valaki leirja, hogy az a szer, mert nekem most nem ugrik be.
a lányege annyi, hogy legjobb fülpiszkálóval (nekünk az vált be), belemártani a folyadékba és kitörölni a gyerkőc száját, de oda kell figyelni, hogy csak egyszer szabad ugyanazzal a pálcával törölni, külömben, csak maszatolja az ember a fertőzést

a másik a fürdetőkrém, amit tuti pasi talált fel, nekem nagyon nem jött be. én inkább a gabi füdetőből cseppentettem egy cseppet a kádacskába és úgy pancsolt Levi. Soha nem volt semmi a bőrével.

viszont jó sok haja volt, lehet hogy azért volt annyira sok koszmónk, hiába kefélgettük a haját :)

van egy cuki képem róla :)
remélem nem zavar senkit, ha ide beteszem :)
Kép a kisördög :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka de édes ez a kis vigyor a Levi arcán!!! kis bohóc azzal a frizuval :D:D:D

KépKép
KépKép
adryn

Gabka
nagyon cuki Levi!!!! :twisted: :lol:

nekünk nem volt szájpenészünk, hál istennek...
koszmónk is csak nagyon kicsit.

mézet már adhatsz neki, én az 1 éves korhatárt tudom, bár már annyira nem emlékszem... :roll:
Fanni sokáig nem itta meg a mézes teát, viszont a mézet magába szerette nagyon. most pár hete érdekes, megissza... :shock:

Bea
kár, hogy nem mutatta meg magát a babód! de majd legközelebb!

Moncsi
cuki a body! én meg vásárolhatok újra egy csomó mindent, tele vagyok rózsaszín cuccokkal! :twisted:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gabka, nagyon cuki ez a kép, édes kis manó

Csibb, Hát igen, majd legközelebb, legalább egy kis sejtést adtak, két hét múlva már biztosan megmutatja magát :D ti is már tudjátok, ha jól emlékszem, csak idővel beszínesedik az a tábla :wink:

Azt nem tudom elképzelni, hogy valaki hogy bírja ki a végéig, aki nem szeretné tudni, én már a 18 hetesre is olyan kíváncsisággal jöttem :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szerintem láttam már az iwiw-en is .

Jó éjszakát :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

adryn gratula a kisfiúhoz!!! :D

kukli jó ez a testvérkocsi amit kinéztél, én azért jobban örülnék neki ha nekünk nem kéne. Még bízok benne hogy elég lesz a fellépő, egyszerűbb is meg olcsóbb is :) ha másnem akkor én is majd gyors veszek használtan egyet :wink:

csibb a lábzsákot a babaszobán találtam. Szerintem érdemes megnézegetni, meg még a teszveszt szoktam, tök jó dolgok vannak olcsón. Most éppen átmeneti kabátot keresek Bulcsúnak, mert ugye itt zeg-en megint nem találok semmit :evil:

Azért nem semmi mennyi eü-is van :shock: , amúgy a párom meg állatorvos :lol:, ja és a nagymamám meg háziorvos mellett volt asszisztens, igaz az már régen volt

Nekem azt mondta anno a védőnő, hogy akkor fázik a gyerek ha kék a szája. Na ez nyáron be is igazolódott a balcsin.
Mi szerencsére megúsztuk a koszmót, meg a krémmel való fürdetést is. Tesómék a kisfiúkat (18 hós) még mindig vmi gyógyszertári spec.krémmel fürdetik mert olyan érzékeny a bőre.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Beamami! Nagyon Boldog X. Szültésnapot kíváunk Neked! Legyen ez a legszebb éved,a elgszebb ajándékkal, amit csak kaphatsz! Jó egészséget, és gyönyörű babácskát kívánunk neked!
Boti és Tekla
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Levi vmi irtó cuki! Annyira imádom a kádas képeket, ráadásul Levi a múltkor is kádban volt. Látom a fürcsi nála is a nap koronája. :wink: Én szívesen nézegetem a megszületetteket is. :wink:
Vica én mindenképpen tesóst veszek sztem. Nagyon forgalmas út mellettlakunk, néha be kell ültetnem. Még várok vele, de én ezt fogom biztonságosnak érzeni. Ő nagyon el tud indulni vhova.....
Bea köszi jobban vagyok. Bár a sérvem már fáj. Húzós lesz végig. De ez van. Más is megszokja. Grat az afp-hez. Sajnálom, hogy titkolózott manóka, de így csak izgalmasabbá teszi neked a várakozást. :wink:
Na menek, mert Boti nagyon él.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bocccs.... kétszer nyomtam, de töröltem..... :oops:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Szép jó reggelt Lánykák!

Először is Nagyon Boldog Születésnapot Bea!!!!
Sajnálom, hogy nem tudtad meg a nemét a manónak, de a legeslegfontosabb, hogy minden okés odabent és az eredményed is jó lett!!

Hatalmas gratula Adryn a kis Nicolay Lucashoz!!!! Minden kívánságod így teljesüljön! Édes a bodyka nagyon!

Húú, nagyon klasszul összefoglaltatok mindent.
Nekünk is előfordult egy kis koszmó, de a sima babaolaj is bejött. Én az elején a hajlataikat is áttörölgettem fürdés előtt.
Mi nagyon rövid ideig használtuk a gyógyszertári fürdetőt, én nagyon nem szeretettem.
Szájpenészt szerencsére megúsztuk.
A köldökcsonk a Domcsinál 1 hétig volt meg, Vikinél két hétig. Sokkal rosszabbra számítottam, de nem kell annyira félni tőle, az ember azt hinné, hogy fáj ha alá nyúlunk meg ilyesmi, de ugye az már egy elszáradt, elhalt vmi, így nem érzékeli a manó.
A kórházban tényleg mindent szépen megmutatnak, az első popsis hőmérőzés alkalmával a Vikus sikeresen rám produkálta a kis kakiját..... No de hát előfordul az ilyen.

Eddig két nevet már előjegyzésbe vettünk, ha tényleg legény lesz: Dávid és Dániel. Aztán majd meglátjuk!

Tegnap délután a Viki kijelenetette, hogy szeretne visszamenni a bölcsibe, úgyhogy vigyük már vissza. Majd megzabáltam. Ja és van neki két barátnője, az Anita és a Varga Viki. Tündéri volt, ahogy előadta. Domcsi meg lényegretörően minden bölcsis kérdésünkre azt válaszolja, hogy semmi, semmit, senki. :D

Rszg, várjuk a babakocsis és majd a babaszobás képeket is. Annyira izgalmas dolog a kis manóknak vásárolni.
Szerencsére ruhák azok vannak akár fiú, akár lány lesz, viszont a nyáron adtuk el mindkét kiságyat, így azt venni kell + a babakocsi és egy fürdetőkád.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jaj Gabka, csuda édes Levi a fürdőzős képen!! Annyira jó visszanézni a csecsemőkori képeiket, aztán csak lesünk, hogy milyen rövid idő alatt mennyit változtak!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Bea!
Kép
Nagyon Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Majd visszaolvasok, most rohannom kell ... nem is biztos, hogy ma tudok még jönni :(

Gabka: Levi tündéri kis ördög ezen a képen :D!!!!!

Lányok!! Jöhetnek nyugodtan a képek!!! Sztem senki sem bánja!! :D:D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Bea Boldog Születésnapot!!!

kukli, Bulcsú is olyan, hogy ha leteszem a járdán rögtön elszalad én meg nem érem utol :D Már gondolkoztunk a pórázon is, mármint gyerekhámra gondolok :D

tencsi, biztos nagyon édi Viki mikor mesél a bölcsiről :) Én is majd megzabálom Pannát mikor előadja magát, meg hogy mi történt vele az oviban. Amúgy miért adtátok el a kiságyakat? nem volt hely vagy nem volt tervben a következő?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT BEA!!!!!!!!!!!!!!4

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Akkor egy kis ízelítő hogy mire számíthattok még :D
Kép Panna 11 hónaposan a szekrényben
Kép Panna 12 hónaposan rendet rak
Kép Panna 15 hónapos-Rendrakás 2

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kép Beának!

Kép
milky

Vica, nagyon jók a képek!!!! Nekünk muszáj volt gyerekzárakat rakni a konyhába, mert ketten pakoltak folyamat és azért hamar meguntam a visszapakolást. :wink:

Bulcsúról is lécci tegyél fel képet!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Vica, azért lettek eladva a kiságyak, mert ugye a bölcsiben már sima ágyon alszanak, így gondoltuk, hogy inkább otthon szokjanak hozzá na és persze a Viki már nagyon zokon vette, hogy nem tud belőle kimászni, a Domcsi meg simán ki és be bukfencelt. Aztán nem számítottunk mi arra, hogy ilyen hamar jön a kistesó, így eladtuk. De egy sima egyszerű kiságyat fogunk venni, mert olyan rettenet sokáig úgysem használjuk majd.

Édes lehet Panna is,a hogy mesél. Olyan élénk, tüneményes fantáziájuk van, hogy meg kell őket zabálni.

Kép
Kép
Kép
tencsi

sziasztok. csak bekukk mert ma vásárlós napot csinálunk anyuval.. tegnap hogy megtudta fiúunokája lesz közölte hogy akkor ma megyünk vásárolni :D :D :D

BOLDOG SZÜLINAPOT BEA!!!!!!!!

KépKép
KépKép
adryn

sziasztok!!!

Bea Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!

Kép

Adryn jó vásárlást !! irigyellek :D én is úgy mennék már..csak még nem akarok nagyon vásárolgatni neki, maj egy két hónap mulva...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: