A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:36-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:26-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:26-kor.
Vendég

Nálunk a csuklásra csak a szopi jön be, na attól elhallgat az uraság. :oops:
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:27-kor.
Vendég

hali lányok!

nézzétek el nekem, de nem tudok részletesen visszaolvasni hogy kivel mi történt.

azt láttam hogy már senki nem pocakos :D persze hogy is lenne,mikor majdhogynem utolsó lettem :D:D és beleolvastam egy két oldalba futólag. látom alakul az idő az irásra is :D termeltetek rendesen mig nem voltam.

az éjszakánk jol telt. igaz nyusziapu még most is alszik. rákészül a mai napra is. tegnap szerintem nagyon elfáradt. :D
én nagyon jol birom magam. tegnap mostam 2 adagot is. :D

az éjszaka nagyon jó volt. az esti pancsi se volt már olyan megrázó mint a legelső és valahogy jobban is birta a nyuszifül is.
éjszaka 1-kor keltünk utána csak negyed6-kor.
rengeteget eszik :D :D és rengeteget alszik.

láttam babafotókat és tesós képeket. nagyon gyönyörűek mindannyian.
látom tejcsi gondok is akadnak.
itt nagy durranatok vannak. nem is iszom egyenlőre a teát se. azt hiszem fölösleges. egyenlőre arra nem futja az energiám hogy el is rakjam a tejcsit. pazarlok :oops: :oops:

ma jön védőnéni, a gyerekorvos majd csak szerdán.

szüléstörténethez még hozzá se fogtam :oops: de bepótolom igérem.

mindenkinek csodaszép babázós napot és sok-sok tejcsit kívánok!!!!

Kép

Kép
timi1982

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:36-kor.
20150601134430

viki!

ugy néz ki csuklásra nekünk is a szopi fog bejönni. elég sokat csuklunk. majdnem minden evés után. :( remélem idővel alakul. egyenlőre most a sok levegő miatt van, mert annyira mohó hogy csak na!!!!

Kép

Kép
timi1982

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:37-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Viki - köszi a hiányolást! :D Ari vagy! Olvastam hogy Lackó is bealszik a szopiba... hát a csaja szinte nem is tud úgy szopizni hogy ne aludna el a végén. Vagy a közepén :twisted:! Most már egy ideje úgy csinálom hogy 1 percet várok azutsó nyeléstől és rögön vállra teszem, mert különben 2 órát elcucul a kis drágám és halálosan jól érzi úgy magát!! Csak hát anyája egy kicsit kivan már a hosszú szopiktól! 8) Mostanra sikerült fél órára maximalizálnunk, de ez inkább estefelé van, amikor kevéske a tejcsi és váltogatjuk a ciciket meg kínlódunk vele ahogy csak lehet... na jól elkalandoztam, bocsi! :)

Egyébként minden oké velünk, holnap megyünk könnycsatorna-spriccre. (Andkata - bocsi, múltkor tényleg elfelejtettem válaszolni :oops: ) Nem tudom sikerül-e valakit beszervezni, hogy vigyen el minket autóval, de lehet hogy bkv lesz belőle. Nem lenne azzal se semmi gond, csak 20 kg a kocsi a gyerekkel együtt és hiába Apával megyünk, a fele se könnyű... Na mindegy, majcsak megoldjuk valahogy. Mellesleg már előre gyomoridegem van az egésztől :roll: de igyekszem nem gondolni rá...

Nonó elég jó baba. Ha ébren akkor foglalkozni kell vele, egyedül nem igazán marad el, de párszor már kivittem magammal a konyhába hordozóban főzőcskézni, úgy csendben volt egy darabig. Mostanában egész jókat alszik napközben is, ami eleinte nagyon hiányzott! Éjszaka változatlanul 1x ébred enni, 4 körül, akkor büfizéssel együtt fél óra alatt megvagyunk, és utána már csak 9 körül kel. Így már nem vagyok annyira hulla mint az elején.
A sétát egyetlen nap sem hagyjuk ki, mert úgy vettem észre ő is nagyon élvezi! 6 körül megyünk, amikor már nem erős a nap és le szoktam hajtani a kocsi tetejét és imád nézelődni, sikongat meg ugrabugrál a fák leveleinek ahogy mozgolódnak. Imádom!!! :D :D

Na jó, nem írok többet, tudom senkinek sincs ideje regényeket olvasni! :wink:

Gyönyörűek a babakuszok, kivétel nélkül! Ma már Krisztáék is hazamehetnek. Az összes kismanó a családdal... ezt is megéltük!!! :D :D :D
Vendég

Sziasztok Anyukák!

Az Én fiacskám változatlanul nem alszik túl sokat! Kb. 10-12 órát naponta a 20 helyett!
A kaki kezd alakulni szerencsére de azért még nem kiabálom el! ( 2 naponta ipari mennyiséget produkálunk!) :wink:

Amúgy jól vagyunk! A tegnap este mért súlyunk 4620gramm és már 62-es ruhát hordunk! :D

A babák nagyon aranyosak! :D

SOS! Az lenne a kérdésem, hogy van valaki közöttünk aki iszik Laktoherbet mert vettünk 4 dobozzal (ebből 3 doboz még bontatlan)de Én a pocifájás miatt nem iszom ezért ha valaki kéri szívesen átadom!

Amúgy nagyon jól vagyunk csak egy kicsit fáradtan!
Vendég

Babu! Én szívesen átveszem a teát ha gondolod! Merre laktok? Esetleg összefuthatnánk valahol, ha nem nagyon kieső helyen, vagy apa el tudna érte menni. Vagy inkább posta?

Egyébként a lehet hogy írtam már, de aki issza a Laktoherbet, annak tanácsolom hogy 2,5 dl helyett fél literben áztassa a filtert, mert a kórházban nekem többen is mondták (orvos, védőnő, csecsemős nővér) hogy úgy túl tömény és nem szabad úgy inni!!!! (Fasza hogy úgy van ráírva...)
Vendég

bocs a sok hibáért... kicsit kapkodásban vagyok 8)
Vendég

Wera! Most a 16.kerületben lakunk Mátyásföldön! Én még csavizni nem tudok Szabival mert elég nyügős! De az is jó ha Apa érte jön vagy postán is feladhatom! Amelyik Neked jobb! Ingyen odaadom Neked! :wink:
Vendég

Wera! Most a 16.kerületben lakunk Mátyásföldön! Én még csavizni nem tudok Szabival mert elég nyügős! De az is jó ha Apa érte jön vagy postán is feladhatom! Amelyik Neked jobb! Ingyen odaadom Neked! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nekem sajna a reggeli fejés is csak 10-et eredményezett, este meg szegénykém hiába lógott a ciciken, azok teljesen kiürültek.
A More Milk kapszulát nem ismeri valaki? Sok jót olvastam róla, de nem olcsó, úgyh erősen gondolkodom, h kell-e, de hátha segítene.

Ja meg mégazt akartam kérdezni, hogy milyen orvosi vizsgálatok szoktak lenni, olvasom, h Kata mentek UH-ra, az mindenkinek van vagy választható?
A bajcsyban 6 hetes korban lehet menni hallásvizsgálatra, ennyit tudok összesen.

Mi szerencsére ritkán csuklunk, de olyan rossz, ahogy a kis teste belerázkódik, bár azt mondják, nekik nem kellemetlen. Hát nem tudom.
teó

Teó! Az ultrahangra a körzeti orvosnak kell beutalót adnia!
Vendég

Teó!

Ma nekem is csak 20 jött reggel, éjszaka viszont 60, de az én lányom már 4 hetes!!! Mikor akkora volt mint Tamara sokkal kevesebb volt.
Különben azon is múlik mennyit aludtam, ittam, stb...
Valamivel több lesz az tuti...A rossz hírem még az hogy a more milk nekem nem sokat segített pedig már két hete szedem...Dehát ez is egyéni.

A hasi UH nem kötelező, de ajánlott, háziorvosi beutaló kell hozzá- rá kell írnia hogy hasi fájdalom és akkor ingyen van a vizsgálat, de a doki ezt tuti tudja.3-6 hetes kor körül.

Kép
andkata

Hali!
Voltunk mérlegelni, 3920 gramm a fiatalember, 3750 volt múltkor és 3500-ek jöttünk ki a kórházból.

Úgy megkönnyebültem :D
20150601134430

Viki! Szépen hízik Lackó is! :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:38-kor.
20150601134430

Viki! Nekünk van mérlegünk de csak ritkán mérem mert amikor szopi előtt mértem vele akkor volt hogy 10 dekával kevesebbet mutatott kaja után mint kaja előtt! :evil:
Azóta rájöttem, hogy nem kell mérleg mert szépen hurkásodik a Drága babám! :D
Vendég

Az jó, mert én kértdeztem a dokit, hogy milyen vizsgálatok lesznek majd, azt mondta, ő majd jön 2 hét múlva és ennyi, meg hogyha a Bajcsyban van ez a lehetőség, akkor oda mindenképp menjünk el. De semmi mást nem mondott. Nem baj, úgyis másik dokit szeretnénk, erről nem sok jót hallani.
Ja és kezet se mosott, mikor jött először és megvizsgálta a picurit, pedig még férjem 16 éves keresztlánya is kezet mos, mielőtt megsimizné a bébit.

Viki, tök jó, hogy ilyen szépen nődögél a lurkótok!

Kép
teó

Teó! Nem semmi orvos! :evil:
Vendég

Szép 1 orvos! :evil:
20150601134430

Sziasztok!
Most volt itt a Védőnő.Először Picurit nem látta,mert a helyén volt,de aztán felsírt így felvettem.Azt mondta amíg nem látta hogy a héten menjünk el mérezkedni,aztán mikor meglátta tátva maradt a szája,hogy mekkora hatalmas a gyerek-azt mondta ráér menni jövő héten,és hogy szerinte egyx kilót is hízott :lol: Hát van súja az tuti!! :roll: Mondta hogy két órát az evések közt mindenképp tartsam,mert ha nyűgös akkor azért mert sokat evett.
Ezek szerint elég is,és tápláló is a tejci-ennek örülök :D

Meg kérdezte hogy kijött-er már postán a 10ezer ft-os utalvány,mondtam hogy még nem,aztmondta majd szóljak ha 7-éig sem jön ki,mert akkor rájuk telefonál.

Katák-tudtok segíteni?
A Vercsi megmutatta a vállán a volt bárányhimlő hejét,nagyon ronda nagy bucak van ott,azt mondta hogy ne piszkálja,mert szerinte nem ürült ki,és ha megyünk majd orvoshoz,ha beteg lessz a csaj akkor mutassuk meg a dokinak,mert nem szokott ilyen lenni a bárányhimlő után,és hogy ő még ilyet nem látott.Ja és viszket is neki,meg szokott fájni-egyébként ez volt az első báeányhimlő ami kijött rajta,és nem is vakarta el.

Kép
Kép
Kép
kike

Teo - na, ez nagyon durva hogy kezet sem mosott!!!! :evil: Én mindenkit úgy fogadok hogy az ajtóból terelem a fürdő felé, miközben kedvesen hozzáteszem, hogy "itt tud kezet mosni". Így senki nem tudja elsumákolni! :lol:

Babu - sajna az nagyon messze van nekünk, úh kérlek add fel postán! De szeretném kifizetni mindenképp, úgyis megvettem vna! Priviben küldöm a címem, Te pedigküldj egy bankszla számot! :wink:
Vendég

Wera! Nem fogadok el érte pénzt! Nekem úgysem jó, Ti meg legalább hasznát veszítek és Én ennek örülök! :wink:
Vendég

Wera!
Ha Babu nem küld szla számot..., én küldhetek? :D
20150601134430

VIDOKATA! AKKOR KÉPZELD EL, HOGY ROLIVAL MÉG ENNYI MACERA SEM VOLT. ŐT PL. NEM KELLETT A BABAKOCSIBAN RINGATNI, MINT MOST A KISLÁNYOMAT :lol:

VIKI! LACKÓ SZÉPEN GYARAPSZIK!

BABU! A LAKTOHERB TÉNYLEG OKOZHAT HASFÁJÁST. ÉN EGYÉBKÉNT MÁR SOK TEÁT KIPRÓBÁLTAM ÉS MINDBEN UGYANAZOK A GYÓGYNÖVÉNYEK VANNAK, CSAK NEM OLYAN ARÁNYBAN.

KIKE! AKKOR CSAK JÓ VALAMIRE EZ A VÉDŐNŐ! LEGALÁBB A PÉNZNEK UTÁNAJÁR!

ÉN MÁR MEGIGÉNYELTEM A TERGYÁST ÉS KAPTAM IS RÓLA EGY VISSZAJELZÉST LEVÉLBEN, HOGY MEGIGÉNYELTEM. SZERINTETEK MOST AKKOR MEGKAPOM RENDESEN MA? MERT UGYE 4-DIKE VAN. JÓ LENNE MERT KOPIK A MONEY.

TEÓ! NEKÜNK NEM LESZ SEMMIFÉLE UH MEG ILYESMI. ROLIVAL SEM VOLT. ITT NEM UTALNAK BE SEMMILYEN VIZSGÁLATRA. ÚGY TŰNIK EZ CSAK NAGYOBB VÁROSBAN SZOKÁS.

VISZONT A SZEME MIATT LEHET MEG KELL JÁRNUNK GYÖNGYÖST. OTT VAN EGY PROFESSZOR, AKI CSINÁL SZONDÁZÁST. ÚGY TŰNIK NEM FOGJUK MEGÚSZNI.

Kép
szly27

NÉHÁNY KÉP A HÉTVÉGÉRŐL:

MIVEL JÁZMIN NEM VOLT NAGYON AKTÍV RÉSZTVEVŐ, ÍGY MOST RÓLA NEM KÉSZÜLT KÉP :wink:

Már így tudunk pisilni:
Kép Kép Kép

Kép
szly27

Szly! Azért hagytam abba mert ki akartuk zárni az összes olyan dolgot amitől fájhat Szabi hasa! Úgy néz ki, hogy azóta javul a helyzet és tejcsi is van ugyanúgy mint a teával! :D
Vendég

Rolkó nagyon ari! Ügyesen pisil! :D
Vendég

Köszi! :lol: sokszor az eleje a markába sikerül, annyira fogja!

Kép
szly27

Sziasztok!

Hozzászólásaim a témákhoz:
Ablak nálunk nyitva, bodyban alszunk vékony takaróval. Azóta jobban is alszik. Előtte kicsit túlzásba vittem az öltöztetését, és melege volt. Most minden oké! :D

Hasfájásra még a homeós bogyók nagyon jók. Nekünk legalábbis jók voltak. Viszont mióta tápszerezünk, már nem szedünk semmit.

Úgy néz ki megoldódni látszik az étkezésünk. Este a fürdés után, és éjszaka többet kér enni a lelkem (150ml), reggel keveset eszik, és napközben beéri a 120ml-vel. Így napközben 3 óránként eszik, ha nem alszik be nagyon, este fél9-kor eszik, és kb fél2-ig alszik. Talán kezd beállni egy rendszer az életünkben. És minden nevelés nélkül kezdi felvenni a Suttógó című könyvben olvasható rendszert. Eszik, beszélget, rúgkapál (játszik), utánna alszik egy kicsit. Mióta kellő mennyiségű kajcsit kap, korántsem sír annyit. Sőt!! Kezdek happy anyuka lenni. De azért lekopogom. (kopp, kopp, kopp)

Annyira aranyos képeket tesztek fel a babákról. A kicsikről és a nagyokról egyaránt!!!

Most elszaladok a dokinénihez tápszert iratni!!!

KépKép
hene

Szly! Az muris lehet!

Csajok! Azt ugye írtam, hogy Szabi cumisüvegből eszik mert a cicin nagyon türelmetlen és 20 perc után feladja de ezalatt is csak max. 30 millit szív ki! Ezért Én folyamatosan fejem a tejet és most már egy ideje mindkét cicit fejem minden alkalommal! Eddig egy fejés alkalmával olyan 180-200 millit tudtam kifejni!( 5-6 órás intervallum) Most meg két ciciből összesen 300 millit sikerült kiszednem! Mindezt úgy, hogy nem iszok teát és nem szedek semmit! Remélem ez így marad! :D :D :D
Vendég

Hene! Örülök, hogy Nálatok is jól alakulnak a dolgok!
Vendég

Babu - köszi mégegyszer!! :D

Hahh, kiakaszt ma ez a csaj! Megint 10 perceket alszik és óránként kér enni, de mivel fáradt, nem bír csak pár kortyot kiszívni... és persze egyedül lenni egy mp-et se bír... vááááááááá... lassan már tépem a hajam :twisted: :twisted:
Vendég

Wera! Szabi ezt egy hétig csinálta folyamatosan! Ezért megértem, hogyha kitéped a hajad! Nagyon szívesen! :D
Vendég

Wera! Ma Jázmin sem az igazi! Ma még pl fél óránál többet nem aludt, pedig látom hogy álmos. És két óránként cicin van. Már mindent kiszívott, nincs ideje termelni szegényeknek! Biztos ez a meleg. Most már én is izzadok a lakásban!

Kép
szly27

Sziasztok Anyukák és Babák!

A szokásos felületes read-only üzemmód után kicsit írni is van időm.

Először is: minden baba nagyon-nagyon édes :D Örülök, hogy mindenki nő, mint a gomba!

Viki, mindig jókat mulatok a beszólásaidon :D

Szly, Roli nagyon ügyes! Ottó most nyáron tanulta meg a természetben pisilést, és végre már a nadrágját sem pisili le..

Látom, a többieket is kifordítja ez a meleg... lánykám is ebédelt negyed 2-kor, aztán negyed 3-kor is...

Ma voltunk mérlegelésen, Nati a születési súlyához hozzádobott két hét alatt fél kilót: 3120 g-mal született, most 3630 :shock: :shock: :lol:
A kórházból hazajövetelkor 2940 volt, úgyhogy ahhoz meg majdnem 70 dekát hízott :lol:

Ha lesz időm teszek fel képeket róla és az unokahúgomról is.

Most megyek, egy kicsit beájulok a gyerkőcök mellé.

Kép
Kép
bondi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:38-kor.
20150601134430

wera: anna is ugyan ezt csinalja, kezdek megzakkanni, most kb 1 oraja altatom, mar a cici sem jo neki, fogalmam sincs mi a baj. Egyedul anna sincs el,jobb napjain max 10 percet, de aludni sem alszik tobbet es ez majdnem minden nap igy megy. en nem ertem h nincs alvasigenye :shock: :?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:39-kor.
20150601134430

Viki! Látom Nálatok is Apa a menő ha alvásról van szó! :D A 100-at szopival együtt vagy nélküle sikerült? Lackó szopizik ugye?
Vendég

Sziasztok!
Ma Laura is zizis...de hát megint a frontra fogom. Tökre lehült a levegő, és szakad az eső. Eddig 32 fok volt estére a szobában azért szenvedtünk, hát ma tuti be kell fürdés előtt fűteni! Mégis kénytelenek voltunk kimenni ebben a szar időben, mert a hivatalba kellett menni a születési anyakönyvi kivonatáért, hogy tudjuk intézni a magyar anyakönyvezését, és az utlevelét.

d.dodó

Szép napot mindenkinek!

Ma jöttünk haza, még nem volt erőm visszaolvasni, majd pótolom.

Röviden annyi, hogy tejcsi már van bőven, de a bal cicit nem akarja elfogadni, mert a bimbó nem áll úgy ki mint a jobbon.
Nagyon jó kisbaba, éjjelente csak egyszer kelt eddig.

A szülés elég kimerítő volt, majd egy napot szenvedtem vele végig kőkemény fájásokal. A sztorival később jövök, egyelőre ülni is nehezemre esik. Majd rakok később képeket is.

Remélem mindeni jól van! További szép napot!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:39-kor.
20150601134430

Jázmin is még csak most ájult be! Szegényt pedig keltenem kell, mert 5 óra fele boltba kell menni, különben nem lesz kenyér!

Bondi! A nadrág nem lepisilése még nekünk sem megy! Csak ha én tartom és én célzok! :lol:

Anyjuk! Lehet hogy Anna éjszaka alussza ki magát! Az éjszakáitok milyenek? Ha tényleg így van , akkor azért az nem olyan rossz!

Kép
szly27

haliho

Léna is brutális ma.................
ááááááááááááááá kész vagyok töle

de jön a front lehet azért holnap metgyek a 6 hetes kontrollra
meg csipöszürésre visszük

hene milyen tápot esztek?????????????????????
mi este 9-kor eszünk utoljára 100-120ml és legközelebb 2 fél 3 körül eszik ez nem is volna baj
csak az hogy szinte éjfél mire elalszik és igy én is alig tudok pihenni
az éjjel két részletben aludtam 3 orát ez igy megy napok ota lassan tiszta zombi leszek

ráadásul a kicsi lányom (7) éves kezd féltékeny lenni

alig van idöm a nagyokra

ráadásul miota Léna hasfájos szinte egésznap kézben van

nagyon félek hogy el lesz rontva :( :(

Képimg][/url]
Kép
ronix

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: