A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

vmi kétszer, bocs! Kép

Kép
andkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:33-kor.
20150601134430

Agyam is kihagy!

Adélnak nagyon szép kis csókos szája van! Az utsó képen mosolyog?
Biztos elnyomta a jó levegő a Margitszigeten ;)

Lacink is osztotta ma a mosolyogokat és a vigyorogokat.
20150601134430

Jó reggelt anyucik! :lol:

most etettem meg a bébit, úgyhogy van egy kis szabadidőm :wink:
csináltam új vonalzót is, már épp illett 8)
mi átköltöztünk éjjel a hálószobába, a babaszobában alig volt már levegő az egész napos melegtől.
sokkal jobban aludtunk így mind a hárman :wink:
éjjel csak egyszer volt kelés 2 kor, kajcsi és reggel fél hétig húzta a csendest Emci :wink:

Viki!
nekem nincs rendesen kiemelkedve a bimbóm, kórházban jól meg is szenvedtem, amíg egy csajszi nem adott egy bimbóvédőt hogy próbáljam ki.
szopizik vele kb. 10 percet, utána meg alakul már nélküle is :D

Szly!
Küldenék én is egy képet a táblicskuba, ha volnál kedves betenni :wink: Kép

Kép
kimma

[quote]
írta:
Timi írta:
huha... ezek a cicik... ezek nem is cicik!!! :lol: :lol: :lol:

én is így vagyok már néha :lol:
este meg először átáztam, mellvédővel :?

Viki!
én hálózsákban altatom vagy rugiban, mindjuk itt nincs azért elviselhetetlen hőség, mivel házban lakunk falun.
bodyban félek hogy megfázna éjjel, ha kitakarózik.

Kép
kimma

Jó reggelt!

Kimma!

Emci egy Tünemény!

Bimbóvédőt mi is használunk, csak azzal ment eddig, de tegnap már anélkül is.

Éjjel a legényem benyomott 140 ml tápot, mire meg lett a lelkibékéje, aludt is utána fél 6ig. Megdöbbentem ,hogy ennyi tápit be tud zúzni, mert volt, hogy egész nap csak100 ml ment pótlásba.

Aztán fél 6kor kapott kis cicit + lefejt tejcsit és most kisebb megszakítással alszik. Most éppen a hitvesi ágyban, a férjem mellé raktam, és bepunnyadt. Előtte meg ott vigyorgott ránk, mint a kis tejbetök.

Lányok akik tápival pótolnak!
Nálatok mennyi a tejcsi-táp arány?
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:33-kor.
20150601134430

Sziasztok lányok!

Nagy gratula a 2 utsó pocakosnak a bébik érkezéséhez, sok-sok tejcsit!

Vgayok én is, időnként jövök, olvasgatok, mert ez a babó minden időt lefoglal.
Nálunk is a tejcsivel van gond, először azt hittem, minden rendben, aztán megkaptuk a mérleget, ami szerint fogyott a kórházból kijövő súlyához képest (2850), ami meg a születési súlyához (3150) képest is kevesebb volt. 2700nak mértük, persze tudom, hülyeség a kórházi mérleghez viszonyítani, emrt az egy másik mérleg, de azért megijedtünk. Amúgy nem sír sokat, én azt gondoltam, ha éhes lenne, akkor sírna vagy jelezné vhogy.
Úgyh tápszer nekünk is befigyel.
Tegnap este 2790 volt, ettől nagyon boldogok lettünk. De nem tudom, milyen ütemben kellene nőnie, ez elég vagy ez nagyon kevéske?
Amúgy olyan gizda a csaj, hogy hiába 54 centi, az 56-osok lógnak rajta, elküldtem anyukámat, hogy vegyen 50eseket, véletlenül vett 44-eseket is és azok rá a legjobbak.

Viki, bealvás nálunk is megvan, most hétvégén pl 10-et, 20-at bír enni egyszerre, mert totál bealszik.
Nálunk időnként az válik be, hogy úgy csinálom, mintha átpelenkáznám, azt utálja és előfordul, h felébred tőle.
Amúgy fejek is, de nálam a 25ml már rekord. :(

Minden babóca gyönyörű ezen a fórumon!

Hogy elment november óta az idő, hihetetlen, aztán majd azt vesszük észre, hogy Henéék már szülinapi bulit tartanak a kis egyévesüknek!

Gizda csajszink:
Kép
Kép
teó

Sziasztok!
Hát amilyen ügyesen végigaludta az előző estét Laura, most meg annyira rosszul aludt. Lehet hogy az időjárás is közrejátszik, mert hajnal ota szakad az eső, és lejjebb is hült a levegő vagy 5-8 fokkal. 9-kor elaludt, de 10-kor sírva kelt. Cicizett, elaludt, de 11-kor kelt ujra, meg 12-kor is..aztán 2-kor, 4-kor, 6-kor utána már csak 3/4 9-kor.

Nagyon szépek a baba fotók!

d.dodó

Teó
! ez valahogy nálunk is íg van, hiába 56 cm a csaj és most már utolérte a születésijét, azaz 3800 gramm, de az 56-os ruhák is nagyon néha. Viszont jó sok van, úgyhogy most lógnak rajta, én nem vettem újakat. És olyan kis sovány lábacskái vannak, sehol egy hurkácska. Hiába apjára ütött. :)

Viki! Olyannyira kiütötte a csajt a levegő, hogy este irtó éhes is volt, meg totál kivolt a fáradtságtól. 9-kor elaluldt. Viszont az anyja béna volt, mert egykor nem ébredt fel kelni, hanem csak háromnegyed 3 kor. Lejött 50 ml, majd sikerrel a férjem is felkeltetettem mert eltört egy pohár :? Hirtelem áramszünet is lett, ugyhogy békésen lefeküdtünk, abbahagytam a fejést. Erre a kisasszony fél4 körül felébredt. Azért cicire raktam és egy csomót kortyolt az üresnek hitt melleimből, de még kapott tápot is és 7-ig aludt. Na, azóta szopi, most vettem le.

Egyébként Adél kb. 200 ml tápot és 70-90 közötti lefejtet kap egy nap. Szerintem 300 körül biztos szopizik, mert nagyon szépen megy most már a súly. Szándékom csökkenteni a tápot...

Kép
andkata

ja és bealvó Adéllal nem lehet csinálni semmit.... Én már a mosdatást is kipróbáltam, de csak átmenetileg használ.

Tamara és Emci is nagyon édes!

Kép
andkata

Anyjuk!
Ti fogtok Annának fülbevalót rakatni? Ha igen, mikor? Mennyi idős korában?

d.dodó

m
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:23-kor.
Vendég

Sziasztok!
Csak gyorsan hoztam nektek egy tájékoztatót,még a kórházben adták-hogy miért nem lehet,vagyis miért mérsékeljük a paradicsom fogyasztást,meg ilyesmi.:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:34-kor.
20150601134430

Apropó!
Dinnyét ehetek? Mert ott lapul a hütőben..... :roll:
20150601134430

kiskutyánk:
Kép

Kristi:
Kép

Domi:
Kép

Vercsi-Kiskutya-neve m,ég nincs:
Kép

Kicsit nagyba van-bocsika :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! Milyen helyesek! :)

Viki! Én olyan lökött vagyok, regggelenként nem nagyon fejtem, ree a ma reggel i 2 órás szopi után 50 ml-t tudtam lefejni...Köszi az ötleteket!

Örülök, hogy ti is alakultok!

Kép
andkata

Kata:Köszi :wink:
Most csináltam egy vigyori képet-íme:
Kép
Jó kis tokája van,mi? :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Dori: nem lesz fulbije, majd ha nagyobb lesz es akar lesz. Valami magyarra kicsire mire van szuksegetek, amit anyaval tudok kuldeni?
akar babahoz akar mas.....

Ejjel angyalka volt a csoppseg, a 11ig tarto siras, szenvedes utan 60ml tapi utan aludt fel 6ig, majd 60ml lefejt tej utan 6tol 9ig.Csak neztem mint rozi a moziban:)
Persze azota fel orat aludt csak es csak kezben es cicin van el, de azert ez az ejjszaka nagy ajandek volt:)

teo:Nalam csak 20 a fejesi rekord, de az mar nagy orom, mert latvanyos!:)

Viki: en napkozben ha kimegyunk es megehezik, 1szer 60at adok, es ejjel 1-2 szer 60at, amugy szopi v ha van lefejt tej. Anna is mindig elalszik, de en amint levalasztanam a cicirol ujracszopni kezdi. Szoval csak eltartom es mar sziv is ujra.
Vendég

Na közben ráadtam egy C&A-s 50-est, az azt hiszem, ma van rajta utoljára, mert rövid. Furák ezek a méretek.

3/4 11-től negyed 2őig sikerült kipótolnia manókának a reggeli 10-et meg 20-at, azt hittem, sose szabadulok az ágyból, de a lényeg, hogy evett rendesen, sztem összejött egy 100-as, 60-ig mértem.

Kike,és kiskecske?
Milyen huncutul tudnak nézni ezek hárman!

Reggeli fejést én is kipróbálom!

Viki, én rengeteg dinnyét eszem, nem olvastam róla sehol, hogy ne lehetne. Annak örülök, hogy z eper már leért, azt rossz lenne nem enni.
teó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:35-kor.
20150601134430

Teó!
Ksözi ;)
20150601134430

Kiskecsi még mindig nincs-lehet hogy elszámoltam az idejét,de csak lessz,ha nől a tőgye :roll:
Amint lessz-feldobok róla képet :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Dittke azt hiszem te kérdezted milyen volt a klinikán. Hát egész jó, semmi rosszat nem tudok mondani, elég normálisak voltak a nővérek, ugyhogy eléggé megvagyok elégedve.

Kép
linda24

Hát nem volt ma nagy forgalom!

Anyjuk!
Nem tudok semmi különösebb dolgot mondani, hogy mi kéne! Amugy anya megy előtte hozzátok? Vagy onnan indul?
Milyen jó, hogy Anna ilyen jó kislány volt az éjjel, igy ti is tudtatok pihenni!

d.dodó

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:35-kor.
20150601134430

Viki: nagyon édes Lackó!!! :lol: 8) :lol:

Levente ma megint nem sokat evett 300-350 között járunk és nem akar többet elfogadni inkább bealszik. 40-eket eszik és utánn úgy kell beletuszkolni még egy keveset ami max. 30.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

hoztam én is egy pár képet nektek!

Kép bealudtam böfi közben

Kép apával délutáni sziesztázok

Kép játszószőnyegen

Kép bealudtam szopi közben

d.dodó

lányok!

gyors bekukk. időm az lenne, irogatni, mert tünci kispofa és hagyna, de hát akkor meg állunk fölötte nyusziapuval és nézzük ahogy durmol.
aludni kellene tudom, de kinek van ilyenkor ilyenre ideje :D
egyszerűen nem megy az alvás. még sok az adrenalin bennem :D

szóval kérdésem lenne. tudom már annyiszor szó volt róla, de hát elfelejtettem felirni. hülye liba vagyok.

kaja... mennyit kell egy evésre enni? csak mert ml-ben ok megadják, de hát a hülye mérleg meg grammban mér!!! :twisted: :twisted:
és nem tudom elég-e amennyit eszik.

egyébként kis mohó és elég sok visszajön. vagyis jönne, ha hagyná. de összeszorítja a száját és inkább visszanyeli :twisted: ugy kell kinyitnom a szájacskáját néha és kifolyatni belőle.
nah meg csuklik. egyszerűen olyan mohó és nem tudom egyenlőre leszoktatni erről. (én is ilyen voltam)

szóval egy evésre kb. mennyi az elég? GRAMM-ban???

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Vedd úgy, hogy 1 ml 1 gramm. Képeket kérünk!!!!!
20150601134430

rajta vagyunk!

párom gépén van fent. most próbálja megosztani a mappát.
valami miatt nem engedi. :( pedig mindig engedélyezi csak persze hogy most nem :twisted:

Kép

Kép
timi1982

akkor jó. akkor tegnap este egyszerre benyomott 120-at :D
most meg tartja a 70-80-at.
nah akkor nem is nagyon méregetem. habár eddig összesen 4-szer ha mértük. :D

Kép

Kép
timi1982

még a kórházból felhivtam apát
Kép

itthon az első cumizásom
Kép

végre itthon vagyok
Kép

Kép

Kép
timi1982

Tündéri a kicsi Nyuszifül! :lol:

Kép
dittke

[img]PÁR%20FOTO%20%20%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1217788861.4181.jpg[/img] Kép Kép

Képimg][/url]
Kép
ronix

NEM IS EZT RAKTAM FEELLLLLLLLLLLLL

HÜLYE EZ A NET :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Képimg][/url]
Kép
ronix

Kép

Képimg][/url]
Kép
ronix

Bence és Léna is nagyon édes!!!

Adél ma rekordot döntött, egy órán keresztül üvöltött bármit csináltunk...Szerintem nagoyn fáradt volt és nem tudott elaludni. Elég idegtépő volt, ugyhogy fekszem is le.

sok ember hiányzik nekem, például Potyka...Kata...

Mindenkinek jó éjt!

Kép
andkata

Kata:kb így voltunk ma mi is Domival,nagyon nyügi volt,és csak sírt,elaludni meg nem tudott,ráraktam cicire,azon elaludt de ha leraktam nemsokra rá felkelt.Most is locsi után cicin elaludt,leraktam felkelt,de ilyenkor ha törik ha szakad nem veszem fel-sírt is vagy tíz percet,mire kidőlt a fáradságtól.
Nagyon édesek a Babák-Tesók :D

Megyek durmolni én is.

Kép
Kép
Kép
kike

v
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:24-kor.
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:24-kor.
Vendég

Kata, a Csernysek nem szeretik a citromot, nem emlékszem miért, majd rákérdezek...
Danigyerek anyabarát nagyon, imádom, a többiek kicist nyűgösek, meg én vagyok kripli némileg. De ha püben küldtök szültörténetet felszerkesztem.

potyka

V
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:25-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:25-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Kata:Ha hűvösebb van, mehetünk...Én abszolút benne vagyok...
Köszi a kérdést: alakulunk 3900 gramm, de egy hete még csak 3660 volt. Tápszer minden nap egy kicsit kevesebb, egészen sokat tudok lefejni és inkább azzal pótolok. Nem tudom abba tudjuk-e majd teljesen hagyni a tápot, de igyekszünk. Az kecsegtető, hogy csökkenő táp mellett nagyon szépen megy a súlya, de egy hete nem mérem az evéseket,, mert nem volt ránk jó hatással...:(
Nekem különben " későn érő" cicim van, most nőtt valamelyes, kezd duzzadni és fájni...Ki érti ezt?

Citrom: légzéskimaradást okozhat- én legalábbis ezt hallottam.

Adél ma 9-5-ig aludt. Utána evett, de sajna már nem aludt vissza...most is cicit kér, úgyhogy megyek.

Potyka: örülök hogy jól alapvetően!

Kép
andkata

Jó reggelt!

Kicsit eltűntem a hétvégén, de nagyon szoros hétvégénk volt.

szombaton reggel gyorsan elmentünk piacra, ami nekünk soha sem megy gyorsan mert mindig találkozunk valakikkel. Aztán mentünk volna a Bio napra a strandra, de útközben találkoztunk a gyöngyösi rokonokkal, akik itt nyaralnak és mondták hogy hozzánk indultak. Jó akkor mentünk velük haza. Voltak vagy egy órát, közben megetettem Jázmint és rohantunk a Bio napra, mert ökröt akartunk ebédelni. Persze mire odaértünk nemhogy ökör, de abszolút semmi nem volt. Minden elfogyott. Így hamburgert ettünk! :cry: Pedig egy évben csak egyszer tudnánk ökröt enni, hát majd jövőre.

Aztán kiszaladtam a kórházba meglátogatni barátnőmet, aki most szült. Nagyon édes kisfia van.

Este esküvőt mentünk megnézni. Nemmentünk be, csak kint meglestük a menyasszonyt.

Vasárnap meg kimentünk a Rokonokhoz a Berekbe a nyaralóba, majd egész nap strandoltunk. Jázmin nagyon jól viselte. Itthon kapott enni úgy 10 körül, inkább előtte és kint a medence mellett aludt 3-ig. Már én aggódtam, hogy keljen, mert elég meleg volt és nem ivott semmit. A strandon volt szoptatóhelyiség, úgyhogy nyugodtan megetettem, tisztába tettem. Este 6 -ig voltunk kint, még a nyaralóban kapott egyszer enni, de nagyon jól viselte az egészet, semmi gond nem volt vele.
Roli is kezd hozzászokni a vízhez. Gondoltam én, hogy nekem is bele kell menni ahoz, hogy ő is belemerjen.

Szóval jó volt, kikapcsolódtunk egy kicsit.

Minden baba nagyon aranyos.

Rakok ma táblit és beleteszem a képeket!

Most nemsoká jönnek volt munkatársamék a nyaraló kulcsáért, mert itt nyaralnak egy hetet.

Ja majd elfelejtettem! TEgnap este a kisasszony bepótolta a nappali nagy alvást és nem evést. Este 190-et szopizott. Még jó hogy megmértem, mert akart volna még. Így is féltem, hogy fájni fog a hasa, de nem fájt, szépen aludt 3-ig.

Kép
szly27

Sziasztok!
Igen, mi is ma töltöttük a 4 hetes kort!! Hogy repül az idő. Hihetetlen. A héten 1 hónapos lesz már! Pedig nemrég mentünk szülni.

Anyjuk Annája meg ma 2 hetes!!

Mi éjjel szokásosan 2-kor és 5-kor keltünk. Majd 8-kor. Most nem alszik. szopizott, de csak nézegeti a játékait a babakocsiban!
Amíg ilyen jól elvan, megyek is, összedobom a rakott krumplit.

d.dodó

Jó reggelt, anyukák!!!
Nehéz hétvégénk volt, itthon voltunk mindannyian, és hát meg kell mondanom, a kicsivel nagyon békésen telik az idő, de Szonja elég nyűgös :? . Éjszaka is Szonjához most többször fel kellett kelni, mint a kicsihez :shock: rosszat álmodott a lányom, zokogott szegényke. Úgyhogy mesemaraton volt, közben néha etettem is, Zoli is segített a meseáradatban...

Tegnap vendégeink is voltak, Szonja kis barátnője meg a szülei, egész délután vizeztek meg rohangáltak a kertben, horgásztak a medencében. Kivittem Nándit is a teraszra, elnézelődött, aranyos volt.

Nándit nem nagyon mérem, szerintem már elérte a születési súlyát, de ő is gebe amúgy, mert hosszú gyerek. Főleg a lába hosszú, vicces, mert 58 centivel született, az 56-os bodyk jók rá, de az 56-os rugik meg nem, mert a lába hosszabb!!!! :lol:

Ma Szonja nagymamázik, játszótereznek, apjuk meg elintézi az anyaságit meg a családi pótlékot meg véglegesíti a tgyást :? remélem. Aztán már jó lenne pénzt is látni mindebből... egy hónapja kaptam utoljára pénzt, az az uccsó fizetésem volt.
Tgyást mikor kaptatok az igéynlés beadása után? Az anyaságit tudom, max. két hét, az jó, alig várom!

KépKép
szkagi

Magdival mi van???? Nem volt jókedvű, amikor utoljára írt!
Magdi, hiányolunk!!!!

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: