A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Én ma du megyek a Westendbe.. melyik kávézót kell néni :?: :roll: :roll: esetleg foglaljak, ha már ott vagyok?

Szerintem a 10 fő elég, mert akkor plusz 1-2 fő még elfér ha úgy alakul, de egyik vendéglátós se szereti ha többet foglalunk és kevesebben vagyunk....

Cat - a gyerekülést én is felírtam, mert már bebizonyítottad,h mennyire értesz ezekhez a dolgozkoz :lol: :lol: jó hogy vagy :lol:

Tasin - gratulálok a jó eredményekhez és a kislányhoz :lol: :lol:

Jók a pocakfotók nagyon. Én még megvárom a keddi talit, és akkor már bátrabban rakok fel magamról képet..... :oops: :oops:

Kép
padri75

Cat! Az nagyon jó lenne. Legalább Te is ki tudsz kapcsolódni egy kicsit. Ahogy hallagattam az időjárát, enyhülést mond, nem lesz hideg mostanában. Legfeljebb hazaviszünk, a terepjáró csak elbír azokkal az utakkal... :wink:

Bogi! 12 kg-snál ne vegyél nehezebbet. Ahhoz még számold hozzá az egyre gyorsabban növő gyereket, ahog Cat is mondta. Ha meg nem kell hozzá hordozó akkor pláne. Az enyém is 11 kg. De nekem minden kompatibilis a vázzal és az egy kicsit nehezíti magát a vázat. Mondjuk ezt használat közben nem érzem. De ha te hordozó nélkül nézed, akkor a váznak is könnyebbnek kellene lennie.
De ebben a nagy szakértőnk Cat, úgyhogy érdemes rá hallgatni. :wink:

Kép
Kép
tisa

Padri! A Miró Kávézóra gondoltam. Mostanában ugyan nem voltam ott, de az emlékeimben az él, hogy ott voltak kanapék és úgy jobban körbe tudnánk ülni. Az elsőn, vagy a másodikon van a közép-vége tájékán. Ha megnézed megköszönöm. Ez nem fix elképzelés, én is úgy tervezem/terveztem, hogy bemegyek megnézem ezt a helyet és ha nem jó keresek vmi másikat. Szerintem is elég 10-12 főre foglalni. Megnézed akkor? Ha nem jó és találsz jobbat, akkor nyugodtan intézkedhetsz, nem haragszom meg, ez nem az én privilégiujmom. :D Csak elkezdtem szervezni, hogy beinduljon ez a tali dolog. :lol:

Kép
Kép
tisa

Ettike! Nem tudom ki javasolta, de én is ezen a véleményen és tapasztalaton vagyok, hogy ha tudsz kombinált sütőt vegyél. Felül gáz, alul villany.
Nekem 6 évig gáz tűzhelyem volt, aztán tavaly költöztünk, most villany van, kerámialappal. Útálom a főzőlap részét, sokkal rosszabb rajta főzni, mire bemelegszik, aztán időben kikapcsolni, h le ne égjen és persze spórolj is. A hőfokot sem úgy tudod szabályozni. Aztán ha véletlenül, mellé folyik vmi egyből ráég azt meg nem győződ leimádkozni :twisted: , mikor kihűlt, mert persze forrón eszedbe se jusson letörölni.... :twisted:
De a villanysütő viszont álom, gyönyörűen és gyorsan süt. A húsok igazi pecsenyére, a tészták meg szépen megemelkednek ahogy kell. Jó ha légkeveréses és esetleg grillezős funkciója is van. :P
Szóval én a kombira szavazok! Ha családi házunk lesz biztos ilyet választok! :wink:

Kép
Kép
tisa

Tisa - Ok akkor felmérem a terepet, de szerintem jól hanzik. Meg ha kb 10-en elférünk és van meleg kakaó :wink: akkor a hely nyert :lol: :lol: esetleg felírom a számod a gmailról és felhívlak, ha elbizonytalanodnék, oké? :roll: de ha jó akkor lefoglalom.... És a szervezésért külön hála :lol: :lol: Látod milyen sokan kíváncsiak vagyunk egymásra, csak beindulni nehéz :lol: :lol:

Kép
padri75

Okés Padri, hívj nyugodtan! És én is küldök Neked egy köszipuszit a segítségért! :D :D :D

Ildi! Jól beszédítetted Tüneményt ebbe a gobleinezésbe. Bár úgy tűnik nyugtató hatása van :D .
Már mindjárt itt van a január és végre költözhettek! Dobozolsz már? Lesz valami tisztasági festés mielőtt beköltöztök? Mikor költözik ki a régi lakó?

Kép
Kép
tisa

Sziasztok Lányok!

Zsu, Emma nagyon aranyos ebben a szerkóban!!megjött már a postásotok????:D

Andy, Kocska szépek a pocakok! Majd én is csináltatok apával egyet, és holnap felteszem! :D

Hű Ildi, 4 gyerkőc, vagy három...jó sok energia kell hozzájuk, az biztos, (meg sajna pénztárca is :roll: ) és szerintem is kellene egy kisfiú közéjük, hogy apa ne érezze majd annyira elnyomva magát a sok nő között! :lol: :lol:

Bogi, nekem ezek a kocsik szóba se jönnének, mert nagyon nagy és nehéz lenne, a másodikról minden nap legalább egyszer le és feljönni vele (lift nélkül, tároló nincs) de ez persze attól is függ, hogy nektek milyen úton kell legtöbbször használni, és kell-e emelgetni...viszont biztos kényelmesen nagy lehet a hely benne!

Cat jó mozgalmas napod lesz kedden! bár ha tudsz gyere inkább forró csokizni velünk, és akkor kevesebb idő jut majd anyósra :D :D :lol:

Bogi én is azt hallottam hogy az orrvérzés 'normális' terhességi tünet. bár nekem ilyen még nem volt. a mandarin meg valami kismama gyümölcs lehet, mert az egy kiló nálam is gyorsan eltűnik! (múltkor mikor himeztem, egyszerűen nem tudtam abbahagyni a himzést, és mondtam hogy úgy ennék, erre apa pucolta, és tette a számba, mig én folytattam a fa zöldjét :lol: )

Tisa elfelejtettem...ma este úgyis egyedül leszek, mert apa holnap reggel 7ig 24órázik, igy elsétálok, és megnézem milyen, de szerintem tökéletesen megfelel majd nekünk! viszont irni róla csak holnap reggel tudok, mert a gép apánál van, hogy este tudjanak filmeket nézni, és ne aludjon el... de szerintem ha annyit mondunk nekik hogy kb ennyien lennénk (plusz minusz) akkor meg tudják majd oldani, esetleg egy másik asztal odatolásával...

hinta: ezért késtem el ma reggel a munkából (szerencsére nincs főnök, igy nincs gond :D ) ugyanez a hinta és most már biztos lesz ilyenünk, főleg hogy az expon láttam is, hogy mennyire tetszik nekik! :D

Sziszike ird meg nyugodtan ha valami bánt, én is voltam nemrég nagyon nagyon depis, és a lányok segitettek sokat nekem is! kár, hogy nem tudsz jönni, de azért remélem nincs nagy gond!nagy ölelés neked!!!((((((((()))))))))

lepény mellől: az enyémen is az van, de én tudom, hogy mellső fali, vagyis elöl tapad, ezt minden uh-n mondták, szeret is belebújni az én Lucalányom :lol: de ilyenkor mindig azt mondtam apának, hogy biztos szeret, és azért ölelget annyira, és ha kijön kapunk egy bújós cicát :D

Kikocska köszi, a kendő-kabát összefüggést, igy inkább tényleg jobb ha nem kismamacuccot veszek (meg az drágább is) hanem egy nagyobb kabátot, és majd ketten hordjuk! :D

Gáztűzhely: nekünk beépitett van, elektromos sütő (nagyon jó!!) meg gázos főzőrész, nekem egy albérletben volt elektromos főzőlap, azt nagyon nem tudtam megszokni. jobban szeretem, ha látom, hogy le-fel kapcsolom a lángot.

anyja neve: :lol: :lol: :lol: ezen még nem is gondolkodtam, mig fel nem hoztátok, de tényleg milyen furcsa lesz leirni az ÉN nevem majd!

Kép
tünemény

Tisa, a nevét nem tudtam, de én pár hete ültem barátnőmmel ebben a kanapés kávézóban! és forró csokit ittunk!!! szóval nekem bejön nagyon ám! igen, középtájékon, azt hiszem az elsőn vannak!

(mire megirtam a kisregényt, most olvashatok vissza megint, mert szinte mindent leirtatok előttem, lásd gáztűzhely :lol: )

most már rövideket irok, nehogy lemaradjak :D

ja ez a gobelin dolog...Tisa ez abbahagyhatatlan! :D ma is itt a táskámban lapul, és ha nem lesz sok munka, akkor már csak az ég kékje van hátra, és kész vagyok az elsővel! :D

Kép
tünemény

és nagyon ügyesek vagytok a szervezéssel kapcsolatban!köszönöm én is!!! :D

Kép
tünemény

Tényleg nyugtató hatása van a gobelinnek, tegnap tapasztaltam, amikoris az idősebbik öcsém kicsit próbára tette a türelmem :roll:

Tisa: Igen, lesz festés, majdnem minden helyiség marad fehér, csak a gyerekszobát szeretnénk színesre, meg olyan mesés tapéta csíkot (vagy hogy is hívják) a falra. a most bent lakók azt mondták, hogy ők egy héten belül ki tudnak költözni, az a terv, hogy január 3-ig ők kimennek, aztán festés és megyünk mi :) Még nem igazán kezdtem el a dobozlást, bár nagyon sok cuccunk eleve abban várakozik (nászajándékok, a nagymamám által gyűjtött háztartási cuccok és a Babának vásárolt holmik is).

Tűzhely: nekünk itthon olyan vegyes van, amit mindenki úgy dicsér, és valóban az a legjobb!

Kép

Kép
sildi83

Bogi!

Szedsz valami vitamint?
Ilyenkor szerintem nem árt. Az influenzás időszak miatt is.
Nem kell kifejezetten terhesvitamin, de jó ha szedsz c vitamint és kalciumot. Esetleg halolajat.

Az, hogy magasak vagytok nem jelenti azt, hogy a baba nagy lesz.
Nálunk apa 192 cm, és 176 cm vagyok. Beni mindig magasabb volt az átlágnál pici korában, de vékony. Így bármelyik babakocsiban elfért volna, ha a szélességet nézzük. Nekünk a PP ideális volt.

A babakocsi súlya, ha sokat BKV-zol akkor szerintem 10 kg körül van. hiszen ehez jön még a baba, télen jól felöltöztetve, a pelenkázótáska és egyéb apróságok...

Mandarin:
Nem tudom mennyi a valóságalapja, de a húgom mondta, hogy a mandarinban, narancsfélékben, sütötőtökben sok a festékanyag, és ezért nem javasolják nagy mennyiségben félidőtől. Ugyanis most fejlődnek a fogaknak, és állítólag sárgábbak lesznek. :shock:
Én máshol még nem hallottam, de ki tudja?
Bár én nem ehetek túl sok gyümölcsöt sem a cukor miatt, így mindenből csak mértékkel jut a babának.

Egyébként a fiam imádja amandarint. Iszonyatos mennyiséget el tud tüntetni belőle. És ha van mandarin, még az édesség sem érdekli. :D Már többször előfordult mostanában, hogy szülinapi bulin az asztalon voltak a sütik és a mandarin. A sütikre rá sem nézett...

Padri!

Nem tudom mennyire értek hozzá. Mármint a gyerekülésekhez és a babakocsikhoz.
Talán annyival könnyebb nekem, hogy már a másodikat kell kiválasztanom. És elég alaposnak tartom magam. Utána szoktam járni a dolgoknak. Így vannak elképzeléseim.

Tünemény!

Szívesen forró csokiznék Veletek kedden. De a forró csokiról még pár hónapig le kell mondanom. Túl sok CH van benne, nem fér bele a diétába. :roll:
Vendég

Cat
C vitamint és kálciumot eszek mint a kisangyal, mást nem. Én félek ezektől a kismama vitaminoktól, mert azt olvastam hoyg azok miat lesznek "túl nagyok" a babák, és csak azt szedem külön amire tényleg szükség van, vagy kevés a szervezetembe! :roll: :oops:
Meg önmagamhoz képest rengeteg gyümölcsöt eszem!

Uppsz én azt hittem milyen jó hoyg sokkal több gyümölcsöt eszem és most lehet hoyg mégse??? na ennek utána olvasok, nehogy szegénykémnek "manadrin mérgezése" legyen! :oops: :oops:

Babakocsi ügyben kutakodom tovább,. nagyon jó hoyg itt vagytok különben ki tudja mi mellett tenném le a voksom aztán utólag meg szívnám a fogom hoyg mi mindenre nem gondoltam!

Tünemény
Nagyon jól mehet már ez a gobleinezés ha mindjárt kész vagy! :)

A keddet várom nagyon remélem minél többen el tudunk jönni és találkozhatunk személyesen is! Jó hoyg így koordináltad tisa.
És persez padrinak is köszi a közbenjárást! :)

sildi
Szerintem nagyon jó hoyg most költöztök így eleve mindent oylannak tudtok kialakítani amilyenre most szükség van.
Nálunk most kezdődhetnek az átalakítások.... de nem baj abban is van sok öröm! :lol:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Cat
te honnan tudod már most hoyg sok a cukrod?
Az én ismeretségembe ilyesmi csak ezutána cukorterheléses vizsgálat után derült kis és akkor fogták szegénykéket iylen szénhidrát megvonásos dolgora?

Vagy már a vérképeden látszott valami?
Lehet ezt már elmesélted,d e én sajnos nem emlékszem4

bocsi!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!

Amikor pozitív lett a tesztem voltam vérvizsgálaton. Már akkor magas volt az éhgyomri cukrom. Két héttel később szintén, így irány a diabétesz szakrendelő.
A főorvosnő megállapította, hogy ez nagyon korai terhességi diabétesz. A családban nincs előzmény, Benivel semmi gondom nem volt.
Most 175 g-os diéta és naponta háromszor inzulin kell.
Én ettől sokkal nyugodtabb vagyok. És azt is tudom, hogy a terhesség után, ha sikerül lefogynom el is fog múlni.
Viszont most Marcinak biztosítani tudom az egyenletes vércukorszintet, ami fontos.

És ami érdekes, hogyha reggel fél hétkor kelek, akkor még jó az éhgyomri vércukrom, ha már később, akkor magas. És ha nem eszek rögötn ébredés után, (Fél óra múlva, mert addigra hat az inzulin), akkor is felmegy a hormonok miatt.

Múltkor például fél hatkor keltem, akkor jó volt az érték, egy óra múlva már 8,0! :shock: És ez mindenféle evés, ivás nélkül, csak a terhességi hormonok hatására. Ezért kell az inzulin. Szerencsére nem nagy adagok.
Vendég

Bogi, ha találsz valamit a mandarinról, légyszi szólj, mert nem szívesen mondanék le róla. Eddig azzal viccelődtem Apának, hogy a mellemből lehet a sok mandarin miatt jön az a valami :shock: :shock: Még a végén kiderül, hogy tényleg.

Kép

Kép
sildi83

na, most értem a végére, sajnos most viszont kihullott a nagy része...

Tasin, neked is örülök nagyon, végre teljesen megnyugodhatsz, de te is egyértelmű voltál, hogy semmi gond nincs. Érzik azt az anyukák, ha baj van... :)

Tűzhelyet sokan írtátok,én is a vegyesre szavazok, és a forrólégkeverés (ha sok vendég van pl, egyszerre lehet sütni húst, pizzát,rakottkrumplit több tálcán is, vagy vaníliás kifli, mézeskalács, stb) és grillezés nagyon fontos! :) és általában nem kerül többe. És a whirpoolt kerülném, a zanussik elég jók. zanussink volt, most whirpoolt vettünk, és rosszabb. (nyilván a drágább aeg és bosch és társai szintén, de engem nem győzött meg az árkülönbség) Az indesit és az electrolux sem igazán jók, ezeket meg anyukám utálja nagyon, én még nem próbáltam :) Ha van mora, az sem egy rossz márka,de nem próbáltam. Érdemes figyelni arra is, hogy két tálcája legyen, és hogy milyen mélyek! csak grilltálca-e, vagy igazi sütőtálca, ha már forrólégkeverés...
és ha esetleg beépítitek, akkor nagyon praktikus, hogy magasabban van a sütő.

babakocsiban én annyit tennék hozzá, hogy nem csak az fontos, hogy hány kiló, bár a 18 horribilis, hanem hogy hogy lehet megfogni, és felemelni. Pl a mi 3,5 kilós esernyőkocsink nehezebbnek tűnik, mint az aria, mert nehezebb megfogni., és megtámasztani.
És még az is, hogy ha valaki két gyerekkel is a most vásárlandót akarja majd használni, akkor érdemes nem esernyőre csukhatót, mert azokat nehezebb egy kézzel tolni - fogni kell a tesó kezét. Vagy olyant, mint Cat választott, hogy van ilyen összekötője.

judy, igen, konyhabútort, egyéb beépíthetőt már most érdemes megtervezni, megrendelni, mert ha beépíti valami asztalos, rá is kell, hogy érjen, meg elkészüljön az anyag, ilyesmi. Szerintem egy jó konyhának (jó szakembernél, hogy rá is érjen) kell két hónap átfutás :) talán ha készen veszi az ember, elég egy-két hét is. és durván sok, ami még hátra van, de remélem végeztek!

A sütőtök és répában talán még az a-vitamin is sok, ami nem tesz jót nagy mennyiségben, meg abban van az a színezőanyag, hozzátápinál is heti egyszer szabad csak adni, mert sárga lesz a gyerek, de hátha lesz valakinek ideje, és utánanéz. a déligyümik ilyen hibájáról nem hallottam... az enyémek is imádják egyébként, szerintem azért nem eszem én sokat, mert eleszik előlem. Nándi egyik első szava volt, réka meg margarinnak hívja :)

egyébként bőrgyógyászaton jártunk, sajnos plakkos ekcéma nándié, hormonos krémet kapott rá, amit csak a madarász patikájában lehet kiváltani, aminél lehalt a számítógépes rendszer, így bezárták. De az anyatigris előtört belőlem, szóval nem tágítottam, és végül elbőgtem magam, hogy nem tudok visszajönni két gyerekkel terhesen dunakesziről, hogy esetleg még mindig ne működjenek, gyereknek meg sebes a bőre, csak náluk lehet ezt kiváltani, így kikeverték végül, otthagytam 3000ftot, hogy majd jövő héten elszámolnak a férjemmel... sok felháborodott szülővel találkoztam, de csak ketten tartottunk ki. a dokival végeztünk 9-re, a gyógyszertár további másfél óra volt, jó, a kikeveréssel együtt, amire 20 percet mondtak, de fél óra volt, meg utána is csomó idő bejutni a patikába. nem volt túl jó program.
HOlnap börze, kaptunk vip jegyet, úgy örülök neki! 1200akárhányas aszalunk lett volna, és a réka ovónénije mondta, hogy mégsem megy, nem kell-e a vip jegye, és most a 45-46-os asztalok lesznek a mieink, a bejáratnál rögtön, szupi! remélem mindent eladunk... Ha valaki jön, látogasson meg :) bébiruhánk minimális van, szóval azért nem érdemes, bár cuki bébijátékok is vannak, de csakúgy...

mennem kell fektetni, karácsonyi ötletekkel is el vagyok maradva, de egy oldalt írok, ott sok ötlet van, http://www.canadahun.com/forum/ csak bogarászni kell, majd lesz több időm, teszek konkrétakat is. És még lógok tüneménynek a bonbon receptekkel is, nem felejtettem el, és még két likőr recept. Ha valaki áztatós likőrt szeretne csinálni, jövő héten érdemes már beszerezni az alalpanyagokat, sé megcsinálni, mert jó, ha 3 hetet áznak!!! (gyógylikőr, citromlikőr, stb. )Ilyesmiket találtok a mindmegitta.hu oldalon is, meg a korábbi linkeken is. A krémlikőr recept az pár napig állós, úgyhogy az még ráér :)
jaj, ugyanez van a fűszerolajokra, azokat meg még nem tettem fel. na, hétvégén mindenképpen majd, vagy hét elején...
likőrökhöz én sima félliteres üvegeket szoktam venni a boltban, vagy ami évközben szép üveg gyűlik, és az előbbieket kifestem üvegfestékkel, vagy ráírom, mi van benne. nincs kézügyességem, úgy is megy :)

na, húzok, fektetnem kell.
nem hiszem, hogy most pár napig jövök, de ki tudja...

kikocska

Kikocs - én megnézlek,mert én is megyek a börzére kíváncsiskodni... :lol: :lol:

Lányok vasárnapra vendégséget csinálok anyósoméknak :lol: Nagyon jóban vagyunk, úgyhogy jó kaját szeretnék csinálni.
A második már megvan, jó kis csülkös kajcsi, de levesötletet nagyon megköszönnék...

Már unom a sima húslevest, múltkor pulykaraguval vártam őket, volt már sajtleves, meg különleges zöldségleves....meg mittudoménméghogymi :lol: :lol: szóval valami csirke vagy pulykahusi kellene bele, mert hús nélkül nincs nálunk élet, de mégis valami mást csinálnék mint eddig... ötletek???? előre is köszike

Kép
padri75

Nekifutok az olvasásnak, aztán majd reag...

Zsu
svs

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Itt van a tegnap esti ígért képem!
Nekem is most volt a genetikai uh.Ezt írták a leletemre:
-mellső fali lepény
-ép koponya és arc
-HC AVC FI alapján 19 hetes terhesség
-VZR nem látható
-hasi mellkasi szervek épek

Annyira elfáradtam most:egy ablakot le kellett mosnom mert a galamb neki repült és látszott a nyoma.Azt hiszem idén már nem mosok ablakot. :roll: :roll:
Ti mi jót főztők?
Én csinálok egy borjú pörköltet rizzsel és egy kis salátát.Már lassan 3 órája főzőm a húst, győzőm utána engedni a levet.

Kép

Kép
gabka7926

Sziazstok!

Huh lemaradtam. most akkor ha jól láttom kedden lesz a tali.?! Erre lehet eltudnék menni ha nem zavrnálak bennetek... Anyukám itt alszik, mert férjem éjszakás lesz és szerdán reggel csak így tudok menni 4d-re. Szóval a kedd nekem is jó.

Padri!
Mi is lesz a második? Mert azért csülkös dolog mellé nem feltétlen kell valami nehéz leves. Nekem tárkonyos csirkeragus leves receptem van. én ezt szoktam "ilyen alkamakra csinálni. Bár írtad, hogy multkor pulykából csináltál.... nem is tudom....
De jó hogy Te jóban vagy anyosékkal nálunk nem túl jó a helyzet... Tavaly karácsonykor meghítam őket ünnepi ebédre egy alig 8 hónapos mászó pici gyerek mellett... eljöttek erre közölte a vénlány hogy nagyon keveset esznek, mert megy haza főzni :-(

Babakocsi!
Huh én annyak se ajánlok nehéz babakocsit aki terepen lakik. itt érden elég carok az út viszonyok és nekem is egy marha nehéz bár tágas babkocsim volt , de majd becartam ha egy picit is mozdítani kellett. Elösör nem akartam másikat venni, de megbeszéltük apával, hogy 2gyerek + nehéz kocsi kizárt.....

Tűzhely kérdés. Nekem nem volt gáztűzhelyem csak villanyom és nagyon szeretem.de ha egyszer cserélünk én is variálnám.
depi oka. apával egy jó kis vita+ egy kicsit a baba neme miatt is oda voltam. annyira kislányt szerettem volna hogy el is hitettem magammal. ... Mindemelett imádni fogom akisfiút is csak.... na mindegy már tú vagyok rajta. megbarátkoztam a gondolattal.... Remélem ezért nem vettek meg?

Ja igen! Valaki írta hogy terhesvitamintól fél mert nagy baba.... én kolival minden áldott nap szedtem az elevitet sőt a terhességet megelőző 3 hónapban is és Koli 54 cm 3100 grammal született. ez pedig normál méretnek mondták.
Most már 1 héten csak 3 szedem. Kolinál parásabb voltam. Ja szerintem a szoptatás alatt kimondottan jó, mert én iszonyatosan le voltam merülve mire egy jó barátnőm kérdezte szedek e vitamin én meg mondtam minek elmagyarázta az ásványi anyagokat stb és el kezdtem szedni. szülés után 3 héten kinyaltam a lakást annyira jó erőre kaptam.

na majd még jövök.
Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszike22 2008.11.28 14:20-kor.

Kép

Kép
sziszike22

Kikocska!

Beninek eleinte mi is Heim Pálos krémet használtunk, mert nagyon kiszáradt a bőre, és ekcéma gyanús volt. Viszont a gyógyszertár fél órával előbb zárt, mint ahogy az interneten szerepelt a nyitvatartás. Éan akkor balhéztam egyet velük, de megkaptam a krémet.

Egyébként Beni kiskorában csak azt az ételt volt hajlandó megenni amiben répa volt. Esetleg sütőtök. Így elég sárga is volt a bőre, de nem törődtünk vele. Nyáron hamarabb lebarnult.

Padri!

Valami tárkonyos husileves? Én nagyon szeretem. vagy húsleves, csak csíkokra vágott palacsintatésztával. Az is jó.
De én nagyon szeretem a hagymalevest is, csak abban nincsen hús.

Mandarinról semmit nem találtam, hiába kerestem. Szerintem felejtsétek el amit írtam.
Vendég

Gabka!

Én is gondolkodom rajta, hogy legyenmost az ablakmosás, de kellene még karácsony előtt. Majdcsak rájövök.

Sziszike!

Én megértem, hogy egy fiú mellé kislányra vágytál.
Nekem is megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne.
De én szerencsésnek mondhatom magam, mert amint meghallottam, hogy fiú, ugyanúgy tudtam neki örülni.
Nálad is így lesz, csak lehet, hogy több idő kell hozzá. De abban biztos vagyok, hogy ugyanúgy fogod szeretni.
Vendég

sziszike22:
nyugi nem vetlek meg mert mielőtt kiderült a babánk neme én is lányt vártam.Terhességem alatt szerintem 2szer kaptam sokkot:
1.kiderült , hogy terhes vagyok
2. 12 hetes ultrahangon kiderült, hogy pöcse van a lányomnak :shock: :shock: :shock: :shock: .
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Először nekem is furcsa volt a fiú dolog mert mi 3 vagyunk lányok.Mindenki azt mondta, hogy lány lesz kivéve 1 unokatesót.Anyum is ledöbbent mikor mondtam neki, hogy pöcse van a lányunknak.
De ha jobban belegondolok én sohasem voltam tipikus lány és inkább a fiúkkal éreztem jól magam.
Szóval ne legyen lelki ismeret furdalásod!!! :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Úgy néz ki, h a kedd nem lesz jó nekem. :( Apa éjszakázik előző éjjel (szerverátállás lesz vagy mi a szösz) és ki lesz purcanva, Anyum meg tornázni megy. Azért ha mégis tudnék, megyek!
Nem is meséltem, kaptam Apától egy nagy csokor virágot a jó hír örömére! Olyan kis drágaság!!! :D
Ma viszont megyünk du. mozizni egy baráti párral, megnézzük a Madagaszkár 2-t! Látta valaki? Milyen?

Tasin, tényleg jól kiszámoltátok a korkülöbségeket, majd vigyáznak szépen egymásra a csajok! Tényleg, így is terveztétek?

Ez az ovisbaleset szörnyű, belegondolni is rossz, h az uokahugimékat is szokták buszoztatni! Nem tudjátok, h mi van a gyerkőccel, akit újra is kellett éleszteni? :? Remélem minden ok!

Sziszike, csak azért vagy depis mert még nem mutatta meg magát a béb, ugye???? Mikor mész legközelebb UH-ra?

Cat, milyen rendi dokid van, h így szívén viseli a dolgot! Mondjuk valahol így is lenne normális!
Védőnőm ilyen „kis dinka”, de amúgy bírom. Nagon rutinos, meg kedves, de időpontokkal kapcsolatban megbízhatatlan! Nem cserélém le egy pontos, de ügyetlenre! :wink:

Ildi, drukk a 4 gyerekhez!!! Nincs is szebb egy ilyen nagy családnál! Milyen jó lehet pl. a karácsony is! :)

Bogi, nekem is vérzett Emmával néha az orrom, de ha túl sűrűn jelentkezik, azért említsd meg a dokinak.

Tünemény, ügyesen haladsz, kérünk képet az elkészült műről!!

Kikocska, sajnálom az ekcémát. Ezt is kinövi majd, vagy mindig kenegetnie kell? Ügyes voltál a gyógyszertárban, h nem hagytad magadat. Felháborító, h csak egy helyen csinálják meg a krémet!

Hát Padri, én valami ki könnyű levest csinálnék a csülök elé. Tényleg muszáj bele hús?
Nálunk ma karfiolleves volt szilvásgombóccal, holnap húsleves + rakott krumpli! Nyami

Na, dugulok!

Zsu
svs

[quote="gabka7926"]s írta:gabka7926ziszike22:
kiderült, hogy pöcse van a lányomnak :

Ez tetszik, jót nevettem!! :lol: :lol: :lol:

Zsu
svs

Cat! Ez nagyon aranyos, jót mosolyogtam rajta: "Egyébként Beni kiskorában..." - a maga közel 3 évével. Tündéri! :lol: :lol:

Sziszike! Persze, hogy jöhetsz! Nagyon szívesen látunk! Te is a Csapatba tartozol, nem kell engedélyt kérned. :D
És az sem zavar senkit, h leírod az örömeid mellett a gonokat, problémákat. Ha tudunk segítünk! Mindenkinél van/volt/lesz ilyen. Tehát KEDD 17 ÓRÁTÓL RANDI! :D

Kép
Kép
tisa

Zsu: Én már láttam a Madagaszkár 2-t, nekem nagyon tetszett, még az elsőnél is jobban, de hallottam már ellentétes véleményt is. És köszi a drukkot a négy gyerekhez, de akkor legyen inkább 3 lány és egy fiú, hogy Apának is a kedvére tegyünk :lol: :lol: 3-nál alább tényleg nem szeretném adni, tavaly ilyenkor azt sem gondoltam volna, hogy egy év múlva kismama leszek, és mégis :D Azt megtanultam, hogy hinni kell az álmokban, így hát lesz 3, ha nem 4 gyerekem :D

Kép

Kép
sildi83

Tisa!

Ráadásul inkább csak kettő és fél...
De a krém már kb egy-másfél éve nem kell.

Gabka, Sziszike!

Amikor először mondta a nő az Uh-on, hogy fiú, én is visszakérdeztem, hogy akkor ez most már biztos? És megmutatta, hogy igen. Attól kezdve nem volt több kérdésem.
Vendég

Zsu! Olyan jó, tényleg, hogy minden rendben van Veletek és az is, hogy egyre sűrübben vagy itt velünk. De jóóóó! Apjuk meg nagyon-nagyon figyelmes és kedves volt. Gondolom, melengette a kis lelkedet. :lol:

Kikocska! Sajnálom Nándit :cry: , remélem hamar rendbe jön a kis Lurkó!

Ildi! Mi is egy naaaaagy 'olasz' családot szeretnénk! Ebből az 'olasz' része megvan, mivel időnként néha becsap a vircsaft. :D :D :D Csak azok a fránya anyagiak. No, de majd meglátjuk...A család már most ki van akadva amikor azt mondjuk, hogy minimum 3 gyereket szeretnénk. :oops:

Kép
Kép
tisa

sildi!

Én mindig kettőt akartam. Csak az utóbbi időben érzem úgy, hogy jó lenne három gyerek. Főleg mióta kiderült, hogy a második is fiú. Így majd a harmadik lesz a lány. Egyenlőre apa még szokja a gondolatot.
Vendég

Hát az én Páromnak egyelőre 3-nál megáll a befogadóképessége. És igen, Tisa, sajnos az anyagiak is határt szabnak :cry: Ha megnyerném az 5-öst a lottón, tuti nem állnék meg 5-6ig (bár az injekciók miatt lehet néha nem így gondolnám, no meg még nem is tudom milyen a szülés :roll: :roll: )

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Annyira jó hogy reagáltaok. Köszönöm. :-) Nagyon sokat jelentett. Én is úgy hisem, hogy azért vagyok még depi, mert még nem is tudom biztire.... Szerdán megyek. Imádni fogom azt tudom és azt is hogy ez elmulik abban a percben hogy uh-n meg mondják mi is valójában.

Gabi!
Ez marha jó. ezen nagyon jót derültem. Mi is 3 lányok vagyunk tesóimmal és az elsőnél is mindenki azt mondta biztos lány lesz. bár én akkor nagyon fiút akartam és végül fiú lett :-) Na majd szerdán.

Megnéznétek egy babakocsit mi a vélemény. ! Cat nagyon kiváncsi vagyok mit írsz :-) persze mindenkire :-)

Kedden akkor 90% hogy ott leszek.

http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... i_562.html

http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... i_575.html

huh ez nálam nagyon bejönn, mert szeretem a 3 kereküeket és jó nagyok a kerekek. érden nem hátrány.

puszi és mégegyszer köszönöm.

Kép

Kép
sziszike22

Hát lányok, le a kalappal előttetek. :D
Nem hiszem, h mi kettőnél továbbmegyünk. Eredetileg is ez volt a terv, de a mostani hercehurcát nem bírnánk mégegyszer végigcsinálni! :oops: :? Főleg, ha ketteske netán kisfiú volna...

Ildi, köszi az infot, már nagyon kíváncsiak vagyunk! Majd elmondom, h nekünk hogy tetszett!

Zsu
svs

Sziszike!

Nézd meg élőben is!
Nekem a Cam nagyon nagynak tűnt. Igaz, nem fogtam meg és nem próbáltam. Jól néz ki különben. És úgy tudom, hogy jó minőség.
De azért próbáld majd megemelni, hogy megy-e, mert az egyik több mint 18 kg, a másik pedig majdnem 26 kg... Nekem ez soknak tűnik.
Vendég

Sziszike - ne viccelj, hogy zavarnál :D Mindenki jöjjön aki csak tud!!! Az a jó ha minél többen leszünk :lol: :lol: Majd jót néznek az emberek a Westendben amikor 10-12 pocakos csajszi üldegél egy helyen :lol: :lol:

Hát a kajával kapcs. még bizonytalankodom. A csülkös kaja tényleg nehéz és ahoz valami könnyű leves kellene. Egyébként mustáros-boros, olajos pácban hagyom állni egy napig és utánna sütőben ropogosra sütöm, juhtúros krumpli a köret...nagyon fini ha valaki szereti a cupákosabb dolgokat...

De már arra is gondoltam, h a leves lesz valami laktatóbb és akkor a második nem. Pl van a hűtőben nagyon fini hurka, véres, májas meg kolbi azt is kisüthetném és akkor nem szivatom magam egész vasárnap délelőtt.....na szóval nagy a dilemmám :roll: :roll:

Anyósommal az elején nem volt jó a viszonyunk. Amikor teljes mennyaszonyi díszruhában kiléptem az öltöző szobából akkor annyit mondott, hogy "kislányom, szerintem erős lett a sminked'" :evil: :evil: szóval megvívtuk a csatáinkat, de mostanra nagyon jóban lettünk, gondolom rájött,h mennyire imádom a "lökött fiát" :lol: :lol:

Gyerekek - én is 3 gyerekre vágyom, de mivel későn találtam meg az igazit :oops: ezért inkább a 2 a reális, de az biztos, h egykét nem szeretnék. Nekem is egy Öcsém van. Annak nagyon örülök, h kisfiút várunk, mert - függetlenül attól, h Öcsémmel nagyon jó a viszony - mindig vágytam egy bátyusra... :lol: :lol: és így legalább az én gyermekeimnél teljesül.....

Kép
padri75

Cat képzeld, kolleganőm is mondta ezt a narancsos-sárga fogak sztorit, de úgy voltam vele, hogy úgyse igaz...erre te is hallottad...viszont én se találtam semmit, pedig még az angol oldalakon is kerestem...de olyat találtam hogy a kismamiknak sok zöld és sárga gyümölcsöt-zöldséget kell enniük, és az jó! de azért még nyomozok, hátha rálelelk valamire :D

csajok, hogy ti miket nem főztök, itt iszom a kávét, mert már csorog a nyálam már csak az olvasatukra is!!! nekem akármelyikőtök menüje jöhet! :D :D :lol:

Sziszike gyere te is! meg a többiek is, ha mégis változik a program és meg tudják oldani, csak gyertek minél többen! :D

tegnap a milkás lányok szaloncukrokat osztogattak, kért apa is, mondták hogy ez csak gyerekeknek van, erre én megszólalok, hogy kismamák is kaphatnak? :D és utána elfeleztem apával a szaloncukrot! :D azért látjátok mennyi előnye van kismaminak lenni!!! ingyenkaják!!! :lol: :lol: :lol:

a cam-ek ki voltak állitva az expon is, nekem is tetszettek, de szerintem mikor emelgettem, valahogy nem voltam vele kibékülve...úgyhogy megnéztem, és annyi, de hogy miért nem, azt már nem tudom... :roll:

Gabka, ezen jót kuncogtam a monitorok takarásában! :lol: :lol: és a fotón is aranyos a kis pöcsös :lol:

Zsu olyan aranyos párod van, mennyire gondoskodik rólatok, és milyen kis romantikus! érezzétek jól magatokat a moziban, biztos tetszik majd a babónak is! :D

én is úgy vagyok vele, hogy most már 30 vagyok, nem hiszem hogy sok gyerkőcöt be tudnék vállalni, azt meg felelőtlennek tartom, hogy mire a gyerekem nagykorú lesz, én már a végét járjam. és nem azt akarom, hogy csak úgy felnőjenek hanem hogy tanittatni is tudjam őket, és a lehető legjobb jövőjük legyen. lehet nem tudom követni majd nagyimék példáját, hogy mindenkinek anyukámnak, és két unokának lakást tudtak adni, de nem üres kézzel akarom utnak inditani az biztos.

Kép
tünemény

Padri!

Én is azért örültem az első fiúnak, mert mindig bátyust szerettem volna magamnak.
Most, hogy a második is fiú, így a lányomnak még jobb lesz, hiszen két bátyja is lesz. :D

Én anyóssal még hét és fél év után is vívok. Vagyis inkább megpróbálom elkerülni amennyiben lehet. De szerencsére a fiam imádja és ez így van jól.

És a korod miatt ne aggódj! Szerintem simán belefér 3 gyerek. Maximum kisebb korkülönbségekkel.
Vendég

Az jutott eszembe, ha már úgyis van gmail-es fiókunk, akkor csinálhatnánk hozzá egy Picasa albumot is. Ott mindenki létrehoz magának egy mappát a nick nevével, és töltehet fel képeket. Magáról családról, babáról. És elég hozzá annyi, hogy nem tesszük nyilvánossá, így csak mi nézegethetjük. Mit szóltok hozzá?
Vendég

Cat- szerintem jó ötlet, ide valahogy nem akaródzott eddig sem feltenni képet magamról :roll: :roll: hol marad akkor az anonimitás :?: :lol: :lol: :lol: Csak valaki segítsen hogy kell, mert fogalmam sincs :-)))

Kép
padri75

Ha beléptek a gmail fiókba, akkor fent ki kell választani a fényképeket. Azon belül tudtok létrehozni mappát és abba feltölteni képeket.
Én már megtettem.
Ha mégsem tetszik az ötlet, nyugodtan lehet örölni.
Vendég

Húúúú, Cat! Ez nagyon mókás! Nekem tetszik az ötlet, és már meg is kuksiztalak. Csudi jók a képek. Én is bizti csinálni fogok egy mappát, de lehet hogy most hétvégén nem lesz rá időm...
Szuper vagy! :D :D :D

Kép
Kép
tisa

cat én is csináltam albumot!
Majd még teszek fel képet csak hamar feltettem most egy párat!

Kép

Kép
gabka7926

Gabka!

Nagyon jók a képek! :D
És így legalább van fogalmam róla hogy nézel ki.
Vendég

Lányok nagyon jók a képek! én majd csak hétvégén tudok feltölteni, mert az otthoni gépen van minden fotó! Cat ez jó ötlet volt!

én még mindig dolgozok...igy jár az, aki fórumozik egész hónapban, és az utolsó napon kell bepótolni a lemaradást! :lol: de már kezd fájni a fejem a két monitortól előttem, és nemsoká itt is hagyom a maradékot, de mivel otthon nem vár senki, igy nincs kedvem még elindulni se...majd hozok apának este valami vacsit...

Kép
tünemény

ja, Cat, Beni képeiről mindig az jut az eszembe, hogy olyan jófiús, el se tudom képzelni róla hogy levág egy hisztit... :D :D :D

Kép
tünemény

Lányok!

Most beszéltem Padrival telefonon. Megnézte a WestEnd-ben a helyet a talihoz. Azt mondta, hogy nagyon jó lesz, van forrócsoki, tea és sok más finomság. Lefoglata a helyet.
Akkor a tali:

Jövő hét kedd (dec. 02.) 17 óra, WestEnd Miró Fashion Café.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Kép

Kép
Kép
tisa

Cat: Ez nagyon jó ötlet volt:) Annyira gyönyörű a kisfiad, hogy egyre inkább kedvet kapok egy kis kukacoshoz is :)

Gabka: A Te fotóid is szuperek, végre pontosabb képet tudok alkotni rólatok :)

Én is csinálok ám majd egy mappát.

De jó nektek, úgy mennék talizni én is :cry:

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Cat és mindenki aki írt a kocsiról.
Halljátok nem is néztem, hogy mennyi a kilója. apa közben megnézte és azt mondta ez mindennel együtt ennyi, de tényleg soknak tűnik. még ezt meg kell néznem élőben......

De jó hogy meg van a hely.Köszi lányok előre is :-)
Holnap csinálok én is mappát és rakok fel képet...

Mi is olasz nagy család leszünk :-) Mi 3-at terveztünk és szerintem lesz is annyi :-) Én nagyon örülök, hogy elsőre fiam lett mert én is mindig bátyus akartam nekem nem lehetett, így legalább az én gyerkeimnek még lehet lehet kettő is lesz :-)

Na mennek vacsi aztán alcsi. Olyan álomkoros vagyok megint.... Pedig pár hétig jó volt....

puszi mindenkinek.

Kép

Kép
sziszike22

Örülök, hogy tetszett az ötletem.
Remélem egyre több képet nézegethetünk majd!

Sildi!

A kukacosok nagyon édesek tudnak lenni. :D
Vendég

Jó estét Mindenkinek, aki még ébren van!

Cat, köszi az infot gyereküléssel kapcsolatban. Átgondolandó a dolog.

Mi eredetileg 1 gyereket terveztünk a párommal. Ő azonban mostanában állandóan hajtogatja, hogy majd szeretne még egyet.
Hát, nem tudom! Szeretem a munkámat is, viszont gyereket vállalni úgy érdemes, ha időnk is van rá. Majd meglátjuk, hogy működik egy gyerekkel a dolog. Lehet, hogy később belevágunk még egybe.

Holnap én is teszek fel képeket.

Jó éjt!

Kép
gesztenye74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: