A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Melus!
Szépen gömbölyödsz már te is! :) Kb. nekem is ilyesmi lehet a hasam! Bátorkodom meg is mutatni.... :oops:
Nem tudom, ezen látszik -e, de a nagy képen sajna még a csíkjaim is látszódnak....

Nati!
Szerintem a Fanni név teljesen rendben van!! Nem tudom, min vannak annyira kiakadva!! Sőt, mivel rövid, becézni sem nagyon kell, így jó, ahogy van! Én meg attól vagyok kiakadva, ha valaki majmolja a hülye amerikai neveket pl. Kevin, Dzsennifer, Dzsesszika.........Brrr.........rémes! :evil:

Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Igen, látszódnak......... :cry:

Kép

Kép
ditta76

Ditta!Akkor neked is kisfiad lesz?A btied is nagyon fiús pocak :D

Ezek a csíkok mitől függnek, hogy vannak-e vagy sem?Nekem ilyen nincs is
Vendég

Sziasztok!!

Elnézést a zavarásért!
Szeretném eladni az alig használt babakocsinkat: Kép Ő lenne az

Hordozóval, mindennel együtt. Mi már kinőttük, de nagyon vigyáztunk rá! Az ára 23.000ft 36.000-ért vettük tavaly augusztusban!

Érdeklődni: 0630 616 69 16

További kellemes gömbölyödést
:wink:
ruby1

Sziasztok!

Zsé!
Tanulságos a névválasztási procedúrátok! Nálunk csak símán az lesz, ami majd legjobban tetszik a végére. Sem jelentés alapján, sem semmi más alapján nem döntünk, csak a hangzás, és amibe beleszeretünk. De tartok tőle, h szegénynek csak születése után lesz neve, mert annyira nehéz abból az 5-6-ból 1-re azt mondani, h na ez a tökéletes...na és persze ezt évek múlva is így kéne gondolni. És ok, a 2. neve, mint Africa a raszta kultúra miatt lesz, de ez csak 2. név...senki nem használja, csak nekünk fontos. :)
A camp ár 3. éve Battán van...sajnos...mi nagyon nem szeretjük. :P Sokkal jobb volt Gárdonyban a tóparton, meg állítólag előtte Komáromban, de arról max csak Legyekmami tudna mesélni. :) Én még akkor kicsi voltam. :) Első 2 évben vm csónakház nevű helyen volt, hát elég borzalmas...faházak lenyúzva, bár hűtő volt, ez az egyetlen pozitív...wc-k zárhatatlanok, néhány még csukhatatlan is, tusolókban még egy függöny sincs. A kaja még ennél is gázosabb, első évben minden nap pörkölt vagy gulyás leves volt, ez mellett meg még esetleg még EGY vm, ha időben odaértél, de ezt általában tök hamar elkakodták. És mindez egy étteremnek csúfolt helyen. Szal katasztrófa. Következő évben már egy fél hajszállal jobb volt, volt minden nap 2 valami...egy ideig, és nem csak mindig pörkölt. Ja, és másodszorra kutyut is vittünk, a hülye tulaj meg többszöri figyelmeztetésre sem zárta be a kutyáit, akik kivétel nélkül az összes vendégkutyát (kb 5-6) bántották legalább egyszer, de volt akire rendszeresen mentek. Szal ez is para volt. Na mind1, igazából mindez lényegtelen, a camp az az egyetlen biztos pont, amire mindig és bármikor, akármi történik. Csak az számít, h végre együtt lehetünk a nagyon nagyon hiányolt barátainkkal, és szól a reggae...semmi más. Idén a sportcsarnok/strand területén lesz, a legnagyobb medence is nekünk lesz csak fenntartva (amiben ugye én nem fogok fürödni, de láblógatás belefér :P), szal az egész jobbnak ígérkezik, remélhetőleg így is lesz...meglátjuk. De rosszabb már nem hiszem, h lehet.
Nektek is jó pörgést a Balaton sound-on!!! (Bár bevallom fogalmam sincs mi az a Massive Attack :oops:)

Nati!
Igen, a Luna Mamas&Papas márkájú, úgy tudom ez csak itt létezik, talán még más országokban is, de az tuti, hogy otthon nincs. Egyébként ez egy kicsit magasabb kategóriájú bolt, a pénzesebb emberkék vásárolnak ott, kb státusz szimbólum ez itt. Mamas&Papas bútorok, ágyneműk, stb és Bugaboo Cameleon babakocsi...ebben nyomulnak a gazdagok. :) De van egy pár számunkra is teljesen jó dolog, mint a Luna, ami a legolcsóbb travel systemük, és a kengurut is ott fogjuk venni. 35font (kb 10e ft) és ránézésre kb egy az egyben olyan, mint a Babybjorn Original (ami egyébként az eredeti kiválasztott volt), de a M&P még puhább kidolgozású, a baba tartó rész is, a vállpántok pedig különösen, és van még plusszban egy derék támasztó öv is hátul keresztben. Szal inkább ez lesz, ez csak egy színben van, sötét farmer anyag, de tetszik...és spórolunk is egy jobb cuccal 15 fontot, mert a Babybjorn itt 50font. De 300-400-ért kiságyat, és 500-ért pelenkázót tuti nem fogunk venni...azt vigyék csak a gazdagok. :P

Reni!
Ezt hogy hoztad össze, h az egész hozzászólásom képestől mindenestől megjelent nálad? :D
A helyzet az, h mi Londonban élünk, és 20-án vasárnap repülünk haza, 3kor száll le a gép, és 5re vár minket a Genesisben a Márta. Utána még el kell rohanni az Ikea-ba megvenni a cuccokat otthonra, meg az Árkádban a Kenguruban esetleg pár dolgot, aztán uzsgyi haza (Makóra) és kedden meg indulunk a magyar reggae camp-re 6napra (szerdától kezdődik, és lehet majd csak akkor tudunk elindulni, akkor csak 5 nap). Hétfőn haza, és szerdán már az egész családommal együtt jövünk vissza Londonba, itt nyaralnak egy hetet, a majdnem 2 év alatt most látogatnak meg először. És akkor fogunk kb mindent megvenni itt a babynek együtt...mert itt minden olcsóbb. Szal sűrű lesz. Én legszivesebben maradtam volna otthon többet, mert nagyon hiányzik a dolog, de eredetileg úgy volt, h csak 2 hét szabim lesz, ők meg nagyon jönni akartak ki, úh mondtam ok. Aztán kiderült, h 3hét lesz, így később is jöhettünk volna vissza, de ez már így maradt.

Katica!
Én is néztem ezt a kocsit, de úgy tudom, h az új Pc megbízhatóbb, kb ugyanígy néz ki, és árban is hasonló.

Melus!
Tök jó a pocid! Sztem az enyém is kb pont ugyanilyen. :)
Álítólag a csíkok szimplán genetika, akármit kenhetsz rá. Én azért ebben nem hiszek. A főnököm pl ugyanolyan típus, mint én, neki is 16éves kora óta vannak csíkjai a combján fenekén a hízás-fogyástól, mint nekem...és Aidannel egy darab csíkja sem lett a pociján. Minden reggel és este kente a pociját e-vitaminos babaolajjal, és nem lett csíkja. Persze nem tudni, hogy ezért volt-e vagy alapból sem lett volna. De én hiszek abban, h sokat segít, sőt, ezen múlik, úh én is olajozom ezerrel, speckó kismamás csíkok elleni olajam van. A mostani pár hét múlva elfogy, utána veszek egy drágább fajtát (bio oil), és azzal kenem tovább, lassan én is reggel és este is, mert most még csak este kenem...mindent meg akarok tenni, h ne legyek csíkos, mert ez az egyik dolog amitől rettegek. Állítólag a szakvélemény azt írja, h ha lesz csíkod, annak most kell előjönnie, de hallottam sokaktól, h az uccsó héten repedt ki csak a pocak...na akkor kell majd olajozni ezerrel. Nekem egyelőre egy szál sincs.

Ditta!
Neked most lett csak csíkos a hasad, vagy az előző gyerkőcök után maradt már eleve ilyen? Szép nagy már a tied is!

Az októberieknél felvetettem ezt a témát, és ide is mindenképp szeretném betenni, de nem akarom újra fogalmazni, úh egy az egyben bemásolom. Szal....

Lányok!
Ti gondolkodtatok már azon, hogy hogyan szeretnétek szülni? Értem ez alatt a fájdalomcsillapítást, esetleg vízben szülést, ilyeneket. Nekem tökre tetszik a vízben szülés, de tudom magamról, h nagyon nem bírom a fájdalmat, úh miért pont a szülés lenne az, amit csak úgy hősiesen kibírnék. Így szomorúan ugyan, de asszem lemondok róla...nem vagyok elég bátor ahhoz, h esetleg úgy kezdjem, aztán ki kelljen találni, h mégis epidural, át a másik részre. Pedig eddig ebben gondolkodtam. (a csak midwife-ok vezette részen van szülőmedence, ott nincs epidural, de egymással szemben van a két rész, és a másik részen már lehet kérni...de az is alternatív hely). Én olyan fajta vagyok, h lehet nem is mernék szólni, mert még magamra venném, h na most miattam megy a fesztivál. Meg ha esetleg bírom egy darabig, de aztán nagyon fáj, és már késő van az epidurálhoz, akkor képes lennék bepánikolni, és hisztizni. :oops: Szal inkább rá is hagyom. Jobb inkább előre megtervezni a tutit, nyugodtabb leszek. Anyukám nagyon mondja az epiduralt, nem akartam rákérdezni, h miért, ennyire szörnyen fáj, asszem értem magamtól is a célzást...ő már csak tudja miről beszél. Egy ismerőse mesélt arról, h a lánya is külföldön szült, és h mennyire jó az epidural, szerinte mindenhol alapból adni kéne, mert így sokkal könnyebb. Ő meg bőszen mondogatja nekem, h kérjek mindenképp. Asszem mostmár eljutottam addig, h hiszek neki, ő tudja mi vár rám. Úh most az a tervem, h mindenképp epidural, szólok is előre, bár itt nem kell. Amíg elérem azt a pontot, h szúrhatják, a kádban fogok lazulni, mert itt minden szobában van egy sarokkád, és lehet benne ücsörögni, de szülésre ki kell jönni...de én úgyis csak a szuriig akarok maradni. Eddigis nagyon gondolkodtam, h kéne, mert úgysem fogom bírni, de asszem mostmár tuti...csak izgatott a vízben szülés is. Miért akarnék szenvedni, ha lehet másképp is, így lesz egy majdnem fájdalommentes szülésem (persze addig is el kell jutni), nem is fáradok el annyira, a sokk is biztos kisebb lesz, én meg nagyon nem bírom a szenvedést, képes vagyok megijedni, bepánikolni, és mindezért kétségbe is esnék, és el is sírnám magam, esetleg hisztiznék. :oops: Na ez nem hiányzik. :) Csak annak a fránya tűnek nem kéne a gerincem mellett ücsörögnie...na de ez a legkevesebb, túlélem majd valahogy. Utána is néztem, a Royal Free-ben ráadásul mobil epiduralt adnak, tehát nem kell végig mozdulatlanul feküdni, mint a simával, hanem lehet járkálni, meg minden. Így talán nem is fog belassulni a szülés, ami ugye lehet az epidural hatása, mert ha mozgásban vagyok, akkor segítem a babyt előre. Remélem úgy fog sikerülni, ahogy elterveztem, és nem lesz komplikáció, beakadás, vagy ilyesmi. :)
Szerintetek? Gyerekes kismamák, nálatok hogy volt és most hogy szeretnétek? Lehet, h túl puhány vagyok, de már most nagyon nagyon félek az egésztől a fájdalom miatt, úh asszem így lesz nekem a legjobb. Ja, és faros babyt nem szülök, akkor császár.

Sikerült kiválasztani a kókuszmatracot is. Novetex Exclusive-ra esett a választás, és hétfőn anyukám meg is rendeli a 2db-ot, mert itthon és otthon is ez lesz. :) Most neten akarta intézni, de nem túl működőképes ez a funkció, úh fel kell őket hívni. Talált egy helyet, ahol most 10.990Ft, az összes többi áruházban 12.990ft, pl a Brumimaciban, stb. Ha érdekel vkt, akkor felteszem szivesen a linket...csak hnap újra meg kell kérdeznem, mert már kiütöttem.

Itt sajna ma elég szar idő van....fúj a szél ezerrel, és kint mindenki kabátban/pulcsiban. Tegnap még tiszta nyár volt. :? Persze, h ma akartunk elmenni Camden Town-ba, tegnap meg egész nap az ágyban fetrengtem. Amúgy tök fura, h itt sosem érezzük meg az időjárás változást, pedig itt éles váltások követik egymást egyfolytában, amikor egyik napról a másikra 10fok a különbség akár le, akár fel. Fura, de azért legalább ennyi előnye van a dolognak.

További jó vasárnapot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Látom, hogy tényleg, ahol akarnak ott belekötnek a nevekbe... Ágoston, mint Ágika??? Eszembe sem jutott volna ez a felvetés, ez már tényleg a piszkálódás köbe. Na, de hát kedvesek az emberek, ezt szint' minden nap megtapasztalhatjuk.

Sensi, elég brutál a leírásod a battai kikapcsról. Szeretjük a reagget, de nem jobban, mint pl. Carl Orf Carmina Buranaját, szóval egy-két koncert belefér, de hosszabb távon, hogy több napot is rászánjunk, annyira azért nem fanatizálunk, így nem is mentünk le egyszer sem rá, nem tudtam, ezidáig nem is hallottam róla, hogy ilyen áldatlan állapotokat produkálnak a szervezők. Ez elég gáz. Batta fesztiválváros. Többnyire elégedettek a résztvevők, most ahogy leírtad, ez alapján megdölni látszik ez a nagy tökély. Lehet, hogy elküldök rá egy sajtóst, nézzen körbe :) . Igaz, ahogy leírtad, a mostani helyszínnek barátságosabbnak illene lennie. De a kiszolgálás még lehet ramaty...
Majd írjál róla, akár priviben is.

A Massive Attack trip-hop stílust képvisel, van reagge és más afroamerikai zenei alap beütése is. Nem tucat zene, ez is inkább szűkebb csoportnak szól. Báár, elég sok mozi és doksi film zenei aláfestése. :wink:

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Gömbölyödnek ám a pocakok!!! Gratulálok Nektek!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok lányok!

Eltűntem néhány napra, mert elutaztunk. Nagyon jók a pocakfotók, már tőlem is kérdezték, hogy jól látják-e, amit látnak? :)
Olyan jó kismamának lenni, nem gondoljátok?

Jó sokat írtatok!

Zsé: jó, hogy újra jöttél, olvastam a cukorterheléses sztoridat, hát nem semmi!!! Örülök, hogy jobban vagy. ;)

Sensi: látom te igazi vásárlós csajszi vagy :) Nagyon tünemények a ruhák!

Dalmi: Kori édes azon a puszilopós képen.! :) Imádom az ilyen "lopott" jeleneteket.

Előtejcsi: képzeljétek, nekem is volt néhány csepp! Meg is ijedtem először, de aztán kiderült, hogy normális teljesen, és megnyugodtam.

Szülés: Sensi, hát őszintén szólva én nagyon nem szeretnék epidurál érzéstelenítést kapni. Valahogy olyan érzésem van, hogy megfosztana a szülés igazi átélésétől. Nekem is elég alacsonyan van a fájdalomküszöböm, de szerintem az egész szülés nem a fájdalomról szól.
Persze nem szültem még, így nem tapasztalatból írok, de az biztos, hogy szeretném végigélni ezt a "fájdalmat". Mindenképpen szeretnék elmenni valami szülésfelkészítő tanfolyamra, mert én inkább attól tartok, hogy valami felkészületlenül ér, és attól bestresszelek. Ja, és persze a férjem elengedhetetlen, hogy ott legyen. Nélküle el sem tudom képzelni a szülést :)

Amúgy jó a kérdésfelvetés! Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen érzéssel gondoltok a szülésre.

Jó pihizést mindenkinek... itt most olyan lazítós hangulat van ;)

Judit

Judit
Kép
sonny

hello csajok :)

sensi!

én még a ladánybenei táborokról is tudnék beszélni na az volt az igazi buli :wink: én akkora nagy reggae fan nem vagyok, bár a bébiknek szoktam nyomni mert tudom hogy szeretik :lol: a zenekarnak is elsütöttem a legocskább rasta poént, ők sem sértődtek meg rajta remélem te sem fogsz :wink:

- mit mondanak elsőként a rasták mikor Jamaicában hirtelen elfogy az összes fű?
- mi ez a szar zene bazze?

:) :wink: :lol:

nagyon jó a szüléses kérdésfelvetésed, én nem nagyon választhatok hiszen a bébik valószinmüleg császárral jönnek majd ki remélem minél később ... én nem vagyok nagy hős nem is bánom ám...

Zsemlécske

Massive attack jöhet nekem is minden mennyisélgben, mindig van a kocsiban, igazi utazózenénk...

babakocsival mi nehéz ügyben vagyunk mert amik igazán tececenek azok nem félrnek el a kocsinkban pedig nem kicsi :? ugyhogy marad az esernyős ikerkocsi, ami nem olyan mutatós de végül is funkcióiban megfelel.

a pocakok gyönyörűek lányok....dobok én is lassan

én még mindig nem érzek rugást , csak kis csiklandozásokat amik talán ők azt is csak ha autóból kiszállva elmegyek vásárolni....hmm...az se tudom ez az e? szerintetek?

ma voltunk a lovin a derbyn nagyon szeretjük, járunk minden évben, szupeer volt
Vendég

Sziasztok!

Micsoda gömbölyödő pocakok! Nagyon széééépek!!!!

Én nem voltam itthon már lassan két hete, mert nyaraltunk a Balcsin. Minden szuper volt, a szállás, az idő. És még én is jól éreztem magam. Ha mozgok, sokkal kevesebben keményedik a hasam.

A Balcsiról indultunk fel Pestre az elmúlt héten az Istenhegyire, a genetikai UH-ra, amikor betöltöttem a 19. hetet. Az AFP-m ugye szar lett, 0,6 MOM, de a dokit nem nagyon érdekelte, miután mondtam, hogy a kombinált teszten 1:13 000 volt a Down kór esélye. Jól megnézte a babát, azt mondtam mindent rendben lát. Szóval remélem tényleg minden oké.

Próbálta a nemét kideríteni, kétszer is, azt mondta ő kislánynak látta, de azért nem mutatta meg magát teljesen.

Akira! Befestenéd a nevem rózsaszínre? Én is lánynak érzem!

A 19. hetet pont betöltve 19 hét + 2 naposnak írta a gép, tehát pont korának megfelelő. A pocakfotómat már láttátok, raktam fel úgy két hete jó sok képet!

Azért teszek fel egy fürdőrucisat, ami a Balcsin készült!

Kép

A pocaklakóm sokat mozog, már van, hogy egy óráig is fennt van és folyamatosan rugdal. Szabad szemmel is látható és kézzel is lehet érezni.

Az epidurális érzéstelenítést én már átéltem. Nekem nem volt választásom, mert nem tágultam az első babával, fenyegető vetélés miatt gyógyszereztek, az is bekeményítette, magas vérnoymásom volt (terhességi mérgezés a végén), és az EDA segítségével nem kellett császármetszés. Az EDA - azon kívül, hogy érzéstelenítő - gyorsítja a szülést, tágulást, segít lennt tartani a magas vérnyomást, és - mivel sanszos volt a császár - azonnal el tudtak volna vinni császározni, csak egy nagyobb adag érzéstelenítő kellett volna.

EGyébként ha választhatnék, ismét kérném.... (még nem tudom ebben a kórházban ez hogy van, mert máshol szültem az elsőt)
Ha pár óra alatt megvan a baba, akkor persze ki lehet bírni a fájásokat (azért meglepően tud ám fájni, szerintem), de olyan 5-6 óra vajúdás után jólesik a pihenő az ember lányának...

Jó pocakosodást! És aki megy nyaralni, annak jó nyaralást!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!
Szépen gömbölyödik mindenki!!! Én néha úgy érzem, már csak gurulok, nem is megyek, pedig hol van még a vége????

Sensi
Én kaptam EDA-t a szülésemnél, és nagyon hálás voltam érte!!!
Nekem péntek hajnalban kezdődtek a jósló fájásaim, amiket akkor annyira rendszeresnek, és erősnek éreztem, hogy bementünk a kórházba. Ott megvizsgáltak, majd mondták, hogy ez még semmi, menjünk haza és ha gyakoribb, erősebb fájásaim lesznek, akkor menjünk. Otthon konkrétan csak feküdni tudtam, mert tényleg fájt. Ez eltartott egészen szombat hajnalig (több családtag jött, és állapította meg, hogy ez bizony már lassan szülés lesz..), amikor is elfolyt a magzatvíz. Na innentől tényleg egyre jobban fájt, úgyhogy iszkiri a kórházba. Ezután én végig a szülőszobában szenvedtem ( tényleg), fel sem tudtam kelni, pedig én nagyon jól bírom a fájdalmat. Még délelőtt kértem fájdalomcsillapítót, amitől persze nem lett semmivel se jobb, viszont az injekció helye még 3 hétig fájt.... Kb. délután 3 körül kaptam meg az epidurált, de addigra már volt minden (hányás, bőgés). Ettől egy órán keresztül elmúlt minden fájdalom, csak enyhe feszítő érzés maradt, ami a további tágulást jelezte. Rendesen tudtam pihenni, a férjemmel röhögtünk, holott előtte nagyjából egy szót sem tudtam szólni, annyira el voltam foglalva magammal. A fájások aztán kezdtek újra felerősödni, és mikor már újra elviselhetetlen lett, akkor már konkrétan nyomni kellett, de legalább tudtam, hogy hamarosan vége az egésznek. Szóval a szülést átéltem rendesen, és sosem hittem volna, hogy ekkora fájdalom úgy tud elmúlni egyik pillanatról a másikra, hogy szinte már ott a szülőszobán a babával a kezemben nem is "emlékeztem" rá. Hihetetlen!!!Ja, Anna negyed 5-kor született meg végül.
Én most is fogok kérni, még ha kockázatos is (ez egyébként akkor eszembe sem jutott, bár aláírtam valamilyen papírt erről).
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de csak így tudok érvelni az epidural mellett.
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Zsé, azért annyira nem volt brutál...túléltük, és ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, mint írtam korábban, egészen más a lényege a dolognak. :) A szervezők a barátaink, így tudjuk, hogy ők mindent megtesznek, és sajnos hiába kérték ezerszer a tulajt, h változtasson a megnevezett dolgokon, megígérte, de nem csinált semmit. Nagyon nehéz sajnos találni egy olyan helyszínt, ami megfelel egy ilyen rendezvény minden féle szempontjának. Idén másik helyszínt kerestek, és majdnem az ország egy másik végében lett az idei, de aztán mégsem...így került megint battára, de a strandra. Ezt a sajtó dolgot felejts el légyszi, nem akarok senkit ráuszítani a barátainkra, ők tényleg mindent megtesznek, amit tudnak, és mi csak hálásak lehetünk! :) Azért érzem a jó szándékot, csak asszem másképp puffant a dolog... :)

Sonny!
Köszi a dicséretet!
Merre voltatok nyaralni és milyen volt?
Hát igen, csodálom az ilyen hősöket, mint te, de tényleg! De én erre képtelen lennék asszem, és mást is gondolok a dologról. Ahogy írtad, szerintem sem a fájdalomról szól, pont ezért szeretném nyugiban várni a babyt, és koncentrálni a nagy találkozásra, úgy hogy mindez kellemes élmény is legyen (jó persze, így is lesz fájdalom azért)...és nem a fájdalomtól, észen kívül azon rimánkodni, h jajj, csak éljem túl, és legyen vége. Mert tudom, h velem az ilyen szintű fájdalom, mint egy gyerek szülés, ez tenné. Amikor a dreadlockomat (a raszta hajamat) csinálta daddy, akkor is észen kívül voltam kb a fájdalomtól, mert a fejbőröm hiperérzékeny, és tényleg olyan fájdalmam volt, h falra tudtam mászni, már szinte elviselhetetlen volt, tudom, h az más, de a fájdalom, az fájdalom, és mi volt ez még egy szüléshez képest, még időben is csak 2óra. Szal én szó szerint nem szeretném, h a fájdalomról szóljon. És félreértés ne essék, én elfogadom mindenkinek a véleményét, és azokat tényleg csak csodálni tudom, akik képesek naturalban végigcsinálni, de én meg sajna a másik oldal vagyok. :oops:

Legyekmami!
Ez még mindig a ladánybene tábor, csak idővel kinőtte magát, mint ahogyan maga a stílus is Mo-on. :)
Jó ez a raszta poén, bár tudjuk, h nem igaz... :P
Nyugi, nemsokára ők is szét fogják rúgni az oldaladat! Itt már hatalmas bulik vannak! :)
Nem válaszoltál az uccsó privimre... :P

Szakmarinékati!
Gratula a kiscsajhoz! :)
A Balcsi miatt irigy, irigy! :P
Tökjól nézel ki, helyes a pocid!
Huhh, szegény, nem volt egyszerű akkor az előző terhességed! :( De én az epiduralról mindenhol azt olvasom, h lelassítja kicsit a szülést, ezért jó a mobil fajta, mert azzal lehet mozogni, így talán nem lassul be. De az tényleg igaz, h a vérnyomást lehúzza....hát nemtom, nekem alapból alacsony, olyan 90körül, remélem ebből nem lesz gáz. Te is megerősítettél! :)

Irusc!
Neked is köszi a storyt és a véleményt! Csak azt nem értem, h miért nem töltötték után neked, miért hagyták, h visszajöjjön a fájdalom? Elvégre akkor arra az egy órára nem volt túl sok értelme, oké, persze, tudtál pihenni addig is, de ez az egész többről szól. Itt lehet kérni már a legelején, h ne is jöjjenek az erős fájdalmak, és végig töltögetik, sőt olyan verzió is van, h magadnak töltöd, és szülés után is még egy kicsit kérheted... Az epiduralnak annyi kockázata nincs, mint pl a pheditine-nek...nemtom ez otthon létezik-e, és ha igen, milyen néven. :oops: A mobil epi meg különösen jó, mert alacsonyabb dózis, a lábadat is érzed, és a fájásokat is, csak nem fáj.

Na mentem mostmár én is aludni, még nézek egy kis 24-et, ez is megvan dvd sorozatban, aztán kidőlök, mert nagyon álmos vagyok. Juhééé, holnap még mindig nincs meló...még 2,5napig! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Jó reggelt!

Szépek a pocakfotók!

Szülés: Én annyira félek minden tűvel szurától, főleg gerincbe, hogy hős vagy nem hős, fáj vagy nem fáj, de én nem akarok szurit. Inkább kibírom akármennyire is fáj. És mivel én gátvédelemmel szeretnék szülni, így jobb is ha nincs gyorsítva a folyamat, mert akkor lehet repedek. Nekem voltak már iszonyat mensis görcseim, így ha annak veszem a sokszorosát, talán még azt is kibírom a lányomért. Végülis ő is megszenvedi rendesen a dolgot, nehogymár én kérjek érzéstelenítést!

Legyekmami
Privit küldtem!

Kép
Kép
nati80

Napok óta furi mensis érzésem van. Nem görcs és nem is nagy fájdalom, csak az a tompa kitartó érzés. remélem nincs gond, csak esetleg a frontot érzi. valaki volt már hasonló helyzetben mostanában?

Kép
Kép
nati80

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:19-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!
Nati
Az epidurál csak a tágulást gyorsítja fel, a szülésnél nem "játszik" szerepet. Legalább is én a kitolást full üzemmódban éltem át, ami szerintem a természetes szülést jelenti. Nálam ez kb. 20 percig tartott, és tényleg átéltem minden borzalmat, de erről szól a gátvédelem is. Akkor kell nyomni, amikor a szülésznő, vagy az orvos mondja, mégha a tested azt is jelzi, hogy ezen minél hamarabb szeretne túllenni. Szóval a lányom 3890g-mal, 58 cm-rel született, teljes gátvédelemmel, és egyáltalán nem bántam meg, hogy közel 24 óra vajúdás után, egy óra pihenés, "feltöltődés" után, sikerült végig csinálnom a szülést. Erre kellett az EDA, és ezért fogom kérni most is, már ha lesz rá idő!!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

hat visszatértem a meloba, így itt is megjelenek újra :)
még kissé össze kellene szednem magam, hogy lássam mihez is kezdjek, de inkább gyorsan végigfutottam a múlt heti+hétvégi termést (f9-re járok dolgozni,azóta olvasok...). Sokmindenre nem tudok most reagálni, persze már elfelejtettem mindent...

Érzéstelenítés: én egyenlőre azt gondolom, hogy nem szeretnék, elsősorban azért, mert én úgy hallottam, hogy akkor a babának nehezebb a dolga. Anya és baba együttes munkája a szülés-születés, és én nem szeretném ha a kisbabámnak kellene helyettem is "dolgoznia". De javítsatok ki ha tévedek, az én álláspontomnak jelenleg ez az lényege.

Én most újra dokikeresőben vagyok, nem is tudom lesz-e egyáltalán ha így folytatom, akihez átmentem volna ő már nem vállalt, ezt a múlt héten tudtam meg, ugyhogy most megint futhatom a köröket, és a végén lehet ohgy maradok annál akinél vagyok.

Szép napot mindenkinek!

Kép
pipal

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Ancsa: osztom a véleményed, és nagyon szépen megfogalmaztad! Remélem ilyen szép élményben lesz részünk :)

Vércukor: kb. mikorra várható az eredmény? Csak mert úgy kellene bejelentkeznem az orvoshoz, hogy már kezemben van a papír.

Nem tudom hogy vagytok vele, de én ma iszonyatosan érzem magam. Nem is testileg, hanem lelkileg, pedig semmi okom rá. Lehet csak fáradt vagyok, vagy a front miatt van.. de állandóan bőghetnékem van:?

Sensi: ja, én nem vagyok nagy hős típus ám :) de a szülésről valahogy mindig így gondolkodtam.

Judit
Kép
sonny

Hello Lányok!
Szépek vagytok!!!

Húú de sokat írtatok és az 1ik legkeményebb témáról ugyebár! :shock: :wink: Tök jó hogy leírják azok akik már túl vannak egy két szülésen hogy hogyan is élték meg. Megmondom őszintén engem még nem foglalkoztat a téma hatalmas mélységekben, vagy inkább azt mondom hogy nem paráztam még rá...de biztos eljön majd az idő, és akkor már jó lesz hogy sok véleményt elolvastam. Asszem az én fejemben inkább a fájdalom és para oldallal szemben (még) az áll hogy ez a világ legtermészetesebb és csodálatosabb dolga...a nők évmilliók óta átélik, megélik...és hála az orvoslásnak túlélik. Jelenleg itt tartok...de majd 2 hónap múlva lehet telejajongom neketek a topicot :roll:
Ha már itt tartunk, az Oxitocint milyen esetekben adják inkább? Az tényleg meggyorsítja nem? Amikor a a dokimat kérdeztem az Eda-ról Ő eléggé mellette volt 1ébként, bár hozzátette hogy gyakran vákumos befejezés az ilyen szülések vége?! Hát ez azért nem hangzik túl jól..

Ancsa
láttam még korábban betettél az októberiekhez dr. Spoocktól egy idézetet a szülésről, esetleg lehet itt is érdekelné a lányokat?!

Nati
sajnos nem láttam még élőben a kocsit így nem tudom a pontos méreteit. Tervezem h. elmegyek majd megnézni, mert itt van a közelünkben és akkor lemérem majd jó?
Sensi
a Pieere C. kocsit viszont láttam élőben é s sajna nagy csalódás volt...pedig a képeken kifelyezetten tetszett, de a valóságban olyan picinek tűnt...
Reni
igen én is a Jahn-ban fogok szűlni. :wink: Húú elég gáz amiket a dokiról írtál, ezek után azt mondom, lehet az ügyeletessel tényleg jobban jársz. Nekem is volt 1 fura esetem vele, de csak azt hittem rossszabb napja volt, vagy unja a nyafimat 1 bizonyos témával kapcs. és ezért nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget neki.
Szóval én is erre lakom egy a Vasutsorhoz közeli utcában.És én is gondoltam már rá h. akár négykézláb vajúdva is könnyen bemászok a korháézba. 8) ( Persze csak rémálmaimban)

Kép
katica_75

Nati
igen,én is így vagyok ezzel mostanában és mellé még a derekam is fáj,mint ahogy mensi elött szokott is :?
de én azt vettem észre,hogy ez mindíg akkor van nálam, amikor egyépként mesimnek kéne lennie,ha nem lennék terhes :shock:
nem lehet h neked is így van?

vagy csak megerőltetted magad,nem?
szerintem pihenj most és igyál magnézium pezsgőtablettát, nekem szokott segíteni,remélem neked is fog :lol:

ma olyan hülye hangulatom van,semmihez sincs kedvem :? szívem szerint a fejemre húznám a takarót és aludnék egész nap :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Katica,látod milyen feledékeny vagyok, én már azt hittem hogy ide is betettem olvasnivalónak a lányoknak régebben :oops: ezek szerint nem :oops: na,akkor pótolom ezt a hiányosságot hamar :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:20-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

és akkor még egy kis info,aztán ígérem eldugulok,mert velem lessz tele az egész oldal :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

nagy élvezettel olvasom a szülésről megindult kis "vitát", tök jó hogy megbeszéljük...változatlanul azt gondolom mindnekinek szíve joga eldönteni hogyan szüljön, maximálisan irigylem azon anyukákat akik boldogan vállalják a fájdalmakat is, hogy átélhesslék ezt a gönyörű érzés, és maximálisan megértem azon anyukákat is akik már előre a fájdalomcsillapítás módjain gondolkodnak....hiába no én már csak ilyen kis megértő vagyok :wink:

én sem nagyon ogndolkodom rajta egyenlőre, még messzinek érzem pedig lehet én leszek az első aki megszül (és persze drága ikrestársaim :lol: ) a topiból hiába vagyok a végére kiírva...bár ugy készülök lelkiekben hogy végigviszem őket aztán majd meglátjuk

a II. nőin csak akkor lhet nekifutni természetesen az ikres szülésnek ha mindketten fejjel lefelé behelyezkedve várják a születést, ami nem tul gyakori, ezért inkább lelkileg a császárra készülök és ha lehet rendesen én csak örülök, mert amit sokan elfelejtenek az az, hogy a császár egy komoly hasi műtét sokkal hosszabb felépülési idővel mint a normál szülés nem beszélve a kiszolgáltatottságtól és az egy napaos kényszermozdulatlanságtól amit én a magam résztéről gyűlőlők,....persze ha az lesz ha az lesz...hát az sem baj :lol:

na pocakom ma készült 20+0, full félidő :lol: :wink: a csíkok nálam is régiek még :wink: )

Kép
Vendég

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:21-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nem túl sűrűn jövök,mert olyan jó idő van!Mindig kinn vagyunk a Hannával ha tehetjük!Balcsira járunk + a helyi horgásztóra csónakázni megyünk!Látom leírtátok a szülési élményeiteket!Tök jó volt olvasni!Biztos izgulnak azok akik most először várandósak! :D Én most nem izgulok annyira,mint az elsőnél,mert császáros leszek,csak még nem döntötem el,hogy altatást kérek vagy epidurálisat!

Akíra: Köszönöm,hogy beraktál a táblázatba! :D

Ancsa-Nati: Nekem is annyira tud feszülni a hasam mmostanában!Néha,mintha még görcsölne is egy kicsit,nem tudom! :? Hannánál ilyet nem éreztem!Ma reggel is furán fájdogált!Szerintem frontra vagyunk érzékenyek!

Látom már mindenkinek szépen nő a pocakja! :D Én úgy vásárolgatnék már,de megvárom a jövő heti vizsgálatom+uh is lesz és akkor már veszek pár dolgot Szonjának is,habár nem sok minden kell,mivel szépeket örököl a Hannától! :D
Jövő héten pénteken megyünk 1 hétre a Balcsira!Már alig várom!,ismét egy kis pihenés!Augusztusban már nem nagyon akarunk elmenni sehova,ezért is mondtuk le a Horvátországi utazást!Már kezdek elfáradni néha nap végére,főleg,ha takarítok vagy sokat főzök!Ti hogy vagytok ezzel!?

Kép

Kép
melcsi82

legyekmami
szép nagy hasad van már :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:21-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocik! Ma én is csinálok képet! :)

Borotválás: Nekem már egy ideje a férjem csinálja, mert a szemölcsömre nagyon kell vigyázni. Olyan aranyos. Mindenben segít, ez sem volt kérdéses.
8)

Szülés: Pánikszerűen félek. Igen kicsi fájdalomtűrő képességem van. A dokival már megbeszéltük, hogy apás szülés lesz. Viszont az Eda-ról le akar beszélni. Azt mondja, szerinte várjuk meg hogyan tágulok és akkor meglátjuk. Szerintem ekkor kiült az arcomra a világrengető félelem és fájdalom. :shock:

Vércukor: Hetente egyszer nézem reggel éhgyomira meg reggeli után. Eddig jó volt.

Kép
Kép
gabi82

Ancsa!!!!!!!!!!

köszönjük szuper vagy :lol: :lol: el is mentettem mindent gondosan
Vendég

sziasztok Lányok! :)

Mami!Neked is szupi a pocakod :D

Képzeljétek, ma voltam dokinál és megállapított egy kis gombásodást, és kaptam rá klionD hüvelykúpot!
Van vagy volt valakinek babásság alatt ilyen? Úgy félek.....
Vendég

Ancsa, kösssz az infokat, tök fura hogy már ilyenekkel foglalkozunk, rohan az idő...

Melus, nekem nem volt még eddig, uh ebben nem segithetek.

A terheléses cukorra a házidoki is beutalhat vagy csak a nődoki? Nincs kedvem sobanállni a házidokinál feleslegesen... A telefon persze mindig foglalt. De én valami olyat is hallottam hogy ilyenkor megismétlik a teljes vérképes cuccot is. Erről ti mit tudtok? )eddig mindig tök jól tudtam hogy mi a köv vizsgálat , most meg kijöttem a gen. uh-ról azt csak nézek)

Kép
pipal

legyekmami: nagyon aranyos a pocid :)

Ancsa: köszi a listát, lassan már én is elkezdek vásárolgatni. Még csak egy kis rugit vettem, semmi mást :oops:

Judit
Kép
sonny

Melus!

ne izgulj a terhesség hajlamosít mindenféle marhaság összeszedésére én is csak egyszer voltam strandon oszt máris jött valami fertőzés....ugyhogy szépen kikezelik és kész....

Sonny!

Köszi :) én sem vettem még semmit bevallom ( még egy kis rugit se :oops: )

ma reggel nekiugrottam a lakásnak és jól belefájdult a hasam alja...ugyhogy most kénytelen vagyok lepihenni és az uramra bízni a maradékot....hehe :oops: :wink: :lol: 8)
Vendég

Ja írtátok ezt a kedvetlenség dolgot...nekem is volt most napokig sőt olyan feszkó is volt bennem, mint régen mensi előtt - ölni tudtam volna - ...

szerenmcsére elmúlt...gondolom így terhesen a frontokra és minden egyébre is érzékenyen reagálunk....
Vendég

legyekmami
nagyon szívesen :lol: természetesen mindenkinek :lol:

csajok lassan közeledni fogunk a 100. naphoz :lol: na jó még van addig egy kis idő,de már nem sok :lol:

Nekem szerintem a 28. héten lessz a következő Uh :? jó soká van még :? én nem is értem miért nem csinálnak legalább havonta 1 alkalommal Uh-át mindenkinek,nem?

Elötte meg csak a 24. héten kell majd mennem vérvételre,amitől már előre parázok,mert a multkor is annyira rosszul lettem tőle, hogy elájultam :?

Gröni-vel mi van? tudja valaki?már jó régen nem ad hírt magáról :? remélem minden rendben van velük :lol:

Én is fáradékonyabbnak érzem magam mostanában és megnőtt az alvásigényem is :shock: tudnék aludni éjjel-nappal :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nati: Nekem is pár napja,hogy enyhe görcseim vannak ami nálam sem vészes.Én is remélem,hogy nincs gond.Akkor nem vagyok egyedűl ezzel a problémával.De vajon meddig tart?Remélem azért hamar elfog múlni.

Sensi:Az igazság az,hogy még nem sikerűlt rájönnöm,hogy hogyan lehet ide írni így eddig amikor írtam kitöröltem amit írtak :oops: Csak most nem volt türelmem hozzá,mert olyan sokat írtál :D :oops: Így már értem,hogy miért ülsz repcsire :) És jó kint lakni?Azért biztos jobb mint itthon.Mi is tervezzük párommal,hogy amikor a babó már nagyobb lessz akkor kiköltözünk kűlföldre azt még persze nem tudjuk hova,de van idő ezen még gondolkozni :)

Szülés:Őszintén meg mondom,hogy én is nagyon félek az egésztől.Persze hugom nyugtat,hogy még ezen ne idegeskedjek hisz van még addig pár hónap,de most valahogy olyan gyorsan telnek a napok.Anyum mondta nekem,hogy olyan mint amikor mensis görcsöm van csak 10-szer erősebb :cry: Én a mensis görcseimet is nagyon nehezen viseltem egésznap csak fetrengtem a fájdalomtól olyankor így érthető,hogy jól megilyedtem. :? Gondolkodtam azon,hogy jó lenne császárral szülni inkább így nem fájna annyira,de lebeszéltek róla,mert állítólag az is nagyon fáj pláne amikor gyógyúl.De ezt még megkérdezem a dokimtól is,hogy mit ajánl,mert sajnos én magas vérnyomással küszködök szedek is rá gyógyszert 18 éves korom óta :cry: Majd elválik,hogy lessz.Olvastam itt,hogy van olyan szuri ami leviszi a magas vérnyomást szülésnél én ezt biztosan szeretném,mert amit most szedek gyógyszert rá az elég gyenge,de a baba miatt ezt kell szednem.Meg van olyan tünetem is,hogy bedobban a szivem meg amikor jön a hideg front akkor eléggé rosszul vagyok vele.Az orvosom szerint ez ilyenkor normális,de én nem hiszem.Ezt is még kikéne buliznom,hogy vizsgáltasson meg.Szülés felkészítő tanfolyamra én is szeretnék menni így remélem könnyebb lessz.

Tegnap végre lementünk Balcsira :D Nagyon jó volt bár én a vízbe csak térdig mentem,de azért így is jó volt.Egy kis kikapcsolódás jól jött.

Holnap végre megyünk ultrahangra.Már nagyon várom :D Remélem a nemét is megtudjuk majd :)

Névválasztás:Ha kisfiú lessz akkor László lessz az apukája után :D Nálunk se tetszik mindenkinek,de hát ez van nem nekik kell,hogy tetszen így leis üvöltöttem érte a fejüket.Ha kislány lessz akkor Réka lessz a neve :D Nekünk nagyon meg tetszett ez a név.Persze rögtön megkaptuk,hogy szép név,de nem lehet becézni.Erre én na és?!Miért kellene minden nevet becézni.Így elfogadták a döntésünket megpersze ez a két név mind a kettőnknek tetszik és ez a lényeg.Nem az,hogy mások mit szólnak hozzá.A ti nevetek is nagyon jók.Nem is értem,hogy az emberek miért szólnak bele vagy legalábbis akarnak,hogy milyen nevet adjunk a babóinknak.

Mostanában a babóm nem olyan aktív ami kicsit megilyeszt :( Bár nagyon nem is volt az.Lehet apukájára fog hasonlítani :D Ő is eléggé lusta meg sokat szeret aludni :) A 18.héten bezzeg akkorát rugott a kisdrága,hogy az ágyban ugrottam egy nagyot úgy megilyedtem :oops: :lol: Azóta csak kisebb rugások vannak.

További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Reni nekem se mindíg mocorog egymformán :shock: ne aggódj ez miatt :lol:

Vonlzót miért nem készítesz magadnak?
Most mennyi idős terhes vagy?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Szia Ancsa!

Azért nem készítettem még,mert nem tudom,hogy kell :oops: De most akkor meg próbálkozom vele remélem sikerűl :D Most a dokim számítása szerint a 20.hét 2nap :D Én is köszönöm,hogy feltetted ezt a sok hasznos dolgot rögtön elis mentettem őket :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Végre sikerűlt megcsinálnom a vonalzót :D Bár a vonalzó szerint nem vagyok a 20.hétben.De sebaj az orvosom szerint meg az ultrahangos papírok szerint is két időpont is lehetséges :D Mondani is szokták,hogy plusz-minusz 2 hét :D

Kép
Kép
reni_24

Nagyon nagy vihart jeleznek delutan-estere (zivatarok, jégeso stb..), ugyhogy vigyázzon mindenki magára!!!

Kép
pipal

Katica!

Akkor együtt szülés nem lessz :D De azért a babókat tologathatjuk együtt :D Akkor nagyon közel laksz hozzánk az tuti :) Lehet,hogy már össze is futottunk néha.Nálatok apás szülés lessz?Nálunk lehet,hogy csak apás vajúdás :cry: Mert a párom eléggé nem bírja az ilyet,de remélem mire eljön az idő meggondolja magát.Mert ha ott lenne velem az nagyon sokat segítene erőt adna.Te hallottál valamit a Jahnról?Mármint,hogy a szülő szobáról?Van lehetőség vajon arra,hogy majd megnézzük a szülőszobát még szülés előtt?Én boldogan olvastam a múltkor az ultrahangosnál,hogy bejöhet a szülésre 1fő így meg nyugodtam,hogy akkor nem kell egyedűl lennem.Mondjuk azt nem tudom,hogy a babót az apa megfoghatja majd amikor jön majd látogatóba?Mert anyu amikor szülte kishugomat a Jahnba akkor apám nem foghatta meg csak ablakon keresztűl nézhette.Remélem ez nincs így.Mert fontosnak tartom azt,hogy az apa is a kezdetektől a babóval lehessen.

Válaszodat előre is köszönöm

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!
Olyan sokat termeltetek, csak nagyvonalakban emlékszem, ki it írt, bocsi, hogy nem válaszolok külön!
Borotva: Még megy, felfogom a hasam, és látom még. Később meg már nem fog érdekelni, sokat lelkiztem ezen Kornélnál is, de a doki nem ezt figyeli a 7-8-9 hónapos terheseken (amúgy sem). Apa meg megértő, kibír pár hónapot nem tökéletes kis feleséggel! :)
Szülés: Már írtam erről párszor, csak annyit most, hogy egyáltalán nem volt szörnyű az a 16 óra vajúdás, bár az utolsó órákban már nem mért a műszer, olyan magas volt a fájdalom, de arra emlékszem, hogy egyszer ez csúszott ki a számon :"húú, ez kurvára fájt" Pedig nem akarok soha csúnyán beszélni, de itt kijött. Végül kaptam epidurált, de kértem volna, ha nem császár van, akkor is. A doki szerint megkapom, utána mehetek sétálni, kipróbálhatom az alternatív részeket, a pancsit a kádban... Azt mondta, csak tompítja a fájdalmat, nem múlasztja el, fogom érezni a fájást, csak nem késszúrásszerűen, hanem hátbavágás szerűen. Vagyis értitek mire cálzok! Szóval ha lesz rá alkalmam, és nem vágnak rögtön, én is kérni fogom. Viszont az oxitocin egy "gyilkos" dolog, mert borzasztó görcsös, nem természetes fájások vannak tőle, és lehet gyorsabb így a tágulás, de nem éri meg, mert tényleg olyan "természetellenes", és nem értettem mindek adtak nekem. Igaz, sokáig húzódott már, de nem azon a mínusz egy órán múlik a dolog, amivel felgyorsítja!
Én még semmit nem vettem a kisbabámnak, megvárom a következő UH-t, ami kb 2 hét múlva esedékes a Genesisben... :)

Kép
Kép
dalminha

Tényleg szépen gömbölyödik mindenki :D Nagyon arik.

Kép
Kép
reni_24

dalma most látom csak, hogy ugyanarra a napra vagyunk kiírva :lol:

Reni örülök,h sikerült a vonalzót megcsinálnod :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Szülés:
nem tudom már írtam e, de ha igen bocsi. Szóval én jobban tűröm az általam okozott fájdalmakat, vagy amit a testem természetesen produkál, mint a mások által okozott fájdalmakat. Én inkább végig szenvedek 12-14 óra vajudást, mint egy tűszúrást a gerincembe. Lehet hülye vagyok. :roll:

Pocakfájás:
Tényleg most lett volna esedékes a mensi, de szerintem inkább a baba növöget, vagy frontérzékeny a pocak. Vettem be magneb6-ot és javult tőle.

Ancsa
nagyon jó a Dr. Spok írása a kitolásról. Én is így tudom, vagyis így mesélték mások. na de erre van a felkészítő, hogy mindent elmondjanak.

Kép
Kép
nati80

pipal
jöhetne az eső,mert felénk nagyon fülledt levegő van, én legalábbis örülnék neki nagyon :lol:

Nati
örülök,h tetszett :lol: nekem is nagyon amikor előszőr olvastam :lol:
szerintem is lehet hogy frontérzékenyek vagyunk :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nati!
A tűparám nekem is elég durva, de asszem akkor ez fog a legkevésbé érdekelni...a fájdalmat mégkevésbé tűröm. Egyébként a repedésben is segít az epi, mert ha nagyon fáj, képes vagy csak nyomni, és nyomni, ha meg nem fáj, akkor csak az utasításokat kell követned, h mikor nyomj, h ezzel megakadályozd a repedést. Nem rábeszélés akart lenni, csak megjegyeztem. :)
Ez a mensi szerű érzés, ha nem fáj, akkor nem az lehet, h nő a baba, esetleg helyet változtatott és nyúlik a méhed? Lehet ez is a feszülő érzés...

Ancsa!
Hűha, köszi az infóhalmazt! A dokinak az írása megintcsak megerősített...hehe :) De amúgy tetszett. Szerencsére nálunk nem kell bevinni a fél házat a kórházba, mivel jó, ha egy teljes napot bent leszek, lehet csak pár órát...úh asszem elég lesz a mini kofferem a 3-as szettünkből. :)
Előtted is le a kalappal, h már 2 szülést is végigcsináltál naturalban, és a 3.-at is így szeretnéd.

Irusc!
Hűha, akkor Anna nem volt egy pici baba! :) Mindenesetre megnyugtató, h ekkora babánál, első gyereknél is sikerülhet a gátvédelem. A miénk tuti nem lesz nagy baby, én pl 2,5kg-al 46cm-el születtem, daddyt nem tudom, de ő sem egy hatalmas ember...inkább olyan átlagos az alsó fertályból. :)

Pipal!
Welcome back! :) Sok szerencsét a dokikereséshez! De te miért is vagy pirosra színezve a táblában???

Katica!
Én azért hoztam fel most a táblát, mert én már nagyon félek attól, h mi lesz, hogy lesz, mit kezdek a fájdalommal, stb. És sztem jobb, ha most mindenki kiírja a félelmeit, elkezd tapogatózni, h hogyan is szeretné a szülést, mint hogy a legvége felé parázon be mindenki. Így talán addigra már lesz egy kialakult kép, és annyira nem lesz para. Legalábbis én magamból indulok ki. :)
Az oxitocin erősebb fájásokat okoz, ha esetleg vknek fájásgyengesége van, így fel is gyorsítja a dolgokat, mert erősebb fájásoknál ugye hamarabb meglesz a dolog, mintha nem halad sehova a dolog.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a kocsi sem jobb élőben a PC-nél. :( De majd látjátok, elvégre nektek kell dönteni!

Legyekmami!
Szép a pocid! :) Szurkolok, hogy mindkét baby forduljon majd lefele, bár tény, h erre nem sok esély van, ők egymást is korlátozák abban, h a megfelelő pozícióba kerüljenek. :( De sztem az már senkit nem fog érdekelni pár nap múlva, h hogyan születtek meg, a lényeg, h ott lesznek, ti meg beléjük fogtok szeretni! :)
Te csak ne ugrándozzál sehova, pihizz!Én most hogy egy hete itthon vagyok, olyan jó...semmi para, semmi fájdogálás, tök nyugi az egész...mert ugye a meló nálam kész rohanás, és egyre nehezebben bírom. :(

Melcsi!
Hogyhogy tutira császár lesz? Hanna is úgy született vagy miért?
Jó nyaralást nektek a Balcsin!

Gabi!
Várjuk a képeket. Látom nem csak én vagyok egyedül akkor a nagy félelmemmel. :P Miért nem javasolja a dokid az epiduralt?

Melus!
Most terhesség alatt 3x hajlamosabbak vagyunk az ilyesmi fertőzésekre...és miért is ne, nekem is volt már. Én Canestennel kikúráltam magam, dokinál nem voltam, nem bízom az itteniekben, mindent elbagatlizálnak. Elmúlt egy szűk hét alatt, de az otthoni dokimtól majd kiharcolok tenyésztést mindenképpen 2 hét múlva, mert nem vagyok nyugodt, h mi minden lehet odalent. De a kis gombák miatt ne aggódj, secc pecc ki lehet őket kezelni, ha normális a dokid...és nem egy angol. :P

Reni!
Oké, nincs gond, nem azért írtam...csak jót mosolyogtam, h hoppá, ezt hogy csináltad. :) Hát tény, h sokkal egyszerűbb kint az élet, és rengeteg mindent megengedhetünk magunknak, amit otthon nem. Most pl a babynek bevásárolni sem okoz különösebb gondot. DE! Ha tehetnénk, most fognánk az összes cuccunkat, és irány haza. De még sajnos gyűjtögetni kell 1v2 évet, úh nem tehetjük meg. :( Borzasztóan hiányzonak a barátok, és persze a család is jó lenne, ha a közelünkben lenne, főleg most...valamint az otthoni reggae élet után is nagyon fáj a szívünk, mivel mi eléggé aktív részesei vagyunk a társaságnak. Hát ez van, majd alakulnak a dolgok...így most még nehezebb lesz, de olyan sosem volt még, h sehogy sem lett. :)
Akkor sztem az epiduralt neked találták ki...mint nekem. :) Ha ennyire félsz a fájdalomtól, és tudod, h nehezen viseled, akkor nem éri meg szenvedni. És ez nagyon mellette szóló ok pl, h lejebb viszi a vérnyomást, ami nálad külön hasznos. A császárt szerintem is felejtsd el, főleg, hogy nem lehet csak úgy kérni...csak indokolt esetben dönthet a doki róla, ha vm gáz van. Még itt sem lehet annyira egyszerűen elintézni a programozott császárt, de azért itt engedik...
Egyébként a szívem nekem sem teljesen ok, van h össze-vissza dobog, meg kihagy kicsit, utána meg hatalmasat dobban. Nem jó dolog. :(
A Balcsiban sztem nyugodtan fürödhetsz! Nyílt vízben lehet, főleg, h állítólag a Balcsi most annyira tiszta, mint már évtizedek óta nem, még inni is lehetne belőle, azt mondják a szakik. :)
Hehe, gratula a névválasztáshoz, különösen a Rékához! Én is Réka vagyok civilben. :D Én utáltam a nevem kiskoromban, mert senkit sem hívtak így, úh furán hangzott, de ma már szeretem. :) És lehet ám becézni...engem hívnak Rékusnak, Rékuskának is :P, daddy meg Jékuskának néha. :roll:
Holnap gyere a képekkel!

Na én most megyek is. Itt 2 napja borzalmas az idő, szakaszosan zuhog az eső, hideg van. Ma durvább volt, dörgött is, meg nem rég ömlött a víz. :( Éljen a nyár! Meg amúgyis most depis vagyok.... :? Később elmegyek szolizni, meg érdeklődöm a fényképezőm felől, hátha jobb lesz...remélem akkor is rámszakad majd az ég! :?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Ancsa!

Nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :wink: Időnként beolvasok, de rohadtul nem fog az agyam mióta szedem a Pipolphent, szinte végigaludtam az elmúlt két hetet! Nagyon úgy néz ki, hogy nálam nem magnéziumhiány okozza/okozta a keményedést, szúrkát, mert mióta szedem a gyogyit, nincs szükségem magnéziumra, de természetesen szedem szorgalmasan! Egyelőre jól vagyunk, sőt mondhatom soha ilyen nyugis, békés időszakom nem volt egy terhesség alatt sem! Babus nagyokat focizik odabent, idekint is egyre jobban érezni! Nagyon rendes kölök, reggel és este a legaktívabb mikor együtt a család, így mindenki kiveszi a részét a babvárásból! Fiam ha simizi a pocakot, mindig jelez, talán már hallja is a hagokat, mert neki mindig jelez egy rugással vagy ütéssel, így ha aggódom csak szólok fiamnak, hogy pocaksimi van! :oops: Nagy a testvéri szeretet már most! :D Honap megyek uh-ra, csütörtökön dokihoz és szép lassan kettesel kezdődik a hetek száma, ami engem nagyon megnyugtat! Innentől minden új lesz, mert lassan 12 éve nem volt részem 20 hét utáni terhességből!

Mindnekinek gondtalan babvárást, vigyázzatok magatokra! Időnként azért írok, bármi is legyen.....

Kép

Kép
gröni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: