A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Lányok!
Ha ráteszem a kezem a pocakomra, már érezhetek valakit??? Vagy még várat magára...???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hát igen, az első baba a 15. héten hagyott itt minket, januárban. Ráadásul évekig próbálkoztunk, mire sikerült. Teljesen kétségbe is estem, hogy soha többet nem fog összejönni, de a 3. próbálkozós hónapban, éppen azon a napon, amikor az elsőnek meg kellett volna születnie, pozitív lett a teszt. Egyik szemem sírt, másik nevetett..

Ollem , én nem tudom, mert csak a napokban éreztem valamit, ami talán a baba, pedig már nagyon várom!! :)
zsálya*

zsálya! sajnálom az elsőt de úgy látszik a természet javította a hibát.Remélem most már nem lesz baj. :wink:
Vendég

Zsálya!
Borzasztó dolog elveszíteni valakit....főleg azt a valakit, akit még meg sem ismerhettél... :(

Én is nagyon, hogy megmozduljon a babánk... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Zsálya,

15. héten ment el? Szörnyű lehetett. Nagyon sajnálom.

Mary,

Most olyan 6-7 cm körüli lehet a babád. Bár már mozog sokat, te azért még nem érezheted. Ezzel még pár heted várnod kell...

Kép
emi29

Emi29!
Pár hét...nagyon fogom figyelni.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi - Én a szaunázásról olvastam jót is, rosszat is .. :) De úgy gondolom, aki eddig is szaunázott, és nem babásan kezdi, annak nem árthat. Csütörtökön megkrédem a dokimtól .. csak az a tapasztalat, hogy mostanában minden túl van dramatizálva .. pedig pl. Finn országban a terhes nők 90%-a szaunázik. Kétszer 5 percet voltam bent, és nagyon jól esett :) De kérdezősködöm .. kinek mi a véleménye róla.
Az úszás is csodajó volt, viszont a jacuzzit annyira nem élveztem, pár perc után ki is jöttem .. zavart a nagy zubogás. Pont ezt éreztem terhesnek a babának ...

Mary
- Szerintem még korai az a magzatmozgás :lol: :lol: Én még nem érzek semmit ;) :) Első babánál a 20. hét körülre mondják, hogy meg lehet érezni, .. akinek már van rutinja, már a 16. körül érezheti .. :)

Zsálya
- Most már el kell felejteni az előző kudarcot, és arra koncentrálni, hogy most minden a legnagyobb rendben lesz!!! Nagyon örülünk, hogy összejött a babó! És a 3. próbálkozós hónap az nagyon jó .. akkor nem estél nehezen teherbe, ez jó jel :)

Kép
szösszenet

Hoztam áprilisi táblát!!! :)
Ismét bővültünk kettő kismamával :) :)
Viszont sokan nem jelentkeznek azok közül, akik az elején írtak a fórumba. Remélem minden rendben velük!
Aki sunyiban olvas, írjon egy sort nekem .. akár annyit, hogy nem szeretne a táblában lenni .. vagy adatokat - bármit ;) :)

Kép

Kép
szösszenet

Szöszi,

Na igen. Néha tényleg túldramatizálják a dolgot.
Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy Finnországban a terhes nők 90%-a szaunázik. Voltam kint pár napot. Nagyon hideg ország....
Van olyan része, ahol még nyáron sem olvad el a hó.

Kép
emi29

Sziasztok! Én is szeretnék csatlakozni Hozzátok! Május 5-re várjuk az első babánkat, hétfőn töltöttük be a 12.hetet. Holnap megyek UH-ra.

Gratulálok Mindenkinek a babákhoz! És egészséges-boldog babavárást Mindegyikünknek! :)

ercsi_3

Jah .. és képzeljétek, megvan Elenortól a második nacim, ez egy XS-es farmer, szürke színű .. mindent oda rakott, ahova szerettem volna (én személyesen voltam nála) .. hátsó zseb, oldalsó zseb .. és őrült kényelmes. 5500.- volt, úgy gondolom nagyon megéri. Rendes kismama boltban 10.000.- alatt nem láttam farmert :? :? elég gáz .. ott húznak le, ahol tudnak.

És olcsó babakocsi-boltot is találtam .. ha lesz egy szabad délutánunk, kimegyünk és megnézzük. Én nem ragaszkodom a márkához .. csak masszív legyen, és most úgy döntöttünk, hogy új is.

Kép
szösszenet

Ercsi üdv itt, beírtalak a májusi táblába! A korod, a kórház és a babanév hiányzik, már ha tudjátok :)

szösszenet, tényleg jó áron van a farmer. Mi most hétvégén kimegyünk a börzére meg az expora, ott nézek nacit, ha ott sem kapok olyat ami jó rám akkor varratnom kell. A mammistic, mammola, stb kismamagatyái mind nagyok rám combban és fenékben is, még az xs-es is. :shock: Pedig azért vannak nálam vékonyabb kismamák is.. Nameg az áruk tényleg 10e körül kezdődik.. :?

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ollem, én is írni akartam, hogy melimami max. 3000 Ft-ért varr szabadidőnadrágot. Egy hete van meg az enyém, azóta itthon csak azt hordom, nagyon kényelmes. Szösszenet, az jó, hogy te is találtál valakit, aki olyat varr neked, amilyet szeretnél.
Nekem nagy szerencsém van a hízással, mind a két gyerekkel 10 kiló jött fel, és a második előtt kilóra-centire a lánykori súlyomnál voltam. Ez most nem jött össze, a nyári nagy lustálkodásban 3 kiló plusszal kezdtem. :? Viszont a hasam nem csíkos, pedig a combom az, még régebbről. Az Avon stria elleni krémével kentem.
Kreatívkodásnak -sok minden más mellett, pl. ablakmatrica, dekupázs - a gyerekek mellett rászoktam a keresztszemezésre. Kis helyen elfér, bármikor elővehető, nem szemetel, és nagyon szép dolgokat lehet készíteni, pl. a gyerekszobába. Rengeteget varrtam a nőgyógyászra várva :lol: és csendes is.. akkor is csinálhatom, amikor alszanak a lányok. Nagy mániám a foltvarrás, de azt pont azért nem csinálom mostanában, mert varrógép kell hozzá, eszközigényes, stb.
Üdv
Nuska+
nuska1

Jaj, és köszöntök minden új kismamát! Boldog babavárást nektek!
Nuska
nuska1

Ja, a tábla:

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, tényleg a szülinapomra vagy kiírva! :D
köszönöm a helyet a táblázatban! :) 23 vagyok, és Németországban (Mannheimben) fogok szülni... (amitől már most stresszelek, mert nem állok túl fényesen egyelőre a német nyelvvel... :S)

ercsi_3

Emi-igen, egyidősek vagyunk hetekben tényleg, csak én 13-ra vagyok kiirva (bár a kalkulátor nekem is 11. irt.De én március végére számitok inkább, nem hiszem, hogy márciusig húzzuk.

Már irtam egyszer én is, de újra szeretném ájánlani a melimamit, mert tényleg nagyon szuper gatyót varrt nekem is, és S-s méretben csak 3500-ért, nagyon kényelmes és csini.A börzére szerintem is érdemes kimenni, ott sokmindent lehet kapni és jó áron, egy helyen.

Szösszenet-a szaunázásról én is épp a napokban olvastam egy nőgyógyász doki véleményét valahol, hogy állitólag kismamáknak nem ajánlatos, mert túlságosan megemeli a testhőmérsékletet, ami a babának nem tesz jót.De annyi mindenről vannak külömböző vélemények, szerintem is azért kérdezz rá a dokidnál, hogy ő mit gondol.

Kép

Kép
deli

Kép Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
deli

Deli,

Melimami varr nekem is. Pénteken voltam kint nála, egyelőre 3 gatyót és 3 szoknyát rendeltem. Remélem szépek lesznek. Sajnos már nem jönnek rám a normál ruháim :( úgyhogy alig várom már, hogy elkészüljenek.

Lányok,

nekem autó fóbiám lett. Mostanában minden reggel a kocsiban jön rám a rosszullét. Ez már sosem fog elmúlni???

Kép
emi29

Szép reggelt mindenkinek!

Emi-remélem, én is hogy jók lesznek rád a rucik, amit melimami varr, legszivesebben én is varratnék még, de egyenlőre felszerelkeztem nacikból, szerintem végig elég is lesz.Viszont egy színes bandázst még szeretnék.

Rosszúllét-hát nekem is ma reggel talim volt "rókakomával", ki mondta, hogy a 12. héttel elmúlnak a rosszúllétek?Sajna nekem ez a lányommal sem jött be.Azt azért elismerem, hogy megritkultak.

Tegnap olyan édes volt a kislányunk, mondta, hogy megahallgatja, hogy rugdos-e a kistesója, és fülelte a pocimat, aztán meg csillogó szemmel mondta , hogy:"Rugdos!", na persze csak az artériák lüktetését érezhette :D

Kép

Kép
deli

Ercsi
Üdv köztünk!

Mi egy napra vagyunk kiírva! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Egy masik topicban olvastam, hogy ejjel Kis* korhazba kerult eros verzes miatt.

Ma volt UH Kiscsillagnak újra vérömlenye van (volt) A baba és ő is jól van! De azért bent tartják a korházban!

Remelem minden rendben lesz nala.

Magi
Vendég

Kis csillag gondolunk rátok!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kis csillag szorítok nektek!

Kép
emi29

Magika-köszönjük, hogy jelezted, ami Kis csillaggal történt!Gondolunk rájuk.

Kép

Kép
deli

Nuska - Bizony, nagy öröm, hogy találtam jó varrónőt. De azért én Melimamit is ki szeretném próbálni!
Ha valaki varratott nála farmert, dobjon már fel nekem egy képet róla, megtekinteném! :lol: :lol: Köszönöm :) ;)

Deli - Holnap megkérdem a dokimat a szaunázással kapcsolatban .. ;)
Csak remélem azt mondja, szabad mértékkel .. :shock:
Cuki lehetett a pici, ahogy fülelte a hasadat :) :) :D
Nálunk is voltak hétvégén rokonok .. 2 éves kislány, és simogatta a hasam, hogy ott a baba .. :D Imádnivaló volt!

És mindjárt átírom a vonalzóm, mert mint látom .. a kiskönyvemben április 9-re vagyok kiírva .. nem 13-ra .. honnan szedtem? Tuti a kalkulátorból .. :lol:

Kiscsillagnak Sok Sok energiát, és nagyon szorítunk, hogy ne legyen baja!!!!

Kép
szösszenet

Kiscsillag!

Gondolok rátok!

Ercsi!

Üdv köztünk! :D

Azt hiszem holnap elmegyünk apával Uh-ra, úgy volt 29.-én megyek, de nem bírom ki addig. Holnap kezdem a 16. hetet, legalább megkérdezem, mikor menjek pontosan az AFP-re, hogy az eredmények lehetőleg jók legyenek... :lol:
Meg hát tudnom kell minden Ok odabent a babucival, megőrülők ettől a bizonytalanságtól, jó lenne ha már érezném, mert akkor tudnám, hogy ott van és jól érzi magát.... :shock:

Kép
adri0422

Nem tudom mi legyen ezzel a születési dátummal ..
Ez az április 9. egy butaság .. nem tudom miért nem kalkulálják bele a hosszú ciklusomat .. pedig mindig mindenkinek jeleztem. Ha a netes kalkulátor tud ezzel számolni, ők miért nem?
Most akkor ha nálam nem jön a Babuci 9-én akkor túlhordásgyanus leszek? Vagy ráhúzhatok napokat? Mert 13, 14 és 19 az UH szerinti születésnapok .. :? :shock: :roll: :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Most regisztráltam csak, remélem, aktív résztvevője lehetek majd a fórumnak. Április 24-re várjuk a babánkat, úgy néz ki, kisfiú lesz! Bár az ultrahangos orvos még nem akarta elkiabálni, de én is így érezem, már az elejétől kezdve (lehet ilyen??).

Figyu, tudna vki segíteni, hogy hogy lehet olyan kis "vonalzót" gyártani úgy, hogy megjelenjen itt is folyamatosan?

Köszi
gyé

Sziasztok, megjöttem UHuról

Láttunk Csöppkebabát, gyönyörű nagyra nőtt, a múltkori 3,6 mm-es ülőmagasság ma már 26 mm, a buksi átmérője 10 mm
Láttuk a kezét-lábát, édesen kapálózott velük!
Kihangosította a doki a szívhangját is, na akkor jöttek a könnyek

Legközelebb a 12 hetesen UH-ra kell mennünk, de akkor egy héten 2 uh is lesz

Képek:

Kép

Kép

Kiscsillagnak drukk!!!

Gyé, üdv itt!
Vonalzó: katt rá valamelyikünk vonalzójára, ott meg tudod csinálni, ha megvan kapsz 3 kódot, abból ha jól rémlik a középsőt kell bemásolni.
Fent van egy olyan hogy segédletek, azt görgesd lefelé, ott választd ki hogy profil, ott pedig az aláíráshoz másold be a kódot, és mentés.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szösszenet
Én ugyanígy voltam...
Elsőre 19.-e majd 14-re módosítva... de a doki még korábbinak látta ami végül beigazolódott, csak azért nem módosított a dátumon mert nem akarta, hogy feleslegesen befektessenek!

Csöppke
Nagyon jó képek!
Jajj de várom a 30.-át!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia gyé!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszönöm Csöppke!

Remélem, sikerült...:)

Van valaki, aki a Szent Istvánban fog szülni? És esetleg olyan, aki a Varsányi Hajnalkánál?

KépKép
gyé

Sziasztok!

Én ma voltam AFP-n több mint másfél órát kellet várnom :evil: ,és a vérvétel se ment simán,úgy bedurrant a vénám,hogy alig bírom behajlítani a kezem! :cry:

Van itt valaki kecskeméti :?: :?: :?:

Ott hol van olyan baba üzlet ahol nagy választék van babakocsikból?Összeakarom vetni az árakat,ja és ne Brendon legyen az nálunk is van!

KépKép
KépKép
nicci

Sziasztok újak! Üdv nektek közöttünk :)

Gyé, Mamacka ott zsül azt hiszem, de lesd meg a táblában :)

Én egyre erősebben érzem mocorgót, csak elég ritkán..
Apa kezét szereti igazán :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nicci, a Brendonon és a Micimackón kívül nem nagyon tudok neked Szegeden mondani, és szerintem Kecskemét se jobb. Ha meg már Kecskemét, onnan tényleg nincs messze Pest, érdemes lenne oda kinéznetek, a baby outletbe, ott tényleg olcsók a kocsik!

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gyé,
üdv köztünk. (Sokan megérzik már a terhességük elején a baba nemét. Végülis 50-50%, hogy valóban bejön :) én az elején fiút éreztem, de most már nem vagyok benne annyira biztos)

Csöppke,

szépen fejlődik a babád :)

Szöszi,
én farmert pont nem varratok. Ettől függetlenül te is feltehetnél az új naciról egy képet. Én meg Elenor munkáját tekinteném meg.

Kép
emi29

Sziasztok!

Minden újat üdvözlök és gratulálok a kis jövevényekhez!
Nem nagyon tudok aktívan itt lenni de figyellek titeket ahogy ráérek!

Adri: AFP-re a 16. hetet betöltött kismamákat küldik, mert én is holnap megyek, viszont nem csúszhatok ki a 16 hétből sem, és annak az eredményét hasonlítja össze a doki az UH-val, csak nem tudom hogy nekem is miért mondta hogy kedden menjek hisz addig még a véreredményeim sem lesznek meg! Na mindeggy!!!

Kis csillag: kitartás izgulunk érted, minden OK lesz!!!

Tegnap nekem is nyilalt egész nap a hasam nem tudom mi ez a furcsa jelenség, a barátnőmnek ugyancsak, talán az időváltozás vagy ahogy változnak a dolgok bent.

Kép
geni

gyé
Én az Istvánba szültem Ujvári Attilánál.
A kórházról nekem nagyon jók a tapasztalataim...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gyé - Beraklak szívesen az áprilisi táblába, ha priviben elküldöd nekem az adatokat :) ;)

Emi
- Okés, este lefotózom magam a nacikban, és felrakom. ;) Légyszi akkor te is rakj fel képet, ha nem farmer .. azt is megnézem .. fazon miatt, varrások .. zsebek ;) Köszi előre is :) Nekem késő este lesz időm, vagy holnap .. mert most szaladok tanítani!

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
szösszenet

Sziasztok!
Mutyurkához híven én is jelentkezem. Én is olvasgatlak titeket, meg a tapasztalatokat, ötleteket is figyelem.
Nagyon jól vagyok, szinte hihetetlen számomra, hogy egy hónapja műtöttek. Most várom, hogy megjöjjön, és akkor utána már próbálkozhatunk is újra. Nem görcsölök anyira a babatémára, de azért persze gondolok rá, hogy jó lenne még idén megint teherbe esni. Ha van valami majd jelzem :)
Ti meg vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokat és egyetek-igyatok, amit kívántok. A lényeg, hogy érezzétek jól magatokat, mert az a babának is jó :)

Puszi: Lei
lei

Szösszenet- Melimami munkáit a babaszábás csevegőben tudod megnézni, a "Kismamaruhák"-ban.

Üdv. az új kismamiknak!

Én is nagyon szeretném már látni Picurkát, de még 2 hét :( .Valahogy kibírom :roll: .A kis Édes most állandóan kopogtat, vajon mit akar mondani?Érdekes, hogy eleinte inkább a köldökömnél éreztem, most meg egészen lent, hol egyik, hol pedig másik oldalon.Este azon gondolkodtam, hogy a lányommal a 18. héten éreztem a mozgását először, és akkor már kívülről is látszott.Ebből arra következtetek, hogy már csak 2 hét és 18. hetes leszek és akkor lehet, hogy már fog látszani?Jó lenne.

Kép

Kép
deli

Zsálya
...most olvasom...
Sajnálom a babát... 15 hét!!!
... jó nagy volt... akkor gondolom már meg kellett szülnöd... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Megkerestem a varrónőt, aki a menyecskeruhámat varrta.
Kismamagatyót varr nekem, pénteken megyek megnézi mennyi anyagot kell vennem...szóval én veszem meg az anyagot, ami nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni, és ő megvarrja. Neki csak 1000-1500 Ft-ot fizetek a varrásért....Vajon mennyibe kerül az anyag??? :roll:
Nem hiszem, hogy így lesz 7.000 Ft??? Ha a felvarrást nézzük akkor volt 8000 a naci , amit boltban vettem....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kis-Csillag!
Szorítok!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet

Sajnos, egyelőre nem tudok feltenni képet, mert még nincsenek készen a nacik.

Lei

Nézz be máskor is. Itt nagyon sok kismama szorít neked azért, hogy újra babás legyél.

Kép
emi29

Sziasztok!

Üdvözlök én is minden újat! Én most sokáig nem voltam internetközelben, elutaztunk, azért nem írtam. Meg még mindig izgulok egy kicsit, hogy biztos minden rendben van-e a babával, és nem akartam senkit idegesíteni a hangulatingadozásaimmal.

Csöppke! Jó neked, hogy most láttad őt. Én is nagyon várom már a 12 hetes uh-t. Neked miért lesz akkor kettő?

Szösszenet! Nekem a dokim azt mondta, hogy ő nem javasolja a szaunát. Nem azt mondta, hogy feltétlenül rossz, tényleg így hangsúlyozta, hogy "én nem javaslom". Kicsit sajnáltam a dolgot, mert időnként úszom, és olyankor szoktam szaunázni is, de most erről lemondtam. Kíváncsi vagyok, neked mit mond az orvos.
Vendég

[quote="virág5"]C írta:virág5söppke! Jó neked, hogy most láttad őt. Én is nagyon várom már a 12 hetes uh-t. Neked miért lesz akkor kettő?

Virág, mert lesz egy 'sima' a kórházban a kötelező nyakiredő-szűrés, ill. bejelentkeztünk az Istenhegyi Géndiagnosztikára Down-kór szűrésre, és ott a vérvétel mellett uh is lesz szintén a 12. héten.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Emi - Nem baj .. majd ha meglesz teszel fel fotót a nacikról :) ;) Ha hazajön a párom, megkérem, hogy fotózzon le :lol:

Csöppke
- Gratulálok az UH-hoz :) :) Jajj de jó, akkor még egy ember, aki megnyugodhat, mert túlvan a 12 hetesen!

Mamacka
- Értem, hogy neked is így volt .. de neked fordítva. Én 9-re vagyok kiírva, de még korántsem akkora a baba .. az április 13-14. a reális a hosszú ciklus miatt. És én meg nem akarom, hogy bemagyarázzák majd, hogy túlhordom, amikor még időben leszek ..
Na, holnap jelzem neki .. :wink: :)

Nicci - Sajnálom a vérvételes esetet .. én pénteken megyek. És ájulós vagyok :? :shock: bízom benne, hogy szerencsém lesz, mint a múltkor. Akkor 2.-ként érkeztem de a rendelőbe nyitáskor :lol: :lol:

Deli, Zsuzsófi
- De irigykedem, hogy ti érzitek .. remélem nemsokára nekem is megmoccan a Drága :) :)

Virág - Tuti minden rendben a csöppséggel :) ne aggódj!!!!
Honap megkérdem a dokita szaunázásról .. de már csak azért is gondolom, hogy azt fogja mondani, mint neked, hogy a felelősséget levegye a válláról :? :? ... sajnos :(

Kép
szösszenet

Oh, benéztem ... Csöppke, te még csak készülsz a 12 hetesre :)
Ez a 10 hetes volt .. el vagyok tájolva, mert én a 8. és a 12. héten voltam :oops: :oops: bocsesz! Akkor drukk tovább, de hát úgysem lesz semmi baj :) Gyönyörűen fejlődnek a Picik, Virágnál és Nálad is :)

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: