A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

halihó:)

övterelőre nekem is a Minimanó rémlik....

bandázst lányok tök egyszerű megvarrni is, ha van rá egy pici időtök. Én annak idején méterárú boltban vettem fillérekért körkötött pamut anyagot, amiből levágtam a megfelelő hosszt és beszegtem alul, felül. Lehet az oldalába vékony kalapgumit is varrni és akkor még rugalmasabb:)

na túl vagyok a mai vérvételen (4 kémcsővel csapoltak:() és a 12. heti uh-on is. Minden a legnagyobb rendben kismókussal, bár a nemét nem erősítette meg a doktornő, azt mondta elhamarkodott dolog lenne bármit is mondani, majd a 18. heti uh-on megmondja, amit lát:) Ferci picit úgy látom reménykedik, hoyg akkor még talán kislány is lehet:) persze mindegy, csak egészséges legyen:)
nagyon szép, formás babóca és majd kiugrott a bőréből, úgy ficánkolt, rugdosott:) és a lábak keresztben felrakva, lazulósan, akárcsak Barnusnál:)

Mazska, örülök, hogy jól érzitek magatokat, krém ügyben én a tescoban vettem a Johnson's-nak van egy tubusos kréme, ami direkt hideg és szél ellen védi a pofikát, nekünk eddig bevált nagyon, bár nem sokat tartózkodunk kint, amióta ilyen hideg van:(( bár most enyhülést mondtak... reménykedem:)

most megyek fincsi húslevest összekészíteni, amíg Barnuska alszik:)

sniky

Aproo, nem semmi kalandok! ... Még jó, hogy volt hol ottmaradnotok Levivel! Péternek jobbulést!

Bandázst én is C&A-ban vettem annó, tényleg jó volt, és nem volt vészesen drága, az övterelőt pedig a minimanóban tuti tudsz rendelni, a honlapját lesd meg!

Holnaptól apa szabin, de félek, hogy nem tudunk semmit sem intézni, mert mondják ezt az ónos esőt! Annál rosszabb szerintem nincs! Sehova nem tudunk kimoccanni, sem autóval, sem gyalog!

sophie27

Sziasztok!

Mi is csavarogtunk délelőtt, ebédünk volt maradék, így könnyen voltunk, újabb adagot be tudtunk szerezni az ajándékokból, és aminek nagyon örülök, hogy a nagykerekű babakocsi ilyen hóban is annyira jó!!!!Bárhol el tudok vele menni!

Apa ma egész nap ágyban, rosszul érzi magát....Apró ti aputok meggyógyult?

Mazska, nekem is kapásból a körömvirág krém jutott eszembe!

Sniky, örülök, hogy minden rendben!!! Mi ilyen időben is minden nap kint vagyunk, Málna nagyon bírja, ha meghallja, hogy kimegyünk, odaáll az ajtóba, fülig ér a szája, és húzza a sapkáját!

Zsófi, ez az ónos tényleg durva, remélem most tévednek, essen bármennyi hó, csak ónos ne :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Na, én megkapta a "legszebb" karácsonyi ajándékot. Így Szenteste előtt 3 nappal, terhesen egy másfél éves gyerekkel felmondták a szerződésemet. Miután már ugye szeptemberben voltam benn,akkor azt mondta a polgi, persze januártól is kellek. Nekem egy kérésem volt csak: ne a munkaszerződés lejárta előtt 1-2 héttel közöljék, se állásom, se semmim, mert akkor már esélyem sem lesz megoldást keresni. Erre most arra sem képes, hogy ő közölje velem, felhívat a munkaügyis nővel, akit ugyan 2 éve ki akar rúgni, de a piszkos munka elvégzésére remek ezek szerint.

Ilyenkor azért összezuhanok. Nemcsak azért mert se gyed, se tgyás, se semmi és fogalmam sincs mit fogunk enni 2 hónap múlva....hanem mert 1 évig a belemet kidolgoztam ennek a bandának, 4 ember munkáját csináltam, és erre most ilyen aljas undorító módon bánnak el az emberrel.

És persze hol is értené meg egy olyan ember a problémámat, akinek az a legnagyobb gondja, hogy a roverjével Bécsben vagy Prágában verjen el százezreket karácsonyi ajándékokra, akié fél Szigetszentmiklós, annyi telke van, hogy 3 nap alatt sem tudná bejárni és soha, de soha nem volt gondja semmire, legfeljebb hogy melyik luxusútra menjen.....szóval hiába is mennék be elmondani, milyen csodás karácsonyt varázsolt nekem, mert egyszerűen fel sem fogná, a tudatáig nem jutna el.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aproo, de hogy rughatnak ki ha gyedenvagy????
Vendég

Igen, bennem is ez merült fel, de azt hiszem szerződéssel ki lehet....viszont ilyenkor 3 évig jár, ami egyébként is járna, nem????

<
sziszka78
Tolna

volt egy cikk régebbi anyák lapjában ami precedens értékű...megkeresem
Vendég

Apró, nagyon sajnálom, de én is úgy tudom, hogy amíg gyeden vagy nem tehetnek ki, bár, ha határozott idejű volt a szerződésed, akkor nem tudom mi van, de szívesen utána kérdezek egy kollegától, ha gondolod. Szerintem akkor sem tehetnek ki, mivel a gyeddel védve vagy.

Holnap utána kérdezek, pontosan meg tudnád írni a státuszod?

sniky

szerintem bármelyik munkaügyi bíróság melléd állna, jó kis kártérítést lehetne belőlük emiatt kiszedni, főleg, ha van is mit aprítani neki a tejbe bőven.... na, ha gondolod, utánajárok szívesen, ha megírod, hogy mi a pontos helyzet?!

sniky

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... jog001.jpg

itt a cikk

határozott idejű szerződés a felfüggesztődik amíg te vissza nem akarsz menni és azutánis csak 3 hónap múlva tehetnek bármit, legalábbis tudtommal.(nekem határozott idejű van)

de amit egyszer jogszerűnek ítéltek azt már elvenni nem lehet, szerintem ha addig megszületik a második amíg az elsővel gyeden vagy akkor autómatikusan megadják a gyedet a másodikra is , hiszen a jog szerint nem változott gyed ideje a latt a jogviszonyod, nme de????

nyugi, emiatt ne idegeld magad.szerintem csak szeretne megszabadulni tőled, de azt nem tudja, hogy nem teheti meg!!pláne, hogy ha cak állományban tart akkor te neki egy árva buznyákjába sem kerülsz :shock:
Vendég

Hüha Apró, te aztán produkálod a rémtörténeteket futószalagon! Hogy lehetnek ilyen görényke? Milyen világban élünk tulajdonképpen? Ha valamiben a segítségedre lehetek, szóljál, komolyan mondom!

Addig is megyek vacogni, mert átfagytunk az erdöben rendesen. Ilyen marha jó ötletet is rég pipáltam. Még tüzet se raktak, a szájunkig alig láttunk el, nem tudom mi volt ebben a karácsonyi osztálybuliban a poén. De szereztem pár új receptet, ami ízre nekem nagyon bejött. Az egyik egy almáskenyér, mely ízre valami könnyü és nedves mézeskalácsra emlékeztet, kinézetre meg barnakenyérre. Aztán valami csokis-mogyorós aprósüti álom. Mindkettöt letesztelem holnap és beszámolok a fejleményekröl.

Itt áll a bál, a szokásos esti katasztrófa. Dönci egyik poharat a másik után borítja ki, alig végeztél az egyik feltörlésével, kezdheted elölröl, de legalább addig se jössz ki a gyakorlatból. Aztán miután tegnap szétszedtük Dönci rácsoságyát, háborítatlanul közlekedhet éjszaka... Következésképpen én megint nem alhatok éjszaka a párom jóvoltából.

Megyek tényleg, mert minden tocsog a lében. Mert ugye döl a lé, kinek ilyen folyékony, kinek más jellegü, ugye Apró?

Jó éjt!

én
Vendég

Nos, köszi, köszi lányok a sok hasznos hozzászólást.

Csandi, ezt a 3 hónapos hatásszünetes dolgot nem hallottam még, bár üti a Munka Törvénykönyvét, ami szerint sajna határozott munkaviszony lejártakor nincs mese.....de utána nézek.
A cikk viszont tényleg szuper, tehát akkor van erre is példa.
Ezen a nyomom el is indulok.
Meg a másik, hogy mivel ez az önkori kifizetőhely, ezért ha jól tudom, neki pénzbe kerülök. Persze, persze neki is utalja az állambácsi a pénzem, de úgy tudom, de 100%ban. Ennek is utána kell járni...

Sniky, köszi Neked is, de még nem tudják a pocaklakót, egyenlőre "csak" azt tudják, hogy egy másfél éves gyerekkel teszik ki a szűröm. Ami sztem nem kevésbé aljas dolog. Főleg így, egy odavetett telefonnal karácsony előtt 3 nappal, és olyan előzménnyel, hogy már szeptemberben tök korrekt módon bementem, akkor 4 órás visszamenetelt ajánlottam, tök pozitívan fogadták, hogy számítanak rám, utána október végéig hetente telefonáltam újabb időpontért, de mindig leráztak. Szóval azért 10 telefon után nehogymár annyira megalázkodjak, hogy tovább folytatom, a számom tudják, és megtettem mindent, így náluk volt a labda. Csak azt külön kértem hogy ne utolsó pillanatban amikor már lépni sem tudok. És nagyban bólogattak, hogy természetesen az milyen bunkó húzás lenne és ők ilyet nem, dehogy.....?!

Holnap apum ötlete nyomán elindulva lépegetünk, majd beszámolok a fejleményekről.
:roll:

Barbi, ne is mondd, már úúúúgy szeretnék unatkozni egy picit. Tényleg ránk jár a rúd mostanában, így minden szabad percemben a tükör előtt állva mondogatom, hogy egészséges pici babát várok.... :roll: :oops:
Meg hogy van meleg házikó körülöttem, van hova hazamennem, van egy örökmozgó csodás fiam, szerető férjem és nagy családom, akik mindig meg tudnak lepni, persze jó értelemben!
Szóval fő a pozitív önszuggeszció, ami ma kicsit összeomlott, de már javítjuk a beomlott falait. Igyekszünk.
Sütiket, ha finomak, majd oszd meg velünk!

Na, lépek, mert a fiúk romba döntik a fürdőt, meg ma délután szegény Levi kicsit hanyagolva volt. :oops: :cry:

De nagyon nagyon köszi mégegyszer mindent!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo hogyazarézfánfütyülős........ :twisted: :evil: remélem sikerül megoldani a dolgot... hogy lehetnek ennyire...ááleseirom.. jelzem engem is kerestek ma munkahelyről csak nem vettem észre :oops: :roll:
Vendég

lehet massbarbi átadta a stafétabotot aproonak?

:? :?
Vendég

Sziasztok!

Jó rég nem jártam erre és az új kis pocaklakóinkhoz sem gratuláltam még!

Mi betegeskedünk több mint két hete, Cintusnál lázzal és h1n1 gyanúval indult, de aztán megúsztuk egy kis hányásos témával, ami miatt majdnem kórházba kerültünk, mert egy korty víz sem maradt meg benne. Ez át is ment a fél családon. Viki meg köhög elég csúnyán, meg nózija folyik, ő nem hányt, a hasa viszont ment, de neki is jönnek a fogacskák ezerrel.
Ma végre befejeztük a vásárlást is tesómmal. Mondjuk nem vittük túlzásba, én csináltattam 3d-s gravírozott képeket a csajokról kulcstartó illetve kis képek formájában. Anyuéknak vettünk csomó új díszt, mert kb. ezer éveseik voltak nekik és Kika-ban mindent már 50%-ért adtak. Holnaptól én is szeretnék sütögetni. Mézes lapokat akarok, amit majd az adott napon megkenünk illetve a Kata féle oldalon találtam egy gesztenyés sütit illetve somlói lesz. Főételnek hal és még valamilyen csirke, amit még nem tudok.
Oltást már épp terveztem beadatni amikor betegek lettünk, most valószínűleg január elején megkapja Cintus és kb. két hétig nem megy oviba, hogy védett legyen. Viki csak a pneumót kapná, de lehet a másikat is kéne kapja, mert ugye minden nap megyek vele az oviba. Most hallottam, hogy egyik ismerősünk kisfia kórházba került az influval, majd holnap felhívom őket, hogy hogy vannak.

Apro! Nagyon sajnálom a munkahelyed, nagyon csúnyán jártak el veled. Nem értek hozzá, de remélem van valami megoldás, hogy ne essetek el minden juttatástól. Nekem van egy övterelőm szívesen kölcsönadom. Meg kell néznem, mert azt hiszem az egyik barátnőmnél van, de ő már három hónapja megszült.

Elnézést, hogy másra nem reagáltam.

Jó éjt mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok4

Apró! Hát zajlik az élet nálatok is! Jó, hogy épségben hazaértetek a nagy télben! Munkahely meg nagyon durva! Szerintem sem létezik, hogy így el tudjanak küldeni! Hajrá, nézz utána, ne hagyd magad!

Sniky! Szupi, hogy kis pocaklakóval minden rendben!

panna1

Lara! Üdv köztünk! Durván nagy haja van Hannának! Nagyon aranyos!

Szánkó: Végül is én letudtam, mert egy bobot vettem RÉkának. Tegnap húzgáltam is odakint benne vagy fél órát, nagyon tetszett neki, fülig ért a szája. Réka is olyan mint az apja (meg Málnus): imádja a havat, a telet, alig akar bejönni. Úgy kell vmi cselhez folyamodnom, különben hiszti van. Hiába van átfagyva Törpi, úgy kell győzködni, mert maradni akar.

Apró! Szerintem se foglalkozz ablakpucolással. Mondjuk nekem eszembe se jutna ilyen időben, meg mi családilag úgyis a tavaszi és őszi ablakpucolásra vagyunk ráállva.

Boni!
Megsütöttem tegnap a mézeskalácsot, felemás sikerrel: Nagyon fincsi puha lett, szépen megdíszítettem a tojásos habbal, viszont ez a kotányis mézessütemény fűszer nekünk nem jött be igazán. Ízre nekem teljesen olyan, mint általűában a bolti mézespuszedli. A sima mézesnél én azt hiszem csak a fahéjhoz szoktam. De azért el fog fogyni. Rékának amúgy nagyon ízlik, ennek kifejezetten örülök. Én nem raktam el, nálunk az a cél, hogy elfogyjon Karácsonyig, mert utána nem leszünk....
A nyújtásban, szaggatásban Réka is segített: olyan édesen nyújtotta a sodrófával a tésztát, hogy csak na. Tök komoly képet vágott hozzá, apja fel is vette videora. A szaggatás nem ment neki olyan jól, mindig csak félig sikerült benyomnia a szaggatót. UTána meg persze összenyomorgatta a formákat, ahogy rakta a tepsibe, de nagyon élvezte a dolgot, látszott rajta :lol:, és ez volt a lényeg.

A mai napunk nem sikerült túl jól: intéznivalóm lett volna még a városban, meg apjával is mennünk kellet volna bankba, céges pénzügyeket rendezni. 10körül indultunk,Bearaszoltunk a városba (elképesztő mi van most!), az utolsó 500 m-t kb 15perc alatt tettük meg. Végre az Árkád sorompójához értünk, mikor RÉka fullra összehányta magát. Felmentünk, megvártuk apát a kocsiban, odaadtam neki amit kellett, és mentünk haza. Átöltöztetés, autósülés szétszedés, huzatkimosás. Intézve semmi. Na talán holnap.... Csak kicsit kezdek aggódni, hogy iylen sokszor hány újabban. Mondjuk még mindig köhécsl néha, de ez nem vagyok biztos, benne, hogy attól volt. Kicsit gyanakszok a tejes dolgokra, vagyis a tápszerre, mert ugye ébredéskor (9-kor) azt kapott, múltkor meg a joghurt után hányt a kocsiban. Próbálok odafogyelni, hogy ezen túl autókázás előtt min. 2 órával egyen csak, és az se legyen tejes. HÁtha elmúlik nála.

Na megyek rendbeteszem magam, apa lassan hazaér, mert megint cégesvacsiztak (most saját céggel), de Érden... Még jó, hogy az ónos eső nem ért ide.
HOlnap megyek kozmetikába kicsit szépülni. :) Tegnap végrehajtottam magamon az eddigi legfájdalmasabb szőrtelenítést. Úgy jártam mint még eddig soha: hideggyantával akartam a hónomalját gyantázni (a lábaim után). Az egyik rendesen sikerült is, de a másikon rejtéjes okból rajtamaradt a gyanta nagy része, de azt elértem, hogy a széleken jól megrángatta a bőrömet. Most körben szép véraláfutásos a hónomalja. Szerencse, hogy azért nem valami publikus helyen van. Még jó, hogy bajuszt nem gyantázok... :lol:
Na ennyit a bénázásomról.

Andi! jobbulást a családnak!

Nem tudom, a frontot érezte e Tücsi, de ma egész nap hisztikirálynőt játszott ébredéstől kezdve. A hányás sem segített gobdolom útra erelni a dogokat,. Most estére kezdett már kicsit rendbejönni, de tényleg tiszta dilis volt egész nap. Remélem tényleg csak frontos volt, és holnapra elmúlik...
Na mentem, pusza mindenkinek!

panna1

Jó reggelt!

Kép

Panna : sajnálom hogy nektek nem jött be, de most már legalább tudod, hogy a mézes fűszer keveréket kicseréled majd külön fűszerekre.. vagy elég bele egy-két kanál..

Réka ügyi lehetett..én megcsináltam addig, amíg Csigusz aludt.. így ez kimaradt.

mi ilyen fűszereshez szoktunk, bár szerintem a boltitól az íze azért elég messze van pozitív irányba :oops: :lol:

Aproo sajnálom nagyon :cry:

húgom végigdolgozta kiskönyvvel a z egész várandósságopt, , mert a munkahelye megszűnt utána derült ki hogy babát vár. aztán sehova nem vették fel így, csak otthon egy kínai boltba kiskönyvvel.. 2009 januárig ha munkanélküliről ment valaki szülni, akkor járt neki a gyed, mert biztosított volt. most már nem.. megpróbálkozott a méltányossági gyeddel, csatolta mellé a dokumentumokat, hogy ő végig dolgozott kiskönyvvel, nem otthon ült .erre elutasították neki a kérelmet, mondván nem kaphat méltányosságot, mer biztosított volt, gyedet mert azért nem, mert munkanélküli kiskönyvvel dolgozott :twisted: tehát szerencsétlen jobban járt volna, ha oitthon áztatja a popóját.. :evil: :!: :twisted: :twisted: :x :idea: :roll: :twisted: :evil:
Vendég

sziasztok!

fiúk még alszanak, én meg netezem közben...

Aproo, nagyon sajnálom a kialakult helyzetet! mihamarabb nézzetek utána minden lehetőségnek, értem én, hogy határozott idejű szerződésed van, és az le is járna, de akkor is most gyeden vagy, ráadásul újra babát vársz, nem hiszem, hogy ne lenne valami kiskapu! önkori, főleg polgi meg dögöljön meg!!! :twisted:

de Te csak maradj meg a pozitív gondolataidnál, mert most tényleg ez a legfontosabb! ha be kell menni balhézni, szerintem mindenképpen vigyél magaddal valakit...

Andi, jobbulást nektek! remélem, hogy az ünnepekre mindenki egészséges lesz! ajándékokról nem csinálnál képet? ez az a műanyagba gravírozós, 3D-s dolog? az nekem is nagyon tetszik... ;)

Panna, sajnálom, hogy Réki ilyen kis hányós mostanság! remélem, hogy semmi komoly. lehet, hogy csak a sok autókázás tesz be neki. van, aki nem bírja az autókázást. az nem lehet!?

Réki nagyon édes lehetett, ahogyan segít a mézeskalács gyártásban! amúgy van millió recept, de mindenhol ezeket a fűszereket mondják, persze lehet próbálkozni, hogy valamiből kevesebbet teszel bele, hátha akkor már nektek is ízlik! amúgy én is nagyon szeretem ennek az ízét!

férjed is láthatja most már, hogy jó lett volna az a kiskonyha karácsonyra! :D

Sniki, örülök, hogy minden rendben a legkisebb családtaggal is!

Ritus, nagyon el vagy tűnve. már tűkön ülsz gondolom... aztán apa hozza ám a híreket, ha megvan a pici! csak úgy, mint Zorkánál! :)

Boni, nem semmi világban élünk... :S nagyon sajnálom tesódat is! akkor ő most semmi gyedet nem kap!? akkor ilyenkor mi van? a nagy nulla!? :(

ma elég sűrű a progink... nem tudom, hogy az időjárás engedi-e, de reggel fogászat, aztán vásárlás, meg apumnak kell intézni valamit a pannonba. szóval sokfelé kell rohanni, remélem, hogy összejön! aztán holnap takarítás ezerrel, mert iszonyat kupi, és kosz van! ablakokat amúgy én sem puceválok! ilyen időben!? meg amúgy is, az már nem is férne bele...

mindenkinek szép napot!

sophie27

CSAJOK AZ Alexandránál MEGINT ÓRIÁSI AKCIÓK VANNAK MEGINT.. ÉN MOST VETTEM MAGAMNAK EGY KÖNYVET, AMIRE MÁR RÉGÓTA VÁGYTAM Kép

http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... astDays=20
Vendég

VERA ZSIGA MEGKÖSZÖNI A PACIT!

Kép Kép Kép Kép :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Na, szerelmes levélke elküldve sürgősséggel, ajánlva, de már le sem merem írni, hogy ma reggel hiába kapcsoltam be a pár hónapja vett vadi új sz.gépet, mert zúg, de se képernyő (szintén új), de egér, se billentyűzet. Komolyan kínomban már sírva röhögök ezen az egészen. 3 dugalj csak nem megy tönkre kikapcsolt állapotban egy éjjel alatt.....na de mit is csodálkozom, hiszen minden most megy tönkre, miért ez lenne kivétel.

Úgyhogy laptopról pendrive-ra a levél, autókáztunk egyet, mire találtam egy helyet, ahol nyomtatnak, persze hogy 40 Ft oldalanként, de a lényeg, hogy 11re már haza is értem.... :roll: :evil:

Szóval most végre Levi is alszik, aki úgy látszik mára átvette Réka tegnapi hisztijét, mert a egész délelőtt kizárólag morgott és veszekedett velem. Nálatok vitáznak már. Mert ez a BüdösBéka ugyan beszélni még nem tud, de ha meghallja hogy nem, azonnal közli a legöntudatosabb módon, hogy deeeeee. És közben grimaszol. Ilyenkor kupán vágnám, ha nem lenne annyira cuki közben. :oops: :lol:

Szóval köszönöm nagyon a segítségeket, felkészülünk, végülis az egész család jogász és január elején meglátjuk mi lesz. Én nem akarok munkaügyi bíróságra járni, de egyszerűen ha kirúgnak és nem kapok semmit, mert sajna a Gyedhez kell folyamatos munkaviszony, akkor rákényszerítenek a dologra. :cry:

JázminAndi, gyógyulgassatok gyorsan és az övterelőért meg örökre hálás lennék. Sajnos akitől anno kaptunk, kiment az EP-be dolgozni és onnan nehezen juttatná haza, de azért őket is megkérdem. De ha vissza tudod szerezni és tudod nélkülözni, akkor szuper lenne!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni!
Zsiga negyon cuki a pacival,örülök hogy tetszik neki :D
A könyv szupernek néz ki,ha sütsz vmit belőle kérünk fotót :D
vera
l.veronika

Sziasztok!

Most csak néhány hozzászólást olvastam vissza, bocsi érte, de sütök-főzök-takarítok (mint mindenki más is, csak én nem tudom a kettőt összeegyeztetni :D)!! :)

Apróka, sajnálom, hogy így elbántak veletek! :( Sok szerencsét a "fellebbezéshez", meg úgy mindenhez!! Nagyon rátok fér!! (Nálunk is volt sok-sok hónap, mikor minden-minden összeesküdött ellenünk, elég kilátástalan volt a helyzet, napokat bőgtem végig, de szépen lassan helyreállt minden, lényeg, hogy pozitívan gondolkodjatok a rossz ellenére is és mindig segítsétek egymást, nálunk is ez volt a mentsvár!! :) ) Levi, lehet azért volt nyűgi, mert érzi rajtad a feszültséget!! Csak bújj vele össze jó sokszor, és biztosan jobban érzi majd magát!! ;)

Panna, én is arra gondoltam először, hogy lehet Réka is olyan gyerkőc, aki nem bírja az autót!! Vagy az illatosítót! Próbáljátok meg előre bekötni, ha csak a városban közlekedtek. Gondolj bele, nem lát ki, csak érzi, hogy megáll alatta az autó, aztán elindul...és így tovább, nem lehetetlen, hogy beleszédül és hány tőle!! De ez csak az én véleményem. :) (Kisgyermek koromban én is ilyen voltam :oops: )

Lara-t akartam még üdvözölni! :) Gyönyörű kiscsajszitok van! És az a haj!! :D

k.a.t.i.c.a

Lányok, én találtam szánkót tegnap az Auchan-ban!! 90 cm-es fa szánkó, jó masszív, magyar gyártmány 6990 ft, plusz lehetett venni hozzá karfát, ami nagyon jól rögzíthető és kb. 1500 ft volt, szóval elégedetten zártam a vásárlást. :)
Manónak nagyon tetszett a szánkó, most azzal mentünk bölcsibe. :)

Íme a járgány... :)

Kép

k.a.t.i.c.a

Én vagyok Peti:

Kép

Elbújtam:
Kép

Kép

Kép

kuki
Kép

Kép

Kép

yuyu79

Szóval megvolt tegnap az uh, minden rendben odabent, és közel 1 kiló a kissrácunk :-)

Nagyon el akart bújni, nem tetszett neki a macerálás, de azért sikerült elkapni pár képet...

Csak az nem tetszik nekem, hogy egyelőre medencefekvésű... de persze még van ideje megfordulni...

yuyu79

Aproo, sajnálom, remélem kaptok hamarosan jó híreket is ... Ennyire csak nem tolhatnak ki Veled :evil:

Katica, szupi a szánkó :) Kár hogy már olvad a hó :(

Panna, remélem Réka tényleg csak az utazástól hány, és nincs más baja... Bár Ti mindig sokat utaztatok, nem? Vagy ez bármikor előjöhet???

yuyu79

Julcsi, nagyon édes a kis pocaklakó Peti!! :D
Formás kis baba!! 1 kilo, jesszus, mindjárt szülsz! :lol: :wink:

k.a.t.i.c.a

KAtica ügyi vagy hogy vettél szánkót

Yuyu PEti vonásai tiszta Enikő :lol:
Vendég

Peti tényleg tiszta Enikő!
Mi az elöbb sütöttünk Milkás csillagokat de már el is fogyott azt hiszem legközelebb rögtön dupla adagot csinálunk :D
Elfogyott a szaloncukrunk is ugyhogy csinálok még egy adagot hogy a fára is jusson.
vera
l.veronika

Vera :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

én buktatortát sütöttem, Zsigát úgy kellett leállítanom, hogy hagyja abba.. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Én is egész nap takarítottam, de délután mi is megkaptuk a karácsonyi ajándékot :( :( :(

Borzi kutya szőrén szálán eltűnt az udvarból :( :( :( egész délután felváltva jártuk a várost, és kerestük, de sehol nincs....már beszéltünk az állatorvossal is, az az egyetlen reményünk, hogy be van chippelve, ha valaki odaviszi, akkor hamar kiderül, hogy a miénk, de mi van, ha nem viszik orvoshoz :( Nagyon rossz a hangulat itthon :(

Julcsi, Peti nagyon édes, én is hasonlónak látom Enihez! Nagyon formás!

Nézzétek el, de a többire most nem reagálok....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziaszka!
Nagyon sajnáljuk Borzi kutyát :( :( :( Reméljük hamarosan hazatalál!
Hogy tudott kiszökni teljesen zárt az udvarotok??
vera
l.veronika

Vera, ezt nem értjük mi sem, Málnus unokatesói voltak nálunk délután, vagy ők felejtették nyitva a kaput (egyébként sosem szokták, nekik is van kutya is macska az udvarban) vagy valaki segített neki, ettől az utóbbitól félek legjobban, mert nagyon sokan szerették, sokszor jöttek simogatni, hoztak neki kaját....lehet, hogy valaki elvitte magával karácsonyra.... :cry: :cry: :cry:

Haza nem hiszem, hogy hazatalál magától, mert ritkán vittük sétálni, ha vittük is, akkor is csak a Duna partra, a várost egyáltalán nem ismeri....

Holnap gyalogosan is bejárjuk a környéket, hátha meglátjuk valamelyik háznál...

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Plakátoljátok ki a környéket hátha magátol ment el és olyan környékre tévedt ahol nem ismerik.
Ha valaki segített neki az gondolom nem két utcával arréb akarja tartani :(
Az nagyon jó hogy van benne chip mert mint mondtad szóltatok az állatorvosnak ő országos riasztást tud leadni.Így ha bármelyik eset is történt és eljut állatorvoshoz akkor van esély hogy visszakerüljön :D
l.veronika

Szilvi, reménykedjetek, a kutyusok iszonyú nagy távolságból is visszamennek a gazdihoz!! A szomszédunk kutyusát elvitték tőle, mert rajta kívül senkit nem akart megtűrni, ezért elvitték egy távoli tanyára, valamilyen őrző-védő célból, néhány nap múlva a kutyus visszajött, nem bírta a gazdi nélkül!! Szóval fel a fejjel!! Hátha karácsonyi meglepire hazamegy!!!

k.a.t.i.c.a

Remélem igazatok lesz csajok! Málnus percenként ment az ajtóhoz, megnézni, megjött-e már a kutyus....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szisz megszakad a szívem :cry: kicsi Málnus :cry: remélem előkerül
Vendég

Sziszka, sajnálom :cry: Remélem hamar megkerül a kutyus :roll:

Szóval hasonlít Enire? PEdig a rokonok azt mondják, ő inkább talán rám hasonlít, Eni meg a férjemre...

yuyu79

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást nagyon aranyosak vagytok.

Milyen sok kismama van itt a topikba.Mi is szeretnénk majd kistesót de majd késöbb.Nem tudom majd hogy jön össze mert nekem pcos van,bár Hannus az első hónapba megfogant :D épp tegnap volt 2 éve :D

Gratulálok minden kismamának!

Julcsi:Nagyon szép a pici fiad,vagyis már nem is olyan pici :D

Katica:De jó ez a szánkó.Hannus nagyon szeret szánkózni,ezt a latyakos időt meg én nem szeretem de még januárra mondja a havat

:wink:

Szisz:Remélem hazatalál a kutyus.Szegény Málnus :(

Aproo:Remélem megoldódik a munkahelyi gond.

Ma volt nálunk egyik barátunk aki fotós csinált pár képet Hannusról az elöbb átküldte az egyiket. Kép
Vendég

Sziasztok!
Borzi kutya éjfélkor itt ugatott az ablak alatt, és mivel aludni úgy sem tudtam, és az ugatás is ismerős volt, hát kimentem! Rég örültwk nekem ennyire ;)
Málnus is nagyon boldog volt reggel amikor meglátta :D
Köszönöm, izgultatok értünk!!!

Lara, nagyon szuper ez a kép, gyönyörű a nagylányod!

Zsófi, eljutottatok végül vásárolni? Itt elmaradt a ónos eső, szinte teljesen eltűnt a hó!

Szép napot mindenkinek!

SzilviG

<
sziszka78
Tolna

Panna, neked akartam még írni, hogy remélem Répa tényleg csak az utazást nem bírja, és nincs semmi baja!

Apró, gyere majd a fejleményekkel!

Boni, édes Zsiga ahogy örül a lovacskának, málna is nagyon szereti a macit, amit Vera készített nekünk :)

Julcs, milyen fura lenne, ha Eni után, aki tényleg tiszta apja, most lenne egy kisfiú, aki meg tekjesen anyja :) nagypn várom már, hogy kibújjon, és kiderüljön ;) tegnap képeket válogattunk, újra
megtaláltuk azokat, ahol a tali végén, a lányaink olyan édesen játszottak együtt, valamikor megismételhetnénk!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!Örülünk hogy megkerült Borzi :D :D :D
Lara!Hanna igazi kis hajasbaba!
Boni!Hiányzik a reggeli karácsonyi hangulat képed!(igaz sose dicsértem meg :( pedig olyan kedves gesztus)
vera
l.veronika

Kép

ma akkor én rakok hangulatot ha nem baj :roll:

szisz én bíztam benne, hogy vacsorára hazaér, aakrtam is írni csak apa későn jött tegnap és én fürdettem egyedül csengit.ja és napközben csak 1órát aludt így este 9-kor egy hang nélkül elaludt és most ébredezik :shock: nem akarom sokkolni a rosszulalvó anyukákat/babákat, elnézést! :oops:

ezt végre bescanneltem:
Kép

ja és petike helyes kis kukija után azt álmodtam, hogy mégicsak találtak az én pocaklakómon is fütyikét :P
pedig én sosem gondoltam, hogy nekem valaha fiam lesz.szóval én tökre lányra készülök :roll:

képzeljétek vasárnap este amikor lefeküdtünk rátettem apukája kezét a hasamra és egy akkorát kapott, hogy fölszisszent.tegnap este meg 11- fél12-ig akkora ugribugri volt a pocakomban, alig bírtam betellni a gyönyörűséggel!!!!

nekem ma melós napom lesz, mert még rendet kell raknom,
bekeverni mégegy mézest
megcsinálni a meggyes-gesztenyés bejgliket és este , ha csengi lefeküdt, akkor faállítás és fadíszítés.a csomagolással már majdnem kész vagyok, de nem fogok unatkozni :wink:

MINDENKINEK JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK SZERETETTEL TELJES ÜNNEPI NAPOKAT, HÉTKÖZNAPOKAT KÍVÁNUNK AZ ÉV MINDEN ÁLDOTT NAPÁRA!!BOLDOG KARÁCSONYT!
Vendég

Halihó!

Sziszka, örülök, hogy meglett kutyusotok, jó hír végre!!!

Nálunk egyenlőre csönd honol, levelet megírtuk, elküldve....most várom a telefont, ami gondolom a két ünnepek között legkésőbb megcsörren, de lehet, hogy Szenteste....mert itten ez is megengedett.
Szóval majd meglátjuk, az biztos hogy kerekedik majd a szemük a levélke láttán. Na, semmi zsarolás, fenyegetés, csak Boldog Karácsony és pocaktesó közlése, meg persze a jóindulat megköszönése... :roll:

Én valahogy nem haladok ezzel a takarítás dologgal. Ti hogy csináljátok? Picúrok láb alatt/között/fölött??? Mert Levi imád porszívózni, ezért engem szinte nem is enged oda a géphez, főleg, ha be is van kapcsolva.

A másik, amit akartam kérdezni már, hogy második, többedik babánál mikor lehet érezni a mocorgást?
Mert Levinél én a 22. hétig semmit nem éreztem, csak bugyborékolást, most meg...nem tudom mit érzek, csak a szokásos, terhességi pocak-kuruttyollást, vagy ilyen hamar a kistesót???

És nekem nem akar elmúlni az állandó hányinger, de már elegem van, tegnap este megint visszakaptam az összes vitamint, hajnalban meg 2 deci vizet mertem inni, bár ne tettem volna....már kezd kicsit elkedvetleníteni ez az állandó rosszullét.
Azért remélem javul majd a dolog, de ha a jó oldalát nézem, én bizti nem hízok a karácsonyi menüktől. :oops: :roll:

NA, szaladok tovább rámolni, mert ma ha ébrednek a fiúk, még lesz 1-2 körünk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, jobbulást!! A mocorgás szerintem még korai lenne... Van aki a másodiknál 16. hét körül már érzi, de én most is csak félidősen kezdtem egyértelműen érezni. Persze most meg már sokszor kívülről is látni, néha még ruhán keresztül is :D

Sziszka, nagyon jó hír, tök jó hogy meg lett Borzi, így a karácsonyotok is nyugodtabb lehet :D

Lara, gyönyörű a kislányod, és micsoda haj :shock:

Csandi, jó a hangulat kép, meg az uh fotó is :D

Sziszka, tényleg jó lenne megismételni egyszer, mondjuk januárban? Az idei évből már nem sok van hátra, vagy még idén gondoltad?

Ha nem jönnék már, mert dolgom az még nekem is akad, holnaptól meg rokonlátogás 3 napig a program, akkor Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!!

Kép :wink:

yuyu79

Sziasztok!

A karácsonyi készülődés engem is teljesen lefoglalt, nem is volt időm jönni egy ideje.

Először is szeretnék gratulálni az új kismamiknak és örömmel olvastam a többi kiamama friss híreit is a növekvő picurokról.
Sziszka, örülök, hogy megkerült a kutyusotok!
Üdv Lara, aranyos kislányod van!

A fiúk most elmentek kicsit itthonról, ha hazajönnek akkor tartunk egy kis karácsonyi ajándékozást így előre, mert holnaptól utazunk nagyszülőkhöz.

Szeretnék mindekinek nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni! Az új év töröljön el minden rosszat és csak jó dolgok történjenek veletek, ezt kívánom előre is minden fórumlakónknak! Az ünnepek alatt végig utazunk, így csak jövőre jövök megint.

Egy kis karácsonyi hangulat: így díszítettek nálunk a fiúk karácsonyfát:
Kép

és egy kép a karácsonyi vásáron tett sétánkról:
Kép
Vendég

S ha már van pár percem megosztom ezt is veletek (egy kicsit off, ugorjon akinek nem tetszik :) ), hátha nyertek valami jó kis bort :) hogy jól kezdődjön az új esztendő:

"Ki legyen a 2009-es év fiatal magyar borásza? Szavazz és nyerj több üveg bort, melyet az alábbi borászok ajánlottak fel! Csak az szavazhat, aki csatlakozik a http://www.facebook.com -on a bor-agora rajongói körbe és a felsorolt borászok közül hármat bejelöl, majd azt elküldi a bor-agora@freemail.hu email címre. Minden jelölés egy pontot ér.

A lista:
Árvay Angelika
Bock Valér
Bolyki János... Tovább
Bodó Judit
Bukolyi Marcell
Berecz Stephanie
dr. Demeter N. Endre
Demeter Csaba
Feind Péter
Frittmann Péter
Gál Péter
Gere Andrea
Gere Viktória
Hernyák Tamás
ifj. Franz Weninger
ifj. Gál Tibor
ifj. Dúzsi Tamás
ifj. Figula Mihály
ifj. Heimann Zoltán
ifj. Kamocsay Ákos
Luka Enikő
ifj. Szepsy István
Ipacs Szabó István
Jandl Arnold
Jekl Flóra
Konyári Dániel
Liptai Zsolt
Miklós Csaba
Maul Zsolt
Prácser Hajnalka
Riczu Tamás
Rókusfalvy Pál
Sebestyén Csaba
Takler András
Vesztergombi Csaba
Wille-Baumkauff Stefán

Eredményhirdetés január 9-én a Bor-agora klubban. Aki szavaz, küldje el elérhetőségét is! (mobil és mail cím).
Jó játékot és ha tetszett akkor légyszi küldjétek tovább!"
Vendég

Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: