A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

fogacskákhoz gratula, és kitartást!

kicsit el vagyunk maradva, de nekünk még csak a 8., alul 4. jött ki tegnap reggelre. persze csak a csücsi!

Katica, mi ez a játék, amit Pistikének vettetek!? nagyon jól néz ki...

és a sütik is nagyon gusztik! :P

sophie27

Pistike iszonyat cuki, nagyfiú már! nagyon szép!!!

sophie27

Zsófi, köszönjük! :)
Ez egy rajzasztal, mágneses, van hozzá rengeteg betű, meg szám, ezen kívül filccel is lehet rá rajzolni, aztán le lehet hajtani és sima kis asztalkának használni. Sok tartozék van hozzá. Már rég néztük a vaterán, de ott 11e-ért volt, az Auchanban meg teljesen véletlenül bukkantunk rá 7e-ért. :) Rengeteg klassz játék van most náluk jó áron!!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Hú, micsoda termés :D

Katica, nagyon édes Pistike, bár én már megdicsérgettem, de nagyon sármos kispasi lett! :D
A mézeskalács is nagyon jól méz ki, én is bekevertem ma Boni tésztáját, remélem Málnus segít holnap kiszaggatni, a sógornőm nagy sütő főző, tőle tudtam nagyon szuper formákat szerezni, szóval már várom :D

Ezek a fogak...nem semmi, nekünk rendületlenül 4 van. szerintem Mecsi és Áron is hamar lehagy bennünket :)

Csandi, örülök, hogy minden rendben, olyan jó, hogy a problémák ahogy jönnek, úgy tűnnek is el...anyukád valamit nagyon jól csinál ;)

A kukisokhoz gratulálok, Julcsi hozz ám képeket!

Sniky, azért ez az összeveszés érett már az anyóssal :( Azért nagyon sajnálom, Ferci mit szól hozzá? Gondolom külön költözésre nem sok esélyetek van :( Kitartás!!!!

nem tudom mit akartam még....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szisz, hétfőn volt az összeveszés, aznap este elment a nővéréhez, azzal, hogy én kidobtam, ami persze nem igaz, és azt mondta, hogy ide ő ezután legfeljebb csak a cuccaiért jön. Azóta már 2x is volt itthon, de nem aludt itt, csak egy pár holmit vitt el. Nem tudom mi lesz, de a történtek után én nem bírok vele egy levegőt se szívni.... még csak köszönni sem köszön, nemhogy pár szót váltsunk egymással. Ferci mindkettőnkre haragszik, bár tegnap felvilágosítottam, hogy mi is történt pontosan és azt vártam volna, hogy mellém álljon és kicsit helyretegye az anyját, de azt várhatom. Valahol megértem a reakcióját, hiszen akármilyen is, akkor is az anyja....

így nem tudom, mi lesz, hogy lesz, de nem hiszem, hogy együtt ülünk majd a karácsonykori asztalnál.

sniky

zsófi , fogyi tablettát ugyan még sosem szedtem, de az édesköménytől besokalltam...szerintem arra emlékszel, mert a more milk-benis volt :P

szisz, 8)
Vendég

Niki: ez elég gáz helyzet, azért valami megoldás csak van rá, de ha megbeszélni sem hajlandó, akkor nem lesz egyszerű,azért az ember másnap már bizonyos dolgokat láthat másként, de tisztázni csak akkor lehet, ha mindketten hajlandók rá!
Hosszú távon kell majd valami megoldás, de legalább hármasban(négyesben) tölthetitek az ünnepeket, minden rosszban van valami jó!
Talán Ferci tud majd vele beszélni, de te semmiképpen se idegesledj! Gondolj a kukacodokra :D

szilvi
R

<
sziszka78
Tolna

Andi, bocsika, tényleg a more milk volt az, amire gondoltam, csak már elfelejtettem, hogy mi is volt az a bogyi, de így beugrott! :P

sophie27

Druszám hát ez azért már tényleg...hú ez a nőszemély szerintem tipikusan olyan kategória aki úgy gondolja hogy az ő fiához senki nem jó.. sajnálom,hogy így viselkedik, .remélem Fercid rájön hogy kik mellett van a helye..és neki kell elbeszélgetni vele, mert amíg nem teszi, anyósod sem fogja belátni hogy nincs igaza... Az én férjem most már kiáll mellettem.. :roll:

Sziszén idén csak puszedlit szándékoztam csinálni, gondoltam golyókat formázni Zsiga is tud.. de Apa kijelentette,hogy neki az én mézeskalácsom kell és punktum..

elkérem lángos recit még egyszer... de az krumplis.. de van isteni kefires, hűtőben sokáig tárolós is.
Vendég

Zsófi! :))

Hát a hányinger alapján lány, de a kívánósságom alapján fiú, vagy egy tökös lány, vagy egy lányos fiú, vagy dupla csomag... :) Idövel minden ki fog derülni. Nekem eddig mindig egyszerü volt, mert a lányok sose mutatták meg a lábuk közötti területet, viszont volt hányingerem és onnan már tudtam, a srácok meg mindig csak megmutatták, ha akartuk látni, ha nem, fütyi premier plánba és nem volt hányinger, viszont a lányoknál az akkori terhesség alatti frigiditást leváltotta a fiúknál az állandóan bújjunk össze akarás, szóval nem tom. Most mindkettö van, hányinger is és az utóbbi is.
Akárhogy is lesz, az egészség a lényeg. :)

Nikim drága ne idegeskedj, szerintem pont jókor anyóstalanodtál el. Ebben csak az a nagy gáz, ha Ferci nem melléd áll egy ilyen helyzetben, de ismerve öt, annyira azért ezen nem lepödök meg. Inkább az utóbbi tényállás miatt sajnálom a kialakult helyzetet, de tény, hogy nem lenne nagy veszteség, ha egy kicsit nagyon magatokra hagyna... Már csak a helyszüke és a hülyeségei miatt is. Én csodálom a türelmed, hogy eddig ilyen hösiesen bírtad! A karácsonyi menü meg tök mellékes, éhen a te föztöd mellett nem fogtok halni, attól én nem félek. Te mindig feltalálod magad kaja ügyben! Amit meg anyós vágott a fejedhez, azon egy percig se filozófálj, tudja is ö, hogy miket beszél!? Szerintem nagyon is belevaló fiús anyuka vagy, azt a terem buráját az anyósának!

Én a páromat a becsomagolt csíkjaimmal fogom meglepni, már elöre örülök neki. Az egytelne ami egy kicsit terhemre van, a fagyoskodás, mert immár hetek óta ráz reggel és este a hideg. A párom mindig rá is kérdez, hogy mi bajom van, de mit mondhatnék neki. Kivágom magam az álmossággal, de azért mostmár ideje lesz a beavatásának, mert amúgy is gyötör a szétkürtölhetnék, hogy pukkanjon meg mindenki az irígységtöl vagy a rosszakarástól. :)

Csandi örülök, hogy mégse dámszarvasként végzed, hanem csak mezei özsutaként, vagyis elmúltak a pöttyeid. Borzalmas ez a viszketegség, az embert teljesen kikészíti, ha mindenhol vakaróznia kell.

Pistike nagyon cuki, ahogy Beni és Réka és Zsiga és és és mindenki apraja.
Mi szerintem a hétvégén elmegyünk fenyölesöbe. Nekünk Eni nagyságú normann szokott lenni, de már arra is gondoltuk, hogy eltoljuk a szentestét két nappal, mert akkor már vannak a gyüjtö közterületen kidobott csodaszép fák! :shock:

Ti már mindent beszereztetek?

A sütik nagyon tutin néznek ki. Én valahányszor nekilendülök, nem marad másnapra még mutatóba sem. A játszócsoportba is vittem tegnap reggel a frissen reggel kisültböl és egy morzsa se maradt belöle. Már vannak hü híveim, akik idönként megkérdezik, hogy miért nem csinálom hivatásosan stb. Mert szerintük nálam senki se süt jobban kelt tésztás dolgokat. :)

Mentem a dolgomra, puszi: én
Vendég

Jó reggelt!

BArbi nemá ,hogy eltold kipukkadsz a benned lakozó infótól :wink:

mai karácsonyi kedvcsináló Kép
Vendég

ja nekünk normandiai fenyőnk van, de mű és 180cm magas, szép terebélyes. tavaly vettük egy kertberendező cégnél le voltak akciózva félárra, idén már nem is forgalmazzák.. kiárusítás volt.

anyuéknál igazi van, meg anyóséknál.. mi meg ugye 25.én leutaznunk hozzájuk.. jó ez így...

Kép Kép
Vendég

köszönöm csajok a vígasztalást/biztatást, igazán jól esik:)
napról napra jobban érzem magam, már nem rágódok annyit ezen az egészen, mert nem sok értelme van.

Egyedül Barnust sajnálom, mert ő is tuti megérzi, hogy vmi nem stimmel és vele igazán nem szeretnék kiszúrni.

Ferci pedig már kezd megbékélni és biztos vagyok benne, hogy a tények birtokában azért máshogy látja a dolgokat, és teljesen érthető a reakciója, hiszen neki rajtunk kívül csak az anyja van és vele is kell törődjön...

nagyon édes az összes kép és ezek a mézeskalácsok, lélegzetelállítóak, ügyesek vagytok.

azt hiszem, most nekiülök és kitalálom a karácsonyi menüt:) a desszert biztos, hogy zserbó lesz és mellé szerintem sütök egy pár mákos bejglit is, mert Ferci nem szereti a diót, így a bejgli az övé a zserbó az enyém:))))

gondolkodtam halászlén és töltött káposztán is, de macerás, inkább berendelem aputól ha megyünk haza és én meg csinálok vmi különlegeset:) mondjuk vmi gesztenyés, vagy mandulás cuccot:) ha van vmi jó receptetek, amivel nem kell sokat bíbelődni, szívesen venném:))

sniky

Sziasztok!
Akit érdekel esetleg a Dechmann ban nagy leértékelések vannak sikerült vennem Mikunak egy hótaposót 2200ft ért :shock: .Illetve régen kinéztem egy szőrős Nike sportcipőt de 9000.- nem adtam érte most 4000,ért hazajött velünk.(tavaszra gondolva nagyobbat vettem).
Szóval érdemes benézni :D
Boni!Nagyon szép a fád,jó döntés volt hogy mi is műt vettünk.
vera
l.veronika

hú Vera, köszi, biztos benézünk oda mi is:)

sniky

Mézespuszik kisültek, mézeskalács hűtőben :lol:
Vendég

Szasztok!

Na látom, megy a készülődés mindenkinél. :wink: Mi még délután megyünk bevásárolni, ha RÉpa felébredt. Addig nincs mézeskalűcsgyúrás... Csabim meg odavan segít tesóméknak pakolni a hazaköltözésnél... Csak már úgy volt hogy eddigre rég elfelejtik, mert 9-kor kezdtek volna, de a mikrobusz nem indult, gondolom a nagy hideg betett a gázolajnak, így dél körül ment csak vissza pakolni.
Itt elég cudar idő van, olyan igazi téli: reggel óta szakad a hó, hol kisebb sűrű hol nagyobb ritkább pelyhekben, van vagy -7-8 fok, és néha fúj a szél. Bele a havat az arcunkba :lol: (Én meg tűkön ülök, hogy vegyünk már valami bobot vagy szánkót Törpinek, és végre szánkóztassuk meg rendesen.)
Nem is voltunk kint sokat, csak egy fél órát, felakasztottuk apa segítségével a tegnap kapott madáretetőt, már csak magokat kell bele rakni.

Sniky! Sajnálom az anyóssal rosszul alakult dolgokat. Azért jó lenne, ha valamilye szinten sikerülne helyreállítani a családi békét, mert az senkinek se jó ha ilyen szitu áll fent ... Remélem a karácsonyi hangulat megszállja anyóst, és bocsánatot kér...

Boni! Édes Zsigi a fa alatt :lol:

BArbi! Igazad van: Mindegy hogy kis pöcsös vagy puncis a pocaklakó, a lényeg, hogy egészséges legyen!
Nyugi ha te le vagy maradva, akkor én is: én még igazából semmit em szereztem be. Még ajándékot sem, kajához valót sem, semmit. Ez várható volt, hogy nekem az utolsó napokra marad. DE már az is haladás, hogy tudom, kinek mi kell, és nem olyan bonyolult.

Réka valószínűleg lego duplot kap, bár szerintem a minikonyha jobb ajándék lenne, csak férjem már háborog, hogy mennyi játék, gy se férünk tőle, és még áprilisban vár ránk egy költözés. Majd megkapja 2.szülinapjára legfeljebb....

Karácsonyi menü még nem tudom, de férjem ilyenkor mindig majonézes burgisalit meg rántott halat rendel. Ha hazajön, megkérdezem.... Sütinek asszem a mézesen kívül tiramisut csinálok, de mindenből csak keveset, mert cipelhetjük akkor végig magunkkal, mert mi is lépünk le 25-én, és csak 1-én jövünk vissza...

Szilveszterre ki mit tervez? Mi úgy tűnik megint hasonló buliban leszünk mint tavaly: 4-5 család egy házban, gyerekek 8-9 körül letéve, onnantól felnőtt buli...
Na megjött apja, megyek dolgomra.

Jó kászülődést mindenkinek!

panna1

Hányigerhegyek így palacsintasütés után is... :( :)
Meg baromi hideg!
Mecsi elküldtem a dominot, anyámnál lesz, majd priviben megírom az elérhetöségét és te meg nekem a tiédet, amit majd neki továbbítok. Elöre is köszi!
Vendég

Sziasztok!
itt nagyon szakad a hó,egy óra alatt annyit esett hogy szánkózni lehetett.Mikunak nagyon tetszett alig lehetett hazahozni pedig már mindenünk csurom vizes volt.Este teszek majd fel képet.
vera
l.veronika

mi megyünk a mátrába 30sokan..3kisbabás család velünk együtt meg némi nagyobbgyerekkel rendelkezők meg sok gyerektelen...XII.29-I.2-ig :D :D már nagyon várjuk ám!!

ma én is bekevertem a mézesnek valót :wink:

ja, mi is szánkóztunk csak a szembeszél nem tetszett egyikőnknek se, de csengi szó nélkül tűrte :shock:
Vendég

sziasztok lányok!

Barbi, kitartást! remélem, hogy hamar letelik a 12 heted, és aztán minden gond elhussan!!! ;)

mi ma anyumnál voltunk bent, mert ő szabin volt, párom meg ugye dolgozott. hát ez a hóesés! :S kb. 3 órán keresztül jöttünk hazafelé, gyök kettővel, az amúgy 20 perces távon... Beni már full készen volt. én hol elöl ültem apa mellett, hol pedig Beni mellett, hogy szórakoztassam! iszonyat gáz volt.

ráadásul ma a Tescoban vettem Beninek akciós pizsi csomagot, de csak otthon bontottam ki, és a zakcsón feltűntetett 12-18 hónapos helyett, 6-9 hónapos volt benne, és az egyik gatyó benne sem volt! :( kész vagyok! mehetünk vissza valamikor megint...

apának is megvettem a karácsonyi ajándékot! szerintem lehidal, ha megkapja! de azért kicsit félek is, mert elég drága ajándék, de tudom, hogy ez a vágya tárgya! :S nem bírok ellenállni... (metallica koncertjegy 2010-re, Bp-re... :P) remélem, hogy nem olvas bele a fórumba karácsonyig! :D

szerintem ő még semmit nem vett nekem, mondjuk ideje sincs rá, meg magam sem tudom, hogy minek örülnék... nehéz eset vagyok!

ja, a Tescoban minden karácsonyi világítás, mű fenyők, fenyőtalpak, stb. le van akciózva 25%-kal!

szánkónk továbbra sincs... pedig most milyen jól jönne! :( remélem, hogy azért holnapra mifelénk is járhatóvá teszik a terepet, mert lenne még millió dolgom. annyira én sem állok ám jól kari ügyileg!

sophie27

jó éjt!

sophie27

Boni, profi mézeskalácsozók SOS!

Begyúrtam én is a mézeskalácsomat, de nekem nem akarja nagyon elengedni a kezemet, vagyis amikor gyúrom, egy vékony rétegben mindig ráragad. Ez így még maradhat vagy lisztezzem? MOndjuk picit már tettem hozzá, mert nekem még nem digitális a mérlegem, szóval lehet, hogy simán csal 2-4 dkg-t. Többet meg már nem merek, nehogy kemény legyen. De hogy fogom így kinyújtani? Ragadni fog a nyújtófára mint a rossznyavalya, legfeljebb akkor lisztezek többet...
Szóval mi legyen, hogy jó legyen? Egyenlőre becsomagoltam és beraktam hűtőbe, hátha jó gy is.

Nem sikerült RÉkának szánkót venni még :cry: Itt a Regioban van ugyan négyezervalamennyiért, karfás szánkó egyáltalán nincs, a sparos meg nem tetszett apának, mert szerinte gagyi. (mondjuk a vékony léc oldalába kellene belecsavarozni a karfának az "oszlopait", szerintem is szétreped az egész). Mjd holnap futok még egy kört, mert itt durva nagy hó lett. Nem maradhatunk szánkózás nélkül...
Esetleg járt valaki mostanság Hervisben? Ott valaki ilyet? Mármint szánkót, esetleg babás bobot?

Ksözike!

panna1

Sziasztok!
Ma mi is bevásárló körúton voltunk, van némi lemaradásunk...Pécsre indultunk, de anyuék félúton laknak és pont telefonáltak, hogy ott már szakad a hó, így csak Szekszárdra mentünk, de így is elégedett vagyok az eredménnyel, mi az Alexszandrában bukkantunk hatalmas leárazásokra...persze még nincs meg minden, de jól haladunk....

Vera, köszi a Deichmanos tippet, szerintem mi is benézünk! Tegyél képeket!

Egyébként itt is hatalmas hó van, remélem tapad is, mert a hóember építés elmaradt megfelelő alapanyag hiányában. Holnap jönnek az anyámék vendégségbe, apró féle mézes mustáros lesz a menü...és amíg én főzök, addig ők építhetik a hóembert :) Hát csajok, ilyenkor utálok sarok házban lakni, mire körbe értem a hólapátolással, az elején már semmi nem látszott, de azért jól esett a mozgás :D

A karácsonyi menü nálunk is képlékeny, a férjem szeretné, a szent estére meghívnánk a nagyszülőket, cserébe felajánlotta, hogy főz egy halászlét....lehet, hogy élek vele :)
Mézeskalács nekem is kész van, már csak a díszítés van vissza, aki még előtte áll : lehet kapni a Tescoban kis flakonokban dr.oetkeres díszítőt, négy színben, olyan mint a kis tubusos üvegfestés, nagyon egyszerű vele díszíteni (én maradékot kaptam a sógornőmtől, ott a gyerekek csinálták)

Panna, nekem is ragadós volt ma, kicsit több lisztet kellett tennem a deszkára, de a végeredmény isteni lett, arra vigyázz még, hogy jobban megdagad sütéskor, mint számítottam rá, és az első tepsi szinte összenőtt :) szóval legyen meg a kellő távolság....

Boni, szép ez a fa, mintha igazi lenne!

Barbikám, nagyon kíváncsi vagyok ki lapul a pocakodban, a gyerekeidet nézve teljesen mindegy mi lesz, mert egytől-egyig gyönyörűek!

Zsófi, durva ez a 3 órás út...erről jut eszembe, én még hátul ülök Málnussal ha 3-an utazunk, ha csak ketten, akkor nyilván elöl, de nem tudom meddig, ti hogy csináljátok????

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Köszi Szisz! Akkor nem aggódok, majd holnap lisztezek rendesen...
Nem csodálom, hogy nem jöttetek tovább, itt durva a helyzet.

Tesómék szegények a fél éves kis Andrissal már kb 2 óta úton vannak. Férjem kb egy órája hívta őket, akkor az M3- on Bp-től 65 km-re voltak. A cél NYíregy. Remélem lassan hazaérnek...

Autózás: Én kezdetektől fogva elöl ültem, RÉka hátul. HA kell, hátrafordulok hozzá. Persze amikor hosszabb távra mentünk, 6-7 órás úton amikor már kialudta magát és elege lett az egyedül játszásból, akkor hátraültem hozzá, mert szórakoztatni kellett már olyankor. Most már nem nagyon van erre szükség, mert apa mögött ül, és keresztbe odaérek hozzá, adogatom a játékokat felváltva, ha megunja, cserélek egy másikra. Így még el lehet húzni az időt kb 1 órát.

panna1

Akkor lehet, hogy hamarosan végre én is előre költözök....

Ja, és szomorúan tudomásul kell vennem, hogy nálunk a kávé és az alvás között az ég világon semmi összefüggés nincs :( 3 hete nem iszom kávét, de pocsékabbnál pocsékabb éjszakák váltják egymást. Múlt éjjel másfél óra intenzív cicizés után már sebes volt a bimbó körül, elvettem tőle,a jutalmam 10 perc üvöltős hiszti volt :( több mint 2 órát ébren volt éjszaka, reggel hulla fáradtan ébred, én meg minden szoptatásnál könnyezek a fájdalomtól azóta :(
Ma 8-kor aludt el, azóta 4 X volt fent, és hol van még a reggel....elég kilátástalan a helyzetem....

De legalább nyert a Tabáni....

<
sziszka78
Tolna

Hú Szisz! NEm irigyellek! Kitartás! Csak kell vmikor aludnia neki is, hátha az éjszaka második fele nyugisabb lesz, akkor te is tudsz pihizni.
Jó éjt mindeninek, én is fekszek...

panna1

Sziasztok!

Bocsánat hogy belekontárkodok a topikotokba
:oops:

Olvastam hogy páran szánkót kerestek.Mi a praktikerbe vettünk ilyet nagyon jó massziv és összecsukható(sajna nekünk nem sok helyünk van pakolásra)http://www.fotexnet.hu/praktiker_aruhaz_s225/page/item/499609/szanko_davos_fa_110cm
Vendég

Panna, sajnos már nem is emlékszem, mikor aludtam ki
magam utoljára, de nem panaszkodok, mert semmi nem tart örökké, és azt is tudom, hogy nagyon sokan még így is szívesen cserélnének velem... Próbálok optimista maradni...

és piszok módon, nagyon irigykedek a Mátra miatt!!!!!

<
sziszka78
Tolna

Szia Lara!
Üvd a fronton :) Látom Hanna téged sem hagy aludni, éljenek a kisoroszlánok ;)

szilviU

<
sziszka78
Tolna

Az igazság az, ha alszik Hannus én akkor sem tudok éjfél elött :(
De ma ő is késön aludt el 23:30-kor.ilyenkor 10-ig alszik úgyhogy azért jó alvókája van.
Remélem rendeződnek nálatok is az éjszakák.
Vendég

Jó reggelt!
Az utolsó beírásom után 10 percel újra ébredtünk és két órát üvöltött egyfolytában, na ilyen tényleg nem volt még :( pedig fájdalomcsillapítót is adtam neki kétségbeesésemben, mégis annyira sírt :( ráadásul ezek után 7-kor kipattant a szeme...nagyon szívesen cserélnék valamelyik jó alvó gyerekkel egy hétre, olyan csere diák jelleggel :D
Másnál is ilyen volt az éjjel?

Lara, ha már úgysem alszol, akkor tényleg csatlakozhatnál is ;)

szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szia Szisz!

Igen zugolvasó vagyok :oops: Egy fehérvári topikba írok,mert Hanna ott született amúgy veszprémiek vagyunk.
Sajnálom a rossz éjszakát :cry: nekünk Hannus az első 3 hónapba nem volt hajlandó elaludni hajnali 3 elött.Most is nagyon sokszor 11 után alszik el,már annyi mident kipróbáltunk hogy elaludjon 8 körül de sokkal rosszabb lett.
Mikor a pocakomba volt is délelött aludt éjszaka meg bulizott.

Már írni akartam nektek mert az én lusti kislányom még nem megy :(
Kapaszkodva bárhova megy de el nem engedi az asztalt vagy szekrényt ha megfogom a kezét felhúzza a lábát. A gyerekorvos azt mondta hogy még nincs elkésve,de azért már olyan jó lenne ha elindulna.
Vendég

Hoztam 2 képet is az én kis hajasbabámról :D

Akkor Kép

és most

Kép
Vendég

Sziasztok!

Lara, üdv itt! :-)
Szupi a szánkó, de hogyan csukható össze? Illetve ez karfa nélkül kétszemélyesnek számít? Kösziiii

Én nem jöttem, mert tegnap majdnem lenn éjjeleztem a camponában. Mire végeztem a vásárlással, annyira behavazódott a környék, hogy esélytelen volt tisztítani az utakat, tükörjég mindenhol. Levi meg fenn Budafok legmagasabb hegyén. Anyóséknál, annál már nincs is magasabb pont. Így nagy levegővel (mert ugye 3 éve télen borultam fel, ezért utálok ilyenkor vezetni, de Peti 24 órázott így totál egyedül voltam) szóval elindultam föl a hegynek. Érdekes volt, mert egy marha bejött elém, így a meredeken megállt a kocsi és se előre, se hátra. Sikerült kilengetni és padlógázzal egyesben felértem anyósékhoz, így legalább együtt voltunk Prücsökkel, de esélytelen volt hazajutni. Szegény kutya se kaja se víz, redőnyök felhúzva, szóval extra carul jött ki így karácsony előtt 4 nappal. Még mindig itt dekkolok, most próbáljuk kiásni a kocsit és letolni az utcából, mert ezt az utcát nem tisztítják meg tavaszig. Vicces lesz, drukkoljatok, mert ma már haza kell mennem. Péter otthon, újra beteg, vinnem kell neki antibogyót is. :-(

A kocsit elhoztuk a szervízből, de úgy, hogy annyira car az aksi, hogy bármikor cserben hagyhat, de az újabb 30 lett volna. Viszont apósom rendes volt, elmagyarázta, mire kell figyelni, milyen pólusú, Mah-es aksit vegyek és jót vettem tegnap, Ő beszerelte, így nem kell az egész ünnepeket végigcidrizni, hogy melyik reggel rohad le a kocsi. Ez a tegnapi nap fénypontja.

Szisz, Levi is pocsékul aludt, bár sztem a idegen hely miatt, de óránként tutter fenn voltunk....szóval kissé zombinak érzem magam.

NA, lépek, kérek drukkokat, hogy lejussak a hegyről most és végre a saját ágyamban aludhassak este...:-)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Lara, nem semmi Hanna frizurája, hihetetlen hosszú a haja, szerintem itt nálunk a fórumon nyernétek! :D És ami külön megnyugtat, hogy fogak terén ti is hasonlóan álltok, mint mi :D Vagy csak nem látszik?
Egyébként szoktunk Veszprémbe menni kosármeccsre :D

Szerintem sincs egyébként elkésve a járással, és egyébként van egy gimis osztálytársam akivel egy nap különbséggel szültünk (ő nem írogat ide) lényeg, hogy az ő Katájuk sem megy még egyedül, pont így mint Hanna, kicsit ők is aggódnak, de nekik is mindenki azt mondja, hogy semmivel sincs elkésve! Pedig ők egy hónappal nagyobbak nálatok!

Apró, jó kalandos mostanában az életetek!!! Remélem minden rendben lesz, drukkolok!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Apró:Én is drukkolok nektek.Vigyázz magatokra nagyon!
A szánkó talpát lehet becsukni az ülőke alá és igy lapjával akár a szekrény mögé is be lehet tenni.(kb 10 cm széles lesz)A karfát külön lehet hozzá venni.Szerintem két személyes karfa nélkül de igy Hannus pont végig éri ahogy fennt van a lába.

Szisz:Jó lenne ha Hannus ajándéka az lenne nekünk hogy elindul :D
Ezek szerint nem vagyunk egyedül.Köszi hogy leírtad,majdcsak elindulnak ezek a gyerkőcök is.Látom rajt hogy fél pedig még nem is esett el.
Fogak terén úgy állunk hogy alul 3 fogacskánk van fennt pedig 4 fogacska.Ti hol laktok?
Vendég

Sziszka, sajnálom :(

Lara, az én unokahúgom 18 hósan indult csak el, de azóta meg se áll, mindenre felmászik, stb..., és minden rendben vele... szóval tényleg nem kell aggódni :wink:

yuyu79

Jézusom, már 27 hetes vagyok :) Holnap uh, úgy várom már :roll: Remélem nem lesz nagy hó már addig, és elérünk Szekszárdra...

Aproo, remélem gond nélkül haza tudtok menni :roll:

yuyu79

LAra szijja :lol: igazi hajas babád van! :lol:

az összecsukható szánkó az csak egyszemélyes,nem? 90cm és 14500Ft :shock: és akkor még zzá a karfa 3000

én is gondoltam lecsapok egy szánkóra de ott sincs, Kikában sincs, akitől vettem volna, eladta másnak, mert ő egy nappal előbb ment :cry:

Aproo remélem hazaértetek, párodnak jobbulást!

mézeskalács nekem másnapo nem ragad, csak amikor elteszem hűtőbe, nylonba szoktam, de másnap nem kell agyonliszteznem..pedig ua a recit használom

:oops: :roll: mindenesetre puszedlik, mézesek kisütve, elrejtve család elől de mézes sütiket most nem fogom kirajzolgatni :oops:
Vendég

Sziasztok!

Leléptek a nagyszülők, lehet szusszanni :)

Málnus ma egyáltalán nem foglalkozott velünk, egész nap a nagyszülőket ugráltatta, mintha itt sem lennénk...

Julcsi, hihetetlen, hogy megy az idő!!! Még csak most tudtuk meg, és mindjárt szülsz, most neked is gyorsabban telik mint Enivel? Egyébként anyuék Bonyhádról jöttek ma, a 6-os teljesen tiszta, csak nedves, szóval ne aggódj a holnap miatt, minden rendben lesz, és végre látunk képet Petiről :D

Apró, hazaértetek? Minden oké?

Lara, írd meg a Jézuskának ;) Egyébként Tolnán lakunk, nem a megyére vonatkozik (Paks és Szekszárd között fél úton)

Boni, te rutinosabb vagy, elrejtetted, nálunk rohamosan fogy :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Hazaértünk, köszönjük!

Végre itthon, reggel még azért sem mertünk nekivágni az útnak, mert a kocsi túráztatás óta Levi retteg beülni a kocsinkba, így nehezemre esik elindulni, mert visítva ordít. Meg ugye az a rettenet szél fenn a hegyen....

De végül 11 körül kiástuk a kocsit a hóból, sikerült kiállnom anyósék udvarából és a necces meredek szakaszon is átverekedtem magam. Azért jót bosszankodtam, hogy minden rádió reggel óta azt szajkózta, hogy a főutak tiszták....hát a Bach csomópont, 6os főút, Budafoki út, Motól Halásztelekig vezető Csepel szigeti főút ezek szerint mellékutcácskáknak számítanak, mert olyannyira nem volt letisztítva, hogy középen a hópad súrolta a kocsi alját és kétoldalt vastag jégborda volt a kocsi kerekek sávjain. Na, nehéz menet volt, de ebédre hazavergődtünk és ezt is túléltük.
Szisz, igen, most már jó lenne picit unatkozni....:-)

Julcsi, holnapra hajrá!!

Lara, nagyon szép a lánykád! Köszi a szánkó infókat is.

Nos, én ezen a karácsonyon rémes háziasszonyka leszek, mert nem sütök. Minden nap megyünk vhova ahol ezer féle süti lesz, itthon csak kiszáradna. Sőt, ami nagyon bosszant, hogy az ablakpucolás is kimarad, mert egyszerűen nem fér bele sehogysem. Egyedül vagyok ezzel? Mármint az ablakokkal.... :roll:
Kaja meg eddig bableves, mákos tészta, rácz ponty volt és beigli, ez tököli szokás Péteréktől. Ugye az első a szegények eledele, második szerencsét hoz, a hal meg elmaradhatatlan volt....de most a hal helyett, mert nem bírom a szagát alapesetben sem, de most főleg nem tenném ki magunkat ennek, szóval helyette aszalt-szilvás, tejszínes csirke lesz.

Na, lépek vmi kaját csinálni...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Húú, ez a Karácsonyi készülődés nagyon sok időt elvesz, azért nem is jöttem már néhány napja. Nagyjából sikerült megvenni mindenkinek az ajándékokat, holnaptól meg kezdődik a sütés. Én vaníliás kifliket fogok sütni, csinálok még havas háztető sütit. Kari menü meg: csirkekrémleves, Mecsi féle rakott csirkemell, krumplisali, töltött káposzta.

Aproo,
Micsoda kaland! Örülök, hogy jól hazaértél. Férjednek meg jobbulást! Ablakok miatt pedig ne aggódj, én abszolút nem pucoltam tavasz óta, meg a nagytakarítás is elmaradt most. De ez legyen a legkevesebb. Nem akarom magam totál szét stresszelni emiatt az ünnep előtt, így is van elég dolgom. Különben is, ha valaki átjön Karácsonyra és az ablakaink tisztaságát (vagy ebben az esetben annak hiányát) nézi, akkor menjen inkább haza és ott menjen végig a lakásán fehér kesztyűvel :wink: Szóval no para! Élvezd a Karácsonyi készülődést és hagyd a takarítást a francba (vagy legalább a két ünnep közöttre). :)

Zsóf,
Szupi ajándék a férjednek!!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Apró, én az ablakokat megpucoltam a vénasszonyok nyarán, gyönyörű idő volt, és Málna segített benn, szóval ez nálunk megvan, viszont a nagy takarítás nálunk is aktuális...erősen ráférne a házra, de úgy vagyok vele, hogy szánkózni, meg hóembert építeni nem lehet két hét múlva, szóval most első a gyerek, a többi meg megvár, szerintem te is így állj hozzá, felesleges ezen stresszelni, igaza van Diának! Egyébként itt a helyi cukrászdában árulnak beiglit, így én veszek, 700 ft/rúd (egyébként sem sikerült soha úgy ahogy szerettem volna) Amúgy mi is rengeteg sütit szoktunk kapni, szóval és sem viszek semmit túlzásba! Biztos lesz majd még olyan karácsony, de ez nem az!

Zsófi, ez az ajándék nagyon -nagyon szuper, kívánom, hogy te is valami hasonlóan jót kapj ;)

Dia, szuper a menü! Jó készülődést, de azért gyere hozzánk is!

Mi annyira fáradtak vagyunk, hogy epekedve lessünk, mikor ásít egyet a lányunk, és megyünk mi is aludni :D

Szilvi

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Nem semmi, hogy mekkora ho esett otthon...Itt is esett ma, de itt szerencsere nem okozott felfordulast, itt mar hozza vannak syokva. Ugy latszik a hideg is megy hazafele, mert ma mar "csak" -10 fok volt. Kint voltunk a Skanzenben, karacsonyi nepszokasok voltak - enekeltunk, ebedeltunk, Laura falovacskazott, ami nagyon tetszett neki.

Tegnap egy filmstudioban voltunk, ahol a teli diszletet kihasznalva Telapo unnepseg volt - a Telapo es a mano enekelt a gyerekekkel, volt kezmuves foglalkozas is - erdekes volt.

Aproo - ablakpucolasra nekem sem volt idom, valamennyire sikerult feltakaritanom mielott eljottunk, ugyhogy ez van - ne aggodj emiatt. A sutes-fozes nalam is kimarad, mert innen csak 25-en megyunk haza, 26-an meg ugyis anyueknal leszunk. Azert mezes kalacsot sutunk majd mi is itt meg valamelyik nap - a tieitek nagyon gusztan neznek ki. :)

Laura arca tiszta piros - szerintem reszben a nagyon hidegtol van, van valami otletetek mit lehetne vele kezdeni? Popsikremet tettem ra, de nem lett sokkal jobb egyenlore.

Kellemes karacsonyi keszulodest!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Karácsonyi kedvcsináló Kép

Mazska körömvirágkrémet vegyél!az jó rá! örülök,hogy jól vagytok! a programok is jól hangzanak! :lol:

Aprooörülök,hogy hazaértetek!

én se sütök sok mindent, kivéve a bejglit ki akarom magam próbálni, ez egy ősrégi recept, anyu azt mondja nem tudom elrontani, én meg hiszek neki :lol:

van csajok isteni isler és linzer receptem ha kell...
Vendég

ja ZSófi férjed szerintem kiugrik majd a bőréből! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csak egy-két gyors kérdés, mert mint kiderült az aksitöltő egyik csipesze, amit vettem, rossz, így ma vihetem vissza Bfokra.:-) Ennyit arról, hogy ma végre nekiállok a karácsonyi készülődésnek....

Nos, emlékeztek még, hogy melyik boltban lehet úgy övterelőt bérelni, hogy aztán az otthagyott pénz levásárolható?

Illetve nekem anno nem volt bandázsom, de most a terhesgatyókat vissza kellett adnom és kéne már lassan egy, mert növögetünk. Tudtok ötletet, hol lehet olcsón, de jó anyagú, nem táguló bandázst beszerezni?

KÖSZIKE!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo!
Bandázst én anno a C&A-ban vettem 2000.- ft körüli áron,nagyon jó minőségű volt végig hordtam is.
Övterelőt talán a Mária bababoltban lehet bérelni(lehet hogy rosszul mlékszem)
vera
l.veronika

Szia Aproo!

Az ovterelo mintha a MiniMano-ba lett volna, de nem 100%.

Bandazst en is a C&A-ba lattam annak ideje, de akkor nem vettem, most majd nekem is kellene, ha talalsz valami jot, szolj majd legy szives.

Ma voltunk szankozni, de Lauranak egyaltalan nem tetszett...:( - nekunk annal inkabb....:)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: