A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Dalminha:

most megnyugtattál,köszönöm :D
Mi az a NST ?

000kata

Dalminha: milyen gondog voltak?

000kata

Szia Katica!

Sajna nem a dél-pestihez tartozom hanem az SZTK-ba járok.Nem tudod,hogy ott mit adnak?Válaszodat előre is köszönöm.

Azért nem is tudom,hogy mikor kell majd mennem mert amikor a dokimnál jártam akkor helyettese volt és ő nem mondta,hogy mikor kell majd mennem megint és,hogy milyen vizsgálat lessz.Majd jövőhéten meglátogatom a dokim és meg kérdezem.

Kép
Kép
reni_24

Helló Csajok,

Már megint olyan régen voltam, hogy vagy egy óra volt, mire mindent elolvastam...amire emlékszem, arra reagálok.

Gyomorsav
Nekem kezdettől van, most meg hogy nő a babu, egyre jobban visszanyomja a nyelőcsövembe. A salvus víz viszont nagyon jó erre. Patikában lehet kapni, kicsit szar az íze, de nem számít, ha segít. Evés előtt kell inni.
Nekem ez olyan mint valami megváltás :)

Vércukor
Nálunk a 24 és 26 hét között kell menni, nem kell vinni semmit, de mintha azt mondta volna a dokim, hogy első vérvétel éhgyomorra, utána inni kell cukros löttyöt, utána még 2 vérvétel óránként.
Nem tudom hogy fogom kibírni, én reggel mindig éhes vagyok, és ha nem eszek rosszul leszek, és akár elájulni is képes vagyok.
Hát biztos nem ez lesz a kedvenc vizsgálatom.

Szív UH
nekem az övsömör miatt kellett mennem...én Szegeden voltam, olyan mint a sima UH, csak kisebb fejjel nézik és a monitoron csak szines foltok váltakoznak...mi nem tudtunk kinézni semmit, de nem is nézik az egész babát, csak a szivet, nagyereket meg a köldökszinórvér áramlást.

Rólunk
Mi hál Istennek mostmár rendben vagyunk, átvészeltük az övsömört...a babunak nem lett semmi baja :D :D :D :D .
Csak ha megszületik, majd meg kell vizsgálni, hogy nem-e fertőzött herpesz vírussal, de a dokim szerint tuti nem, de majd azért megnézik.
A meleget mi is nehezen viseljük, ráadásul, most, hogy nem dolgozom, hanem táppénzen vagyok elég kevés a fizum, így bevállaltam tolmácsolást, ami nem úgy jött össze, ahogy megegyeztünk, és most minden héten ki kell menjek Ausztriába. Ez elég megterhelő, pedig nem én vezetek, hanem visznek, de innen Gyuláról, kb 9 óra az út.

Babuci rengeteget mozog, apa is minden nap többször érzi. Este és éjszaka a legaktívabb, de napközben is többször bejelentkezik :D :D :D imádom, annyira megnyugtató.

Most megyek tusolni...nálunk még nincs hidegfront, ma is 31 fok van, nekem meg forr a fejem.

Szép napot, jó poci növesztést.
Lovani

Kép
lovani

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:52-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ancsa

http://www.bertini.com.au/pages/X4_Koln.php

ez az a kocsi, de persze nem feketében hanem zöldben vagy pirosban.

Valaki látott már ilyet?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Megjöttem az orvostól.... Sajnos magas lett a cukrom,ezért hétfőn meg kell ismételni, és akkor már nekem is szirupot kell inni. De lehet vinni poharat, meg citromlevet, tehát lesz lehetőség a hígításra (ez jó hír). Szóval akkor a kombináltabb vizsgálatot csinálják (többször szúrnak), és ha az sem jó, szívás!
Egyébként a szívhangja rendben van, és Ő maga is, de ultrahangozni sajnos nem tudott.
Most ennyit, jövök még!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Kata, Ancsa,
Ti kérdeztétek, mik voltak a gondol szülésnél. Előtte héten voltam először NST-n ( baba mozgásának figyelése, és hogy akkor milyen a szívhang). KOri akkor már szinte nem is mozgott, nem is volt meg a napi 10 rúgás, ami kellett volna. A szülésznő már akkor bennt fogott volna, de a doki szerint már nincs helye, azért nem mozgott. Szülés előtti NST-n a szívhang 40 körülire esett vissza rendszeresen, nem volt magzatvizem, így császár lett. Ja, meg nem is tágulam 16 óra alatt. Szóval már bajban volt a baba egy héttel születése előtt, csak nem vették figyelembe ezeket a jeleket. Íg leírva rosszul hangzik, de mindenért kárpótolva lettem a kisbabám által. Nagyon bíztam az orvosomban, nem is féltem ott, meg sem fordult a fejemben, hogy baja eshet a babának, és ez így a jó. Most visszagondolva egyáltalán nem rossz az emlék, de ezt már egyszer megtárgyaltuk, Akíra szerint sem volt rossz a csaszi.
Persze, hogy aggódok, de érzemn, hogy nem eshet baja a kicsinek odabennt, a szülésre meg ráérek gondolni majd ha ott tartunk.

Kép
Kép
dalminha

Csuri, sajnálom, hogy nem lett jó az eredményed, várom a fejleményeket a következő vizsgálatról!

Gabi, szerintem azért lehet, hogy a felső része nagyobb a pocódnak, mert a szerveket nyomja felfelé a méh, és a gyomor, ha felette van pompázatos és kényelmes kispárna is, hajlamos a kitüremkedésre. Meglátod, idővel kigömbölyödik majd!
Ha ülök, akkor nekem is megosztott még. Úgy értem, hogy a köldökömnél "benyeklik" még! Felül így keletkezik egy kisebb (alkaromnyi :P ) hurka, és csak alant gömbőcke.

Ancsa, nekem első babám lesz, és csak a fórum olvasásából derült ki számomra, hogy akik már szültek, hajlamosak nagyobb pocakot növeszteni.

Lovani, jó olvasni, hogy felgyógyultál!

Dalma, hasonló testalkatúak lehetünk, úgy emlékszem már korábban is említetted, hogy hasonlóan alakul a pocónk!!! Mikorra is vagy kiírva??? :)

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Lovani
Én is örülök hogy minden rendben.Sikerült megusznod hegek nélkül? Ahogy korábban írtam, nekem sajna maradtak utána. :?

Csuri
milyn érték számít magasnak ennél a vizsgálatnál? Sajnálom hogy ismételnetek kell.

Nati
jó ez a kocsi, sőt szuper, mennyibe kerülhet?

Reni
sajnos az sztk-ban nem tudom hogy van, de mivel a DP-hez tartozik, talán ugyanúgy,nem? Ki a dokid? Merre laksz? Írj kicsit magadról. :wink:
Zsemlyécske
szép a pocid, én is dobok 1 képet, mai.Többiek is csatlakozzatok olyan kiváncsi vagyok! :P
Kép

Kép
katica_75

Katica_75!
A laboros papír szerint 3,5- 5,5 a normál tartomány, nekem viszont 7 fölött van ez az érték. Szerintem ez extrém magas, de majd Hangolka megmondja, mert ő sokkal tájékozottabb...
Abban bízok, hogy csak diétáznom kell (bár a fagyiról igen nehezen mondanék le) és nem kell gyógyszer!!!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Csuri!
A 7 fölötti nem extrém magas csak magas, de nem vészes.Terheseknek amúgy is egy kicsit magasabb lehet, nekem 13. héten 10,7 volt, na az már magas, főleg, hogy csak a 13.hét. Ennél elég lesz a diéta remélhetőleg, de lehet, hogy az ismétlésnél már jobb lesz az eredmény:)
Császárosok
Ti használtatok a szoptatásnál szoptatós párnát? Én Márkkal csak kispárnát használtam (csak ülve tanultam meg szoptatni), de most felmerült bennem, hogy veszek szoptatós párnát, mert már előtte is hasznos, de félek, hogy a hasamra terhelődik a súly és a szoptatásnál és így is sokáig fájt a hasam..
Szé pestét.
bea
kumpibogar

Kép Kép

Jó kis játék ha valakinek van kedve hozzá!

Hozzáteszem nálunk mindenki azt mondja, rám egyáltalán nem hasonlít a gyerek, csak az apjára :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Kumpibogar!
Kösz a megnyugtató szavakat! Tényleg jó lenne, ha nem kellene semmilyen gyógyszert szednem. Emiatt amúgy is parázok, mert szinte minden nőnek a családomban van valamilyen mértékű cukorbetegsége, tehát a hajlam adott....
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Akíra!
Jobbulást neked is, meg Kyrának is!
Szerintem is Kyra inkább apja, bocsi! :)

Zsé!
Dejó, h jelentkeztél! :) Ez a cukros sztori nagyon durva, de jó, h utólag ilyen humorosan tudod felfogni. :) Gratula a vizsgákhoz!
Köszi a pocak dicséretet! Eddig azt hittem, hogy kicsi...de rá kell jönnöm, h mégsem...
Durva ez a doki, én ilyenkor mindig megmondanám a véleményemet! 2helyről kaják a pénzt, erre még bunkók is, vagy még az ember érzi rosszul magát méha egy adott szituban...hát menjenek a....Itt kinyalják a fenekedet, és alapból kedvesek, ez a dolguk! :P
Nagyon ari Bendegúz! Nekem is az indul a bakterház jutott eszembe róla, de nem mondanám, hogy azonnal...bocsi! :) Én inkább amúgy egy vörös hajú, husi, édes kis huncut kissrácot képzelek el a név mellé, nemtom miért...remélem ezzel nem okoztam semmi rosszat! :)
Szép a pocid! :)

Katinka!
Örülök, hogy minden ok veletek! Azért remélem ez a gyomorsav dolog nem lesz annyira gáz!

Eagleszem!
Vicces Bendegúz nevének története! :D Aranyos nagyon a képen! Egyébként nekem is van néha légszomjam, alapból is vannak orrproblémáim, sajna elég sokat használtam régen orrcseppet, tönkrement az orrnyálkahártyám, ferde is az orrcsontom, így sokat szenvedek vele, most meg, h a terhesség miatt belül meg is van dagadva, halál...arról meg ne is beszéljünk, h pár naja megint enyhén megfáztam, és hála nem zúgtam bele jobban, már nem is folyik, de az orrdugulás állandó, és kikééééészít! :(

Reni!
Üdv közöttünk!
Te 24 éves vagy, vagy mást jelent a neved? Én 23... :)

Terheléses cukor: Én nem értek hozzá, nálunk semmilyen sincs...asszem a vizeletből nézik minden hónapban, de ebben sem vagyok biztos. De nem irigyellek benneteket ezzel a cukros izével! :?

Ancsa!
Hogy ezek a dokik mekkora barmok, sajnálom!
Örülök, hogy ma aktív volt a baby, és jó kedved van! Az enyém meg ma tök lusti...bezzeg tegnap majdnem óránként, de két óránként tuti rugdosott ezerrel.

Irusc!
Anna nagyon édes! :)
reméelm hétfőn ok lesz a cukrod!

Harivera!
Nem értek a szívultrahanghoz, de az októberi topikban keresd meg Marekot, ő tud ajánlani dokit, és ő vágja ezt a dolgot...asszem ő is a Hajdú doktornőt ajánlja.

Nati!
Sajna nálunk nincs ilyen babakocsi, legalábbis én nem találtam.

Macsiv!
A Semi én volnék? Ha igen, akkor köszi! :)
Gratula a kiscsajhoz! Jó, h a Genesisbe mentél, én is Mártához kerültem, és legközelebbre is direkt hozzá kértem időpontot, csúcs nő! :) Szép a képetek is!

Kata!
Durva a doki, én visszaszóltam volna! Jó, h te is a Genesisbe mész! 20hetesn már nagyon jól látszódik, nekem már 19hetesen is így volt. Legközelebb 25hetesen megyek.

Lovani!
Örülök, hogy minden rendben veletek!!! Nem tudod, h mi van akkor, ha herpes fertőzést kapott a baba, vagy esetleg csak gyanús, h elkapta? Én azt hallottam, h ilyenkor mindenképp császár...de akkor mégsem? Valaki más tud erről vmt? Még mindig utálom, h ilyenekkel kell foglalkoznom, h pusztuljon el ez a herpesz. Ez a para, h mi van, ha szülésre épp megint kijön, esetleg még olyan korai stádiumban van, h észre sem veszem, és nem tudok szólni sem róla. Ááááá! Nem akarok ezért császárt! :(

Dalma!
Én emlékszem, h írtad mi történt...de tökjó, h nem élted meg rosszul! Én tuti beparáznék ilyentől...parázok is, h nehogy késő legyen majd. Igaz 34. héten mennem kell Uh-ra a vese dolgot ellenőrizni, és ha ott minden ok lesz, mert gondolom úgy egyébként is megnézik a babyt, h jól van-e, akkor talán nem kell aggódnom...de utána még mindig hátra van 6hét, amit őszintén remélek, h kb 4re lerövidít a kiscsaj. :P

Katica!
Tökjó, kis aranyos a pocid! :)

Velem semmi különös nincs, élvezem a szabit...legszivesebben már így is maradnék, de hát nem lehet. :( Ma és tegnap is voltam szoliban (5percre) és utána bámészkodni. Már tényleg lelkiismeretfordulásom van, h nem tudom megállni a vásárlást. Multkor a H&M-ből, ma meg a Primarkból is szatyorral jöttem haza. Szegény csajszinak már 3x annyi ruhája van, mint amire szüksége lenne...igaz az anyja is ebben a cipőben jár, úh annyira nem is csodálkozom. :P De mostmár tényleg le kell állnom! Ma is esküszöm csak babakocsit tologatni mentem el az Oxford Streetre, mert egyszerűen nem tudunk dönteni a 2 között...megint tologattam nézegettem őket évekig, de nem jutottam előrébb. :?

Na megyek is, vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:54-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Jó régen írtam, de szoktam olvasgatni!

Zsé!
Jóó volt a sztori!! :) Bár átélni nem volt kellemes....eddig is rettegtem ettől a vizsgálattól, de most......... :roll: Nem tudom, ez hogy van, de egyik helyen elég a zsemle, tej, másik helyen a glükóz lötty kell!
Amúgy itt csak a 25-26. hét környékén végzik (még van egy kis időm), és ott adnak cukrot, nem nekünk kell venni, és citromot én is viszek. Előzőeknél is így volt, elviselhetőbb volt valamennyire.....
Az első babánál nekem is felment 7,5-re, és diétázni kellett....2.-nál minden oké volt.......
Már neked is szép nagy a pocid!!

Ancsa!
Engem is kiakaszt a védőnő, mikor sopánkodik, hogy úristen, mekkora has..........Ha ilyen, akkor ilyen! De ne szörnyülködjön! Én magamnak nem látom olyan irtó nagynak!
Gondolom, hogy megrémülhettél az első szülésnél! Még jó, hogy nem történt nagy baj!!
Nálam is van olyan, (igaz, nem a fenekem körül :lol: ) hogy gondolom, befelé rugdos, és az egész hasam rázkódik. Máskor meg csak úgy simogat!! Az nagyon jó!

D.

Kép

Kép
ditta76

Jó reggelt!

Nos a babakocsi. Váz az ülőrésszel (újszülött kortól használható) és a3 az 1-ben lábzsákkal, esővédővel, bevásárló kosárral 100 e. Szerintem nem sok érte, mert nagyon praktikus, stabil és könnyű összecsukni, ráadásul picire lehet csukni.

Katica
Milyen szépen gömbölyödsz! Furcsa, hogy valakinek ilyenkor (mint nekem is) nagy hasa van, valakinek meg picike.

Sensi
Milyen 2 kocsi között vacillálsz? Teszel fel képet róluk?

Ancsa
Köszi a segítséget neked is.

tegnap voltam védőnőnél és csak fél kilót híztam, vagyis a baba növekedett. Vérnyomásom meg egyre csökken. Csak a vizesedés miatt aggódik egy kicsit, hogy ennyire korán jelentkezik. Na de ki ne dagadna ebben a melegben?

Kép
Kép
nati80

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:56-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

[quote="katica_75"]Lovani

Szia Katica!

Igen szerintem a dél-pestihez tartozik.Bár engem vérvételre mindig az SZTK-ba küldenek.Ezért lehet,hogy ez a vizsgálat is ott lessz.Majd a dokim meg mondja :) Én az SZTK-ban a Tolnay Lajoshoz járok.Itt lakom a Vécsey lakótelepen a kórháztól nem messze így novemberben csak bekell majd sétálnom,ha itt lessz az idő :D Persze,ha betudok sétálni majd :D És te merre laksz?És ki a dokid?Meg próbálok feltenni egy pocis képet remélem sikerűl. :) Egy régebbi kép,de majd teszek fel frisset :) Kép Poci De nem sokkal lett nagyobb :)

További szép napot kívánok!

Kép
Kép
reni_24

[quote="sensimilla"]
Szia!

Köszönöm szépen :D Igen 24éves vagyok.Látom itt sokan jártak közületek a Genesisbe.Én Júli.8-án megyek :) És örülök neki,hogy oda megyek,mert látom ti is csak jókat írtok róla ami kicsit meg nyugtat.A másik hölgy is jó?Vagy csak a Márta?Én sajna nem tudom kihez kerülök.De minden esetre pozitívan állok a dologhoz :D És tényleg úgy van,hogy ha a babó alszik akkor megpróbálják felébreszteni?Mert félek,nehogy a babóm alukáljon éppen és akkor kidobott pénz lessz.Mennyibe is kerűl a vizsgálat?Mert én a neten néztem meg és ott az van írva,hogy 12ezer.Amikor meg időpontot kértem elfelejtettem megkérdezni :oops:

Válaszodat előre is köszönöm!

További szép napot!

Kép
Kép
reni_24

Borotválás:
Hát kész tortúra már. Elől csak tükörből megy, de nehezen. Alul pedig eddig sem láttam semmit, így érzésre csináltam. Csak most "rövidebb" lett a kezem. Kb 20-30 perc míg megcsinálom. És még hol van a pocaknövekedés vége! Szerintem ha leszek elég bátor és nem leszek ennyire szégyenlős, akkor páromat fogom megkérni rá. Ő mondta hogy segít, de .... Na inkább nem is mondom, gondolom értitek miért nem szeretném.

Reni
Neked is szépem kerekedik a pocid.

Kép
Kép
nati80

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 16:57-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Na, csajok a borotválás! :D
Nekem már akkora dzsungelem volt, hogy muszály volt már megcsinálni.Én a férjem philipshave villanyborotvájával csináltam, és szupi jó! :)
Vendég

Sziasztok!
Csuri
Gyógyszert nem írnak fel kismamáknak csak diéta és inzulin van.

Borotválás:
Én veetezek, mert a borotvától kipattogok, gyantáztatni meg most nem akarok. Veetezést terhesség alatt a férjem csinálja mert én nem látom saját magam+nagyon kétbalkezes vagyok, de csak akkor ha dokihoz megyek, amúgy nem csinálok semmit:(

Hasméret:
Nekem is nagy, a védőnő állandóan mondja, hogy milyen nagy.
kumpibogar

Melus
Adtál egy jó ötletet! Páromnak is van 3 körkéses borotvája, lehet a könnyen elérhető részeket azzal fogom csinálni, de persze lefertőtlenítem előtte és utána is, hogy senkinek ne legyen kipattogva utána a bőre.
Te valamivel tisztítod?

Kumplibogar
Én is egyre ritkábban borotválkozok, mert nincs hozzá már türelmem.
gyantáztatni én sem akarok, krémet meg elvileg nem lehet használni, mert valami vegyi folyamat zajlik le és nem tudni milyen hatással van a babára.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati!
A Bugaboo Bee és a Mamas and Papas Luna között vacillálunk. Az utóbbi nálatok nincs otthon. Mindjárt teszek fel róla képet. A Bugaboo 330font + 50font hozzá a "babynest", ami tulajdonképpen egy múmiahálózsák szerű vm, fejvédővel belüll, és vízszintes állapotban a pici baba abban tud feküdni...gondolom később is jó már ülve is. A Luna pedig 135font + 60font a mózes hozzá, és 15+10font hozzá a színes mintás párna fejvédővel. Tehát árban a különbség 160font, ami elég sok. A Bugaboo előnye, hogy rugós, és nagyon kis pici, kompakt, de a gyerek rendesen elfér benne, és a méretemhez is illik, akerekei is egy kicsit jobbak. A Luna is nagyon-nagyon jó kocsi, iszonyat könnyű tolni, a színei nagyon tetszenek, és az is masszív, jó kocsi...de sajnos nem rugós, ami egyébként nem akkora hatalmas gond, de azért érződik egy kicsit, h olcsóbb kategória, attól függetlenül, h tényleg szuper kocsi. Szal most légy okos domokos. :?

Reni!
Nagyon ari a pocid! Sztem az enyém is kb pont ilyen ruhában...anélkül kicsit kisebbnek látszik. :) Én a Mártinál voltam, de amikor mondta, h lehet őt külön kérni, akkor mondta, h a másik csajszi is nagyon aranyos, meg jó...úh ne aggódj, mind1 kihez kerülsz, tuti elégedett leszel. :) Én 20-án megyek, vasárna 5re. Egy hete telefonáltunk, anyukám beszélt a Mártival, és totál emlékezett rám, meg a kiscsajra...azt mondta, h hétvégén már csak délelőtt vannak, de megpróbál tenni vmt, hívjuk egy hét múlva. Most hívták megint nem rég, és mehetünk 5re, direkt visszajön majd miattam Szentendréről. Tök jófej!!! Én sajna máskor nem tudnék menni, mert 3kor száll le a gépünk, aznap este már menni kell haza Makóra, és kedden már utazunk Százhalombattára reggae campre...úh nagyon sűrű a program. :? De ennek most örülök! 2hét és megyűűűűnk! :) remélem megint úgy fog pózolni a kiscsaj, mint 19hetesen, nagyon jól el lehetett kapni. Egyébként igen, felébresztik, ha alszik. Nem durván, csak eleve egyből egy csokival kezdesz, ki vannak téve egy tálkában...de ha még mindig szunyókál, akkor ihatsz még vm meleget, vagy kimehetsz sétálni...sazl tényleg mindent megtesznek, h jó legyen. Ja és én úgy tudom, h 10.500ft az alap 30perces vizsgálat, dvd és egy kép, és 1500 plusszban a cd, ha külön álló képeket is szeretnél kiírva. Így valóban 12e ft. De az is lehet, h azóta emeltek, nemtom.

Védőnő: te jó ég csajok, hogy ezek mekkora egy szerencsétlen banda! Mondjuk nem csodálom, nem egy nagy cucc elvégezni egy védőnő szakot, tőlünk is a gimiből olyanok mentek védőnőnek, akik nem egy lángész egyedek egyébként. Persze nem mondom, vannak kivételek, mint mindenhol...de ők kb kincset érnek, ahogy elnézem. Örülök, h nekem nem kell ilyenekkel bajlódnom. Igaz doki sincs, csak a midwife, és kész...

Borotválás: én sem viszem túlzásba, mert a legutóbbi pár alkalommal sem volt túl kényelmes...szerencsére nekem nem is kell látnom, nincs fazon, érzésből dúrom az egészet, aztán kész. :D Bár engem már idegesít, ha elhanyagolom, saját magam miatt is...úh azért 1v2 hetente megcsinálom még most is, de korábban max 1 hetet vártam vele... :? Mindezek ellenére sztem nekem is segítségre lesz szükségem pár hét múlva. :? Nemtom bevállalja-e daddy, korábban már mondtam neki, h számítson majd rá, de elpoénkodtuk, úh nemtom mi lesz.

Akkor a képek...

Luna:
[/img] Kép Kép Kép

Bugaboo: (a kosár nélkül elég furán néz ki, azért raktam fel a rózsaszínt is, amúgy az a szín kizárva)
Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi

A Bogaboo olyan mintha egy bevásárlókocsi lenne, ami a kerekeit illeti. Bocsi. Mindkettőnek kicsi kerekei vannak, de nekem a Luna szimpibb a mózes miatt. A B.-nek nagyon szimpi a kupolája, nagyon designos. A kosara is nagyobb. A Luna ülése szembefordítható?
Szerintem akkor számít, hogy kicsi legyen a kocsi, ha sokat lesz hurcolászva kocsiban, mert akkor picire kell összecsukni. A rugózás pedig inkább itthon számít, mert hát itt nem valami jók a városi terepviszonyok. Tele vagyunk kátyúkkal.
Én a Lunára szavaznék így, hogy nem tologattam. Lehet nem éri meg a különbséget a drágább.
nagyon tetszik a zöld szinű.

Kép
Kép
nati80

Ja és a lábtartója is jobb a Lunának szerintem.

Kép
Kép
nati80

Nati!
Igen, a Bugaboo nem egy átlagos kinézetű kocsi, én kb azt mondtam rá, hogy kicsit lego-s kinézetű...de élőben, és a kosáral együtt tényleg jobb a hatás. És végülis bejön, nekem épp a hagyományosak nem tetszenek... Anyukám is a mózes miatt szereti a Luna-t...de nekünk végülis ez annyira nem szempont, főleg, h repülőn ez pl. csak hátrány. A Luna sajna nem szembefordítható, bár nálam ez sem nagyon szempont, Aidan pl egy idő után nyöszögött, majd sírt a kocsiban, mikor kisebb volt, mert unalmas volt mindig engem nézni, aztán megfordítottam, és tökre élvezte, egy nyikk sem volt 1-1,5óráig. Ha a mózes benne van, akkor viszont szemben van a baby veled. A rugó végülis nem létszükséglet, de azért itt sem tökéletesek a járdák, sőt itt rengeteg az összeeresztás, táblázás a divat...meg a parkozás, amit mi is nagyon szeretünk, szal ott is jobb lenne a rugós. Úh tényleg nemtom mi lesz. Júl 30-án együtt jövünk vissza az egész családdal, itt nyaralnak egy hetet, és akkor fogunk elmenni a végső tesztre, döntünk, és rendelünk... :) A méret nekem csak azért fontos, mert kicsi vagyok, és a kisebb valahogy jobban megy hozzám, tolni is jobb. Bár a Luna sem nagy, de nagyobb. A Bugaboo meg különösen kicsi, meglepődik az ember...olyan kis ari. :) Ja és a Luna lábtartója állítható vízszintesre, vagy függőlegesre.
A Bugaboo-t egyébként ti is megnézhetitek, Brendonban tuti van, lehet máshol is nagyobb boltokban.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi
Most néztem a brendon honlapján, tényleg lehet kapni itt is. Jókat ír róla. De ha alszik a babó nagyobb korában, akkor nem lesz rossz neki, hogy lóg a lába? De végülis mindkét kocsi nagyon jó, így elhiszem hogy nehéz lesz dönteni. Látod nekünk is nagyon nehéz. De most főleg az a gond, hogy a bejárati ajtónk 64cm-es és a kocsik amiket néztünk 66-68 cm szélesek. Igaz kétszárnyú ajtónk van, így max majd kinyitjuk mindkettőt ha ki-be akarunk menni.
Nálunk most a Bertini x4-es és az ABC rodeo tetszik. Nekem a Bertini a legjobb, de ha sajna nem tudom behozni a lakásba, akkor lehet mégis a 3 kerekű lesz a végső.

Kép
Kép
nati80

Nati!
Ez a pont jogos, h mi van ha nagyobb korában alszik...na még van egy kis idő rágódni.
Nekem tetszenek azok, amiket mutattál, mondjuk ha ilyen nehézkes a bejutás, akkor elgondolkodtató a dolog...

Akkor itt vannak a képek a bűnözéseimről. :P

Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

sensimilla
édesek a rucik :lol: :lol: :lol: ez nagyon jó bünözés volt :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sensi
A Hello Kittys cuccokat hol vetted? Mennyi volt a naci, felső, sapi? Mekkora a mérete?

Mivel én már 3 gyerkőcöt tologattam különböző kocsiban sokat, így tudom miket várok el egy kocsitól. De nehéz megtalálni a tökéleteset, főleg egy ilyen keskeny ajtóval. na de lehet inkább beválallom a 2 szárny nyitogatását, mint vegyek egy olyan kocsit aminek olyan keskeny az ülőfelülete, hogy a téli ruhában nem fér el kényelmesen a baba jövőre.

Azért még szerencsére van időnk kiválasztani a kocsikat.

Kép
Kép
nati80

Ancsa!
Köszi! :D

Nati!
Hello Kitty-t H&M-ben vettem...otthon is kéne, hogy legyen. Volt rengeteg minden, de én csak szolidan módjával, mert annyira azért nem vagyok oda érte. Ez akciós volt mind, naci 2font, felső 3font,sapi 2font. (x318ft) Egyébként a nem akciós ruhák, nadrágok, szoknyák 7font mind. A méret az összes H&M-es cuccnak 6-9hó-s.

Én is lassan 2éve babakocsit tolok (3különbözőt), úh én is vágom már, h mit kell tudnia a kocsinak, és mi az ami előny/hátrány...enélkül sztem csuklóból megvenném a Luna-t...de a bugaboon érződik azért az árkülönbség.

Egyébként ajánlom még nektek a Silver Cross 3D-t, nemtom otthon van-e. Ez egy darabos kocsi, de mózes és sportrész között lehet állítani. Mózes funkcióban asszem külön van is benne ilyen izé (merev szivacsbetét szerűség), amitől tényleg totál mózes hatása van. És itt 250-300font között van, attól függően, h van-e rá akció...most van sok helyen.
Itt egy link.

http://www.baby-pages.co.uk/acatalog/Si ... _Pram.html

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Katica, aranyos a Te pocakod is! Jó, hogy vannak fent képek, tök jó lesz visszanézni, hogy ki hogy s mint változik... plána az utolsó hónapból visszatekintve :)

Sensi, hát a te Bendegúz képed egy igazi kis ördög :twisted: :lol:
A Mi névválasztásunkról:
A döntés hátterében az áll egyrészt, hogy engem, mikor Édesanyám pocakjában szunnyadoztam még, a nővérek kisfiúnak vártak, és előre elkereszteltek Bendegúznak (Anyum várandós kiskönyvének hátuljára rá is írták), másrészt, hogy szerettünk volna kedves, mégis határozott csengésű nevet választani.
A Bendegúz, mint név szerintünk magában hordozza a csalafintaságot, huncutságot, egyúttal a talpraesettséget, erőt és dinamikát. Eszébe juthat az embernek róla az Indul a bakterház c. film Regős Bendegúza, de éppúgy az a történelmi háttér is, amit Kölcsey a Himnuszba is belefoglal.
Szerelmemmel mindketten optimista, jókedélyű, humort szerető emberek vagyunk, és eddigi életünkre visszatekintve azt gondolom, elmondható, hogy „jéghátán is megélő” típusok. Ha Bendegúz is örökli mindezt – ami rajtunk áll, és tőlünk telik, azt megtesszük ennek érdekében – ő is szeretni fogja majd a nevét.
Eagleszem, a pici fiadra a kép alapján szintén illik a neve :)

Egyébként szüleim és saját korosztályunkat tekintve nem jellemző ez a név. A netet böngészve azonban látható, hogy kb. 2000-től többen is keresztelik Bendegúzra gyerkőcüket.
Ebből arra próbálunk következtetni, hogy az ő korosztályában várhatóan nem lesz se szokatlan, se ciki, se komolytalan, se meglepő vagy éppen durva hangzású.
A nevet mi adjuk Neki, viszont Ő viseli majd egy életen keresztül, így persze, hogy van a választásban felelősségünk. És úgy érzem, hogy ez a név már most illik rá, ha a mozgékonyságát, "táncos lábát" nézzük. :)
Persze, az emberbe bele lehet beszélni, hogy mi illik és mi nem illik, mi szép csengésű, és mi nem az, illetve, hogy mi fog tetszeni a gyerkőcnek majd ha felnő és mi nem... Olyan név szinte alig van, amibe ne lehetne belekötni.
Bízom benne, hogy a család negatív véleményű tagjai elfogadják a döntésünket, és nem pont ők fogják majd szekírozni a nevével, akár csak olyan megjegyzésekkel is, hogy "No, Anyádék aztán jól elneveztek...", vagy tudomisén "Bendegúz a gézengúz" és a többi zagyvaságok.
Utána néztem: „A névanalízis szerint a Bendegúz keresztnév gyakorlatias gondolkozásmód kialakulásában játszhat közre, és mint ilyen, a név viselője tehetséges mindenféle dologban, amihez technikai érzék szükséges. Csak türelemből nem jutott neki elég ahhoz, hogy tanuljon, és kiteljesítse nagyszerű adottságait. Miközben állandóságra és rendre vágyik maga körül, ő maga sokszor szétszórt, munkáját ennek ellenére nagyon jól végzi.
Névnapjukat a Bendegúzok május 7-én vagy október 10-én ünnepelik.”

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sensi, tüneményesek a kis rucik, és az a Maciiii!!!, hát édes bűn, de ha megteheted és jól esik, miért is ne kényeztesd már előre a Kicsidet és persze önmagad ;)

Gondoltam Rád, amikor meghallottam, hogy Battán lesz raggea tábor. Tök jó, hogy haza tudsz jönni rá! (Szhb-n nőttem fel, jártam suliba és járok még a rendelőbe is, illetve oda kötnek a barátok, rokonok :) .) Mi jövőhéten hepajkodunk kicsit, leugrunk a Balatonsound-ra Massive Attack koncertre, már hónapok óta dörzsizzük rá a kis kezeinket, nagyon várjuk!
Érezzétek jól magatokat, és várom majd az élménybeszámolót!
:)

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sensi
Köszi a tippet, majd ha járok pesten bemegyek a HM-be. Nem rossz a kocsi amit feltettél, de nálunk még ilyet nem igazán láttam.
Szerintem bármelyik kocsit is választod, jó kocsid lesz szerintem. Az a legjobb, ha az ember nem dönt elhamarkodottan és van tapasztalata sok kocsival kapcsolatban.

Zsemlye
Totál igazad van a névválasztásban. Én is utálom mikor valaki a választott nevünket f...zza. Én tuti le fogom azokat állítani, még ha ciki is lesz nekik.

Kép
Kép
nati80

[quote="sensimilla"]S írta:sensimillaziasztok!

Nati!
A Bugaboo Bee és a Mamas and Papas Luna között vacillálunk. Az utóbbi nálatok nincs otthon. Mindjárt teszek fel róla képet. A Bugaboo 330font + 50font hozzá a "babynest", ami tulajdonképpen egy múmiahálózsák szerű vm, fejvédővel belüll, és vízszintes állapotban a pici baba abban tud feküdni...gondolom később is jó már ülve is. A Luna pedig 135font + 60font a mózes hozzá, és 15+10font hozzá a színes mintás párna fejvédővel. Tehát árban a különbség 160font, ami elég sok. A Bugaboo előnye, hogy rugós, és nagyon kis pici, kompakt, de a gyerek rendesen elfér benne, és a méretemhez is illik, akerekei is egy kicsit jobbak. A Luna is nagyon-nagyon jó kocsi, iszonyat könnyű tolni, a színei nagyon tetszenek, és az is masszív, jó kocsi...de sajnos nem rugós, ami egyébként nem akkora hatalmas gond, de azért érződik egy kicsit, h olcsóbb kategória, attól függetlenül, h tényleg szuper kocsi. Szal most légy okos domokos. :?

Reni!
Nagyon ari a pocid! Sztem az enyém is kb pont ilyen ruhában...anélkül kicsit kisebbnek látszik. :) Én a Mártinál voltam, de amikor mondta, h lehet őt külön kérni, akkor mondta, h a másik csajszi is nagyon aranyos, meg jó...úh ne aggódj, mind1 kihez kerülsz, tuti elégedett leszel. :) Én 20-án megyek, vasárna 5re. Egy hete telefonáltunk, anyukám beszélt a Mártival, és totál emlékezett rám, meg a kiscsajra...azt mondta, h hétvégén már csak délelőtt vannak, de megpróbál tenni vmt, hívjuk egy hét múlva. Most hívták megint nem rég, és mehetünk 5re, direkt visszajön majd miattam Szentendréről. Tök jófej!!! Én sajna máskor nem tudnék menni, mert 3kor száll le a gépünk, aznap este már menni kell haza Makóra, és kedden már utazunk Százhalombattára reggae campre...úh nagyon sűrű a program. :? De ennek most örülök! 2hét és megyűűűűnk! :) remélem megint úgy fog pózolni a kiscsaj, mint 19hetesen, nagyon jól el lehetett kapni. Egyébként igen, felébresztik, ha alszik. Nem durván, csak eleve egyből egy csokival kezdesz, ki vannak téve egy tálkában...de ha még mindig szunyókál, akkor ihatsz még vm meleget, vagy kimehetsz sétálni...sazl tényleg mindent megtesznek, h jó legyen. Ja és én úgy tudom, h 10.500ft az alap 30perces vizsgálat, dvd és egy kép, és 1500 plusszban a cd, ha külön álló képeket is szeretnél kiírva. Így valóban 12e ft. De az is lehet, h azóta emeltek, nemtom.

Védőnő: te jó ég csajok, hogy ezek mekkora egy szerencsétlen banda! Mondjuk nem csodálom, nem egy nagy cucc elvégezni egy védőnő szakot, tőlünk is a gimiből olyanok mentek védőnőnek, akik nem egy lángész egyedek egyébként. Persze nem mondom, vannak kivételek, mint mindenhol...de ők kb kincset érnek, ahogy elnézem. Örülök, h nekem nem kell ilyenekkel bajlódnom. Igaz doki sincs, csak a midwife, és kész...

Borotválás: én sem viszem túlzásba, mert a legutóbbi pár alkalommal sem volt túl kényelmes...szerencsére nekem nem is kell látnom, nincs fazon, érzésből dúrom az egészet, aztán kész. :D Bár engem már idegesít, ha elhanyagolom, saját magam miatt is...úh azért 1v2 hetente megcsinálom még most is, de korábban max 1 hetet vártam vele... :? Mindezek ellenére sztem nekem is segítségre lesz szükségem pár hét múlva. :? Nemtom bevállalja-e daddy, korábban már mondtam neki, h számítson majd rá, de elpoénkodtuk, úh nemtom mi lesz.

Akkor a képek...

Luna:
[/img] Kép Kép Kép

Bugaboo: (a kosár nélkül elég furán néz ki, azért raktam fel a rózsaszínt is, amúgy az a szín kizárva)
Kép Kép Kép Kép

Sziasztok!

Sensi:Nagyon szépen köszönöm :D Ruha nélkül az én pocim is kissebbnek látszik :) Tényleg jó fej,hogy miattad vissza jön :) Hova utaztok?Mentek nyaralni? :) Tényleg sűrű a program,de legalább nem unatkozol :D Mostmár tényleg nagyon várom,hogy mehessek kedden :D Meg nyugtattál.Nagyon szépen köszönöm a választ.

A borotválással kapcsolatban:Én is eléggé szenvedek,mert a pocim miatt én se nagyon tudom már leszedni,de a párom ha megkérem segít :) És mostmár egyre sűrűbben kell segítenie mert egyre csak nő :D Néha úgy gondolom még nem kéne ekkorának lennie,de végül is a lényeg,hogy a babónak elég helye legyen.Most ő a fontos.

Én a védőnőhöz még else jutottam,mert elnéztem a héten az időpontot.Anyu mondta is,hogy elég lazán veszem ezt a dolgot :D :oops: De majd jövőhéten.De tényleg nem sok mindenhez értenek ezzel egyetértek.

További szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Reni
Még egyáltalán nem voltál védőnőnél? Mert ha jól tudom az első 12 hétben meg kell lenni az első talinak, mert nem kapja meg a kismami a tgyást? vagy az egyszeri juttatást? nem is tudom pontosan.
Az én védőnőm nagyon rendes és tapasztalt is. majdnem 4 hetente járok hozzá, így nem csak a kötelező 4 alkalom lesz meg, hanem legalább 6-7.

Kép
Kép
nati80

Köszi a pocidícséreteket, asszem azért nem olyan nagy nekem mert széles a csípőm és magas is vagyok. Gondolom akinek nem tud széltében elférni a baby annak nő inkább előre...?

Csuri
akkor az sztem. sem extrém magas. Pont hallottam h. a folyosón a dokim javasolta, az egyik cukros maminak ,-aki szegény panaszkodott hogy mindíg éhes, és enne, de már 3kg fogyott- hogy fagyit esetleg ehet, mert az nem emeli meg a cukorszintet hirtelen. :wink: Így arról nem kell lemondanod. :D

Nati
gratulálok az ügyes súlytartásodhoz! Nem lesz itt baj meglátod. :P

Sensi
látom te is nagy költőmadár vagy! :lol: Édik a cuccok 1ébként, nekem is a Luna tetszik jobban.
Én most egy legyel noname babakocsit néztegetek..Jól néz ki viszonylag olcsó,de a 2 év garancia eléggé meggyőző, és a vélemények is +ak.

Zsemlyécske
totál igazatok van a névválasztással kapcs! Tényleg benne van ebben a névben minden amit leírtál! :D

Reni
csinos poci! És majdnem szomszédok vagyunk!! :lol: :lol: Tologathatunk majd 1ütt. :D Ismerem a dokid én is jártam hozzá, rendes orvos. Abban amit Nati írt viszont tényleg van valami, bár én sem tudom hogy van pontosan. :idea: :?:

Kép
katica_75

katica

Nem tennél fel képet a kocsiról?

Kép
Kép
nati80

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... nas_666724
Nati ez az. A hugomnak is ebből a márkából van a mélykocsija és imádja.Hegyen völgyön, földúton tologatja meredek terepen és meg sem kottyan neki.

Kép
katica_75

Kép
katica_75

[quote="nati80"]Reni
Még egyáltalán nem voltál védőnőnél?

Szia!

De voltam már védőnőnél még amikor kiderűlt,hogy terhes vagyok már 8 hetesen meg kaptam a kiskönyvemet :) Csak mondta a védőnő,hogy ha meg van az AFP és az ultrahang lelet akkor menjek és így most kb. amióta meg kaptam a leleteket olyan 2 hete nem mentem hozzá,mert elnéztem az időpontot :oops: Remélem ezért nem fog szólni majd.

Kép
Kép
reni_24

[quote="katica_75"]K írta:katica_75öszi a pocidícséreteket, asszem azért nem olyan nagy nekem mert széles a csípőm és magas is vagyok. Gondolom akinek nem tud széltében elférni a baby annak nő inkább előre...?

Reni
csinos poci! És majdnem szomszédok vagyunk!! :lol: :lol: Tologathatunk majd 1ütt. :D Ismerem a dokid én is jártam hozzá, rendes orvos. Abban amit Nati írt viszont tényleg van valami, bár én sem tudom hogy van pontosan. :idea: :?:

Szia!
Én sem vagyok jártas abban,hogy kinek miért nő a pocija nagyra,de én például kb.170 magas vagyok és azért elég széles a csípőm és mégis elég nagy a pocim már most :oops: De szerintem a poci nagysága inkább alkat függő.

Nagyon szépen köszönöm a te pocid is aranyos :) Merre laksz?Azt nem tagadom,hogy rendes doki,de azért már gondoltam rá,hogy lecserélem,mert volt egy olyan eset,hogy írt fel nekem gyógyszert feleslegesen,mert nem volt hólyag fertőzésem és arra írta.A gyógyszerész csajnak elmondtam,hogy terhes vagyok és erre ő felháborodva mondta,hogy dehát ezt terhesek nem szedhetik,mert egér kisérletek alapján kiderűlt,hogy a babánál olyat okozhat,hogy nem fejlődik ki a porc nála.Ekkor kezdtem benne kicsit kételkedni.Meg hát még évekkel ezelőtt miatta kerűltem kórházba a cisztámmal,mert fél vállról vette.És ő volt aki 18 évesen elkeserített azzal,hogy csak műtéttel lehet majd csak gyerekem.Ami persze hál istennek nem lett igaz :D De azért mentem mégis hozzá,mert reménykedtem,hogy talán ha babáról van szó akkor lelkiismeretesebb.De másik orvost nem nagyon tudok aki jó lenne.Mert azért ajánlottak dokikat csak azok mind magán és hát őszintén megmondom,hogy arra nem igazán lenne :cry: :oops: Így valószínű,hogy mégis maradok nála.De szülni nem nála fogok,hanem aki épp bent lessz.És te hol fogsz szűlni?Én a Jahn Ferencbe.

Szép napot!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Sensi :)
Úgyis neked kell választanod, de tudod, én a Lunát választanám! Mint ahogy korábban megjegyeztem, a másik nekem eléggé ufós..... :roll:

Ancsa :)
A borotválás nálam is kezd körülményessé válni...De a párom édes örömest segít, ha szólok! :wink: :wink:

Katica :)
Nagyon köszi ezt a babakocsis tippet! Ezt még nem is fedeztem fel! És tetszik!! Kinézetben, és árban is!

Nati :)
Névválasztás.........hát én is kiakadok, ha látom a meglepett fejeket......És kérdezik hogy de miért Ágoston?? Hát mert CSAK! JA, és olyat is mondtak, hogy majd hogy fogjátok becézni?? Ágika?? :evil: :evil:
Úgyhogy lesz...va ki mit mond!!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Katica
Nem rossz ez a kocsi, sőt! Nem volt ismerős a márka, de totál koppintása szerintem néhány kocsinak. Persze azok jóval drágábbak. Azt nem tudod véletlenül milyen széles? Mert -lehet már olvastad- nekünk keskeny 64cm-es a bejárati ajtónk. Bár egyre inkább azon vagyok, hogy inkább minden ki-be járásnál kinyitom mindkét szárnyát és akkor nem kell figyelni, hogy mekkora a kocsi.
Nekem azért nem rossz, ha széles egy kocsi, mert stabilabb, nehezem borítja majd fel Fanni, ha pl feláll benne. Illetve sokszor az ülőrész is szélesebb, így téli ruhában is kényelmesen elfér benne a gyerkőc.

Ditta
na ezt én is nagyon utálom!!!! Mikor kérdezik tőlünk hogy megvan már a neve? Mondom igen: Fanni. Erre néznek meglepetten és mondják a páromnak, hogy látom neked nem tetszik annyira. Mire Ő, hogy ezt a nevet ő gondolta ki. Na erre néznek igazán! Na de kérdem én, mi a baj a Fannival? Nem Oráliának vagy Szamantának, Izaurának fogjuk hívni, totál "emberi" nevet kap a lány!
Mi meg pont úgy néztünk neveket, hogy ne lehessen idiótán becézgetni. Lehet pont ezért választottátok ti is az Ágostont? Mi baj van azzal, ha nincs 500 féle becézett változata?

Kép
Kép
nati80

Kép [/img]
Vendég

Ime, a pocifotóm :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: