A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni

Szép estét! :lol:

Ma voltunk dokinál és minden rendben. Akkorákat rúgott,hogy még a doki is meglepödött! :D És ezek még a kicsi rúgásai voltak! :lol:
Képzeljétek nyertem a Kismamabörzén,ma jött a levél,hogy 13.000 helyett 8000-ért vehetem igénybe a 4D-s Uh-t jan. 31ig. Január első hetében fogunk menni,mert a 28.hét után tervezük,de a páromnak az egész december nagyon melos,és így marad a január eleje. Már nagyon várjuk! :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Luisa
Ez szörnyű, inzulinnal kell magad szúrnod? Neked is 8.2 volt a cukorszinted, ha jól emlékszem vagy nem? :cry:

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok Lanyok!
KORKERDES:
Tekintve, hogy jovo honapban mar szulni fogok, szeretnem atadni valakinek a tablazat kezeleset (mar persze ha van ra igeny). Nem hiszem, hogy lenne idom megfeleloen karbantartani miutan megszuletik a babam es abban a pillanatban amugy is "kinovom" a topikot... Ha van valaki aki szeretne csinalni, annak szivesen atkuldom az adatokat, es folytathatja ezt, vagy csinalhat egy teljesen uj tablat is. Szoval kinek lenne kedve hozza?

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Őzi drága! Én nagyon szivesen átveszem, ha akarod!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!

Luisa! "Csak" ellenőrzöd a cukrod,vagy inzulinozol is?Nagyon sajnálom, de ha meglesz a baba,biztos meggyógyulsz!Fel a fejjel!

Mi holnap reggel megyünk UH-ra,már olyan régen láttuk Babocskát,alig várom!

Őzi!Én is szívesen kezelem a táblát,szerintem van rá igény!Az időmből kitelik!

Kép
babzsák

Sziasztok!

Most irok ide eloszor, tetszik a topikotok hangulata :!:
Eddig a lakohely szerintit latogattam, de ott szinte nincs is varandos kismama, csak 1 vagy ketto.

En 28 eves vagyok, mire aprilis vegen kicsiny gyermekunk megszuletik, mar 29. Meg nem tudjuk, merre billentjuk majd a nemek aranyat, majd december kozepen derul ki, talan, remelem!!!
Altalaban a munkahelyemrol potyazok neten, majd jovok, ha tudok, remelem naponta 1x. Marciusig szertnek dolgozni, remelem tudok is majd.

Udv mindenkinek, most kicsit beleolvasok a par nappal ezelotti elozmenyeitekbe, hogy kepben legyek.

Szep napot!!!

Kép
Kép
-macsek-

Szia Macsek!
Üdv közöttünk! Gyere gyakran(potyázz sokat!!!),és remélem fogsz tudni dolgozni,ameddig szeretnél!

Kép
babzsák

Na hello ujra!

Babzsák:Koszi a gyors udvozlest :)

Visszalapoztam 2 oldalt, olvasgattam is, de bevallom, inkabb a kepeken legeltettem a szemeimet. Gyonyoruek!!! Minden baba olyan szep! Ugy varom mar en i s a 3d-4d kepeinket!!! De penz csak 1-szer lesz ilyenre (alapbol nem nyomtatnak nekem semmit), es ha jol veszem ki a szavaitokbol, erdemesebb azt kicsit kesobb, 25 het utan. De jelzem, mar nagyon turelmetlenek vagyunk. Foleg a parom, aki nem szokta meg, hogy nem o iranyitja a dolgokat. Meghogy o mar 3 honapja nem tudja, fia vagy lanya lesz?! - aranyos :)

Meg 1,5 het, mire meglesz az AFP-m, egyelore nem izgulok ezen, majd elotte nap. Most uncsi hetek jonnek, meg kb 3 het az UH-ig. Addig novesztem a hasam. Azt hittem, a 17. hetre azert tobb lesz rajtam, mint +1 kg, es jobban fog latszani a pocak is. Sebaj, Babszem jol van, jok a meretei, nuchaja is, ez a lenyeg.

Na, sziasztok, jo 7veget, ha mar nem irnek.

Kép
Kép
-macsek-

Lehetne a pestiekhez egy gyors kerdesem?

Olvastam, hogy jo a Baby outlet, e hogy a Soroksari uton van. En nem vagyok kepben Pesten, de azt tudom, hogy ha Pestre megyunk Szegedrol, akkor pont a Soroksarira jukadunk ki. Tudnatok abban segiteni, hogy ez melyik reszen van, honnan lehet megkozeliteni, vagy konnyen megismerni?

Koszi elore is!!!

Sziasztok

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:

Én már a terhesség legelejétől szedem az Elevitet. Az elején még minden nap, de mostmár 1 hete csak 2-3 naponta 1 tablettát.
Valamint szedem a Magne B6-ot. Szintén az elején napi 1 tablettát, de már napi 3 tablettát szedek.
Nem tudom, ki hogy volt vele, de én most olvastam a krónikus magnézium hiányról, menniyt kellene ebből a magnéziumból szedni?

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

SZIA ANCSA 800418,SZIA MINMDENKI. AZ ELEVITET ÉN IS SZEDEM,DE CSAK 16 HETES KORIG AJÁNLOTT,UTÁNA ÁLLITÓLAG TÚL NAGY LESZ TÖLE A BABA.SZERINTEM AZ ELEVIT MELLÉ NEM KELL MAGNE B6,A NAPI 3 MEG KICSIT SOK.EZ AZ ÉN ÁPOLÓNÖI VÉLEMÉNYEM.SZERINTEM KÉRDEZD MEG A DOKID,AKÁR TELEFONON IS.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sehogy sem megy nekem ez a vonalzó felrakásos téma.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Ancsa én végig napi 1 Elevitet és 1 Magne B6ot fogok szedni. Megkérdeztem a dokit,és azt mondta így elég.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

hello!

Macsek üdv közöttünk!

Ancsa:
Én szedem az Elevitet minden nap, és 1 Magne B6-ot.
Szerintem a 3 tabi egy napra elég, de jobban jársz ha kikéred a védőnő vagy az orvosod véleményét!
Egyébként az Elevitben is van belőle.
Oda kell figyelni mert ha vas pótlást is kell majd szedned az egyik gátolja a másik felszívódását.
Volt valamilyen magnézium hiányra utaló jeled?
Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Szia Ancsa!
Nekem 3 hete mondta a védőnőm, hogy a magzatvédő mellett(én Maternát szedek,de az összetevők ugyan azok)akár 3x2 Magne B6ot is bevehetek...És a dokim is ezt mondta,és azt is,hogy a magzatvédő mehete a szülésig napi 1,sőt,szoptatás alatt is.A dokim szerint nem attól lesz nagy a baba,hanem az alkat.
De az a legtutibb,ha a saját orvosodra hallgatsz.

Macsek! Segítenék,de nem tudom,hogy hova esik az outlet a soroksári úton...sztem nézz meg egy online útvonaltervezőt,oda a cél-házszámot is beírhatod.

Kép
babzsák

Sziasztok!Macsek:üdv közöttünk!
Lányok én semmit nem szedek,mert ha helyesen táplálkozok akkor nem szükséges,na meg az eredményeim is jók lettek eddig.
Vagyis ma el kellett mennem dokihoz,mert nagyon megfáztam egész éjszaka szenvedtem:maripen extrát írt fel+c vitamint.Gyógyszertárban is megkérdeztem,hogy ezt tényleg lehet szedni terhesen?Azt mondták igen.Ha valaki tud valami ellenjavaslatot szóljon légyszi!Nem akarok ártani vele a manómnak.
Luisa:kitartás!Miből derült ki,hogy sok a cukrod?A terheléses vizsgálaton.Miből áll a diéta?

KépKép
vicuska

Vicuska!

Igazad van szerintem, de lehet, hogy csak elviekben. Marmint a vitaminszukseglettel kapcsolatban. Nemreg ezt olvastam:

"Vegyük például a B11-vitamint (így hívják újabban együttesen a természetes folátot és a szintetikus folsavat). A női szervezet B11-vitamin-igénye a magzati fejlődés korai időszakában jelentősen megnövekszik. Magyarországon a fogamzás körüli időszakban a nők átlagosan napi 0,16 mg folátot (ez ennek a vitaminnak a táplálékban található formája) fogyasztanak. Egyes fejlődési rendellenességek kivédéséhez azonban 0,66 mg-ra, ennek négyszeresére lenne szükség. A hiányzó 0,50 mg pótlásához naponta 15 tányér spenótot kellene elfogyasztani. Nem valószínű, hogy erre bárki is hajlandó. (Megdöbbentő tény, hogy a magyar várandósok 97%-a valamely vitaminból a javasolt mennyiség 70%-át sem fogyasztja el.)"

Lehet, hogy tenyleg eleg lenne a helyes taplalkozas, de en nem merek kockaztatni, heti 2-3 elevit, de folsav minden nap lecsuszik nalam. De persze ez embere valogatja. Van pl., aki az elevittol hizik. En csak a terhessegem kezdete ota szedek elevitet, es a 3 honap alatt fel is birtam szedni 1 kg-ot.

A lenyeg, hogy jobbulast kivanok neked, pihenj sokat!!! En ugy tudom, a maripennel semmi gaz nincs terhesseg alatt sem.

Sziasztok, ma mar tenyleg nem jovok tobbet

Kép
Kép
-macsek-

Luisa: Nagyon jó volt tegnap megint látni babónkat és most megint teljesen megmutatta, h kislány. Majd 1 kg és kb. 35 cm. Remélem továbbra is minden okés lesz!! :lol:
Ti mikor mentek megint? Akkor ez a diéta most nálad azt jelenti, h no szénhidrát? Csak tejtermék meg fehér hús?
Igazából én sem nagyon eszek szénhidrátot, annyi, h mostanában reggel jól esik egy kis csoki vagy mogyorókrém!!

A vitaminokról annyit, h én minden nap szedem a Gravidát, + eddig 2x1 MagneB6-ot, most már 3x1-et és még ehhez jön a vas meg este a Seduxen! Állítólag a vitamint jó ha szedi az ember végig, főleg így téli időkben és pont 6 hónaposan merülnek ki a tartalékok a szervezetből!! :o

Kép
gyanixi

Szia Nansy!

Jól látom, hogy olvasgatsz bennünket?
Hogy vagy? Sikerült a téli kabát vásárlás?
Mi újság, hogy érzed magad, és a babó?
Mikor kell menned AFP-re?

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Sziasztok

Ancsa800418
Én napi egy Elevitet, 2x2 Magna B6-ot, Calciumot, és mivel még mindig nagyon vérszegény vagyok vasat szedek. Ezt mind a doki írta fel. Azért hozzáteszem, hogy nem vagyok egy nagy gyümölcs rajongó.

pusszancs

Kép

Kép
nansy

Ancsa 800418

Köszi neked is, meg mindenkinek a télikabát ötleteket. Végül kaptam egy gyöngyörű műszörme bundit, harang fazonnal. Ha már nem leszek kismama, akkor is jó lesz, ki tudom használni.
Köszönjük remekül vagyunk. Jövő héten hétfőn kell menni AFP-re, remélem minden rendben lesz.
Nemrég jöttem meg kismamjógáról, borzasztóan élvezem, mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti próbálja ki.
Nálatok mi újság? Hogy tetszik az otthon lét? Mit csinálsz egész nap?

Kép

Kép
nansy

BABZSÁK: Akkor kezeld te a táblát, te később szülsz!

GYANIXI: Nem teszel fel képet a kislányodról?

Kép
Kép
[/url]
korena73

Hahó lányok!

Most olvastam az index/poronty fórumon, hogy állítólag elfogadják ugyan a 3 legközelebbi kórház törvényt,viszont csak az elfogadás után teherbe-esőkre vonatkozik,ill csak a júli 1. után szülőkre!!!

Ha jól vettem ki a kismama írásából,van valami belső kontaktja,onnan a hír!

Én nagyon szeretném elhinni,de legkésőbb a jövő héten kiderül,ezt írta!

Kép
babzsák

ja, és szívesen kezelem a táblát, ha mindenkinek jó így...

Kép
babzsák

vitaminok:
vas 2×1, kalcium, e-vitamin, c-vitamin, Elevit. Az elevitet 2 naponta kéne szednem, de nagyon éhes voltam tőle egész nap, így csökkentettem az adagot :oops:
Rengeteg gyümit eszem. Apu mindig hoz valamit :lol: mivel együtt lakunk vele, figyeli, hogy mikor fogyok ki a gyümiből és pótolja :P

jkzsanett

Sziasztok

Itt vagyok, csak nem voltam itthon most három napig!

A gyerek nemével kapcsolatban, azt mondta a doki, hogy úgy néz ki fiú, nem mondta azt, hogy tuti az, majd a 18 hetes uh-on úgy is kiderül.....de én már nagyon régóta pöcsöst érzek! :) Amúgy a barátnőmnek is megmondták a 12 héten, hogy fia lesz, és az is lett! Nem tudom ez miért annyira hihetetlen? :)

Kép
elizabeth25

Korena, Babzsak,
Szuper, hogy mind a ketten vallalnatok a tablat, meg jobb, hogy mar el is dontottetek ki legyen. :)

Babzsak,
Akkor elkuldom neked az adatokat es ha barmilyen kerdesed van a tablaval kapcsolatban akkor csak szolj!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok!

Nansy!
Nekem kedden kell mennem AFP-re. Egyébként nagyon jól telnek a napjaim, mert éppen most jöttem haza a fogorvostól, betömet az utolsó lyukas fogamat is.
Túl vagyok a hét eleji nagytakarításon is, ablakmosás, portörlés, kipakolás-bepakolás stb....

Elizabeth!
Nekünk azt mondta a szonográfus, hogy biztosa csak 18-20 hét körül tudják megmondani a nemét, mert a kisfiúknak akkorra szál le a heréje és az addig látható dudor lehet a kislányok nagyajka is.
Szóval számomra ezért hihetetlen, hogy már a 12. héten megmondják, holott ez szerintem orvosilag nem megalapozott.....

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Lányok!
Látom, mindenki szed valamit és nem is keveset. Én csak C-Vitamin-t a megfázás meg Magne B6-ot a lábgörcseim ellen. Elevitet nem szedtem soha és nem is fogok. Szerintem az Elevit egy óriási marketing-es fogás, mert drága és javasolják terhesség előtt, alatt, után, tehát akár évekig is szedjed. Én az elején csak folsavat szedtem a 12. hétig, nyáron meg semmit, csak zöldséget gyümölcsöt. Állítólag az nem mindegy, hogy kapszulákkal viszed be a vitamint a szervezetedbe vagy étellel, tehát szerintem nem lehet annyival letudni, hogy beszedünk egy csomó mindent és akkor jól van a baba. Az értékeim jók, a baba szép nagy, várható születési súlya: 3,6 kg és az orvosom se javasolja a túl sok vitamin szedését, mert árthat is.
Ja, és sajnos tényleg tudok én is sok esetről, ahol az Elevit-től vagy Maternától a Mama és/vagy a Baba megnőttek.

Kép

Kép
rekanna

Korena: Tennék fel,de csak dvd-s felvételünk van, abból meg nem tudok kivágni képet, béna vagyok hozzá. Bocsi!! :o

Kép
gyanixi

Sziasztok4
Kedden voltunk 4D-en, és végre megmutatta mi van a kis lábai között.
Kép
Amúgy nagyon kis szégyenlős volt, a pofiját csak oldalról mutatta.
Kép
Minden a lehető legjobb a méreteket tekintve. Már 1735 grammosak vagyunk, és a doki azt mondta, hogy szép formás, hosszú combú lesz a leányzó. Jaj, én olyan boldog vagyok!

Bekerülhetnék én is a tálába?
32+2, Lili, Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Budapest, 2007. 01. 14

Bocsi, a kép kicsinyítés nem igazán megy!
mary79

Sziasztok kismamik!

Vitaminok:
Jó ég, én azt hittem,elég napi egy Elevitet bevenni, de látom,van akinek egy egész reggelinyi gyógyit kell szednie. A lányommal még Maternát szedtem,de a 3. hónap után abbahagytam,mert iszonyú éhes voltam tőle. 3400gr-mal született. A kisfiammal végig szedtem az Elevitet,ő is 3400gr-mal született.. A szoptatás alatt is végig szedtem. Az az igazság,hogy 2-3x akartam abbahagyni, mindannyiszor nagyon beteg lettem. A párom azt mondta, nagyon hozzászokott a szervezetem. Aztán fél adagot kezdtem szedni. Mire "leszoktam" volna,megint kezdtem,mert terveztük a 3. babát.. Úgyhogy lehet,hogy "függő" vagyok? :D Mindenesetre amikor legutoljára hazahozott v.mit a lányom az oviból,mindenki totál beteg lett a családban,csak én maradtam talpon.

Sajnos ma egész nap keményedett a méhem.Pedig már elkezdtem szedni a Magne B6-ot is.. Nem tudom,miért van ez..
Tényleg,Gyanixi,neked elmúlt már? Egy időben többször is írtad,hogy keményedik a méhed,de mostanában már nem Írtál róla.

Boszibaba:
Szép a babakocsitok! Nekünk is ilyen típusú Bergonunk van,csak a színe más.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Rekana:én neked adok igazat.Mi is megszülettünk,és akkor semmilyen magzatvédő vitamin nem volt!Nekem volt már egy terhességem szedtem az elevitet,hízni azt igen,de sajnos a babóm nem él!Nagyon vigyáztam,szedtem a vitaminokat és mégis ez lett.Ez után nem hiszek benne.Ez egy egyéni vélemény,mindenki maga dönti el.

KépKép
vicuska

Sziasztok!

Mi történt Veletek? Tegnap délután óta senki nincs?????????

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Sziasztok!

Mary
Szép a kislányod, nem szégyenlős! :lol:

A vitaminokról annyit, hogy az Elevitet nekem az elején minden nap kellett szedni folsavval, már csak 4 naponta. Táplálkozással szerintem lehetetlen elég vitamint magunkba szedni. Az elején nekem is jó volt vérképem, aztán ahogy nőtt a baba elszedte tőlem a vasat. Az Elevit pl., magzatvédő vitamin, különböző felődési rendellenességeket is kizár, azért kell szedni főleg az elején. A folsav pedig a vérsejtek képződését segíti. Magne b6-t az első 3 hónapban 2*2 szedtem a koraszülés és görcsök ellen, utánna már csak napi 1-t, és már most abba kellett hagynom. A vassal tényleg nem szabad egyszerre bevenni mert nem szívódik fel egyik sem, én pár órát vártam a kettő közt. És ha a baba ettől lesz nagy hát legyen, lényeg, hogy ha vitamin kell a fejlődéséhez, akkor megkapja azt.

Tegnap voltunk a dokinál, mindent rendben talált. A baba másfél héttel nagyobb a koránnál, két hét alatt 1 cm-t nőtt a feje. A méhszáj még kőkemény, messze a szülés. Legközelebb 10 nap múlva kell menni, addig még ctg is lesz. Streptococus (remélem jól írom) fertőzés sincs ami állítólag szüléskor megtámadja a babát.
A doki azt mondta, hogy 4 régiót akarnak kialakítani pesten, 4 kórházat hagynak meg: a Délpestit, Jánost, Tétényi útit és még egyett, a többinek reszeltek. Jó mi? :(

34372 merre vagy? :(

Kép
Kép
bbeti

Friss képeket hoztam nektek :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Luisa! Nagyon sajnálom, hogy szúrnod kell magad, meg diétáznod is, biztos nem lehet kellemes dolog.

Boszibaba! Nagyon örülök neki, hogy minden rendben volt az UH-on!

Őzi! Tényleg, Te is már egészen a finisben vagy! Köszönjük, hogy eddig csináltad a táblát.

Macsek! A Baby Outlet a Soroksári út 160. szám alatt van. Nyitvatartása: H-P: 10-19, Vasárnap: 9-18. Internetes címük: www.babyoutlet.hu

Ancsa! Az én véleményem a magnéziumról, hogy nagyon sokat segít a terhesség alatt, elkerülhetők a láb- és hasi görcsök, a méh idő előtti keményedése. Annak idején én is írtam, hogy sokat görcsölt a lábam, elkezdtem szedni a magnéziumot és a kalciumot, ezek - idővel - majdnem teljesen megszüntették. És a hasam sem keményedett azóta. Ja, és a fogaim sem romlottak a terhesség alatt - arra gondoltam, lehet, hogy a kalcium is segített ebben. Pedig nekem sokat kellett mindig fogorvoshoz járnom előtte világéletemben, mert állandóan romlottak a fogaim.

A terhességi vitamin, de legalább a folsav szedése pedig fontos a baba egészsége miatt, különböző rendellenességek kivédésére. Folsavat nem tudsz sima étkezéssel annyit magadhoz venni, amennyire a babának szüksége van. Az igaz, hogy mi is megszülettünk, de sok beteg baba is született, maximum mi "megúsztuk" a dolgot. Legalábbis én inkább beveszem, mint hogy kockáztassak. Ha csak folsavat szedsz, az azért anyagilag sem olyan megterhelő.

Egyébként én is azt tapasztalom (lekopogom), hogy amióta szedem az Elevitet, még csak meg sem fáztam egyszer sem, pedig mindig beteges voltam. Sok babáról hallottam, akik egy grammal sem lettek nagyobbak azért, mert a mamájuk magzatvédő vitamint szedett.

Persze, hallani az ellenkezőjét is, de ez szerintem valahol olyan, mint hogy a csúcsos hasú mamáknak fiuk lesz - lehet, hogy igen, lehet hogy nem. Ha igen, akkor sem valószínű, hogy azért lett fiuk, mert csúcsos a hasuk - sokkal inkább a testalkatuk miatt, de ezt sokan bizonyítéknak tartják ennek a teóriának az igazolására.

Sajnos a terhességi vitamin nem segít a baba megtapadásában - mivel nem hormon, vagy ha beteg a baba, a vetélést nem akadályozza meg.

Persze ez csak az én véleményem, leírtam, mint az én saját "mormogásom", mindenkinek szíve-joga, hogy másképp gondolja.

KépKép
nanett

Bocs a félreérthető fogalmazásért, úgy értettem, a testalkatuk miatt volt csúcsos a hasuk a kismamáknak a terhességük alatt, nem azért mert kisfiút vártak.
nanett

Sziasztok!

Csak beköszöntem! Meg örvendezek,mert kiderült,hogy Babzsákocska fiú! Sámuel lesz a neve!

Kép
babzsák

Sziasztok!

Őzi!
Köszi hogy eddig is csináltad a táblázatot!

Ancsa800418!
Én Elevitet szedek napi 1* és MagneB6-ot 2*1!Ezeket a kezdetektől szedem és végig kell!

Babzsák!
Gratulálok a kis Sámuelhez!Bárcsak már mi is tartanánk itt hogy tudjuk mi lesz.Legközelebb nov.28-án megyünk UH-ra,talán akkor megmutatja magát a pocaklakóm!

Kellemes napot mindenkinek!

Dica
Vendég

Boszibaba, neked kisfiad lesz vagy kislányod? :o

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok!!

Üdv újjaknak!! :)

gyanixi

Örülök, hogy minden rendben a Lányoddal! Biztos ugyan olyan szép lesz mint az anyukája :wink: !!! Muti a képeket majd!))

Vitaminok:
Én se vagyok minden napi vitamin szedés hive /egészséges, kiegyensulyozott táplálkozás mellett/... De szerintem, nem lehet arra fogni, hogy minket is megszültek... Mert úgye Afrikában is életben maradnak azért...
Mert bizonyitott, hogy a mai gyerekek, tenik.. azért sokkal gyorsabban fejlődnek..okosabbak.. stb, mint mi és a szüleink.. mert a mai terhes nők sokkal jobban vigyáznak magukra, sokkal jobb orvosi ellátásban van részük, jobban vannak táplálva..
És ki tudja hogy milyen betegségeket öreg korban tudnának elkerülni az anyukáink, ha anno lett volna fele annyi minden ami most van nekünk...
De ha még nemis a gyogyszerekről beszélünk.. Pl.. milyen lettem volna és vagy a nővérem, ha anyukám ránk forditotta azt az időtt amit mosással, centrifugálással, teregetéssel, vasvasalassal, takaritással...... stb..stb... töltötte el...

Babzsák!
Gratulálok a kis Sámuelhez! Gyönörű Bibliai név!!!

Őzi!
Köszi, hogy vigyáztál ránk idáig! Tök jó lenne tudni mi van azzal az anyukával, akitől Te annó átvetted a Feledatot!!! Nem tudsz róla semmit???

boszibaba1980
Olyan édes aranyos a pocakod formája :!: :!: :D Brutális!!! Én még ilyet soha nem láttam)))!!!!

További szép estét mindenkinek!!!!

Kép

Kép
fenix

Sziasztok!

Gartula a szép fiúcskához a neve is szép.Jó neked hogy ilyen korán már tudod mid lesz én csak a 30. héten tudtam meg :)
Nekem is fiam lesz.Úgy látszik most a fiúk jönnek:)

nika70
Salgótarján

Sziasztok! :D

Fénix
köszike! :lol:
Elizabeth 7 hete fiút mondtak,azóta nem tudjuk,mert ugy feküdt,pedig már nagyon kíváncsi vagyok ám! :D

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Macsek üdvözlünk itt!!!!

A vitaminokról annyit:
Én az első fiammal csak az első3 hónapban szedtem minden második nap vitamint, 4kg 25dkg lett,
a második fiamnál nem szedtem semmit és 4kg 50dkg lett, úgyhogy aki nagyot tud az vitamin nélkül is nagyot tud! Ez van.Most is csak az első 3 hóban szedtem az elevitet, és csak a magne b6-ot szedem a has keményedésre és a lábgőrcsök miatt, hogy a mostani bébi mekkora lessz az a jövő titkaPuszi mindenkinek.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

ÓÓÓ, most látom boszibaba mi egy időben fogunk szülni??? csúcs.!

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Hello Lányok!

Betti: hű, Te már tényleg bármikor szülhetsz. Jól vagytok? Mennyit mozog a baba, most hogy már kevesebb a helye?

Őzi: hát nálad is közeledik az idő. Olyan gyorsan mennek a napok, pont tegnap gondoljoztam ezen...

Nanett: örülök, hogy elmúltak a görcsök. Te mikor mész legközelebb UH-ra a kórházba? A 28. heti Uh után szoktak még a 33. héten csinálni vagy nem? Csak azért mert akkor úgy készülünk a 4D-re. Nem akarom, hogy szegényt annyiszor nézegesség mert úgy sem szereti.

Luisa: remélem, hogy nem lesz felesleges a diétád és beáll a cukrod! Egyébként mit eszel? Érdekelne engem is, igaz jó lett a cukrom aminek nagyon örülök, de nem akarok nagyon elhízni a hátralevő 2 hónapban. Ha írnál pár sort a diétáról az jó lenne.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Egyébként voltunk vásárolgatni. Azt kell hogy mondjam, ahány üzlet annyi ár... Voltunk pár helyen. Tudom ajánlani a XI. ker. Bocskai úton található babadiszkontot, ahol nagyon kedvesek, és sok dolog itt volt a legolcsóbb. (pl.: hordozó, amit már kinéztünk, fürdő lepedő stb) Ja, és van választási lehetőség, hogy a "márkásabb" drágát veszed, vagy az ugyan olyan jót, de olcsóbbat. (pl.: ágynemű szett)
Szóval vásárolgattunk, apuka kinézett egy rugit, amit nagyon drágának tartottam, de végül is beadtam a derekamat, mert annyira aranyosan nézegette.
Mi most anyagi megfontolásból szivacs matracot vettünk (végül is 1-1,5 éves koráig megfelelő) de szerencsére NOVOTEX matracot kaptunk ami nagyon jó minőség és csak 2500 Ft volt. Na mindegy, a neten nincsenek árak, de ha arra jártok nézzetek be.

http://bababolt.echt.hu/

KépKép
Kép
r. zsana

A vitaminokról nagyon megoszlik a vélemény. Az én orvosom a természetes úton bevitt vitaminokban hisz, ráadásul, amikor az első 3 hónapot töltöttem akkor volt is mindenféle zöldség és gyümölcs. Természetesen a folsav nagyon fontos. Jelenleg Maltofer Fol-t szedek, mert vérszegény vagyok. Más vitamint nem rendszeresen. (Kalciumot, magnéziumot, és C- vitamint néha).

A nemek meghatározásáról csak annyit, (aki még nem ismeri a sztorit :wink: ) hogy nekünk a 18. héten még nem láttak kukit... állítólag a 22. hétig leszállhatnak a herék, amik le is szálltak. Így lett a kislányunkból kisfiú! :P Ezt csak a tanulság kedvéért írtam le... szóval én nem hiszek abban, hogy a 12. heti UH-n megmondják a nemét...

Nanett: Ti nem mostanában mentek 4 D-re???

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana
Köszi jól vagyunk. Nem igazán rugdos már, hanem inkább a testrészeit nyomogatja kifelé, akkorákat szokott hullámozni a hasam mikor mozog, hogy szinte már ijesztő. A doki szerint még van helye bőven.
Olyan nagyon sok idő már neked is sincs hátra :lol:

Kép
Kép
bbeti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: