Luisa! Nagyon sajnálom, hogy szúrnod kell magad, meg diétáznod is, biztos nem lehet kellemes dolog.
Boszibaba! Nagyon örülök neki, hogy minden rendben volt az UH-on!
Őzi! Tényleg, Te is már egészen a finisben vagy! Köszönjük, hogy eddig csináltad a táblát.
Macsek! A Baby Outlet a Soroksári út 160. szám alatt van. Nyitvatartása: H-P: 10-19, Vasárnap: 9-18. Internetes címük:
www.babyoutlet.hu
Ancsa! Az én véleményem a magnéziumról, hogy nagyon sokat segít a terhesség alatt, elkerülhetők a láb- és hasi görcsök, a méh idő előtti keményedése. Annak idején én is írtam, hogy sokat görcsölt a lábam, elkezdtem szedni a magnéziumot és a kalciumot, ezek - idővel - majdnem teljesen megszüntették. És a hasam sem keményedett azóta. Ja, és a fogaim sem romlottak a terhesség alatt - arra gondoltam, lehet, hogy a kalcium is segített ebben. Pedig nekem sokat kellett mindig fogorvoshoz járnom előtte világéletemben, mert állandóan romlottak a fogaim.
A terhességi vitamin, de legalább a folsav szedése pedig fontos a baba egészsége miatt, különböző rendellenességek kivédésére. Folsavat nem tudsz sima étkezéssel annyit magadhoz venni, amennyire a babának szüksége van. Az igaz, hogy mi is megszülettünk, de sok beteg baba is született, maximum mi "megúsztuk" a dolgot. Legalábbis én inkább beveszem, mint hogy kockáztassak. Ha csak folsavat szedsz, az azért anyagilag sem olyan megterhelő.
Egyébként én is azt tapasztalom (lekopogom), hogy amióta szedem az Elevitet, még csak meg sem fáztam egyszer sem, pedig mindig beteges voltam. Sok babáról hallottam, akik egy grammal sem lettek nagyobbak azért, mert a mamájuk magzatvédő vitamint szedett.
Persze, hallani az ellenkezőjét is, de ez szerintem valahol olyan, mint hogy a csúcsos hasú mamáknak fiuk lesz - lehet, hogy igen, lehet hogy nem. Ha igen, akkor sem valószínű, hogy azért lett fiuk, mert csúcsos a hasuk - sokkal inkább a testalkatuk miatt, de ezt sokan bizonyítéknak tartják ennek a teóriának az igazolására.
Sajnos a terhességi vitamin nem segít a baba megtapadásában - mivel nem hormon, vagy ha beteg a baba, a vetélést nem akadályozza meg.
Persze ez csak az én véleményem, leírtam, mint az én saját "mormogásom", mindenkinek szíve-joga, hogy másképp gondolja.