A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

megjöttünk a brendonból,vettünk pelenkát.

Zsanett bertoli olívaolajjal bepácolom a fejét fürdés előtt kb 2 órával ráadok 1 sapit és utána samponnal megmosom neki a fejét.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Hála az égnek nincs koszmó..És ha kicsi kefével átdörgölnéd? Nektek melyik nap jobb?

KépKép

KépKép
szivvi

Hali!

Koszmó: sajna nálunk is van.
Esztora: és működik így is? Milyen ütemben javul így, napról-napra jobb?

Zsanett: Mi babe sampont vettünk (jó drágán...), elég szépen javul, de azt inkább megelőzésre ajánlják. Első alkalommal babéval hajmosás és utána bepanten plusszal bekentük. Utána csak hajmosás. Napról napra javul, kis részek jönnek helyre.
A doki írt szaliciles kencét (bocsi pontosan nem tudom mi az, apunál maradt a recept), azt heti egyszer lehetne alkalmazni, nagyon brutál koszmókor. Mi inkább nem váltottuk ki, ha nagy gáz lesz talán.
ckat

Szivvi: Ha véletlen Nektek is lesz koszmó nem szabad dörgölni!
ckat

Bocs :oops: Mintha vhol olvastam volna! Sztorno az előző írásom!!!! :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! Matektagozat… :)
De tényleg érdekelt. Csak hogy lássuk, mi az „átlag”, melyikünk miben tér el. Pl. ha jól látom, csak enyimÁdám indította a kinti pályafutását „Beszarás!” felkiáltással! :D

Dorka! Akkor én behajtom így az infokat, és ha kész, küldöm.

Manó! Színezés OK, de egész sorra átrakom.

Tücsinek igaza van, a gátmetszést is gyűjtjük. Kéne egy igen, és sikerült, egy próbálták, de nem sikerült, és egy nem elnevezés. OK?

Cenikó! Beleolvastam a sztoridba, és utólagos engedelmeddel a táblába úgy írom, hogy 8 óra mensis, és 2,5 óra fájós. Sztem sokan sokféleképpen értelmezzük a vajúdás hosszát. Én úgy döntöttem, a legelső pillanattól kezdem számolni, és megjegyzem, hogy az eleje eléggé bírható még! Ez mondjuk főleg az ilyen maratoniaknál számít, mint én vagyok.

táblázat
1190042605.3167.xls
Vendég

Szivvikém: azonnal értesítelek... én leszek a próbanyúl... :lol:
Miért nem szabad dörgölni a koszmót? Én puha fogkefével mosakodókrémmel kicsikét "megsikáltam" (előtte beolajoztam) és gyönyörűen lejött... már csak incifinci maradt... és 3 alkalom kellett...

Andrea
Kép
kindernay

szerintem javul,először a fejebúbján jött le és most halad előre,mondta a védőnő hogy hosszú folyamat lesz.
dörzsölni nem kell,fürdés után vízszintes mozdulatokkal kell áttörölni.

Szivvi szerdára szelet mondanak,nem tudom bejön-e?ezért legyen csütörtök.jó nektek?

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Betaknyozódtam. :( :( :( :( Tömzsi jól van, tüdeje tiszta, csak szörtyizik. Orrcsepp meg orrszívó, ennyi.

Jó az új tábla!:) Adatok: 41+0, hüvelyi, 4 óra, Beav.:Méhszájpuhitó tabl., oxitocin, burokrepesztés, komplikációk: Magas vérnyomi, valódi kzs csomó, fej születéskori sérülése

Zsú: Irok privit!
Vendég

Lányok!

A K vitamint meddig kell adni a babának?
Hány hónapos korig??

Nekünk 2 hete elfogyott de még nem írattam fel újabb adagot :oops:

Annee!
Gyógyuljatok meg de gyorsan, Tömzsinek gyógypuszit küldök
torolve_20131003125716

Ok, Bori, köszi!

Koszmó: nekem a csecsemőorvos pont azt mondta, hogy frottír törölközővel dörzsöljem, vagy az ujjammal, de hogy azt le kell dörzsölni. :shock:

K-vitamin: én úgy tudom, hogy amíg kizárólag anyatejet iszik. Hiszen ha megkezdem majd a hozzátáplálást, akkor más ételekből már hozzájut ehhez a vitaminhoz, de az anyatejben ez nem található meg (mint ahogy a D-vitamin sem).

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi, én úgy emlékszem, hogy amíg csak anyatejet kap, mert a K-vitamin nehezen megy át.Azt hiszem az erek védelme miatt kell.

Kép
m.andrea

Ja, Bori, akkor már az én soromat is kitöltöd?
Baba: Balázs
Terminus: 39+5
Szülés: hüvelyi
Vajúdás: 21 óra :shock:
Beavatkozás: oxitocin + EDA
Komplikáció: HÁL ISTENNEK nem volt
Gátvédelem: SIKERÜLT :lol:
Egyéb: megérte, és imádom a férjem ;)

kétfiús anyuka
babdorka

Na, végre ezzel is készen vagyok.
http://vastagadam.blogspot.com/
Vendég

Köszönöm a K vitamin infokat!
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Jók a képek, a babók tünemények! szavaztam Egonra!

Ma voltunk csípő uh-n, botrány ez a Fehérvári út. 2 percig nézték, alig valamit, aztán kiderítették, hogy bal oldala kötöttebb..huhh, ide nem jövünk vissza, megyünk magánba. Elegem van ebből a helyből.
Amúgy minden okééé!

Képek

Kép

Kép

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! nekem a körzetim is mondta, higy ne menjünk a fehérváriba!
Vendég

Pankámat csókolom!
torolve_20131003125716

Bori: Szupijóóóóó a blog! :D :D :D :D :D
Vendég

Esztora
Ok csütörtökön talizunk! Elmenjünk hozzátok és onnan elsétálunk?
Puszi Nyunyinak a holnapi oltáshoz!!
Annee
Jobbulást, gyógyulj meg hamar!!
Bori
Én humán érdeklődésű vok, ezért én a képeket várom mindig!! Nagyon tecc a blog! A kezdetektől vezeted, vagy úgy másoltad be?
Ez a királycsajszi nagyon édes!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Emma! Én egy Boróka üzletet ismerek, a Pólusban van. Szép ünneplő ruhákat láttam bébi méretben is.
Én annak idején igyekeztem olyan ruhácskákat venni a nagy nap alkalmából, amit máskor is fel tudtunk venni. Sajnáltam kiadni a sok pénzt pusztán ezért az egy alkalomért.

Esztora! Holnap gondolunk rátok!

Bori! Ez a blog tényleg szupi! :lol:
Amúgy én nem éreztem komplikációnak, mivel csak Gabó megszületése után derült ki, de rá is tekeredett a kzs. Nyakra 2x, derekára 1x.De szerencsénkre nagyon hosszú volt.

Zsuzsi! Panka miket tud! :lol:
mtücsi

Sziasztok,
FELHÍVÁS EGY TALÁLKÁRA [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190053105.9532.jpg[/img]
SZERDÁN FÉL 12 KÖRÜL TALÁLKOZHATNÁNK A HÜVŐSVÖLGYI NAGYRÉTEN KICSIKE SÉTÁRA, BESZÉLGETÉSRE... GYEREKESTÜL, KUTYÁSTUL (AKINEK VAN) JELEZZETEK, HOGY KI JÖN, BORI ÉS ÉN TUTI MEGYÜNK.
HA ROSSZ IDŐ VAN, TALÁLKA LEFÚJVA, MÁS IDŐPONTRA MAJD ÁTTESSZÜK! BABAKOCSIVAL LEHET SÉTÁLNI, BÁR KÖRBE-KÖRBE KARIKÁBA, DE VANNAK PADOK, MEG VISZEK POKRÓCOT IS! KÖNYÖRGÉS NINCS, MINDENKIT SOXERETETTEL VÁRUNK. KÉSNI LEHET!
TELEFONSZÁMOM: 06-30-525-5007

CSOCCSANTÁS

Andrea
Kép
kindernay

Rita, én megkérdeztem a védőnőt, hogy meddig kell K-vitamint szedni, azt modnta, orvostól függ, mindenki mást mond. Ma volt a kéthónpos oltás, ott megkérdeztem a dokit, mert nekem is elfogyott, azt mondta, általában két doboz kell (10 ampulla), vagyis a 12. hétig. Akkor már megerősödik annyira az érrendszerük, hogy nem kell férni az agyvérzéstől.

Köszi a babakötvényes infókat!

Bori a táblához: vajúdás 5 óra, gátvédelem lett volna, gátmetszés nem lett, hanem helyette egy óriási repedés. Kispocok ugyanis az öklét a vállához szorította, és a könyökével végigrepesztette a hüvelyfalat és a gátat. KÉpzeljétek, milyen karrierista lesz, ha már a születésénél ilyen könyöklős! :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok!
Bori a blog tök jó. èn is vezetek naplót Ádámnak, de én hagyományosan, kézzel és benne vannak az uh képek is, meg a kintiek :D

Panna nagyon jó kedvüü kislány. :D

K vitamin: nkünk még van 4 heti adag. Az itteni doki szerint nem kell, mert van elég K vitamin az itteni vízben. Èn azért még adom neki és nem értem, miért nem kell. :? Mo-on is csak ásványvizet ittam és sztem abban sem volt kevesebb k vitamin.

A koszmó nekünk nem javul. :cry:
molkata

Nenőke! Huh, ez a gátrepedés ..... :| Akkor dr.bácsinak akadt dolga. Ilyen stoppolás után hogyan tudtál menni? Bocsi, hogy ilyet kérdezek, de ez nem mindennapi (szerencsére).
És igaza van Dávidnak. Ilyen az élet. Bizony néha nagyon is könyöklős módszerrel kell kiharcolni dolgokat.
Még mindig nagyon édes a vonalzód!

Annee! Én, szintén zenész. Dáthás vok én is. :(
mtücsi

bocsi kisbetűkért de lányom rajtam szunyál

kati te is ádámnak vezeted? hihi ez jó! :wink: :lol:

tábla tuti, néztem is mekkora marha voltam a 40+7=41+0 talán így normálisabban néz ki :roll:

amúgy kb. 9.30felé mentem a vajúdóba, felvettek és 11.57kor lett meg Maja

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Mtücsi, 1 órán át varrt a doki. A vicces az volt a dologban, hogy a véraláfutások, meg a duzzanatok akkorák voltak, hogy mint egy párna körülölelték a sebet, így az nem fájt. :lol: Mondjuk tény, hogy nem tudtam rohanni, és csak úszógumin tudtam ülni jó sokáig. A rossz az volt, hogy ilyen szintű repedésnél tovább bent tartanak, úgyhogy én is úgy könyörögtem ki, hogy a 4. napon elengedjenek, pedig ugye normálisan a 3.-on elengednek. KÖszi a vonalzóbókot. :oops:

Bori, tényleg tuti a blog!

Kép
nenoke

Anyós téma: Együttérzésem. Nekem szuper jó fej anyósom van! :)

Uxi :)
Érezzétek jól magatokat az új helyen! :)

Ckat :)
Itt a szülőotthon a divat, ha valaki nem akar kórházat. Nem ismerem a helyzetet, de a szülésnek vannak kockázatai a kórházban is. Sajna ott is csinálnak nagy baromságokat, itt éppen most halt meg egy picur, mert eltévesztették a gyógyszeradagot. :? Pont abban a kórházban, ahol szültem. :roll:
Adjunk hálát, hogy mi is és a babáink is egészségesek! :)

Zsanett :)
Koszmóra babaolaj. Én csak bekentem a fejét fürcsi előtt és lemostam. :)

Bori :)
Nagyon jó a blog! :)

Adatok:
Szülésindítás katéterfelhelyezéssel júli 4-én 14:3O 1 ujjnyi tágulásnál, otthon brutál fájások 2O:OO-tól 23:OO-ig. Azután csak lájtos fájások. 5-én reggel 9-kor kórházi felvétel, 3 ujjnyi tágulás, burokrepesztés+oxitocin. Du. 4-re 4 ujjnyira tágultam, fájások egyre gyengültek, baba feje nem illeszkedett be, doki ment volna haza, 16:38-kor császárral előhúzták Bencét, 39+1 napon.

A szüléstörténetem is ez, dióhéjban. Azért elküldöm Dorkának a hosszabb változatot. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Emi! Tenyleg...csak most latom... :lol:
molkata

[quote="szarvasbori"]C írta:szarvasborienikó! Beleolvastam a sztoridba, és utólagos engedelmeddel a táblába úgy írom, hogy 8 óra mensis, és 2,5 óra fájós. Sztem sokan sokféleképpen értelmezzük a vajúdás hosszát. Én úgy döntöttem, a legelső pillanattól kezdem számolni, és megjegyzem, hogy az eleje eléggé bírható még! Ez mondjuk főleg az ilyen maratoniaknál számít, mint én vagyok.[/url]

Oké, de a 2,5 óra fájósba is volt 2 féle. Ami elviselhető elszuszogós,apába kapaszkodós, befelé fordulós, sétálós fájós (kb 1,5óra), meg amikor burokrepesztés után hipergyorsasággal nyílósméhszájos, fejbehorpadásig szívtam a kéjgázt a fájdalomtól fájós (45 perc) :lol: Gyakice rágyógyultam a kéjgáz maszkjára. Próbálták elvenni, nem adtam :twisted: :lol: :lol:
Szal az az überbrutál része az csak 45 perc volt :lol: De bőven elég volt ám annyi belőle... :wink: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bori: Esetleg még a babák súlya/hossza is mehetne a táblába mondjuk a baba neve alá picit kisebb méretű betűkkel. Csak 1 javaslat volt :oops: :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Táblacsinálók! :)
Lehetne olyan formátumban, mint a Dorka féle van? A többit nem bírom megnézni! :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Még valami. Cumisok! Melyik játszócumi hasonlít az aventos rendes cumihoz? Azt még megpróbálnám a csöppségnek. :roll:

egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Bori, meg szerintem az is tanulságos lehet a későbbiekre nézve, hogy kinek hanyadik babája. Mert ahogy nézem, ahol több gyerkőc van, ott van, hogy rövidebb volt a szülés. Ez mindenesetre biztató. :wink: De csak egy ötlet, nem akarlak fárasztani. :oops:

És engedjetek meg egy képet beszélgetés nagyapával címmel.

Kép

Kép
nenoke

Szép jó reggelt kívánok.

Kölkek leadva, ki iskolába, ki óvodába.

Táblajavaslathoz én is támogatom a Nenőke 5letét, miszerint írjuk mán mellé hányadik babó, s esetleg csak annyit, hogy a szüléseket osztályozni nehézségi fokozat szerint.
Nekem pl. Gréta, Edina, Adrienn volt növekvő nehézségi sorrendben. De ugyi sokaknál bejön, hogy a második már könnyebb mint az első (na, az én példámmal most aztán totál elrettentem Dorkát a tesó gondolatától is. sorry).

Ez a Dávid legényen tényleg látszik, hogy állóképben lett megörökítve a nagy dumálás pillanata.

Nekünk csúcsszuper éjszakánk volt, bár elvártam volna, hogy a tegnapi brutál sok alvás után éjjel pótoljon. De nem. Este 21:45-kor beájulás, majd anya költötte a drágát 6:45-kor, mert ma reggel én kellett vigyem Adriát az oviba. Utána a Mamájának tök sokat magyarázott (állítólag), aztán most készül elaludni. Úgy nézem kezd valami rendszer kialakulni nálunk. Muszáj is lesz, mert a tanév kezdéssel kell hozzánk is vajmi rendszer.

Na léptem, csönd van, dógozzak a cégnek is valamit.

Asszem ma sem sokat leszek, Edónak suli után tornacsuka vásárlás, majd szóltak, hogy végül még lett 3 hét úszótanfolyás, azt is le kell vezényelnem, mert apa megy Székelyudvarhelyre. Uhhó mozgalmas napom lesz.

S K vitamin adás nálunk sem divat.

Kép
kissmanó

Ha végleges lesz Bori táblája, átküldi nekem, és akár a mostani táblánkat is tudom bővíteni, amiben már benne vannak ezek az adatok. Legfeljebb scrollozni kell egy kicsit az oldalt.

Dáthásoknak jobbulást!

kétfiús anyuka
babdorka

sziasztok,

én is élek még, mellgyulladás nélkül szerencsére! fejni és fejni és fejni, mindig! ez a titka! minden szoptatás után fejnem kell, nagyon sok tejem van, lassan új hűtőt kell venni a fagyasztáshoz..)))
Mellgyuszisok! Én 4 nap magas láz után eljutottam a nőgyógyászomhoz, és minden szoptatás után fejnem kell, szigorúan....mindkét mellből kell szoptatnom.... megéri.... annyit szenvedtem már, hogy lemondok mindenről, csak a cici legyen rendben... szerencsére ügyesen elsajátítottam a fejési technikát...

Botondunk jól van, nálunk is kötöttebb a bal csípő, kell vennünk speciális rugis pelenkát (nem tom a pontos nevét) és tornázni....
Imádnivaló gyermek!

Pénteki IKEA tali lesz? megpróbálunk elmenni....

Borinak a táblához! Baba neve: Botond Levente, 39+5, hüvelyi szülés, 20 óra vajúdás ( extra fájós: 6 óra, de előtte is nagyon fájt), oxitocin, gátvédelem igen, hüvely repedt (45 perc varrás)

No mennem is kell,

szép napot mindenkinek, betegeknek jobbulást, tessék napozni, ma még lehet....

Zsú, szerintem mi is a Pólusba mennénk uszira, van egyéb infód az időpontokról, mikor kell jelentkezni?

Van valakinek baba-mama tornás tapasztalata? erősen gondolkodom, hogy meg kellene próbálni, vajon érdemes???

Ildi

Kép
lidikoka

Borink Főnökének gratula a negyed évéhez.
Anyájának meg a bloghoz.

Kép
kissmanó

Na sziasztok,
látom a találkozóra senki nem reagált.. még1x felteszem!

TEHÁT:
MOST SZERDÁN 19-ÉN FÉL 12-KOR TALÁLKOZÓ A HÜVŐSVÖLGYI NAGYRÉTEN, AKINEK VAN KEDVE JÖJJÖN! BORI ÉS ÉN MEGYÜNK!

Andrea
Kép
kindernay

Ildi: örülök, hogy jobban vagy, én is átveszem akkor és minden szoptatás után fejni fogok, de hát annyira macera.. de mindegy, megéri. Már megint kezd "bedurrani".
Baba-mama tornát én is nagyon szeretném, tapasztalat engem is érdekel? Bár azt hallottam, hogy a jóga nagyon szuper! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Hali!

Szarvasbori: király Főni naplója. Emlékszem még itt a fórumról arra a képre, amit így raktál fel: "ilyen napunk volt ma" (06.27), én akkor még terhes voltam, itthon Apának mutattam a fotótokat. Ránézett, így nézett utána ki: :shock: , és igazán kétségbeesetten "Te jó ég" hagyta el a száját. :lol:
ckat

Szia Ildi!

Szupi, akkor leszünk páran a babauszin :lol:

Felhívtam a bébiuszit.
MIndig hónap elején indul új csoport, 3 hónapos kortól lehet vinni a babákat, tehát mi november elejétől mehetünk. Előtte lesz beiratkozás, ahol elmondják, hogy miket kell beszerezni és hogy zajlik egy foglalkozás ill. meg is lehet nézni előtte.
Október 10 és 15 között már meg lesz a beiratkozás időpontja.
Héftőn-szerdán-pénteken 10.00-15.00-ig vannak a foglalkozások..más-más korosztályoknak.Heti 1 alkalom, 9000 Ft a havi bérlet, amely tartalmazza a baba és a szülők belépőjét /vonakódos/
torolve_20131003125716

Koszmo: gyerekklinikás tesóm mondta, hogy nem kapirgáljuk a gyerek fejét. Ha Ő tanácsot ad, utánanézés nélkül elfogadom. Több gyereket lát, mint én valaha is látni fogok.

Szép napot! ckat
ckat

Kinderke!

Sztem nem fog összejönni a tali, felhívtuk a szemészt, mennünk kell holnap délelőtt kontrollra, tuti átmossák neki :cry: ez van..kész leszek holnap asszem..annyira sajnálom Samut
torolve_20131003125716

Hali$

Táblázatból a gátrész: próbálták, maszírozás+olaj, de a nagyfejű gyerekem nem fért ki. Viszont nagyon szépen visszavarta doki bácsi.
ckat

Sziasztok! Jó reggelt!

Dáthám javulgat (köszi Dorka :D ), remélem, hogy péntekre már semmi sem marad belőle. Tegnap felhívtam a fül-orr-gégész-allergológus dr.nénimet és ő javasolta a gyermek orrsprayt (Nasivin Sanft) ebből minimális mennyiség megy át a tejbe, meg persze C-vit., sós orrspray, bőséges folyadék, lámpa. Ha nem lenne jobb, Bioparox vagy elmenni hozzá és homeopátiás szereket is ad. Ő felnőtt orvos, de én csak ajánlani tudom, mert szuper.

Lidikóka! A nagyfiamat a bukásai miatt oldalt fektettem és nálunk is kötöttebb volt kicsit a csípője, naponta néhányszor tornáztattam. Anyósom erőszakolta ki a csípő vizsgálatot az ortopédián, nem hitt a háziorvosunknak. Amikorra odajutottunk már minden rendben volt. Most már Gabót a hátán fektetem és semmi baj a csípőjével. Az oldaltfekvést csak szopi idején szorgalmazzuk. Baba-mama torna engem is érdekel.
Ez a gátvarrás... nálad is dolgozott a doktor rendesen! Szerencsémre én ezt megúsztam. Részben emiatt nem is bánom, hogy menet közben orvost és kórházat váltottam. Az előző dokim tuti, hogy varrt volna. (De már szűzlányt így sem tudna csinálni belőlem senki. Nem is akarnám.:lol:)

Bori! És mi lenne, ha mi többször szültek :D csak a bíztatás kedvéért azt is megírnánk, hogy az előző szüléseink során mennyi volt a vajúdás ideje? Vagy ezzel már túl sok lenne az információ? Ki mit gondol erről?

Manó! Nekem a 2. babám könnyebben jött mint az első. De a harmadik.... mindenkinek ilyet kívánok a folytatásban!:D
mtücsi

Csákány!
Andi
Merre felé van Hűvösvölgy? Bocs de nem voltam még ott..Át kell kelnem az m7-en?
Gurgi
Nagy pusszancs Samesznak!

KépKép

KépKép
szivvi

Tücsi - ugyi, amint mondtam. Akkor te a sokak közül való vagy. Minden szülés lájtosabb az előzőnél.
Most már csak arra lennék kíváncsi (s amit amúgy sosem tudok meg) mi lett volna ha első kettőre is rá lett volna bízva, hogy saját tempójában jöjjön kifele.
De mivel egészségesek, nem volt baj a szüléseknél, hát így jó ahogy van. Csak hát ugyi az emberi kíváncsiság.

Kép
kissmanó

Baba-mama torna: én eddig 2× végigcsináltam Rubint Rékáét, hát nem egy nagy szám. A szöveg idegesítő, és sztem túl kevésfajta gyakorlat van benne.

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi! Holnap nektek is szorítunk! Azért reménykedem benne, hogy kellemes csalódás ér benneteket. :wink:

Koszmó! Na, hát én jól belefutottam az elején! Napraforgó olajjal kentem be a gyerekem fejét. Sapkát adtam rá, fürdetés elött 1órával tettem mindezt. És ami ezután jött....nem tudtam lemosni az olajat a gyerek fejéről. Nagy nehezen babasamponnal sikerült, de még következő nap is samponoztam, annyi olaj maradt rajta. Azután a sapiból is nagyon nehezen jött ki. Maradtam az illatos babaolajnál és az óvatos kapírgálásnál, mert néhol olyan vastag lett idővel a felrakódás, hogy frottír fürdőstörcsis dörzsöléssel nem jött le. Most kicsivel jobb a helyzet. Gabónak minimális koszmója van.
mtücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: