A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Hahhhóóó, eltelt 23 óra..... :shock:
Vendég

Sziasztok!

Kata, a hétvégék ilyenek szoktak lenni :)
Mi is most értünk haza, péntek óta csavarogtunk, Tegnap Málnus kereszt anyjáéknál aludtunk, egy nem messzi kis csendes faluban, hááááááááát, az eredmény meglepő, egyszer kelt éjszaka (itthon 3-4) és délután is több mint 2 órát aludt,(itthon 3/4-et szokott) arra gondolunk, hogy a szomszédban megtalálható 4 kutya+ a saját együtt annyira hangos, hogy nem tud nyugodtan aludni szegény :( megoldhatatlan feladat...

na megyek visszaolvasni :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Apró, megjött ám a mail, nagyon szépen köszönöm! Málnus már általában egyszer alszik max. egy órát, aztán este fél 8-kor kidől és reggel 8 és 9 ébred, ezek után egy és kettő között alszik el, aztán bírja estig, erre nagyon jól beálltunk, persze ha valami oknál fogva korán ébred, akkor előfordul, hogy kétszer alszik. Binyek úgy oldotta meg az átállást, hogy a délelőtti alvást fokozatosan csökkentette azzal, hogy felébresztette őket pl, ha 12-ig szoktak aludni, akkor első nap 3/4-ed 12-kor, másodikon félkor, aztán negyedkor....így fokozatosan átálltak az egyszeri alvásra..lehet, hogy van más, jobb módszer is, de neki ez bevált, az ikrek szinte mindent egyszerre csinálnak, és neki ez nagy könnyebbség.

Barbi, nagyon szuperek a képek, jó kis buli lehetett Enié, szeretem az ilyen kis zsúrokat :D Sütik is jól néznek ki :) Dönci pedig olyan nagyon nőtt!

Csenge, nem semmi ez a vízfesték, én nem mertem volna még a kezébe adni, igaz a gyurmát is állandóan meg akarja enni, talán ezért nem, de nagyon ügyesek a fiaid!!!

megyek képeket válogatni

<
sziszka78
Tolna

Kata jöhet azért a cím köszi!

Mi is hétvégén vendégeskedtünk, most is nemrég jöttünk haza gyors fürdés és alvás.

Kit mit csinál, készít, vesz karácsonyra ajándékot?

Képzeljétek megyünk mikulás ünnepségre a párom melóhelyére dec3-án kiváncsi leszek mit fog szolni Áron a télapóhoz :)

Sziszka én nem mondanám biztosra a kutyaugatásra való ébredést , mert pl Áron ha lent vagyunk mamáéknál na ott egy egész utcasornyi kutya van szomszédba mindenhol plusz a mienk is és nem kel fel rá. Meg amikor sátorozni voltatok akkor is azt írtad hogy jól aludt Málnus.
Átraktátok már más helyre a helyét esetleg?

Még Barbi képeit is megdicsérném röviden jó buli lehetett.

Na megyek aludni holnap reggel turiba vagy csiribiritornára szándékozom menni.

Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hát ez se az én napom...
Ma délután kora estig 3 órát ültem a gyerekemmel a kórház ügyeletén, történt ugyanis, hogy Imi orrából immár másodszorra nagyobb mennyiségü vér ömlik. Mintha dézsából öntenék, mindenröl az folyt, az éjjeliszekrényröl, a frissen cserélt ágynemüröl, a ruhájáról, a szönyegpadlóról, majd gyült a vödörbe, amibe még egy jókora hányás is belesikeredett. Mire sorra kerültünk, elált, de addig bizony csepegett a vére... Mondta a doki, hogy erre most nincs idö ezt tisztázni, hogy mitöl, majd a gyerekorvosunk, de a kezdödö bronchitisére adjak antibiotikumot. Ha tudná, hogy Imi is csak pár napja hagyta abba... :( Rengetegen voltak, az egész ügyeletet egyetlen doki látta el, aki tegnap is 250 (!) beteget látott el. Hát nem csodálkozom rajta, hogy leszarja a vérzö orrú gyerekemet, de ez akkor se normális. Szokott máskor is vérezni az orra, de ez megrémisztett mindannyiunkat, mert hirtelen levegöt se kapott a sok vértöl. :shock:

Borzalmasan sok influenzás volt, csupa 40 fok feletti gyerek, többen hánytak, mások elterültek, mint az Alföld. Ha most se kaptuk el, akkor már sose! Mindenkit hazaküldenek, aki még kap levegöt és nem kap a láztól görcsöt. Oltóanyag változatlanul nincsen, de minek is!?

Na megyek és lefekszem a vérmezöre, közben megszáradt, nem színez legalább. A többi lepedö mosásban van, mert azokat is baleset érte, ezt már nem tudom másikra lecserélni. :(

Jobb éjszakát, mint amilyennek az enyém ígérkezik.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Jó rég nem voltam én se, már meg sem próbáltam visszaolvasni, csak az 500.-oldaltól, mert az olyan szép kerek...

Barbi! Ez elég durva! Remélem Imi azóa jobban van, és nincs semmi komoly. Flu meg tartsa távol magát!

Köszönjük a Réka névnapi köszöntéseket! Igazán jól esett, hogy gondoltatok ránk, még így is, hogy csak hébe-hóba keveredek ide.

APróéknak is jobbulást, meg a többi betegecskének.

Oltás: RÉka már rég túl van a 15. hós oltáson, őszintén szólva most már olyan ritkán kapott oltást a korábbiakhoz képest, hogy eszembe se jutott a Thuya, pedig van itthon. (Van ezeknek a bogyiknak vmi szavidejük vagy ilyesmi?)
Úgyhogy volt némi mellékhatás, kb 6-7 nap múlva, és olyan 3-4 napig tartott. Igazából nem volt vészes, kis hőemcsi, orddugulás, köhögés. A végére még pöttyösödött is a Tücsök, de nem volt komolyabb gond. Dokinéni neki beadja a prevenart is, de én direkt külön kértem, úgyhogy azt majd december elején kapja.

H1N1 oltáson én még vacillálok. Mármint hogy magunkat oltassuk-e. Rékát nem oltatom az tuti, gyerekdoki is ezt javasolja. Ő azt mondta, hogy max apukát érdemes, mert ő munkahelyen benyelheti könyebben. Na még meglátjuk, hogy szúratok-e vagy sem. Igazából azon gondolkodtam, az szól mellette, hogy ha jövő év tavaszán teherbe szeretnék esni, és tényleg komolyabb méretű ez az influ,vagy vissza-vissza tér, akkor már védett legyek. Vagy ez szerintetek hülyeség?

Boni! RÉka a trakit még nem kapta meg, majd jövő hétvégén sógornőméktől. Remléem tetszeni fog neki!

panna1

Sniky! Gratu neked is az új kis pocaklakóhoz! Azt hiszem én is lemaradtam anno a hírről.

Ugye egyenlőre nincs más gratulálnivalóm ilyen téren?
Mert sok névnappaladós vagyok: Boldog szülinapot Szilvik, Zsombi, és még az elmúlt pár hétben ünneplők.

Rólunk:
Most egy kicsit lazítok Pécsen, az elmúlt 1-1,5 hétben BP-en voltunk, én az építkezést jártam, ügyintéztem, anyum Rékára vigyázott. Elég kis nyűgöske volt ebben az időszakban RÉka, vagyis igazán az éjszakák nem voltak zavartalanok, sokszor kelt, nehezen aludt vissza, majdnem minden éjjel: valószínű, hogy megérezte ő is (én is), hogy sokat voltam távol, aztán meg az oltás utáni mellékhatások is ekkortájt jöttek elő. Kb olyan volt, mintha beadtam volna bölcsibe: vagyis én reggel-délelőtt elhúztam otthonról, du. 3-5 között érkeztem csak haza. Megviselt mindkettőnket, holott én tudtam, hogy jó kezekben van.
Mióta visszajöttünk Pécsre, ismét átalvósak az éjszakák (szerencsére), nem nagyon van nyügi.

Kaja: Kiscsajom tovbbra is igazi haspók, az apja néha aggódik a pocakmérete miatt. :lol: Lehet, hogy már csak mi tápizunk-sinlacozunk lassan? Az itt felsoroltakhoz képest sztem tök sokat eszik Tücsi:
8 körül ébred, akkor kap 1,5 dl tápszert (3-as)
Reggeli f10 körül: kevés gyümi, +kb egy kis szelet kenyér (margarin, méjkrém vagy felvágott, sajt, paprika vagy paradicsom vagy savanyú ubi)
Aztán két verzió van, mert van, hogy már csak egyet alszik, van hogy kettőt alszik napközben:
Kétalvásos verzió: f11-11 körül álmosodik, akkor leteszem aludni (ha a progi is engedi), alszik 1-1,5 órát. Ébredés után kap egy kis gyümit+kekszet.
Ebéd 1-f2 körül, azt eszi amit én, mikor mennyit, de általában jó étvágya van. aztán megyünk sétálni, 1-1,5órát. Utána még bent sertepertél, uzsizik túrórudit vagy gyümijoghurtot (velem közösen), 4-f5 körül megint álmosodik, megy alukálni, néha már ilyenkor küzdelmes az elalvás. Kb 1 órát alszik, utána játék.
Vacsi 6-f7 körül, hasonló mint a reggeli (csak van, hogy 2 kis szelet kenyeret is begyűr), vagy néha üvegeset eszik.
Fürcsibe menés előtt kb 8-kor 1 dl tápit kap, olyat mint reggel. Aztán fürcsi után közvetlenül lefekvés előtt még bepuszil kb 2 dl sinlac-ot. Alvás kb 9-másnap 8-ig.
Egyalvásos verzióban f11-11 körül megyünk sétálni, közben gyümi vagy keksz a tízórai, 1-kor ebéd, utána megy szunyálni kb 2-2,5 órát. Így nagyjából kibírja 8-ig, de van hogy már hamarabb elkezdjük az esti rutint....
GOnd akkor van, ha a délelőtti alvás nem igazán sikerül, és nem tudom kivinni sétálni, mert akkor már f12-12 körül olyan nyügi, hogy nem bírja ki ebédig, lefekszik, kb 2 órát alszik, csak utána ebéd. A du. 2-8ig időszak viszont nagyon hosszú neki, de aludni már nem bír, csak nyűglődik. Úgy 6-f7-kor kb elaludna, de akkor már nem engedem neki, mert akkor lefekvéskor kukorékol. Azt hiszem olyan 5 óra egyben fentlétre van hitelesítve jelenleg picim, utána csak kínlódik.

Na jó bő lére erseztve kb ennyi hirtelen rólunk. Még volt egy csomó minden eszembe amit írni akarok vagy kérdezni, csak ilyenkor vhogy sose ugrik be.... Na majd holnap hátha.
Mostantól úgyis minden este gép elé kell üljek, mert dolgoznom kell, akkor meg már ha megy a gép biztos bekukkantok ide hozzátok... :lol:

Nyugodalmas jó éjt mindenkinek!!!!

panna1

[quote="aprooka"]S írta:aprookaniky, Sziszka, Mazska, Zsófi, Nektek küldtem mail-en a homeos házipatika összesítőt, mert elkészült. :-)
Aki kéri még, szóljon és kérek mail címet is.

én kértem:)
Vendég

Aprooka! Én is szeretném a homeós listát. Köszönöm, címem:beleki@freemail.hu
Vendég

Jó reggelt!

hétvégén szülőknél voltunk! :lol: kibabáztam magam! bár Zsiginek jön felül az összes rágófoga gondolhatjátok!

Panna majd ha hazaértetek irj.Szerintem tetszeni fog...

Beleki Kata nem válaszoltál privire
:roll: :wink:

BArbi jó kis buli lehetett!

mindenkinek pusssz
Vendég

Apró!
Nekem is légyszi!: panka@c2.hu
Köszi

panna1

Sziasztok!

Kicsit elvagyok én is tűnve, de az elmúlt héten sok minden összejött. Amúgy minden rendben, semmi komoly, csak nekünk az ősz mindig hektikus mert szülinap és névnap egymás után. Pl most hétvégén lesz anyósom névnapja, jövő héten Virág névnapja, mikuláskor apa szülinapja....de már túl vagyunk anyósom és anyukám szülinapján, szóval minden szempontból húzós időszak ez :roll: :)

Utólag is boldog Szilvia napot az összes Szilvinknek!!

Barbi,
Jobbulást kívánok Iminek, szegény nem lehet semmi!! És ez vajon mitől??Valami vírusféle? Kitartást és mennek a gyógy +++!

Aproo,
Ti hogy vagytok?????

Mecsi,
Kari ajándékot mi valzínű kisasztalt+széket veszünk Virágnak, plusz néhány apróbb játékot. Nagyiktól is fog kapni mindenfélét, ezért nem akarjuk túlzásba vinni. Na meg ugye lesz most névnapja is, szóval lesz ajándékdömping!!

Oltás: szerintem mi a férjemmel beoltattuk magunkat, csak nem fogunk belehalni!! :shock: Na meg ahogyan Panna írta, jobb szeretnék túl lenni rajta mielőtt ismét terhes leszek. Szóval ez az egész félelem keltés szerintem csak hisztéria. Elvégre a sok csecsemőkori oltásról is rengeteg sok rosszat hallani, hogy autismust okozhat stb stb, nagyon sokan ellene vannak és külföldön ahol nem kötelező nem is oltattják be a gyerekeket, pl a kanyaró ellen, és ott már ismét emelkedik a kanyarós betegek száma. Mondjuk mivel új oltásról van szó, Virágot még nem oltattom be a h1n1 ellen, de magunkat már merem, azért csak erősebb a szervezetünk. Ha meg belehalunk, akkor legalább jobb helyre kerülünk :wink:

Kata,
Megérkezett az a játékcenter?? Kérlek írd majd meg, kíváncsi vagyok milyen! Na meg ha tényleg a nagyot kaptátok ennyiért, akkor majd én is szeretnék egyet rendelni! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dia123 2009.11.16 09:24-kor.

Kép
Kép
dia123

Zsóf,
Milyen volt a buli??

Kép
Kép
dia123

Aproo, én is kérném a homeós listát: domajulcsi@gmail.com

Köszi!!

yuyu79

Sziasztok!

Remélem mindenkinek átment!

Dia, köszönjük, már jobban. Levi újra a régi úgy tűnik, esténként minden nap belázasodik, de egyre kisebb a hőfok. Tegnap már csak 37,3, szóval ma este remélem már nem is megy fel. 2 napja nincs lázcsillapítás, és szerdáig kell még szedni az antibigyót. Ettől persze a gyomrunk nem a legjobb, de hát evvan. Ma pl. én nem tudom, hogy történt, sztem félrecsúszott a pelus, de amikor vettem le róla, elkezdett kipotyogni, kifolyni a kakus. Szegénykém nagyon megijedt, úgy sírt, az egész nadrágja addigra belül a body, zokni, szóval minden kakis lett. :roll:

Az új szerelem meg a teafőző és a kávéfőző. A kávé csurgását minden 2. nap végig kell nézni, a kannát meg képes Prücsök 1 órán kresztül hurcolni a lakásba és a kupakját fel-le rakosgatni. Meg litániákat zeng hozzá, írtó cukkancs!

Zsófi, nagyon eltüntél...

BArbi, sajnálom, remélem már jobban vagytok. Pont most volt az itteni gyógyszertáras újságban egy hosszú cikk az orrvérzésről....sztem is érdemes utánajárni a miértnek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csajok :D Ezt most kaptam :D

Máris szomszéd esete az oltással :) 30 évvel ezelőtt :)

http://vimeo.com/7526593

Már csak nosztalgia miatt is jó :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Panna, csak röviden az oltás dologra szeretnék reagálni. Azt lehet tudni a H1N1-ről, hogy mostani állapotában kb. olyan súlyos, mint a szezonális influenza. Egészséges emberekre nem veszélyes, akkor érdemes oltást kérni, ha az ember nem szeretne hiányozni a munkahelyéről. A különbség talán annyi, hogy a mi generációnk még nem kaphatta el ezt a típust, ezért kevésbé is tudunk védekezni ellene (pl. a szüleink/nagyszüleink már átestek rajta).

De a magas láz terhesekre nagyon veszélyes lehet, ezért ilyenkor meg kéne előzni az influenzát. Viszont terhesen első trimesztben tilos az oltás, és utána sem ajánlott. Vagyis pl. a háziorvosom, aki eléggé oltásellenes, azt mondta, hogy ha valaki még nem terhes, de szeretne babát, akkor érdemes kérni, egyébként nem. Hozzá kell tenni, hogy 2 hét kell a védelem kialakulásáig, ezért még a járvány előtt kell beadatni.

Én megkaptam 2 hete (majd szeretnénk babát mi is), és még én is élek, meg sem éreztem :). Jobb így, mint mikor terhes voltam, és minden nap metróztam a munkahelyemre, végig parázva, mikor a nyakamba köhögtek, és már nem kaphattam oltást.

sushy

sziasztok!

Kata köszönöm,megérkezett!
Aprózsófi Neked is köszi!

Tud valaki egy jó naptárkészítő progit, egyoldalas naptárhoz?

Jah tesó ne bírta a kiképzést, szegénykém.... :oops: :cry: :cry:
makadu

Jó regeglt!

minálunk a fél familiy beoltatta magát. húgom ma hívja neurológust, mert ugye neki lebénult a fél arca a szülés előtt egy nappal, most kezd már helyreállni, már nem annyira feltűnő!

mi is beoltatjuk magunkat apával.. azt sajnálom, hogy ZsIgit nem tudjuk..

beszéltem homeos dr nénivel, azt mondta hogy az ocsillo... nem nagyon nyújt védettséget, viszont jó lenne ha napi 1 adagot adnék neki immunerősítés miatt ebben az időszakban..+c vitamin.

védeni úgy tudom, hogy nem bkv zunk, nem járunk közösségbe...

Vera basztikulár ez durva hogy a videó kigyulladt!

Szisz biztos szép lehetett..küldtem privit.

:wink:

Aproo sajnálom Levit is, nálunk is megy ezerrel a kávézás, főzés, -

gyártottam is neki kisrezsót mosogatóval a fakopáncsos zenebonatartóból. megfordítva Vendel kiságya :oops: :lol:

Kép

no meg nagyfiam
Kép
Vendég

Jó reggelt!

Majdnem egy hét után sikerült tegnap este a barátnömet elérni. Éppen 4 órája aludt, amikot megcsengettem. Vasárnap egy hete náluk voltunk, együtt föztünk, sütöttünk, a gyerekek játszottak, én meg szenvedtem a fogammal. Akkor még beszéltük, hogy nini, egyikünknek se jött meg, de vicces. Nekem ugye két napra rá megjött, de neki nem. Kedd reggel beszéltünk utoljára, akkor már nagyon romos volt. Mint tegnap kiderült elsösorban ö, de az egész családja valamilyen szinten végigcsinálta a h1n1-t. Mi a jelek szerint nem kaptuk meg. Náluk is csak azért teszteltek, mert mivel ö eleve asztmás, plusz terhes, nem kapott már nagyon levegöt, 4 napig 40 fok felett volt a láza. A férje alig produkált bárminemü tüneteket is, a gyerekek kicsi lázzal és köhögéssel letudták. Tegnap már úgy ahogy túlvolt a legjaván, de még nagyon ki van nyúlva. A babát elvetette. Megint.
Mi még mindig tünetmentesek vagyunk. Ha holnap reggelig nincs baj, akkor már van esély rá, hogy nem feröztük meg magunkat a kórházban a sok beteg között.

Még Ági kérését szeretném tolmácsolni: akit érdekelnek az én ruhásdobozaim, az vagy nézze meg a tartalmukat Áginál, vagy szervezze meg legyen olyan szíves a ruhapartit és a ruhák oda-vissza szállítását. Innen sajnos többet nem tudok az ügy sikeréért tenni. Elöre is köszönöm az érdeklödést és a segítséget!

Boni van valami fejlemény?

Puszi: Barbi
Vendég

Barbi sajnos még semmi :cry:

reméelm családod már jobban

hú barátnőd :twisted: akkor védekezzen!
Vendég

Sziasztok!

Az oltáshoz annyit, hogy tegnap is volt a híradóban, hogy aki beoltatta magát, az is terjesztheti a h1n1-et. Azért ezeket az infókat miért hallgatták el eddig? Sokan azért adatták be maguknak, hogy megkíméljék a gyerekeiket.

Boni: Zsiginek is be lehet már adni az oltást, 1 év fölötti gyerekeknek be lehet, ha tényleg akarod (mi nem adatunk).

Zsófi: tényleg rég voltál. Csak nincs baj?

Barbi: nagyon rosszul hangzott ez az orrvérzés. Akár valami belső baj is lehet. Én egy vérvételhez, koponyaröntgenhez mindenképp ragaszkodnék a helyedben! Most hogy van Imi?

Szisz: irigyellek a máshol jól alvásnak. Nekem Balcsin is annyiszor fent voltak, mint itthon. Jó, most köhögnek, de fejenként a két kicsi legalább 3-4-szer fent van. Szuper.

A helyi topikunk átköltözött zártba, anyatanyára, így mindennap már nem jövök szerintem babanetre, de igyekszem itt nyomon követni az eseményeket és jövök, amint tudok!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Boni: szuper kis konyhát csináltál Zsigának! Díjazom az ötletességed! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedóra - az influoltásról a teljes hír itt:
http://index.hu/belfold/2009/11/16/a_be ... a_h1n1-et/
ez azért nem ugyanaz, mint amit a hírekben mondtak.

"Aki nem kapott oltást, és még nem volt H1N1-fertőzése, már a tünetek megjelenése előtt és utána, akár 8-10 napig is terjesztheti a vírust. Aki már volt beteg, vagy megkapta az oltást, ha nem fertőtleníti a kezét, csak néhány óráig ugyan, de szintén terjesztheti az új influenzát."

Boni - szerintem ne aggódj, hogy Zsigit nem oltjátok, ő nem tartozik a rizikócsoportba, még ha el is kapná, könnyen átvészelné az influenzát. Magadat viszont érdemes, pláne, ha babát szeretnétek.

sushy

Sziasztok!

Hú, Barbi, hát nem unatkoztok, remélem megússzátok a betegséget! Azokban a ruhás dobozokban csak fiú ruhák vannak, ugye? Imi orrvérzésével mi van?

Szilvi, Anna, azért azt tudjuk, hogy amit a híradóban hallunk, az mindig csak egy része a valóságnak :(
Szilvi, azért gyere ide is!!!!

Apró, örülök, hogy jobban vagytok, mi már egy hete hogy megkaptuk az oltást, de még semmi mellékhatás. (mármint a 15-hóst)

Boni, édes a saját gyártmányú konyha, akartam is már írni, hogy Málnus kapott egy ismerőstől egy kemencét mosogatóval és csappal, a kemencébe "tüzet" lehet gyújtani egy gombban, és el lehet oltani, a csapot pedig ha megnyomjuk, olyan hangot hallat, mintha folyna belőle a víz, Málnus imádja, naponta többször is süt-főz vele...és megeteti-itatja a babákat az elkészült művel,miközben cuccog mellé, rágást imitálva :D :D :D imádom. Hiába nőnek a gyerekek :) Privit olvastam :)

Anna, néha ide is tehetnél egy-két képet, bár Szuszunál megszoktalak lesni benneteket, lehet, hogy a picasán is megkereslek :) Emma olyan gyönyörű!

Na megyek a dolgomra...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szialvi, most olvasom, Dórika is még 3-4 szer fent van egy éjszaka? Ajaj, nem túl jók a kilátásaim :( Azt hittem ennyi idős korukra ez már változni fog.

Ja, és Mecsi, neked akartam még írni, hogy szerintem ez a megszokja a hangokat vagy sem gyerek függő, ennél egyel több kutyánk volt, amikor Málna megszületett (nekünk most csak 1, de szomszédban továbbra is 4) mégis minden alkalommal felébred a kutya ugatásra, ha az az elmélet, hogy megszokja, akkor mi erős kivételek vagyunk...ez van, ő ilyen rossz alvó, azaz alszik ha csend van és felébred ha nincs az, természetesen mosogatni, beszélgetni lehet, de az ugatást, simsont, kamiont nem bírja :( :( :( szinte minden nap a kutya ébreszti, sosem ébred kipihenve :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

csak csendben mesélem el, hogy a minap találkoztam egy családdal, akinek a most 8 éves kisfia másfél éves korában higany tartalmú kötelező oltás után (valószínűleg ez volt a kiváltó) autista lett, addig semmi erre utaló tünet nem volt.

<
sziszka78
Tolna

Szisz juj :cry: ez olan hihetetlen. páron családjában van autista, nagynénje azt mondta, hogy semmi nem utalt rá, hanem amikor elkezdett beszélni, akkor mindent ismételt..

Zsiga már átaludta éjszakát, amióta prevenárt megkapta megint parádé van éjjelente... :cry:
Vendég

Nekünk is holnap lesz egy hete, hogy megkaptuk az oltásokat... láz még nincs, de múlt éjjel benáthásodott Eni. Bár gondolom ez nem az oltástól lehet, de így most óránként fent volt az egyébként mostanában este fél 10-től reggel 8-ig alvó lányom :roll:

yuyu79

Csajszik, itt vannak a szép és jó kisfiú cuccok, gyertek és válogassatok, szerintem megéri!!

KépKép
columbine

Ági! Én nagyon szívesen megnézném, csak nem jutok el hozzád, max a Mammutig... :(
Vendég

sziasztok,
ma voltunk dokinál.még nem 100%, de kislánynak tűnik.a myomát nem is találta az is lehet, hogy már visszafejlődött, de az biztos, hogy kisebb mint korábban volt.ez nagy megkönnyebbülés nekem, mert kicsit elkedvetlenített, de így már felhőtlen végre az örömöm!!
és bár még csak 3kilót híztam,a hasam szerintem nagyobb mint a julcsié :oops: mondjuk csengivel is volt rendesen pocakom.amikor 6hós terhes voltam szembejött velem egy 3gyerekes anyuka és mondta, hogy ő ekkora hassal szülte kb.mindet.ennek persze akkor nagyon örültem, képzelhetitek :P de én ilyen alkat vagyok.már a 11.héten a köldököm mellett találta meg a doki az uh-án a kicsikét :shock: legalább nem nyomja a hólyagom :roll: és képzeljétek csengivel elolvastuk a tesó-ügy című babakönyvet és megsimogatta a tesót a pocimon és buccolni akart vele.ez utobbi nála olyan mint a puszi.szóval csak azzal buccol aki kedves neki :wink: majdnem elsírtam magam a gyönyőrűségtől.
Vendég

Csandikám gratula a kiscsajhoz! :)

Én megint rosszkedvüen, mert az esti fürdés után felfedeztem, hogy Dönci szeme pillanatok alatt begyulladt, de az még önmagában nem lenne gond, ha nem ment volna a gyulladás egyenesen a könnyzsákra. Basszus már csak ez hiányzott! Ismertem egy házaspárt, akinek a babája krónikus könnyzsákgyulladásban szenvedett. Borzalmasan nézett ki és rengeteg tennivaló volt vele. Holnap amúgy is van gyerekdokis terminem, hát lesz velünk megint böven elég dolga. Eninek szerintem megint impetigoja van, Iminek meg van valami ragya a karján, tán galóca, vagy csiperke, vagy vargánya, de valami ilyesmi. :(
Mentem is a babám szemét antibiotikumos szemcseppel locsolgatni. Megint nincs nyugodt alvás, felemésztenek a gondok. A szomszéd, aki nem él együtt a gyereke anyjával, hanem beosztják a napokat, hogy ki mikor kapja meg a gyereket kiöntötte a lelkét, hogy ö már nem bírja, a gyerek az örületbe kergeti, de hát kinek is mondja, én biztos jobban tudom, s ha már itt tartunk nem vigyáznék rá idönként pár órára. Mondtam neki, hogy ahol 4 elfér, elfér az 5. is. Sajnálom a csóri kisfickó babát, hogy ennyire útban van a szüleinek, pedig angyalian jó, meg se mukkan. Mi lenne, ha olyan eleven gyerekük született volna, mint az enyémek voltak!? S hozzáteszem, hogy még nem szedi szét a lakást, hiszen alig pár hónapos... Mi lesz ebböl késöbb?

Barbi
Vendég

Dönci pogácsát kóstolgat a hónap elején:
Kép
Kép
Vendég

Eni tulajdonképpeni szülinapjáról még adós vagyok a képekkel:
Kép
Kép

Dönci evöeszközt kapott és annak az ezüsttartalmár vizsgálja szakértö szemekkel. :) (csak vicceltem, nem ezüst, mezei chromacél)
Kép
Kép

A barátaink egy része mindig felhívja az ünnepeltet. Itt Eni éppen Észtországgal tereferél.
Kép
Vendég

Délután meg Ludwigsburban voltunk a barokk kastély gyermekbirodalmában.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép
Kép

Volt kis színházi részleg is, ahol maguk játszhattak, cserélhették a díszletet, stb.
Dönci színre lép...
Kép

A díszletcserélök
Kép

Kép

Meghajláshoz készülve
Kép
Vendég

Sziasztok!

Barbi: sok gyógypuszit küldök Nektek, hogy a sok betegség és gond tűnjön már el jó időre!!! A szomszéd kisgyerkőcöt én is sajnálom. Minek az ilyennek gyerek??

A fotók ismét szuperek! Nem semmi helyen jártatok. Itt miért nincs ilyen???

A két fiad nagyon fess kis király volt, a két lánykád nagyon csini királylány! Tiszta egyformák a lányok, és a fiúk is egymással! :)

Csandi: gratula a valószínű kiscsajhoz! És főleg a no myomához!!! Neven már gondolkodtatok? Édes lehetett Csengi a pocak "puszival".

Velünk minden ok. Fogyit nyomom tovább, már ketten észrevették ismerősök közül és megdicsértek.

Gyerkőceim alszanak, úgyhogy teszem dolgom, mert nemsoká meg megyünk Emeséért.

És süt a nap ezerrel!!!

Na mentem

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

bocsi az eltűnésért! a hétvégéink mindig zűrösek, és most 2 napig még apa is itthon volt szabin, így nem nagyon voltunk itthon...

de minden okés, és köszönjük a hiányolást!

tegnap megkaptuk a 15 hós kötelezőt, plusz a 4. prevenárt! :S szerencsére nem volt lázunk tegnap, és ma sem, valószínű, hogy a prevenárral most már nem lesz gond, már csak a 15 hós jöhet ki rajtunk, addig meg még van pár napunk! ...

Kitti, sajnálom a kistesót! de akkor tuti, hogy volt valami/valaki a pociban!? :(

Cs-andi, szuper, hogy már alig, vagy egyáltalán nem látszik a myoma! gratula! és Csengi szuper édes kiscsaj, ahogyan felfogja, hogy mi történik körülötte, és, hogy már most ennyire szereti a kistesót, aki akkor eddig kislánynak néz ki! :) tényleg, mi lesz a neve?

Barbi, nagyon jók a fotók! a kis királylánykák, királyfik nagyon szépek még mindig! betegségmentes napokat, heteket, hónapokat most már! de tényleg! jobbulást nektek!!! a fogaddal mizújs!?

Panna, jó, hogy előkerültél! :) jó hallani rólatok időnként!

nem is tudom, hogy mit akartam még...

a pénteki buli eléggé nyugdíjasra sikerült, de nem baj, mert én kocsival voltam, így is éjfélre értem haza. jó volt találkozni a régi kollégákkal!

beszedtem a 10 napi norcolutot... még nem jött meg, doki szerint a héten meg fog! nem tudom. de aggaszt, hogy most megint nincs rendben valami. már azon agyalok sokszor, hogy lehet, hogy én vagyok ennek is az oka, mert nem tudom eldönteni, hogy mit akarok! ... és lehet, hogy azért nem működnek rendben a dolgok odabent! de amúgy tényleg nem tudom, hogy mi lenne a jó.

most a férjem megint megpályázott egy külföldi melót! ott náluk, cégen belül. beküldte az önéletrajzát, valamikor lesz telefonos interjú is. aztán majd döntenek. a 7-ből 3 mehet! Dániába! persze családostúl szeretnénk, de nem tudom, hogy mi lesz!? ... ha megyünk, akkor nagyon jó lenne egy újabb baba, mert akkor ugye nem tudok visszamenni melózni, viszont, ha maradunk, akkor meg lehet, hogy inkább visszamennék dolgozni, mielőtt jön a kistesó! anyagilag jó lenne kicsit rendezni sorainkat! :( ez a havi 100e lakáshitel nagyon durva... na. nem panaszkodom, elvégre nem azért jöttem! :) majd lesz valahogy!

ezen kívül minden okés! voltunk a héten moziban is, ebben az új bevásárlóközpontba, szerencsére co mérgezést nem kaptunk! :) viszont jó kis katasztrófa filmet néztünk, a 2012-t :D

biztosan akartam még millió dolgot!

ja, igen, Ági, sajnos sosem tudom úgy alakítani, hogy beugorjak, de majd megcsörgetlek, ha tudok menni, Barbi ruha nézőbe!

jók legyetek!

Szilvi, nehogy aztán ne gyere közénk! azért mert anyatanyázol, még ide is kattinthatsz! :)

sophie27

A közeljövőben újra kell gondolni az antivirális kezelések taktikáját is - mondta. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt héten némileg módosította ugyanis a legveszélyeztetettebbek körét. Első helyre kerültek a két év alatti kisgyermekek, a másodikra a terhes anyák, a harmadikra az asztmások, a negyedikre a túlsúlyosak. Csak ezt a négy rizikócsoportot követi a népesség további része - mondta Falus.

:?
Vendég

Boni, szuper infó... :( akkor mi jócskán benne vagyunk a szószban! gyerek 2 év alatti, mi meg túlsúlyosak vagyunk apával...

most légy okos Domonkos! még mindig! bár azért még mindig tartom magam ahhoz, hogy csak az oltóanyagoktól akarnak megszabadulni... bár a franc tudja. tényleg olyan nehéz állást foglalni az ügyben!

mi még mindig nem oltattuk magunkat, se apa, se én, se Beni... nem is tervezzük egyelőre! bár én apának már néha pedzegettem, hogy beoltathatná magát...

sophie27

Sziasztok!

Érdekes ez az új info, pont most, hogy a piciket nem merték nagyszámban oltani, és rengeteg oltóanyag maradt a nyakukon, hirtelen kijön ez az új adat....no comment inkább.

Zsófi, szólj, ha mész Ágihoz....

Boni, írok, láttam, csak jött nővérem és téli gumikat szereltettünk.

El vagyok kenődve, holnap jött volna Feluca egész napra, de Alma beteg lett.... :cry: :cry: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

CsAndi, tök jó, hogy minden rendben!! Mi lesz a neve? Enikő is szokta puszilgatni a hasamat, pedig egyébként nem nagyon ad puszit senkinek újabban..

Barbi, szépek a képek :D :D

Zsófi, szerintem jöjjön, ha jönni akar, nem? Na, ez nem ilyen egyszerű, tudom
:wink:

yuyu79

Aproo, köszi a listát, ha nem írtam még, szita az agyam :oops: Allium cepát be is vetettem most Eninél de csak ch 9-est kaptunk, az is jó azért, nem?

yuyu79

Sziasztok!
Zsófi és a többiek!
Nem jön senki mosolyolimpiára??összefuthatnánk...
vera
l.veronika

Sziasztok!

Aproo! Köszi a homeos mailt, sokat segít.

Makadu! Nem írtad, hogy minden oké volt a kártyákkal, ajánlva adtam fel.

Zsófi! Neked már régóta akartam írni, hogy ha visszamennél dolgozni, nem lenne állandóan aktuális téma a baba és lehet, hogy simán megfoganna, amikor nem is számítotok rá.

Columbine Ági! Az nagyon nagy fáradtság lenne, ha lefotóznád Barbi ruháit? ... Mondjuk fogalmam sincs, hogy mennyi ruháról van szó.

Barbi! Annyira klassz helyekre tudtok menni és sokszor ingyen. Nálunk ilyen miért nincs????
Vendég

Sziasztok!

Barbi, nagyon szuperek a képek és a hely is ahol jártatok! Akkor megvan az 5. gyerkőc ;)

Csandi, gratulálunk a kislányotokhoz! Annak meg külön örülök, hogy nyoma sincs :D :D :D Csengi édes lehet :)

Zsófi, remélem sikerül a férjednek, mert kicsit világot láttok, és irigykedek is, mert legszívesebben, mi is holnap csomagolnánk, és kimennénk....

Almának jobbulást! Apró, fel a fejjel!

Vera, mikor lesz?

Julcsi, Málna is csak akkor ad, és csak annak puszit, amikor ő akarja :D kis oroszlánok :D

Szilvi, hajrá fogyi, ettől a héttől én is csak gyümölcsöt vacsorázok, hátha lemegy még egy kicsi.

Jelentem 8 nappal az oltás után teljesen tünet mentesek vagyunk, remélem ez már így is marad.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
22-ig van a fotózás!
Beleki Kata!2 óriási doboznyi ruha maradt még Áginál.Érdemes megnézni őket!
vera
l.veronika

sziasztok!

Vera, mi már hétfőn voltunk. kb. elsőként, sőt. eléggé gagyi volt... :( na mindegy! majd dobom a linket! :) apa tudod itthon van szabin, azért mentünk be hétfőn, hogy közös fotót is csináltassunk!

Kata, igen, én is így gondolom, csak ugye akkor meg már nem mindegy, hogy mikor jön, mert pár hónappal munkába állás után eléggé ciki lenne újra eljönni, hogy bocsi, jön a következő baba! :S multinál nem nagyon díjazzák az ilyesmit. legalábbis szerintem!

Sziszka, köszi! remélem, hogy összejön a férjemnek, illetve nekünk, és akkor tényleg mehetünk! 1 év nem a világ... rám is rám férne angol tekintetében, nagyon! ...

na, megyek. ma is jó idő lesz. gyerek iszonyat nyügi, de, hogy miért!?[/b]

sophie27

hahó mindenkinek :)

hát most megtudtam kicsit milyen lehet két gyerekkel itthon lenni.....apa két és fél hétig volt itthon fekvő gipszben. Teljesen kikészültem az ellátásukban. :(
Ma már bement dolgozni, mert kapott járógipszet, de vezetni csak úgy tud, hogy fáj közben a lába, szerintem meg fogja erőltetni sajnos. na mindegy, ő érzi, hogy mennyit bír.

zsófi: akkor nem érdemes a MOM-ba menni fotózásra? Gondoltam szombaton benézek oda a gyerekkel...

ági: felhívlak, és lehet, beugrunk valamikor megnézni a ruhákat.

csenge_andi: írtam neked privit barlang ügyben ! nem kaptad meg?
A lényeg, hogy a Szemlőhegyibe járunk, és beutalót kell kérni hozzá a gyerekdokitól.

csandi: tényleg, mi lesz a tesó neve?

sniky: és nálatok vannak már név tervek?
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: