A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Van fél percem :wink: 8) :

Kép Kép Kép
A lakótelepen is jól éreztem magam, sőőőőt, ezt a hosszú folyosót nekem találták ki :wink: :lol: !! Ja, és a mama megdöbbent, hogy apa ugyanígy kúszott, mint én :shock: .
dettyk

Napsütésest!

Ádót és Marcinak is boldogságosat tegnapra :)

Heni!
nem semmin mentetek keresztül :shock: :evil:
De tudod nomen est omen s Péter jelentését tudod :wink:
remélem többet ilyen nem fordul elő :?

Anikó80!
az h. szoptatsz nem jelent 100%-ot 8) én 2* voltam pocakos szoptatás alatt(még Mírával) de sajna mind2* elvetéltem végy egy tesztet és kiderül minden :wink: S nekem sem jött még meg :lol: :lol:

Juba!
de ügyi Berta :) apátok :evil: hapsiból van :wink:

Kolbi!
Gergőnek nagy kalappal :) Fodrásznál nálunk akkor van üvőltés amikor elkezdi a hajamat festeni,mert nem ismer meg :lol: kozmetikusnál is megszívtam :) jó volt csukott szemmel feküdni kb.20 percen keresztül,Bálint a kezemben és onnan haverkodott a csajokkal :) bezzeg ha elvették :roll:
s nálunk is uez van,kicsipasi vörösre üvőlti a fejét(olyankor kisTorgyánnak hívom :oops: ) amíg a kezembe vissza nem kerül :roll:

no hívnak a kis diktátorok :arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Nagyon gyors leszek, sajna rohanás van. Lakásátalakítás zajlik, jövőhéten pedig utazunk + jön anyukám hétvégén.

Gyorsan átfutottam amit tudtam, majd remélem bővebben is lesz időm.

Sense hatalmas gratula!!!!!!!

Heni teljesen beleborzadtam a történetbe, örülök, hogy jobban vagytok!!! Vigyázz nagyon a manódra!!!!!

Mindenki vigyázzon magára és a gyerkőcre!

Tali időpontot láttam, meddig kell válaszolni? Dobjatok egy privit légyszi mikorra mondjak biztosat!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ágica! Mindenki azt és annyit hozzon sztem amit bír :lol:
Én sem hiszem, hogy konyhatündérkedek, mert előző nap ballagásra megyünk.

No és ezt akartam még reggel:
Kép Kép Kép
Esőben így sétáltunk :lol:
Mert reggelente szoktunk mostanában, jó a levegő, nincs még túl meleg...
puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Miléna! nem kell válaszolni, az jön aki tud, mi ott leszünk Nolkával, és várunk Titetek :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hello Lányok,

Tejtermékek: nemrég kezdtük, egyenlőre sajtot reszelek a főzijébe (amitől isteni finom lesz a kaja) egyszer így, egyszer husival kapja. Ma du készülök az első joghurtos gyümire. Én is sk szándékozom csinálni, tehát natur activia + gyümi. (Bár már belenyalt a gyümis emberjoghurtomba is) De talán így kevesebb hozzáadott cukit kap.

Juba, gratula nektek! Le lehet ám fotózni/videozni a második-harmadik felállást is. :lol: Nekem is ezek vannak meg „majdnemelsőfelállás” címmel

Kiskolbi, jááájj, nem egyszerű ez az elalvás.

Heni, atyavilág! :shock: Nem semmi, amin keresztül mentetek. Példamami vagy! Remélhetőleg hamar kiderül, h mi okozta az esetet és soha többet nem fordul elő ilyen. A kórházi ellátáson meg már csak csóválom a fejem. Katasztrófa, ami ebben az országban van. Fusson, ki merre lát. Kb ennyit lehetne tenni… :twisted: Apropó, hogy tudsz netezni?

Anikó, huhh de izgi! Tesztelsz egyet? Bár az is lehet, h van vmi a levegőben, én is szédelgek egész nap, az előbb majdnem elájultam. És a férjem éppen az imént hívott, h az ájulás szélén van. Szedsz fogi gyógyszert?

Tényleg, kistesót váró Lányok! Ti bogyó mellett estetek teherbe? Én kb. ovi kezdetre tervezném a kicsit, bár most hallottam, h kistesó mellett alapból nem veszik föl a nagyot oviba. (meg bölcsibe sem) Marha jó, h miket figyelembe nem kell venni családtervezésnél… :roll:
Majd úgyis úgy alakul, ahogy a nagy könyvben meg van írva… :lol:

Lányok, én most egy kicsit meg vagyok rémülve. Lizi kb 1 hete úgy üvölt, mint a sakál. Alapból is nagyon hangos, néha úgy „beszél” (ordibál) a teraszon, h be kell hoznom, mert zeng tőle a ház. De ha rájön az akaratosság, akkor aztán überhiszti. Sikít üveghangon. Szinte fáj a fülem tőle. Meg torokból kiált, addig, amíg öklendezni nem kezd. Nagyon tetszik magának, ezért csinálhatja. És akkor még nekünk is úgy ahogy vicces, de más fogja a fejét. Hogy lehetne erről leszoktatni?

silka
silka

Na, megtaláltam mi a bajom:

Orvosmeteorológiai tájékoztató
Többnyire nedves, kelet felől még meleg, nyugati, északnyugati irányból hűvösebb levegő érkezik térségünk fölé. Gyenge kettős fronthatásra lehet számítani. Sokaknál fejfájás, migrén, szédülés jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, hosszabb lesz a reakcióidő is.

Anikó, azért Te teszteljél csak!! :lol: :lol: :lol:

Csúcsszuperédes Panka és Nolka!

silka
silka

Sziasztok!

Bocsi most csak röviden, mert ma még bemegyünk a munkahelyemre is, tökre el vagyok úszva a dolgaimmal… :roll:

Heni, sajnálom, hogy ilyeneken kellett keresztül mennetek, de csodás szülők vagytok, Petike meg egy erős, bátor kisfiú! :) Szorítok, hogy mielőbb otthon legyetek és hogy rájöjjenek az orvosok, hogy mi okozhatta a rosszulléteket. +++++++++

Tali: Én sütnék meggyes sütit, meg viszek ásványvizet. Dettyk, Timi26, Bongyi, Viranka ti hozzátok a nagyobbakat is? Én csak akkor vinném Bencust is, ha lenne társasága, különben szerintem unatkozna. :roll:

Silka: Még neked akartam válaszolni, szerintem a Gyereksziget nekik még nem nagy élmény de jövőre már biztos fogják élvezni!:D Amúgy igen, tömeg :? de azért jóóóóó :D

És strandolós képek:

Kép Kép Kép
Szép napot!:D

KépKépKépKép
meryke

Silka!
Ez attól függ,h. mennyi gyerek van a körzetben :) Míra bölcsis volt,én visszamentem dolgozni.Óvodai beíratkozásnál apa vitte,én pocakkal nem mentem :) bölcsi után azt hiszem fel kell venniük :) viszont,mivel én szeptembertől nem dolgoztam,ezért Mírát hoznom kellett mindennap ebéd után el(jó volt reggel/de. doki,haza pici pihi,ovi).Szegénykémet ez lelkileg nagyon megviselte,sokáig kérdezte h. Ő miért nem aludhat ott :( ez annyiból volt rossz,h. mire hazzaértünk már nem volt álmos,bölcsiben ebéd után rögtön fekvés/alvás volt.azóta itthon reggel 6-7-től este 7-8-ig csak dumál,dumál és dumáltat mindenkit :)
S ha látnád mi van itt évközben 1/2 1-1 közt .) mint a a sáskák anyukák tömkelege kistesóval megy a nagytesóért :)

Meryke!
de jó képek :)
igen viszem Mírát,már lelkesen mondja,h. már 2.babatalira megy :) :) és várja :) deszerintem viszek majd ceruzát meg papírt h. valamivel lefoglaljam/juk őket :)

KépKép
viranka

Dettyk, igazad van, ma Vikdaninak névnapos hófordulója lenne, ha lenne olyan ;-) Sebaj, Isten éltesse sokáig! :-)

Dettyk, Anitja, Meryke: elolvadtam a képeken látható gyönyörűségektől!

Silka: sikolykák, torokhang és hangos üvöltözés nálunk is van, üveghang nincs egyedül (de lehet, hogy az is lesz?) Hülye kutyás szomszéd mondta is, hogy "jé, ennyit sír ez a gyerek?", mondtam neki, hogy "nem, szinte soha nem sír: kiabál". Nem nagyon hitte. :lol:

No, ma Ádi megevett egész sok gyümölcsöt tízóraira, tőle telhetően szépen és odaadóan. Egészen meg voltam hatva. 8)

Kép
Kép
irina

Silka: én azt hiszem, az nem hivatalos érv, hogy az anyuka úgyis otthon van egy kicsivel, s azért nem vesszük be a nagyobbat, de sajnos ahogy valakitől hallottam (lehet, hogy tőletek), oviból is csak az iskola előtti egy év kötelező. Asszem, ősszel elsétálunk a bölcsihez, bár ha elköltözünk legkésőbb jövőre innen, sok értelme nincs.

Kép
Kép
irina

Irina
És képzeld mostanában nem csinálja :( majd visszanézem sikerült e elkapni valamelyik videón :)
Hét ilyenek ezek a gyerekek mindig valami újjat találnak ki :)
Na akkor nem csak nálunk van. De amúgy megnyugtatásul úgy néz ki ez csak magasabb szinteken jelent problémát itt is. Barátnőmék is Miklóson laknak kertes házban és
náluk nincs gond :?
Ádi egy tünemény és mekkora haja lett :)
Én nem mindennél csinálok már hosszú bevezetést.
Nekünk Lilla nagyon keveset evett mostanság.

Alvás: kop-kop az utóbbi pár nap normális volt. Csak 1x ébredt aztán már csak reggel és még akkor is visszaaludt kicsit.
Fog nincs újabb.

K.Timi
Mi most egy vékony hálózsákban, hosszú újjú és egy vékonyabb pléddel takarjuk, de az legtöbbször lekerül róla menet közben.
Amikor nagyon meleg volt akkor csak 1 body-ban aludt.
Ülés: Mi is Maxi-Cosi-t vettünk, szerintem tök jó.
Gratula az első fogacskához, no akkor már nem is csak 1. Ha jól veszem ki nagyon nem szenvedett vele :)

Móni
Hihetetlen, h ebben is összhangban vannak a csajok. Bár fogak tekintetében ti nyertetek :lol:
Ami a járást illeti nem kapaszkodás nélkül, de az asztal mellett elkezdett oldalazni :lol:
Remélem azóta már ti is rendeződtetek..alvás és evés tekintetében is.

Tünde
Nyammm eperlekvár fénypostázzál már 1-2 üveggel kérlek :)
Én is kipróbáltam a citromfüves tejpépet. Köszi a tippet. Úgy néz ki működik.
Képeket nem tettél...

Marica
Kajcsinál már próbálkozhattok a saját hamikkal is, ami nem annyira fűszeres meg ilyenek. Ha már vannak fogak lehet neki kis kenyeret összedarabolt tojással adni, meg főtt répát kicsire darabolva és ilyenek.
Mi adtunk már neki ubi szeletet és paprikát is :) csak figyelni kell nehogy leharapjon belőle nagyobbat.

Viranka
Akkor tessen legközelebb írogatni hajnalban is :)
:(, hogy ilyen beteges kalandosra sikerült a keresztelő előtt, körül...de a képek szuperek lettek

Mesi
Barátnőm lány közel egy éves és annyira apás, h talált apáról egy képet és azt szoringatja meg puszilgatja egész nap :lol: ha el akarják tőle venni sikítozik :lol:
Rohamosan szaladsz a 12.hét felé :) hihetetlen.
Sok fog mutogatós Zsófi :lol:
És milyen kis törpicsek volt :)

Sajt: csajok ti a sajtot reszelve vagy hogy adjátok? Ugye Lillusnak még csak 2 foga...

Meryke
Ügyi Máté baba is :)

Miléna
Klassz a kocsi, örülök, h jobban érzed magad.

Anitja
Nagyon szépen köszönjük a szervezést és a lehetőséget :)

Kolbi
Fúú vacsizni voltatok :) merre mentetek?
Megy a vudu a medence megszokáshoz

Apropó medencéről jut eszembe. Barátnőmék is vettek tök szupi nagy felfújhatós medencét. Az ő lánya nagyon élvezte, de Lilla sírt, mert félt. Valószínű a vizet is hidegnek találta.
Legközelebb úgy próbáljuk meg, h én is beülök vele :)

Bent van a légkondink!!! :lol: Regi nektek is megvan?

Sense
Azért tartogattál te is meglepetéseket :lol: tiszta szívből gratulálok a kistesóhoz :) Most már ha valaki napokig nem jön elkezdhetünk gondolkodni nem e babát vár :lol:
Nagyon édes Botó :)
Megtennéd, h priviben kicsit részletesebben leírod mit csináltatok, h éjszaka ne kelljen fel?
Az utolsó képen milyen vadat ejtett a gyermek??? :lol:
Ja és persze, h van kistesó tapasztó energy :) nekem legalábbis van még a tarsolyomban :)

Fogantatási naptár: nohát csajok ez tényleg érdekes :) Lillára is kiadta, h lány :)

Juba
Hogy haladsz a fogyikúrával?

Heni
Nagyon ilyesztő amiket leírtál..:( ha már jobban van Péterke az jó, de kérlek írd le mi volt...ez a múltkori ájulással összefügg?

Sense
Lilla is pont ezt csinálja evés közben :)

Heni
JEsszusom ezt szörnyű lehetett megélni és azt meg pláne, h nem tudnak rá mit mondani....:(

Silka
Szerintem minden egyes alkalommal elmodnod neki, h anya ezt nem szereti, nem jó neked. És próbálasz terelni.

Boldog névnapot Tündi, Anitja, Granda, Ancsi!
Boldog hófordulót Robesz, Marci, Ádi, VikDani!
Boldog szülinapot Nyekrit!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Pocak :wink: :
Én nem szedtem gyogyót. És nem is igazán védekeztünk. Így nem annyira volt esélytelen, hogy terhes maradok. :lol: Ktiminek:De nem azért nem védekeztünk, mert úgy gondoltuk, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. A szoptatás abszolút nem garancia. Inkább a sorsra bíztuk magunkat! :lol:

Heni!
Csak kitartástr tudok kívánni tobábbra is és hogy hagyon hamar kiderüljön, hogy Péterkének mi okozza a rosszulléteket. Iszonyú lehetett végigélni a történteket!

Meryke!
Máté irtó cuki. Főleg a 2. képen. :D

És ahogy Nolka kikukucskál a lábzsákból! :lol: Meg kell zabálni.

Pankával pedig alapvetően elfogult vagyok egy kicsit. Nagyon hasonlít az anyai nagymamára, aki szintén Panka volt :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

A nőivonal szerint Botond nem öregszik. :evil:
Ezek szerint én sem! :lol: Lehet csinálok egy saját vonalzót is... :lol: :lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Fleur!
Írtam privit.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Köszi Anitja! :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Csajok én jól benéztem itt VikDani dolgait... :oops: :oops:
Bocsika,nem tudom mit néztem... :oops: :oops:

KépKép
juba

Heni: Jaj nekem is kicsordilt a könnyem, úgy sajnálom akiknek ilyeneken kell átmenni, a legrosszab a mikor a gyereked beteg és nem tudsz segíteni. Kitartás! Remélem hamar meg lesz az eredmény, hogy mi okozta ezt és Péterkéd hamar meggyógyul. Sok sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ és puszi nektek!
Anyatigris...a gyerekért bármit!!!!Jól csináltad!!

2. fogacska is előtört!!! Hát ezért volt az ebéd utáni alvás előtt az az 1 óra visítós sírás...gondoltam, kapot is rá gél, bogyót! Alvás után már semm gond nem volt, csak ott vigyorgott a fogacska.
Emma annyit beszél mostanában, sokszor párbeszédet folytat velünk.... olyan édes!!!!!

Mivel leengedtük az ágyát, nehogy kibukfencezzen....szóval úgy altattam, hogy a mi ágyunkra lefeküdtünk egymás mellé és átkaroltam énekeltem sikiztem...pár perc és elaludt és akkor tettem az ágyába, ott szépen aludt , ha felébredt akkor is vissza tudtam altatni. Demost megrendeltem a suttogó többi kötetét ...tanítom Emmát az egyedül elalvásra....hogy ha éjszak is felébred akkor visszaaltassa magát ( már az első napotol egyedül aludt el, csak mióta forgolódik, feláll...azóta kezdődőtt ez az új móka.....szóval felvesz/letesz módszer 9 hós babáknál módszert alkalmazzuk. Tegnap este kezdtem. kb 100 szor kellett visszafektetni merft azonnal feláll. Nem sír csak szórakozik. hamar fárad, aztán egyszer csak mikor visszafektetem és mondom neki hogy "leteszlek aludni" akkor már fekve maradt , az oldalára fordult és pár perc alatt elaludt, csak a kezem kellett a hátán legyen és ennnyi.
Most már csak vagy 50szer kellett...... , na reméelm ez a haladás jele.

na jó hosszúra sikeredtem.

Kiskolbi: nállunk is ez volt, bár Emma még a stratot ette, most váltottunk a 2-es tápszerre és ezzel már 5-6 ig is alszik.

KépKép
kaqk
Debrecen

I.Móni!Kérlek ha lesz időd írd le nekem,hogy Te hogyan csinálod a brokkolikrém levest!Én is nagyon szeretném kipróbálni a brokkolit ma meg is vettem már csak egy jó recept kéne...

Pankesz egy kis tündér,olyan szép arca van!!!!És nekünk is van ilyen badynk!

Fleur!Pont tegnap írtam a csajoknak,hogy eddig öt kiló,de torna nélkül nem megy le több,úgyhogy majd nekiállok.
Kérünk képet Lilláról!!!

Noelkától kész voltam,olyan cuki :lol: :lol:

Máténak milyen szupi úszógumija van!Élvezte a strandolást?

KépKép
juba

Anitja, Nolka nagyon édesen kukkol, látom, az eső nem vette el a jókedvét :wink: :lol: .

Tejtermékek, tejpép. Ezen kívül még semmi, de kaptunk babajoghurtot, tegnap adtam neki, figyelem, de nem lett pöttyös :D .

Ovi, nekünk szerencsénk volt, mert tudták, hogy táppénzen vagyok, de Bence ott lehetett az oviban. Sőt, most napközis, pedig GyED-en vagyok. (1. Én jobbnak látom, ha tantónéni csinálja vele a házit napköziben, ugyanazzal a módszerrel, amivel tanulnak, és nem én bénázok vele itthon :oops: . 2. Bence imád társaságban lenni, néha még így is hisztizik, hogy túl korán megyek érte :shock: ).

Az igaz, hogy csak a nagycsoport a kötelező, de szerintem a 3 évet betöltött gyereket kötelező felvenniük, ha vinni akarod! Max úgy, ahogy Viranka írta, ebéd után haza kell hoznod. A kötelező nagycsoport szerintem azoknak lett kitalálva (legalábbis mifelénk ez a jellemző), akik egyáltalán nem akarják oviba (és később suliba) sem vinni a gyereket :evil: . Nem részletezem, tudjátok... :roll:

Silka, foggggalmam sincs, hogyan lehet a kiabálásról leszoktatni, de ha rájössz, oszd meg velünk :wink: :lol: !! Panka is visít, kiabál, veszekszik :roll: , főleg ha olyan helyen vagyunk, ahol szuper az akusztika 8) .
Én is kóválygós vagyok ma :? ...platty :roll: ...

Meryke, de jók a strandos képek :D !!!! Máté így kinyúlt?! Én nem tudom, Pankát le bírtam volna tenni vagy sem? Remélem, nemsoká kipróbálhatom 8) .
Ha megyünk a talira, akkor biztosan viszem Bencét :D .

A feltételes mód azért van, mert elég gáz hétvégénk lesz: pénteken ballagás Pilisen, szombaton évzáró és ballagás itthon, és apa Szlovákiában edzőtáborban :? . Persze szeretnék és próbálok is elmenni, de mivel nem itthonról megyek, én újra csak üdcsit vinnék vagy poharakat, ilyesmit :oops: .

Kaqk, gratula a 2. foghoz :D !!
Húúúú, micsoda türelmed van :shock: , minden elismerésem :D !!

Juba, hajrá brokkoli :D !! Én simán krumplival és foghagymával szoktam csinálni, néha extraként almával, de Panka imádja- és nagyon egészséges :D !

Köszönjük a dicsiket, átadom a nőcinek :D !!
dettyk

Meryke
Nagyon jók a strandolós képek :)

Viranka
Mi is nagyon várjuk, h tünemény lánykáddal találkozzunk. :)

Most akkor a VikDani köszöntést vonjam vissza??? :) na azt már nem ez amolyan bónusz akkor :)

Sense
Ezer köszönet :)

Juba
No de vak vagyok :) nagyon ügyes vagy :)Hajrá torna!!!! :)
Brokkoli: megpárolom egy kis krumplival (kis fokhagyma, vagy metélőhagyma mehet bele), aztán még 1-2 kanál joghurt és összeturmixolom. Ha nagyon híg Sinlaccal sűrítem. De általában a krumpli sűrűvé teszi. Ha hígítani kell azt Hipp almalével szoktam.

Dettyk
Sajnos még nem kötelező felvenniük a gyereket, ha betöltötte a 3 éves kort, csak 1 évvel suli előtt. De ha szerencsénk van ezt törvényileg pont 2010-re megváltozik. Akkor már kötelező lesz.
És a mi gyerkőceink akkor lesznek 3 évesek.

Beszéd:
Lilla is mond már dolgokat. Az ana ana az elég gyakori és egyre inkább tudatosnak tűnik. Bár apára is ana-t szokott használni, de olvastam, h így kezdik :)
Aztán, ha valami nagyon tetszik neki, meg akarja szerezni, fel akar mászni ilyesmi akko az oda oda-t szokta mondani. És mostanában vettem észre, h ha éhes akkor azt mondja, h hamma hamma
és rám amúgy mama mama-t is szokott mondani :)
Ezen kívül van még baba, persze ez nem tudatos :)

És pár napja mutogat :) persze lehet csak az tetszik neki, h én is így szoktam neki a könyvben mutogatni. Minden esetre mutogat én meg lelkesen mondogatom, h mi micsoda :)

Ja és mint korábban írtam, kapaszkodva, oldalazva lépked.

És még súly: hát már megint bajban vagyunk. Ugye Lilla nem evett jól és lementem a védőnőhöz. De nem a mi védőnőnk volt ott. 2 hét alatt semmi változás nem történt. De ez a védőnő azt mondta ne aggódjak. Erre ma felhív a miénk, h holnap menjek már le és bezséljük át a dolgokat, mert
a súlya lefelé ívelő tendenciát mutat és akkor nem lesz jó a szellemi meg a fizikális fejlődése, ha nem hízik :( no de akkor a szoptatási tanácsadó kislányával mi van?? aki 11 hónaposan kb 8 kg??
(Kismama) amúgy meg semmi rosszkedvűséget nem látok rajta és fejlődik rendesen szellemileg is meg mindenhogy. Nem tom most mi van....
Majd holnap kiderül mit szeretne. Azt mondta amúgy lehet kellene egy vérvétel, mert a vashiány okozhat ilyen problémákat.
Mondjuk mióta lehült a levegő azóta sokkal jobban eszik..

KépKép
KépKép
fleur

És pár kép:

Apa és én haverok vagyunk Kép

A fogaimat meg kell mosni...nem tom' miért, de anya is így szokta. Kép

Hinta palinta Kép

Kánikulában Kép

KépKép
KépKép
fleur

Juba Grétike elaludt gyorsan leírom:

1 nagyobb fej hagymát felaprítok olajon megpirítom (én oliván, de jó a sima is)
szelek bele 2-3 gerezd foghagymát
2-3 szem krumplit apróra vágok és 1 nagyobb répát szintén.
Hozzáteszem a hagymához. kicsit megfuttatom a zöldséget is majd felöntöm vízzel (1,2-1,5 l)
bele dobok 2 zöldségleves kockát
ha felforr akkor beleteszem a brokkoli rózsákat.(egy nagyobb brokkolit vettem a zöldségesnél)
puhára főzöm, a vízet pótolom.
összeturmixolom, vissza teszem a tűzre és egy kevés étkezési keményítővel sűrítem.
A végén öntök hozzá 2 deci tejszint.
pirított zsemlekockával isteni :lol: :lol: :lol: :lol:

ezt magunknak csináltam így ette cica is (csak pár kanállal kapott)
amikor úgy csináltam neki ahogy Detty is Írta azt nem volt hajlandó megenni.

na lépek, szopi jön

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur: Csoda édes Lilla! Haogy hintázik :-)! Haverok apával :-)

Kivánsi vagyok mit fog mondania védőnő. Most hány cm? hány kg?

KépKép
kaqk
Debrecen

Nem nőtt mostanában? Biztos sokat mozog is, ...Emma se hízik.... annyit mozog meg nő ( most vagy 3cm-t) hogy arra használja fel az energiát. Nem is eszik eleget szerinted?

KépKép
kaqk
Debrecen

Anitja Nolka nagyon édi :lol: :lol:

Meryke jaj nagyon cuki Máté :lol: :lol:

Fleur Lilla csúcs egy csaj :lol: :lol:
a haveros a legtutibb :lol: :lol:
Huuuuuuuu :shock: védőnő. Remélem mi nem a tiedhez fogunk kerülni :?
Cica két hónap alatt 21 dkg-ot hízott csak.
Az elmúlt 4 hónapban pedig összesen 51 dkg-ot.
Még őt is elküldené hízókúrára
Ha jól tudom nem csak gyerekorvost választhatsz hanem védőnőt is :roll:

Viranka isler az egyik kedvencem :lol:

Hörcsög a diós is jó

K.Timi Pizzás csiga oké :lol: :lol:

Na megyünk hintázni a játszótérre. Kisasszony már az ajtóban :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi csajok a receptet :wink: :D ha apa felkel(éjszakás)neki is állok,és sütök pár szem lángost is.

Fleur!Én is kíváncsi vagyok mit mond majd a védőnő!Nem tudom de szerintem nincs ezzel semmi gond most Bertus is jóval kevesebbet hízott mint szokott,szerintem a sok mozgás miatt is...
Lilla egy tünemény!!!Neki is milyen gyönyörű kék szeme van!!!!!!!!

KépKép
juba

Minden felállt, mászó, fogacskát növesztett babának gratulálok (bocs, hogy nem egyenként említem meg őket, de ettől függetlenül követem az eseményeket!)

Fleur: hát nem úgy néz ki huncut Lillusod, mintha bármi baja lenne -- a súlydologra célzok. Igen, W. Ungváry Renáta kislánya (a Kismamában író néggyerekes anyuka lányára gondoltál, ugye?) valóban kis pici, pedig annyit szopizhat, amennyit akar, igény szerint szoptatja. A védőnő egy normához igazodik, amit valahol értek, de a tökéletesen egészséges csecsemő szüleinek ijesztgetését nem... És már bocs, de akkora hurkák vannak az örökmozgó (!) Lilla combján, hogy csak na!

Kép
Kép
irina

Maggie: Neked akartam: írtad, hogy kis Albert felállni próbálgat, de nem mászik. Ezt már belinkeltem pár hete, szerintem megnyugtató:
http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... s#more-187
Főleg ez a rész:
"Ha kimarad a mászás, akkor nem marad ki egy mozgásfejlődési lépcsőfok? Nem lesz diszlexiás a gyermekem? Nem. A kúszás és a mászás egyenértékű, mindegy mennyi ideig műveli a baba a mászást, hogy csak 1-2 napig kúszik-e, esetleg a kettő közül valamelyik szinte teljesen kimarad: ha bármelyiket gyakorolja a baba, már elsajátítja azokat a fogásokat, megerősödnek azok az izmai, megtanulja azokat az egyensúlyi helyzeteket, amik az álláshoz és majd később a járáshoz szükségesek.
Tudni kell, hogy a látszólag kimaradt mozgásformák sem maradnak ki teljesen. Ha a kicsi tud kúszni, és elkezd felkapaszkodni, hogy fel tudjon állni, 1-1 alkalommal négykézláb is van, csak éppen ez nem érdekli annyira, ezért szépen visszafekszik a megszokott pózba, tehát ilyenkor is képes a mászásra, csak éppen nem érdekli - ez egyáltalán nem baj."

Kép
Kép
irina

Kaqk
LEgutóbb 69 cm (ez kb 1 hónapja lett mérve) és most 7380 gramm.
De 2 napja sokkal jobban eszik. Így most én is a meleggel hozom összefüggésbe.
Hogy nőtt e nem tudom, de az tény, h nagyon sokat mozog, de valóban keveset is evett az utóbbi időben.

Móni
Semmi baj nincs a védőnővel, egy tünemény :) csak ő is aggódik mostmár, mert egy jó ideje nem nagyon akar hízogatni Lilla.
Majd holnap megbeszéljük. A korához képest kevesebb a súlya mint kellen és az semmiképpen nem jó. Nem akartam szidni, csak megijesztett. Mondtam is neki. Amúgy a Bucka rész sztem nem hozzá tartozik.
De Lilla csak 7380 grammm....ez azért más.
És tényleg vékonynak látszik most már.

Irina
Igen rá. És sajna nem nagyon vannak hurkák most ...:( ezért is mentem le a védőnőhöz, mert én is elkezdtem látni rajta.

KépKép
KépKép
fleur

Szia Mindenki!

Látom, Kaqk, ezek a szept. 6-i Gyerkőcök ilyen izgő-mozgó, kiságyban nem alvósok. Mi is próbálkozunk, és képzeld, az előbb raktam le, persze folyton felállt, vigyorgott meg nézelődött, de nem ordította lilára magát. :shock: 8) Kimentem, 5 perc múlva vissza, akkor kivettem, megszeretgettem, megpuszilgattam, aztán visszatettem, kb. 5x akart elmászni, de utána egy kis hátsimogatás és éneklés mellett simán elaludt! Csak lestem! :shock: Lassan kezdi megérteni, mit szeretnék? Remélem nem egyedi eset volt, és eztán is szépen fog majd menni. Annak viszont külön örültem, hogy mikor tegnap ordítás után beájult (szegénykém... :cry: ), akkor CUMI NÉLKÜL aludt el. Nagyon szorítok Nektek, és ha nem bánod, arra kérlek, osszuk meg egymással, ki hogy halad és milyen módszerrel, hátha elleshetünk valami jó trükköt.

Viszont most megint csúszni fog az uzsi --> kevés vacsi --> késő esti evészet. :?

Ovi-bölcsi: már most görcsölök, mert azt hallottam, hogy ha valamelyik szülőnek nincs munkája, akkor szóba se állnak az emberrel. Nyilván nem fogok Pécsen dolgozni, ha egyszer itt lakunk, és keresni kezdek januártól állást, de speciel hogy keressek állást, ha még azt se tudom, hova rakom a Gyerekemet, ha dolgozhatok? Ördögi kör. :evil:

Arról meg nem is beszélve (igaz, 2010-ben lehet, hogy sztornó lesz az egész), hogy 6 hétre akarják korlátozni a gyest, mondván nyugaton is így van. Ja, persze, de itthon hol vannak meg ehhez a feltételek?! Apuka fizetése nem elég az egész családnak, sorra zárnak be a bölcsik, és nem mellesleg nem a bölcsinek szültem. Ja, és ha kap helyet a Bébi a bölcsiben, akkor járjak be 3 óránként szoptatni, vagy egész nap csüngjön a mellszívó a cicimen a munkahelyemen, hogy tudjak reggel bevinni neki tejcit? A munkáltatók álma lenne egy ilyen munkaerő, nem? Ha meg netán beadnám magánbölcsibe, akkor nem csak ez lenne a gond, hanem az egyhavi fizumat kifizethetném a bölcsinek. Ergó minek dolgoztam, maradhattam volna otthon a Babámmal (mármint jelen esetben Kistesóval). Szép kilátások, hajrá Magyarország (ez most nem az a bizonyos kampányszlogen akart lenni). :? :evil: Még valami: ha az első Porontyomnak volt lehetősége, hogy mellettem nyitogassa a kis szárnyait itthon, akkor a további Porontyoktól sem lenne fair megvonni. Akárhogy is, MINDENKÉPP A GYEREK LELKIVILÁGA SÉRÜL. :evil:

Jól kidühöngtem magam :oops: , most visszaolvasok még egyszer, és reagálok. Feltéve, ha Mátém nem ébred fel. :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Akkor folytatom.

Tali: nekünk biztos korai a 10 óra, hacsak nem kapkodjuk a piskótáinkat a reggeli elkészüléssel, szóval szerintem csak olyan 11-n12 érnénk oda.

Fleur: Lilla nem úgy néz ki, mint akinek bármi szellemi vagy fizikális elmaradástól kellene tartania (olyan, mint egy vigyorbogyón élő kismanó :lol: ). Jelentem más is volt ilyen picur (épp itt pötyög), és különben is, lehet hogy most épp keveset eszik, aztán egyszer csak rákap. Sőt, hány olyan eset van, hogy hatodikos kislány utolsó a tornasorban, 2 év múlva pedig a legmagasabbak között áll? És még egyszer leírnám a bölcsességet, amit Emese dokija szokott volt mondani: a Babák nem olvasnak szakirodalmat. Ajánlom a védőnőtök figyelmébe. Egy szó mint száz: remélem, holnap minden oksi lesz, és megnyugodtok. :wink:

Móni: tetszik a brokkolileves recepted, rögtön éhes lettem. :oops: Bár azt hiszem, ha Máténak is csinálnám, akkor a leveskockát kihagynám. Nálunk amúgy pont fordítva van: nemcsak Máté akar felnőttkaját enni, hanem Apa rákapott a bébiételre, és sokszor annyit kell főznöm, hogy Ő is jóllakjon belőle ("Mi miért nem élhetünk bébiételen???!!!" :shock: :lol: ). Gréti pedig elképesztő a totyogásával!!!! Még mindig csak hüledezek! :shock: 8)

Maggie: igen, sok a zsírban oldódó vitamin. Pl. az A-vitamin (illetve előanyaga, a béta-karotin) is ilyen, úgyhogy a sárgarépát tessék zsíroskenyérrel tolni! :twisted:

Anikó: nekem is voltak hasonló nyavalyáim, de végülis 2x is negatív lett a teszt. Szerintem Te is vegyél egyet, és derüljön ki, széna vagy szalma. A bizonytalanságnál nincs rosszabb. :wink:

Heni: nagyon igazad van, a legfontosabb, hogy mind együtt vagyunk egészségben. Csak egy picit elfáradtam, bocsánat. (Mi ez a Ti kálváriátokhoz képest. Nem is panaszkodom többet ilyen miatt. Fuj-fuj, Joghurt vagy Kiskolbi! :evil: )

Viranka: igaziból nem a fodrászattal volt a baj, hanem, hogy aznap még csak 50 percet aludt reggel 6 óta, azt is két részletben. Nagyon álmos volt a Drágám. Már nagyon kíváncsi vagyok Mírára. Idegenek előtt is nyomja a szupi kis szövegeit, vagy csak Nektek?

Anitja: nagyon viccesek a babakocsis képek! Nolka meg huncutkodik kifele… :lol: :lol:

Dettyk, Meryke: egyre szebbek a Kicsik! És a nagyok is, gondolom… Úgy várom, hogy mi is mehessünk strandra Mátéval!

Silka: nem tudom, mi a sikítás ellenszere. Néha Máté is csinálja, férfi létére. :? És arra tudtok valamit, hogy a fogcsikorgatással mit lehet csinálni? Alig van foga, de csikorgatja ezerrel, és meg majd’ kidobom a taccsot a hangtól. :?

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: Persze szívesen megírom hogy haladunk, stb, de Te is! Pont most volt az ebéd utáni elaltatás, sajan későn jöttem rá hogy szomajs, így most igaz kevesebbszer kb 20-25ször fektettem vissza. Haladunk..este már elsőre fekve marad? :-) Szóval ahogy megitattam utánna 3-4 visszafektetés, simi, suttogás és már el is aludt.

Olyna nahéz megtalálni mikor elég álmos már és még nincs túlpörögve sem.....:-(

De haladunk. Először besötételek kicsit, aztán mese egy rövid, aztán ölelgetés alváshoz puszika és leteszem. Hát nagyon kíváncsi vagyok.

Egyébként mi 68cm és 7,5 kg vagyunk. Rengeteget mozgunk, és eszünk is sokat. Most kezdjük a 68-as rucikat hordani. Nagyon takarékos gyerkőc Emma.

Reggeli ( Ha Start ) 240ml kb 5-6 között
Tízórai 80-100ml gyümi ( + zabpehely, V rizspehely ) f11-11
Ebéd 120-140ml főzelék + feltét ( husi vagy sajt ) 14
Uzsi ( tejbegríz, tejpép, sinlac.....ilyesmik + ha maradt reggelről gyümi ( most akarok joghurtot, túrót próbálni majd) 18
Vacsi: 280-290ml ( Ha 2-es tápszer) f9 kor fürcsi vacsi alvás

Na megint jó sok lettem.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kiskolbi: máté 8 hós 4 hetes 2 napos, Emma 8 hós 4 hetes Pedig egy napon születtek!!! :shock: :shock: :shock:

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó,

Bölcsi/ovi: nálunk eleve kevés volt a hely, erre az elmúlt 2 évben felhúztak 3 lakóparkot (kb 6-700 lakás), ahova 90%-ban családosok/leendő családosok költöztek. Szóval katasztrófális a helyzet. És azért nem épít a kerület, mert "mi lesz vele 15 év múlva, ha felnőnek a gyerekek?"
Egyébként borzasztó, h már most emiatt kell az embernek aggódnia. Még jó, h ezen előre nem gondolkodik az ember. Még a gyerekvállalástól is elmenne a kedve... :cry: Bár én megfogadtam, h nem vagyok hajlandó már most ezen idegeskedni, ráérek majd 1 év múlva. (de azért nem mindig sikerül :oops: )

Meryke, hol és mennyiért vettétek ezt a szuper sátrat? Vmi hasonlót keresek én is. Annyira cukor Máté, ahogy benne szunyókál. Az alvó gyerekeknél amúgy sincs aranyosabb, az összeset szét tudnám csókolni ilyenkor :lol: Milyen jó kis vizijárgányotok van. V ez a strandé?

Fleur, szerintem sincs aggódnivalód, Lillán azért akadnak hurkincák! :lol: Bár megértelek, mert engem is mindig ezzel riogatnak. (aztán most, h alig van Lizin ruha, mindenki azzal kezdi, h milyen szép kis husi) Szerintem legközelebb, ha mész a védőnőhöz nézesd meg a percentilisét, engem ez nyugtatott meg :lol: Mi 50-esek vagyunk a 100-as skálán, tehát pont átlagos középmezőny :lol:

Kiskolbi, nálunk is ez van! :lol: 7végén kérdezem apát, h mi legyen az emberkaja, mert előre kell vásárolni (mivel itt nincs egyetlen épkézláb bolt sem). Erre ő: hát ennék mozarella salátát meg vmi jó kis bébiételt. :shock: Rendszeresen Lizi sárgarépás-krumpli pempőjét kéri köretnek a csirkecombhoz... :shock: :wink:

silka
silka

Kaqk,

mi 70 centi és 8 kiló. (egyébként még ránk is jók a 3-6 hónapos nadrágok :shock: )

De érdekes! :lol: Ti másként esztek mint mi de a végeredmény ugyanaz: nagyjából 900 gramm kaja. Csak nekünk még muszáj 3x tejezni, mert a 2 kevés lenne. Bezzeg a főzit nyomja ezerrel :lol:

1. Tápszer 130 (7 óra)
2. Főzelék 260-280 (10:30)
3. Tápszer 140 (14 óra)
4. Gyümölcs rizzsel v sinlac-kal (mától joghurttal :lol: ) 180 (17:30)
5. Tejpép 200 (20:45)

silka
silka

Silka: nálunk Apa a sütőtökpürére és a karfiol-krumpli-pipi papira bukik. (Valami frankó sülthúshoz nem lehet rossz, hozzá pirított krumpli, vagy krokett... :roll: :lol: ) Bölcsi: nem nagyon szabad várni az elintézéssel, mert hosszú várólisták vannak. :evil: Én is gondolkozom, hogy elmegyek intézni.

Kaqk: persze, hogy leírom én is. :wink: Különben tudom, hogy 5 hónaposan én rontottam el a dolgot, akkor kezdődött az elmászkálás. De miután az idő alatt szoktam tenni a dolgomat meg főleg dolgozni, míg Máté alszik, egyszerűbb volt ölben gyorsan elaltatni, mint vacakolni hosszan. :oops: Most isszuk a levét. :evil: De remélem, hamar túlleszünk rajta. Még mindig jobb, mintha lenne 1.5-2 éves, és rá kéne zárni a szobaajtót, hogy ne jöjjön ki utánam.

Máté most így eszik (lezsámítva az elmúlt kaotikus hetet):
Reggeli f6-6: 200-240 ml tápszer (Humana 2+)
Tízórai f10: kb. 2-2,5 dl gyümölcs keksszel vagy joghurttal vagy simán
Ebéd: f1: 2,5, néha 3dl főzelék (bele gyakran husi, sajt, vagy joghurt)
Uzsonna: 4 óra: 150-200ml tejpép, ritkán joghurt
Vacsora: f8-8: 200-240ml tápszer.

Ez borult most kicsit, kevesebb tápszert eszik, és ma megint nem uzsizott még, mert durmol. Mi lesz itt???!!! :shock:

Detti
KépKép
kiskolbi

Silka: Akkor mi még vékonyabbak vagyunk??? Ti 70 cm - 8 kg,
Mi 68 cm - 7,5 kg

Akkor kezdjek aggódni, de olyan kis izmos keze-lába van Emmánka. Tény hogy nem hurkás!! Igaz a védő nő is kb 1 hónapja látta vagy régebben... nagyon nem is érdekli, nincs sok értelme hogy van( védőnő) még semmi hasznosat nem mondott!!!! Na lehet kedden elmegyünk megnézzen minket. De én nem aggódok, szerintem sokat eszik és rengeteget mozog is!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Eladó Erdőkertesen /Bp-től 25-30 km, jó közlekedéssel/ egy 2004-ben épült tetőteres családiház. A ház egy 600 nm-es saroktelken van!

Nem akarok itt senkit untatni a részletekkel, így akit érdekel, az írjon privit, vagy emailt. /erdokerteshaz@indamail.hu/

Köszi
eladóház

Kiskolbi, én még a 2 éves gyes-gyed (zusammen minden) verzióról hallottam. A 6 hét szerintem nem fog bejönni, hacsak nem az a cél, hogy a születésszám a minimumra csappanjon, gyereket szült nők tömegei váljanak munkanélkülivé (bemenjek dolgozni és vigyem a gyereket vagy hagyjam otthon a kiságyban, mert nincs aki vigyázzon rá?). Hacsak nem a babysitter szakma felfuttatása a cél... de kötve hiszem. Ebben a témában csak cinikus tudok lenni. Amúgy fogalmam sincs, nyugaton hogy oldják meg a 6-8 hetes szülési szabadság után a szoptatást, egy Nők Lapja-cikkben az imént azt olvastam, hogy pl. Ecuadorban utána még fél évig napi 2 órát elmehetsz és a szoptatásra fordíthatsz. Ez mondjuk olyanoknak, akiknek 2-3 óra napi utazásra van a mhely (a férjem és én is ilyenek vagyunk), ugyan nem jelentene semmit. Amúgy is "tetszik", hogy míg egyfelől Mo-n mindenki az igény szerinti szoptatással bombáz (ami oké, ha tudod, akarod is), a valóság ezzel köszönőviszonyban sincs. Igény szerint szoptatni a gyerek 2 éves koráig az tud, aki kétéves koráig otthon van vele és időközben sincs semmi olyan dolga, elfoglaltsága, ahová a gyereket ne tudná magával vinni. Hiába, az abszurditások országa (is) vagyunk. (D. Tóth Kriszta a könyvében is jó alaposan írt ilyesmikkel... tényleg, a Magyar Anya miért mindig egy lelkiismeret-furdalással teli személy? Miért van olyan címmel cikk a heti Nők Lapjában, hogy "Lesajnálják, aki három év előtt visszamegy"?)

Kép
Kép
irina

tud = tudja
ilyesmikkel = ilyesmikről :oops:

Kép
Kép
irina

Fleur, szorítok Nektek, hogy a kis Lillussal minden oké legyen, de a képek tanúsága alapján ő egy erős, ügyes kis tünemény!

Kép
Kép
irina

Életjel! ;)

Megvagyunk, csak szerelték a klímát (a szg fölé), és szét volt szedve a gép. Most jutottam ide, de hulla vagyok.

Tegnap reggel SZELINEK KIBÚJT AZ ELSŐ FOGA! El se hiszem!!! Ma reggelre a második! :D Jól belehúztunk, ha már így "le voltunk maradva"! :lol:
Érdekes módon tegnap volt nyűgös. Lehet, hogy a második fog viselte meg, az első meg se kottyant neki... :roll:

Na, holnap remélem jövök, és bepótolom a köszöntéseket is és az olvasást is!

Puszi Mindenkinek! Remélem jól van minden BABA ÉS MAMA (és KISMAMA ;))!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk,
jaj, nem! Az istennek nem akartalak riogatni. Ha jókedvű és kiegyensúlyozott, akkor nem kell aggódni. No meg ugye Emma sem az az "egésznapcsakfekszem" típus :lol: Ha mi 50-esek vagyunk, akkor Ti mondjuk olyan 45-ösök lehettek kb. Azért ez nem vészes! :lol:

Nálunk a bölcsiben nem foglalkoznak listákkal május előtt. Értsd, az adott évi listával...

Egyébként ebben tényleg világelsők vagyunk. Mármint a lelkiismeretfurdalás keltésével. Minden téren, de talán leginkább az anyukák terén. Már ott kezdik, h "ugye Ön is megtesz ezt-azt a születendő gyermeke érdekében?" Mert, ha nem, akkor...

Amúgy remek példa a jelenleg futó vércukormérő reklám is. Már a zenéjétől is futkos a hideg a hátamon. Mondjuk szakmai szemmel tekintve egy 100 %-os marketingmunka. :lol:

Na, elteszem magam holnapra...
Joccakát!

silka
silka

Halihó, ismét.

Regi!!!! SOK PUSZI SZELINEK a hősies fogzásért. :D 8) Tényleg furcsa, Máténál is az van, hogy vagy nagyon szenved, vagy semennyirE. De jó, hogy megvan a klímátok! :D Most már csak a kánikula hiányzik, hogy tesztelhessétek.

Igen, Irina, ez a nagy magyar valóság. És az a szomorú, hogy sokan vagyunk, akik látják a visszásságokat, de épeszű ember nem vállal olyan pozíciót, amiben TEHETNE valamit a Jó érdekében, mert nem teszi ki se magát, se a családját az ezzel járó borzalmaknak. Na, részemről téma befejezve, megszoksz vagy megszöksz. Ennyi. :( :evil:

Silka: a vércukormérő-reklám tényleg borzalom, de biztos jobban eléri a hatását, mint ugyanannak a cégnek az előző (Dia és Bécike gagyi nyálas ömlengése rajzfilm :shock: és miért nincs öklendezős szmájli?!) reklámja. Igaz, Máténak tetszett, de feltételezem nem Ő a célközönség. :roll: :lol:

Ma esti altatás: az elején forgott-kúszott mindenfele nyöszörögve, simiztem-dúdoltam, aztán otthagytam. Felállt, sírt, hagytam, bementem, megnyugtattam (nem vettem ki), lefektettem, simi-simi... nyöszörgés, kimentem, elaludt. Kb. 20 perc volt. Viszont SEMMIT nem vacsizott, így most megyek, álmában megpróbálom megetetni, aztán azt hiszem, úgyis visszaalszik az ölemben az üvegen.
Csak azt nem tudom, hétvégén hogyan folytatjuk a terápiát, mert megyünk Szüleimhez, "idegen" hely, vadiúj utazóágy, nem fogja díjazni az egyedül elalvást. :(

És lehet, hogy kötőhártyagyuszija lesz. :( Azt hittem, árpa, kértem is rá bogyót és kamillázom, de Máténagyi szerint a tünetek alapján ez kezdődő kh.gyula. :cry: Ha visszapörgetem, tegnapelőtt megdörzsölte homokos kézzel a szemét (nem győztem elkapni a kis mancsát onnan).... ajjaj... :shock: :cry:

Na, lépek etetni. Puszi.

Ja, GREMESE, HOL VAGY? NE IJESZTGESS MINKET, HOGY NEM JELENTKEZEL, CSAJSZI!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok, semmi változás, nincs több roham :D viszont még nincs meg az okozó :twisted: bár szerintem nem is lesz meg, mert ezek az orvosok :twisted:
Viszont Péterke egyre jobban élvezi az ittlétet, a gyerekek versenyeznek, hogy ki fogja meg, ki jöhet fürdetni, ki tologathatja és ugye mondanom sem kell, ezt Péterke nagyon dijazza:-)
Hogy én mit fogok vele csinálni otthon, ha most jól megszokja a nyüzsgést :?:

Valaki kérdezte, hogy hogyan netezek? hát nem is a kórházi internetes kávézóból :twisted: Behozta a párom a laptopot és nekem mobil internet van ( ugye amit eddig szidtam, most nagyon szuper! )
Apropó kávézó
:idea: még egy normális buféje sincs a kórháznak!

Csajok szuperek a képek! Meryke strandolós, Fleur haverkodós, és Nolka a sétálós:-)

Csehországban 4 év a gyes, itt meg csökkentenék :shock:

Kiskolbi tuti nem gyulladás, csak a homok.

Klimásokat irigylem!

Altatás, hát áldom az eszem, hogy megtanitottam nem ölben elaludni még időben. De a babakocsiban bármikor elalszik, az a vésztartalék.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Jelentem, a teszt negatív!!! Juppi! Tudjátok, én még nem szeretnék kistesót.

Nagyon jók a képek!

Az elmúlt hetek elég mozgalmasan teltek nálunk, teszek fel róla pár fotót:

Barátnőmmel és a kislányával (4 hónapos), Marci és én elmentünk a Balatonra csak így négyesben, sajnos nem volt strandidő:

Kép Kép Kép Kaqk után szabadon :-))) Kép
Vettünk új autót, Marci így örült neki: Kép
Voltunk a nagyszülőknél és keresztszülőknél is: Kép Kép Kép
Közben minden hétvégén lakodalomba mentünk, egy ottani fotós is elkapta Marcit amikor délután kijött velem megnézni az előkészületeket: Kép
Voltunk vadasparkban is: Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt!

Viranka! Azt a mindenit! Nem semmi, amit elmeséltél! Én szerintem kinyírtam volna már magam! ;)
Jól viselte nélkülem, minden vasárnap Anyunál van, így megszokott volt a helyzet. Az első alvásnál sír, de utána minden happy. Jól elvannak együtt! :)
Na, hát a képeket meg egy órát tudnám dicsérni!!! Bálint édesen kacag! Míra meg eszméletlen csinos és szép abban a ruciban, és azzal a frizurával!!! :D

Ja! Azt nem írtam, Szelinek rendre az alsó két egyese jött ki! Gondolom, most majd jön sorra a többi! :)

Máté, Boti nagyon édesek!
Hoppá! Újabb örömhír!!!! Sense!!!!!!!!!!!!! Gratulálok!!!!!!!! :D

Bocsika, de nekem fiút ír a fogantatási naptár... :oops:

Kajálás: Hát Szeli szó szerint zabál! :shock: másfél üvegnyit általában be is nyom. Emiatt is szívesen tértem át inkább a főzésre. Nincs olyan gond, hogy elfogy... :)
Holnap kefirt is adok (most először). Irina! Én már nem veszem a kóstolást olyan szigorúan, mint eleinte! 1-2 nap, azátn jöhet az újabb kaja, ha épp úgy jön ki a lépés!

Zsozsó komoly kis hölgyike lett! :)
:lol: Bertus hogy fintorog! De édes! :)

Képzeljétek, mondtam Apának, hogy felmegyünk a talira vonattal, és felajánlotta, hogy felvisz minket!!! :D De jó lenne tényleg, ha nem jönne közbe neki semmi!!!

Irina! Szeli is katasztrofálisan eszik, már ami a csatateret és a szétkent kaját illeti. Volt, hogy még a haját is meg kellett mosnom utána. Belenyúl a kanálba, aztán megdörzsöli a szemét.... és hasonlók. Ráadásul úgy jelzi, hogy elég volt, hogy rácsap a kanálra :shock:, szóval ha addig nem lett minden olyan, akkor a végére tuti szétfröccsen mindenfelé... :roll: Viszont az étvágya rendkívül jó (mint itt mindenkinek a családban :oops:). :)

Na, ugyanígy eszik Szeli, mint Boti!!! :lol:

Együtt kajálás: Sajnos nálunk kivitelezhetetlen. És totál nem akkor ebédelek, mint Szeli. Ez baj, ha nem együtt eszünk??? Majd ha neki is fél 12 körülre jön ki az evése, akkor jó lesz, de így... Most 10-kor, majd fél 2-kor eszik. Mi vagy nem előtte eszünk, vagy leszereljük egy bulátával, vagy ha olyat eszünk (ritkán) akkor kap egy falatot, azt rágcsálja (vagy inkább csócsálja :lol:). :)
Én majd olyan 1 éves kora körül tervezem Szelinek, hogy azt eszi, mint mi, csak pépesen, vagy összetörve. Akkor már nem kell annyira odafigyelni!

Heni! Még nem jutottam a végére, de nagyon érdekel, hogy mi van Veletek! Hogy vagytok??? Még olvasok tovább...

Juba! Ne keseredj el, az 5 kiló nagyon szép eredmény! Szerintem pihentetsd a dolgot, ha belefáradtál a fogyiból (magamból indulok ki), és tartsd a súlyod, aztán majd újból erőt veszel magadon a folytatáshoz! Én most ezt a taktikát próbálom alkalmazni.
Tegnap sikerült megint tornáznom, de sajnos a héten ez volt az első... :( De próbálom úgy alakítani, hogy a heti 2-3 meglegyen. Plusz próbálok kevesebbet enni, de nem igazán mozdul a mérleg! Jaj, olyan nehéz ez!!! :cry:

Meryke! Igen, légkondi fent, de most jó hüvi van, így nem tudjuk még tesztelni! De tervezem, hogy így kánikulában is fogok itthon tornázni! :D (Remélem! ;))

Ja! És 2. napja Szeli csak 1x ébredt éjjel :) (Lehet, hogy azért, mert rendes adag tápit eszik a 3 lyukú etetőcumival??? :roll:, vagy azért, mert kibújt 2 fogacska???)!

Nektarin! Nekem is nagyon jól esett a kirándulás, főleg az, hogy dumáltam a csajokkal. Már nagyon hiányoztak, senkiről nem tudtam semmit. Mikor beszaladok a bankba, ezer ügyfél, és senki nem ér rá velem beszélgetni... :( Most kidumáltam magam velük!!! :D Robesz nélkül jobban ki tudsz kapcsolódni. Ő úgysem értékelné még!

Jaj, sose érek a végére (főleg, hogy mindenhez van mondanivalóm... :oops:)... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Vagyok, csak kicsit nehezen.

Kiskolbi! Tegnap reggel a Gravidát vettem be, és nem volt émelygésem, csak elenyészően. Több hét után :oops: el tudtam menni Zsófival sétálni egy fél órára. Nem mondom, hogy jól esett, de kellett már!

Szegény Máté... Remélem nem kötőhártya! Ha igen, akkor szemcseppel pikk-pakk rendbejön! Gondolok Rá sokat!!! ++++++++

Ügyes vagy (és Kaqk is) ezzel az altatással! Sajnos én mozgásfejlődéstől függetlenül a mai napig ölben altatom. :oops:
Ez most már kezd nagyon nem jó lenni.
Ha már jól leszek, akkor elkezdem úgy altatni, hogy be az ágyba, és kész. Ezt egyszer már próbáltam, csak nagyon akaratos a lelkem, és főleg evés után életveszély, mert ha nagyon felhergeli magát, akkor sugárban képes hányni.
Most ehhez nincs se türelmem, sem energiám.

Az is rossz, hogy a 10 kilós Zsófit ülő helyzetből kell felemelnem, hogy felálljak, és betegyem az ágyába. Na, tegnap jól megrándultak a méhszalagjaim. Ott görnyedtem össze-vissza...

Kemény menet lesz, és remélem, hogy a Suttogó-féle felveszem- megnyugtatom-leteszem módszer be fog válni.

Sikítás: Na az van! Ha valami nem tetszik, akkor elkezd sírni, és az megy át velőtrázó sikolyba! :shock:
Valami rémes!
Nem tudom, hogy lehetne leszoktatni, én mindig rászólok...

Heni! Könnyezve olvastam a sztoritokat! Viszont mikor kiosztottad az orvosokat, akkor már kajánul vigyorogtam! Így kell ezt csinálni! Én azt javaslom, ha úgy engednek haza, hogy nem találnak semmit, vidd el Péterkét máshová, vizsgáltasd ki újra, mert ez a dolog valamiért történt. Nem lesz semmi baj, Kisfiad egy Kőszikla!!!!! :wink:
Örülök, hogy látod, Nektek is kell egy Kistesó! :lol:

A képek iszonyúan jók, a Lilla-haveros, a Marcis-csapos..... Olyan szépek ezek a gyerkőcök!

Annyi mindent írtatok, nekem meg szita az agyam, de majd visszapörgetek.

Tegnap Zsozsó lebólintotta a szekrény élét, és egy púp :!: nőtt a homlokán. Megpróbáltam lefényképezni, ott a pukli már annyira nem látszik, csak a szép lila szín... :lol:
A másik képen - nem tudom, látszik-e -, a kék-zöld foltos lábát próbálom megmutatni. :lol:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Juba! Gratulálok Bertus felállásához!!!
(Azt én se értem, hogy párod miért ültette le... pasik...)

Ja! És most reggel több tápszert kevertem be (180 vízzel), és simán benyomta. Lehet, hogy tényleg azért ébredezett éjjel, mert kevés volt neki a kaja... de gáz vagyok! :oops: De a fene se gondolta, azt hittem, hogy elég neki a főzi meg a gyümi, mert abból is jó sokat evett, és azért nem kell neki annyi tápszer. Közben meg unta már a cumizást, hogy olyan lassan jött a 2lyukúból...

Heni! Nagyon talpraesett anyuka voltál!!! Remélem, Péterkének mihamarabb kiderül, mi a baja, és találnak rá gyógymódot, hogy soha többet ne legyen ilyen eset!!!

Pankusz nagyon cukor! :D

Hát én biztos nem kockáztatnám meg, hogy Szelivel megyek fodrászhoz meg kozmetikushoz... Le a kalappal, milyen bátrak vagytok Kolbi, Viranka!

Hát Nolkát megzabálom, ahogy kukucskál a babakocsiból! :D

Silka! Én úgy tudom, hogy ha otthon vagy, akkor a bölcsibe nem mehet a gyerkőc, de oviba már igen!!! Sőt, biztos, hogy így van, mert unokatesóm is otthon van a kétévessel, de a nagyobb már ősz óta ovis!!! (Bár lehet, hogy ez is ovi- meg bölcsifüggő...)

Meryke! Jók a strandos képek! Némely szögből Máté tök olyan, mint Szeli... Pedig alapból nem hasonlítanak! :roll: De vannak tök hasonló grimaszaik :) (Ezt már rég akartam írni.)

A talira még agyalok, hogy süssek-e, mert előtte való nap lesz a szülinapom, és hát arra is készülök ezerrel... Szóval, nem tudom, hogy lesz-e energy...

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: