Szia Luisa!
Üdv köztünk!
Megpróbálom összefoglalni:
A "tilos" dolgok a cukorral, mézzel készült édességek, péksütik stb. Ha nagyon rákattansz az édességre (velem ez napi szinten előfordul), diabetikusból rengeteg féle van (az én dokim szerint "normális mennyiségben" semmilyen édestőszer nem árt a magzatnak, de milőtt bárki vitába szállna velem, tudom, hogy erről, mint minden másról is, megoszlanak a vélemények), nem diabetikusból lehet próbálkozni a túró rudival, esetleg kinder édességekkel, ezek többnyire nem szokták emelni a cukrot. de méréssel könnyen leellenőrizhető.
A 2dl tej reggel Ch mennyiség szerint elvileg belefér (persze akkor ennyivel kevesebb a kenyér), de ezt is ki kell kísérletezni, mert sokaknak a reggeli tej nagyon megdobja a cukrát, ezért inkább tízóraira tolják el. Én kb. 1 dl-t iszom kávéba, nekem nem árt meg.
Gyümölcs tízóraira, uzsira mehet, de mérni kell. Majd elmondják Neked, hogy mennyi CH-t ehetsz, így ki tudod számolni, hogy mennyi gyümölcs fér bele. Nekem 20g CH mindkét kisétkezés, egy hatalmas almában van kb. ennyi.
Vércukormérő szerintem kb. 8000-10000 Ft, típustól függ, nekem receptre volt 8e a D-Cont típusú, de receptre csak annak írják fel, aki inzulinos. Márpedig 8-as terheléssel jó eséllyel nem leszel az

Az előző babánál a terhelésem 9,3 volt (igaz, hogy a 35. héten), és diétával karban lehetett tartani.