A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Botinak boldog névnapot!

Pálmának és Larának boldog hófordulót!

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

l. móni: csak nem Szigetszentmiklóson néztek házat? Mi is ott szeretnénk! :-)) Szorítok Nektek! Nekünk mostanában jár le az lakástakarékunk, és a kapható házak függvényében döntenénk el, hogy veszünk-e vagy meghosszabbítjuk még egy évvel az ltp-t... de nagy lehetőségeink nincsenek, mert házat szeretnénk, de annyiért, amennyi nekünk lenne rá, ikerházak vannak (ami nem baj). Ha netán tudsz ott megbízható ingatlanost, kérlek, írd meg nekem, ha nem nagy kérés (én is megírom persze, ha lesz olyan)! Egyelőre a Lukácsfy Ing. Iroda honlapját nézegettem...

Regi: a zabpehellyel kapcsolatban a Kismama babakonyhája c. szakácskönyvben azt írják, hogy be kell áztatni 1-2 órára, majd péppé főzni (gondolom, a vízben), aztán mehet hozzá az anyatej/tápszer/gyümölcspép... 2 üveg gyümi? Nem semmi Szelina! Én most Ádinak a sült gyümiket adom, egész más ízük van és viszonylag hamar megvan, pl. sült banán, körte, alma. Ezek így "stuffosabbak" is, mint a bébikaják folyékonyabb állagú (azaz elég vizes) gyümölcspüréi...

Kép
Kép
irina

Köszönjük a hintás dicsiket! :D

Juba! Bertusnak köszönjük a pogácsát! Neki is boldog hófordulót! :D

Nolka nagyon aranyos, ahogy riszál! :lol:

Jézusom! Heni! Bakker még én is alig vettem levegőt, ahogy olvastam… Remélem, kiderül, hogy mi volt ez!!! És soha többet nem lesz ilyen! :(

Mi már voltunk lent sétálni, de eszméletlenül fúj a szél… :?

Pankusz nagyon élvezi a hintát, látom!!! Zabálnivaló! :D

Irina! Maggie! Én is ezt a módszer alkalmazom. Ha kicsi a kopp, rá se nézek Szelire, pár másodperc alatt lerendezi a dolgot (addig sír), de ha nagy a kopp, akkor bizony felkapom! ;)

L.Móni! Szerintem jól odavágtad neki!!! ;)

Egyébként mi is konzultáltunk egy ingatlanossal. Hát eléggé elkeseredtünk, mert azt mondta, hogy mostanában átlag 9 hónap, mire elmegy a lakás (legyen az bármilyen). Úgyhogy erről a 3 szobásról is lemondhatunk… :cry:
Látod Ágica! Ezért újítottuk fel a nagyszobát!!! :( :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi,

én rizspelyhezek, azt baromi egyszerű megcsinálni. Kb 70 ml forralt vízbe rakok 2 EK pelyhet. Mikróba be 50 mp-re, aztán letakarom alufóliával, alatta puhulhat a cucc. Pár perc múlva, mikor már hűlőben a cucc, újra berakom a mikróba 30 mp-re, megint fólia és pár perc múlva kész. Azért szeretem, mert közben pont meg tudom hámozni az almát, banánt, stb. Aztán összeturmixolom a gyümikkel. Én mindig dupla adag gyümit csinálok, ahhoz megy ennyi rizs, így nem lesz nagyon rizsízű. Készen ez 400 gr kaját jelent.
És úgy látom leírni tovább tart, mint megcsinálni :lol:

silka
silka

És igen!!!!!!
Végre nem szól állandóan a zene! Tegnap beleolvastam a szerkesztő topic-ba, már mindenki ott könyörgött, h oldják meg a problémát. Végre sikerült :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Sziasztok!

Ismét vagyok pár percet. Volt ma minden irányba egyeztetés, ééééééésssssssss június 14-15.-i hétvégén költözés! :shock: :shock: :shock: Olyan közel van. Kezdem a dobozgyűjtögetést, szerencsére az udvarban sok üzlet van, nem kell messze menni.

Viszont nem tudom a babatalin hogy leszünk ott... :( Írjon valaki ha van időpont! Ha pont azon a hétvégén van akkor kizárt, de ha másikon akkor próbálunk menni!

Puszi mindenkinek, jó hétvégét!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Lehet, megint parazsat szítok a hsz-mel...
Döbbenve olvasom Henit :shock: én betiltanám azt a készüléket amely a gyereket levegővisszatartásra készteti.
Soha nem használnék ilyen szerkezetet, szerintem másképp is meg lehet oldani a trutyi kérdést, például egy kis tengeri sós vízzel fellazítani, szerencsére nekünk még ilyen problémánk nem volt, de biztos így oldanám meg. Saját magamnak is rendszeresen tengersós vízzel mosom át az orrjárataimat, más kérdés, hogy ez igazából egy jógi módszer :lol:
Nekünk nincs ilyen kütyünk sem, ezek után örülök neki...

Regi!
Tegnap kipróbáltunk egy bébiételt ami 8 hónapos kortól adható, és nagyon darabos volt, mellesleg BORSÓHÉJ darabok voltak benne :shock: egy kicsit összébb turmixoltam, de így odaadtam Nolkának, semmi gond nem volt.
A másik szintén Neked, én úgy tudom, hogy a reggeli és esti tápszert 1 éves koruk után felváltja majd a tehéntej kakaó, karamell, vagy macikávé formájában. Szerintem ne akard elhagyni.
Egyébként nagyon édi Szelike, megnéztem a videókat :lol:

puszika

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Zabpehely: megfőzöd összeturmixolod kész

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina! És nekem megvan az a könyv... :oops: :lol:

Silka! Ez ám a részletes recept! Köszönöm! :D

Anitja! Nem akartam elhagyni, Szeli szereti, csak totál nem voltam képben azért kérdeztem! :D
Köszi a választ!!! :D

Egyébként szerintem se kéne túlparáznunk ezeket a kajálásokat!!! (Mivel már ennyi idős korunkban már simán ettünk mindent. Nem is tudom, ki írta :oops:, de teljesen egyetértek!!!) :D

Orrszívó: Én azért fogom használni, mert az "én időmben" még ilyen porszívós nem volt, és állandóan vagy a fülemet, vagy az orromat szúrták fel. :cry: Nekünk csak pumpát volt, az meg sz.rt sem ér.
De tényleg óvatosan kell használni!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja Silka
Én is köszi a rizspelyhes-zabpelyhes infókat!

Regi
Én irtam (nincs hosszú i ezen a gépen) a kajás dolgokat, hozzátenném, hogy unokatesóm - nem lévén tápszer - feles tejet kapott kiskorától kezdve... Szerintem, mint sok minden, egyéni izlés dolga, én azért örülök, hogy a modern találmányok könnyitik az életem... (ld. dobozos kaja, még ha oly ritkán is van rá szükség....)

És akkor néhányótok kérésére képek Lindáról, meg rólam, az egyiken baburim egyedül fogja az uszoda falát :)

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
granda

ja, az alsó kép Linda pakolásművészetéről szól, kedvence az old rádió és az angol-francia kisszótár :)

Kép
granda

Anitja,
csak néhány szóban az orrszívásról. Ez a készülék nem készteti a babákat levegővisszatartásra. Nagyon hasznos kis készülék, ami nem mellesleg fül-orr gégész találmánya. Semmilyen károsodást nem okoz, én először magamon is kipróbáltam, mert nekünk már igen korán szükségünk volt rá. Nem is fáj, max furi érzés, h van vmi az orrukban.
Sajnos, ha nagyobb a takony, akkor a tengervizes spray-vel és a pumpás orrszívóval nudlit sem érsz el. Az egyetlen hatékony eszköz ilyenkor a porszívó. Sajnos. Lizi elég taknyos, nála minden fog 2-3 hét náthával jár, úgyhogy törzsvendég a porszívó. Utálja, de nagyon hálás, mikor túl vagyunk a procedúrán.
A bennmaradó takony pedig nagyon komoly dolgokat tud okozni. Szóval mindnekinek saját döntése, h használja-e v sem, mindenesetre azt kívánom Neked, h sose kelljen :wink:
Belinkelek egy oldalt, itt egy csomó érdekes infót olvashatsz az orrszívásról, hátha kevesebb lesz a fenntartásod:

http://www.orrszivoporszivo.hu/

Linda királylány tündéri! Mekkorát nőtt (ő is) mióta nem láttuk! :lol:

silka
silka

Halihó!

A fiúk elmentek a dédimamihoz, én meg itthon lazítok egy kicsit magamban. :lol:

Móni!
Hú, már jó sok fogacskája van Grétikének is!!! Azt elhiszem, hogy jól jön a pihi. :wink: Remélem minél hamarabb megtaláljátok álmaitok házát!
Néha bizony helyre kell tenni az embereket! Jól csináltad.
Én még nem akarom igazán kiváltani a szopit, de ma a gyümi után nem kért már enni Albert. Egyelőre csak azt csinálom, hogy szopi előtt adom a délutáni gyümit, a déli főzeléket még szopi után. Nem is eszik igazán belőle.

Miléna!
Gratulálok! Ez gyorsan eldőlt. Hajrá dobozolás.

Én is köszi a zab-, ill. rizspelyhes infókért. :lol:

Granda! Tyű, a mindenét, de szépséges ez a leányzó is!!!! Még mindig sellő. :lol:

Anitja! Én is csak azt tudom mondani, amit Silka. Én is kipróbáltam régen, hogy mit is csinálok a gyerekekkel, inkább csiklandozós érzés, egyáltalán nem fájdalmas, légzéshiányt meg nem okoz. Albert is volt már náthás, sajnos a csecsemőnátha hetekig elhúzódik. Ezt a gy.orvos is mondta, sőt hozzátette, ha pl. tüdőgyulladása lenne, akkor sokkal hamarabb orvosolni lehetne a bajt, de a csecsemőnátha ellen nem tud más megoldást, mint a c-vit. tengervizes orrspray és az orrszívás, hogy a gyereket ne zavarja a táplálkozásban, a pihenésben az orrváladék.
Születésükkor is egyből leszívják a nyákot minden szemrebbenés nélkül, biztosan nem akarnak kárt tenni a frissen született kismanókban.
Egyébként meg nagyon is szeretem, ahogyan elmondod a véleményedet, sőt kíváncsi is vagyok rá!!!
Én, ahogyan már tegnap este is írtam biztos vagyok benne, hogy nem az orrszívó miatt ájult el Péterke.

Heni?????????
dmaggie

Anitja, én is megszólítva érzem magam, mert írtam arról, hogy Ádi, ha tisztítom az orrát, visszatartja a levegőt egy darabig (az elején, aztán elunja általában).
És hát ő akkor is visszatartja, ha a mezei kis kézi orrszívóval (1 pumpa lényegében) állok neki orrot tisztítani, van, hogy kacarászik is tőle, van, hogy nem annyira... úgyhogy ez szerintem főleg a babán múlik, nem a szívás erősségén (nekünk van elektromos orrszívónk is, kipróbáltam azt is magamon, irtó gyengus a szívóereje -- persze a kézi orrszívóénál jobb --, attól tuti, hogy nem lesz a gyereknek semmi baja). Erősebb szívóereje a porszívós orrszívóknak van, arról Silka írt az imént, én még nem használtam, nem ismerem, de mivel elég sok volt a légúti betegség a családban, nincs kizárva, hogy szükség lesz rá.
Szerintem a tengerivizes (Fluimare stb.) takonyfeloldás mindig jó ötlet, csak önmagában tényleg nem elég, kis fehér szöszös takonynál jó, de komolyabb, nehéz náthánál nem. Ádó téli náthája így is két hétig tartott, pedig éjjel-nappal szívtuk (az elektromossal ) az orrát.

Granda: Linda gyönyörű hercegnő, látszik, hogy remekül érzi magát a bőrében!

Kép
Kép
irina

Lindus milyen szép, és az a csábos nézés apjára! ;)

Apa elment edzeni... :evil: De nem szeretem a fürdést egyedül... olyan macerás, arról nem is beszélve, hogy nem tudok rendesen lemosakodni, csak áztatom magam... :?
Képzeljétek, Szeli nélkül már nem is fürödhetek, mert zokog utánam... :oops: Pedig megjött a fürdető karika, de nem tudom, mikor fogjuk tudni használni... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket,átadtam az illetékesnek,és a dicséreteket is :wink: :D

Granda Jó,hogy megvagy!!Lindus nagyon szééééééééép!!!!Sajnálom a telefonos dolgot(durva milyen emberek vannak)Az ülés csudi jól néz ki!!!És három kilómétert futsz :shock: :shock: ????Hihetetlen mennyi energiád van!!!

Larának és Pálmának boldog hóforduót!!

Kép

Botónak boldog névnapot!! Kép

Mindenkinek drukkolok aki házat szeretne venni,kívánom,hogy talallájátok meg álmaitok otthonát!!

KépKép
juba

Heni!Mi van veletek???

KépKép
juba

Botondnak boldog névnapot, az ikreknek meg boldog 9.-et!!!

Orrszívó: Szerintem egy nagyon hasznos találmány, mi már használtuk. Igaz nem azért, mert Zsófi náthás volt, hanem mert kétszer úgy hányt, hogy az orrán is jött vissza hihetetlen nagy adag.
Ilyenkor villámgyorsan hoztuk a porszívót, és szedtük ki a kaját.
Én úgy használom, hogy csak kicsit van az orrában, és inkább többször ki-be huzogatom.
Ugyanis a csecsemők (és itt sajnos nem tudom mennyi idős korukig), de csak az orrukon vesznek levegőt.
Ezért van az, ha egy picinek bedugul az orra, éjjel felkel, mert nem tudnak, illetve ők nem vesznek a szájukon levegőt. Csak az orrukon!

Péterkénél lehet, hogy ez okozta a bajt, túl sokáig volt "valami" - és itt tök mindegy, hogy orrszívó, vagy virsli (már bocsi) - az orrában, és nem tudott az orrán keresztül levegőt venni.
Majd eljön az az idő, amikor tudatosan a szájukon vesznek levegőt, de úgy látszik, ez még nem jött el.

A takony az orrban nem egészséges, valóban sok betegséget okozhat, és egy tengervizes átmosás, feloldás nem mindig oldja meg a makacs problémát.

Ilyen szerkezeteket alapos átvizsgálás, és engedélyeztetés nélkül - pláne, hogy babáknak készül -, nem engednek forgalomba.
Én örülök, hogy ma már vannak ilyen segédeszközök, amelyek megkönnyítik az életünket, és maximálisan segítenek a babáinkon.

(Persze van számos bődületes baromság, ami tényleg csak azért született, hogy pénzt húzzanak ki a zsebünkből, a babáinknak meg semmi hasznosat nem nyújt).

Heni! Jelentkezz kérlek! Sokat gondolok Rátok!!!

Miléna! Ilyen hamar költöztök? Az igen!

Granda! Nagyon szép Lindus! És ahogy kapaszkodik... Nekem rögtön a rádión akadt meg a szemem. Kiskoromban nálunk is ilyesmi volt aktív használatban. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Manóka már alszik, megint ébren volt 2 óta. Az ujjam meg lassan görcsöt kap, annyiszor frissítek. Itt ülök és szugerálom a gépet, hátha megtudunk már végre valamit Heniékről!!!!

Na, igen Emese Te ragadtad meg a lényeget, én meg megint elfelejtettem leírni. Tényleg nem tudnak áttérni sokáig a szájon át történő légzésre. Kicsi Albert is állandóan kapkodta a levegőt, ha egy kis szél fújt.
Milyen csodálatosan meg vagyunk tervezve. Mert később viszont talán az életösztönnek köszönhetően ez is megoldódik?! Vagy hogyan is jön ez? Bevallom, nem tudom. :oops: :oops:
dmaggie

Maggie, bocs, még meg sem köszöntem a szopival kapcsolatos tanácsodat, kipróbálom holnap! Ma is túltelítődtem, de szerintem azért is, mert ilyen melegben én már annyit iszom, hogy még, nagyon szeretek amúgy is folyadékot bevinni...:shock:

Miléna, örülök a lakáshírnek! Akkor megvehetitek a szolgálatit? Ez szuper!

Granda: akartam már kérdezni, mi van Lindus fején azon a képen, amin az öledben ül?! 8) Édesek vagytok... :lol:

HENI, JELENTKEZZ, pls!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Botondnak Boldog Névnapot!
Bertának,Larának és Pálmának Boldog hófordulót!

Heni!
Jaj szegényke remélem nincs semmi komoly baj.

Szuperek a videók és a képek is Tündériek a kis csajok és a kis pasik :D

Miléna!
De jó :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina! Nincs mit, tényleg nem tudom, hogy működik-e, csak egy tipp volt, de egy próbát biztosan megér. Én meg lelombozódtak du-n, amikor Berci baba nem kért belőlem. De ő ilyen, ha nem éhes, nem eszik és kész.
Látom, Te is. :wink: :) (Ahogyan sokunk, gondolom.)
dmaggie

Maggie, Ádi is 3/4 2 óta volt fenn :shock: de egyszerűen már nem merem a fürdést 7 előtt kezdeni (akkor f8-kor vacsizik és 10 percen belül alszik is), mert így is egyre gyakrabban kell hajnali 5-kor (ma is...). Bevallom, nagyon nehezen viselem ezt a korai kelését (kelés = végleges felébredés, rá 2,5-3 órára alszik csak el ismét...). Valahogy tovább kellene tudnunk fenntartani este, de annyira fáradt (akkor is, ha alszik délután egy nagyobbat), hogy egyelőre esélytelen...

Kép
Kép
irina

Akartam kérdezni nem tudja-e valaki,hogy mi va U.Eráékkal?
Mert az iwiwről is ki lett törölve az adatlapja.

Heni!!!!!!!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Én is kíváncsi vagyok az éjszakára. :roll: Általában egy órával később szokott elaludni, így ébred 6 és 7 között valamikor. Most meg beadtam egy Viburcolt is, mert az előző éjszaka kissé eseménydúsra sikeredett. :oops: Lassan áttör a jobb 1-es is.
Ébredés után 1-2 órával viszont ismét durmol egyet.
No, ébredés van! :shock:
dmaggie

Isten éltessen drága Bertus!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Tényleg! Anyukád mit gondol erről az egészről (orrszívó, Heniék esete...)? Ő mégiscsak szakember :wink:
Ezt egyébként én is tudtam, hogy nem vesznek levegőt a szájukon a csecsemők, és úgy gondolom így történhetett ez az eset is, hogy Péterke nem vett levegőt.
Úgy emlékszem egyébként, hogy sem angliában, sem németo.-ban nem használnak ilyen szerkezetet - Niki? Motiot?

Más: ha van valamelyikőtöknek BBC prime-ja, reggel kapcsoljon oda, fantasztikus minőségi műsor van Babáknak. Nem passzívvá teszi, hanem teljesen aktívitásra készteti a gyermeket, bár angolul van, nagyon értékes gyerekműsorokat készítenek (zenélnek, rajzolnak, mondókáznak, tornáznak-táncolnak) nem úgy mint nálunk, az agytalan rajzfilmekkel (lásd RTL, TV2 hétvégén reggel) ráadásul megfűszerezve jó kis agymosó reklámokkal :evil:

Granda! Lindus nagyon bájos kislány!
Örülök, hogy jelentkeztél :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

No, úgy látom néhányan érdekes éjszaka elé nézünk. :roll:
Mi sem aludtunk ma túl sokat, napi szinten 10 órát, úgyhogy most be is ájultunk idő előtt.
A gond a következő: minden elalvása (nappali és esti) után fél órával felébred kicsit, nyüszizik 2 percet és alszik tovább. DE mióta fel tud állni, félálomban felhúzza magát a rácsokon és lecsukott szemekkel sír állva. Ma ez 2x is előfordult és nem tudtam visszaaltatni. És sajnos a bundás hálózsákja sem akadályozza meg ebben. Ajajaj! Mi lesz itt??? :roll:
Irina, Maggie, majd tudósítsatok, h hogy áll nálatok az alvás! Én most bizti gépközelben vagyok, Apa meccsen...

silka
silka

Sziasztok! Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de egyszerűen minden figyelmem a gyerekre szegeztem eddig, még az alvó gyereket is néztem, de a baj óta minden rendben van:-) minden eredményünk negativ lett, erős és egészséges a kislegény!!!! :-)

Azt azért tudni kell, hogy Péterke az a fajta gyerek, aki ha sir, képes nem venni levegőt direkt.

Eddig én is úgy csináltam, hogy 2 mpig hagytam csak benn az orrában, de most lehet volt az 6 is :oops: :oops: mert el volt dugulva az orra.

Saját felelőségemre jöhettünk csak haza, de csajok muszáj volt, mert a balassagyarmati kórház, mint egy istálló olyan, még csak hőmérő sem volt, sőt kaját sem adtak a gyereknek. És én a negativ leletek és Pétekém állapota láttán haza hoztam onnan a gyereket annak ellenére hogy a főorvos 3 napos megfigyelést javasolt, mert szerinte ájulás csak 2 éves kor után van ( már csak láttam, hogy a gyrekem elájult basszus) Szerinte ez epilepszia :shock: csak ugye nem tudja alátámasztani lelettel, mert minden okés volt. Annyit mondott még, hogy ha nem lesz rosszullét hétfőig, akkor neurológussal is meg kellene nézetni. :? sajnálom szegény gyereket ennyi macerának kitenni a semmiért.

Heni
KépKép
heni81

Orrszivó: szerintem jó dolog, mert annó nekem állandóan homlok, vagy arcüreggyulladásom volt :? trutyi lerakódás, ami nem birt felszakadni. Én nagyon beteges gyrek voltam. :cry: remélem Péterke nem lesz az!
Vettem ma Nasivin babyt, nem is tudtam, hogy van. Remélem nem kell használni majd!

Heni
KépKép
heni81

Maggie, Silka és többiek, remélem, jó éjszakátok lesz!

Silka: Ádi jelenleg alszik, pár napja nem is ébred rengetegszer éjjel, de adom neki a Chamomillát... A 1/2 órával az elalvás utáni ébredést jól ismerem, nálunk is volt sokszor, és azt olvastam róla, hogy az egy alvásciklus, akkor kerülne mélyebb alvásba a baba, és ha vmi megzavarja (fog stb.), akkor felébred pont fél óra múlva. El fog múlni, az biztos.
Nekem a korai kelés és az éjszakai ugrálás EGYÜTT sok, külön-külön még jobban viselhető.

Anitja: nagy BBC Prime-fan vagyok, a világ egyik legjobb adója (és ugye közszolgálati...). Az angolok a világ (számomra) legunalmasabb témáit (pl. ócskapiaci vadászat) is a legizgalmasabb módon tudják előadni. És azok a briliáns paródiasorozatok (doctor who, red dwarf), komikusok (french and saunders, lenny henry)! -- azt hiszem, a férjemmel a legtöbbet már vagy féltucatszor láttuk ;-) Viszont ezt a gyerekműsort még nem ismertem, nagyon köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet! :-)

Jó éjt, Csajok! Reggel (khm: hajnalban) bekukkantok, hátha Heni ír nekünk!

Kép
Kép
irina

Most látom, Heni, írtál! De jó, hogy otthon vagytok! Megértelek teljesen, hogy hazamenekültél a babával... A neurológus eredménye végképp megnyugtatna, hidd el.
Nagy ölelés és pusszantás Petikének, legyen nyugalmas éjszakátok!!!

Kép
Kép
irina

Bertus boldogságosat :)

Anitja!
szerintem port nem kavartál véleményedet írtad le, s ez azt jelenti h. olvasol minket :wink: :lol:

Heni!
Azt felejtsd el h. miattad és a p-orrszívó miatt történt minden :!:
vannak babák/gyerekek akik addig üvőltenek,míg levegőt is elfelejtenek venni.S ahogy írtad Péterke csinált már ilyet.Ha elkezd hisztizni akkor próbáld figyelmét elterelni.ha meg orrát kell legközelebb szívni próbáljátok kia zt h. anyós/após ott van és szemben ül veletek és mosolyog/énekel/dumál/hülyéskedik,így a figyelmét is el tudjátok terelni :)

Granda!
de jó h. írtál :) s Lindáról tettél fel képeket :) mennyit nőtt már :)
te mindig is ilyen energetikus nőci voltál? a flamencos zenét amit gmailre küldtél Bálint imádja hallgatni :)

Silka!
bakker milyen tökölös ez a csomagolás :) azt hittem soha nem lesz vége :) bár Míra is segített :)

Alvás:mivel fjjjam megint hajnalok hajnalán kelt (1/4 6) 1/2 9 körül már elaludt :) egészen 3/4 12 ig :) aztán du. 4kor beájult két órára :) most megint alszik :)
S a legrosszabb az h. elalszik,mikor már sötétedik,kel meg amikor világosodik :)

s már Vadvirág is törölte magát :cry:

szép estét :) még holnapra kell vasalnom jó sok ruhát,évzáró lesz az óvodában :)

KépKép
viranka

Heni!
de jó h. itt :) hidd el minden rendben lesz :) nemhiába Péter a fiad neve :)
meg Baby Luuf-ot vegyél :) azt a hátára kell kenni és segíti a légzést Míra a mai napig szereti magát kenegetni azzal,ha takonykorban szenved :)

KépKép
viranka

Heni Drága!

Először is, nagyon örülök a negatív eredményeknek és annak is, hogy otthon lehettek.
Másodszor tegnap este akartam én is írni az epilepsziát, mondtam is apának, de csak úgy döntöttem, hogy nem riogatlak vele. Nekem is ilyen rosszulléteim voltak, nem volt igazi, klasszikus, rángatózós, stb. rohamom, csak elájultam. Nekem az eset utáni bealvás lett gyanús, ez egy igen jellemző tünet. De ez még nem azt jelenti, h. biztosan az, ugye tudod!
Bár én nem vagyok orvos, csak én is epilepsziás voltam gy.koromban. Ennyi történt csak, elájultam, majd szépen magamhoz tértem, aludtam, kissé fáradékony voltam és kész. Nem is igazán sűrűn voltak "rohamaim". Kaptam némi epileptikumot, de nem szedtem sokáig őket, majd 13 éves koromban már nyoma sem volt. De előtte hosszú évekig egyetlen rosszullétem sem volt.

Én inkább elvinném.
dmaggie

Jaj csajok olyan jól esik az aggodalmatok!
Én nagyon félek az epilepsziától, lehet belehalnék ha tényleg az volna, de nincs kizárva, mert apának is volt gyerekkorában és ez ugye örökletes. És úgy néz ki, hogy a 2 éves unokatesó epilepsziás, csak ott se birják bizonyitani, de neki naponta van rosszulléte.

Képzeljétek ma fociztunk, akkorákat sikongatott, meg nevetett Péterke közben, mi meg boldogok voltunk apával, hogy egy kis nagy család vagyunk. :-)

Heni
KépKép
heni81

Halihó,

Heni, de jó, h negatív a lelet! :lol: :lol: :lol: Remélem tényleg nem epilepszia. Elmentek végül neurológushoz?

Irina, akkor Ádinak álommanókat küldök, h reggel minél tovább húzza :lol:

Viranka, nekem mondod? :twisted: :lol: Pont 41 batyut csináltam ma... a végén már szitkozódtam, annyira elegem volt. De most majd' másfél hónap nyugi :lol:

Jájj! Elfelejtettem tv2-re kapcsolni, már megy a dh! Na pá-pá!

silka
silka

Heni!
Nagyon örülök,hogy negatív lett minden.
Sok-sok puszi Péternek.
De azért nézessétek meg.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Csajok mindenképpen elmegyünk neurológushoz, csak kisérletezni nem hagyok senkit a gyerekemen, mert ezek arról hiresek :evil:

Heni
KépKép
heni81

VacakBerci ismét felébredt, alig tudtam visszaaltatni. Jó kis éjszakánk lesz. :twisted:

Anitja! Te egy Tünde vagy! Csak én nem ismerem ezt az adót, de majd meglesem, hátha van nálunk is. :oops:

Silka, Irina! Sorstársaim, eseménytelen, nyugodt, szép éjszakát kívánok a porontyoknak! :wink:

Viranka! A Baby Luuf-ot én is használtam, lehet, hogy keveset kentem, de csak az illat terjengett, mást nem vettem igazán észre. Régebben a fiúknak olyat használtunk, amit a mellkasra kellet kencézni, az talán jobban hatott.

Heni! Nyugi!!!!
dmaggie

Heni!Örülök,hogy megvagytok és,hogy minden rendben van Péterkével!!!
Hát az epilepszia bizony komoly dolog,sajnos apának és az ő apukájának is volt.Apának ideg epilepsziája(az talán a jobbik verzió)remélem Bertus nem örökli mert akkor sokkot kapok az tuti.
Sajnos engem extra nagyon megviselnek az ilyenek.
Egyszer az egyik barátnőm előttem lett rosszul,16 éves lehettem,két hétig nyitott ajtónál és égő villanynál mertem csak aludni,annyira megviselt,azt hittem meg fog halni...
Azóta is tart nálam a para,minden ilyentől nagyon félek!
Az a legrosszabb, hogy nem tudom befolyásolni az érzelmeimet,sajnos ilyen vagyok.(nem ijesztgetni akartalak,csak leírtam,az én tapasztalatomat)

Na De Péterkével tuti NEM LESZ SEMMI BAJ!!!!!!!
Puszilom a kis drágát!!!!

KépKép
juba

Heni
Szuper, h nincs semmi probléma! teljesen természetes, h Péterkével foglalkoztál, de látod, itt már mindenki gyereke egy kicsit a másiké is:P

Irina
Maggie
Silka
Ti hősök vagytok!!! Nyugalmas éjszakát kivánok (nincs hosszú i...)

Viranka
Linda is vigyorog erre a zenére :)
Fellép a kicsi lányod is az évzárón? Persze, nem is kérdés! :)

Juba
Engem is érzékenyyen érint a téma :shock: Egyszer egy tárgyaláson láttam egy rosszullétet, még gyakornok koromban, hát azóta sem tudtam elfelejteni :shock: De megmondom őszintén, én még nem is hallottam ilyen gyerekkori epilepsziáról, amit kinő az ember :shock: Mindenesetre jó a rosszban, hogy eltűnik ez a csúnya kórság....

BBC prime
megnézem, van-e....Nálunk a Viasat History a nyerő....

Képzeljétek, ma Robinak egy egyedülálló nő mesélte, hogy nem is akar gyereket, mert az unokaöccsei zajongása után, ha "kibabázta" magát, olyan jó csendre hazamenni. Na meg a gyerek nem hagy aludni....
Eszemben sincs megitélni ezt a nőt, de számomra felettébb furcsa, hogy igy is meg lehet közeliteni a babatémát. Azért a hölgy belegondolhatna, hogy a miniterrorista mellé (aki ugye nem hagy aludni, lehány, leköp, kezemre tojik, időnként nyirvákol) kapunk ellentételezésként egy angyalkát, akire képtelenség haragudni, mert édesen kacag, simizi anya arcát, csak nekem gügyög, néha rötyög, az én mellkasomon szenderedik el és hozzám bújik, ha idegent lát.... Szóval én azt nem adnám semmi kincsért és csendért sem.[/b]

Kép
granda

Ja, egy kérdésre válaszolva:
Irina
Az a valami Linda fején egy pelenka! Apa szokásos hülyéskedése, turbánt kapott a kislányunk :) Előtérben az unokatesója. Most ünnepeltük a 2. szülinapját :)

Kép
granda

Napsugarasat :)

kezdjük megint ahjnalban kelést :( már 5 óta dumál,kacag,sír :)

Heni!
epilepszia :shock: az komoly :roll: de reméljük nem az lesz :wink:

Granda!
Nem tudom mit fognak csinálni,mert TITOK :lol: de ahogy ismerem ... :)

szép napot :)

KépKép
viranka

Jó reggelt, Lányok!

Heni, teljesen megértelek, azt is, hogy tartasz az orvosoktól (tényleg mindegyik másmilyen). VISZONT tudok Neked nagyon jó neurológust ajánlani, egy barátnőm az autisztikus tünetekkel bíró kisfiával évek óta hozzá jár, nagyon megbízható, nagyon emberi, holisztikusan vizsgálja a gyereket, nem fog kísérletezni Péterkével: keressétek Büky György doktort a Heim Pálban Budapesten (ha gondolod, priviben telefonszámot, e-mail címet is tudok adni). Nagyon sok erőt kívánok Nektek!!!

Granda: akkor jól láttam, hogy pelenka! ;-)
Amúgy teljesen egyetértek azzal, amit írtál arról, mi mindent ad a gyermek. Egyúttal remek tanítómestere a szülőnek, úgy letöri az önzést, hogy csak na! :-)

Köszönjük, egész jó éjszakánk volt (2-szer ébredt Ádi), és 3/4 6-kor kelt :-) Nem tudom, a Chamomillától van-e, ha elhagyom, ki fog derülni...
folytköv.

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Én is erősítem ám a nem alvós tábort, immár lassan három hónapja. Zsozsó éjfél körül vágott le egy rövidtávú motolla versenyt, pörgött, forgott, mászott, így megint magam mellé vettem, csak oldalra fordultam, és úgy huzigattam.
Este 9 után aludt el, és 6-kor már kukorékolt. (Tegnap 5.30-kor...)

Heni! Jaj, de jó, hogy minden rendben van! Azonban én továbbra is állítom (ez már nálam valami szállóigévé vált..), hogy egy szakvélemény nem szakvélemény.
A neurológus diagnózisa után teljesen meg fogtok nyugodni!
Öleld meg a kis Rosszcsontot a nevemben!

Tegnap megtört a jég, Zsófi átlépte a teraszra vezető küszöböt, és a kutyák között mászkált. Azok meg annyira élvezték, hogy ott van!

Le sem merem írni, de egy pillanatra nem figyeltem oda, és Zsófi bekapta a kutya műanyag játékát. :shock: :oops: Most figyelem a kakiját, de annyira mégsem aggódom, mert a kutyik féregtelenítve vannak, és hát a gyomorsavat többek között erre találták ki, hogy a kórokozókat, a koszt megsemmisítse. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szép jó reggelt :lol: :lol: :lol:

Gréta cica csak egyszer ébredt az éjszaka úgyhogy kialudtam magam végre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni Jaj de jó, hogy minden negatív. Ha meg esetleg igaza lesz az orvosnak és epilepszia akkor se ijedj meg! Ma már olyan sokféle módszerrel lehet gyógyítani, hogy egy kicsit sem keserítené meg az életeteket. A neurológus majd kideríti.

Mesi naná, hogy élvezik a kutyák hisz a testvérüknek tekintik Őt. :lol: :lol: :lol: Előfordul az ilyesmi :lol: :lol: :lol: Barátnőm kisfia a kutya tányérjából evett. Rohantak dokihoz aki mosolygott egy nagyot és azt mondta tegye olyan helyre a kutya tányérját ahol a fia nem éri el :lol: :lol: :lol: Házi kedvencek vannak gondozva, féregtelenítve. Szerintem se lesz gond.

Irina
Igen ott :lol: :lol: . Eddig egy normálissal találkoztam majd átküldöm a telefonszámát privin. Ma is megyünk házat nézni úszás után és a telefonban egész normálisnak tűnt a pasi. Ha okés lesz akkor az ő számukat is elküldöm.

Anitja ehhez csak annyit fűzök hozzá, hogyha Nolka meg lesz fázva és nem kap majd levegőt. Éjszaka 30 percenként felsír és nem használ a tengeri sós orrspray akkor írd le erről a véleményed. Addig tényleg nem fogod értékelni ezt a találmányt. Amúgy én is kipróbáltam mielőtt használtuk Grétikénél. Nem fáj nekik csak egy picit furcsa érzés.

Meryke merre vagy?
Dotildi? Te is eltüntél!

Cica már a lépcsőn van :shock:

Pussssssssssssz

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Látom, látom mindenkit kidobott az ágy. :wink: :lol: :cry:
Jelentés az éjszakáról: ébredések: 12, 4, 6 körül, alvás hétig. Most éppen elmentek apával és Gergővel friss kiflit venni. :lol:

Granda! Tény, hogy nem vagyunk egyformák. Én legalábis azt tapasztaltam eddig, hogy egy ilyen kijelentés után néhány évvel meg pontosan megbánja amiért nem szült. De akkor már késő!!!
Egy biztos, hogy én már 20 évesen is babát kértem karácsonyi ajándéknak is. :wink: Csak félve merem leírni, hogy már megint hiányzik a pici.

Viranka! Hú, de irígykedem. Zsepik kéznél? Én csak magamból indulok ki, soha nem bírom ki szárazon, ha szerepelni látom a gyermekeimet.

Emese! Ez az, nem lehetsz állandóan a nyomában. Én szurkolok, nem lesz semmi baj. (Az én gyerekeim is voltak már gilinyósok, pedig nincs is kutyánk, csak megbolondulnak, ha állatok közé kerülnek. :wink: )

epilepszia. Szerintem is a végére kell járni. Nekem szerencsém volt anno, nagyon jó neurológusok foglalkoztak velem. Csak jó emlékeim vannak. Bár tényleg nem okozott sok problémát a betegségem. Sokáig felmentett voltam tesiből, de egy idő után felmentés ide v. oda én is beálltam a sorba. Aztán még sportoltam is. Egy kicsit féltem a szülésektől, mert állítólag akkor visszatérhet, de nem jött.
Engem is megviselt, ha mások rohamait látom. Ráadásul az egyik tanítványom nagyon súlyos állapotban volt, van. Mindig kéznél tartottuk a kúpot. Volt olyan, hogy télen az út szélén görcsölt egyet, én meg annyira siettem a segítségére, hogy a fenekemen csúszva értem el hozzá, miközben feltéptem a hátizsákját, hogy kivegyem a kúpot, ami majd csillapítja a görcsöt.
Az asszisztensemmel el is mentünk a kezelőjéhez, elbeszélgettünk vele, azóta nem félek annyira ettől a betegségtől.

Azért biztos, ami biztos vuduzzunk, hogy ne az legyen, meg majd a szakember megmondja a tutit.
dmaggie

Jó reggelt! Sziasztok!

Én is csatlakozom a éjjel nem nagyon alvósok táborába.
Valami szőrnyű éjszakám volt,nemtudom hányszor de jó sokszor volt fenn a lányom is de kis fiam is volt fenn vagy 3×.
Hát nem igazán aludtam ki magam már fenn voltak a kicsik
7 előtt.Én meg majd elalszok.

Mesi!
A mamám szomszédjában van 3 gyerek és a két fiú amikor kicsik voltak még a lótrágyát is meg ették és semmi bajuk nem volt.

Móni.
Kívánom,hogy össze jöjjön a ház.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Silka! :lol:
Szeli ezt reggel szokta, még ki sem nyílt a csipája, már áll fel! :D

Heni! Örülök, hogy jobban vagytok.
De sajnálattal olvasom, a dokik már megint csak találgatnak… :roll:
Azért remélem, nem epilepszia, de ha mégis az, akkor sem kell elkeseredni, mert gyógyszerrel tünetmentesíteni lehet (egy barátnőmnek ez a betegsége).
Én egyébként tengervíz orrspray-t használtam Szelinek, mikor egyszer enyhén meg volt fázva (kispricceltem egy tálkába, és szemcseppentővel cseppentettem az orrába), és nagyon jól feloldotta a trutyit, és mégsem gyógyszer!

Csajok! Én meg mintha kezdeném jobban viselni az éjszakai cumikeresgetést (de utálom egyébként)! Lehet, hogy azért, mert jön a nyár, és ilyenkor kevesebb az alvásigényem. :)
Ebben a korban még nem lehet leszoktatni a cumiról, ugye? Addig sír, míg meg nem kapja éjjel… 

BBC Prime? Még csak nem is hallottam… Szerintem nálunk ilyen nincs…  :(

Szeli véglegesen elhagyta az utolsó két evés közti alvását (már hetek óta nem alszik el), és most már nem is álmos! :) Tegnap is olyan jó kedve volt egész délután!

Napirendünk mostanság (kb.):
6-kor kelés
fél 7 reggeli, tápszer
8-tól - fél 10-ig szunya
10 tízórai, gyümi
11-től 1-ig szunya
fél 2 ebéd főzi (husival vagy anélkül felváltva)
3-tól fél 5-ig szunya
5 uzsonna gyümi (most már dúsítva)
7-kor fürdés
fél 8 vacsi
8 alvás

Viranka! Én épp emiatt inkább besötétítek a kisszobában (bár, így éjjel nehezebb cumit keresni… :lol:), de gondolkozom, hogy oda is kéne egy redőny, hogy nyáron azért ne a világosság döntse el az alvási időnket… ;)

Granda! Nekem egy volt osztálytársam (csaj) mondott hasonlót: neki nem kell gyerek, ő nagyon imádja őket, de ha megunta vissza lehessen adni az anyjuknak… :shock: Ja! És ő nem egyedülálló, talált olyan pasit, aki szintén nem szeretne gyereket (bár szerintem ez gyakoribb).

Folyt.köv.

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: