A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Akkor én is őszintén :lol: :
Ugyanmár Emese! Pont ezt használják ki, hogy "mindent a gyerekemért..." ezzel az erővel lehetett volna légzésfigyelőnk, de nem volt, vagy bébiőrünk, és még sorolhatnám micsoda csodák vannak, amelyek pont erre építenek.
A kompot kaptuk ajándékba, és elég szomorú vagyok ha azt gondolod rólam pont aki mozgással foglalkozik, hogy egésznap benne ültetem Nolkát... egy játéknak tartjuk, és ráadásul amikor porszívózom onnan figyel Nolka, mert különben fél nagyon a Szentem, mármint a porszívótól.

Miért kell már most megvádolni egy ilyen csöpp emberkét, hogy le van maradva? Egyébként a védőnő, meg bárki bármit mondhat, mi vagyunk a szülei. (ez itt egy pont :lol: )

Annak idején a szopiról is annyi mindent mondtak (Nővérem, Anyukám, még a 86 évesNagymamám is, tehát rendesen volt családi presszió rajtam) hogy "el fog apadni..., nem jól csinálom..., ne adjak neki tápot...., nem kell fejőgép...", aztán még mindig szoptatok, abszolút a kezembe tartom a dolgot. Önállóság a lényeg, önálló döntéseket hozni, és megtanultam, hogy az anyai ösztönnél nincs tisztább hang.
Én úgy érzem nincs semmi gond, és nem tanácsot kértem Tőletek, hanem példaként szeretnék lenni, hogy ilyen is van, és megnyugtatni, hogy nem kell mindig orvoshoz rohangálni...
Apropó olyan rosszul azért szeritem nem csináljuk a dolgokat ha még náthás sem volt Nolka :!:
Az tény, hogy mindig is jó étvágya volt, és 12hós ruhákat hordunk, de nem vagyunk elhízva, meg felpuffadva, egyszerűen masszív a Drágám :lol: , persze, hogy kicsit nehezebben mennek dolgok, mármint a popóemelgetés, meg forgatás. De próbálkozik, és nap mint nap jobban csinálja.

És utoljára, a Nővérem mindkét fia 10 illetve 11 hónaposan fordult meg :!: a lánya 5 hónaposan, ebből is látszik mekkora különbség a nemek között mozgásfejlődésben
Nolka Apukája nem kúszott, nem mászott, ücsörgött mint Nolka, majd onnan 4kézlábra állt (erre már Nolka is tett kísérletet) és úgy állt fel, majd elindult.
Végül én: másfél évesen indultam el, vagyis én sem kapkodtam el a dolgot :lol:

Na eldugultam :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Először is:
ISTEN ÉLTESSE AZ ÜNNEPELTEKET: MOLLIT, MARCIT ÉS ÁRONT!

Másodszor:
Köszönöm a jobbulás energiákat és a kedves szakavak Anyum nevében is. Sajna még mindig nincs itthon, mert a vérsűrűséget még nem sikerült beállítani, de már tényleg csak órák (napok) kérdése. Már irtóra hiányzik. És ő is tűkön ül már.
Ez még el kell mondanom ezzel kapcsolatban: Anyukám eléggé el tudja hagyni magát, ha vmi betegsége van. Illetve ez eddig így volt! Most eszméletlenül büszke vagyok rá. Annyira erősen viselkedik. Harcol, hogy neki feltétlenül meg kell gyorsan gyógyulnia, mert itt van a kisunokája, és sokat akar vele lenni, nem beszélve arról, hogy táncolni akar az esküvőjén. :oops:

Az összes kép nagyon tetszik, de a mostani 2 favoritom a becsomagolt nagytesóval Szeli és a sapis Adó.

Regi!
Botond egyáltalán nem hajlandó csőrös pohárból inni. Pedig 4 félét vettem eddig. Hátha. De nem kell. Inkább nem iszik egész nap. Így a folyadék nagyobb mennyiségét cumisüvegből issza meg, de minden nap itataok vele rendes pohárból is (üveg kávéspohár). Elég ügyesen megy már neki.
Még neked akartam írni a múltkor, hogy Botond is fogja a kanalat és irányítja be a szájába. Így már régóta 2 kanállal eszünk, egyszer ő teszi be a sajátját, egyszer én adagolom a kaját. Így eszik is és el is foglalja magát.

Egyébként minden evésnél kénytelen vagyok neki adni valamit az asztalról, ha mi eszünk mert konkrétan sikít, ha nem ehet velünk. Többnyire kenyérhájjal le lehet rázni, azt elnyammogja egy darabig. :D

Anitja!
A gyerekünk mozgásfejlődése elég érzékeny téma. Főleg akkor ha azt modják (szakemberek), hogy le van a pici maradva. (nagyon nem jó kifejezés!) Kívülről nagyon könnyű tanácsokat osztogatni, de egyértelműen Emesével értek egyet. Szerintem az ég világon semmi nem vesztesz, ha megvizsgálják. Max azt mondod a végén, hogy a védőnő be@ja.

Ma egész álló nap az udvar raktuk rendbe. Kissé el volt hanyagolva, és már vagy 20 centi volt a fű. Most újra szép, de jól el is vagyok fáradva. Botond tündéri módon viselte, hogy ma nem egész nap vele foglalkoztam.

A legújabb hóbortja, hogy a járókában feltérdel a bébitaxira, és azon ugrál térden, miközben kapaszkodik a járóka szélébe. Az infarktus kerülget! :shock:

Megyek csinálok nokedlit a paprikáscsirkéhez, és lassan megebédelünk! :shock:

Jó éjt!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Így térdel a bébitaxin:
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Anitja! Ajaj..... Látom, a véleményem eléggé érzékenyen érintett....
Nem kioktatni akartalak, vagy rátukmálni olyan emberre, akinek ezreket kell fizetni. És olyat pedig egyáltalán nem írtam, hogy a bébikompban egész nap ülteted Nolkát :!:

Tudom, hogy nem kérted a véleményünket, ezért én elnézésedet kérem, hogy én az enyémet leírtam!
(Sajnos ütöttem már meg a bokámat jószándékú hsz-en...)

Szerintem nem kell rögtön olyan emberhez vinni a babát, akinek fizetni kell, gondolom akad olyan orvos (neurológus, ortopédus...), aki ingyen megnézi, én minden esetre adok egy szakember figyelmeztető szavára.

A lényeg, hogy Te nyugodt vagy, és így látod jónak a dolgokat!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! De jó, hogy feltetted a vonalzó-képet nagyban!!!! Milyen szőke Őszibari-Ádi! :lol:
Nekem nagyon tetszik a mosolya! Igazi kis zsömleképű! :lol: cupp-cupp!!!!!!! :D
Na meg az a sapis kép..... Nagyon cuki!
Most jó ötletet adtatok ezzel a tropicariummal! Lehet, Zsófit is el kéne vinnünk, hagy nézelődjön!

Sense!
Paprikáscsirke! Nyamm!!!!!!!!!!
Nem csodálom, hogy az infarktus kerülget, ha a járókában feláll a bébitaxin! Csak ki ne bukjon onnan! :shock:
Egyébként eszméletlenül ügyes!!!

Amit anyukádról írtál, nem egyedi eset. Anyósom valami ilyesféle. Mikor már mell- és gégerákot beszélt be magának, na akkor elment orvoshoz (persze ilyenről szó nem volt), amikor meg influenzás, akkor nem megy, beteg 3 hétig....
De mióta Zsófi van, összeszedi magát!

Anyukádnak továbbra is jobbulást, és tényleg nagyon büszke lehetsz rá!!!! :D

Kert.... ne is mondd... Nálunk akkora dzsungel van.... Valamelyik nap asszem Tarzant hallottam... :shock: :oops:
De ha nekem Csita is előugrik, akkor én tuti lef.som a rüsztöm! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Újra itt!
Mostanában nem veszek túl aktívan részt a fórumban, de a fenti vélemény-tanács kérdés egy kicsit elgondolkodtatott.
Én az elejétől nagyon örültem a fórum létezésének. Méghozzá azért, mert nagyon sokszínűek vagyunk. Máshonnan jöttünk, más a neveltetésünk, más a foglalkozásuk, az érdeklődési körünk stb. És mindenekelőtt más a véleményünk. Eddig azt hittem, hogy azért beszélgetünk itt, hogy megismerjük a többiek véleményét arról a kérdésról, ami összehozott minket : az azonos korú gyerekekről (na meg persze más dolgokról is, de ez itt most mindegy.) Nem hiszem, hogy azért vagyunk itt, hogy folyamatosan ajnározzuk egymást. (persze, ezért is :wink: )

Őszintén remélem, hogy senkinek nem kell elnézést kérnie, mert másképpen látja a dolgot, mint valaki más. Ha pedig mégis, akkor az a fórumot létezését kérdőjelezi meg.

Én ELVÁROM, hogy bíráljatok, ha úgy látjátok, hogy valamit nem jól csinálok. Én majd jól elolvasom ezeket, és kiszeleketálom ami nem tetszik, és azokra nem gondolok többet. Amiben pedig lehet valami, azt megfontolom, és beépítem a jól megszerkesztett elvrendszerembe. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello halló!

Mi is csatlakozunk a nem alvók táborába. Egy hete a taknyossággal küzdünk, aztán most meg a fogacska, 9 kor alvás és újabban 1 körül ébredünk nyűgösen, visszaalszunk de 2-3 között korgó gyomrunk nem hagy aludni, így Reggeli!!!:-) aztán ezzel jó esetben húzzuk 5-6 ig aztán kis nyűgi és esetleg még 7ig köztünk!! szóval az elmúlt egy hétben nem sokat tudtunk aludni!!:-((

Annyit eszik Emma!!! juj, mondjuk 2 hete volt 7130g egy hete 6990, most megint 7170g, vagy a taknyosság, vagy a foga miatt ( pedig evett rendesen ) vagy a sok sok mozgás, állás, mászás...miatt kevésnek bizonyul az energia. Így zaba van!!!
reggel 230-240ml tápszer, délelőtt ( 100ml gyümi+ ma próbáltuk kb 50ml zabpehyely ( főzve mixelve ) ebéd 100ml főzi+husi vagy sajt.. uzsi 140ml sinlac gyümivel, vacsi 260ml jóéjt tápszer. és így vagyunk éhesek hajnal 2-3 között!!!! Ki érti, biztos most növünk nagyra!!!

2 napja családlátogatunk.Tegnap, dédi, após, meg még nyiregyházia ( munka), ma anyós, holnap, anyuék,
kedden csomagolunk! Végre,!!!
A lakás olyan mint egy raktár!! Útálom, ahogy hazajövünk költözünk, mert ez így nem jó!!!
Na megyek aludni!
Jó éjt!!

Sok boldogság az ünnepelteknek!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sense! Örülök, hogy ezt leírtad!
Így azonban: Azonnal vedd ki a járókából a bébitaxit, mert Boti fejre fog esni!!! :wink:

Kaqk! Az igen! Emmácska jól belehúzott! Mekkora adagok.... :lol: No de le is mozogja, ahogy Lilla baba! :wink:

Én viszont lépek aludni, mert az előző éjszaka eléggé alvásszegényre sikeredett. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Ünnepelteknek sok boldogságot :)

köszöntést köszönjük :)

Sense!
anyukáddal etess fokhagymát :!: vérhígitó :!: :!: jobbulást neki :)
különben nem értem a dokikat,ha nem tud vmit,v. nem biztos vmiben miért nem küldi tovább az illetőt :roll: nekünk szerencsénk van háziorvossal ) egy végtelenül kedves,betegeire odafigyelő nő,s alapos

Irina!
zabálnivaló :)

Anitja!
barátnőm fia is mindent az utsó pillanatban csinált,bálint is sokkal lassabb mint Míra :) hajrá anyai ösztönök :) S milyen husi Nolka :) édes a kép :)

Gyerekeim elkényeztetnek,még mindig alszanak,bár Bálint álmában dumál :) aranyéletem van csak én nem tudok aludni :(
pénteken megjártuk 1.gyerekklinika gasztróját,bálint tejterméket csak 1 éves kora után fogyaszthat,én amíg szoptatok letiltva minden tejtermékről :? Bkv-n meglepően kedvesek voltak az emberek,méytányérral közlekedtünk,átadták a helyüket,Bálint is jól viselte,melóhelyemen is voltunk :)
kicsi fiam a brokkolifőzit zabálja,de az én nokedlimet is megkóstolta :oops: ha a konyhába érünk egyfolytában azt mondja h. amamaamamamamamam kinézi a szánkból a kaját s a pattogatott kukoricáért meg van őrülve :lol:

pusza

KépKép
viranka

Halihó, Lányok!

Sense, teljesen igazad van, hogy nem ajnározni vagyunk csak itt egymást! ;-) Én azonban eddig tudatosan tartózkodtam a vitáktól, mert szerintem barátságokat tehet tönkre, ha anya- és gyerektémában az ember vitázik (tudom, a barátság def-ja az, hogy mindent osszunk meg, kritika stb., és nyilván a stíluson is nagyon sok minden múlik -- a konkrét tanácsról, véleményről nem is szólva, de főleg arról, hogy tanácsot adni csak érvekkel alátámasztva érdemes, s ez a védőnőre, gy.orvosra is vonatkozik.).
Nekem pl. a légzésfigyelőről van határozott véleményem, ami nem egyezik sokakéval, de úgy véltem, nincs jogom "rádörrenni" másokra azért, mert szerintem hasznos és fontos, mások szerint meg felesleges hülyeség. (Engem pl. számos más ok között az indított a megvételére, hogy alaposan utánaolvastam, és a statisztikák szerint makkegészséges babák is meghalnak bölcsőhalálban, akik semelyik rizikócsoportban nincsenek benne, ráadásul a jelenség hátteréről még alig tud valamit ma az orvostudomány, rejtélyes az egész, csak számos teória van, válasz nincs.) Mindezt csak azért írom le, mert egyfelől annyira jó volt olvasni, amit írtál, másfelől nem mindenki annyira elfogadó, önkritikus és toleráns, mint Te. :-) Meg vannak a paramamik (pl. én), és vannak a lazább mamik, akik szerintem sok kérdésben homlokegyenest másképp vélekednek.
Egyébként egyetértek azzal, hogy írjuk meg egymásnak a véleményünket.

Kép
Kép
irina

Jaj, Sense, Boti nagyon ott van ezzel a bébitaxival -- lehet, hogy így próbál meg kimászni majd a járókából?! 8)
Anyukádnak sok erőt és kitartást kívánok! Sajnos nálunk több családtag is elhagyós típus, elmenni pedig nem tudok helyettük orvoshoz, max. nyüstölöm őket. De az unoka tényleg nagy motiváló erő.

Viranka: nahát, de jó, hogy alvás van! Majd csak Te is belejössz (mondja bagoly verébnek, mert nekem sem megy :shock:).

Gremese: küldjek egy bozotvágó kést? ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Már százezer éve nem jártam erre, most is csak az utolsó oldalt tudtam elolvasni. De ez van. Gergő jól van, 9,2 kg, és egy tornádó. :) Az önálló - kapaszkodás nélküli - járás kivételével mindent csinál: négykézláb közlekedeik, és bútorok mentén szinte szalad. Játszótéren is csúszdázik, hintázik, és persze enné a homokot kilószámra. :)

Minden hófordulós, névnapos babának sok boldogságot kívánunk!

Anitja!
Tudom, - láttam a Mesi véleményére adott hozzáaszólásodból -hogy nagyon érzékenyen érint a téma, de ha megengeded leírom a mi történetünket Alexával. Előre is szeretném leszögezni, hogy csak azért teszem, hátha más megvilágításba kerülnek a dolgok.
Alexa időre született, elég küzdelmes szülés után. Utána nagyon besárgult (ez akkor még nem volt gyanús, de azóta hallottam, h a besárgulás is okozhat minimális oxigénhiányt, és sok mindent vissza lehet erre is vezetni) Husi baba volt, szerette a hasát, ezért a dokinénink és a védőnénink egyszerűen félresöpörte az aggodalmaimat, miszerint nem tartotta a fejét, 6 hónapos (!) korában fordult csak meg, és 11 hónaposan csak üldögélni tudott. Nekem akkor már ugyebár ott volt ÁKos, aki átlagos mozgásfejlődésű baba volt, tehát tudtam viszonyítani. Nem nyugodtam, felvettem a kapcsolatot a Heim Pál kórházban Büki György neurológussal, kb egy hónappal későbbre kaptam időpontot. Közben persze itt járt a védőnő, és ő is mondta, h hát igen, le van maradva az Alexa. A neurológus hypotóniát állapított meg, sokkal lazább, gyengébb Alexa izomtónusa az átlagosnál. Mondta, hogy mindent fog csinálni, de a Dévény-tornát javasolta, hogy stimulálják az idegrendszert, ösztönözzék a mozgásra. A gyógytornász ugyanúgy a hypotóniát mondta. 11 hónapig jártunk összesen hozzá. Az első két hónapban ugrásszerűen megindult a fejlődés, megtanult (!) kúszni, mászni, felállni egyedül. Ezután viszont megrekedtünk a fejlődésben. Végül 21 hónaposan indult el önállóan, ellőtte már kapaszkodva, bútorok mentén lépegetett.

A lényeg: Az agyban van egy olyan "tartomány", ami csak bizonyos korig fejleszthető, stimulálható. Sokkal nagyobb a gyógyulás esélye, amennyiben beteg a baba - mint Alexa volt - ha időben kap segítséget. Hypotónia esetén ez a határ 1 éves kor, maga Dévény Anna néni is mondta nekünk - ugyanis jártunk nála is a gyógytornászunkkal, amikor megrekedtünk a fejlődésben - hogy pont az utolsó pillanatban kapott Alexa segítséget.

Mondhatod erre Anita, hogy "hazabeszéltek" a gyógytornászok. Lehet, de a neurológus biztos nem! Ő pénzt sem kért a vizsgálatért! Szerintem megér annyit a dolog, hogy megnézesd ott Nolkát. Ha azt mondja, csak lusta, megnyugodhatsz. De - magamból kiindulva - sosem bocsátanád meg magadnak, ha segítségre lenne szüksége a babádnak, és te ezt nem adnád meg neki. Hogy dolgoznád fel?
Bocsánat, ha túl nyers lettem, a végén, de ismeretlenül is szeretnék segíteni.

Mindenkinek szép napot kívánok, jó pünkösdölést, kellemes szabadtéri programokat!

Zsu

Ime egy-két újabb kép Geriről és a tesókról
Kép Tesók
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Jó reggelt!

Zsófi ma 7.10-ig aludt! 8)

Irina! Bozótvágó kés jöhet! :D
Sajnos az a baj, hogy hiába vagyok itthon, maximum csak akkor tudnék a kertben tevékenykedni, ha magamra kötöm Zsozsót, mint a rizsszedő asszonyok, vagy leviszem a járókát...
Hiába kérném meg anyut, hogy foglalkozzon vele a teraszon - ahonnan látna engem -, csak sírna utánam.

De majd kitalálunk valami okosat! :D

Zsuzsóci! Mennyire jó, hogy bejelentkeztél!!! A három tesó le sem tagadhatná egymást, annyira hasonlítanak! :D
Gergő tornádó? El tudom képzelni! Zsófi is! Sokszor már egy kézzel kapaszkodik, vagy kapaszkodva megy. Semmi nincs biztonságban! :lol:

Alexa történetét pedig nagyon jó, hogy leírtad, én pont ezért írtam Anitjának a hsz-emet.
Természetesen hajrá anyai ösztön, de - mint a példa is mutatja -, bizonyos esetekben ez biztos, hogy elég.

Ma nagyon szép idő lesz, gondolom kevesen leszünk. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsuzsóci, gyönyörűek a gyerekeid!
De jó, hogy írtad ezt a sárgaságot, mi kb. 1 hónap múlva megyünk a dévényesekhez, de ezt nem mondtam a telefonban, mert nem tudtam, hogy fontos. De az elhúzódó szülést igen. Ádi is nagyon besárgult, még infúziót is kapott emiatt. Nagyon sokban hasonlítanak az előzményeink... Nem mellesleg, nekem is Büky doktort ajánlották a Heim Pálból, egy barátnőm kisfiát kezeli és ódákat zeng róla. :)

A témához a magam részéről annyit, hogy UTÓLAG már az ember mindig mondhatja azt, hogy nem volt valamire szükség... vagy az ellenkezőjét, közben én személy szerint nem tudom eldönteni, hogy vészhelyzet van vagy sem. Nagy tanulság volt nekem Ádi kórházas története is: előbb kellett volna bemennünk, nem várni 5 napot a lázas állapotban.

Kép
Kép
irina

Lányok, amikor a Kismamában elolvastam ezt a cikket, kicsit elképedtem egyes dolgokon (vajon miért? mert én vagyok a Megaparamami :-)). Kíváncsi vagyok a véleményetekre (aztán majd én is megírom az enyémet ;-)):
http://www.kismama.hu/magazin/mitol_les ... llok/3745/

Kép
Kép
irina

Lányok! Az Anyamacinak sem tanítja senki hogyan nevelje fel a Kisbocsát :lol: A védőnők, orvosok akkor kellenek ha Anyamaci elakad, elbizonytalanodik...
Senkisenkisenkisenki nem ismeri úgy Nolkát mint én az Anyukája!

Zsuzsóci! Nolka nem sárgult be, semmi komplikáció nem volt a szülés körül, a fejét születése óta tartja :!: Imád hason lenni, sőt csak úgy alszik, de játszani jobban szeret ücsörögve, mert úgy felszabadulnak a kezei meg is értem őt
Ismét elmondom, én nem bízom az orvosokba! Nem kívűlről várom a segítséget alapesetben (persze egy sebészeti, vagy egyéb eset más tészta) nem hiába tanultam évekig természetgyógyászatot, mert nem hiszek a vegyi anyagokba (szintén más tészta, hogy gyakran arra van szükség, illetve nem ismerünk még más megoldást)

Emese! Én is csak őszinte voltam :wink:
Hajrá őszinteség!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Irina: nem tudom a te véleményed mi, de én nem tudom és nem is akarokm vitrinben tartani a gyermekeimet! És a lakást sem tudom minden nap por és koszmentesre varázsolni... :roll:
Már bejárja (kússza az egész lakást), imád új dolgokat felfedezni, szüksége is van a mozgásra, én meg nem lehetek mindig a nyomában...Volt már hogy a kandalló alól húztam ki, miközben a szeneslapátot nyalogatta, volt, hogy a seprűt vettem el tőle, belegázolt az összesöpört szemétbe, volt, hogy a szemeteszacskóból kihalászta a kávézaccot és szétmorzsolta...stb. Persze ha észreveszem rögtön elveszem tőle...
Esténként úgy néz ki, mint aki egész nap a homokozóban túrta a földet...
És tudod mi az érdekes? Hónapok óta nem jött ki a hörghurutja! :shock:
Annó Rebeka állandóan szétdobálta a kenyérhéjat, persze én nem mindig ettem észre, aztán napokkal később mászás közben megtalálta és jóízűen csócsálta...
Most nyugodtan kövezzetek meg...
Persze ez nam azt jelenit, hogy nálunk nincs rend és tisztaság, de nem ugrok rögtön ha meglátok egy porcicát, vagy valaki netán cipővel berobogott a lakásba...

Anitja: én sem akarok beleszólni, de én VikDant elég korán elvittem konduktorhoz. Rebekához viszonyítottam, akinek sokal gyorsabb volt a mozgásfejlődése. Nem bántam meg, mert kiderült, hogy semmi komoly baja nics, csak ösztönözni kellett egy kicsit. 2x3x voltunk foglalkozáson, utána beindult...azóta folyamatosan produkál új dolgokat! És teljesen ingyen voltak a foglalkozások!
Az én véleményem is az, hogy nem fogtok ártani vele, ha elviszitek megnézetni...

Majd fogok jönni reagálni mindenre, de NINCS IDŐŐŐM!!! :oops:

Kép
Kép
timi26

Timi26: én is abszolút a "ne tartsuk vitrinben" elv mellett vagyok, kertes házban élvén meg főleg. Két mondaton azonban fennakadtam a cikkben:
1. "Mi például soha nem mossuk meg vagy dobjuk ki az ételt, ha a gyerek otthon leejti. Nyugodtan eheti tovább." -- nekem ez sok, én sem eszem meg a földre leesett ételt, persze az is számít, mi az az étel.
2. "Középső csoportos Anna lányomnak ugyanis szeptembertől májusig folyamatosan folyt az orra, és köhögött is egy kicsit. Nem lázasodott be, nem volt rossz a közérzete, tehát nem kellett itthon maradnia. Ebből az állandó náthából legalább tudni lehetett, hogy dolgozik az immunrendszere." -- igen ám, de mások nem ússzák meg ennyivel (pl. mi sem), "gyönyörű" középfülgyulladásokat, kruppot és egyebeket kapnak. Bocsánat, hogy ezt mondom, de könnyen beszél az a szülő, pláne orvosszülő (aki azonnal kéznél van ugye), akinek a gyereke nem sokat volt beteg, pláne nem non-stop. Igenis vannak érzékenyebb és extraérzékeny babák is, és azok esetében nem biztos, hogy a földre leesett kaját (és egyebeket) annyira propagálni kell...
Meg sok minden változott is. A húgommal mi egész nyáron kint ültünk a közeli susnyásban a bodzafa alatt és anyuéknak eszükbe nem jutott a kullancsok miatt aggódni, mert nem is volt még annyi Soha nem is volt kullancsunk (vagy nem tudtunk róla). Ma ez a "nemtörődöm luxus" kevéssé engedhető meg.
Az is számít, hány éves a baba (l. forralt víz, ki-lemosott játékok). Én még lemosom a konyhában a földre dobált játékait, mert kézbe vévén azonnal ismét rágja őket. Nyilván ha előtte 5 perccel mostam fel, akkor nem.
De nálunk azért elég sok betegség volt, én nyilván jobban óvom Ádit egyelőre, aztán ha hónapokig jól van, lazítunk a dolgokon.
Egyébként tényleg nagyon érdekel, ki szerint hol húzódnak ezek a határok. Engem pl. megdöbbentett, hogy a kórházi szobatársuk (anyuka) a rotás baba hőjét ugyan saját lázmérővel mérte popsiban, de utána sose mosta/fertőtlenítette le. Ez amellett, hogy visszafertőz, más szempontól sem klassz: hogy festhet belülről a hőmérő tokja...

Kép
Kép
irina

szobatársuk = szobatársUNK

Kép
Kép
irina

Irina: persze vannak dolgok, amiket én sem nézek jó szemmel. Pl. a lázmérőt lefertőtlenítem, időnként a cumisüvegeket is.
De ha a kiflicsücsök leesik, leellenőrzöm, hogy nem lett-e koszos (szemmel látható kosz), akkor visszaadom neki. Rebekábál kisebb korában esélyem sem volt leellenőrizni. Mire észbekaptam, hogy leesett a keksz vagy a cukorka, már megint bekapta...
Óvodába meg természetesen NEM viszem, ha úgy látom, hogy beteg. Főleg ha elhúzódó!!! De sajnos a doktornénink ezt nem így látja!!! :shock: Kiscsoportos korában volt egy esetünk, hogy 3 hétig nagyon csúnyán köhögött. Többször visszavittem a doktornőhöz, aki mindig valami másfajta köptetőt írt és közölte, hogy nyugodtan vihetem az oviba! :shock: Hát én meg a saját felelősségemre NEM vittem el! Aztán besokkalltam és elvittem a saját háziorvosomhoz. Kiderült, hogy hörghurutja volt, 3 nap alatt rendbehozta!!!

Kép
Kép
timi26

ez a kltozes kesz! most ultem le mert mar hianyoztatok es annyi minden kerdesem lenne es nem vagyok jolinformalt babaugyben! nnnnna ilyenkor derul is ki igazan mennyire jo, h vagyunk egymasnak:)

mozgasfejlodes es egyeb: sztem az rendben van, h a gyerekeket onmagukjoz kepest nezzuk, h mit is tudnK, DE AZERT NAGYJABOL NEKEM FONTOS, H TUDJA AZT MINT A NAGY ATLAG (NA JO en azt szeretnem, h meg egy kicsit ugyesebb is legyen)sztem a talik azert jok,mert latjuk, h mit nem tudnak meg (mivel +-4-6 hetre szulettek egymas utan a gy-k) es ha nekunk meg Linike nem fordulna hasra, akkor mar mind2 orvosunknal jartunk volna, es assszem a legjobb gyogytornaszhoz vinnem, en tuti nem jutna eszembe, h vki ezt azert mondja, h penzt csaljon ki belolem a csecsemom altal!

kedden megyunk a gekkoba! ismeritek?? jatszohaz, ahol celiranyosan a kruknak megfeleloen foglaLKOZNAK A GYEREKEKKEL, de elotte felmeriki mit tudnak es ugy kerulnek csopa! majd leirom mi volt, holnap delben lesz a felmeres :)

Kép

Kép
mmarica

Szép napot :)

Irina!
érdekes a cikk én sok mindennel egyetértek belőle :)
Míra olyan volt mint Rebeka észre sem vettem és már meg is ette a konyhakövön landolt kaját :oops: esküszöm onnan szívesebben evett 8) ha leesett bármilyen játéka a lakásban vagy az udvaron nem az volt az első dolgom,h. vigyem fertőtleníteni,kell aza minimális kosz szerintem :) és van úgy hogy bejön homokozás,kertészkedés után kezét nem mossa meg és megy a meghagyott kajáját megenni :oops: aztán meg kezet mos :) (volt egyidőszaka amikor meg állandóan mosta a kezét,már kóros volt :roll: )az más ha útközben vagy Pesten az utcán történik ilyen akor nem adom vissza,főleg ha a szájába is veszi. Van egy ismerősőm 8 hónappal idősebb a lányuk,minden séta után Domestossal mosta le a babakocsi kerekeit,fertőtlenítet mindent,gyereközösségbe abszolút nem jártak,a kislány szinte csak Mírával találkozott....eredménye:amikor elkezdett oviba járni az évből kb. 1-2 hónapot járt,utána a nagyszülők vigyáztak rá,mert állandóan beteg volt.Most talán már jobb a helyzet,de rengetegett betegeskedik.Óvják féltik mindentől...
emlékszem kijöttek gyereknézőbe,Mírának nem vetetm cumit,cumisüvegek sem voltak fertőtlenítve,mert én rohadtul elleneztem(mondjuk nem is tudta sokáig használni a cumisüveget,mostanában jött rá h. is kell)s adta a jó tanácsokat...Miután elmentek,apám megjegyezte:Mírát is fertőtlenítsd már le,nehogy vmi legyen rajta :lol: :oops:
Mikor elkezdett közösségbe járni,sokszor volt náthás,bölcsis nénik mindig mondták,akkor ne vigyük a gyereket ha lázas.Persze volt úgy h. Míra is beteg lett(hörghurut) és miután meggyógyult pár nap múlva újra taknyos lett... ez a közösség átka,nem tudsz mit scinálni,hiába gyógyul meg a játékokat nem fertőtlenítik,a másik gyerek ott prüszköl/köhög mellette.Ha vitrinben tartanám akkor nem lenne talán semmi baja :) Sőt én oviba is viszem ha folyik az orra,mert a fejjebb említett eset miatt,sok esélye nem maradna h. közösségbe járjon. S a vitaminokkal kapcsolatban igaz amit ír.Bölcsis volt--téli szünet akkor kezdtem vitaint(Lenkeit)adni neki,s láss csodát nem volt áprilisig semmi baja. Szerencsénk van mert a fülére nem húzódik rá,viszont a torkát védenem kell,mert hörghurutra,hajlamos,erre viszonylag korán rá kelllett jönnöm.Viszont most sokkal parásabb vagyok,mióta Bálint van,őt valamiért jobban féltem,mint Mírát(s nem amiatt mert a bőre nem olyan jó).Ugye pl. Bálint szopizik :arrow: :arrow: vele többet voltam dokinál az első fél évben ,mint Mírával a 3 év alatt.Oviban sok mindent összeszed,lehet h. rajat nem jön ki semmi,Bálint meg beteg lesz. S akkor mondhatnám azt h. milyen baromság h. aza anyatej megvéd minden betegségtől(ami első gyereknél még valószínűbb)

no lejárt az időm,mék pakolni :)

KépKép
viranka

S a legmókásabb beszólásuk/megjegyzésük ez volt:(Míra 4 hós)Vera még szoptatja a gyereket :shock: inkább tápszert kellene adni,mert abban több a vitamin :shock: :shock: ez még engem is sokkolt(párom mesélte,én nem voltam épp ott)

KépKép
viranka

Timi26, Viranka, ti már tapasztalt anyukák vagytok, jobban ráláttok ezekre a dolgokra. A földről mindent a szájába vevő gyerekkel nincs mit tenni :-), nem gondolom, hogy elég gyorsak tudunk lenni, ez természetes. Ádi még csak alig talicskázik és rákozik a földön, de nyilván pár hn múlva egész új megvilágítást kap a dolog. Én, talán mint a fentebb írt hsz-emből is kiderült, a fokozatosság híve vagyok, különösen olyan gyerek esetében, mint Ádi, aki elég beteges volt, 6 hónapos koráig mindig volt valami (ja, ez az "anyatej mindentől megvéd" mese nálunk sem jött, ettől még persze azt gondolom, hogy az anyatej a legeslegjobb, és lehet, h nélküle még több bajunk lett volna). Már nem fertőtlenítek, a gyerekruhákat együtt mosom a mieinkkel stb., hiszen már nagyfiúk vagyunk ;-)
Az ovizáshoz, bölcsizéshez még nem tudok hozzászólni. Amennyire ismerősök által belelátok, az baj, hogy sok szülő a mhelye szorítása miatt elég betegen is beviszi a gyereket, és így sokkal több pici megbetegszik. A bnőm makkegészséges kislány járt vagy 3 hétig oviba (előtte soha semmi baja nem volt, max. egy nátha), most megint itthon rostokolnak szeptemberig, olyan durva bacik és vírusok rohangáltak az oviban. :shock:

Kép
Kép
irina

S Míra tegnapi aranyköpése :)
Apja válogatta a régi cikkeket,kivágott képeket.Míra elvette tőle az egyik Yodás képet.Robi kérte vissza erre így válaszolt nagy komolyan:
Apa nem találom azt a kecskét :) :lol: (az apja majd bepisilt a röhögéstől)

KépKép
viranka

Viranka, Mírának teljesen igaza van (egyébként meg oltári pofa ez a tündérlány! ;-)):
Kép
Kép

(Jut eszembe, a Csillagpor /Stardust/ c. filmben volt egy ideiglenesen emberré varázsolt kecske, az volt a legviccesebb fazon az egész filmben 8) )

Kép
Kép
irina

Halihó!

Háááát sziasztok Tündérkék! Lezajlott a szokásos esti rutin, mindjárt megyek pihenni, csak bejelentkezek, hogy megvagyunk. Nagyon jó volt egy kicsit a mamikámnál lenni, csak borzasztó egy ágya van, az alvások nem voltak pihentetőek. Ma éjszaka meg VacakBerci is eléggé nyűgösen aludt....
Be kell vallanom, a mami főztje jobban ízlik neki, mint az enyém. :oops: Tegnap és ma is evett a levesekből, egészen jó adagokat nyomatott a kislegény. :oops:
Most is bebizonyosodott, hogy a környezetváltozás jót tesz a gyerekeknek. Ugyan még nem mászik a manó, de olykor tolat, ráadásul szépen ismételgeti a pápát, sőt amit már régóta mutogatok neki lógatja a lábát a "lóg a lába lóga...." mondókára, közben meg nagyokat mosolyog hozzá.

Láttam a Timi kirándulós fényképeit, Regi szülinapos, babakocsis fotóit. Szuuuuppppeeer mindegyik. Rebeke tényleg nagylányosabb, csudaszép. A kicsi a rakás képekért én is odáig voltam, de a nyerő Szelike főzit kajálós képe. :lol: Nagyon szupi az új járgány is!!! :lol:

Irina! Ádámodról ez a kép viszi a pálmát. Igaza van Emesének, barackos. Földönfutó? :lol: :lol: A kis gödröcskés arcocskája cuppantani való. Cuppancs is oda neki gyorsan! :lol: Tüneményes férfiú!

Sense! Én is azt gondoltam, hogy ki ne essen. :wink: Micsoda mutatvány!!!!!! Bajnok lesz belőle? Botond is milyen tünemény!

Olvastam az eszmecserét a mozgásfejlődésről, illetve, hogy kell-e szakemberhez fordulni. Én most csak azt akarom mondani, hogy nagyon szuper, hogy itt működik a demokrácia.
Nagyon érdekes volt a cikk is, amit Irina belinkelt. De most nincs erőm reagálni, pedig van néhány gondolatom, talán majd holnap.

Zsuzsóci! Asszem, mi még nem találkoztunk, üdvözöllek és köszi szépen, hogy elmesélted a kálváriátokat. Gratulálok a gyönyörűséges családodhoz.

Most mennem, kell, pusszantok Mindenkit!
dmaggie

Sziasztok :D !

Megjöttünk a "nyaralásból,még nem mindent olvastam vissza,de a képek szuperek!!!
Az őszibarack Ádó valami gyönyörüség!!!

És ahogy Szelike birkózik apával és a tesóval :lol: ,tündéri!!!

Zsuzsóci a te gyerkőceid is nagyon édesek!!!!!!!!

Mollinak , Áronnak és Marcinak boldog hófordulót!! Kép

PálmánakésMírának Boldog névnapot!! Kép

Holnap jövök bővebben,most csak annyit,hogyBertusnak kijött a második fogacskája és két éjjel szinte semmit nem aludtunk ez talán még nehezebben ment mint az első,és én úgy nézem,hogy a többi is nagyon duzzadt neki :cry:
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs tud pogácsát sütni :D :D :D Hát mégse volt hiába való,hogy annyit nyúztam vele :lol: :lol: 8)

Sajnos nem tudom megmutatni mert hatalmas a videó és nem tudom feltölteni :cry:

Kicsit lepirult az aricja,de legalább van egy kis színe 8)

Mindenkinek aki az elmúlt napokba ünnepelt sok puszit küldök neki!!!

Holnap jövök!!!!

KépKép
juba

No, zuhi után még csak idekeveredtem és visszaolvasgattam.
:oops: :oops: :oops: van egy n.durva hibám, persze, hogy cuppants :oops: :oops:

Nem dicsiztem meg a mi kis csillagszemű úszómesterünket. Egyszerűen szépséges kispasi ő is.

Sense! Ez az új avatar és Botondról ez a kép.... Akkorát nevettem a feliraton!!!!! De a Botondova nem nőnemű ragozás? :wink: :lol: :lol:

Éljen a kis sütögető, fogacskás Bertus!!!!! Kívánom, hogy tudjon pihenni már végre!!!!

Szép álmokat!
dmaggie

Sziasztok, csak életjel erejéig jövök.
Mozgalmasak voltak a napjaink, vendégeink voltak, mi vendégeskedtünk, kertészkedtünk, szóval nem volt időm jönni irni :oops:
Már jobban vagyok:-) Péterkém nem kapta el szerencsére, kopp, kopp, kopp!
Szuperek a képek, minden baba gyönyörű:
Szelike édes apucival, Regi szupi az új kocsitok!
Ádika zabálnivaló kis barack:-)
Geri és tesók édesek!
Sense Boti a kis ügyes! Csak vigyázz a taxival.

Mozgásfejlődés: én tutira megnézetném Péterkémet, ha nem fordulna, vagy legalább megtennék valamit annak érdekében, hogy mozgásra ösztönözzem. Pl. nálunk sincs mászás, mert szerintem gyengék a lábacskák a popperhoz, éppen ezért napi 20 percet rugóshinázunk, és én már látom az eredményét, mert emelgeti a popót szépen lassan!
Fordulni is emlékszem én tanitgattam
:wink: Én nálunk Péterke utált hason lenni, mint Irina Ádikája, ezzel még nehezzebb is volt a helyzet, de mára gyönyörűen fordul és még egyszer sem koppant a feje közben! Nagyon ügyes !

Heni
KépKép
heni81

Halihó, Bongyi ismét a fedélzeten!!!!

Jajj, de hiányzott ez a jó kis fórum! Volt már olyan máskor is, hogy pár nap kimaradt, de legaláb héba-hóba olvasni tudtam, most viszont tényleg még addig se jutottam el, és azt hiszem, meg se próbálom a visszaolvasással!

Viszont a képeket elkezdem visszanézni, abból nem akarok kihagyni!

Mi jól vagyunk, kis taknyot leszámítva! Zita baba még mindig lusta, a babatalin ellesett rák módra, hátrafele, de hasoncsúszva, bár kiemelt felsőtesttel hogyan csússzunk minél gyorsabban című mutatványát nem fejlesztette még tovább. Próbálkozik a popsi emelésével, de vagy túl nehéz a puttony, vagy a lábakat kéne edzeni, valahogy nem megy a dolog.
Fogunk, na az még nincs!

MIndenkinek utólag is puszi és gratula, aki az elmúlt időszakban ünnepelt és nem köszöntöttem!

Most megyek is gyorsan képeket nézni, mert jó az arány, a három gyermekből csak egy van ébren (miért ne a legkisebb lenne?)!

KépKépKép
bongyi

Noelnek boldog névnapot, Lillának boldog hófordulót kívánok!

Kép

KépKépKép
bongyi

Sziasztok

Noel boldog névnapot!

Lilla boldog hófordulót!

A mozgásfejlődési támához csak annyit szeretnénk hogy én is azért vittem Petrát orvoshoz mert 6 hósan még nem forgott mondjuk utána beindult.De ő 3 héttel korábban is született és szintén nagyon sárga volt hogy ez mennyire befolyásoló tényező azt nem tudom de soha nem voltam nyugodt amíg nem fordult meg!

Rólunk: A hétvégét Kunfehértón töltöttük nagyon jó volt Petra rengeteget aludt a friss levegőn csak egyet nem tudok bár a fogára fogtam.Leértünk és az első fél napot végig sírta nyügösködte.Ha a kezembe volt az volt a baj ha nem akkor az.ez a sapkás eset......de hasmenése és hőemelkedése is volt azon a fél napon és valami extra mód nyálzott.De semmi fogacska nem bújt elő még.És az ebéd utáni alvásból úgy kelt mint akinek nem is volt semmi baja vidám mosolygós baba lett.Szerintetek a foga? Bár bekentem kétszer is dentonix-al.

Az össes kép annyira jó.

Majd én is teszek

Ági

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok !

Látom pörög a topik.
Lányok a mozgásfejlődéshez csak annyi a hozzászlásom, hogy mindenki maga döntsön, hogy hogyan cselekszik. Én azok táborát szaporítom akik azt mondták, hogy elvinnék szakemberhez. Nem tudnám magamnak megbocsájtani ha bármi olyan baja lenne későbbiekben amit ilyen kicsi korban akár gyógyítani lehetett volna.

Nálunk a helyzet változatlan. Ádinak egy darab foga sincs de ami késik az nem múlik.
Viszont kb 3 napja Ádi saját magától feláll a kiságyába meg mindenhol ahol van kapaszkodási lehetőség.

Sajna képet nem tudok most tenni mert a gépünk szervízbe van és csak laptop van azon meg nem tudok kicsínyiteni.

Regi : milyen márkájú a babakocsi amit vettél ?

Na lépek egy zsák tenni valóm van.

SZép napot mindenkinek.
20200310173350

Lehet kicsit sok leszek előre is boccs :oops: Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Végre idejutok, de sajna csak életjelet adok, mert múlt szerda óta a munka közelébe sem dugtam a fejem. :oops:

A hétvégén Máté egyfolytában fogzott, a jobb felső 1-es már áttört, és a bal fele is átjött már, de tiszta nyaffa volt, és mindenre nagyon érzékenyen reagált. Szerencsére tegnap óta ismét folyton vigyorog. (Kivéve a tegnap esti elalvást, szenvedett eléggé).

Vasárnap voltunk úszni!!!!! :D Azt mondta az oktató, látszik, hogy megvan még a búvárreflex (juppííí!), és hogy Máté nagyon ügyes (Gergő meg anyós nem volt szívbajos, rögtön dobálták is a Gyerkőcöt, míg a többi szülő megszepenten várta az oktató utasításait - velem együtt :shock: )
Anyós szakmai szemmel azt mondta (persze az usziban nem monda el, hogy ő is tanít gyerekeket), jó esélyeink vannak, ki se lehet majd szedni Mátét a vízből.Már persze, ha nem didereg majd 20 perc után. :oops: :lol: Arról álmodozom, hogy egyszer majd ő is megnyeri a piciknek szervezett Pontyporonty úszóversenyt, mint az Apja meg a Nagybátyja... :roll: :oops:

Tegnap (csak hogy időrendben haladjunk) eljöttek hozzánk Nektarinék, és nagyon jól éreztük magunkat. :D Robesz nagyon édes, csendes manócska, remekül "dádádá"-zik, és iszonyú aranyosak a fogacskái mikor mosolyog. Aztán nagyot sétáltunk és hintáztunk. Egyet sajnáltam, hogy Nektarin férje nem tudott jönni. Nnna, majd legközelebb!!!! :)

Uszis és talis képeket is dobok majd, megígérem. Most rohanok, mert hátha tudok még csinálni vmit, míg Máté alszik.

Visszaolvasni????? :roll: Ááálom... de próbálkozom. :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó reggelt!

Bongyi Na végre, már mindenki hiányolt. Zitusnak gyors gyógyulást.
Zita mozgásfejlődése érdekében gyertek el a következő talira :wink: :lol: :lol:

Annyira jó képeket tettetek fel.
A bőröndben lévő Lizibaby,
a babytaxis Botond (szerintem is balesetveszélyes 8) )
Zsuzsi mesterhármasa,
Timi kirándulós képei,
Irina Ádója tényleg egy hamvas barack :lol: :lol: :lol:
Anitja úszómestere nagyon tuti :lol:
kicsi a rakás nagyot kíván :lol: :lol: Regi de jó, hogy végre feloldódott a nagytesó.

Mozgásfejlődés sokszor nagyon jó az anyai ösztön, tényleg át tud segíteni nehéz időszakokon ha inkább a belső hangra, gondolatra hallgat az ember és nem a külső tanácsokra. Én is elég önfejű vagyok Gréti nevelését illetően. Az esetek 90 %-ban az ösztöneimre hallgatok és nem igazán foglalkozok másokkal legyen az orvos, védőnő vagy sok gyermekes anyuka. Mindig meghallgatom őket de sokszor inkább összekombinálom a saját módszeremmel. De!!!! Ez a kérdés beleesne a 10 %-ba! Ez az a dolog amiben szükségem lenne segítségre. Valószínű, hogy ebben is csak az anyai ösztönömmel egyezőt mondanának, de a saját megnyugtatásomra elmennénk Cicával a vizsgálatra. (na eldugulok mert biztos azt gondoljátok, hogy nekem ehhez a témához semmi közöm sincs :roll: )

Nálunk sincs naponta kitakarítva, nincs kosz arra mindig ügyelek de nem vagyok tisztaságmániás. Gréti miatt nem aggódom, itthon nem csinálok már gondot abból ha leesik a cumija. Hetente kétszer ki szoktam fertőtleníteni neki a poharait cumiját. Játékait rendszeres átmosom de így is van olyan, hogy amikor itt vannak a kis barátai egymás dolgait használják és olyankor már meg is van a nyálcsere ami szinte kivédhetetlen. A játszótéren ügyelek, hogy ne kóstoljon meg semmit de itthon a saját környezetében a kuka és a cipők az tabuk. Ezek pedig nagyon érdekelnék :lol: :lol:

Fleur Bocsi most itt válaszolok :oops: :oops: Tüske utca :lol: :lol: és igen kérlek szoríts nagyon mert a héten eldől, hogy mi lesz :lol: :lol: Majd küldök sms-t ha megint felétek járunk hátha akkor hosszabb időre tudnánk találkozni.
Már annyiszor akartam kérdezni, hogy ráadtad a kis Tazidra a zsiráf ruhát?

Magunkról: Grétacicának kint van az 5. foga és szerintem ma, de legkésőbb holnap kint lesz a 6. :lol: :lol: :lol: :lol: Cserébe viszont zombi vagyok mert nagyon-nagyon megszenvedtünk érte :( Nem tudott aludni mert sokat felsírt :( Napközben meg "Belgás" volt és még nincs vége :roll: Úgy kérnék pedig pár nap szünetet 8) Mármint a fogzásban :lol: :lol:

Ágica Jók a képek nagyon :lol: :lol:
Szerintem azért sírt Petrus mert nem a megszokott környezetében volt és kellet neki idő az átálláshoz.

Viranka Mira beköpései csúcsok :lol:

Regi jó a babakocsi nagyon

Juba akkor Bertusnak is már csak 18 fog kibújását kell kibírnia :lol: :lol: :lol:

K.Timi gratula Ádinak a felálláshoz. Most már jaj neked :lol: :lol: nem lesz pihenő :lol: :lol:

Mesi Tejcsi alakul?
Mi kivittük magunkkal Grétit az udvarra tereprendezés közben. Ő a babakocsiból figyelte mit csinálunk, nagyon érdekelte :lol: :lol: :lol: (az igaz, hogy elég pici udvarunk van :roll: )

Kiskolbi de jó, hogy megvan még a búvárreflex Máténál. :lol: :lol:
Képeket ne feledd :wink:

Bocsi, biztos sok mindent kihagytam mert az agyam szita de most ennyi jutott eszembe

KépKép
Kép Kép
l.móni

Persze még mindig itt ülök, és icipicit visszaolvastam... parázs vita folyt sok kérdésben, és ha nem baj, leírnám a mi álláspontunkat:

Kosz, piszok: nálunk sem makulátlan a lakás bármennyire takarítok, és tényleg, Máté is eszik leesett kiflit vagy valamit, játékait is felveszem és visszaadom, ha nem dzsuvásak. Meg cipőket akar rágni és pelusos-kukát piszkálni. Utóbbiakat persze nem engedem, de volt, hogy nem voltam gyors, és megnyalogatott néhány papucsot. Nagy cucc. Az immunrendszer akkor fejlődik, ha minél többféle idegen dologgal találkozik. Különben mitől lenne védettsége? Az nem magától lesz, kivéve, amit magzatként tőlem kapott.
A játszótéren pedig belelógattam tegnap a pucér tappancsait a homokba, hogy érezze milyen, és rögtön le is akart oda menni. Nem mertem letenni, mondván biztos a szájába veszi. Anyukám erre azt mondta, ne aggódjak, hiszen kutyamentes elkerített helyre viszem, és van egy csomó gyerek, aki eszi a homokot minden következmény nélkül. Szóval, ha Máté is belenyal nem kell aggódnom. Persze nem a marékra zabálásról van szó. A mozgásfejlődésének és a reflexeinek viszont szuper lesz a homoban mászkálás.

Alvás: átállt 3 napja nyári üzemmódba (8-f9 körül alszik el), és hajnali 5-6-ig szunyál folyamatosan. Ma éjfélkor kérte a cumiját és slussz. Csak el ne kiabáljam... és minden éjszakázós szülőnek kitartást kívánok, eljön mindenhol majd a jólalvós időszak.

Kaja: tegnap Gergő Máté kezébe nyomott egy fél citromot. Az első fintor után ki se lehetett venni a kezéből, és reklamált, mikor leejtette. Szopogatta kifelé szépen a húsát... ki látott már ilyet?! Semmi baja nem lett tőle amúgy. Levideóztuk, ha sikerül feltenni a telefonról a gépre, majd belinkelem.

Mozgásfejlődés: szerintem megnyugtatásul nem árt, ha látja a Bébit szakember, de csinálja mindenki úgy, ahogy jónak látja. Én nem láttam még felnőttkorában is csak fetrengő embert, kivéve, ha valami komoly betegsége van. És Nolkának meg Ádónak a képek és hsz-ek alapján nem úgy tűnik nekem, hogy komoly baja lenne. Az én fiam meg gagyarászni nem ér rá. Legalábbis artikulált emberi nyelven. Egyszer-kétszer bemutatta, hogy tud, oszt ennyi. Nem baj, majd rákap az ízére egyszer.

Óóóó, és persze a képek: imádom őket! Szeli, Apa és Nagytesó nagyon édesek együtt (a volt suliiiim!!!!), de megemlíthetnék mindenkit külön (Ádó hamvas fejét, Nolka birkózó-alkatát, Petra kék szemeit, stb... idáig jutottam, a többit még vissza kell lapoznom..)

Na, megyek... persze, ha itt tudlak hagyni Titeket. Muszáj lenne...

Detti
KépKép
kiskolbi

Noel sok boldog névnapot

Lilla sok boldog 8 hónapot

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tali!

Akkor legyen megint a játszóházba?
Kinek melyik hétvége jó?
Május 31-1
Június 7-8
Június 14-15

Kérlek jelezzetek és akkor leegyeztetem.

KépKép
Kép Kép
l.móni

l.móni : nekünk az 1 vagy 15-e lenne jó. Szombat az mindig a családé de ha szombaton lesz akkor akkor megyünk kivéve a 7-8 mert 5-én lesz Ádi műtétje.
És erre a talira tuttira elszeretnénk menni.
20200310173350

Móni!
Azt tudom csak mondani, hogy a 7-8 valszeg nem jó, a többi oké. Egyelőre úgy tűnik, legalábbis.

Detti
KépKép
kiskolbi

Móni

Nekünk egyedül a 14-15 a jó csak. :oops:

Ági

Kép

Kép
agica1126

Helló, Lányok!

Örülök, hogy jól telt mindenkinek a hosszú hétvége! :-)
Köszönjük szépen a kedves szavakat, átadtam Őuraságának, csak el ne bízza magát. ;-)

Isten éltesse sokáig Lillát és Nolkát!
Kép

Bongyi: Zitusnak jobbulást!!! Mintha Ádámról írtál volna, ami Zita mozgását illeti. Hajszálra ugyanitt tartunk, tolatunk vadul, popeszt emelgetünk és a lábbal mászó mozdulatot imitálunk, de mászni nem mászunk.

Fogacskákhoz, úszó babákhoz szívből gratulálok!

Ágica: Petrus gyönyörű! Sokáig találgattam, mi van az kezében az utolsó képen, aztán rájöttem!

l. móni: köszönjük, hogy ismét kezedbe vetted a találka szervezését! :-) Nekünk elvileg bmelyik hétvége jó!

Tovább kurkásztam az internetet, mert mindig vmi mást akarok babatémában kinyomozni, ha valakit érdekel a tehéntejjel kapcsolatban:
http://velvet.hu/poronty/2007/10/31/mi_ ... ehentejjel

A DM-ben vettem zabtejet, hátha ízlik majd Ádinak, 8 hn-os kortól már adható a babáknak.

Kiskolbi: akartam kérdezni, milyen néven fut az a babajoghurt, amit Máté annyira szeret?

Kép
Kép
irina

Sense
Ha fiókokra találsz valami megoldást kérlek oszd meg velem is :) az hallottam, h van az IKEÁ-ban erre való kütyü, de Móni mondta, h azt csavarozni kell. :(
Boti irtó édes, látom tevékenységi szintje hasonló Lilláéval :) :wink: te sem unatkozol gondolom :)

Dotildi
Gratula a kúszáshoz!!!!
Milyen babaszakácskönyved van?

Én is csináltam jégkockatartós husit :) tényleg remek ötlet, bár kivenni egy kicsit nehéz. Én amúgy azt a tippet kaptam, h gyümibe tegyem neki a husit,mert úgy biztosabb, h megeszi. Hát ma gyümibe kapta és be is vágta mind :)
És csináltam neki brokkoli krémet, de nem ahogy Timi leírta, hanem csak simán brokkoli egy kis leve és 2 kanál natúr joghurt. Mind megette. Szóval azért szépen haladunk zöldség téren is :)

Utazás autóban: nemrég találkoztam egy kolleganőmmel, hasonló korú lánya van, mint Lilla és ő mondta, h normális, h a gyerek nem szeret ennyit egy helyben ülni :( kicsit lehangoló, h a legtöbb utazást egy ideig még végig nyűglődi, mert ugye nekünk Eger-Kecskemét távot kell befutnunk.

Dettyk
Még nem írtad, de kösz. Elraktározom magamnak. Sajna még nem lehet ilyen, mert még nem köthetjük be menetiránnyal szemben a csajszit.
Nagyon kis peckesen áll a Bence és a szerelme is nagyon csinos :)

Timi
Milyen volt az ovis kirándulás? Na látom jól sikerült :)Remek időtök volt :)

Hörcsög
Hurrá Ildike a felállással :)

Heni
Remélem már jobban vagy...

Irina
Ez volt az első és ezt követi hány meg hány esés és koppanás. Mi már egy jó páron túl vagyunk, igaz az ágyról még csak egyszer pottyant le. De verte be száját, esett le küszöbről, lefejelte az asztalt és még sorolhatnám.
Anyaszívnek ezeket ki kell bírni, mert valószínű szükségük van ezekre a kisebb balesetekre. Hátha még arra gondolok mikor öcsikém végig nyalta az aszfaltot tavaly nyáron és tiszta varas lett a kis pofija meg a lába, szóval nagyot zakózott....azt hiszem nekem is a szívem szakad meg, de hidd el ők gyorsan elfelejtik
Nekem is nagyon tetszik Ádó a vonalzón ez a vigyor :)

Kaqk
Lehet kicsit megkésve, nekünk Fisher Price rezgős pihiszékünk van Lilla nagyon szerette mikor kicsi volt, igaz most nem igazán van el benne, de ha nagyobb lesz is jó lesz hintaszéknek.
És az árzuhanásról rendeltem (nem ez volt a problémás) és nagyon rendben volt minden.

Maggie
Gratulálok a keresztszülőséghez :)

Mesi
Zsófi azzal a sok foggal :) kis cuki :)

Regi
Ha jól tudom 10 hónapos kortól lehet zborsót héjjastól adni.
Szupi az új kocsi :)

Anitja
A barátnőmenk 10 hónapos lánya az aki nem sok mindent csinál, szervi baja nincs lustika, de valóban kicsit el van maradva. A neurológiai vizsgálat ingyenes és a mozgásfejlesztő akivel 2x találkozott eddig is ingyenes volt.
Kaptak egy két tippet, h hogyan lehet lustikát serkenteni és szerintem ez jó. Szerintem ebben semmilyen biznisz nem volt, nem a pénzről szólt.....de tudod már felnőtt szüleink vannak :) az a legjobb, ha megnézed mindenki véleményét és utána úgy
csinálod, ahogyan te szeretnéd :)

Sense
Ezt olyan jól írtad, no ne félj tőlem jól megkapod :) ha úgy érzem :)

Kezdek megnyugodni, h minden baba rossz alvó lett. No jó nem gonoszságból, csak már nem tudtam mire vélni, h Lilla is, de úgy látom ez egy ilyen korszak :) :?
Változatlanul rémesek az éjszakák. Rengetegszer kell ébredni hozzá és cicizni is többet cicizik mint korábban. Már csak egy éjszakai szopi volt, most megint 3 :(
Pedig már sokkal többet eszik is, így nem hiszem, h éhes lenne....

Zsuzsóci
Az igen akkor Geri belehúzott, nem adok sok időt neked és biztosan el is indul :)

Irina
Lilla nem csak úgy néz ki mintha homokozóból húztuk volna ki:) :lol: én bele is engedem a homokozóba. Látnotok kellene ahogy ül és nagy boldogan morzsolgatja a homokot. És annyiszor nem is próbálja bekapni.
Ha Ádó kúszni mászni kezd, ezek a dolgok feleslegessé válnak. Nem loholhatsz állandóan a nyomában, h lemosd a leesett játékokat, főleg, h őú maga is húzza vonja minden felé és persze a szájába is veszi.
Nem hiszem, h bárkinek van ereje, vagy egyáltalán van értelme naponta felmosni. Persze amikor még nem volt ilyen aktív én is lelkesen mosogattam a leesett játékokat.
Szóval szerintem ez az időszak hamarosan elmúlik.
Amúgy az ovis kori náthás betegség is megint más és egy csomó olyan megbetegedés is van, ami idegi alapon van és nem valós betegség miatt (vírus vagy ilyenek)
Kolleganőm mesélte, h kisfia minden nap belázasodik (38 fokos láz) mert féltékeny a kistesóra és így akarja elérni, h vele foglalkozzanak (persze ez nem tudatos).Azért itt is a túlzott aggódással és pátyolgatással nagyon óvatosnak kell lenni, mert ilyen dolgokat is előidézhetünk.
Persze megértelek téged is. Ha Lillának is annyi baja lett volna mint Ádinak azt hiszem én is sokkal aggódósabb lennék, de azért szép lassan te is próbálj lazítani.
Hidd el kell az a kis kosz az immunrendszerének
Ja és a kullancsra visszatérve, 1 éves kora után lehet őket oltani a nem gyógyítható kullancs átal terjesztett betegségek ellen. Amíg pedig kicsi és ez később is igaz, ha mentek kirándulni utána mindig alaposan át kell nézni este fürdésnél.
Ha azonnal megtalálod és kullancs csipesszel kiveszed semmi baja nem lehet, mert ennyi idő nem elég a kullancsnak, h visszaköpje a nyálát amiben ezek a betegségek lehetnek.
Szóval ő is nyugodtan játszhat a susnyásban, ha nagyobb lesz.

Marica
Én már hallottam róluk. Majd írd meg milyen volt.

Annyira meg vagyok zavarodva, h látom a Lillás köszöntéseket és azt hittem nem is az én lányomnak szól :) mert azt hittem holnap lesz kedd :lol:
kicsit megkavarodtam, de HURRÁ ma 8 hónapos :) köszönjük a köszöntéseket :)

Ágica
Nagyon édes Petra :) Retrus babakocsitok van??? :wink:

Kolbi
Jájj szegény, de lényeg, h túl vagytok rajta. Úszás :) hurrá hajrá Pontyporonty verseny :lol: ez már milyen név :) kimondani meg leírni is érdekes :) :lol:

Móni
Hogy én milyen hülye vagyok visszaadhattam volna és igen próbáltam, de kicsi lett rá :lol:
Memorizálom Tüske, tüske, tüske :lol: szorítok ezerrel :)

Boldog névnapot!
Karolina,Pálma, Míra
Kép

Boldog hófordulót
Lizi, Zita,Dorka, Grétus (direkt nem írom, h cica :lol:), Molli, Áron, Marci, Noel Kép

KépKép
KépKép
fleur

Siasztok!
Emese, Maggie, Móni!
Kivettem a babytaxit a járókából. :wink:
Erre mi történt!? Botond odaügyeskedte at ágy mellé, feltérdelt rá, majd felállt és felmászott az ágyra. :shock: :shock: :shock:
Ott voltam a háta mögött, hogy felfogjam, ha esik. Hát nem esett le. És mi a durva? Hogy közben a taxi ide-oda gurult, és nem zavarta. :shock:

Fleur!
Egyelőre nem csináltam a fiókokkal semmit. Bár Balázs tegnap már mondta, hogy a fiókját is belevehetném a "nem szabad" kategóriába, mert állandóan rendet kell benne tenni. :lol:
Az alvás dettó,mint nálatok. Ma éjjel Botod ébredt 00.30-kor. Balázs nagy nehezen visszaaltatta ölben! Utána 2-kor, szopi, 4.30-kor szopi (ekkor már nem raktam vissza a kiságyba. minek!?) 6.30-kor szopi és 8-kor ébredt fel teljesen. (10-ből egyszer alszik vissza 6 után.) Ennyi szopi után 9-kor jelentkezett hogy éhes, és bevágott egy adag gyümit egy egész banánt és egy egész almát! :shock:
Jóval kevesebbet alszom, mint amikor Botond még csak újszülött volt.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Maggie!
De! Úgy tudom, a - va női ragozás. (Heni, ebben biztosan meg tud erősíteni, vagy záfolja.) De apája szólítja így Botondot, amikor vmni rosszat csinál.

Kosz téma:
Az első pár hónapban nagyon ügyeltem mindenre. De amióta Botond lekerült a földre, azóta képtelenség mindent kivenni a kezéből (szájából) ami koszosnak tűnik, vagy az is. Egyedül a szobanövényeket tiltom és a konnektorokat. Ezen kívül mindent engedek, hogy megfogjon. Ami láthatóan nagyon piszkos, azt nem engedem, hogy betegye a szájába, de megfoghatja (pl cipő, söprű) Ezután megmosom a kezét. Egyébként, meg az összes apró piszkot felszedi, és begyűri a szájába. Valamelyik nap amikor megláttam a fürdőszobában a fém lefolyót nyalogatta! :shock:
Amit még mindig csinálok: az a cumisüvegek fertőtlenítése. Minden nap bedobom őket a mikrós sterilizálóba. Azt hiszem, ezzel megnyugtatom magam a kosszal kapcsolatos paráim miatt. :wink: :lol:
Ja! És eszemben sincs naponta felmosni! 8)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Nemsokár visszaolvasok, csak lenne 2 kérdésem:

Kaptunk Sinlacot, mivel nem gyarapodott Marci súlya egy hónap alatt.
Most adtam volna neki cumisüvegből, de 20 ml-nél nem ivott többet. Meg nekem darabosnak tűnik. Tapasztalt mamik segítsetek!

Azt mondták a tanácsadáson, hogy napi 2x adjak neki főzeléket. És minden nap adjak húst! Na én ezzel nem értek egyet. Vélemény?

Ehetnek már a babák kelkáposztát?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó, Sinlachoz nem tudok hozzászólni, kelkáposzta: a káposztaféléket 11-12 hónapos korra írta az egyik táblázat, amit megnéztem, egy másik 10-11 hós korra; a Kismamablog.hu-n található babaszakácskönyv 9-10 hn-os korúaknak ajánlja. Átlagolva ez 10 hós kort jelent ;-)

Kép
Kép
irina

Anikó!
Sinlacot keverd pépesre, és próbáld csőrös pohárból, vagy kanállal adni.
Én már kínai kelből főztem Nolkának, ízlett neki, nem puffasztotta.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: