A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ez igen. Kössz. Tündéri ez a gyerek, asszem jól érzi magát.
Naná, hogy bárki jöhet a talira, s föltétlen jó időt hozzon magával :wink:

Tali - most asszem kicsit önző leszek: lehet hétfőn kis eső, s így halasztódjon a tali keddre, hogy bíztosabbra ott lehessünk?
Na jó, nem szóltam semmit, nehogy megkövezzen valaki akinek meg a hétfő jó s a kedd nem. Jujj. Most kitöröljem amit írtam? Megreckírozom, hátha mégsem kapok a fejemre.

Kép
kissmanó

Én mindnképp hozok jó időt, ha megmondjátok, hova és mikor kell vinni a napocskát. :wink:
nenoke

Hétfőn, szept 10-én de. 10-kor kezdődik a tali a Margitszigeten.
Eső esetén (állítólag így lett meghatározva ha jól értettem) tolódik 1 nappal a tali, míg esőmentes nap lesz.
De gondolom azért itt élesben is megtárgyalják az érintettek.
Mi ugyi nem leszünk netközelben, én majd max Anneeval egyeztetek, hisz közkinccsé tette a telefonszámát.
Ja, Margitsziget szállodák felőli bejárat(??? ha jól értettem).
Ha valami nem tiszta, vagy rosszul írtam, akkor tuti okosabbak majd javítanak.

Kép
kissmanó

na, jószakát, sok tejcsikét, pukimentes szép álmokat.

menyek megnézem ki lehet-e kapcsolni a zenélő forgót úgy, hogy ne induljon be, mert automatán hagytam, a csajszim meg elaludt

Kép
kissmanó

Tücsi :)
Hát a látvány itt sem túl szívderítő, de igyekszem nem tükörbe nézni. :lol:
Én igyekszem nem fejni, de néha muszáj. Rengeteg tejem van, a fagyó már tele. 6O-25O ml-t szoktam fejni, ha fejek. A babó nem tudom mennyit eszik, de biztos eleget, mert az első hónapban hízott 14OOg-ot. 8)

Nenőke :)
Tündi-bündi fiad van! Ha jól látom egy napon született Grétuval és az én picurimmal. :D

Oltások:Fizetős. Ha nagyon nincs pénzed, azért nem fordítanak vissza. Egyébként nem nagy összeg. Más mint otthon, itt pl. BCG-t még nem kaptunk, Hepatitis B-t már egy naposan akartak adni. :roll: Mikor kijöttünk, akkor a nagyfiam 1 éves volt, törték egy darabig a fejüket, hogy egyeztessék a két ország oltási rendjét, kapott egy pár extra szúrást szegény, de most már sínen vagyunk. Ha részletesebben érdekel, van táblázatom az itteni rendszerről.

Ha nem baj, én is teszek képeket a gyerkőceimről. :oops:
Kép
Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! Nagyon édesek a gyerkőceid! Látom, Bertold fiad már komoly segítség. :lol: És ahogy elnézem Bencét, hát nagyon valószínű, hogy ő sem éhezik. :lol: Ő is jó húsban van! Egyébként sokban hasonlítanak egymásra a legénykék? Külsőre én úgy látom, hogy igen. A nagyfiadat Te meddig szoptattad?
Igen, ottani oltási rend engem érdekel!

Enikő! Lemaradtam róla! Miről volt szó?

Margitszigeti tali nekünk mindegyik nap de. jó.

Manó!Autóval csak az Árpád-híd felől lehet behajtani és innen is csak a parkolóig lehet beautózni.

T.
mtücsi

Nenoke! Nagyon kedves, vidám pillanatot csíptetek el! Gratula Dávidhoz! Szépséges kis babuci ő is! :D
mtücsi

Tücsi :)
Elküldöm priviben.
Bercit 9 hós koráig szoptattam, 6 hónapos kora után kapott már babakaját is. Nagyon jó baba volt és most Bence is az. Szinte alig sír, csak, ha éhes. Eddig 2 napunk volt kicsit nyüszítős a 2 hónap alatt, egyáltalán nem panaszkodhatok. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok Csajok!
Ma extra húzós napunk volt, ezért nem tudtam jönni. Egon szinte egész nap igényelt. Sokat fájt a hasa, masszíroztam...stb, de azért picit tudtunk sétálni is.

Moncs és Egcsi! Jó, hogy újra vagytok!
Egcsi! Nagyon szép gyerkööceid vannak és a nagyobbik már igazi segítség a házimunkában :wink:

Moncs! Egonnak vannak kakigonjai, olyan is volt egy hétig nem volt kaki, majd egyszer 5 napig és most is küzdünk. Ma volt nagy nehezen egy nagy adag, masszírozással jött ki. Nekünk a doki sem tudott segíteni, szerinte 10 napig is normális anyatejes babóknál. Azért a kérésemre írt fel neki folyékony kuppot, az a neve, hogy babylax- eddig 2-szer kapott és segített. Èn próbálom a kamillateát is, jó édesen, de nem használ, tornáztatom és hasrafektetem, masszírozom, de semmi....remélem, mostmár beindul szegénykémnek és remélem, hogy nektek is.

Nenööke! Olyan édes a pici Dávid és milyen jól érzi magát :D Ès örülök, hogy jelentkeztél. Hiányoztál! :wink:

Andi! Èn minden etetés után fejek, de általában kevés szokott jönni, kb 10-20 gr és ez így volt mellgyuszinál is.
Èjjel tudok többet fejni, mert akkor egyik cicibööl eszik, a másikat kifejem. Ìgy van bööven pótlás neki az esti etetéshez és még a fagyasztóba is tudok rakni.

Gurgi és Emi! Ùgy látom, lassan mindannyian végig megyünk ezen az úton. Sokszor én is félek, hogy kevés a tejem és úgy látom, hogy ez eléggé ingadozik. Végül is, nappal elég, bár legtöbbször mindkét cici kell (és valamiért a jobb a favorit, a balból kevesebbet eszik és abban több is van, mikor fejek) csak az esti etetésnél kell a lefejtett bevetnem. Már belenyugodtam.
Tápszer téma: sztem, itt mindenki mindent megtesz azért, hogy tejcsit tudjon adni a babójának. Ha, ez mégsem elég, akkor persze, hogy jöjjön a tápszer. A lényeg, hogy ne éhezzen a kis picuri. Ès ettööl még mindenki jó anyuka!!!!
Nekünk is van itthon tápszer, megnyugtatt, hogy ott lapul a szekrényben.

Gurgi! Milyen tanácsokat adott még puki-kaki témában a védöönöö?

Manó! Melyik nap találkozunk? Apa már szeretné tudni :wink:
Ja! Ès meg szeretnélek kérni, hogy hozzál nekünk gripe watert. Hátha, éppen az válik be....

Na, jó hosszúra sikeredett.

Puszika!
molkata

Lányok, kösz a vigasztalást. Hááát, a gyerek még tényleg nem olvas szakirodalmat. (Most is 40 percig evett, csak pihenni állt meg néha. A végén megnyomkodtam a cicit, még volt benne-azt nem tom, mennyi, de nem sírt, h kérne még.) Azért kicsit elszomorodtam a mai nap, kérdeztem is a párom, h így néz ki egy alultáplált gyerek?? Amúgy az a furi, h a gyerekdoki kb 2 hete azt mondta, h elég 3-4 óránként etetni. 3 óránként etetek, legyen ennél is gyakrabban (védőnő szerint igen)??

Manó: egyszer kérted a címem az allergigia -bogyók miatt, íme:
nagyag@freemail.hu

Kata :)
Hát lelkesen segít az biztos, hogy mennyire hatékony, azt most hagyjuk. :lol: 1O év múla kellene, hogy ilyen lelkes legyen, amikor hatékonysággal is együtt járna. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! :lol:
molkata

Sziaszok!:)

Nenöke: Üdv itt újra!:D Nanáááá hogy lehet jönni a talira.:D

Manó: Ennél pontosabban én sem irhattam volna!:D A keddi nap meg időjárásfüggő. Nekem mindegyik nap jóóóóóó!:D

Aki esetleg nem jegyezte: 0620 222-1194 /Hajni/
Ezen lehet zargatni annak aki nem találna oda.:)
Vendég

Tegnap legyömöszöltem 1 pohárka Lactoherbet. (szörnyűű ize van! :? ) És mire keltem reggel?? Elöntött a tejecske.:D:D:D
Pedig eddig nem volt sajna. Andris már majd 1 hete nem szopizott. :( :( :( (próbiztunk, de 1 perc után elengedte és ordított :cry: )

Basszus! Majd megfagytam éjjel. :shock: :shock: :shock:
Nem vagyok egy fázós, de baromi hidegem van. :roll:
Vendég

Ez igen. Ilyen hírekre ébredni. Ez szuper. Annee - csak így tovább. Ha egy pohár laktoherb csodákra képes, akkor szerintem megéri azt a kis kellemetlenséget amit az íze okoz neked.
Én lennék ennyire fakír? Nálam ízesítés nélkül szok legurulni, igaz tegnap nem ittam kortyot sem belőle.

Kata - ma megkérdem apát, s jelentkezem. Ő még alszik, bár nem sokáig. Oké, GW veszek. Esetleg Bonnisant is? Tiszta szívesen. Annak is kapormag olaj az alapja, csak vannak még valami extra gyógynövénykivonatok benne, állítólag a Himalája környékén termőkből. Mi kaptunk egy megbontott dobozzal, még 7 hónapig érvényes, de egyszer sem vetettem be.

Egcsi - azért engem is érdekelne ám az ottani oltási rendszer. Már csak informálódásképp, legyen még egy összehasonlítási alapom. Mert itt is más mint Mo-on.
Mary - tőled is szívesen veszem, s Kata és Meli is írhat az ottaniakról. Milyen jó, hogy ennyi helyről vagyunk :)

NÁgi - dokinak inkább szoktam a véleményére adni mint védőbanyának, bár azért az ő szavai sem szentírás számomra, lévén már nem épp mai csirke, s nincs mindig naprakészen az infókkal (na jó, most szenyó voltam, az újraoltásokkal volt gondom, meg nem ért a homeopátiához, ellenben allergia témában tavaly segített, ott én voltam elmaradva egy egész fényévvel).
ha lesz kicsi időm, akkor majd lököm a mailt neked.

Egcsi - szuperek a gyerkőceid. Csak nekem tűnik úgy, vagy tényleg nagyon hasonlít a két lurkó egymásra? Majd évek máltán mutathatod a legénynek, hogy ebben a korban milyen lelkes házimunkás segéd volt. :wink:

Kép
kissmanó

Annee - baromi hidegem nekem tegnapelőtt volt. Mint írtam, beüzemeltem a padlófűtést, tegnap reggel elzártam, erre ma ismét marha szar idő van, még nem fázom. Ömlik az eső :(

Kép
kissmanó

Manó: Itt is zuhog! :( Pedig fél 8-ra le kell vinnem a nagyokat a suliba. Utána meg rendelő! Előre a 2 hónapos oltás felé! :roll:
Szegény Tömzsi! :cry:

Majd gyüvök a beszámolóval.
Vendég

Jujj! Gratula Grétunak az Ő 2 hónapos női korához! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Köszöni a "nő".
Apájától már a tegnap kapott egy szál rózsaszín rózsát, mert tegnap a sétálásnál egy rózsaszín sapekben nyomult.
Ebben ni:
Kép

Kép
kissmanó

ja, s le sem tagadhatná, hogy indulás előtt nem sokkal ette kétpofira magát, hisz a szája sarkában még ott csillog az utólag visszacsurgatott tejkó.

Szivvi - meg a többeik.
Ha valaki netán tényleg nem csak tekintettel mer megkövezni azért mert tápit is kap a gyerek, akkor csak szóljatok. Örökre megbánja. Olyant nyomok a képibe, hogy nem pakolja a kirakatba.
Előszöris elég gond az minden lelkiismeretes kismami számára, hisz szerintem senki közülünk nem úgy indított, hogy az én gyerekem tápis lesz. Hisz nem azért írogatunk olvasgatunk itten, hogy kizárólag számítógépezési szükségleteinket kielégítsük. Hasznos infók forognak itten, s aki jelen van (még ha olvasó üzemmódban is), tuti veszi valamilyen hasznát bár egy részének annak a sok okos dolognak amik elhangzanak.
Ja, s álltalában azok csipognak akik maguk is vétkesek ebben a témában.
Na jó, nem ugatok tovább, mert csak nő bennem az ütő ilyenkor.

Kép
kissmanó

Szaisztok!

visszaolvasás nélkül egy kis életjel! :)

Jól vagyunk, csak éppen az utolsó simításokat végezzük a házon, mindennap ott vagyunk a kicsikkel, bence ovis lett végre, nagyon imádja!

ha minden jól megy, akkor hétvégén cuccolunk! :)

Este visszaolvasok!

Pusszantás!!!

KépKépKép
dikó1

Kata, lehet, hoyg ezt már hallottad, de nekem a doki azt mondta, hogy ha nem kakil, első körben hőmérőzzük meg vazelines hőmérővel, az sokszor segít (ha nincs vazelin, popsikenőcs). Nekem mondjuk nem segített (4 nap után magától jött ki), de Anyukám is erre a módszerre esküszik. És ahhoz képest, hogy arra számítottam, hogy ordítani fog, amikor berakom a kis popsijába a hőmérőt, egyáltalán semmi baja nem volt, nagyon lelkesen figyelte az eseményeket. :wink:

Annee, laktoherb eleinte nekem ízlett (napi 1 litert iszok 3 literre felhigítva), de így több mint egy hónap után, ha ránézek, is rosszul vagyok, ezért időnként ízesítem: bodzaszörppel, ribizliszörppel (mind házi készítésű), vagy egyszerűen citrommal, mézzel. És így határozottan iható, próbáld meg, Te is!

LÁnyok, lehet nekünk kávét inni? Mert én nem nagyon merek, pedig annyira kívánnék legalább naponta egyszer.

Mindnekinek köszi a gratulációkat! De úgy látom, Dávid nagyon helyes csapatba csöppent, csak úgy olvadozok a képektől! :wink:

Kép
nenoke

Sziasztok!!

Nenoke: Én iszok kávét minden reggel, sok tejjel barnacukorral! Sztem nem gáz, csak ne édesítővel idd!

Hát csajok nekem most mindenbajomvan :shock:
Párom karambolozott, összertört az autóm eleje :cry: :shock: Az egész lökhárító, a lámpák, a motorháztető felnyomódott, szal elsírtam magam amikor megláttam :shock:
Éjjel aludtunk vagy 2 órát, egész éjjel nyüszizett a kispasi :( és Viola is 2x sírt fel :(
Teljesen kész vagyok :evil: Felmondok! :evil:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő! Te szegény. Nagyon rád jár a rúd mostanság.
Legalább bíztosítás volt azon az autón?

Kép
kissmanó

Asszem egy lájtos kávét én is befigyeltetek most. Már napok óta kezdi a fejem a magáét, s nekem a kv szokott használni (alacsony a vérnyóm álltalában - na ma menyek a szüleimhez, ott van vérnyómérő, meg is kuksizom mennyi az annyi, bár akkorra szerintem tuti normált fog mutatni, most volnék kíváncsi)

Kép
kissmanó

Andi, Brigi, köszi a bíztatást. Nemtom, mér csesztet dokinéni az átfordulással… be van csípődve nála. Még csak 1 hós volt Ádi, amikor jött hozzánk, Ádámot leraktam a kanapéra, míg ajtót nyitottam (igaz, máskor is ott szoktam tárolni), doki bejön a szobába, és elhűlt, h te jó ég, vigyázzak, mert egyszer csak át fog fordulni, és leesik. Hátról hasra… egy hónaposan… Ja! Lehet, h előre aggódik csak… Pl. szerinte tartsak forródrótban mérleg elérési lehetőséget, mert ha jön egy vírusfertőzés, azonnal kelleni fog. Manapság sztem 5 perc kideríteni, h hol lehet bérelni! Vagy akkor veszek, ha annyira sürgős lenne!
Ááá, mindegy. Ez van, majd kerülgetem a nénit.
Ja, és az h 2 hónaposan már kommunikál, gagyog, az nem érdekli!

Andi! Mellgyuszikor minden szopi előtt masszír, utána újra masszír (kb 3-3p), és kb 15--20 ml fejés. Szopi max 1,5 óránként. Nekem csak az egyik volt beteg, így egy napig csak abból adtam. A másikból reggel és este 1x. Mikor meggyógyult, helyreállítottam a mennyiség különbségeket. Meleg borogatás (melegvizes palack (tejgyűjtő zacsi, mert az jól zár)) 2x volt rajtam, mindkétszer 0,5 fokkal vitte lejjebb a lázam kb. 1 óra alatt!
Zoxigénhiányt aszondják a fejlesztők, ki lehet szűrni már most is. Mert egyértelmű összefüggést látnak mostani késések, és a részképességzavarok között.
Ez a nő, akihez megyünk, csomó pethős gyerek fejlesztésében, diagnózisában vett részt.
Bár hosszú szülés volt, sztem csak a kitolás volt megterhelő Ádámnak, de az meg mindenkinek megterhelő élmény. Mondjuk a szurkos víz nemtom milyen lehetett neki lelkileg… :roll:

Neurológus. Mi a Budai Gyerekklinikára megyünk (azt hittem, bezárták…) Medveczky Erikához. De a házidokinéni másikat ajánlott (M.E-t nem ismeri), aki meg az utcánkban rendel. Én csak azért megyek a budaiba, mert nagynéném megkérte azt a dokit, így már ciki lenne, ha nem mennénk el hozzá. (a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve… :twisted: )
Fél3ra megyünk. Ha nem akadok ki, du jövök a beszámolóval. Ha nem jövök, kiakadtam ;)

Táblázat. Jovikára ne haragudjunk! Én azokat húznám ki, akik kb 1 napig jöttek (most Edit jut csak eszembe).
Jajj, Rózsáért nagyon aggódom. Blurért csak azért nem, mert nekik otthon nem volt net, talán csak azért nem jön most.

Kávé nemtom. Én feketeteát iszom minden reggel, az is élénkít. Azt ittam várandósság előtt és alatt is. Zöldteát nem iszom viszont. Akik nem isznak KV-t azoknál a zöldtea jobban élénkít, mint a fekete. És nyers tojást lehet már enni? Egy jó tiramisu, mmm :wink:
Enikő! Húha, ez most nem kellett volna! Párod fáradtság miatt karambolozott? Nálunk is volt régebben, olyan, mintha megerőszakoltak volna, vagy ellopták volna vmimet. De testileg azért jól van a Férjed?
Nenoke! Dávidod csuda édes gyerek! Welcome back!
Andi! Enyimgyerek is így tud bokszolni a karjaival.
Vendég

Manó: csak a kötelező! A Casco kb egy tizes havonta... Nem éri meg..... ez nem egy drága autó (Fiat) de akkor is az én autóm :cry: Szeretem és sajnálom nagyon :cry:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Én mindig olyan hosszúakat írok... :roll: Azért van aki elolvassa? :shock:
Vendég

Kb. 1 hete jártam erre,lehet visszaolvasni nem lesz időm ezért nem tudom másnál is felmerült-e ez a probléma ami nálunk.
Dominak péntek óta alig van étvágya.Eddig 2-3 óránként evett és sírt a kaja után,most 4 óránként ha eszik,sőt este 1O óta a legközelebbi evés negyed 9 reggel.Szopni ma már egyáltalán nem akart.A cicit be sem akarja venni,sír csapkod,rugdos.A tápszert 3 szívás után sugárba köpte ki tegnap.Elvittem dokihoz de minden rendben vele hál istennek,írtak fel egy másik tápszert,ezt végül megissza,de éjszaka mikor adni akartam neki megint kiköpte.Lehet nem volt éhes?Nem tudom,de nagyon rossz.Nem is jelzi,hogy ő éhes mint ahogy eddig.A súlya is megfelelő de figyelni kell,hogy a heti 15-2Odkg gyarapodás meglegyen.

Tegnap megkapta Domi a 2hós oltást.nem lázasodott be,csak mintha aluszékonyabb lenne.

Az étvágyra visszatérve nálatok nem volt ilyen?
pillangó7

Bori - ne izélgess mán. Mégjóhogyolvasunktéged.
Akkor én mit szóljak? Hümm? Hallgassak, vagy inkább hetente csak egyszer 2-3 sor erejéig köszönjek be?
Áááá, arra nem vónék képes, bár most holnap du-tól kaptik szünetet mondjuk szerda estig?
Aztán utána hétfőn kezdődik az iskola, ovoda, gyermekeim itthon lesznek, uhhó szabadidőm lényegesen meg lesz nyírbálva.

Kép
kissmanó

:lol: :lol:
Vendég

Pillangó - nem, nem volt ilyen. De azon kívül, hogy ritkán eszik, mikor eszik mennyit eszik? S cicit vagy tápit?
Kakis-pisis pelus van-e?
Ha igen, akkor csillapodj le szépen, s várd ki nyugiban a hetet, hogy lásd gyarapszik-e a lurkó.
Az is símán lehet, ha lenyugszol, akkor ő is vált. Nem lehet, hogy a parát érzi rajtad, s így reagál?
Nem sárga újszülött, ne költögesd folyton. Hadd, hogy éhezzen meg. Anyám is az őrületbe volt kergetve általam, hogy nem ettem, s azért vagyok most 70 kiló fölött (jujj, indulási szúlyomhoz képest van vagy 10-el több, az általam okésnak tartotthoz képest meg vagy 20 :oops: ).
Szóval nyugalom elsősorban.

Kép
kissmanó

Körkérdés:
az odáig oké, hogy az aprónép most szopizik (avagy tápit kap :wink: ), de gondoltatok-e arra, hogy mikor a hozzátáplálás kezdődik, akkor igazándiból semmi friss cucc nem lesz a piacon. Avagy ha lesznek, akkor fóliás, vagy valahonnan import cuccok. S akkor a kérdés: ki, mit és mennyit (ha) fagyaszt le előrelátóan a bébeknek?
Oké, tudom, sütőtököt szokják kisbébek benyalni, ami akkor kapható, meg sárgarépa téliesíthető pincében (akinek van), na de én konkrétan szezongyümölcsökre (pl. barack) gondoltam többek közt.
Szóval?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Gondoljatok ránk, ma szuri, olyan 13óra körül...

Manó!
Sajna a káposztát nem tom kipróbálni, mert nincs itthon káposzta, boltba meg nem tudok menni, mert it napok óta megállás nélkül szakad az eső, babakocsival így meg nem tudok utnak indulni, szurira is taxival megyünk.
De még a Robi sem tud venni, mert 17-ig melózik, aztán meg utána megy maszekolni, mire végez zárva minden bolt...
Azért ilyenkor érzem igazán, hogy milyen jó is volna egy autó...

Bori!
Hidd el, hogy én is olyan gyógyszerellenes vok mint Te, nekem még a vitamin is alig akar lemenni a torkomon, rühellek minden féle bogyót...
Lehet hogy nem adok neki lázcsillapítót, csak ha belázasodik, inkább figyelem egész nap, meg egész éjszaka, majd alszok holnap valamikor...
Egyébként úgy birom, mindenki azzal a jó tanáccsal jön itt nekem, hogy, adjak már neki szuri előtt kúpot, akkor biztosan nem fog belázasodni...
De hát a lázcsillapítót nem arra találták ki, hogy a lázat vigye le?!
Ha nem lázas akkor mit csinál vele, még jobban leviszi a testhőmérsékletét vagy mi?
Na mindegy, majd meglátom, de szerintem nem adok neki...

Lányom kezd kiakasztani...
Tegnap délután óta nem kell a cici...
Éjszaka persze kell, de napközben a cumisüveg az nagyon menő...
Természetesen tegnap estére oda jutottunk, hogy zabált a cumisüvegből, nem tudta hol a határ, aztán jött a hányás...
Szal nem semmi csaj ez, de tudom, hogy ez csak megint egy nyűgje, csinált már ilyent, lehet hogy délután meg csak cici kell neki, cumisüveg meg nem...
Ki tud ezen a csajon kiigazodni...
Szal nem unatkozom....

A bébiképek nagyon tündériek, kis drágák!
Visszaolvasni most nem tudok, csak képeket néztem, megyek fejek a Bogi helyett..., aztán hozzákezdek készülődni a dokinénihez...

Legyetek jók, majd jelentkezem délután, legalábbis remélem idejutok...

Jaj elfelejtettem...

Gurgi!

Hogy állsz puki ügyben?
Én tegnap nem adtam neki az infacolt, oda jutottam, hogy ma pocifájás van, viszont annyi nyögés meg nincs, de a pocifájás az rosszabb, mert ahhoz sirdogál is.
Szal azt hiszem csak kell az a szutyok infacol...
Vendég

Nenőke! Üdv újra itt.

Rózsáról én sem tok semmit, amikor bent voltam a kórházban, találkoztunk, amikor hazaindultam, akkor szült (ezt a szobatársa mondta).

Lányok, csomóan írtátok, h hasi uh-ra mentek. Azt hogyan kell kérni? Vmikor megyünk csípő uh-ra, ott nincs hasi. A csípő uh 2 és fél 3 között van :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Időpontot nem lehet kérni, biztos lesz tömeg.

Tegnap, amikor mentem a védőnőhöz, még jobb idő volt, de visszafele elég hideg. Volt a gyereken egy body, egy rugi, egy könnyed kiskabát, pelenka és takaró, valamint sapka. Mondta a védőnő, h ez kevés. Mondtam neki, h sztem is, de nem ilyen időben indultunk el. Utána még vagy 20 percig kint voltunk, nagyobb kört csapva mentünk haza (apukámmal is találkoztam útközben, a gyerek simán rávigyorgott :P ). Remélem azért nem fázott meg Ádám, azt hogy fogom észrevenni :?: :?: Amikor hazajöttünk, nem volt hideg, csak a keze. Most a szobájában 23 fok van, van rajta egy hosszú ujjú body és egy hosszú ujjú tipegő. Amúgy brutálhideg lett.

Vki kérdezte, h mennyi időt van a gyerek ölben. Én nem tom, de Ádám sztem sokat van a kiságyban. Amikor etetem, kiveszem, büfi után kicsi beszélgetés (ha nem alszik). Inkább délután és este, amikor apa is itthon van, akkor van többet kiságyon kívül. Szoktam énekelgetni, mondókát mondani (ha eszembe jut), vagy csak beszélgetünk. De érzem, h többet kellene foglalkoznom vele :oops: Adjatok tippet! Tornáztatni még nem tornáztatom, mert amikor két hetesen voltunk a neonatológián, mutatott pár dolgot a doki, de végül azt mondta, ehhez még fiatal. Masszírozás direkte nincs, de van sok simi. Szóval bele kell jönnöm. (Ha a kiságyban van, elvan a függesztékkel rövid ideig, és hason fekve emelgeti magát, nézi a kezét. Vagy sír/alszik. Addig mosok, főzök, pakolgatok, eszem, néha híreket nézek. Ahogy Bori is említette, a saját egónk is kopogtat.)

Múlt héten voltam 6 hetes kontrollon, összességében minden rendben van, rákszűrést is csinált, az is oké.

sziasztok!

Bori! Írj nyugodtan! Olvassuk!

Kissmanó! Grétu tündéri baba, visszajelöltem iwiw-en! Boldog 2hós szülinapot!

Enikő! Szegénykém......

Nálunk valamivel jobb a helyzet, tejcsi mintha több lenne de délután már két cici van, ha este pótlok a lefejt anyatejjel akkor azt pohárból adom cumisüveg nincs, azért a rángatózás még megvan szopi közben. De nem adom fel

Emi

Kép Kép
emi_25

Manó!
Én bébiételt veszek majd boltit.
Nekünk nincs kertünk, a boltban meg nem tudom mit veszek, persze aztán a bébiételt sem tom miből készítik, de azért arra jobban odafigyelnek.
Már meg is beszéltük a Robival, mi csak Kecskeméti bébiételt fogunk venni, én is meg ő is azon nőttünk fel, sosem volt vele baj.
Ja, és én már 3-4hónaposan elkezdem majd a hozzátáplálást!
Vannak olyan bébiételek amiket már ehetnek olyan idős korban..
Kifejezetten azért fogom elkezdeni, mert nálunk is elég sok fejtörést okoz a kaki téma, de mostanában úgy oldottam meg, egy szopit felváltok tápira, így van naponta vagy kétnaponta kaki, de sokat szenved vele.
Szal az unokatesóm is pont így volt a kislányával, csak ő csak anyatejes volt, sokat fájt a pocija nehezen jött a kaki puki, és 3hónaposan elkezdett mellétáplálni, gyümiket ezt azt, és mintha elvágtak volna minden gondot pocakügyileg...

Na, tényleg lépek, majd délután olvasok ha a szuris csajom engedi...
Pá.
Vendég

Írtam és elszállt! :twisted:

Kezdem előlről:

Bori én mindig elolvasom, amit írsz és Manó, nehogy kevesebbet gyere!!!

Lányok, szerintetek anyatejes babák túl tudják enni magukat? Mert Marci 230-at evett jobb ciciből reggel. És azóta imádkozom, hogy nehogy fájjon a pocakja, mert nem adtam Infacolt neki. Igaz két órája evett most meg durmol.

Manó én gondoltam a fagyasztásra, csak az nem tudom, milyenek felengedve. meg a legnagyobb problémám, hogy olyan ritkán lehet igazán érett gyümit kapni. 10-ből egyszer édes az őszibarack, mindegyiket meg nem kóstolhatom meg.

Én az Univerről olvastam, hogy nincs benne tehéntej, meg cukor, só. A többi bébiételhez adnak.

Hencsi drukk az oltáshoz!

Rita, mizujs? Tejci? :x

kispiskóta

Szép jó napot minden babának és mamának!

Egcsi
Kamillateát még nem próbáltam, itt az ideje.. Köszi a tippet!

Molkata
Babylaxot biztos kipróbálom, köszi! Sajnos Dani a masszázst sem viseli, amikor már több napja nem kakilt.. Apukámnak van egy gyermekorvos ismerőse, aki maga is 2éves ikrek anyukája. Ő azt mondta tegnap, hogy Normaflort szedjünk. Napi egyszer a babának hideg anyatejben elkeverve adjuk és az anyuka is szedje napi 2szer. Ez valami bélflóra építő szer, hát megpróbáljuk, hátha rendezi a dolgot.. Majd beszámolok az eredményről. (A gyógyszertárak már belőlem gazdagodnak meg, annyi mindent kipróbáltam már..)

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!

Én mindjárt elmegyek világgá!!!

A gyerekek sztereóban nyarvognak, Beni ipari mennyiséget zabál, Emi meg ipari mennyiséget sz@rik, az egész napom szoptatás és kakapucolás.
Emi ötször kakált 2 óra alatt, szerintem megy a hasa. (ja, Beni is termelt azért, nehogy unatkozzak).
Ráadásul Eminek hőemelkedése van, egy hete kapta meg a 15 és 18 hós oltásokat, Beni meg egész délelőtt nem aludt semmit, 5 óta fent van.

És még ki sem tudunk menni, az pedig megváltás lenne, legalább Beni aludna, Emi meg nem nyűglődne nonstop.

Utálom az esőt!!!!

S hab a tortán: jönnek anyósomék, próbálok rendet tartani, de nem valami eredményes... de legalább az ebéd felét már megfőztem. Már előre hergelem magam, milyen beszólások lesznek...

S még dobozolni is kellene.

KépKépKépKépKép
uxi

Ja és még vmi,kicsit intim lehet nem is reagáltok majd rá.Szóval házasélet során nekem nagyon fáj vmi ott belül.Nem a hüvelyfala hanem középen ott hátul vmi.Nektek enm volt ilyen?Ma megyek dokihoz,remélem nincs vmi bajom.Max. vmi gyulladás. Méhszájseb nem lehet,vagy vmi komolyabb?3 hete voltam 6 hetesen akkor nem mondta a doki,hogy látna vmit.
pillangó7

Egcsi, Manó: Tündéri babák!

Hozzátáplálásnál tényleg jó lenne, ha szezongyümit ehetne a baba. A barack például fontos lenne, pláne a kakibajos babáknak. Én azt hiszem, hogy amíg nincs gyümölcs, addig bébiétel lesz, az import cuccokat mind kezelik valamivel..

Kispiskóta:
Szerintem ha túl sokat eszik, akkor kibukja. Ha nem bukott, akkor ne aggódj.

Kép

Kép
monccs

Megjöttünk a szurcsiról. Eddigi rövid élete során 2 oltást kapott a Drágám, mindkettőt csendben vészelte át. Egy nyikkancs nélkül. :D
A doktornő dobott egy hátast apró termetű fiacskámtól.
Jelenleg 5770 gramm és 60 cm! :shock: :D
Vendég

Sziasztok,
leszakad a cicim. Szóval mellgyuszi miatt folyamatosan sokat kell szoptatni ill. a maradék tejet lefejni, nekem egész éjjel a cicin lógott Botond fiam (elaludtam) ... hát meg is löttyedt szegény csecsem, szóval a másikat kell lefejnem. Azért kérdeztem ezt a fejés dolgot, mert amikor tudom (ill. igényli) cicire teszem így jól felborult a napirendünk (Bori :lol: ) hogy ne legyen láz belőle, szóval én csak egy nap 1x-2x fejek így a napi 120 összejön, valamikor 200 is. Eddig nem fagyasztottam, hanem odaadtam "nasinak" de most elkezdtem és hát gondoltam, hogy keveset fejek (darabszám) de egyszerűen nincs időm és türelmem többet. Ez gáz? A mellem még mindig piros foltos, és ég a bimbó, de amúgy más nincs. Többet kéne fejnem? Segítsetek? Általában este fejek lefekvés előtt, ill. valamikor du.

Tücsi: kilók nálam is érdekesen alakulnak a szülés után -15 kg,aztán most is elég sok lezuttyant (nem tudom megmérni nincs elem a mérlegben... :shock: :lol: ) . Én Mütyür tanácsára masszíroztatni kezdtem már egyszer meg is volt, heti 1x gondoltam, többre nincs időm... :oops: És elég hervasztó a tükörbe nézés nálam is, ez van, azért zavarja az embert nagyon! LEgalábbis engem! Szegény férjem... :(

Bori: köszi a mellgyuszi infókat, hát ráállok rendesen. Nekem is csak egyik cici, és nincs láz (kopogtam). Drukkolunk a mai naphoz.
A neurológus ajánlatos, és automatikusan mindenki megy, vagy magánszorgalom? Én gyerekem is nyomja a dumát, olyan édes, folyamatosan löki, közben a karjaival mutogat hozzá... apámmal egy óráig el tudnak így gagyarászni... :lol: Én is a Budaira megyek holnap 11-re... hasi és koponya UH-ra...

Pillangó: szerintem minél többet tedd cicire ha van tejed bőven. A cumisüveget én hanyagolnám, nagyon rá lehet szokni (tanúsítom) és aztán csak fejhetsz reggeltől-estig. Szóval ha van tej inkább viseld el pár napig a hisztit és próbáld meg ciciztetni, mint cumisüvegből etetni. Ne félj hízik eleget, és ha éhes tuti cicizni fog.
Pont mostanában gondoltam rád, hogy mi lehet veled, jó, hogy jelentkeztél.

Csajok ti kértétek a fosós-hányós vírus elleni oltást... 18e Ft egy adag és kettő kell belőle...?

Andrea
Kép
kindernay

Éljen Don Tömzsi a hős nagyfiú!!!!!!

Andrea
Kép
kindernay

Kép

mindenkinek akinek rossz kedve van, egy kis jókedv tánci!

Andrea
Kép
kindernay

Haliho!

Nenőke Szijjaaaaaaaa megint köztünk!
Dávid tündéri babuska! :lol:
Gyere gyakrabban ha tudsz.
Pusszantó neked..ja telszámod elveszett ugyanis 3 hete bekrepált a telkóm..

Zsu!
Tejci úgy tűnik van, ma reggel kapott a bal ciciből, utána még odaadtam a jobb cicit is ameddig kérte és volt pici bukás megint de inkább olyan tejcsorgás féle jött a szájából nem sok, szal nem túrós.
Nem mérem az evéseket csak este fogom meztelenül.

Jesszum, 230-at evett? Nem semmi étvágya van Marcinak. Reméljük nem fog fájni a hasikó.

Amúgy tegnap mutatta a védőnő Samu füzetében a súly és hossz növekedési görbéjét..a súlya átlagos, a fekete vastag vonalon megy, a hossza átlag feletti. (apja is magas és vékony, atiéknál mindenki magas és vékony)

Hencsi!
Puki kevesebb volt hajnalban. Tegnap reggel 8-kor kapott utoljára Gripe Watert és rendesen kakil nélküle is egyelőre. Ma már 2x kakilt.
Ja, Samu úgy kakil, hogy az ölemben van félig ülő-félig fekvő helyzetben szemben velem. Most már jó ideje így kakil, közben nézelődik.

Kata!
Nem mondott mást a védőnő a pukira de azért meg fogom említeni a gyerekdokinak a hajnali puki projektet. :lol:

Egcsi!
Te kérdezted, hogy pihenek- eleget. Sztem igen, hisz más dolgom a babázáson kívűl nincsen ill. a házimunkán, esetleg a könyvelést teszem össze + utalgatok..meg Atival megbeszéljük az aktuális munkát (mármint ami a cégben van: dizájn, árajánlat)

Enikő!
Basszus, nagyon sajnálom a karambolt. :( .férjed hogy van? remélem nem lett semmi baja.

Uxi!
Hát téged sem irigyellek :(

Bori tudja, hogy olvasom.
Megy a drukk mára ezerrel!

Manó!
Ütlek borulsz, rúglak-fexel :lol: gyere csak szépen amikor időd engedi és jól esik..
Nagyon szép Gréta, bejelölt a wiwen :lol:

Ági!
Hát nemtom öltöztetés témában sztem Ádám normálisan fel volt öltöztetve. Nem tél van. Jó ma hidegebb van az biztos.
Ha ma mennék vele akkor én egy ujjatlan vagy rövid ujjú bodyt+rugit és egy bélelt kabátot adnék rá + vastagabb plédet..de nem bundát és nem overált.. :lol:
A szüleimnél hűvösebb volt a hétvégén és Samu egy hosszú ujjú bodyban+kisgatyóban volt amiből kilátszott a lábszára+zokni..és nem fázott..
torolve_20131003125716

Kinderke: Köszi!:D Cuki ez a tánci!:D
Vendég

Szia Kinderke!
Mellgyuszihoz nem nagyon tudok hozzászólni, csak annyit, hogy minél többet legyen Boti cicin + fejés + maszírozás talán..

Én nem fejek.
Tegnap ajánlotta a védőnő, hogy pár napot fejjek, hogy még több legyen a tejci..Próbáltam 2x fejni szopi után, 1x semmi sem jött délután 1x pedig 10 ml a két ciciből, este.

Most megint iszom a Laktoherbet 2 nap kihagyás után.
A pukik nem ettől vannak..A G W-t nem adom tegnap óta és semmi baja nincs Samunak egyelőre, nincs pocakfájás és rendesen kakil.

A cumisüveggel sztem is vigyázni kell, bekavarhat a szopinál.
torolve_20131003125716

Köszi, akkor merek sokat írni! ;)

Ági, az anyai ösztön mondatja veled, hogy keveset foglalkozol vele. Valahol olvastam, hogy úgy vagyunk kitalálva, hogy állandó lelkifurdalásunk legyen. Ez tartja életben az emberiséget!

Mellétáplálás. Alma, répa, krumpli, sütőtök van télen is. Azokat a nagykereskedők vermelik, máshogy nem lehet tárolni. Szal én nem küszködök a fagyasztással.. Nekem a fagyasztottal van ellenérzésem. Most lefagyasztom, és 4 hónap múlva előveszem? Mmm, nem tecc. Meghát azért hívják szezon gyümölcsnek, mert akkor van szezonja. A reformkonyha szerint akkor és azt szabad enni, ami a földeden (országodban) megterem/megmarad, mert a rezgésszámok annak kedveznek. Pl a narancsnak, meg a többi déli gyümölcsnak hűtő hatása van a szervezetre, mi meg télen zabáljuk… A kaja-lobbisták kicsit bekavartak az evési szokásainkba! :twisted:

Zsú! Azt mondtad, Téged megnyugtat a mérleg! ;) Én úgy tudom, nem tudják magukat túlenni a babák, csak tápszerrel! Ez az idő is elég álmosító. :roll:

Súlyproblémák. Nekem se mérlegem, se tükröm (viva la költözés…), így kevésbé frusztráló. Csak ruhahiányos :( :evil:

Andi! Sztem kicsit sokáig húzódik nálad a mellgyuszi! :roll: Melegborogatást nyomod? Jó sok tejed van! El fog múlni, de most ez a legfontosabb!
Neurológus magánszorgalom. Más kérdés, hogy a házidoki is ajánlotta (ugyebár Ms Paragép).
Rotavírus ellenit nem akarok adni. De persze lelkifurim van tőle…
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: