A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!
Én Gravidát szedek,és már a terhesség előtt is szedtem 1 hónappal.Semmi bajom nem volt tőle. Szerintem én a téli hónapokban még szedem.
Ma voltam a védőnőnél:azért a mérlegelésnél megijedtem:3 kg +.Pedig nem is szoktam nasizni sem:na de azért rendesen van reggeli, ebéd, vacsora.A vérnyomásom meg 90/73,nagyon alacsony és leszidott hogy nem iszok elég folyadékot.Én meg mondtam,hogy iszok,csak épp a síma víz nem megy le,inkább a tea, ami meg vízhajtó.
A következő UH 26-án esedékes, és már alig várom!

Kép
ágnes27

Én gravidát szedek azt mondta a védőnő h a 12.hétig kell szedni ha akarom utánna is mehet 2-3 naponta.Nem könnyű ezt sem lenyelni de attól is függ van-e épp hányingerem.
Annus én is rosszul alszok bár most már a lumbágó miatt.Én eddig képes lettem volna 2 napot is átaludni és mióta az eszem tudom ha nem volt sűrgős 7végén 10-11 körül keltem.Mostanában felkelek 4-5 körül aztán 7-8 körül de ez a legkésőbbi időpont.7-végén mi megyünk ruhát nézni a vőlegénynek meg a tesómékhoz.
Én nem csináltam gondot hogy mondjam meg,számítottunk rá mert hányingerem volt és késett a mensi.Megcsináltam a tesztet és az ora alá dugtam.Csak épp vezetett és azt hitte szívószál.Mert kicsi vékony volt a teszt.Nem kifejezetten akartuk de se ellene se érte nem csináltunk semmit.(nem jártam kezelésre és a rendszertelenség miatt nem szedtem gyógyszert)De mióta tudjuk a párom ragaszkodik hozzá és vigyáz ránk.Én még mindig nem tudtam hozzászokni,és nincsenek "igazi anyai" érzések de az időre bízom.Néha érzem hogy bármit megtennék érte.De ez még nem állandó érzés. :oops:
Vendég

[quote="ágnes27"] írta:ágnes27 a síma víz nem megy le,inkább a tea, ami meg vízhajtó.

Érdekes .. nekem meg szinte csak a mentes ásványvíz megy le :) Az Óbudai Kismama vizét iszom :) férjecském ezt vette :)
Teáznom a betegség mellett nekem is kell .. de ki vagyok nagyon száradva, így folyamatosan nyomom mellé a vizet ;)
3 kg plusz? Az nem sok, nem? Az teljesen normális ebben az időszakban ... vagy nem?????????? :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: Annyi szerintem rám is jött :) Én csak november elején megyek védőnőhöz legközelebb :)

Kép
szösszenet

Lanyok!

En meg semmit sem hiztam.
Igaz ilyen emesztorendszerrel ha akarnek sem tudnek, pedig eszem rendesen.
Zolival 30kg jott fel.
Na ezt most nem akarom, mert nagyon nehez volt leadni.

Magi
Vendég

Nálunk nincsen itthon mérleg, így fogalmam sincs, híztam-e :lol: :lol:
Lehet semmit, lehet pár kg-ot .. de ha igen, annak örülök .. mert vékonyan indukltam neki :)
A pocimon kívül nem látok változást :lol: :lol: majd a védőnő megmondja, mik a zord tények :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Én Gravidát szedek, már előtte is szedtem 1 hónappal. Nekem rendben van, csak arra kell vigyázzak, hogy ne éhgyomora vegyem be, mert van valami a bevonatban (ami egyébként íztelen) amitől baromi hányingerem lesz. Én szerencsére nem hánytam csak 1x, és akkor is csak azért szerintem, mert reggel ettem egy banánt és rögtön utána bedobtam a gravidát...hát nem telt el 10 másodperc se...

KépKép
kisfruzsi

Én még nem híztam, legalábbis a múltheti védőnői mérlegelés eredménye az volt. Az érdekes az, hogy kívános se voltam vagyok, csak állandóan szomjas!

KépKép
kisfruzsi

Elevit, Gravida?Johannával Elevitet szedtem,(vagy inkább nem szedtem?), nagyon ritkán és csak az elején, mert mindig remek volt a vérképem és nem akartam feleslegesen tömni magam vitaminokkal,és hát nem csak szerintem, gyönyörű, egészséges kislányunk született.
Viszont most mégis szedem az E.-t és + vasat is(Maltofer Fol-t), mert most már a terhesség előtt vashiányos voltam.Nekem inkább a Magnésiummal van gondom, a görcsök miatt 3x2 tbl-t kell szednem,de reggel egyszerüen nem tudom bevenni, mert mindig kijön, ma még délben sem mertem, mert eléggé émelyegtem.Hányosak ne aggódjatok, én is már 15 hetet töltök holnap, de még szinte 2 naponta előfordul, hogy rohannom kell.
Ja, a másik eléggé kellemetlen tünet- szinte 10 percenként pisilnem kell, ez idegesitő!
És ma vettem észre, hogy már előtejci is szivárog.
SZÖSSZENET- a baba mozgása miatt tényleg ne aggódj, a kislányommal én is csak a 18 héten éreztem meg, és tényleg sokan a 20 héten.

Kép

Kép
deli

A védőnő elkesiritő hangon mondta, hogy már 50 kg vagyok(az itthoni mérleg szerint csak 47 voltam, mint azelőtt), de nem estem kétségbe, a terhességeim előtt még soha nem értem el még a 49 kg-t sem, pedig soha nem fogyóztam, sőt inkább hízókuráztam.
A gömbölyödő formáim pedig kifejezetten tetszenek a férjecskémnek :D

Kép

Kép
deli

Hát akkor valóban nagyon vékony vagy! Én szerintem még gyerekkoromban voltam 47 kiló! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Kívánósság-képzeljétek, amikor a leányzónkkal várandós lettem, legelőször a csípős paraszt kolbászt kívántam meg, amit azelőtt nem is szerettem, aztán a colát, ja és volt savanyú uborka is, de abból egyszerre megettem csak úgy semmi nélkül egy 1/2 l üveggel, el is ment tőle a kedvem, úgy emlékszem csak szülés után mertem még rá is nézni.És szinte végig szerettem a citromot édesités nélkül egy egészet felfaltam gyakran.

A cola most is nyerő volt az első hetekben, nem tudom mi van benne, de most kevésbé voltam kívánós, inkább utálós :D .Igaz mostanság a fagyit azt bármikor megenném és rengeteget.

Kép

Kép
deli

Kisfruzsi-mondjuk nem vagyok magas, csak 165 cm.Régebben nagyon zavart is a dolog, főleg a szüleimet, de aztán amikor megismertem a férjemet, ő nem kis mértékben segitett abban, hogy elfogadjam a külsőmet.Ma pedig már tényleg örülök neki, hogy nem vagyok hízásra hajlamos.

Kép

Kép
deli

SZerintem is ez nagyon jó dolog!!!

KépKép
kisfruzsi

Betennétek engem is a táblázatba?

Adatok: kisfruzsi
kor: 29
szülés várható: április 29
Kórház: Selye János
Város: Komárom
Név: Tas/Alma
Tesó nincs

Mamacka

Milyen kiállítás volt ez? Nagyon érdekes, tetszik!

KépKép
kisfruzsi

Apropó férjek-gondolom mindenkinek bent lesz a párja a szülésnél????

Kép

Kép
deli

Mi úgy tervezzük! Úgy érzem nekem nagyon megnyugtató lenne a tudat, hogy ott van, na és remélem neki is óriási élmény lesz.
Bár nem hiszem, de azért bennem is ott a félelem, hogy nehogy rossz élmény legyen neki.

KépKép
kisfruzsi

Tényleg nem érdemes kihagyni, én is féltem kicsit a párom miatt, de csodálatos volt, bár a segitségét nem igazán igényeltem, már az elején mondtam, hogy ne szoljón, és ne is érjen hozzám, mert egyszerüen zavart.Viszont én jól összekarmolásztam szegényemnek a combját, tényleg velem szenvedett :D .
Ráadásul volt egy meglepő dolog is számomra, mert Ő azt mondta, hogy ott lesz és segit, de csak a derekamig, mármint, hogy a véres dolgokat nem akarja látni, aztán a kitolásnál egyszercsak magától odament megnézni Manót és mondta, hogy már látszik a hajas buksija, ezen eléggé meglepődtem, de nagyon örültem és Ő is, aztán a végén a köldökzsinórt is elvágta.Már el sem tudnám képzelni, hogy a férjem nélkül szüljek.

Kép

Kép
deli

Hol vannak a többiek????Most meg túl sokat irtam? :?

Kép

Kép
deli

Ha ennyire nem ír senki, elmegyek fagyit enni!

Kép

Kép
deli

Ja nálunk is apás szülés lesz.Párom is akarja,meg én kijelentettem h ha ott volt mikor bement a baba ott lesz mikor kijön! :wink: A legkevesebb h bejön velem,és szerencsére nincs rosszul a vértől stb,én sokkal rosszabbul viselem ezeket a dolgokat mint ő.
A múltkor bejött velem uhra is,pedig még hüvelyit csináltak.Oda állították a fejemhez,nem mintha láthatott volna vmi újat :wink:
Na én mára eltezsem magamat..holnap jelentkezek,remélem jó hírekkel!

annus11

Sziasztok!

Deli: Mi is apás szülést tervezünk... :-) Nekem valahogy tök természetes, hogy ketten megyünk szülni! A fagyihoz jó étvágyat! Húú, de megennék most én is pár gombóccal... :-)

Szüsszenet: holnap mindenképp számolj be a 4D ultrahangról! Mi most pont azon gondolkozunk, hogy mikorra jelentkezzünk be!

A ruháimmal én most kezdek bajba lenne,mióta visszamentem dolgozni, most jöttem rá, hogy egyetlen nadrágom maradt, amit fel tudok venni... Pontossan a farmerjaim még jók rám, csak sajna olyan a munkahelyem, hogy elegánsan kell megjelenni... :-(

Vitaminnal kapcsolatban nekem a doki a azt mondta, hogy amíg nagyon hányós vagyok, addig inkább nem ír fel semmit, mert attól is csak + hányingerem lenne! Viszont a gyümölcsök nagyon bejönnek: napi 4-5 mandarin és 2-3 alma simán lecsúszik...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

[quote="deli"]A írta:delipropó férjek-gondolom mindenkinek bent lesz a párja a szülésnél????

Deli az enyém bent lesz. Alap :wink:
Dominónál is bent volt, és tényleg fantasztikus érzés együtt megélni a Csodánk születését!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ja hízás...hát abban jó vagyok :lol: A fiammal 50-nel kezdtem a terhességet és 73-mal mentem szülni 37 hetesen. :? :lol: De lement szépen... Most 48 kilóval kezdtem, de a 7 hetes védőnői látogatásaon már 49-et mutatott a mérleg. Azt mondják amúgy hogy aki vékony annak lehet többet hízni, 16-20 kilót is akár, amúgy 12-15 max az ideális. Ja, és jóesetben a 20. hétig "nem illik" semennyit hízni. Hiszen addig a baba súlya, magzatvíz, méhlepény súlya is elenyésző...

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

uh-s válaszokat köszi. Majd kiderül itt mi dívik....

Hízás - az itthoni mérleg szerint lement rólam 2-3 kg a 24 órás émelygéses időszak alatt, így reggel vagyok pisi-kaki után 66,7-67,0 kg. Nem kevés, a versenysúlyom 62 kg, de már 3 éve nem jutok hozzá :lol: :lol: :lol:
Azért megállt bennem az ütő, amikor a védőnőnél cipőstől, pulcsistól 70,5-öt mutatott a mérleg :cry: :oops: :cry: :oops: És még csak nem is korrigált ruhasúllyal, hanem egy az egybe beírta :cry: :cry: :evil: :twisted:

Mi is apás szülést tervezünk, de ez sajna többfaktoros dolog.
1 - legyen szabad a veszprémi egyetlen apás szülőszoba (a többibe ugyanis nem lehet apát bevinni)
2 - bébike ne lepjen meg minket érkezésével, azaz apa legyen itthon. Eddig az a tapasztalatom, hogy feleződnek a szüléseim időtartamai. Első gyerek kilenc óra, második 4,5. Ha a trend marad, most alig több, mint 2 órám lesz az első jelektől a megszületésig, addig be is kell érni, valakire a gyerekeket is rá kell bízni...
De igyekszem mindent megszervezni :)

Enyém férj eleinte nem volt elragadtatva, hogy bejöjjön, de én nagyon akartam. Aztán meggondoltam magam, és nem akartam, ha neki ennyire nyűg, de ekkor meg ő gondolta meg magát - szóval kavarodtak a vélemények és elhatározások az első baba születése előtt. Aztán önként bejött velem, és a világért sem cserélné el azt az élményt, amiben ott volt része a szülőszobán.
Azt gondolom, Apáknak is hagyni kell időt, hogy rászánják magukat.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Deli: az enyim tuti nem :lol: Őt kellene összekaparni a placcról :lol: de már van két hölgyjelölt, akik jönnek Velem :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag és ha csak a vajúdásnál lenne bent Veled? Az is rengeteg erőt ad. Ott még nincs vér :)
De tényleg vannak pasik akik már a kórház gondolatát sem bírják. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kép Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
deli

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a babakocsis információkat. Azt hiszem, még sokat fogok erről olvasgatni, mielőtt döntök.

Az uh finanszírozásáról nem tudok mit mondani, én pillanatnyilag magánrendelésre járok - bár legközelebb helyettesítik a dokit, mondta, hogy akkor a kórházba is bemehetek (hű de messze van még az a november!). Ő a 12. hétig hüvelyit csinál, azt mondta.

Hízás: nem tudom mi lesz, most vagyok először terhes, mindeneetre nem szeretnék nagyon "bálna" lenni. Nem tudom, mennyire rajtam múlik ez, vagy hajlam kérdése is. A védőnő ruhástól-cipőstől mért 55 kg-nak (az itthoni mérlegem ruha nélkül 54-et mutat, és 167 cm vagyok). Szóval normál testalkatom van, pillanatnyilag. Tényleg, titeket is "teljes fegyverzetben" mértek? Én ezen nagyon meglepődtem, meg is kérdeztem, hogy estleg a cipőt levegyem-e. A válasz csak mosolyogva annyi volt, hogy ne, mert majd jön még a csizma is. Ki érti ezt? Szóval nem igazán értem, hogy ennek így mennyi értelme van.

Mi is apást szülést tervezünk. Úgy örülök, hogy a férjem a vizsgálatokra is eljött eddig (jó, még csak kétszer voltam), és úgy érezte, hogy teljes mértékben ott a helye.
Vendég

Sziasztok,

végre sikerült nekem is bejelentkeznem 4D-s UH-ra. 29-én megyek az AFP-s vérvétel után. AZ EKG-t és a forgorvost is aznap tudom le. Érdekes menet lesz :) :)

Szösszenet,

Tegnap már én is kismama naciban mentem be dolgozni és holnap megyek én is Melimamihoz nadrágokat varratni. :) :)
Az Elevitet én már kb egy hete lecseréltem Gravidára. Egyébként a két tabletta mérete között nem fedeztem fel különbséget, viszont a garvidában van jód, az Elevitben pedig nincs. (Persze a jódot jódozott sóval is lehet pótolni)

Csirkesz,

Nagyon örülök, hogy picit meg tudtalak nyugtatni. Emlékszem én nagyon be voltam tojva amikor vérezni kezdtem :( :(

Deli,

Az én párom állítólag nem akar bent lenni a szülésnél, de én tudom, hogy ott lesz mellettem. Biztos, vagyok benne, hogy ebből az élményből nem akar ő sem kimaradni. :) :)

Virág,

igen engem is teljes fegyverzetben mért a védőnő, pedig felajánlottam, hogy leveszem a cipőm, de azt mondta, hogy majd mindig cipőben fog mérni. Igen ám, de a könnyű átmeneti cipőmből hamarosan nehéz csizma lesz:((( Végül is ő inkább a súlyváltozást nézi és nem azt, hogy hány kilók vagyunk.

Kép
emi29

Sziasztok!
Délutántól olvasom vissza a hozzászólásokat...elég termékenyek vagyunk... :lol:
Apás szülés lesz nálunk is. Férjem ex mentős, úgyhogy szinte nála is szülhetnék. jó pár szülés volt, amit ő vezetett le a mentőben, a kórház lépcsőjén, és ahol éppen szegény kismamikra rájött a szülhetnék.... :lol:
Úgyhogy nem félek, biztonságban fogom érezni magam, hogy a férjem is velem lesz!!! :lol:
Nekem a súlyom 80 kg. Ennyit mért a védőnő is. Ennyiről indultam papíron. Amúgy 78-79 kg voltam, aztán lement 2 kg. És mire védőnőhöz mentem lettem 80 kg. hát a 160 cm-em....kicsi vagyok, de nagy is....egyébként azt mondják, hogy nem nézek ki 65 kg-nál többnek.... :wink: De ez csak jó, nem???
Mindenkinek jó éjszakát!!!
Ma vagyunk 12 hetesek!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jó reggelt! Bár jobbat mint az enyim..

Lányok!
Ha ma többet nem jelentkezek, akkor baj van.
Megint vérzek.. Ez már hihetetlen, mennyire balszerencsés vagyok :cry: :oops: :shock:
Ráadásul Apuka kiment Bécsbe hajnali 4kor, és tudom, ha felhívom, örült tempóban jön haza, azt meg nem akarom, mert nem akarom baja essen :roll: :oops: :shock:
Egyedül vagyok, szomorú vagyok, nem akarok befeküdni a kórházba, hisz itthon is tudok feküdni..

És pont ma van a 12 hetes UH..

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-Csillag!

Mikor kell menned UH-ra???? Lehet, hogy nálad is csak az van ami nálam is volt. Pórbálj meg megnyugodni. A 12. héten már sokkal kissebb a valószínűsége a vetélésnek. Nagyon izgulok érted!!!

Kép
emi29

Kis-Csillag!
Csak nem lesz semmi gond. Azért írj!
Én ezt álmodtam ma éjjel, hogy véreztem....álomban is elég rossz volt, el tudom képzelni, hogy milyen a valóságban...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kiscsillag,
nagyon gondolok rátok, a babára és Rád, hogy minden rendben legyen...pihenj, feküdj, ne gondolj a legrosszabbra...Hívj fel valakit, aki közel áll hozzád, beszélgess vele...
Nuska+
nuska1

Tudom, hogy van vérömlenyem, s azt is sejtem, hogy megint amiatt történt, de szerencsémre - csak kevés jött ma..
És nem akarok befeküdni, semmiáron :cry:
Itthon is tudok feküdni, eddig is azt tettem, csak ma éjjel volt egy kellemetlen oldalra fordulásom.. :roll: :evil:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kiscsillag-szurkolok értetek.Ne izgulj,mert azzal rontasz a helyzeten.Pihenj sokat,és jelentkezz nekünk.

Ki írta,hogy nem illik hízni a 20.hétig??Illik vagy nem ,nekem felugrott 3 kg.jelenleg 60kiló vagyok.Pedig tényleg nem nasiztam,alapjáraton sem szoktam.Remélem ez a hirtelen súlygyarapodás megáll.De az is lehet,hogy ez nállam alkati kérdés(anyum is sokat hízott,velem is és a tesómmal is,de szoptatáskor leadta)
Úgy vagyok vele,ha éhes vagyok akkor eszem.És az az elkeserítő,hogy semmit nem változtattam az étkezésemen,kivéve azt,hogy több gyümölcsöt eszem.Lehet,hogy az a gond,hogy a sportról leállított a doki?Azt mondta,ne kockáztassak a rázkódással.(terepkerékpároztam,érdőben,tóparton,mindenhol ahol nem beton van)

Apás szülés:azt hiszem nállunk nem fog menni.Nem a párom nem szeretné,hanem én.Tudom,hogy furcsán hangzik,de nem szeretem az embereket magam körül,ha valami bajom van.Már gyerekkoromban kiküldtem anyut a szobából,ha beteg voltam.Ha valamiért szenvedek,az is zavar,ha valaki ott lélegzik velem egy szobában.Elég lesz nekem a szülésznő és az orvos.Ez van.Emberke elfogadta,hiszen ismer.Már 5 ,5 éve élünk együtt,és megszokta.(ha beteg vagyok,vagy görcsölök,én vonulok a másik szobába,tv és rádió nélkül,teljes csend,ablak kinyit,és akkor nekem jobb)

szösszenet-teljes beszámolót légyszives.Most úgy irigyellek.Én legközelebb csak 3-4 hét múlva megyek dokihoz.Addig nem láthatom a babócánkat :(

Kép
szibi

Kis csillag szorítunk értetek! Nekem is volt 2x vérzés, de szerencsére nem jött vissza. Utro+pihnés volt a megoldás.
Lányok Ti elintéztétek már az adókedvezményt? 3000 Ft/hó, és a betöltött 91. naptól jár.
Én még nem..de el kellene.

KépKép
kisfruzsi

Jo reggelt lanyok!

Kis*!
Nekem tegnap volt igy. Mennyire verzel?
Mara nekem teljesen elmult, merg barna sincs, ellenben nem erzem tegnap del ota, hogy mozogna. Szoval ma megyek suliba, holnap jovok haza es ha addig sem fogom erezni, vasarnap gyorsan elszaladok a brendonba egy gyors UH-ra.
Pihizz te is amennyit tudsz.
Szerintem nekunk ez a verezgetes mar meg fog maradni.
Nekem is egy belgorcs utan jott megint ver. :cry:
Kitartas. Mar nem hinnem hogy lenne valami gond.

Nalunk a ferjem tuti bejon szulni, ha csak le nem kesi a szulest, mert mindig dolgozik.

Magi
Vendég

Jó reggelt!

Kis-csillag, drukk, nem lesz semmi baj!

magika, Tőled is várjuk a híreket!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Fruzsi
Keramikus iparművész vagyok, Kecskeméten van a Nemzetközi Kerámiastúdió ahova pályáztam egy hónapot dolgozni... Áronommal mentünk... érdekes volt... néha besegített :lol: :lol: :lol: a kiállítás a szimpóziumot záró bemutató kiállítás volt... Budapesten is van most egy csoortos kiállítás ahol van kinn egy munkám... a Bazilika mellett... valami kereskedelmi kiállító vagy mi a szösz...

Ennek kapcsán már most mondom, hogy idén December első hétvégéjén lesz az Iparművészeti múzeumban a karácsonyi vásár! Gyertek el nagyon hangulatos szokott lenni és különleges egyedi ajándékokat lehet beszerezni!!! Iparművészek árulják a saját munkáikat (a galériák által rátett 150% nélkül!!!) lehet kapni, ruhákat, textiliákat, parafaholmikat, kerámiákat, üvegeket, ékszereket, játékokat, mesekönyveket, mesekazettákat, karácsonyfadíszeket... szerintem nagyon érdemes ellátogatni... Én is ott leszek ha minden igaz... babahordozókat is akarok kivinni, meg néhány babzsák kispárnát, illetve a verseskönyvet ha addig kiadják, meg képeslapokat...

Szerintem ez a hízás dolog nagyon alkat függő... jobb persze vigyázni de azért annyira ne aggasszuk magunkat... majd utánna leadjuk... vannak akik a szoptatással is fogynak... háát én akkor híztam meg rendesen... a pocakkal 15 kilót ami még elmegy... a 20. hétig semmit... no de utánna :shock: :roll: most nemtudom mert nekünk sincs mérleg be kellene szerezni egyet...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kis-csillag!
Gondolunk rád! Próbálj pihenni!
Az uh a dokidnál van gondolom... akkor legalább megnézi, hogy minden rendben!

Szibi
Az a fontos, hogy te jól érezd magad a szülés alatt, ha ez apa nélkül megvalósítható akkor úgy!

Nálunk apás szülés volt és fantasztikus élmény volt mindhármónknak.. sokat is imádkoztunk érte, hogy így legyen... Áron is olyan volt mint egy császáros... nem viselte meg annyira aszülés... apája meg teljesen oda volt...

Emi
A párodat nyugtasd meg, hogy nem olyan véres a helyzet mint gondolja... és ha a kitolásnál nincs ott az már nem is olyan roszzz... a maminak szerintem a vajúdás alatt van igazán szüksége a párjára...

barátnőmnek 5 gyereke van a férje az elsőnél nem mert bemenni azóta is azt fájlalja mert azt már nem tudja bepótolni és fantasztikus élmény látni a gyermeked világra jönni...

Virág
Teljesen jó a súlyod engem is teljes cuccal mért...
Én már most bálnább vagyok, bár állítólag vastag nehéz a csontozatom is családi örökség... én 165 vagyok és 64-65 kiló, de a védőnő mérlege 2-3 kilóval mindig többet mutat...
Áronnal egy-két kilóval kevesebbel kezdtem... :(

A Gravida engem is majdnem meghánytatott amikor keveset ettem előtte! Éhgyomorra tilos!

Ágnes
Érdekes módon most a vízet én is nehezen bírom... Áronnál ezzel nem volt baj.... mindig teszek bele egy kis citromlevet és úgy már kifejezetten jól esik!

Deli
Te nagyon vékony vagy!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

Érdekes lehet a munkád, nagyon! A karácsonyi vásár nagyon jó ötlet, ott leszünk előreláthatólag.

Lányok olvastátok, amit írtam az adójókedvezményről?

KépKép
kisfruzsi

Próbálok pociképet feltenni... ez a 12. hét...
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hát én is hasonló pocakkal rendelkezem már, bár nem vagyok biztos benne, hogy az egész csak a a babától van... :lol:

KépKép
kisfruzsi

Azzal bíztatnak, hogy a második baba sokkal előbb látszik!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

Szerintem apa is bent akar lenni a szülésnél, csak engem riogat :) :) Egyébként tényleg mindenhova elkísér (Nődoki, védőnő, belgyógyász, EKG, fogorvos, labor), és ahova lehet be is jön velem :)

Kép
emi29

Fruzsi
Még nem...
De ha jól emlékszem ez annyira nem sürgős... annyira lukas az agyam alig emlékszem mit, hogy csináltam két éve... arra emlékszem, hogy a dokitól igazolást kértünk... majd csak 30.-án megyünk akkor ne felejtsem el...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én legközelebb csak nov 15-én megyek. Nem tudom, hogy visszamenőleg is adják-e. VAgy inkább menjek be kérni egy igazolást hamarabb? Mondjuk legfeljebb 1 hónap maradna ki csak.

KépKép
kisfruzsi

Egyébként szép a pcoakod Mamacka. Én is úgy hallottam, hogy a második gyerkőnél hamarabb látszik :) :)
Este én is teszek fel új képet. Az enyém is kb olyan mint a tied.

Fruzsi,

ezt az adókedvezményes dolgot hol kell igényleni? Csak az anya igényelheti, vagy az apa is?? Bevallom, én a járandóságokkal még egyáltalán nem foglalkoztam. Csak azt tudom, hogy szemtelenül alacsony lesz a Gyed, amit kapni fogok. A maximális összeg pont arra lesz elég, hogy a lakáshitelünket törlesszük. Ezt picit igazságtalannak érzem, főleg azok után, hogy mennyi adót meg TB járulékot fizetek havonta és mennyit fizet a munkáltatóm utánam....

Kép
emi29

Igen kb Áronnal a 15. 16. héten néztem így ki! :)
köszi :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: