A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nemlajos: bocs az okoskodásért, de nem dörzsölni kell a száját, "csak" kitörölni, lehet használni fülpiszkálót is, azzal talán jobban hozzá lehet férni a pici szájban a kicsi helyekre is

Katka: örülök, hoyg Te is jössz velünk!!! Nélküled nem lenne az igazi. Én is csatlakozom Adrynhoz abban, hogy most már kicsit furcsa, ha valaki csatlakozik, de persze üdv az újaknak és örülök, hogy jó sokan leszünk

És egy tegnapi kép :)
Kép Céklát evett :)

Kép

Kép
gabka77

Jó reggelt! üdv Stroske, Kisheli,Joe :)

Pulcsi én észrevettem hogy hiányzol :) :) :lol:

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee

Az oltás ingyenes minden 1 évnél fiatalabb gyermeket nevelő családban a szülőknek! - korábban téma volt -

Joe

Kép

Kép
joe

üdv az újaknak!!!! sztem gyertek ti is a zártba!
kisheli, egy napin születtek a babáink! :wink: nagyon édi dorka.

gabka, céklás lili cukiiiii!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

OH :shock: Milyen sokan lettünk!

Kép

Kép
rszg

NAAA joe akkor a mi háziorvosunk asszisztense miért mondta, hogy nekem fizetnem kell érte.. :twisted:

Betti
KépKép
queen-bee

Jó reggelt!

Nemlajos hogy áll a szopi?
A szájpenész miatt nem szopik sztem Döme...

Üdv az újaknak!
Vendég

Kép Olivér a kukacban

Joe

Kép

Kép
joe

Thomasos póló, Kornélnak is volt ilyen :) cuki..és, hogy négykézláb mászik..most már pelenkán fogom rúgni az én kicsi elállófülű lustaságom..:)

Betti
KépKép
queen-bee

szóval joe mi még csak gurulunk ide-oda :) és felfedezzük a lakást..gurulva, hemperegve :)

Betti
KépKép
queen-bee

:lol: Na, most már elárulhatjuk, hogy csak a kukkolókat akartuk lefülelni a zárttá válással :lol:
Sikerült!

Na jóóóóóóóóóóó, csak vicceltem :)

Kép

Kép
rszg

rszg ha ez kellett ahhoz, hogy felbátorodjanak, és közkinccsé tegyék a picikéjüket akkor jó húzás volt :wink:
(szintén vicc..:) )
csak én voltam ilyen merész, hogy rögtön írtam mikor megláttalak Titeket? :oops:

Betti
KépKép
queen-bee

Vica Nálatok minden rendben? Gáborralrendeződtek a dolgok?

Kép

Kép
rszg

Rszg: Hogy vagytok? Tanulás ügyben hoztál végleges döntést? Lehet, hogy írtad.... :oops: , de nekem csak variációk rémlenek

Joe: Hát, szia! És sajnálom a rossz tapasztalatot. Írásban tényleg olyan könnyen félreérthetők a dolgok.... :roll: De azért van színvonal, hogy ahelyett, hogy megbeszélte volna veled, csak jól megszívatott :evil:
És hogy Neked milyen nagyfiad van. :shock: Ebben a szerkóban a kukacban olyan, mint, aki legalább 15 hónapos! :D

Betti: Csak legyél türelemes.... Kisfiad megvárja, amíg meggyógyul a lábad. Addig kímél. Utána majd turbózik, csak figyeld meg! :wink:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

joe, bakker :shock: :shock: :shock:
Ettől most lementem hídba! Lehet, hogy az én mások által dicsért dokim is ezért volt ilyen sprőd velem? :shock: :lol: :lol: :lol:

Gabka, nem dörzsölöm, csak határozottan letörlöm (persze nem én érzem, szóval nem tudom, mennyire erős, viszont így se jön le minden...), most akkor jól csinálom, vagy nem jól csinálom??? :shock:

Katka, ezennel kinevezlek főtanácsadómnak!

Képzeljétek el, 3/4 1- kor megint felébredt, de akkor már szopizott rendesen, mintha mi sem történt volna.
Reggel pedig... megjött :lol: :lol: :lol:
Szóval MEGINT Katkának lett igaza, minden logika és levezetés ellenére :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csak egy kérdés: aki most ír, hogy én is olvaslak Titeket másfél éve és kb ennyi, az mind jöhet velünk zártba tovább "kukkolni"? vagy azért szabunk valami határt? (nem úgy értem, hogy legalább napi egy hozzászólás vagy ilyesmi)

Kép

Kép
gabka77

Üdv az újaknak! :D
Én is hallottam már olyat,hogy doki olvasta a fórumot :roll:

Katka!
Bébiszitter ügyben mi a helyzet?

Nemlajos!
Hogy van Döme?Éjszaka milyen volt?Mennyi idő,míg elmúlik egy ilyen?

Joe!
Olivér tényleg hatalmasnak tűnik!

Rszg!
Te is olyan ritkán jössz mostanában :( Szülés előtt sokat voltál,ezért tűnt fel.

Kép
Kép
zazzy

Gabka!
Én erről inkább nem nyilatkozom,mert nem szeretnék megbántani senkit.Meg ugye én túlparás vagyok.De van rá okom,történtek már érdekes dolgok sajnos :( És emlékezzetek vissza,Noryt mennyi ideig "bekajáltuk" :? Az ilyenek olyan sztorikat kanyarítanak,hogy csak na!Hihetetlenül értenek ehhez :shock:
De hangsúlyozom,ez senkire nem vonatkozik,aki most felbukkant!(remélem :lol: ) :wink:

Kép
Kép
zazzy

jaj, kezdőőőőőőőőőőőőőőődik... :(

gabka, értem a felvetésed, és bennem is felmerült, mert a másik topik láthatóan azért ment tönkre, mert a jóval később csatlakozók lettek a legaktívabbak, és őket nem ismerjük.

De itt joe is, stroske is azt mondta, hogy sajnálja, hogy elmegyünk.
Szerintem nem bántódnak meg, ha ők mégsem tartanak velünk, hiszen eddig nem jelentkeztek.

De én felajánlom, hogy ha gondolják, írjanak ide pár hónapot, amit meg mi olvasunk, és akkor, ha még akarják, jöhetnek a zártba is :) (én tuti visszanézek ide is, úgyhogy ezen nem múlhat! :D)

Remélem, nem tűnik bántásnak, én ezért kardoskodtam valamennyire a zártság ellen, mert ezzel a kérdéssel automatikusan problémák is adódnak, amelyek konfliktusokat, megbántást okozhatnak, és nekem ettől már görcsben a gyomrom (ha hiszitek, ha nem, most írás közben is szó szerint érzem a gombócot a gyomromban, hogy mit szól ez a három új ember ehhez a hsz-hoz, holott nem is ismerem őket. De nem szeretném őket bántani.)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kössz Katka, tegnap levehettem a fáslit+kötést na hát mint akit összevertek, lila, kék :) és ha most nem mondod a lábam elfelejtem felvenni a HARISNYÁT!!!(olyan jó volt, hogy nem volt semmi a lábamon :? ) Hálás köszönet!! :)
Szóval felvettem kis testszínű combfix, hát jobb mint a lila foltok :)

Betti
KépKép
queen-bee

Én sem akarok senkit megbántani, de épp erről van szó. Mi már ismerjük egymást (valamennyire), találkoztunk is párszor, megosztottunk egymással igen intim pillanatokat és izgultunk egymásért. Nincs ellenemre ha valaki csatlakozni akar, csak kérdeztem, hogy szabunk-e valami határt, vagy jöhet "boldog-boldogtalan", aki csak annyit ír, hogy jönni akar.

Ha őszinte akarok lenni (márpedig az szoktam lenni) nem igazán érdekel, hogy az akit nem ismerek egyáltalán megsértődik-e vagy sem azon, hogy nem akarunk tovább kukkolókat és azért mennénk zártba, hogy azok akik kicsit zárkózottabbak (érthető okokból (pl Zazzy)) megnyilhassanak és kaphassunk arról a picurról is képet, akit bár ismerünk (anyája mesélt azért róla) mégsem láthattunk soha.

Félreértés ne essék nem mondom azt, hogy senki sem csatlakozhat, csak .... másfél évig olvasni más emberek életét, örömét, bánatát és egyszer sem hozzászólni? Amikor Csibb vagy Rszg Mátéjáért izgultunk nézzétek vissza hány "kukkoló" beírt csak annyit hogy szorítanak érte.

Kép

Kép
gabka77

Egyébként meg a zártság sem 3 másodperc, ha jól sejtem, szóval még van idő aktívkodni egy kicsit, hogy megismerjük és magunkkal akarjunk vinni, mint pl Bettit :)

Kép

Kép
gabka77

nemlajos most először jött meg szülés óta? kiváncsi vagyok én mikor ünnepelhetek :? nem mondom, hogy várom..

Betti
KépKép
queen-bee

Nemlajos: gratula a mikuláshoz, Ne feledd Katkának mindig igaza van :)
Egyébként a mostani mikulásom már nem zavarta Lilit, igaz, hogy már csak 3x szopizunk meg az éjszakák.
AZt ugyan nem tudom mennyit nyom a kisasszony, de már 4-es pelusra kellett váltanunk, mert éjjel mindig kipisilit a 3-asból :)
Szóval a 7 kilón tuti túl vagyunk. Pedig azt hittem, hogy a Levi után megmaradt 5-ös pelusokig sosem fogunk eljutni :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka mi is a libero 4et használjuk már a pampers 3ból kifolyt a cucc :) azaz mikor az ölemben csücsükélt és rottyantott egy nagyot a háta közepén kötött ki :)

És köszi, hogy visztek magatokkal :) :oops:

Betti
KépKép
queen-bee

Betti, nem, már másodszor. Elsőre 54 napja jött meg, ezért aggódtam, hogy akkor már legyen normális ciklus, hogy indulhasson a tesóprojekt 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, már jön a tesó?
Jó nektek, irigykedek... :oops:
Az én szar betegségemmel megint várhatunk egy csomót. :(
Vendég

húúú nemlajos ez izgi ilyen kicsi korkülönbséget szeretnétek? Bátor vagy!! :)

Betti
KépKép
queen-bee

én annyira kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az első, akinél jön majd a kistesó :)
én majd csak jövő összel akarok megint csíkosat teszelni :)

Kép

Kép
gabka77

Szép napot!

Pulcsi, tőled is bocsánat. dehogy maradsz ki... Egy korábbi születés táblát vettem alapul, amiben még nem szerepeltetek Nándival... :oops:

Újak és nem újak. Meg a zárás. Meg az eddig felmerült aggodalmak. És nem izgulni, nem feszengeni, megoldjuk. :) Ez egy tök jó hangulatú topik, mindenki feltöltődni jár ide önként és dalolva, és nem kell gombócokat gyártani a gyomorunkba emiatt :)
És Nemlajos, azért csak kiderül, h mi is volt a gond a másik zárt topikkal...
Mesélek:
Amikor egyetemista voltam, tagja voltam egy hallgatói szakmai közösségnek (hivatalos nevén szakkollégiumnak), ami zárt volt abban az értelemben, hogy felvételizni kellett a tagjai közé, közösen szerveztük a szakmai életünket az egyetemi kötelező cuccok mellet (plusz előadások, kis létszámú kurzusok formájában) és közösen is laktunk egy kollégium egyik emeletén, ami azt jelentette, hogy volt saját konyhánk, saját közösségi helyiségünk, meg saját közösségi programjaink, meg egy csomó szobánk, ahol együtt éltünk. Kivülről elég belterjesnek és kommunának tünt a dolog :) Ez kb 50-60 ember közösségét jelentette. Persze nem mindenhol jó a párhuzam ezzel a topikkal (sőt), de a most felmerült kérdésekkel ott is találkoztam... Pl, hogyan legyen tagja valaki (egy újonnan érkező) egy zárt (jelen esetben záródó) közösségnek?
A dilemmákat most nem részletezem ('a mindenkit most beengedni', vagy 'két topikot párhuzamosan látogatni', verzióknak vannak hátulütői), persze ha érdekel valakit, elmondom, hogy mit látok ezeknél (csak most nincs annyi időm). Inkább csak mondok egy potenciális megoldást.
Ne most záródjunk, hanem kicsit később, mondjuk egy hónap múlva. Pl. december 14-től. Az előttünk álló egy hónapban bevonódhatnak azok, akik szeretnének velünk tartani a zárt topikba is. Szerintem egy hónap alatt kiderül ha valaki "nory" - és hozzáteszem, hogy nem gondolom ezt a most jelentkezett olvasóinkról :) Joe-ra emlékszem egyébként.
És az újonnan érkezők is eldönthetik ez alatt az idő alatt, hogy szeretnének-e jönni, és mennyire tudnak / akarnak résztvenni a beszélgetésekben. Mert én is úgy gondolom (ahogy Gabka), hogy ha valaki tagja lesz a zárt topiknak is, akkor ott ne legyen nagyon passzív. max egy kicsit :) És dehogy kell naponta hozzászólni, de ha eddig is lelkes olvasók voltatok, láttátok, hogy kb egy hét hallgatás után már biztos hiányoljuk egymást :) Illetve ez függ az adott tag aktivitásától...
A másik verzió, amit Gyöngyi mondott, h várjunk a babók egy éves koráig. Nekem az is tetszik.
A lényeg, hogy legyen ez világos és rögzített. Azaz aki gondolkodik a csatlakozáson, és tudja, hogy jönni szeretne velünk zártan is beszélgetni, akkor érdemes mostanában kilépnie a passzív üzemmódból és kicsit ismerkedni velünk. Illetve megengedni, hogy mi is megismerjük őt.
És egy-két hónapnyi további nyílt üzemmód nem szegi a kedvét az inkább zártan beszélgető tagjainknak, ugye? De ebben, lehet, hogy tévedek.
Uff

Ez megint kisregény lett, lépek is.

erpé

Én is nagyon szeretnék 3. babát de kicsit félek 1. már most is minden rám marad a gyerkőcökkel,Korni suli, úszás, gyógyszerei, időben lefekvés, moss fogat, stb..már én vagyok a mumus mert a párom nem szól semmiért..Karcsi éjszakázás stb..
2. nem tudom nem lenne- e megint gond és 2 gyerek mellett nehéz lenne pihenni..

Betti
KépKép
queen-bee

Erpé miből is doktorálsz? Az jó sok oldalas disszertációt jelent ugye? hogy bírod a gyerekek mellett?

Betti
KépKép
queen-bee

lilla, azért még nem jön :D
Csak nem szeretném magam túltaktikázni, ezért nem is védekezünk, hadd jöjjön, ha akar.
Nehogy aztán évekig várhassunk.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én támogatnám a még idén zárást, már csak abból az okból is, hogy ott ki lehetne beszélni az ajándék ötleteket, amiket mondjuk még apa se olvasson el :)
De nem ragaszkodom hozzá, nekem megfelel a márciusi zárás is. éS aki akar, addig bemutatkozhat és "közénkférkőzhet".
Bár aki eddig nem érezte úgy hogy csatlakoznia kellene ... :) :wink:

Kép

Kép
gabka77

A zárt topik "elkészítését" azért szorgalmaznám, mert én oda pl. tényleg szívesen írnék .. magunkról, képek, tapasztalatok stb. .. de ettől függetlenül nem árt, ha marad vmennyire aktív a nyitott is (bár tapasztalatok alapján azért egy idő után azért az hanyagolódik, mert nehéz lavírozni az ide írom, oda írom, itt kell reagálni, ott kell dologgal...)

Talira mentem volna szívesen, de vagy túl meleg volt, vagy túl sok gyerek itthon... :( .. amit tömegközlekedve nem mertem bevállalni ...
rebi

Gabka: Nálatok Apa olvassa a topicot? :shock: :shock: :shock: Enyim nem. Csak néha szoktam fényképeket villantani neki ismerős babákról. ;)
Jövőre csíkosat? Huuú! Bevallalós csaj vagy!

Moncsi: Mostanában nem jössz.... Minden rendben? :?

Erpé: Szeretem a bölcsességed! ;)

Nemlajos: Örülök, hogy szopi gond megoldva... ;) Nekem is egy káosz a ciklusom, teljesen kiszámíthatatlan.... Utálom... :roll:

Adryn: Nagyon jó, hogy be tudsz cuppani néha! Klasz lehet csavarogni.... Tele van a törpöm a bezártsággal...

Katka

katka22

jó ötlet határt szabni, legyen dec 1. vagy 14, de legyen záros, hisz már egyszer volt erről szó, akkor is csatlakoztak újak. Szerintem....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Katka: nekem ez a két és fél év korkülömbség bejött, megpróbáljuk mégegyszer :)
igazából 11 júniusában szeretnék szülni :) akkor 1/4 évente lenne szülinapja agyerkőcöknek és decemberben meg karácsony (meg apa szülinapja)
nem szokta apa olvasni, tudtommal, de sose lehet tudni.
most is amit megosztottam volna Veletek azt azért nem írtam le, mert nem akartam, hogy véletlenül esetleg elolvassa :) :oops: (majd zártban elmesélem)

Kép

Kép
gabka77

Na most meg olyan jó idő van, hoyg nem is tudom mit adjak Lilire, pedig lassan kellene indulni Leviért.
Vastag kabátja sok, viszont a vékony meg szerintem kevés. áááááá
a kocsiban 25 fok van. viszont azért fúj a szél.
asszem kocsiig kabát, aztán bent leveszem róla :)

na öltözünk, még jövök délután

Ha szavazás indulna az időpontról, támogatom a decemberi zárást, azon belül mindegy hogy 1 vagy 11, vagy bármi :)

Kép

Kép
gabka77

sziasztok, csak gyorsan.

zárttá válás, ki jöhet ki nem kérdésben Gabka és Nemlajos álláspontján vagyok. egyszer már szabtunk határt, ez a dátum ide oda tologatás sztem tök felesleges, és ha már babás oldalon vagyunk akkor úgy is fogalmazhatnék hogy nem következetes ;)

Katka: igen, megértelek, bár most én is kicsit bezártnak éreztem magam az első nap, mert Nico náthás lett és végigüvöltötte a napot, sétát is, este apával az autós környéknézést is.. szóval nem láttam semmit, nem élveztem semmit. tegnap szerencsére megkímélt és kocsival (apa sulija közel van mint kiderült csak 10 perc séta úgyhogy nálam a kocsi) bebarangoltuk a környéket és végig csendben volt. az éjszakák katasztrófák, óránként kel, de majd alszom otthon :P

kétnyelvűség: valaki kérdezett róla, igen, apa dánul én pedig csak magyarul beszélek hozzá, egymás között angolul, de a babás hozzászólásokat mind én mind Mic megérti.. nem annyira bonyolult a gyere ide kicsikém, ügyes vagy, mit csinálsz, nem szabad és társai megértése :P ja és attól nem lesz egy gyerek sem kétnyelvű hogy néha néha valaki más nyelven beszél hozzá.. főleg ha általában az a valaki magyarul teszi. csak max összezavarja a gyereket.

bakker itt már Karácsonyi mesék mennek a tv-ben :shock: .. ja.. és ajándékvásárlás :? fingom sincs kinek mit :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adryn 2009.11.12 12:21-kor.

KépKép
KépKép
adryn

Sztem legyen most a zárás vagy max. decemberben! Most, hogy megint szóba került, Erpé intézkedett stb, akkor már csináljuk meg. És sokan mondják, hogy akkor többet írnának, többször jönnének. Akkor mire várunk??????????
Nemlajosnak igaza van, mi záródjunk, az újak maradjanak itt, és utána jöhetnek ők is. Vagy ha maradunk még egy hónapot nyíltban, akkor lehet őket is megismerjük addig jobban.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

kérdés: márkóstolgatunk, ht-nek ez még nem nevezhető. De lizi el van cseszve, mert eddig kanálból undi gyógyszereket kapott, vagy rágcsálhatta játékként, így abból nem akar enni, kézből meg elfogadja? Mit tegyek???? :roll:

tényleg jó idő van, jó nagyot sétáltunk mi is, de én nagyon beöltöztettem ,mert árnyákban nagyon hideg van

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Zazzy Nem voltunk túl jó passzban, de most már minden rendben, nem kell aggódnom Gézáért, majd gyakrabban jövök :)

Kép

Kép
rszg

Pappilon: Előb-utóbb kanálból kell ennie, szóval terelgesd arra felé, ha nagyon nem akarja, akkor adj Nurofenes fecskendővel, úgy könnyen elfogadják, de folyton próbáld szerintem a kanalat is. ;)

Zúgolvasók: Én örülök, hogy becuppantatok :P és tudom, hogy aki zárkózott alkat az néha nagyon nehezen nyit :roll: és ha itt nincs ez a lökés, akkor nem is teszitek meg. Engem érdekeltek, ahogy minden ember érdekel. Szépek a babák, kedvesen jöttetek ebbe a topicba, sajnálom, hogy sokan ennyire drasztikusan szeretnének zárni és esélyt sem akarnak adni a megismerésetekre. Engem érdekeltek, szóval, ha van kedvetek, akkor írjatok bátran! :wink: Nektek, hogy tetszik Erpé javaslata?

Katka

katka22

jaj én sétával megvárom Kristófot..babakocsicipelés :twisted:

papillon mi a ht-vel már ejutottunk fél banánig :) és egy családi ebéden az ujjamról nyalogatta a sütőtököt, apósom nézni sem bírta :) :)

Betti
KépKép
queen-bee

papillon, hasonló panasszal jövök én is...
Most, hogy a fogkeféhez szoktatás küszöbén jött ez az undi szájpenész, egy életre elintézem, hogy a gyerek ne hagyja, hogy a szájába nyúljak...
Egyáltalán mi a tökömtől lesz a gyerek szájpenészes? Pláne ennyi idős korban??? :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon: nálunk ugy működik, hogy a gyógyszert más kanálból kapja, mint az ennivalót. :wink:

Zárás: hát nekem erről van egy véleményem. Attól félek, hogy ha őszintén leírom, akkor sokakat megbántok. Ugyhogy megtartom magamnak. :oops:

banokla

Banokla, engem érdekel írd le! Vagy priviben! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Banokla: Na, kivele! 8) Fogalmazz finoman... ;) Ha nem ismerjük a véleményed, akkor nem lehet figyelembe venni és az nagyon nem jó.

Katka

katka22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: