Szép napot!
Pulcsi, tőled is bocsánat. dehogy maradsz ki... Egy korábbi születés táblát vettem alapul, amiben még nem szerepeltetek Nándival...
Újak és nem újak. Meg a zárás. Meg az eddig felmerült aggodalmak. És nem izgulni, nem feszengeni, megoldjuk.

Ez egy tök jó hangulatú topik, mindenki feltöltődni jár ide önként és dalolva, és nem kell gombócokat gyártani a gyomorunkba emiatt
És Nemlajos, azért csak kiderül, h mi is volt a gond a másik zárt topikkal...
Mesélek:
Amikor egyetemista voltam, tagja voltam egy hallgatói szakmai közösségnek (hivatalos nevén szakkollégiumnak), ami zárt volt abban az értelemben, hogy felvételizni kellett a tagjai közé, közösen szerveztük a szakmai életünket az egyetemi kötelező cuccok mellet (plusz előadások, kis létszámú kurzusok formájában) és közösen is laktunk egy kollégium egyik emeletén, ami azt jelentette, hogy volt saját konyhánk, saját közösségi helyiségünk, meg saját közösségi programjaink, meg egy csomó szobánk, ahol együtt éltünk. Kivülről elég belterjesnek és kommunának tünt a dolog

Ez kb 50-60 ember közösségét jelentette. Persze nem mindenhol jó a párhuzam ezzel a topikkal (sőt), de a most felmerült kérdésekkel ott is találkoztam... Pl, hogyan legyen tagja valaki (egy újonnan érkező) egy zárt (jelen esetben záródó) közösségnek?
A dilemmákat most nem részletezem ('a mindenkit most beengedni', vagy 'két topikot párhuzamosan látogatni', verzióknak vannak hátulütői), persze ha érdekel valakit, elmondom, hogy mit látok ezeknél (csak most nincs annyi időm). Inkább csak mondok egy potenciális megoldást.
Ne most záródjunk, hanem kicsit később, mondjuk egy hónap múlva. Pl. december 14-től. Az előttünk álló egy hónapban bevonódhatnak azok, akik szeretnének velünk tartani a zárt topikba is. Szerintem egy hónap alatt kiderül ha valaki "nory" - és hozzáteszem, hogy nem gondolom ezt a most jelentkezett olvasóinkról

Joe-ra emlékszem egyébként.
És az újonnan érkezők is eldönthetik ez alatt az idő alatt, hogy szeretnének-e jönni, és mennyire tudnak / akarnak résztvenni a beszélgetésekben. Mert én is úgy gondolom (ahogy Gabka), hogy ha valaki tagja lesz a zárt topiknak is, akkor ott ne legyen nagyon passzív. max egy kicsit

És dehogy kell naponta hozzászólni, de ha eddig is lelkes olvasók voltatok, láttátok, hogy kb egy hét hallgatás után már biztos hiányoljuk egymást

Illetve ez függ az adott tag aktivitásától...
A másik verzió, amit Gyöngyi mondott, h várjunk a babók egy éves koráig. Nekem az is tetszik.
A lényeg, hogy legyen ez világos és rögzített. Azaz aki gondolkodik a csatlakozáson, és tudja, hogy jönni szeretne velünk zártan is beszélgetni, akkor érdemes mostanában kilépnie a passzív üzemmódból és kicsit ismerkedni velünk. Illetve megengedni, hogy mi is megismerjük őt.
És egy-két hónapnyi további nyílt üzemmód nem szegi a kedvét az inkább zártan beszélgető tagjainknak, ugye? De ebben, lehet, hogy tévedek.
Uff
RÉ
Ez megint kisregény lett, lépek is.