A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Fél tíz után mentek el.Mi megint a hálóban kötöttünk ki,teszteltük tovább az ágyat. :lol:

Kép
flóra 11

Szóval nem tűntem el,csak ilyen okonál fogva maradtam távol. :lol:

A komáékmesélték, hogy tavaly karácsonyra vettek maguknak ágyat. Kérdeztem,hogy mi milyen alkalomból vettük magunknak? Találjunk ki valamit.Mondom szeptember vége...Erre a F., hogy magvetés céljából! :lol: :lol: :lol: Kitört a röhej mindenkiből. :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Lányok mentem,mert néha már szunyálok a gép előtt.

Pá....
Jó éjt!

Kép
flóra 11

Jó reggelt! :D
Flóra, örülök, hogy megvan az ágy! :D :D :D Na, és milyen? De milyen kalandos a története már most is! :lol:
Én tényleg jót hastáncoltam, tök jó volt, nagyon klassz dolgokat csináltunk most, teljesen feldobódtam. :D
Viszont most majd megyek a suliba, nincs első két órám, de gépelem a tételeket, meg a Sólyom-tanfolyam anyagát, hogy majd neked is el tudjam küldeni, Flóra, meg a hastáncos Tündinek is. :D Meg persze, ha másnak kell, annak is.
Még nem jött meg, de nagyon érzem, hogy meg fog. Pedig reggel már én is eljátszottam a gondolattal, hogy mikor és hogyan telefonáljak a Bácsinak, hogy nem jött meg.... Mondtam a Gy.-nak, hogy tegyen helyre. Helyretett. :lol: :lol: :lol: :lol: Azt mondta, meg vagyok fázva, örüljek, ha nem kapok tüdőgyulladást vagy valami mást.
Tényleg, te jobban vagy, Flóra?

KépKép
benó

Ó, majd' elfelejtettem.
Boldog 35. hetet, Timi és Tomi! :D :D :D :D

Rólad

A méhboltozat ekkor már a szegycsont magasságában van, és ez megnehezítheti a légzést, különösen étkezés után. Jó hír viszont, hogy lassan itt az ideje, hogy a baba feje lesüllyedjen és rögzüljön a medencében. Ekkor a hasi tájék felszabadul a teher alól, ami "cserébe" a kismedencébe vándorol. Ennek következtében még gyakoribbá válik a vizelési inger, sőt, ha eddig még nem jelentkezett, most a vizeletcsepegés is észlelhetővé válhat. Noha a vasraktárak a terhesség alatt szinte minden esetben hiánnyal küszködnek, most újra kezdenek feltöltődni. Ennek az egyik oka, hogy az anyai szervezet felkészül a szülés alatt várható természetes vérvesztésre, a másik, hogy a magzati vértermelés - amely eddig a mama vasraktáraiból gazdálkodott - lelassul.

KépKép
benó

Tomika erre a hétre elérheti a 2550 grammot, és még csak most kezd hízni igazán! A terhesség utolsó hónapjában a súlygyarapodás elérheti az egynegyed-egyharmad kilogrammot hetente. A zsír egyenletesen oszlik el a testén, de elsősorban a végtagokra és a vállak környékére rakódik le. A növekedéssel arányosan tovább szűkül a baba mozgástere, de az egyes mozgások intenzitása egyre nő. Az édesanya ekkor már jól ismeri a kicsi általános aktivitását, és ha nem is alkalmaz mozgásszámolási módszert - amelyből több fajta is létezik, a legelterjedtebb a 10 rúgás/mocorgás észlelése óránként -, figyelnie kell a változásokra. Fontos, hogy a mama értesítse a védőnőt vagy a kezelőorvost, ha a magzatmozgások gyengülnek, lényegesen ritkábbá válnak, vagy ha változás áll be a mozgás mintázatában.

KépKép
benó

A nyolcadik hónap vége felé egyre fáradtabb lehetsz, ezért ha eddig rendületlenül dolgoztál, most már megérdemled a pihenést. A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár. A terhes, illetve szülő nőt 168 naptári nap szülési szabadság illeti meg úgy, hogy abból 28 nap lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen (a szülési szabadság legkésőbbi kezdő időpontja a szülés napja). Ha a gyermeket koraszülöttként egészségügyi intézetben ápolják, gondozzák, a szülő nő megszakíthatja a szülési szabadságot és az igénybe nem vett részt a gyermeknek az intézetből történő elbocsátása után igénybe veheti a szülést követő egy éven belül.

KépKép
benó

Puszi

KépKép
benó

Jó reggelt,sziasztok..:)

Gratula az új ágyhoz Flóra!!!!

Benó:örülök hogy jólesik a tánc...szivesen mennék én is már...:)

Timi:boldog hétfordulót...:D
Már nem sok van hátra és babázhatol...:D

Zsuzska:tessék öszeszedni magad!!!!
Te vagy itt a legkitartóbb,nem most feladni!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

A ma éjszakánk jobb volt mint az előző...:D

Igaz hogy 2 óránként felkelt,de csak evett és már aludt is tovább...
Szegénykém olyan fáradt volt, hogy beszopizott 50-60 grammokat és elájult,amúgy meg 80-90-et szokott...:)
Ezért kelt most sürübben...:D

Hajnali 2-kor pedig nem aludt el,hanem elkezdett magyarázni nekem az ágyban,meg grimaszolni,vigyorogni...:)
Egyre több hangot képes kiadni,egyre többet van fent egyhuzamban...:)
És ezáltal egyre több időmet is köti le...:)

Annyira édes...:D:D:D

Kép

Kép[/
tancsu

Na kihasználom hogy éppen alszik,kávézok,eszek,stb...:)

Éppen a falat fúrják,ma egész nap azt fogom hallgatni,hogy a munkások dübelezik a szigetelést.... :cry:

Na majd később bekukk...:)

Cupp...:D

Kép

Kép[/
tancsu

tancsu
köszi a válaszokat :lol: . lesz még, csak majd azzokat is össze kell gyüjtenem

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

jé! 35.hét, 35 nap múlva...
tök jó!
tancsu te már kicsit túlmentél :wink: 43.hét :shock: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

de hogyan kell elsö alkalommal kifözni? :roll: :oops:
1,a forrásba lévö vizbe beledobálom a dolgokat
vagy
2, a hideg vizbe belerakodok, felrakom a gázra és megvárom amig felforr?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

4, babakozmetika

A gyerekorvos irta fel mindet (fürdető,popsikrém,olaj,alkohol,hintőpor,stb),gyógyszertári termékek...
Ilyen kicsiknek még nem jó a sok márkás,mert alergiás reakciót válthat ki náluk...
--------------------------------------------------------------------------------
ez érdekes, nálunk semmit nem ir ki a doki. én a Niveára gondoltam, hogy azt fogom megvenni, mert jó márka és nekem az arcom érzékeny és a Niveától nincs kiütésem. persze szappanból a sima baba szappant fogom megvenni.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

flóra gratula az új ágyhoz :!: :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

benó köszi az ismertetöt, de Tomi helyett még maradjunk a Törpénél mert a Sanyimmal még nem beszéltem meg a nevet :oops: :oops: :lol: :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

tancsu
azért néha dobhatnál fel képeket :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

ja a TGYÁS magyarul

ha pl. 28.-án megszülök, Sanyim elmegy a körzetihez, aki 28.-áig kiir táppénzre és akkor 29.-étöl kapom a TGYÁS-t? és be kell mennem a munkahelyre bejelenteni, vagy a körzeti intézi vagy most mi van???????????? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

helló :D :D :D :D
fáj a pocóm, de még nem jött meg
1 ujjal írok

KépKép
benó

Benó ne is jöjjön meg! :D :D :D
Lemaradtam valamiről? Lesérült az ujjad vagy visszafejlődik a gépelésed? :D

Kép
muzsuzska

Voltam a doktor bácsinál! :D
3 doboz Dufastont írt fel!
Jövő kedd teszt csütörtök doki.... :shock: :shock: :shock:

A doki azt mondta nem fog megjönni! :D :D Nem vizsgált, csak ezt érzi- aranyos nem?

Kép
muzsuzska

Tancsu irigyellek , én órákig nézegettem a pici babákat olyan édessek!

Timi még párrat alszol és te is sorra kerülsz! :D

Kép
muzsuzska

Flóra gratula az új ágyhoz!!!! Jó próbálgatást!!!!!! Magvetést! :D

Szegények megszenvedtetek érte!

Kép
muzsuzska

Timi

A legjobb babakozmetikum a gyógyszertári fürdetőkrém és popsikrém és egyebek...
Mert nincs benne illat,szinezék,stb...
Azt sajna nem tudom hogy nálatok lehet e kapni,de pl Johnson és társai nem a legmegfelelőbb egy újszülött számára...

Kép

Kép[/
tancsu

Én 8-án szültem,addig jár a táppénz,9-étől a TGYÁS.
Munkáltatóhoz kell beadni az igénylőlapot,az eredeti születési anyakönyvi kivonatot,a terhesgondozási kiskönyvet,a doki által kiadott igazolást hogy szültél.
Azt hiszem ennyit,nekem anya holnap megy intézni,ha még valami kell hozzá akkor majd leirom.

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzska

A dokinak röntgenszeme van hogy belédlátott???????

Kép

Kép[/
tancsu

Jelentem fiam alszik,de lassan ébrednie kell,mert 2 után evett,éhes lesz nemsokára.
Én is aludtam egy órát, még totál kóma vagyok... :wink:

Ma szalma vagyok,apa szekrényt ment venni,onnan meg megy munkahelyi összeröffenésre.....
Jó neki.... :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép[/
tancsu

Na majd később újra bekukk...cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzsi, jó fej a doki, reméljük, igaza lesz. Nagyon-nagyon szorítok!!!!!!! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: Mi megyünk mindjárt a Petihez, a heti rendes mikorleszmárgyerek kérdésemet elkérni. :lol: :lol: :lol: :lol: Egyébként nem azért megyünk, a fene se tudja, a Gy. beszélt vele.
Csináltam sütőtökkrémlevest, mit szóltok? És főzeléket is, ugyanebből (sűrű lett és sok, ebből átszedtünk valamennyit, tettem bele egy kis tejszínt - így lett leves is és főzelék is). :D
Tancsu, csinálj gyerekes vonalzót most már, majd, ha lesz időd. :D

KépKép
benó

Majd néhány év múlva te is mehetsz bulizni..... bocsi, a rossz májam szólalt csak meg. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

hahó!!!!! Van itt valaki?

Kép
muzsuzska

Helló lányok!

Itt vagyok újra. Látom voltatok itt ma. Visszaolvastam. Most BK-zunk,tehát vagyok kicsit.

Kép
flóra 11

ÁÁá, Zsuzsi! Helló!!! De rég találkoztam valakivel is. Folyton csak este tudok jönni. :(

Kép
flóra 11

Ma,mikor hazajöttem,megint szétszedtük az ágyat. Tegnap beraktam már az ágyneműt is,ma megint hurcoltuk vissza a gyerekszobába. A fiam nem értette. Mondtam,hogy szellőztetjük. :lol: :lol: :lol: Péter meg azt kérdezte, hogy mi bajunk az ággyal,hogy megint szérszedtük. Mondtam neki,hogy élvezzük,ez a hobbink.

Persze azért szedtük szét,mert a F.úgy találta,hogy kevés a szög az ágyneműtartó részen és körbeszögelte,meg még bcsavarozta,nehogy akció közben szétcsússzon. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Miért , Flóra az olyan izgalmas amikor leszakad, akció abbamarad és pár napi röhögés! Legalább is nálunk ez volt! :D

Kép
muzsuzska

Zsuzsi,remélem a dokid megérzései jók. Sok terhes nét látott, csak van tapasztalata.... :wink:

Kép
flóra 11

Igen,emlékszem! :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Benó, valahogy gyanús vagy nekem ezzel a késő menzivel! Csak nem???? :wink:

Kép
flóra 11

Kijött a nátha rajtam! :evil: A hideg miatt. Ma végre befűtöttek a suliban. Na nem erőltették meg magukat, csak olyan langyos volt.

Kép
flóra 11

Itt se izzadunk a melegtől! :evil: Megint elaludtam a tv előtt, fél 9 kor riadtam. Barna maci leszek és átalszom a telet! :D

Kép
muzsuzska

Flóra , főzz teát magadnak a náthára!

Kép
muzsuzska

Megvacsiztunk,most kávézgattunk itt az új ágyon heverészve,kis zserbó szelet a kávé mellé.... :wink: Párocskám kérdezgeti:Még valami? :lol: :lol: :lol:

Azt mondja együnk mangót. Múltkor vettem.Még sose kóstoltam. Szerintetetek jó?

Kép
flóra 11

Most naponta cickafarkozom. :D

Kép
flóra 11

Én nem szeretem, de neked lehet hogy ízlik!
Két szelet zserbót átküldhetnél!

Kép
muzsuzska

De talán igazad van,kellene egy kis zsálya tea. Az a torokra jó és még picit a torkom is fáj.

Kép
flóra 11

Málna levél????

Kép
muzsuzska

Késő!!! Mind mgettük. :lol: :lol: :lol: Csak hízok,na de ne is csodálkozzak. :lol:

Kép
flóra 11

Csinálok én is egy cickafark-palástfű keveréket!

Kép
muzsuzska

Mire jó a málnalevél? Én csak a szüléselőtti jó hatását ismerem. Akkor felpuhítja az izmokat és könnyebben tágulsz.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: