A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Csajok,mi volt a 2010januári topikban???
Vagy hol kell olvasni,mert én az utolsó oldalba beleolvastam,de.......?

Kép
Kép
Kép
regina74

Még egy kérdésem lenne, mint már említettem nagyon kezdő és béna vagyok hol lehet frissíteni, hogy lássam az újabb hsz-okat.Mindig ki kell lépni az elejére?

Ági és Levi
Kép
kupi

Nem 2010 májusi volt
egy 2009 májusi anyuka nyitott topikot mert már tesztelnek akik 2010 májusára várják a babát, hát szegény kapott hideget meleget, jól összeszólalkoztak

Ági és Levi
Kép
kupi

így terjednek a pletykák. :lol:
2010 májusi topik nyílt, olvass bele.

Erre jegyeztem meg, hogy Mági nyitotta a 2010 januárit, és szerintem semmi baj nincs ezzel.

Kép
Kép
cs_erika

Kriszta:
én az explorer frissítő gombjával szoktam frissíteni

Kép
Kép
Kép
mágnes

fiam megevett egy fél "rúd" cukkinit... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, törölték a veszekedős topikot, és újraindították. Van is már egy jelentkező.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Én is úgy jártam, mint Regina, pár napig nem írok, aztán oldalakat írtok tele :shock: Na, azért megpróbálok szép sorban haladni a reagálásokkal.

Ringató: nyári szünet van, így csak szept-ben tudom kipróbálni, majd akkor beszámolok.

Batkata: én is bevésem a naptáramba a 24-ét, remélem el tudok menni. Köszi a lehetőséget.

Csöre: SapiSaci tüneményes, mint egy erdei kismanó :D :D

Tejpép: hát, lehet, hogy nem helyeslitek, de nekünk annak ellenére bevált, hogy van tejem még bőven. Bálint sajnos a főzelékeket egyre rosszabbul eszi (a husi csak rontott a helyzeten, pedig már alig teszek bele neki egy-két kávéskanálnyit :oops: ), a gyümit se nagyon eszi, bármit (rizs, köles, krumpli) teszek bele, viszont a tejpépet imádja. Úgy szoktam csinálni, hogy kb. 1/4 anyatej, 3/4 víz, tejpép és valami gyümölcs bele. Így legalább tejpépnek álcázva napi egy barack/körte/alma lecsúszik.

Kupi:
üdv. itt! Azt megkérdezhetem, miért döntöttetek úgy, hogy Apa marad otthon Levivel? Te mivel foglalkozol?

Katuska: testvérféltékenységgel kapcsolatban sógornőméknek is az vált be, amit Kriszti írt, de ha jól látom, Te is épp így próbálod. Hát, szerintem ehhez is sok-sok türelem kell és majd idővel elmúlik.

Regina: hogy hasonlítanak a gyerekek egymásra!

Szilvi:
én voltam egyszer a Mandalában, ajándékba kaptam egy fél napos kényeztető csomagot. Nagyon szép, exkluzív hely, viszont sztem irtó drága, egy 3-4 órás "kezelés" volt 2 éve 30 egynéhűny ezer Ft :shock: Én akkor jobban örültem volna egy 10 alkalmas masszázsbérletnek, amivel 1,5-2 hónapig kényeztettem volna magamat.

Kriszti: a receptnél a mennyiségeket csak érzésre írtam, így azért óvatosan csináld az első adagot :oops: Nekem már volt, hogy túl töményre sikerült, amin plusz vízzel könnyen lehet segíteni, dehát ki akar egy hétig ugyanolyan levest enni :D

Taktikusság: elolvastam a blogodat Kriszti, de szerintem ez nem taktika, egyszerűen csak kiismerte az anyaszerepet és az apaszerepet. Mi is másképp viselkedünk a párunkkal, szüleinkkel, munkatársainkkal. Bálint pl. reggelente ha én megyek hozzá, nem hagyja, hogy átpelusozzam, először kiköveteli a szopit. Ha az apja megy be hozzá, akkor jókedvűen pelust cserélnek, ráér azután a szopi. Nagyon okosak már ezek a lurkók.

Móni: szép nevet választottatok a kis pocaklakónak. Joel édes lehetett :D

Bálintnak továbbra is hőemelkedése van, fogacska meg sehol :cry: Ma akartam pisizacskóval vizeletmintát gyűjteni, de elbénáztam :twisted: Most betáraztam 4 zacsival, hétfőn újra próbálkozok :roll:

Tali jövő héten? Nekem a hétfő és a csütörtök kivételével bármikor jó.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Erika: nem lehet, hogy Zsófinak is csak a foga miatt van hőemelkedése? Bálintnál szinte már mindent kivizsgáltak és nem találnak indokot a hetek óta tartó hőemelkedésre (neki 37,1-37,6 között szokott lenni, szerencsére többnyire inkább közelebb a 37-hez)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit,hát,mindenki azt mondja nagyon egyformák :lol:
Viszont,ha külön látják őket,azt mondják,Martin tiszta apja,Kitti meg inkább anya :shock:

Bálintnak,még mindíg tart a hőemelkedése?????

Kép
Kép
Kép
regina74

Sziasztok!

Fürdőszoba ragyog, lerogytam.. Lillu két nap után végre alszik nappal is :D

Batkata: remélem, hamar kibékültök!
Én is szeretnék menni a leporellóra. Igazából olyasmi, mint a Ringató?

Edit: esetleg nincs valami tipped, hol érdemes masszázsbérletet venni? Valaki másnak? Ádi névnapjára ilyesmivel szeretném meglepni.

Tejpép: nem arról van szó, hogy nem helyeslem, hanem, hogy szerintem egy szoptatott babánál felesleges. Kvázi mintha tápszert adnál, én ezt szerettem volna elkerülni, ha már a szopival ilyen szerencsém van. De mindenki más, ugye :wink:

Tali: nekem a hétfő nem jó eddig, a többi nap szabad.

Kriszti: édes a blogbejegyzés :) Szerintem sem taktika vagy fifika, egyszerűen Te vagy anya, a hami, apa pedig apa :D Nálunk én vagyok a cici, meg akinek panaszkodni lehet, az éneklős, az etetős, a pelusozós-fürdetős, a szelíden játszós, apa meg akivel lehet nagyokat hancúrozni, aki bábozik nekünk, aki körbecipel sokat és aki elaltat. Velem csak cicin alszik el. Apával két perc alatt kézben és le tudja tenni. Eszméletlen :lol:

Hm, mit hagytam ki? Hordozós hétre szeptemberben senki?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Allergia: nekem a homeopátia vált be. Nagyon durván gyógyszereztek már, mielőtt kipróbáltam. És három éve nem szedek gyógyszert, csak a bogyókat!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Edit, én a fogára tippelek.

Kép
Kép
cs_erika

Ja, igen, Erika: nekem kétszer kell éjjel szopizni a lányka. Mindkétszer eszik és visszaájul. Szerencsére altatni nem kell. Cserébe viszont 5,30-kor ugrál a fejemen :lol: :lol: :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Erika,Kitti is kel éjjel 2×,általában elalszik evés közben,de nem mindíg.
Most éjjel:Este 8-kor vacsi,ami már tápszer :(
23-50-kor cici,aztán 3-kor cici,1/2 5-kor magam mellé vettem,1/2 7-ig ,"aludt" mellettem.
Kissebb korában,volt,hogy átaludta az éjszakát,de max 1× keltünk,mostmeg................... :shock:

Kép
Kép
Kép
regina74

akkor nem csak én vagyok úgy, hogy sokszor kel éjjel. Neke is 2 hónapja max 1x kelt éjjel 2 körül, és utána reggel 7-kor. Most 2x kell, cserébe reggel "hagy" aludni fél 9-ig. (ma nem, ma már 3/4 7 kor ébren volt.

Most is hőemelkedése van. 37,4

Kép
Kép
cs_erika

Taktikusság: Hajlok rá, hogy elfogadjam amit mondtok, sőőt... tényleg nem a "taktika" a megfelelő definíció :roll:
kisbogacs

Sziasztok!

Huh, úgy tűnik, megmozgattam a fantáziátokat ezzel a foglalkozással.
Pedig nincs semmi különös: énekelünk népdalokat, lehetőleg a naptári év és a munkához kötekető ünnepek, népszokások mentén (most szeptemberben szüretelni fogunk, meg pásztorkodni, ha minden igaz), vannak mondókák, ölbeli gyerekek játékai, táncika, ritmusgyakorlatok, s az egész egy kerettörténetre van felfűzve (a szeptemberit még nem tudom, most találom ki)
Kb. mint a Ringató, csak nem végztem még Ringató tanfolyamost, ezárt nem nevezhetem annak.
A bekerülő anyagok mind megbízható forrásból vannak, kérésre megmutatom, lehet kérdezni, szöveget tanulni, egymást tanítani a foglalkozások után.

Szóval szeretettel várlak Benneteket.
(Az is lehet, hogy csinálok Nektek egy külön foglalkozást, csak előtte meg kell beszélnem a könyvtárossal, biztoítaná-é a helyszínt - nálunk nem biztos, hogy elférnéterk - nincs kert, stb... De ezt még meg kell beszélnem, nem biztos, csak egy ötlet volt. De tuti jó kis fúrumos tali lenne)

Na megyek, küldök egy bevásárlólistát az uramnak - hogy vegyem már valami hasznát is neki... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Erika: Bálint este szopizik 8-kor, majd "álometetés" 10-11 között. Ezután 5-6 között kel, de szopi után alszik is vissza azonnal kb. 1/8-ig.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Lányok, ritka gyatra a mai kalapáló technikám...

Íme a hibajegyzékem:
kötekető=köthető
tanfolymost=tanfolyamot
biztoítaná=biztosítaná
elférnéterk=elférnétek
fúrumos=fórumos

Egész nap itt gyakorlatoznak a holnapi bemutatóra a repcsik. Szétpattan a buksim...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

lehet, hogy bevezetem az álometetést. Így is kb akkor fekszünk, mint pl Batkatáék.

Kép
Kép
cs_erika

na, a rizs nem jött be Szonjának... mondjuk vmi nem stimmelhetett vele, mert eléggé keményítő íze volt, nagyon kifőtt belőle... inkább csináltam mást, amit ha felébred a 'kiscsalád' akkor fogok tesztelni. apa és Szonja 2 órája húzza a lóbőrt :)

alvással szerencsére nincs gondunk, este óriás szopi fél 9-től, (kb 50 perc) aztán alvás, reggel fél 7-7-ig, akkor viszont nagy sírás, mert éhes Szonja, eszik, majd alvás 9-ig. Ez az új. Régebben aludt este 11-től reggel 8-9-ig.

batkata: a repcsiket én is hallom... és ez már nem az első nap...

hogy bírjátok a nagy meleget? én megőrülök itt a harmadikon, és le sem tudok menni.... irigylem nagyon a kerteseket!!!
czzsofia

Zsófia! mivel adtad a rizst? lehet csak ez oylan fajta volt...

meggyulladok a konyhában...forralom az uborkára a lét, lányom kommandózik, gyűjtöget mindenfélét a földről, Máté meg elunta a tv-ben a titanicot és inkább alszik:) szerencsére:)
katuska79

Még azt akartam írni, hogy sosem szabad végkövetkeztetést levonni abból ha egy baba valamit elsőre nem fogad szívesen, "nem jön be neki" Lehet aznap nem arra vágyott. De lehet holnap, vagy holnapután vagy egy hét múlva már olyat kér. Mi sem kívánjuk állandóan azt amit elénk raknak csak mi már tudjuk, hogy nincs más esetenként.
Újra és újra próbálkozni kell!
katuska79

igaz, igaz, lehet ma nem kívánta csak, majd később próbálkozom megint. volt már ilyen. de úgy tűnik, hogy ma a cicin kívül semmi sem kell... a répa-cukkini sem kellett. csak a cici meg az alvás :)
czzsofia

Küldöm újra a 6 hós adatainkat a táblába:

Ágnes adatai 6 hósan:

6,8 kg (diagrammról leolvasott becsült érték, mert a közelben nem volt mérés), 68 cm

Akkori tudásunk:

Mozgás: Oda-vissza forog, aktívan kúszik, hason fekve irányt változtat, négykézlábra áll, mászást próbálgatja, támaszkodva felül
Egyéb: kedvenc dalai vannak;
tanulja, hogy a leejtett, szeme elől eltűnt tárgy nem szűnik meg létezni: dobálja a játékait a kanapéról, majd kikúszik a szélére hogy megnézze hova estek;
kommunikációs szándékkal/szemünkbe nézve magyaráz;
kedvenc színei vannak (megőrül a fekete és a kék tárgyakért)
imádja a kábeleket és a ruhákba/játékokba varrt cimkét
kisbogacs

kisbogacs köszi a táplálkozási tippeket, megfogadom

regina a Te kis tündéred is nagyon szép, gratula hozzá!

Zéti este 8kor szopizik, éjjel még 2-szer szopi, de cicin visszaalszik!reggel 6 és 7 között ébred, és napközben 3-szor alszik!

Ezt dm-s kölesgolyót én is ki fogom próbálni!

Én sem adom fel, ha v.mi nem ízlik elsőre, próbálom később!

Takarítottam ma, dédi vigyázott gyerkőcre, holnap is van még mit csinálnom!De talán du. már pihi lesz!
Egyébként szerencsés vagyok ilyen szempontból, van kire bíznom Zétit, ha dolgom van!A férjem ugyanis rengeteget dolgozik, mi ált, mindig 2 vagyunk Zétivel!

Kép
zeteny

Kisbogács!
Nálatok is megy a cetli-mánia? Bori is órákig képes beszélni egy-egy játékcetlihez... :D
Nálunk a kábelek helyett a masnik, a szalagok és a "gatyamadzagok" imádata dívik...

Zsófi! Igen, tegnap már gyakorlatoztak. Bori állandóan felébredt a repülőzajra. :evil:

Képzeljétek, ma belealudt az esti evésbe Borka. Tejpépes a szája széle, kimaradt a fürdés, szó szerint kidőlt. :lol: "Kicsit" kifáradt, hintázott a játszótéren és csúzdázott is. Olyan kis husi volt, folyamtosan kiabált a nagyobb gyerekeknek: hé! itt vagyok én is! A kicsiket meg csak bámulta, van egy csemecső druszája, ővele csak szemezett... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

cetli:
ne is mondd, én mondtam is Apának, hogy nem is kell a gyereknek más, elég bilétákat levagdosnunk a boltban a cuccokról :)

Itt tőlünk 100 m-re van a piactér, ma elkezdődött a buli... 3 napig koncertek, tüzijáték.. Hogy fogunk aludni??? :roll:

Erika:
álometetést tudom ajánlani :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó estét!

Én es itten...

Batkata,
remélem, alakultok a pároddal :wink: Ez a kapcsolatépítés engem is érdekel-többen gyakoroljátok mostanában-mi még mindig döcögünk... :(
Leporellot mindig ingyen tartod? :roll:
Mi is jártunk itt, az se lehetett Ringató ugyanezért, de a csaj, aki tartotta, biza nagy pénzeket kaszált :roll:
Én is megnéznélek, de kicsit messze van..bár, ha tényleg lesz valami tali féle, talán megoldom :)

Zsófi,
50 perc szopi?! :shock: Jesszusom... Boró soha nem szopizott 20 percnél többet, amióta meg hozzátápi van, kb. másfél perc...

Mi este fél 8 körül szopizunk-de előtte kb.fél7-7kor eszik nagyobbat, Sinlacot-, ez csak a ritus az alváshoz, éjjel mostanában 1x kel enni, 3-4 körül, aztán 7kor kezdődik a nap...nappal 2-3x alszik, összesen kb.3 órát...

Decemberiek elmentek zártba :( ..meg még vagy 2 topik, akiket olvastam :( ...nem értem én, miért történik ez mindegyik topikkal :shock:

benci

Na akkor ma álometetek.

Este 6-kor hője 38, utána magától lement 37,5-re. Éjjelre adtam neki lázcsillapítót.
Gyerekorvos szerint van valami vírus most. (azt meg úgysem tudná semmivel sem kezelni, ha az, ha meg a foga akkor azt azért nem tudná kezelni)

Kép
Kép
cs_erika

Álometetéshez:
na, mi vagyunk a kivételek, ha megetetem 10-11 körül, onnantól 3 óránként kel...kb.4x próbáltam, mindig ez volt... :shock:

benci

A ringató foglalkozások nagyon jók lehetnek, hasonlít az ovis fogl.,csak babákkal!
Én vidéki vagyok, és erre fele sajnos nincsenek ilyen jó kis összejövetelek,ezért én kettesben csinálok Zétivel ringatót!
Furulyázok neki(imádja),énekelek magyarul és németül,egyenletest tapsolok, koppantok, meg hasonlókat!
Nagyon szereti,kicsi baba korától "művelek" vele ilyesmiket!
Nagyon szeretem én is a verseket, a könyveket!
Pár hete minden nap mesélek is neki napközben,még nem figyel rá, de szerintem később ez majd látszódni fog a fejlődésében!
Ma elkezdett gurulni,ez a forgásból fejlődött idáig,nagyon édes volt! :D

Kép
zeteny

Sziasztok, hu hat megjottunk
Naagy gyosan vissza olvastam, pontossan probaltam, nem sikerult teljesen, sot. Nehany oldalat csak...
Nagyon jo volt otthon, a lagzi (tesome) is fergetegesen jo volt. A Balcsi is jo volt. Nagyszulok es csalad el volt persze ajulva Atimtol :lol: szoval most van egy kis depi de majd atmegy.
Utazas: na hat azt hiszem az en fiamon senki sem tesz tul. 1 hetesen mar ettermezett, 2-3 hetesen heti ketszeri alkalommal 100km-et utazott, 8 hetesen 3000 kilometert utazott..... tan mar kozlekedesi eszkoz sincs amin nem utazott volna. Na ne is mondjam ugy, hogy rugalmas, es jol viseli az utazast (o alkalmazkodik a mi eletunkhoz, ez van es ezt nem latom rossznak)
Most is amugy nagyon jo volt ez mar a 3. repulo uta, most is megdicsertek a legikiserok (dagadok a busdzkesegtol)
Sirni hagyas neveles: Hat gyengeszivu, nem sirni hagyos anyuka vagyok, a csalad tobbi reszevel egyutt. Pedig mikor nem volt gyerekem ezt el nem hittem volna magamrol :roll: Akkor azt hittem minden a Suttogo szerint lesz, most meg semmi sem megy az szerint :lol: sot ujabban ki nem allhatom.
Ujjaknak udv kozottunk.
Megyek pakolok tovabb a borondbol es kozbe buslakodom

Kép
brestovsky

Erika,
biztos vírus, nekünk is ez volt pár hete, 3 napig láz, semmi más tünet, aztán néhány kiütés, és kész...remélem hamar túllesztek rajta :)

benci

Sziasztok
Most értünk haza nemrég.Van egy tanyánk férjem 90 éves nagymamájával 3 kutyával mi látjuk el őket. Panel harmadik emeletről ha tehetjük mindig megyünk így elviselhető a meleg.Bár ez a kétlaki élet kikészít.
Edit Persze hogy kérdezheted. A válság miatt a férjem munkahelye gázos (700 emberből már csak 350 fő,3 műszak helyett 2m ,5 munkanap helyett 4) én egy gyárüzemben irodán vagyok és nem vártak volna meg.Már mikor terhesen dolgoztam jelentkeztek az állásomra.Én helyben dolgozom apa más városban(átjárás stb)
Mikor a nagyfiammal gyeden voltam akkor lestoppolta a következővel ő lesz,és mikor kiderült hogy babát várok ő mondta nagyon szeretné pedig akkor még válság sehol.Én 1/4 8-1/2 4 dolgozom ő 3műszak később könnyebb lesz az ovibahordás első gyerekből tanulva.

Ági és Levi
Kép
kupi

igen-igen, 50 perces szopi, de volt már maratoni 2 órás is...
amikor 2 hónapos volt Szonja, műteni kellett sérvvel, és utána szokott rá a hosszú cicizésekre. Csak így lehetett megnyugtatni, szegénykémet megviselte a kórházi lét és a műtét.

ma voltunk sétálni a feneketlen tónál. hát nem is tudom, kicsit csalódás volt, azt gondoltam, hogy milyen szép, meg jó kis park stb. de elhanyagolták sajnos nagyon... de legalább ettünk egy jó fagyit. ÉS Szonja hihetetlen volt, kinézte a szánkból... ilyet még egy kajával sem csinált. Kapott egy picit a szájára amit lenyalogatott, (tudom nem szabad adni neki...) nagyon ízlett neki!
czzsofia

Ja és kint van a hetedik fogunk is. Az én gyerekem tényleg a kajálásra és a pocira gyúr ezerrel. Mi egy kicsit le vagyunk maradva mert csak forgunk- pörgünk, négykézlábazunk és így hintázik, de a szobába mindig eljut ahová akar és pakol. Kis lusti még de ha eljön az ő ideje lesz nekünk nemulass. Akarat is társul a személyiségéhez nem is kicsi ha máshogy nem hát azzal mindent elér.
Mi este 9 körül szopi majd 1-2 között majd 5-6 között és du4 kor repülve várja a ciciket,délbe lefelyt tejcsi

Ági és Levi
Kép
kupi

Erika: az álometetést én most tervezem épp abbahagyni, pontosabban akkor, ha már alakul úgy a hozzátápi, hogy elegendő kalóriát gyűjt be Bálintka napközben. Majd meglátom, hogy viseli, lehet, hogy még megmarad jópár hétig (ahogy a közmondás is mondja, Anya tervez, gyerek végez... :lol: :lol: :lol: )

Kupi: így már érthető, miért a párod maradt otthon. A szopizást hogyan oldjátok (oldottátok) meg? Fejtél rendszeresen a munkahelyeden?

Mági: piactér :twisted:

Lányok, nincs ötletetek arra, hogyan oldhatnánk meg, hogy Bálint éjjelente ne másszon le a légzésfigyelő érzékelőiről? Két érzékelő van, ami széltében nagyjából végigér, de hosszában csak kb. az ágy 2/3-áig tart (túl nagy az ágyikója a fiatalúrnak :roll: ). Már második éjszakája van riasztás :evil:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Kupi: hamarabb válaszoltál, mint ahogy leírtam a kérdést :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Halihó!

Kupi: üdv itt!!! :D

Csajok,csak jöttem néhány képpel,a nyaralásból!

Első babapiskótám:

Kép

Huncutám

Kép

Üldögélek

Kép

Fincsi az ujjam

Kép

Csónakázom

Kép

Jó éjt!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

benci!
A könyvtárban igen, cserébe ingyér kölcsönzök DVD-t, kazit, CD-t, angol könyvet hangoskönnyvvel...
Szerintem így mindenki jól jár. Én kerestem meg a könyvtárost, mert már nyügi voltam itthon, az anyukák jól járnak, én velük, mert gyakorlok rajtuk, a babák szintén, a könyvtáros is, mert van program...

DE! Ha minden igaz, akkor az V. kerületi bölcsiben a bölcsiseknek tartok ilyet okt. közeétől 2 hetente. Ott már pénzért fogom árulni magunkat. Nem akarok nagyot kaszálni, igyekszem optimális összeget szabni, ami nem nagyon megy alá a Ringató-szerű foglalkozásoknak, de nem is emeli az égbe az árakat.
Annyit tudok, hogy meghirdetik az összes kerületi bölcsiben, s az anyukák áthozzák a babókat a "bázisra". Az ottani vezető a gyerekeim gondozónője volt, 10 éve ismerjük egymást, visszajártunk a bölcsibe, tartjuk a kapcsolatot.

Ha van valami fejlemény fórumos baba-mama klub ügyében, jelzek... :)

Kapcsolatépítés:
hááát, nem jeleskedünk nagyon, de próbáljuk visszaédesgetni egymáshoz magunkat... Igyekszünk, igyekszünk... :?

Mági! Bocs, de nem tudtam megkérdezni a sógornőmet ma. Holnap de. megejtem, s azonnal írok. (Mire fel tutam volna hívni 9 óra volt, nem akartam már a meseolvasás és az esti "gyerekek ágybapakolása" c. projekt alatt zavarni...)

Kata!
Imádom Martin csónakázós képét. Azok a hurkák!!! Az a vagyányság!!! Na, majd megmutatom Borinak, kíváncsi vagyok, mit fog a fiadhoz szólni... ;)

Na, én is megyek alukálni, s előtte egy kicsit olvasni (kb. 3 sorra futja az erőmből...)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kata . Martin már milyen szép nagyfiú!!

Hát nálunk romlanak az éjszakák, mostanság 2-3 óránként felkel, igaz cicivel alszik is vissza, de én eléggé kivagyok tőle.
Éhes amúgy nem lehet, 10-kor eszik 150gSinlacot és 1-kor már kéri a cicit. most a fogára gyanakszom, mert eddig ha felébredt inkább nyöszörgött, volt, hogy vissza is aludt és csak néhány perc múlva kezdett el sírni, most meg egyből sírva ébred.
Most 3-4 napja nappal is elég nyügi, időnként olyan fájdalmasan sír fel másra nem tudok gondolni, csak a fogára, de külnyomot nem látok semmit se.

Batkata - nekem is sajna messze van a foglalkozás helyszíne, de ha tényleg lenne egy ilyen tali biztos mennénk.

Edit, nálunk is a 140-es ágy van és most hogy megigazítottam már nem riaszt be, a lapok az ágy végétől kb 40-cm-re kezdődnek.

ma rekord főzit ettünk 200 ml krumpli tököt, minden ízesítés nélkül!!!

zsófi - 50 perc szopi??!!!, elég nyugodt lánykád lehet, Zillét úgy kell odaragasztani, még félálomban éjszaka sem tart tovább 10 percnél, nappal meg max 3 perc. de inkább kevesebb.
szegény Szonja, ilyen pici korban műteni, az nem lehetett neki se, neked se jó.

Kupi - üdv itt.

Rita - szia!!! Ati akkor már most utazó nagykövet lett!!!

én is olvastam a decemberieket, sajnálom, hogy bezártak

Látom, mindenki szívesen talizna, csak azt kéne kitalálni mikor és hol!!

Kép

Kép
lucus16

álomszopi félrerakva. Vagyis megtörtént fél 11-kor. Utána felsírt 1 óra múlva.
Gondoltam visszaaltatom, és totál forró volt a gyerek. :cry:
Gyors lázmérés, 38,3.

Beadtam neki még egy kúpot (lefekvés előtt Nurofen szirupot kapott.) Azóta negyed óránként felsír. Jelenleg priznicelem a bokáit, csuklóit, és a fejét. Lázat azóta nem mértem, most éppen alszik.
Basszus, remélem hamar túlleszünk ezen az egészen.
Szörnyű nézni tehetetlenül, hogy totál lázas, és éjszaka nem is igen van kihez fordulni.
(apa is alszik)
:cry: :cry:

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Erika: hogy van Zsófi?????? Gyógypuszik neki!

Üdvözlet az újaknak!

Kata: nagyon szép Martin!

Csöre: sapiSaci édes!!!!

Edit: rövidítsd le az ágyat. Tegyél a végébe összetekert takarót, ahol már nincs légzésfigyelő.
magdolnasz

jó reggelt

Zsófi jobban van? Tudtatok kicsit azért aludni?

Edit: indokolt vmiért a légzésfigyelő, vagy a megnyugatatásotokra használjátok még? a takarós megoldás valóban nem rossz.

a műtét nem volt egyszerű valóban Szonjánál, de szerencsére még akkor megcsinálták, amikor elég pici volt, jobban viselte! A Heim Pálban még vártak volna kb mostanáig. Biztos nehezebb lett volna. Az viselte meg igazából, hogy hajnali 5-kor adhattam neki utoljára enni, mert 9-kor altatták. Na most ő kelt 8-kor, és nem tudta miért nem ehet. De annyira türelmes volt! Visszaaludt, aztán már csak a műtét után ébredt legközelebb.Na meg a vérvétel... több hétig sírt ha megfogtuk a kezét, ahol megszúrták.
2 napig voltunk kórházban együtt... kis türelemzsák volt ez a lány. Nem tudom kitől örökölte. Tényleg hihetetlen mennyire rugalmasak ezek a gyerekek :)

Napközben amúgy nekem sem szopizik sokáig, úgy látszik ez az esti maradt meg hosszúra. Bár néha elbohóckodja azt is, főleg ha apa is ott van :)

Kata: Martin nagyon édes a csónakban! Igazi kis zsivány kép :)

én is rakok fel egy képet, ez olyan beájulós:
Kép

Zsófi & Szonja
czzsofia

Sziasztok!

Csak beköszönök:
Indulunk párom családjához, nem leszünk a 4 napban.
Zsófinak mielőbbi gyógyulást, Martinba ismét beleszerettünk, Szonja tündéri ahogy kifeküdt!

Jók legyetek!
kisbogacs

Szonja :lol: :lol: :lol: Mintha Zsófit látnám. :lol: Ugyan így képes beájulni.

Szóval: éjféli lázcsillapító kúp után (a Nurofen cart sem ér) fél 2-re lejebb is ment a láza. Azt nem tudom mennyire, kézrátétellel :lol: állapítottam meg.
Én 2-kor le is feküdtem, utána kb óránlént ébredt a drága. 4 körül adtam neki enni, utána "aludt" 7-ig. 3/4 6-kor cicizett megint. 7-kor próbáltam adni Nurofent, mivel tegnap már megtapasztalta, ezért hatalmas pankráció következett. Nem sikerült, így maradt a kúp. (most már azt is utálja, eddig simán be lehetett neki nyomni)
Most valószínüleg még hőemelkedése sincs, nem éreztem melegnek egyáltalán. Jelenleg alszik. (mindjárt megyek én is, eléggé álmos vagyok)
3 napos láz 1. napja.
Azt tudtam, hogy lesz beteg, és át kell vészelni, de ez akkor is nagyon rossz. Szerencsére, ha épen nincs láza v. hőemelledése nagyon jó a kedve. Bár a hőemelkedéssel is.
(azt is megállapítottam magamban közben, hogy ezt mennyire képesek vagyunk felfújni, pár nap rosszabblét után semmi baja nem lesz, és minden megy, mint régen)

Zsófi, én is 2 hónapos voltam amikor sérvvel műtöttek. Nem emlékszem semmire. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok.
Bocsi, hogy megint eltűntem, de elég sok a dolgom itthon, így elég keveset ülök a gép előtt.
Renáta
Azt hiszem te kérdezted a névvel kapcsolatban.
Mi héber eredetű nevet akartunk minden képpen, mert tudod mi Hit Gyülekezetbe járunk, de erről már azt hiszem valamikor írtam erről ebben a topikban, mert volt aki kérdezte tőlem.

Voltam tegnap a terheléses vércukor vizsgálaton, hát most rosszabb volt mint amikor a Joellel babás voltam és akkor kellett meginnom azt a löttyöt.
Most ráadásul a pohár alján ott maradt a cukor amit a végén el kellett szopogatnom. :? :? :?
Jövőhéten kapom meg az eredményt majd. Utána való héten megyek dokihoz megint kontrollra, remélem továbbra is minden rendben lesz.
Vettem olyan ruhát am még ebben a jó időben tudok még hordani, és természetesen amit majd szülés után is tudok majd hordani.
A Joel már az éjszakát elég jól átalussza, este 1/2 9-9 felé fürdik majd vacsora, reggel 5-kor kel akkor eszik (tápszert) és reggel 8-1/2 9 felé ébred legközelebb.
Lassan megint lesznek kismalacok alig várjuk.

manocskak

Hali, csak gyors bekukk:
Családi programozunk, nem leszek a héten.
Tali: csütörtökön Bp-en leszünk, tehát az jó, illetve lesz két nap, amikor jön Mesi barátnője, de még nem tudom melyik kettő, azok nem jók, vagyis 3 nap jó, abból egyik csütörtök.
Nagyon édes minden babó :D
Na elköszönök, mielőtt lincselés lesz, hogy fórumozok :wink: mindenkinek kellemes pihenést!
(50 perc szopi?! Nálunk az 5 perc már rekord hosszú :? Saci nem ér rá...) Ja, és min. 2x kelünk éjszaka enni... de van, hogy 4x.

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: