A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Csöre: használt Didymosra gondoltam. Mindenképpen betört, puha kellene. Olyan rövid, hogy csípőn és batyura elég legyen. Nemtom, az mekkora :shock:
Lillut szerencsére még jól lehet cipelészni...mondjuk nem is olyan pörgős, mint Sackó :)...az az igazság, hogy kell is, mert szereti. Ha már egyszer belevágtam az együttalvós, hordozós, kötődős dologba...épp olvasom Az eltűnt boldogság nyomában c,. könyvet, háááát, elgondolkodtató :roll:
Cipőcske: én úgy tudom, csak online.

Krisz: én soha nem hagyom, ha hív, megyek. Le van carva a házimunka...megcsinálom, amikor alszik. Elég sokszor együtt csináljuk, vagy néz közben, mondókázunk, ilyesmi. Ami meg nem megy, megcsin. amikor Apa itthon van. Persze mindenki máshogy csinálja :)

Zsófi: alma-barack :) még csak gyümizünk, zöldségsztrájk van :)

Ááááááááááááááááá, Lilla a nyakamban ül! Szó szerint!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zeteny 2009.08.17 14:50-kor.
zeteny

Szerintetek most cseszem szét a mosógépem? Beletettem 2 pár sportcipőt kimosni... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kép
zeteny

mágnes én is a mosó masában szoktam mosni a sportcipőt!Semmi baja nem lesz!ha kibír 2 nagy rongyszőnyeget!!!
zeteny

dübörög a döböm, attól félek leszakad... :roll: aaarggh!! Másfél óra para jön! :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: én is mostam már spotcipőt a gépben,nem lett baja -- az tény, hogy dübörög :lol:

Még annyi,hogy ma voltunk szurin,mérték a 'csöppemet': 9080 g és 73 cm :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Mági: és gratula az együtt töltött 7 évhez!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata:
köszi :) Na akkor dobogósak vagytok ti is ,ami a súlyt illeti :)

Eszem,mint a döglött hintalónak.. most hogy altatom így a gyereket, ha az ajtaja előtt dübörög a mosógép??? :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: semmi baja nem lesz. Noná, hogy dübörög, mert zörög a cipő, ahogy nekiütődik a falának :wink: én is simán be szoktam dobni a sportcipőket, sőt, a gyerekek túrabakancsait is (nem bőr, vmi gyöngyvászon).

Szilvi: Saci is szereti, ha hordozom, csak annyira kíváncsi, csípőn derékig "levetkőzi" a kendőt, forog, tekereg, így végig tartani kell. Persze így is könnyebb, mint kendő nélkül. A hátamon is fordult elő, hogy valahogyan letermelte magáról a kendőt derékig.
Apropó: együttalvás: érdekes, hogy Zaza és Mesi mennyire szerették, Saca meg nyugodtabb, ha külön alszik a kiságyában. De nem ezt akartam mesélni, szombaton éjfélkor feküdtünk le Apussal, jó pörgős nap, és 2 db IT Crowd rész után. 3 felé arra ébredtem, hogy Saci mellettem nyöszörög. Hogy hogyan és mikor került oda? :shock: Biztos nem a saját lábán, de Apus tagad, én meg nem emlékszem :roll:
Zöldség-sztrájk: nem eszi meg Lilla a zöldségeket? Egyiket sem? Gyümivel próbáltad?
Milyen a könyv? Igaz, kb reménytelen, hogy leüljek olvasni :( Pedig szeretnék.

Kata: szegénykém :( remélem, hamar túl leszel rajta!
Gratula Martinnak az üléshez! Szépen halad!

Csöre
csöre74

Szilvi: ja, ez eszembe se jutott, hogy előre van berakva. Az én kocsimban nem lehet kikapcsolni az anyósülésnél a légzsákot. Ringató: én vagy most szerdán vagy jövő héten megnézem, majd beszámolok.

Krisz: nekem mindegy, hol lesz a tali, mondjuk annak örülnék, ha könnyen és ingyen lehetne parkolni. Hozzám is jöhetnétek, de gondolom Sasad Neked elég messze lenne.

Csöre: aludt egy nagyot, most nyugi van. Ja, és éhségsztrájkol a fiam :shock: Csak a szopi kell neki ma :cry:

Kata: gratula Martinnak a felüléshez és a szép méretekhez! Bölcsességfog :evil:

Mágnes: én mostam már cipőt mosógépben, mondjuk az újban még nem, csak a régi ezeréves Hajdúban. Az bírta, azt még jól megcsinálták. Nem úgy a 3 éves Aristont! Tegnap kiírta, hogy F 5, rz mint megtudtam, a szivattyú hibakódja :evil: Na Apa megszakértette, most működik, csak öblítésnél eláztatta a fürdőszobát. Fél óráig töröltem fel a vizet :evil: Remélem, csak rosszul tette vissza Apa a csövet, nem akarok már megint valami botcsinálta szerelőt kihívni :evil:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

rz = az

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

9080 Kata? Az gyönyörű :D Azta, ezek a kis kandúrok hogy elhúztak! mit szúrnak ilyenkor?

Csöre
csöre74

hát ajánlom ,hogy bírja, 1 éves a gép... Ha kipurcan, mosogatógép helyett vehetünk mosógépet... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Edit: örülök, hogy jobban van Bálint! Éhségsztrájk, áááá, ez még sokáig előfordulhat :wink: Zaza 15 hósan is produkált anyatejes kakit, amihez 3-4 napig csak szopiznia kellett :wink:

Csöre
csöre74

Kata: helló! ÜDV ITTHON! Szép méretek. Mi még alulról súroljuk a 8 kg-ot.

Mágnes: én is mosok sportcipőt gépben, nyugi, nem megy szét.

Sziszi: nem azt mondtam, hogy nem megyek, ha hív, hanem, hogy nem mindenfajta sírásnál vagyok hajlandó felvenni. (a hisztis nyavalygásának teljesen más a hangszíne) Szerintem egy idő után fifikásak, és rájönnek, hogy egy kis sírás, és egész nap kézben lehetnek. Ezt nem lehet erővel bírni. Meg kell tanulnia egyedül ellenni, játszani a játékaival, egyedül elaludnia.

Kata: képeket!!!

krisz78

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést. Milán még nem az igazi, sokat nyüszizik, nem olyan nagy dumás, mint volt. Fognak esze ágában sincs kibújni (valami alakul érezni az ínyén, de még odébb a finish), pedig jó lenne már :roll: Én sem úgy vettem észre, mintha nálunk a Dentinox nagyon használna... :roll:

Üdv itt Zétény! Látom fiaink egy napon születtek :) Tudsz írni szüléstörténetet és teszel képet a kiskrapekról?

Mágnes: semmi baja nem lesz a gépnek a sportcipőtől, én rendszeresen ott mosom ;)

Kata: szép méretek ;) Hozzál majd képeket a nagyfiúról. Ügyes-ügyes, hogy már felül :D

Husileves: nem tudom, én inkább mégis várok vele. Fogalmam sincs anyós miket pakol bele fűszer gyanánt (só, bors, vegeta stb..), de zöldségből, szinte mindent (a hagymától a karalábéig). Nem nagyon akarnám rászoktatni az általunk kedvelt ízekre, mert akkor lehet a babáknak való ízetlenebb kajákat kiköpné... :?

Krisz, Sziszi: néha én is hagyom egy kicsit nyüszizni Milánt, de akkor sem sokáig. Nem bírom hallgatni, na meg hosszútávon nem tesz jót egyikőnknek sem. Igazából olyankor van ez, amikor már minden cart kipróbáltam, de semmi nem jó neki. Ha itthon van Apa, jó mert lepasszolom neki, hogy most akkor ő jön, ha nincs itthon, akkor kis nyüszi, aztán futom újra a köröket, hogy vajh mi lehet... :roll:
Miről szól az a könyv, amit írtál Sziszi? Amúgy amiket írsz, hogy együttalvás, hordozás stb.. szerintem nem mindegyik gyereknek jön be. Milánt az elején sűrűn vettük magunk közé, aztán a kiságy az ágyunk mellé került szorosan, és már csak hajnalban aludtunk együtt szopizás közben/után. Igazából nyugodtabban alszik az ágyában. Azt meg hogy én és a gyerek Apától külön aludjunk, nem is tudnám elképzelni. (Hallottam már ilyenről, van, akinek ez normális.) Annak aztán semmi értelmét nem látom, hogy Apa kiszoruljon, és el se tudom képzelni, hogy ezt bármilyen szakember helyeselné. Ez a baba, mindkettőnké ha vidám, ha sír, akkor is. Milán imádja az apját, és hozzá is nagyon kötődik, nem is akartam, hogy csak tőlem függjön. (Van olyan helyzet, amikor az apja jobban megnyugtatja, mint én, de persze van hogy csak én kellek neki és ez rendben is van.) Persze ehhez kell egy olyan partner is, mint férjecském, aki éjjel ugyanúgy felkel a gyerekhez, mint én, még ha reggel 5-kor kell is kelnie.

hagyom kibontakozni kisfiamat is:
yymj v 1yb bn cuhnnsdy y fvbh c vv v jnxcsaskb vzzzzzzzzzzz

Barátok: közeli nincs sok, ők viszont minőségiek, ezért nem is tűntek el :) Rendszeres a kapcsolat. Pedig kettő egyedülálló, egynek van párja, de náluk még csak az eljegyzésről szóló híreket várjuk...

Na, megyek, Milán letettem, de már sír :(

biga.csiga

Először is bocs az újaktól, hogy nem köszöntem. Ezúttal pótoltam.

Krisz! odafelé éjjel fél kettőkor indultunk így aludtak a kocsiban. Egyébként minden utazást úgy kell időzíteni, hogy alvás időbe essen és akkor nincs nagy gáz. Útközben meg kell állni kivenni levegőzni, átgyúrni stb stb. Visszafelé volt csak hangzavar a kocsiban mert nem engedtek minket vissza reggel csak ebéd után így későn érkeztünk és a 8 órás út 12 órás lett mert eltömődött az üzemanyag szűrő és csak 60-70-el tudtunk jönni...vasárnap meg ugye sehol sem lehet kapni szűrőt. Á nem voltak ki az idegeink csöppet sem! De egy órás sírás után feladta mindkettő és 8-kor elaludtak a kocsiban és itthon ébresztettük őket. Szóval az utat túléltük.

Nagyon klassz helyken voltunk, először a Bélis tónál táboroztunk (sátor, tábortúz, tóban fürdés, fenyves wc:))
Utána meg Torockószentgyörgyön laktunk, ott kirándultunk.(a pottyantós wc-vel voltak csak gondjaim...) Máténak az állatok nagyon tetszettek ahogy minden este hajtották őket a legelőről a falun át. Jártunk Torockón, Turdán és Tordai hasadékban meg még sok helyen.
viszont Petrának csak nagy nehezen tudtam kaját venni....üveges kaja csak a kauflandban volt másfél órányira és csak háromféle borsos áron. Főzhettem volna is de annyit mentünk, hogy csak így tudtam megoldani.

Bélesi tónál:
Kép
Kép
Tordai hasadékban:
Kép
Kép
Kép
Torockón:
Kép Kép

Torockay vár Torockószentgyörgyön
Kép Kép Kép Kép
gulyás főzés
Kép

bányatónál
Kép Kép Kép

És ma felült Petra is. mire visszamentem már ült a szoba közepén:
Kép
katuska79

Petra sem tud velünk aludni. Ő is egyedül...altatni sem lehet kézben. Ha nyűgös le kell tenni és egyedül alszik el.
katuska79

Megkajáltattam drágámat, benyomta a maradék alma-husit, meg körtét is evett :D Most hintázik, de már megint nyüglődik.

Edit: kajasztrájk, fog miatt is könnyen lehet ám. Remélem hamar túl lesztek.

tali: jövő csütörtök és péntek jó nekünk csak.

Krisz: a hiszti ismerős, Milán is nagyon kitanult már :roll: Na, de azt sem tudom sokáig hallgatni, igyekszem valami kedvére valót találni.

Katuska: Szép kis utazós sztori :roll: A képek nagyon jók! ;) Petra gyönyörű, azok a kék szemek :D Tök ügyes, én fiamnak esze ágában sincs egyedül felülni :roll: Na, nem mintha már kötelező lenne, és el lenne késve :D

Szeparációs félelem: elvileg olyan 9 hónapos kor körül aktuális, nem? Persze ebben is lehetnek eltérések, ahogy itt jópáran megelőzik a korukat :lol:

biga.csiga

Katuska: de jó képek! Gumicsizmás Máté :lol: :lol: Imádom ezt a kölyköt!

Biga.csiga: hát ez az, van amikor már semmi sem jó Ádámnak.Na ekkor hagyom! Az a baj, ha álmos, sír. Na, ha ilyenkor felveszem, kipattan a szeme, és képes nem aludni egész nap, csak nyüszít. Ilyenkor úgy gondolom, jobb, ha hagyom negyedórát hisztizni és elalszik, mint ha a kezemben nyűgösködik még órákat.
Csajok! Akik hordozzátok a gyerkőcöket, le a kalappal, nekem fél óra után is leszakad a derekem.

Együttalvás, különalvás: nálunk első perctől külön ágy, külön szoba. Mindent hallok, megy a légzésfigyelő. Nekünk ez vált be. Így legalább csak engem ébreszt fel apa horkolása. :lol:

krisz78

A szekszárdi kórházban született Zéti 2009.01.22-én.12 órát vajúdtam, simán született,de nehéz volt,nagyon....3200gramm és 52cm volt!Most 70cm és 8380gr.Most kezd el kúszni és már rutinos fordulós, gurulós. :lol: Van 2 kis fogacskánk.A zöldséget ma kezdtem el bevezetni nála, eddig csak gyümit evett, nagyon cicizős! :P 4 hónapig sírt szinte éjjel-nappal, nagyon hasfájós volt, na meg "ilyen típus"!Én egyébként óvónő vagyok, imádom a kis francosokat!Első gyerekes-kis tapasztalatlan!!!Bocs, ha sok voltam! Kép A hvégi pancsolásunk. Kép Ő az Én Zétényem!
zeteny

Zétény tündéri! egyébként hogy szólíthatunk?
Gondolom mikor majd ovis korú lesz majd előnyben leszel tapasztalatilag bár más gyereke mindig MÁS.

Krisz! Máté egy borzalom volt....kb 5-10 percet volt megszeppenve majd elszabadultak az indulatok és pörgött állandóan. Volt hiszti is bőven...viszont sokat evett és aludt:)
A tónál Ő volt az első aki a nagy hideg és eső után bement nyakig a jéghideg vízbe....a Tordai hasadékban egy kis segítséggel (ahol nagyon veszélyes volt) végig menetelt, még ugrabugrált is. Annyi energia van benne, hogy agyon ütni sem lehet :lol:

motorcsónakozni volt. (én utána mentem de majd beszartam oylan gyorsan mentünk...Ő hatalmas vigyorral szállt ki)

Kép
katuska79

Katuska: nagyon szép helyeken jártatok :)
Petra ügyes :) és milyen nagylányos :)
A szűrő miatt nem irigyellek.
Éjszakai utazás: nálunk nem vált be :( Utazás utáni nap a két szülő mint a mosott c@r, a gyerekek, akik meg aludtak közben, élénkek, ugrálnak a fejünkön :roll:

Ezt a külön-együtt alvást tényleg gyereke válogatja. Én mindegyiknél hasonlóan csináltam, persze Sacikámnak sem szerettem volna kevesebbet nyújtani, mint a többieknek. De érdekes módon soha nem tudott úgy elaludni, mint a másik kettő (a hasamon hasalva), viszont kendőben simán, elöl is, hátul is. Nagyon szereti, és én is, mert kényelmes, szabad minden kezem, és közben rajtam van, érzem, mit csinál, hogy jó kedve van-e, hogy alszik-e, szóval egy nagy találmány :wink: akármilyen régóta művelik is :D Krisz: háton meg sem kottyan a súlya, igaz, közel sem olyan husis, mint Ádám :wink: de szerintem 10-12 kilóig simán elcipelészem. De majd szólok, ha feladtam :wink:

Nagyon édes Zétény baba, de téged hogy szólítsunk, kedves Anyuka? Zétényanyu?

Szeparációs félelem: nem tudom, szerintem 6 hós kortól bármikor :roll: ezt is gyereke válogatja.

Csöre
csöre74

Katuska: Nagyon szép helyeken jártatok! A torockói út járhatatlan még?
Irigylem az idegrendszered! :wink: Nem semmi Máté! Minden kisfiú ilyen mozgékony? Már készüljek előre???

Jaj, de udvariatlan vagyok. Zétény, üdv itt. Már van itt a topicban egy másik Zétény nevű kisfiú is. Nagyon édesek a képek. :lol:

krisz78

Aztamaindenit hogy felpörgött a topic! :) Üdv minden hazatérőnek és külön üdv minden újnak! Már hiányzott ez a pörgés...

[quote] írta:a sárgabarack krémleves nagyon egyszerű, este feldobom a másikba.
Várom :wink:

Ágnes ma is jóétvággyal megevett kb. 50 ml sütőtök-almát! Megtaláltuk az igazit :D

GRATULÁLOK:
Zsófinak a négykézlábazáshoz,
Lillának a felálláshoz, és
Martin kedvesünknek és Petrának a felüléshez! :D :D :D :D

Húsleves és egyebek: én még halogatnám a dolgot. Akárhogyis nézem, az ember magának nem úgy fűszerez, még ha viszonylag sótlanul főz is.

Szeparapara: ez még nem az, de most is van egy fajta "anya ne hagyj egyedül" félelem időszak. Az igazi szeparapara később lesz, és akkor nem csak az lesz a baj ha kimegyünk akár egy percre is, hanem az idegenektől is félni fognak a manóink.

Röntgen: igen, a szoptatás miatt tilos. (Legalábbis ma ezt mondták)

Táncoslábú Anna :D

Húsevés és vércsoport: egész életemben azt hittük 0-ás vagyok, és ezt alá is támasztotta egy-két legenda: pl. meghalnék hús nélkül, imádnak a szúnyogok, stb. Aztán hogy kismama lettem kiderült, hogy az a 0-ás valójában AB-s :roll:

Zsófi, óvatosan a forró edényekkel! Jobbulást!

Kata, fogfájás :cry:
Martinnak micsoda méretei vannak! :)

Új Zétény babánk csodaszép! Anyuját hogy szólíthatjuk?

Katuska, olvastam a blogon a túrás-bejegyzést... Hát eddig is tudtam hogy egy stram csaj vagy, de ilyet bevállalni két gyerekkel... minden elismerésem! :) Nagyon szép helyen voltatok!

Ja, és végül rólunk. Az orvosnál nem intéztünk semmit. Meg se nézett, holnap mehetek vissza, és amúgy is olyan lekezelő volt, mintha egy hülyével beszélne, hogy mégis mit keresek itt, úgy sem tud velem mit csinálni ha szoptatok. :evil: :evil: :evil:
kisbogacs

Kriszti vagyok.
A szep.félelem már elkezdődhet igen korán, nálunk már meg van!Ha Zéti nem lát engem, már bömbizik, az sem elég, ha hallja a hangomat!De szoktatom a dologhoz.Mindig nem lehetünk Velük.

Együtt alvás:Hát nálunk sajnos ez van, úgy 2 hós kora óta!Már a kórházban a csecsemős is azt mondta, "Zétike elég sírós kisbaba"!!!Naná, de ennyire!Tehát éjszakázás-nappalozás-kidőlés!Megtanultam fekve szoptatni, mert először nem tudtam, és onnantól kezdve mély zuhanás!Gyerek a cicin, anyu meg ...Próbálom visszahelyezni a kiságyba, de nem sikeredik!Szinte rám tapadva alszik!Remélem, majd ha már "okosabb" lesz, sikerül legalább külön ágyba tenni!
Minek nekünk gyerekszoba?!
Persze hozzá teszem a férjem nagyon nem helyesli ezt az együtt alvást! :(
zeteny

Sziasztok eltüntem egz kicsit és már két uj anyukánk van üdv Zsofi és Kriszti.Gyönyörü babáitok vannak!

Katuska jó ujra otthon?Máté nem semmi :lol:

Ki kérdezte,hogy a fiuk ilyenek-e nem tudom de igen vakmerők,kiváncsiak és nincs egy csepp félelem érzetük sem legalabb is ezt tapasztaltam első fiu gyermekemnél :roll:

Ma ennyi mentem aludni mig hadják mert össze egyeztek a drágáim és szere költögetnek :evil:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Csöre! na ja a másnap nem elég fitt....ezért úgy csináltuk, hogy lefeküdtünk aludni, fél kettőkor felkeltünk, gyerkőcöket be a kocsiba. Mindkettő felébredt de gyorsan el is aludt. reggel felébredtek, fent voltak majd megint vissza aludtak. Majdnem úgy ahogy itthon tennék. Míg párom vezetett én megpróbáltam aludni.

Krisz. igen még mindig járhatatlan de már csinálják szóval már látszik a fény az alagút végén.
katuska79

Ismét :wink:

Csöre: Meningo emlékeztetőt kapott. Ja,jó kis husi-gombóc a lelkem :lol:

Katuska: csodásak a képek!!! Gyönyörű helyeken voltatok! Máté zabálnivaló lehetett,Petra meg meseszép!!!

Krisz: nálunk is külön van Martin. Nem mondom, 2 hetet feküdt közöttünk,de az is csak nekem kellett,ő letojta,csak szunyált :lol:
Aztán pár hétihg egy szobában,de másfél hós kora óta kb. egyedül és profin csinálja,prímán elalszik egyedül,én meg lesem a bébiőrt :wink:

Biga.csiga: drukk a fogacskához!! Szegény csöppek,mit élhetnek át!! Érzem most én is,majd' bec@rok :oops:

Kriszti: bizony,naaaaaaaaagy és erőőőőőőőőőőős ember lesz Martin,aki majd lovagiasan megvédi Ágnest :D :lol: Dokker egy hülye :evil: Enyém fogdoki,hála,rendes volt...Felajánlotta,hogy kivegye-e ott helyben a bölcsességfogat,bár gyulladtan nem lesz kellemes...erről lemondtam.
Martinnál is van 'anyanehagyjegyedülpara',mire mentem érte anyuékhoz a fogdokitól,már a körfolyosón hallom,hogy zokog a fiam,pedig ott volt Apja is! Ahogy meglátott,elsimultak a ráncok,felszáradtak a könnyek :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Katuska: jaj, de szép helyeken jártatok!!! gumicsizmás Máté :lol:

Tali: én is remélem, hogy nem az ország másik felén lesz :)

Mági: én rendszeresen a gépbe teszem a sportcsukákat, nem lesz baja.

Edit: majd mesélj légyszi, milyen volt a ringató. Te hova mész?

Áh, nekünk nem alszik Lilla autóban. Inkább kihagyja az alvást...

Dentinox: nekünk sem vált be. Viszont, a fogorvosunk felírt egy patikai kutyulékot, kb. 150 ft volt, és eszméletlen jó!

Kriszti: orvos :evil: :evil: :evil:

Hűűű, megint feldobtam egy jó témát :wink: Előre szeretném leszögezni, én aztán tiszteletben tartom, ki hogyan neveli a babáját Persze, minden baba más. Mást szeret, máshogy eszik, más tempóban fejlődik.
A hordozás nálam alap, Lilla utálta a babakocsit, a MT-t meg imádja, egyszerű a döntés. Pici korától hordozom, szerintem ahogy nő a súlya, erősödöm hozzá, mert 7 kg, és meg sem kottyan elöl 1-2 óra után sem. Hátul meg nem is érzem a súlyát, a nyaraláson a hátamon aludt, én meg pingpongoztam :lol: :lol: :lol:
Együttalvás: Apa nálunk helyesli szerencsére. Természetesen én sem tudnám elképzelni, hogy Ádi kiszoruljon. Mikor kicsi lett az ágy, megtoldottuk Lillának az egyik oldalán rácstalanított kisággyal. Így végülis ott alszik, de mellettem. Őszintén, én már belehaltam volna, ha minden éjjel kétszer felkel-átvánszorog gyerekszobába-fél órát szoptat-altat-visszatesz. Így álmomban ciciztetek :wink:
Na, azt az egyet én nem tudom elhinni, elfogadni, hogy egy 6-7 hónapos baba "fifikás". Nem tud beszélni, csak így tudja jelezni, hogy vmi nem jó. Én úgy gondolom, Apa meg én vagyunk neki az egyetlenek egy még elég ismeretlen világban, és ha nyüszög, felveszem, ha nem tud elaludni, elaltatom, ha sír, egy percig nem hagyom. Ha nekem vacak napom volt, én is Apához bújok. Hát, így gondolom én, de ahogy írtam, tiszteletben tartom, ha más másként. Lehet, hogy a második babám homlokegyenest más lesz.

Csöre: juj, letornázta? nehogy kiessen :shock: Futni fogsz te még Sackó után! A MT-t nem tudja letornázni, hm? :wink:
VándorSaci :lol: :lol: :lol: :lol:
Zöldségek: próbálkozom, de egyelőre gyümipárti. Sebaj :) Majd kutyulok krumplit barackkal. Bármit megeszik, ami barackos, kivéve a répát :roll:
Könyv: egy amerikai pszihológus írta, indiánokkal élt pár évig, az ő gyermeknevelésüket, babagondozásukat hasonlítja össze a civilizált anyukákéval. Nagyon érdekes. A kontinuum-elvről szól egyébként.
Én akkor szoktam olvasni kicsiket, ha Lilla már szunnyog, de még nem tudom otthagyni, mert nem alszik :wink:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Kriszti: jaj, de tyúk eszem van, elfelejtettem a receptet, ne haragudj. Mindjárt írom, remélem most nem felejtem el :oops: :oops:

Katuska: de jó képek! A szűrőt sajnáéom, de ezt eltekintve nagyon klassz nyaralásotok lehetett! Apának vannak arrafelé rokonai, régebben még évente jártak át, mostanában már csak anyósomék mennek hébe-hóba. De majd ha nagyobb lesz Bálint, mi is tervezünk egy erdélyi nyaralást.

Kriszti:
Zétény nagyon édes kisfiú, gratula hozzá! A pancsolós képen nagyon elgondolkodott valamin :D

Biga.csiga: én is remélem, hogy már kibújik az a kis fogacska, mert már az összes tünetet produkálja :roll: Képzeljétek, ma találkoztam séta közben egy kismamával, a babája 1 éves és még nincs foga :shock:

Mági: túlélte a mosógép?

Együttalvás: hát, nálunk mindenki nyugodtabban alszik, ha nem vagyunk egy szobában. Bálint 5 hetes volt, amikor Apával visszaköltöztünk a hálóban (addig a gyerekszobában aludtunk egy kihúzható kanapén), és onnan kezdte el átaludni az éjszakát.

Nem is meséltem, éjszaka beriasztott a légzésfigyelő :twisted: A drágám lemászott az érzékelőről :cry: Csak azért nem kaptam szívinfarktust, mert közvetlenül a riasztás előtt voltam WC-n és hallottam, hogy mocorog...

Na megyek receptet írni a másikba :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziszi: Ezen nem veszünk össze. Én látom az enyémen, mikor cirkuszol és mikor nem. Szerintem egy fél éves baba már simán kitanulja a csíziót. Ezt a gyerekorvosunk is alátámasztotta. De ezt mindenki úgy gondolja,és úgy csinálja, ahogy neki tetszik, ahogy az ösztönei diktálják. Nekem az az elvem, hogy a gyereket nem szabad burokban nevelni. De mondom, én ezzel senkit sem akarok megbántani vagy kritizálni, egyszerűen csak mi így gondoljuk a férjemmel.

Kata: úúúú, fogfájás :cry:

zétény: akkor már te vagy a 4. Kriszta-Kriszti a topicban. :D

krisz78

Edit: nekünk is riasztott. Állandóan lepedőt cserélek Ádámnak, mert mindig van rajta kajamaradék. Nem jól tettem vissza a matracot. Hát..... öregedtem a 2mp alatt, míg átértem.

krisz78

Szilvi: Gazdagrétre megyek a ringatóba, majd elmesélem.

Sírás témában én Krisz véleményét osztom, én sem kapkodom fel állandóan Bálintot, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok ott, ha tényleg szüksége van rám. Igaz, Bálint egy mintababa, elég ritkán nyügi.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Hát, ezen tényleg nem veszünk össze. Nem csak egyféle nevelési mód lehet jó. Én tényleg nem hiszem el azt, hogy egy ekkora baba trükközne. És nekem az a természetes, ha mindig velem van, amíg és amikor igényli :wink:

Jó éjt!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

jó estét!
Szonja beájult a cicin, apa mosogat :wink: így most akad pár percem.

Szilvi: mi a könyv címe, és írója? érdekes lehet, szívesen elolvasnám én is.

fogak: Szonjának még nincs fogacska, de nagyon készülődik. bár halljuk ezt már 6 hetes korától a dokinktól, mégsem történt semmi eddig. néha bekenem dentinoxal, ha úgy gondolom, hogy nagyon rossz lehet neki, nálunk még az ízét is szereti. amúgy fülpiszkálóval teszem az ínyére, sokkal hamarabb sikerül így jó helyre tenni, mint az ujjammal.

alvás: nálunk 3 hete külön szobába került Szonja. akkorra kinőtte a bölcsőt, és már forgott ide-oda álmában is, úgyhogy muszáj volt a kiságyába tenni. ez külön szobát is jelentett. de a mi szobánkból nyílik az övé, és ajtó sincs, így annyira nem vészes. Az első 3 éjszaka nekem elég nehéz volt, felébredtem nagyon sokszor, átmentem megnézni, hogy Szonja tud-e aludni nélkülünk. Tud... :?

Katuska: gyönyörű helyen voltatok, igazán irigyellek. Főleg 2 gyerekkel, elismerésem :)

Edit: mikor mész a ringatóba?
czzsofia

Petra is roppant anyás...ha nem lát már kiakad, ha meglát majd kiugrik a bőréből és azonnal jönni akar hozzám. Én sem tudok neki ellenállni de sajnos előfordul, hogy hagynom kell sírni mert dolog van. Másodikként sajnos nem jut 100% anya mindig mindkettőnek, van amikor várni kell.
Osztom Krisz véleményét, miszerint nem szabad burokban nevelni. Szeretetben, biztonságban kell nevelni és életre!

Nálam kiverte a biztosítékot mikor egy "ismerősöm" ecsetelte, hogy Ő bizony mindentől megvédi a kisfiát, hogy a gyerek csak a szépet és jót fogja látni a világból....szegény gyereket előre sajnálom mikor sírva jön majd haza az oviból mert elvették a lufiját.Előadta, hogy Ő soha nem fogja hagyni, hogy más gyerek elvegye a játékot tőle, hogy más gyerek bántsa. Azt hiszem ennek az anuykának lövése sincs sem a gyerekekről sem a világról. Jó lenne persze a "csodaországban élni" de sajnos csak abszurdisztán jutott....
katuska79

Zsófia! ugyanezt csináltam én is mikor Máté átkerült másik szobába hat hónaposan...járkáltam, mint bolygó Hollandi:)

olyan furcsa mert ennyi idősen, mint most Petra Máté már külön szobában volt. Most meg eszem ágában sincs kipaterolni a lányt. Olyan más a viszonyom a lányomhoz....mondjuk most jobban rendeztük be a szobát így nincs útban az ágy.
katuska79

Eszterék nyaralni vannak?
katuska79

Akkor hívjatok Kriszának!Úgy látom az még nincs!

Én sem hagyom egy percig sem sírni a picit!A házimunka megvár, kelek inkább hajnalban és fekszek későn!

Azt hiszem, hogy én sem akarom igazán, hogy a kiságyban aludjon Zéti!Már nagyon megszoktam ezt a helyzetet!

Nem tudom kinél olvastam:Gyerekágyon alszik már a pici?Mi most szeretnénk venni 1-et, de azt javasolták ne altassam azon, mert, ha majd fel tud állni, akkor leeshet éjszaka!
Szerintetek, ha megvesszük a gyerekágyat, betegyük az ágyunk mellé!Kicsit nagyobb lenne a hely mindenki számára!
Indul a napunk!Krisza :lol: :lol: :lol:
zeteny

Csajok, ajánlom mindenki figyelmébe blogom utolsó bejegyzéseit:)))

Kép
Kép
cs_erika

9080g? Szép méretek. Az én lányom tegnap betöltötte a 7000 g-t. Hozzá 69 cm. Kis gizda. :lol:

Mági, én is mostam már sportcipőt gépben.

Katuska, nagyon szép helyen jártatok. Gratulálok Petrának a felüléshez. (Zsófi még nem hajlandó egyedül) Az a gumicsizmás kép Mátéról nagyon jó. :lol:
Igen Eszterék nyaralnak. Szegény kapott hidget-meleget aznap amikor már nem tudott jönni.

Kriszta, sokkal jobb a Kriszta név, mint a Zétény anyuka. :lol: :lol: Zétény szép kisfiú, én akkorra voltam Zsófival kiírva, amikor ő született. Hát 6 napot sietett.

Kriszti, doki :cry: Néha csodálkozom az ilyenen. Egy aprócska empátia sem szorult belé??? Lehet, hogy nem csinálhat rtg-t mert szoptatsz, de azért elgondolkozhatna!!! Már vagy 2 hónapja vagy nagyon rossz állapotban. Én még azon sem csodálkoznék, ha nem vállalnátok tesót Ági mellé. Egyébként gyanus, hogy gerincsérved van. :cry:

Kaja, tegnap nálunk is volt hasonló. Bár az első pár kanál után már evett rendesen. Az esti tejpépnél szerintem fáradt is volt már.
Zöldségek: a sütőtököt megeszi a sárgarépával. Elnyomja a répa ízét, és mégis van benne répa. Én kutyultam még hozzá krumlit is, és így eléggé laktató lett.
A gyümölcsök meg nagyon jól mennek. Abba bármit belekeverek megeszi.
Tegnap du. pedig elnyammogott egy babapiskótát. Azt is félig, és úgy, hogy a piskóta is volt mindenhol. Este is moshattunk hajat. (előzmények a blogban :lol: )

Kép
Kép
cs_erika

Felébredt a lány, de most már nem megyek oda addig amíg nem hív.

Képzeljétek, tegnap hallom, hogy már fent van, erre bemegyek, hogy kihozzam. (még nem szólt) És úgy megijedt, hogy fé órát nyugtathattam. Szóval amíg jól elvan hagyom.

Kép
Kép
cs_erika

fé=fél

Kép
Kép
cs_erika

már fél rórája ébren van, és motyiz az ágyában. Hihetetlen, hogy mennyire el tud lenni egyedül

Kép
Kép
cs_erika

ERika! ugye megmondtam :))

Kriszi! rács nélküli gyerekágyra gondoltál? szerintem az még korai.

Sírni hagyás...érdekes ez a cikk részlet a szülők 10 leggyakoribb hibájából:

Nagyon sok szülő úgy gondolja, hogy legfőbb feladatainak egyike, hogy elérje, a gyermeke sose sírjon. Ennek oka, hogy a sírást azzal társítjuk, hogy valamit rosszul csináltunk, elrontottunk, és mindenképpen helyre akarjuk azt hozni. Ilyenkor megfeledkezünk arról, hogy a csecsemők a sírással kommunikálnak. A sírás egyszerűen része a csecsemőkornak. Attól még, hogy tiszta a pelenkájuk vagy éppen teli a pocakjuk, még képesek úgy sírni, mintha a karjukat tépnék.
Azonban ha a sírás tovább tart, mint egy óra, lázzal és/vagy hányással jár, azonnal hívjon orvost!

Sok újdonsült szülő hajlamos túlreagálni minden egyes tejvisszabukást, hányást vagy egyéb dolgot, s sajnos a gyermekre átragad az ő szorongásuk. Sok szülő szinte elvesztegeti mindazt az örömet, melyet gyermeke életének első éve tartogat, azzal, hogy örökösen aggódik: Túl sokat kakil vagy túl keveset? Túl sokat büfizik vagy normális mennyiséget? Túl sokat eszik vagy keveset? Túl sokat sír vagy csak eleget?

Szakértők szerint az efféle túlzott aggódás megakadályozza a spontaneitást és a gyermeknevelés élvezetétől foszt meg. A csecsemők különben is sokkal rugalmasabbak, mint amennyire azt általában a szülők hiszik vagy hagyják nekik.

Az utolsó mondat nagyon nagyon igaz!!!!

Máté meg tiszta takony, alig bírt aludni de sem törölgetni sem kiszívni nem engedte. Úgy üvöltött, mint akit gyilkolnak...
katuska79

A család még alszik. Megcsináltam egy pár dolgot már.

Erika: olvastam :lol: Önállósodik a lány!!!!

Kriszta: (amúgy én is az vagyok, csak itt a fórumon vagyok Krisz) Én még várnék azzal a gyerekággyal. Nagyon félnék, hogy leesik. A rács mögött érzem biztonságban még. (Bár 11 hónaposan én abból is kimásztam, fejre is estem)

Katuska: nem egyedi ám az ismerősöd gondolkodása. Még felsőben is számos olyan gyereket látok, akit "burokban nevelnek". Apró-cseprő gyerekvitákban anyuka jön intézkedni stb. Aztán jön a kamaszkor, és a gyerek lázad. Néha nagyon keményen.
A másik, amin kiakadok, az a nagyon liberális nevelés, mikor korlátok és szabályok nélkül nő fel a gyerek. Volt már rá példa, hogy a gyerek anyukát előttem hülyézte le és ordított vele. Anyuka meg ott sírt, hogy nem tud a 6.-os gyerekével mit kezdeni, ezért inkább megenged neki ezt is, azt is.

krisz78

1kérdés!Hogy tudok a profilomon módosítani?Kép
zeteny

Katuska, bizony megmondat:))

Gyerek sírás: néha báérmit csinálok nekiáll sírni. A sírással szerintem az is baj, hogy már a mi idegeink nem bírják. Én sem akarom burokban nevelni a gyerekemet, előbb utóbb találkozik az élet árnyékos oldalával is.
Pl amikor nem érek rá azonnal. Már akkor.

Rácsos ágy. Férjem állítólag 1 éves korában hálózsákban kimászott belőle. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: