A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Vagyok, de a kis Szélvészem mellett elég nehéz bármit is csinálni... :wink:

Bertusnak, Larának és Pálmának boldogságos hófordulót kívánok!

Dettyk! Nagyon tetszett Bence bezonosítási módszere! Alul két fog, felül két fog, az Zsófi baba! :lol:
Nagyon csinka voltál, a kilók csak úgy menekülnek rólad!

Sense! Nos a plusz kilók a comb, és fenék tájon helyezkednek el, sajna nagyon jó albérlők, nem akarnak távozni. De egy jó nadrággal minden leplezhető. :? :lol:

Juba! ÉLJEN A NEGATÍV LELET!!!!!!!! Nagyon örülök! Mikor olvastam, egy nagy kő esett le a szívemről! Hihetetlen, hogy mennyire fontos nekem más baba hogyléte, egészsége! A Ti babáitoké!!!! :oops:

Amúgy Zsófi jól van, a sugárban hányás nem ismétlődött meg. Most figyeltem, mert mi az ebédet váltjuk ki, valamint két napja az uzsi-szopit. Így a cicik az esti (uccsó) szopira bedurrannak. Zsófi meg ha sok van sokat eszik, ha kevés, akkor keveset. És a 4.-5. szopi között ritkán telik el 3 óra, mert álmos, nem tudom még kitolni az utolsó szopit. A hamit meg nem emésztette meg teljesen, és erre még jól bezabált. Plusz félrenyelt....
De minden rendben, hihetetlenül rosszcsont! Ja, és átadtam a puszikat neki, amiket küldtél!!!! :D

Viranka! A Mira-püfölésen csak nevettem, engem nem zavart, és Zsófit sem! :shock: :lol:

lmóni! Neked micsoda kiscsajod van! Olyan jókat nevettem a képeken!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Öblítés: Ezt az ecetes cuccot ki fogom próbálni, ugyanis az összes öblítőtől kezdek herótot kapni! Nem csak azért, mert dzsungás lesz a mosógép tartálya, hanem sokszor az illatuk sem tetszik....

Zsófi tegnap is többször közelebbi ismeretségbe fogott a padlóval. :?
A dzsungeles játszószőnyegbe belekapaszkodik (a tetején bekapcsolja a zenét! :shock: ), majd dob egy hátast úgy, hogy rántja magával az egészet, és akkorát (és úgy) esik, mint az ólajtó! :oops: Szegénykém.

Tegnap meg áll a kiságyában, bigyózza a baldachint, erre úgy esett el, hogy mindent rántott magával, még a baldachintartó vasat is :shock: , majd totál betakarta magát esés közben. Olyan volt, mint egy eltaknyolt hastáncos az áttetsző baldachin alatt.
Na persze hastáncosokat megszégyenítően esett kétségbe és sírt! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

JUBA, csodálatos, hogy negatív Bertus lelete, nagyon örülök!!!!!!!!! :D :D :D

Granda, köszönöm! Azért kapd fel egyszer a flamencocipőt a lábadra és fotózd le magad (vagy legalább a lábadat cipőstül), pls! Hadd irigykedjünk! ;-)

Gremese, eltaknyolt hastáncos ;-))))))))))

Kép
Kép
irina

Gőztisztító: Nekünk nagyon bevált. Azt az autósülést tisztítottam vele, amit a kis unokahugom anno telehányt... Szalon-állapotra tudtam hozni vele.
Ablakot még nem pucoltam, de ki fogom próbálni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Én is csatlakozom a negatív eredménynek örömködők táborába. Éljen, éljen, éljen!!!!!!!!!

Ágica! Tényleg nem negatívkodni, igenis gyönyörűek vagytok.

Gremese! Már kezdtem tegnap este aggódni, hogy Zsófikádért, de szerencsére kiderült, hogy nagyon nem kell, bár ez a duhajkodás elég okot ad rá.... :wink: :lol: :lol: Valaki írta, hogy nagyon szemléletesen fogalmazol. Annyira igaz, hogy én is majdnem bedőltem az asztal alá.

Mozgásfejlődéshez annyit, hogy én is igyekszem fektetni a gyerekemet, de nem nagyon engedi. Egyszer már felült a pihiszékében, akkor nem volt bekötve, majdnem infarktust kaptam, de sikerült megakadályoznom, hogy kieessen. Ma reggel is megismételte ezt a mutatvány, de most legalább ki volt pányvázva. Le is fényképeztem gyorsan, majd ha átmegyek a másik géphez fel is teszem. Ezeket nem tudom megakadályozni és nem is kell, mert amit a gyerkő magától tud csinálni azt engedni kell. Tegnap este meg az ágyon (hol máshol) nagyon ügyesen próbált ismét kúszni Gergő és a csörgős labda után. Kissé azért segítettem neki, kitámasztottam a talpát, ha úgy láttam, mert ugye fő a sikerélmény. :oops:

Gremesi! köszönöm a gőztisztítós infót. Még egyet elárulsz? Milyen van Nektek?
Ezt az ecetes öblítés én már ki akartam próbálni, de mindig kihullik a lyukas agyamból. De a mai mosásnál már nem felejtem el. :oops: A mosószóda az én érdeklődésemet is felkeltette. Utánanéztem, nem is drága, csak a kiszállítási költsége magas. Egy helyen olvastam, hogy itt a Müllerben talán lehet venni. Majd megsasolom.
dmaggie

Szép jó reggelt!

Sense, Granda mosószódát hol lehet kapni? Mennyit szoktatok használni egy mosáshoz?

Granda: meggylé 1 ml/óra sebeséggel :lol:
Fagyizó :evil: Linda jól megadta nekik! :lol:
Mi a Vörösmarty-téri karácsonyi vásáron jártunk úgy, hogy beszóltak nekünk, "minek jönnek ide babakocsival" :evil: :evil:

Gremese: eltaknyolt hastáncos, micsoda hasonlatok :lol: :lol:
Remélem, azért Zsófi nem ütötte meg magát nagyon! Azt hiszem, az esésekhez nem ártana előre edzenem magam lelkileg :roll:

Kép
dotildi

Jaj, Viranka! Ezer köszönet Neked is. Drága vagy, hogy egyből leírtad a véleményedet. Míra tantónéni :lol: :lol:
dmaggie

Dmaggie!
Nekünk ilyen van:
http://www.e-bolt.hu/ProductDetail.php? ... IPTION%3DX
És most akciós! Én az e-bolt-ból már sok mindent rendeltem, megbízhatóak!

Éljen a kúszó Al-baba!!!!! Nagyon ügyesen csinálod, ahogy segítesz neki! Bár miért kellene dicsérni egy 3 gyermekes anyukát... NEm igaz? :wink:

Dotildi! Zsófi elég sokszor elesik, a nagy része félelmetes, de nem komoly. Persze van olyan, amikor jól beveri a buksiját. :(
Ezeknél az eseteknél természetesen sír, és akkor is, mikor megáll a tudomány. Pl. térdelve csak az egyik kezével tud kapaszkodni, mert a másikkal nem éri el a kiszemelt felületet, vagy fejjel valami sarokba belemegy, és se ki, se be, vagy amikor nem tud leülni. Ez a leggyakoribb probléma. Szegénykém csak áll, imbolyog és sír, hogy segítsünk. Miután leültetem, Ő újra feláll! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok csajok!

Még mindig betegek vagyunk apával ( náthásak ), már a szemeim is fájnak :? Éjszaka mukika 2kor ébredt, kaszinózott egy órát :shock: végül olyan hisztis sirást produkált, hogy csak lestem, köztünk végezte, majd 7.30 ig aludt!

Emese :-) :-) :-) hastáncosnő! Vigyázz rá nagyon!

Bertus Juhé negativ lelet! :-)

Gőztisztitó: én is gondolkodtam már valami ilyesmin, láttam a teleshopban olyan gőztisztitós padlófelmosót, mert nekem leginkább a parketta tisztitására kellene. Ilyen van valakinek?

Hiszti: Néztétek a csak csajokakban hogy hogyan kell kezelni a hisztis gyereket? Nekem Péterke is szokott olyat produkálni, hogy nem vesz levegőt annyira ordit :shock:

Maggie nálunk nem hogy ülni, de állni akar :shock:

Rugós hinta: köszönöm szépen a hozzászólásokat! Végül is úgy döntöttem, hogy megveszem. Csupa pozitiv dolgot olvastam róla :!:
(fejleszti az egyensúlyérzetet és erősíti a lábakat )

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Nolka, Linike, Bertus, Lara, Pálma boldog hófordulót!

Gyönyörűek az újabb babafotók! Linike, Ádi (nagyon cukik a kis gödröcskék a pofiján), Lilla, Gréti a csodalányok, Emma, VikDAni és Rebeka, Péterke, Petrus, Míra és Bálint, Kati és Kriszti(milyen kis picúrok)!
Irina: látszik, hogy Ádi milyen kis kiegyensúlyozott, tényleg nagyon jól veszi az akadályokat! Drukkolok, hogy mielőbb saját lakásba költözhessetek! :D

Ágica: Szupi, hogy minden ok Petrával, az a kis lazaság meg tényleg hamar rendbejön egy kis tornával. Sikerült új gyógytornász találni?
Avatart nagyon szívesen, tök jól néztek kis rajta! :D (Én is azóta vagyok ám ilyen „kis ügyes”, amióta Maggie ajánlotta azt a jó kis progit, köszi Maggie! :wink: )

Margitszigeti taliban mi is benne vagyunk!

Juba: Éljen a negatív lelet!!!!!

Maggie: Továbbra is küldjük Vacakocskának a gyógypuszikat!

Heni: Nagyon jó, amit bemásoltál, köszi!

Dettyk: Bencédnek is milyen szövege van, nagyon aranyos. És én is akartam írni, hogy szupercsini vagy és nagyon látszik a fogyás. :wink: Hajaddal meg szerintem semmi gond nem volt, mit rontott el a fodrász? :roll:

Regi: Hogy ment a pakolás?

Mesi:
eltaknyolt hastáncos :lol: Hát igen ezek az esések... Emlékszem annak idején Bencusnál engem nagyon kiborítottak. Komolyan azon gondolkodtunk, hogy veszünk fejvédőt, mert minden egyes fejkoppanásnál megállt bennem az ütő. Amúgy ez kb.egy hónapig tartott, de kemény volt.

Micsoda szupi ötletek, mosószóda, ecet. Én is kipróbálom! :wink:
Bioboltban vajon lehet kapni mosószódát? :roll:

Ma hajnali háromkor arra keltünk, hogy Máté szörcsög és emiatt persze nem tudott visszaaludni, kiszippantottuk neki, de nem sok cucc jött belőle. És ha már felkelt, muszáj volt egy kis tejcit is csinálnom neki, mert ezerrel tátogott a Stérimar felé, amit persze az orrába fújtam.
Megyek is pihenni, mert leragadnak a szemeim.

Szép napot!

KépKépKépKép
meryke

Dmaggie, remélem, jobban van Vacakocska! Az ígért képeket el ne felejtsd! ;-)

Heni: ilyen "hiszti" nálunk is van, főleg az orvosi rendelőkben, szegénykém, meg is értem, annyiszor volt már ilyen helyen, hogy ha semmit nem akarnak tőle, akkor is sírva fakad... :shock: Több orvos is mondta Ádinak, hogy "tessék levegőt venni"... de orvosoktól függetlenül is szokott így sírni születése óta, ha vmije nagyon fáj vagy nagyon belovalja magát a sírásba (pl. ha pár másodperces késlekedéssel kapom fel ;-))

Meryke, édes vagy, köszönöm, én is már nagyon álmodozom az új lakásról. Lehet, hogy még idén meglépjük, bár annyi más van most, ez meg nem egy összecsapható dolog, szóval nem is tudom... de már annyira aktuális lenne, a kutyás szomszéd is épp tegnap alakított ismét egy nagyot :cry: azt kiabálta utánam (többek között), hogy ha depressziós vagyok (?), menjek orvoshoz. honnan szed ilyeneket? azért is utálom ezt, mert nekem soha életemben nem volt haragosom, ellenségem, de ezekkel a szomszédokkal ötödmagunk sem tudunk mit kezdeni. utálok miattuk itt lakni.

Kép
Kép
irina

Heni, jobbulást!!!

Hm, nálam új a babanet designja, másnál is?

Kép
Kép
irina

Altatás: nálunk Ádó nappal továbbra is csak a pihenőszékben hajlandó elaludni (ill. most vettem neki egy újat, ami 18 kg-ig bírja a terhelést hintaszék funkcióban, és nekünk úgyis az kell). A kórházban is onnan láttuk már, hogy jobban van, hogy nem volt hajlandó az ágyban elaludni, csak a hordozóban, ha azt hintáztattuk... (nem mintha nem egyeztem volna ki azzal az altatási móddal, ami először működött a kórházban: egy kis forgolódás, én simogatom Ádót, cumi a szájban, szépen elalszik...). Szerencsére az esti altatások most nagyon könnyűek (bevallom, a cuminak köszönhetően...).

Kép
Kép
irina

Irina! Elhiszem, hogy a kutyás szomszédok megkeserítik az életeteket! Az a rossz az egészben, hogy jellemtelen senkik miatt akarsz elmenekülnmi az otthonodból...
Remélem tökéletes helyre tudtok majd költözni!
A házavatóra szívesen mennénk kábé 20 babával! :lol:

Nektarin! Elfelejtettem írni, hogy mennyire szépek az ikerlányok! És amikor láttam, hogy az egyik picurt fogod, kicsit irigy lettem. :oops: De jó érzés lehetett.... :)

Dmaggie! A kék babakocsit kipróbáltátok már? Bevált? Én most szeretnék egy tili-toli-félét venni.

Az egyiket, amit nem használtunk, most árulom a teszveszen.
Csinálhatok egy kis reklámot? :oops:
http://www.teszvesz.hu/item347821417_gy ... i_uj_.html

Heni! Neked és Apának mennek a gyógypuszik!!!!!!!! ++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Juba éljen a negatív eredmény! :D

Gremese örülök,hogy nem lett baja Zsófinak! Tegnap Zéti is visszaadott egy adag tejcsit, gyanítom a tornázása volt az oka...

Ráadásnak magára rántotta a ruhaszárítót. :shock: Egy pillanatra sem lehet a szememet levenni róla. Szerencsére nem lett semmi baja.

Margitszigeti talit mi is megoldjuk akármi lesz. :evil: Nekünk a hétvége jobb, ha apa ügyel akkor majd szabit vesz ki.

Ágica: örülök, hogy raktál fel képet! :D Remélem nem haragszol, hogy nem tudtalak a talis képen beazonosítani. :oops:

Húúúú, Zétim ébredt és a kiságy romokban. :shock:

Előre is mindenkinek jó és szép hétvégét kívánok, mi holnap délben utazunk. Hétfőn majd megpróbálom a hétvégi termést visszaolvasni.

Puszi, vigyázzatok magatokra és a manókra!

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Maggie!
nekünk ilyenünk van
http://www.aquajebbo.com/idx.php?lang=hu&x=20&y=15

Mesi!
A baba is eladó a kocsival? :lol: 8) édes lehet Zsófi ahogy mindent el akar érni :)

Juba!
de jó h. negatív a lelet :)

Irina!
szomszédok :evil: :evil: übergázok :evil: nem csodálom h. menni akartok.

Mosószóda meg azt hiszem 1/3-2/3 arányban kell tenni a mosógépbe,mosópor a kevesebb.de most elolvastam alinkeket és ott is írják az arányokat :)
Sense és Granda nektek milyen arány vált be ?

Az ecetes öblités után a ruhák nálunk sokkal puhábbak lettek :) most már csak idit kell rászoktatni :)

S ha már ennyire környezettudatos anyák is vannak mi ilyen pelust használunk kb. 2 hete s Bálint sejhaja is kezd helyrejönni :)
Babyfun-nál lehet kapni :)
[quote]S írta:ensan Naturel Baby kukorica biofóliás eldobható pelenka
7-14kg/120db-os
B kategóriás gazdaságos kartonos kiszerelés
A kép illusztráció ( a régi kiszerelést ábrázolja )

Kiszerelés: 1 Db

Miért ajánljuk a Sensan Baby Natural eldobható biopelenkát ?

A hagyományos (textilhatású és fóliás) borítást egy forradalmian új anyag a MATER-BI váltotta fel, melynek fő összetevője kukoricaliszt és növényi olaj, mely 100%-ban lebomló biológiai fólia.
Ezért a pelenka túlnyomó része néhány héten belül lebomlik a környezetben, ezáltal kevésbé terheli azt.
A folyamatos fejlesztések célja, hogy 100%-ban lebomló pelenkát állítsunk elő!

További előnyei a babák számára:
a külső borítás légáteresztő képessége 2-3-szor nagyobb, mint a textilhatású légáteresztő kivitelé
bőrbarát, mivel a bőr még jobban szellőzik és a külső borítás nem tartalmaz műanyagot
tapintása lágy, kellemes bőrhatás érezhető a borításán
különleges technológiával készül, ezért a belső ultramag minden eddigi típusnál jobban felszívja a folyadékot és kevesebb irritációt okoz, mint a korábbi kivitel és ezért jóval
kevesebb pelenkára is van szükség
a termék kifejezetten ajánlott érzékeny bőrű babáknak
az elasztikus derékrész és a tépőzár fokozott kényelmet biztosít.
120db-os kartonos kiszerelésben kapható!
Ezek a tulajdonságaik alapján a legkedveltebb termékünk lett!

Jó a babáknak, jó a világnak !!
Bruttó ár: 6 960 Ft
5 460 Ft

Fiam ma alig aludt 1/4 7-től fent mielőtt bőrgyógyászhoz értünk elaludt ez volt kb. 1/4 óra s előtte,utána végig bömbizett :evil: Persze a dokinéninek előadta milyen mosolygós biztos bevette a vigyorex tablettáit :) de óviba menetelünkkor végre beájult és azóta durmol :) remélem még legalább 1 órát kihúz :)

pusz

KépKép
viranka

Halihó!

Heni, mielőbbi gyógyulást Nektek! Bár én nem írtam akkor, de én is inkább a hintát pártolom, legyen az bármilyen. Majd megírod, ugye, hogy mennyire tetszett a kiskrapekodnak? A Topshop-os gőztisztítót néztük mi is, de rákerestem itt a net-en és nem voltam teljesen elégedett az olvasottakkal. Meg csak a felmosásra lehet használni. Amit én találtam, uolyan árban van és több funkciója is van. Már írtam, hogy láttam egy bemutatót, nagyon tetszett, csak az ára nem volt valami barátságos. (300 e fölött lett volna)

Meryke
Puszkót átadtam :lol:

Irina
Igazából nem is tudom. Az mindenesetre pozitív, hogy a nappali nyűglődések csökkentek. Ma már vasalni is tudtam Vacakocska mellett. No, erre meg elkezdte. :( még mindig rekedt nagyon es rengeteg a taknyi. nézz át a szomszédon.

gremesi
(egykezesre váltottam)nagyon köszi. a mosógépből még nem próbáltad a trunyát kiszedni a g.tisztítóval? babajárgányt nagyon szeretjük, igaz csak a vásárlások alkalmával használjuk. manócska is imádja, el nem aludna benne, kényelmesen nézelődik benne. ja, és majdnem vízszintesig dönthető.
dmaggie

Maggie tutod van szobahintánk, azt imádja manó. de az nem fejleszti semmijét, abban csak pihen, hallgatja a zenét.
Nagyon lusta a drágám, ha valamit nem ér el, vagy nem sikerül megoldania, totál beidegeskedik :shock:
Nekem a 2 gyerekes barátnőm ajánlotta ezt a rugós hintát, hát nincs hová rakjam azt a sok Gyedes pénzem, beruházok egyre, legfeljebb eladom, ha nem jön be.

Irina 2. pihenőszék :shock: Én most adtam el a miénket, már nem használtuk, csak itt foglalta a helyet.
Milyet vettél???? Képet kérül pihiszék+ Ádika

Emese ha eladod az összes kisruhát, mi marad a tesónak? ( Megkukucskáltam miket árulsz :oops: )

Viranka nagyon szuper a tisztitóberendezés, jó drága is lehet!De birtosan sokat használod. Nekem egy mop 1 hó :oops:

Ja azt még én sem irtam, hogy milyen szupi az új babakocsi, csak ajánlani tudom mindenkinek, könnyű, összecsukható, sőt a babahordozót is belelehet illeszteni, nagyon megvagyok elégedve a vétellel. A másikat csak a kertbe használom :oops:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok lányok,

most csak egy gyors bejelentkezés, itthon vagyunk Magyarországon, máar egxy hete, most jutottam gép elé, épp csak a talis képeket néztem meg, isteniek!!!!!!!!
a gmail-en is megnéztem mindet, fáaj a szivem, hogy nem tudtunk elmenni, de sajnos nem voltam gépközelben, nem tudtam, hogy pontosan mikor és hol lesz. Mindegy, majd nyáron.
Szombaton megyünk haza, hétfötöl leszek megint, akkor írok bövebben!
Egyébként nagyon jó megint itthon lenni, június óta nem voltunk, már ideje volt. Gyerekek jól vannak, mindenki imádja őket, bár Áron már egy kicsit besokallt az ismeretlen emberek rohamától és a napi szinten új helyektől, na ezt nem kívánom senkinek!! :cry:

Sokat gonolok rátok, puszi mindenkinek!!

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok :D !

Gyors írok pár sort,Bertus elaludt,iszonyat amit ma lerendezett.Talán a foga jöhet neki mert szinte fröcsög ki a nyál a száján és a kis újjait ezerrel tömi befelé,és mindenért ordít,semmi nem jó neki,ki vagyok...

Nagyon édesek vagytok,hogy ti is örültök,hogy Negatív lett az eredmény,annyira drágák vagytok!!A szívem fog megszakadni ha nem lesz netünk,és nem tudok jönni veletek beszélgetni :cry: :cry: :cry: !!

Csajok ezen a gőztisztítón annyira felbuzdultam,hogy az előbb én is rendeltem egyet :lol: :oops: Olyat amilyen Emesének van.Remélem beválik,az ülőgarnitúrát (is) szeretném vele kitisztítani mert ahogy fejtem a tejet kicsit összefröcsköltem :oops:

Jaj!Anyósom telefonált,hogy a sógornőmnek be kellett feküdnie a kórházba(kismama) 26.-ára van kiírva de nagyon magas a vérnyomása és fáj a feje!!De délután még nem tudtak neki ágyat biztosítani mert telt ház van :? :cry: Szegény a folyosón dekkolt,ott mérték a lázát meg ilyenek :evil:
Azt mondták ha nem megy le a vérnyomása akkor császározzák! Szeretnék egy kis vérnyomáscsökkentő vudut kérni neki!! (első baba nekik is,kislány lesz ha minden igaz,abba a családba ő lesz a második unoka mert Bertusom az ELSŐ :D !)

Irina!A szomszédod egy pofátlan dög!! Drukkolok ,hogy az új lakás mielőbb összejöjjön!!!

Emese!Örülök,hogy Zsófika jól van és nem hányt újra!!

Granda!Nagyon tetszik a zene amit a g-mailre tettél :wink: Várjuk a videót is!

Timi26!Azt szerettem volna kérdezni,hogy VikDani milyen tápit eszik?Mert mi most mildibé2 de egy doboz nem elég egy hétig :shock:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!Mennem kell mert már megint üvölt!! :cry: :cry: :cry:

KépKép
juba

Sziasztok!
Nekünk ma egy jó napunk volt!
Könyvet olvas:
Kép
Zongorázik: Kép
Kép
Repül: Kép
Csókolózik: (csak 18 éven felülieknek) Kép
Anyával:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Juba!

gyerekeink összebeszéltek,mert Bálint uezt csinálta egész nap :evil: na néha azért egy kis mosolyt eleresztett,de rég volt ilyen rossz napunk :( S hab a tortán Míra bejön a szobájukba,-szedem össze Bálint alvócuccát- s közli h. bepisilt s abban a pillanatban lepisilte a szőnyeget ,de félig le is guggolt :shock: :roll:
Sógornődnek +++++++++++++++++++++

Heni!
édesek vagytok :)

mék mai napot kipihenni :) Szép nyugodalmas estét :)

KépKép
viranka

Maggie-m drága, próbáltam én átnézni a szomszédon, de utánam üvöltött, hogy mi az, hogy nem köszönök neki (tanult ember létemre) stb. A férfi meg a nő is tiszta skizó, összevitázunk, majd másnap ugyanúgy behozzák a kukánkat az utca végéről (nem mintha kértük volna). Irtóztatóan nehéz esetek. De a legrosszabb, hogy hazudnak, a nő mindig megkérdezi, mikor nem megyek el itthonról (mintha be kéne számolnom erről), majd akkor viszi ki a kutyát este. Na ja, azóta is mindig kint voltak, csak épp este nem... Na mindegy, már fáraszt rájuk gondolni is.
Albertkének minden szépet is jót!

Szia, Motiooooooooooooooot! Várjuk azt a hosszabb beszámolót nagyon! És képeket is tegyél fel!ű

Juba, Viranka: napunk dettó, rejtélyes eredetű ordítások, alighanem ez is fog volt. Csak én már mindentől pánikolok, mert amíg a legtöbb anyuka, ha sír a baba, a fogára vagy valami ártalmatlan dologra gondol, én rögtön bélcsavarodásra, fertőzésre stb. az előzmények tükrében... sajnos. :cry: Szorítok, hogy az éjszakátok jobb legyen!!!

Heni: tündérek vagytok! Olyan jóképű ez a Petike, hogy ihaj!

JÓ éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Ui.: Juba, a kismamának nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
irina

Heni! Csúcsszuperek vagytok! Mi is szoktunk csókolózni! :oops:
Mikor az apja ad a szájára puszit, Zsófi huncutul elrántja a fejét, közben Apa kommentál: "Jaj, Apa! Ne mááááá, olyan ciki vagy!" :lol:

Motiot!
Itthon voltatok a tali alatt? :shock: De kár, hogy nem találkoztunk. Na majd nyáron!

Nekünk a tegnapi napunk volt extra-nyűgös! Ma nem volt annyira vészes, de tegnap semmi nem volt jó!

Viranka! Mira nem semmi! :lol: Egyszer kiskoromban én is lepisiltem így a szőnyeget. Nem emlékszem miért, talán valami figyelemfelkeltő oka volt. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Juba! Gondolok majd a sógornődre! Minden rendben lesz! Csak a pozitívat szabad erősíteni!

Tegnap vettünk párolót! Tefal-t. Tök jó!!!!! :D

Zsófi csak akkor alszik mellettem, mikor ezerrel mozgásfejlődik éjszaka, és non stop az ágya mellett kell állnom, mert le kell szednem a rácsról, vagy kétpercenként fel kell pattannom hozzá.
Nincs ez minden éjjel, de kényelmesebb odafordulva visszahuzogatnom, mint úgy, hogy kimászok kómásan az ágyból.

És ha mellettem alszik, reggel ezerrel bújik hozzám. Olyan cuki! És ilyenkor nagyon lazák vagyunk, ugyanis csak összebújunk szopizni, és van, hogy visszaalszunk egy órát. :oops: :D

Kép Anya, Te csak pihizzél, majd én megírom ezt az e-mail-t!

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Hol vagy? Most kinek a szobáját takarítod? :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó éjt!

Kép Majd én megmondom, mit nézzünk!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nekünk is elég nyügi napunk volt. Mindkét fiú tiszta takony, főleg Máté, Bencus már kifelé megy belőle. :( Úgy sajnálom szegényt, alig kap levegőt. Kiváncsi leszek így milyen éjszakánk lesz. :roll:

Juba: Mennek a vérnyomáscsökkentő vuduk sógornődnek! ++++++

Heni: Péterke hogy művelődik, egy kis olvasás, zongora. Tündéri a repülős is, és hogy szereti anyáját. :D

Mesi: Nagyon cuki Zsófi, és tudja már, hogy melyik gomb a Baby TV? :wink: :lol:

Nyugodalmas jó éjszakát!

KépKépKépKép
meryke

Gremese! De édes Zsófi!!!!! Mostmár lehet pakolni utána ezerrel!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

... ja, meg előle is, nem csak utána!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Dobok fel néhány képet: Kép Kép Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Meryke! Hogy vannak a fiúk???? Milyen éjszakátok volt???

Amúgy a Baby TV-re még nem tudja kapcsolni (88-ast kellene benyomni), de átkapcsolja a Viasat-ra, meg ide-oda. :lol:

Anikó80! Marci olyan édes!!!! Ez a legjobb szó rá! A csajok biztosan szétolvadnak majd, ha meglátják!!!!!

Tegnap olyan hamikat adtam neki.....
Sárgaborsófőzit evett (ugyan azt, amit mi, csak éppen minimális sót tettem bele). Botmixerrel pürésítettem, és ette szépen.
Uzsira meg üvegest kapott, túrókrémes desszertet. Ő.barack, s.barac és túró. Hát... az is csúszott lefele....

Májusi tali: Lehetne találkozni május utolsó vasárnapján, Gyermeknapkor. De ha akkor inkább családozunk, vendégeskedünk, akkor találhatunk más időpontot is.

Szopi kiváltás: Az ebéd kiváltása sokáig tartott, utána még szopizott is, volt, hogy csak szopizott, volt, hogy nem. Ez hetekig tartott. Tegnap volt kb. a 3. napja, hogy az uzsi-szopit kiváltjuk, és azzal nincs "gond". Mármint simán kiváltottuk.
Tejcsi sincs annyi, mert én is szabályozom, hogy ne durranjak szét, hiszen reggel szopizik, utána tízóraira is, és utána már csak este utoljára.
Nem iszom annyit, csak reggel, és így szépen kezdenek beállni a cicik.
Tehát most ott tartunk, hogy 1. szopi, 2. szopi, 3. ebéd, 4. uzsi, 5. szopi.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anikó, nagyon szép kisfiú Marcika!

Gremese, szuper ez a szopikiváltás, én is ilyesmit akarok, csak először az uzsiszopit akartam leépíteni (mert gyümit is inkább eszik, főzeléket még alig). Most mondjuk nehéz, mert Ádi a kórházi fogyását megpróbálja nagy evésekkel kompenzálni.

KÖRKÉRDÉS: mekkora mennyiségeket esznek a babáitok az egyes kajálások alkalmával (tól-ig)? Azért érdekel, mert Ádi nem igazán ismer mértéket, és nem akarom sem túl-, sem aluletetni. A maximumról a gy. orvos annyit mondott, hogy nagy bendőjű babák ilyen korban akár 3 dl-nyit (300 ml) is be bírnak falni.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Juba, megy a drukk a sógornődnek!!!

Irina, hát akkor az én lányzóm a nagy bendőjű babák körébe tartozik :oops: , mert simán megeszik 3 dl főzeléket.
Amúgy a "standard" adagja kb 2 dl főzelék, de ha tízóraira épp kevés gyümit evett csak, akkor ebédre simán lecsúszik a 3 dl főzelék. Mondjuk attól is függ, mennyire sűrű a kaja, ill. mennyire tartalmas (pl van-e benne husi, sajt) + előtte épp mennyire van kedve szopizni.
Gyümölcsből áltában 2 dl-t eszik meg egyszerre (de volt már rá példa, hogy a felét meghagyta).

Mesi, sárgaborsó főzelék, jól hangzik!

Anikó, nagyon jók a fotók Marciról. Különösen az alvós :D

Kép
dotildi

Sziasztok!

Utólag:
Boldog hófordulót Nolkának,Linikének,Bertusnak Pálmának és Larának!
és
Boldog hófordulót Dominak

Nagyon szuper minden kép nagyon ügyes minden baba. :D

Juba!
Örülök,hogy negatív lett a vizsgálat.

Ildike úgy halad előre hason,hogy jobra-balra dől közben kicsit tolja magát a lábával.
De már probálkozik a lábát felhúzni négykézlábra csak össze kéne hangolnia a kezével.Ülni már elég sokág ül.
Mostanság meg fújtatt az orrával és olyan pofákat tud vágni hozzá. :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok, a netünk megint szórakozik, csak néha van, akkor is nagyon rövid ideig, ezért még olvasni itt-ott tudtam, de mire írtam volna, mindig elszállt. Ezért próbálok most röviden.

A képeken irtó édes minden baba, illetve már nem is babák, hanem igazi gyerekek!

Viranka, köszi, megkaptam, kettőt kaptam! Lehet, hogy azért jelzett neked hibaüzit, mert akkor is szórakozott éppen nálunk a net!

Juba, nektek még gratulálok az eredményhez, követem azért nagyjából az eseményeket!

Meryke, gyógyuljatok meg!

KépKépKép
bongyi

Irina, nálunk a tízórai gyümi, kb. 100 ml, utána meg hol egy kis teát, hol egy kis szopi van még! Aztán ebéd szopi és nemrég kezdtem az uzsonnát a főzelékekkel és husival, akkor mindig van szopi is hozzá. Vagyis mi kevesebbet eszünk gyümit, viszont tejcsivel pótoljuk.
Úgy látom elég nagy a szórás a mennyiségeket illetően.

KépKépKép
bongyi

Irina! A gyerekorvosotoknak igaza van, mert Bálint Antóniával beszélgettem egyszer és akkor mondta, hogy a kislánya (egy nappal később született, mint Zsófi és most 7 kiló), egy ebédre bevágott 300 ml főzeléket.

Kép
Kép
Kép
gremese

együtt alvás: Zita egy körül ébred és szopizik, akkor tulajdonképpen vissza is tehetném evés után az ágyába, de a (többéves) fáradtságom és a kényelmesség miatt, inkább a szobájában lévő fotelágyra átfekszek vele együtt és úgy szopizik, sokszor azt se tudom, meddig, belealszok, és szerintem ő is. Ez így mindkettőnknek jó, észrevettem, hogy amikor sűrű ébredés van, pl. fogfájás, sokkal könnyebb megnyugtatni, ha érzi, hallja a lélegzésemet. És hát én is imádom hallgatni a szuszogását.

Én ezt pont ugyanígy csináltam a fiúkkal is és szerintem nem ettől függ a későbbi alvási szokásuk, teljesen különböző alvásúak lettek. Ákos két és fél évesen a mai napig ébred éjjel többször is. Levi kétéves koráig ugyan ébredt egyszer, de az már hajnali öt-hat körül volt, és kétéves kora óta teljesen "normálisan" alszik.
Annyi összefüggést látok, hogy mivel én igen sokáig adtam szopit éjjel is, nyilván emiatt tovább volt éjjeli ébredés. De ahogy írtam, Levi irtó hamar rájött, hogy nincs miért kelni és jól alszik, Áki meg egy éve nem szopizik és még mindig kel.

Boszi topik!!! Leírtam, hogy napok óta össze-vissza van net, erre most egyfolytában van!

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt!

Mesi: Milyen finomakat eszik Zsófi! :D
Hát az éjszakánk katasztrófa volt, nem sokat aludtunk. Szegény Máté alig kapott levegőt, amikor aludt akkor is szörcsögött, így én attól sem tudtam aludni. Akkor volt jó, amikor Apa kivette és a kezében aludt, úgy jobban kapott levegőt. Aztán eszembe jutott, hogy teszek párnát a matraca alá, hogy ne legyen teljesen vízszintbe, így valamivel jobb volt. Az orrát hiába szívtuk, nagyjából semmi nem jött belőle. Ezt nem nagyon értem, mert napközben meg magától kifolyik a takony, állandóan törölgetni kell. :roll: Amúgy jókedvű szerencsére, de azért elviszem a doki bácsihoz, mert nem merek így nekimenni a hétvégének.
Bencusom jól van, rajta hamar végigment.:)

Irina: Nálunk kb. 2dl a mennyiség mind főzelékben, mind gyümölcsben. A gyümölcshöz én még szoktam adni egy kis baba müzlit is, így laktatóbb.

Aniko80: Nagyon helyes kispasi Marcika! Kis mosolygós, látszik rajta is, hogy milyen kiegyensúlyozott!:)

Horcsog: Nagyon édes lehet Ildike, ahogy közlekedik. Fújtat az orrával? :shock: :lol:

Bongyi: Már épp hiányolni akartalak! Azért „örülök”, hogy a net szórakozik, nem pedig betegek vagytok. :wink:

Dettyk: Hogy van Panka?

KépKépKépKép
meryke

Domi boldog hófordulót!
Kép

Tündi hogy vagytok?

KépKépKépKép
meryke

Gremese, csúcs Zsófika mint bizniszvúmen! ;-) Tényleg, hogy felállt, azt jelenti, hogy az ülése is stabil?

Kép
Kép
irina

Köszönöm a válaszokat a körkérdésre (még él tovább is)!

Meryke: Máténak mielőbbi jobbulást! Csak tipp: lehet, hogy éjjel annyira besűrűsödik a takony, hogy alig lehet kiszívni? Vagy csak azért nem kap levegőt, mert annyira megvastagodott az orrnyálkahártya, de tényleg nincs akkor benne semmi?

Domit Isten éltesse!

Kép

Kép
Kép
irina

Halihó!

Viranka!
Ez egy tök komoly gép, miért nem használod? Ráadásul vasaló is van hozzá. Gondolom, ha a gépet nem használod sokat, akkor ezt sem. Míra nem semmi.
Ma megrendeltem a mosószódát, kicsit kellett szervezni. Az öcsém üzlettársa megy Nyíregyházára, ő elhozza, az öcsém meg majd Debrecenbe. Tegnap beszéltem velük, postáznak is, de a költségek.... Kértem még szódabikarbónát és bóraxot is. Azokról is nagyon jókat olvastam. Tegnap kipróbáltam az ecetes öblítést. Amikor a gép kimosta az adagolóból :twisted: a ruhák tényleg nagyon puhák lettek, sokkal puhábbak, mintha öblítőt használtam volna. A mosógépünk a halálom. Az még elmegy, hogy lassan ki kell kötni, úgy közlekedik a fürdőszobában, de alig 5-6 éves és olyan rozsdás, hogy csak na. Az adagolókból meg legtöbbször nem mossa ki rendesen a szereket.
Ha lehet még borzolni a háztartási gépekkel a kedélyeket, akkor érdekelne, hogy van-e tapasztalata valakinek a mosó-szárító gépekről. A ruháinkat télen a kazánházban szárítjuk, ami a tetőtérben van, mi meg az elsőn lakunk. Minden egyes nap lépcsőzünk a vízes és a száraz ruhákkal. Télen nagyon rossz, meg ugye meg kell várnom, hogy valaki itthon legyen, aki tud Vacakocskára vigyázni. Meguntuk. Arra gondoltunk, hogy a legközelebbi beruházás a m-sz.gép lesz.

Heni! Albert is csak pöröl, ha valami nem megy közelebb. Sokáig azt hittem nem is fog forogni, de tessék csak eljött az ideje. Péterkéd sem marad egyhelyben. :wink: :lol: A képek meg...... :lol: :lol: Mennyire hasonlít Rád a kisfiad! Gyönyörűséges!

Motiot! Pusz Nektek is.

Juba! Fogacska gyere ki! Sógornődnek megy a +++++++. Azért tudósíts, hogy mi lett a vége!
Mi a helyzet a net-fronton? Babakocsi? Kaksi?

Irina! Akkor meg legyél bűbáj! :lol: Passz! Nagyon lükék. A mi egyik szomszédunk sem piskóta. Azon is megsértődtek, hogy az egyik nyáron elkezdtük a locsolást, pedig ők beírták magukat, hogy majd megcsinálják. Főleg a csaj nagyon lüke. Aztán volt még valami, már nem is tudom, hogy mi de lényeg a lényeg egy idje magáz bennünket. :lol: Én meg úgy gondolom, óvodásokat nem magázok. A csúcs a dologban, hogy nem mondja meg, hogy mi a baja, hanem levelet ír az üzenőfalra, a kocsi szélvédőjére. (Biztattam a fiúkat, hogy csókolommal köszönjenek neki)

Gremesi! Ez igen! Gondolom, már apa is elégedett Zsófi teljesítményével. :wink: :lol: Nagyon-nagyon szép!!!!!!

Meryke! Jaj, de sajnálom. Nálunk is ez volt, van még egy kicsit. Én is mindent kipróbáltam. Pl. hogy rajtam aludjon, mert így magasabban van a feje, de nem használt nála sem. Vettem egy bedörzsölős mentolos krémet is, hátha tisztítja a légútjait, az sem jött be igazán. Éjjelente is sokat szívtuk az orrát, alig aludtunk. Még mindig nem az igazi.
Mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek!!!! Gyógypusz!

Ébredés van, nem tudom folytatni.
Pusszancs.
dmaggie

Timi26: És Ti hogy vagytok, Vikdan?

Tegnap találtam egy Milupa-szórólapot a gy. orvosi váróban, azon pl. az áll, hogy "A gyermekorvosok 54%-a másfél éves kor betöltése után vagy még később, 3 éves korban javasolja a tehéntej bevezetését az étrendbe". Mit szóltok ehhez?

Kép
Kép
irina

Jó reggelt :D !

Elszállt, amit egy órával ezelőtt írtam :evil: , valamiért nem küldte el :evil: .

Meryke, Máténak továbbra is mennek a gyógypuszik, sajnálom, hogy rossz éjszakátok volt :cry: .

Panka köszöni szépen, tegnap már egész nap láztalan volt. Ha nem csappant volna meg az étvágya, észre sem venném, hogy valami baja van (tegnap előtt minden szilárdat visszaöklendezett) :roll: . Kevesebbet eszik, többet szopizik, kaja közben gyakran köhög, és nagyon sokat alszik :shock: . Remélem, ez jó, és hamar meggyógyul :roll: . Még egy órája sem ébredt szopizni, és máris alszik...nyűgösködött, leraktam, és láss csodát, elaludt egy hang nélkül :shock: .

A hajammal az volt a bajom, hogy "Pistikésre" lett vágva :evil: . Még szerencse, hogy most gyorsan nő...szerintem túl rövid lett, és nem tartotta a múltkori fazont...

Csajok, nagyon köszönöm a dícséreteket, de mindenki annyira csinos volt :D ! Én simán elbújhatok mögöttetek :oops: . De nagyon jól esik 8) , és továbbra is motivál :D .

Juba, csatlakozom az örömködők táborához :D !! Hurrá!!

Sógornődnek mennek a vérnyomás-csökkentők 8) ! Remélem, nincs semmi baj :roll: .

Köszönjük a recepteket a g-mailen, és a zene is szuper, Granda!!

Heni81, Péterke annyira édes, olyan tudományos arccal olvas :shock: :lol: !

Mesi, Zsófi, amint anya nyomdokaiba lép :lol: :lol: :lol: !

Aniko80, Marci is nagyon cuki, elolvadok az alvós képtől :D !

Irina, Pankának általában 200-220 ml főzit csinálok, háááát, előfordul, hogy reklamál, és kevesli :oops: :lol: . Olyankor még min. fél dl vizet megiszik utána 8) .

Hörcsög, nagyon ügyes Ildike :D ! Jó, hogy jelentkeztél!

Timi26, tényleg, merre vagy :shock: ? Nem csillog még az a ház :wink: ? Néha pihenésképpen szólj be 8) !

Domi, boldog hófordulót!!
Kép
dettyk

Hellóka :D !

Először is köszi a vudut a sógornőmnek,tegnap este beszéltem vele,nyitva van a méhszáj,és kevesebb a magzatvíz(lehet szivárgott csak nem vette észre)kapott vérnyomás csökkentőt ami levitte neki,most megfigyelik.

Heni édesek vagytok Péterkével,látom nagy a szerelem :lol: :wink:

Zsófika :lol: :lol: 8) Az engem is érdekelne,hogy mióta tud állni azóta stabilabban is ül?

Marcika arany pofa!

Kajcsi mennyiség hááááát tápiból alig eszi meg a 150-et a gyümiből ami a fogára való megeszik egy üveggel a főziből meg csak csipeget,egyedül a sütőtököt eszi meg(tiszta anyja :wink: )

Maggie!Net sajna semmi jó,úgy néz ki nem lesz :cry: :cry:
Kakcsi változatlan csúnya zöld,a védőnő szerint ne aggódjak ő ilyet kakil és kész.Most vettem neki Laktivot kíváncsi vagyok használ-e?Remélem igen!!És köszi,hogy érdeklődtél!!!
Na akkor a ti szomszédaitok se piskóták!!!Én is tudnék mesélni,állandóan uszítani akarnak minket a másik szomszédék ellen!!Őrület!

Meryke!Jobbulást Máténak++++++++++!!!!

Dominak boldog hófordulót!!!
Kép

KépKép
juba

Sziasztok!

Vagyok!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap délben a fürdőszoba takarítása után abba kellett hagynom az egészet, mert már lépni sem bírtam! :shock: A derekamtól lefelé olyan izomlázam van, hogy csak na!
Még hátra van a konyha meg a számítógépes szoba, aztán kész! De egyre lassabban haladok a fáradság miatt!

Eszem a husát a burkolónknak, aki rábeszélt a világos fugára!!! :evil: Azt próbálom sikálni, de nem lett szép... :(
Na de vettem...vagyis csórtam a boltunkból fugafelújító festéket, azzal át fogom kenni az egészet! :lol: :lol: :lol:

Nagyon el vagyok maradva a reagálásokkal, hétvégén megpróbálom bepótolni.

Na megyek, folytatom!

Pussz!!! :D

Kép
Kép
timi26

Ja, és tegnap megszületett az egyik pocakos barátnőm kislánya!!! :D :D :D
2350 g és 46 centi!!! :shock: Pedig időre született! Nagyon cuki lehet! Én még nem is láttam ilyen pici babát!

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: