A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

[quote="nemlajos"][ írta:nemlajosb]bea, az ilyen engem is érdekelne, viszont már az eddigiekből is elegem van, hogy egy program, ami leszedi a fényképezőről a képeket, a gimppel átszerkesztem, ugyanígy egy lejátszó a dvd-nek, egy a zenének, egy a netről megnyitottaknak... ehh... túlnőtt rajtam a számítástechnika, de nagyon :?

Nemlajos: :lol: :lol:
és ha belegondolunk, hogy lassan már interneten is élünk...

Jah amúgy én vettem egy lottót, azt se tudtam, hogy melyiket kell kitölteni, de mivel egy cigány ember házalt késélezéssel és számokat diktált, nem vagyok bebonás, de megjátszottam.. :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nándi is bekapta a vírust tőlünk...
éjjelis orrszívások--és szívások:D
méghogy az anyatej véd..túl van misztifikálva...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi: Igen is véd. És az ellenanyagok ott vannak a tejedben és szoptass csak szorglamasan az segít, hogy enyhe lefolyású legyen a betegség.
Sok-sok gyógy cupp Nándinak!!!

Moncsi: Lívi jobban van? :?

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Jobbulást Nándinak!

Hoztam pár képet
(először Kamilláról, kis unokatesóról, sepreget :lol: :lol: , mint anya)
Kép
mesét nézek Kép
már egy kézzel is megy:) Kép
Kép fürdés után
Kép
esti hempergés anyával
Kép
csucsu

némelyik egy kicsit homályosra sikerült, mostanában mindig bemozog a lelkem :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szép estét!

Minden betegeskedőnek mielőbbi jobbulást!

Katka, hajaj, ez az ősz most nálatok sem valami fényes... Sajnálom! Csajoknak gyors gyógyulást! És remélem, h nagyon gyorsan találsz jó babyszittert. Peti nagyija nem mozgóstíható ideiglenesen?

Pulcsi, az anyatej valóban nem csodaszer abban az értelemben, hogy tökéletes védelmet nyújtana. De sokat jelent ám! Figyeld meg, hogy Nándinál kevésbé lesz a betegség "durva". A szopizós gyerekek hamarabb átesnek a betegségeken, és a szövődmények is általában elkerülik őket. Persze sajnos vannak kivételek...

Bea, új avatar? Csini vagy! Pasival minden OK továbbra is?

Adryn, merre jársz?

No, új oldal, és ennyire emlékszem. Vissza kell olvasnom...

erpé

Megvan, mit akartam még.
Zitának a répás muffin receptet.
Ez eredetileg a répatora receptje, nálunk az egész család imádja, Samunak a legutóbbi két szülinapjára ezt készítettem.
A talira legutóbb muffinként vittem, ehhez kevesebb tésztát kellett készíteni (12 db-os muffinsütőbe való hozzávalókat zárójelbe tettem).

Répatora (répás muffin) hozzávalók:

5 (3) db tojás
2 (1) pohár finomliszt, kb 3 (másfél) deci
1 (fél) pohár cukor
2 (1) csomag vaníliás cukor
1,5 (1) cs. sütőpor
50 (25) dkg reszelt sárgarépa - a legkisebb lyukú reszelőn kell lereszelni
10 dkg darált vagy apróra vágott dió (én 10 dkg-t tettem a muffinba is)
1/2 (negyed) pohár étolaj

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a reszelt sárgarépát, diót, vaníliás cukrot, a sütőporos lisztet, és végül a felvert tojásfehérjét.
Könnyedén összekeverjük, és kikent sütőformába tesszük.

Előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük 180 fokon.

Ha torta készül, akkor a tetejére lehet tenni:
-marcipánt (ezzel a legtutibb)
-sima porcukrot ráhintve
-csokibevonót, stb

Zita, igen, megérkeztek a fotók, köszi!

erpé

Félreértés ne essék, nem haragszom a babysitterre, csak most nagyon nehéz lesz őt pótolnom.... Én nem tudok most csak úgy egy hónapig nem dolgozni, amíg találok valakit, akit Peti is megszeret.... :? Pedig ugye ez nem jó Petinek. Mármint a 2 havonta babysitter váltás.... Az előző babysitter 6 évig volt, azért olyan sokkoló most ez a 2 hónap....

Bea: Maja nagyon szép és milyen ügyes! 8) :P

Erpé: Nagyi dolgozik. A héten már így is egy napot szabin volt a lábműtét miatt.... :?
Valami biztos lesz, csak egy kicsit el vagyok keserdve....

Katka

katka22

állandóan kiléptet ez a nyüves...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi Erpé! Biztos kipróbálom!

Maja nagyon cuki! Milyen mesét néz és mennyi ideig? Mi még nem próbáltuk, de nem tudom elképzelni, hogy Julcsit egy percnél tovább lekötné :roll:

Katka, neked mindig tartogat az élet valami új kihívást. Szerintem megküzdesz ezzel is, mint mindennel :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

gyerekek, most lehidaltam... Nyáron feltaláltam az elektromos kerékpár és a babakocsi kombinációját, egy pár napig tökre lekötött, de persze nem volt mögöttem cég, meg mérnökség, meg pénz, meg ilyenek, meg gondoltam, úgyse lenne rá kereslet, erre mit látok?

http://www.minimano.hu/termekeink/_ujdonsag/

ez mondjuk sokkal jobb, az enyémen a gyerek befelé nézett (ugye, kifelé ne! projekt :D), és mint egy postásbicikli, elöl a babakocsi, és ha nem használtad, akkor az ülés volt felhajtható. Vagy valahogy így... Ehh....

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Csak ebbe a babakocsiba csak 6 hótól lehet babát tenni, illetve, ha már ül a gyerek. Akkor meg már a sima bicikis ülés is jó, kivéve, hogy abban nem tud jól aludni....

Katka

katka22

Maja baba gyönyörű!!! És Bea mesélj a szerelemről egy kicsit! :wink:

Katka, bébiszitter :evil: De drukkolok, h találj még nála is jobbat! :wink:

Nemlajos, lenyúlták a projektedet????????????????? :)

Pulcsi, Nándinak jobbulást! Meg nektek is. Nálunk, mikor mi voltunk betegek, nem kapta el Szonja.

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Csibb, nagyon sajnálom nagyidat... :cry: Apudnak is megy a drukk!
Gabka, Erpé, a ti nagyijaitokat is. :(

Bababi, igen, sajnos az ügyvédeket nem lehet kihagyni a szerződéskötésből. :twisted:

Pulcsi, jobban vagytok? Nem lehetett kellemes betegen együtt tölteni a napokat. Tényleg jobb lett volna más apropóból. Szegény Nándi, hát mégis elkapta? :(
Nem tudom, miért szivattak titeket a "rossz" gyarapodással. Nálunk még értem, de azóta se mértem le rendes mérlegen, most mentünk volna oltásra, ha múlt hétvégén nem lett volna beteg Márti és akkor megmérték volna, de így inkább jövő hétre halasztottuk. Szóval nekem most fogalmam sincs, mennyi az annyi, de direkt. Mert akkor úgy elkezdtem aggódni, hogy a tejemen rögtön megérződött.
Mi egy szobában vagyunk Mártival (mivel összesen egy szobánk van :) ), és kérdezted, mennyire érzékeny a zajokra. Azt kell mondanom, elég változó. De talán kevésbé, mint ha külön szobában lennénk. Nem vagyunk mellette teljes csöndben, amikor alszik, és hát a billentyűzet is eléggé kopog pl., na meg a fejhallgatóból is kihallatszanak a hangok, meg járkálunk, beszélgetünk, de csak akkor ébred fel rá, ha egyébként is éberen alszik.

Katka, Nemlajos, erről a makrobiotikus étkezésről még sosem hallottam, de érdekel, majd én is megnézem. A múltkor, amikor csináltattam vérképet, minden eredményem tökéletes volt, egyedül a koleszterin volt egy picivel magasabb a határértéknél.

Nemlajos, ha "megnyugtat", tegnapelőtt és tegnap Márti is iszonyatosan nyűgös volt és nem lehetett tőle semmit csinálni, állandóan kézben lett volna. Semmihez nem volt kedve, ha letettem játszani, sírt (hisztizett), ha letettem a konyhaasztalnál lévő hordozóba, sírt, stb. stb., úgyhogy többször is összepakoltam a nap folyamán és kivittem sétálni. Ott hallgatott és nézelődött vagy elaludt. Estére már nagyon elegem volt az egész napos nyávogásból... Ma már jobb volt.
És a betegség óta az éjszakáink is elromlottak. Első lázmentes éjjelünkön vagy 8-szor keltünk (kb. óránként), tegnap már jobb volt valamivel, de eleve magam mellett altattam el, mert annyira kimerült voltam, hogy nem volt energiám külön felkelni hozzá (egyébként csak fel kell ülnöm és már el is érem :) )

Kár, hogy nem te valósítottad meg azt a babakocsi-biciklit. :( Egyébként nekem nagyon tetszik. :)

Látom egyre ügyesebbek a babáink: Nemlajos Döméje, Gyöngyi Esztije, Lillaoh Annája, Kukli Katája, Rszg Mátéja

Rszg, örülök, hogy Géza túl van a műtéten.

Katka, Ágicának gratula az iskolaalkalmasságihoz. :) :) Szegény, megint lebetegedtetek? :(
Dani-ügy: írod, hogy a pszichológus nem ismert rá, hogy ugyanarról a gyerekről van szó: ezek szerint kétszer is vizsgálta, mindkettő szülő környezetében?
Hűha, elég kevés időt hagyott neked a bébiszitter. :twisted: Remélem, sikerül a legjobban megoldanod a helyzetet.

Banokla, én már láttam ilyen mosolygó almát, igaz, csak képen, egy ismerősöm mutatta, hogy ilyet vett. :) Úgy csinálják, hogy ráragasztják az érő almákra a matricát és csak ott pirosodik meg, ahol nincs matrica. :)

Tehuti, Szonjának jó alvókája van. :D

Bea, cukik a képek. :D Én úúgy szeretem az alvós képeket. :D

Masut
masut

Hát ez kissé hosszú lett...
masut

hát igen, az enyém újszülöttől lett volna elvileg :roll:

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok. csak most volt időm jönni, szinte egész nap szenvedett szegénykém, láza már lejjebb ment tegnap óta. valami vírus ....:s ... most sikerült végre elaludnia, ugyhogy asszem kihasználom én is az alkalmat , holnap majd megpróbálok jönni és visszaolvasni

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

masut, dehogy lett hosszú!
Köszönöm az együttérzést, az a baj, hogy Döme eddig engem igencsak elkényeztetett.
Ma már két szomszédom is elhűlt azt hallván, hogy gyakorlatilag Döme egész nap elvan a szobájában, vagy a járókában, akkor szól, ha éhes, de ha én nem zargatnám, ő sem zargatna engem... :roll: 8)
Szóval a 8 hónap tej-vaj után most majd a szepiszorival megtudom, mi a magyarok istene!

Tényleg el!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos :shock: elárultad valakinek az öteleted? :lol: Amúgy nagyon szuper ez a biciklis babakocsi, nekem nagyon tetszik, főleg hogy milyen könnyű átalakítani. bár azt nem is figyeltem hogy mondjuk pakolórésze nem nagyon van szerintem ami nekem fontos. De tök mindegy mert fél millám úgy sincs ilyenre :? Azért az árán kissé megdöbbentem. :shock:

Katka sajnálom a bébiszitter gondokat :( Hát tényleg rátok jár a rúd.

HÁt ezt a répás muffint lehet hogy ki kellene próbálnom.

Képzeljétek Panna bent van egy nemzetközi felmérésben, tavaly kezdődött. Vért vettek tőle, meg mindenféle vizsgálatok vannak, az egészéges életmóddal kapcsolatos az egész, hogy a mai gyerekek mennyire élnek egészségesen, mozognak-e eleget, hogyan táplálkoznak stb. Szóval tettek rá egy aktivitás érzékelőt ami egész nap rajta van, kivéve ha alszik. Aztán este mikor vettük le látom hogy van rajta egy gomb, gondoltuk biztos a ki-be kapcsolója, erre Panna megszólal hogy ő azt nyomogatta egész nap :shock: :lol: Na lehet hogy nem mért semmit. Még jó hogy nem mondták el neki hogy ne nyomkodja, kiváncsi vagyok hogy most be vagy ki van kapcsolva? :D

Bea Maja milyen tündéri abban a kis sexi pizsamában :wink: :D
És milyen mesét nézett?
Ha bekapcsolok egy mesét a Bulcsúnak vagy Pannának Nimródot nem nagyon érdekli, szerencsére. Azért még picik hozzá.
Az utóbbi hetekben mi nagyon lecsökkentettük a gyerekek tévé nézését. Már elégg függők voltak :? Illetve kérték hogy kapcsoljak be valamit, aztán kb. 5 percig nézték majd találtak maguknak valami érdekesebb játékot a tv. meg ment háttérzajnak, aztán ezt beszüntettük. De most már nem is hiányzik nekik. Étrendváltozás, tv megvonás. MÁr csak a netmegvonás van hátra :D Bár azt nem szeretném :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: Hogy állsz Panna súlyával? Én Zsófiéval nem jól. Az elmúlt 2 hónapban odafigyeltem, hogy szinte csak vizet kap, meg nagyon ritkán van édesség vagy tészta vacsorára, de (gondolom) mivel egész nap ül az iskolában, ezért gömbölyödünk. Pedig hetente 1-szer jár tömegsportra, 1 -szer lovagol és 3 tesiórájuk is van és mégis egyre gömbölyűbb... Már ötletem sincs, hogy mit tegyek még, elvégre ő nem fogyózhat.... :?
Ágica, aki meg ugye vékonyka, most a sok betegségben teljesen elfogy.... :?

Nemlajos: Szerintem a babakocsis bicikli ott bukik meg, hogy nagyon drága ahhoz képest, hogy egy sima ülést lehet venni 5-10 ezer forintért.... Itt neg ugye a babakoscira speciális kerekek kellenek, speciális rugózással, ez már egy vagyon.... :shock: Szóval szerintem ezt nem lehet olcsón előállítani.... (Kibukott az üzletasszony belőlem)

Masut: Jó, hogy becuppantál, hiényoznak a hsz-eid. Örülök, hogy Márti jobban van, fog ő majd aludni is, csak egészség legyen. ;)
Peti sem alszik jól olyan 6-szor keltem hozzá.... Én is romos vagyok....

Katka

katka22

Katka rossz éjszakát sajnálom, szerintem én is keltem volna annyiszor mint te, csak hogy általában az első kelésnél kihozom, megszoptatom magam mellett és ott is maradunk, elalszunk egymás mellet, így a többi kelés kimarad :)

Pannánál próbáljuk betartani azt hogy ne egyen annyit, nincs semmi nassolnivaló csak gyümölcs. De ugye azt nem látjuk hogy az oviban mit esznek és mennyit, de gondolom nincs svédasztal.
Ránézésre látszik hogy fogyott, illetve meg is nyúlott. Az biztos hogy a ruhái annyira nem feszülnek rajta :D Tegnap az oviban megmérték. 121 cm magas és 28 kg. A múltkor mi már 30 kg-t mértünk anyuék digitális mérlegén, úgyhogy lehet hogy fogyott. Bár fogyókúráztatni ugye nem akarjuk és tudom nem is szabad, de nagyon nehéz belőni azt az étel mennyiséget amit úgy látunk elég neki. Még hajlamos mindig tömni az ételt. De már javul :)
Mi is hordjuk most mindenfelé, hétfőn aerobik az oviban, szerdán úszás, szombaton pedig jazzbalett, hétvégén pedig egész nap a trambulinon ugrál anyuéknál.
Zsófinál tényleg az is lehet a nehéz hogy egész nap ül az iskolában. Hát azt hiszem ha Panna iskolába megy akkor nekünk is lesz ilyen gondunk, azért az oviban sokat tudnak mozogni.
Hány kg most Zsófi?
Ja és Ágica meg tényleg milyen vékony. Nálunk ugyanez van Bulcsúba tömni kell a kaját mert olyan kis vékonyka meg alig eszik.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea! Nálatok hány fok van, h ilyen lengén alszik a kisasszony? (Nálunk 20 :? ) Nagyon cuki, és mekkora már ő is

:roll: Lizi ahogy felállt már egykézzel kapaszkodott és járkált kapaszkodva oldalt a járókában :lol:

répatorta: én a tetejére philadelphia krémsajtot rakok porcukorral elkeverve, nagyon király :wink:

Katka: úgy elmennék bébiszitternek hozzátok :P sajnálom, h lelépett.

Örülök masut, h jelentkeztél

Moncsi: Livinek gyógypuszi

Nemlajos: nekem kell ilyen bicaj! Fogjunk össze és csináljunk ilyet sokkal olcsóbban, a promót ők már elintézték. Párom úgyis vmi üzleten töri a fejét. Bátyámnak van autószerelő műhelye, hegesztő miegymás, tán még tőkéje is... most komolyan, olyan jó lenne. és szepi szorit sajnálom, Lizire rapszodikusan tör rá.

Vica: mért nem szóltak, h ne kapcsolgassa, kaptok vmit érte? Kivi vok a végeredményre

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

hehe, éjjel, félálomba rájöttem, hogy az enyém motoros volt, pont ez volt a lényege! :D:D:D Az mennyibe kerülne, ha a tekerős fél milla? :shock:

Vica: mindenképpen meséld el, mi volt az a gomb :D

Katka: a keresztlányom volt duci világ életében, az anyja elvitte orvoshoz is, sportolt, odafigyelt a kajára, semmi eredmény.
Aztán kamaszodni kezdett, és mára nagyon csinos, formás nagylány lett (13.5 éves :D). Pedig eszik csokit, meg mindenfélét :)
Igaz, kőkeményen kajakozik, szinte minden nap edzés.

Erre szoktam mondani, hogy tessék, ennyit az igazságról, más meg sose kerekedik ki. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt!
csatlakozom a romos reggeli érzéshez, Kata is tragikus éjszakát produkált. Éjfél után teljesen felélénkült, és kb 2 órán át pörgött. Most jó, h apa itthon van, és el tudta vinni Samut oviba... Kata még alszik, és én is pihenhettem még kicsit reggel.

Katka, ugyan nem engem kérdeztél (bár én is Éva vagyok :) ), de ne aggódj, szerintem Zsófi súlyával, alkatával nincs semmi baj. Én nem láttam rajta zsírpárnákat sehol. Erősebb, izmosabb karakter, mint Ágica, és ez a típus ősszel-télen kicsit magára szed, aztán ez tavasszal-nyáron helyreáll. Samu is elkezdett most (végre) hízni, ahogy hűvösebb lett az idő óriási lett az étvágya és kb 2 óránként kér enni. A "tudományos" magyarázat szerint hidegebb időben több energiára van szüksége a szervezetnek, ilyenkor hamarabb leesik a vércukor, többször és többet eszünk, és vannak típusok, akik kicsit "raktároznak" ebben az időszakban. Szerintem nagyon messze van attól Zsófi, hogy aggódnod kelljen, pláne ha ilyen jó étkezési szokásai vannak és ennyit mozog. Ha tavasszal és nyáron is nagyon gömbölyödik, akkor aggódj :)

Masut, jó, hogy jelentkeztél. Végre :) És jól csinálod, h nem aggódsz Márti súlya miatt.

Vica, tetszett ez a gombos érzékelő sztori :) És gratulálok a tévézés drasztikus csökkentéséhez! És megálmodtad már, h hova mentek kikapcsolódni Gáborral?

Nemlajos, majd mutizz fotót az új kanapéhuzatról! és ne törj le a szomszéd csili-vili lakása láttán, inkább meríts öteleteket, ha tetszik :)

Lépek, Katalány úgy tünik mostanra bepótolta az éjjeli kilengését.

erpé

papillon, rendben! :D
Enyém volt az ötlet, százalékot kérek, a többi a Tiétek! :)
De motoros legyen!!! :)
Pont olyan teljesítménnyel, mint a motoros bicikli, hogy a kreszben ugyanolyannak számítson, ne kelljen rá jogsi :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csatlakozom én is a zombik társaságához.
Lili megtaknyosodott, és nem tudom hászor keltem hozzá éjjel és hányszor szívtam éjjel is az orrát :(
ÚÚÚÚÚÚtálom a telet. Persze az is lehet, hogy ő így fogzik, mert az első fogainak kijövetelénél is taknyos lett, aztán ahogy kijöttek a fogak el is múlt. Még reménykedem, hogy most is erről van szó, persze azért kap rá némi homeot, aztán meglátjuk.
Ja és angolul beszél a drágám :) Annyira tökéletes angolsággal mondja ki a "the" szócskát, hogy meg kell érte zabálni. Még köp is hozzá :) :lol:
Teszek egy tegnap esti képet és hozzáteszem, hogy nem segítettem neki :)
Kép

Katka: sajnálom a gondokat!!!

Maja nagyon cuki!

Nemlajos, sajnálom, hogy lenyúlták az ötletedet, ezért szokták rögtön levédetni az ötleteket :)

Ja akinek van nagyobb gyereke és érdekli, a tecsóban most lesz 4000ért állítható méretü kori, mi azt akarunk venni Levinek karácsonyra, így még jövő télre is jó lesz rá, ha minden igaz :)

ja és a recept :)

Tészta:
4 tasak csokis pudingpor
20 dkg cukor
1 sütőpor
4 tojás
2 dl olaj
(ruaroma)

Összevalókat összekeverni és vajazott, lisztezett tepsiben (tortaformánál lehet sütőpapírt is használni) előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 perc.

Krém: 1 tasak vanilia pudingpor
10 dkg cukor
1/2 liter tej
50 dkg túró
1 tasak zselatin (ha nagyon keményre szeretnétek a habot, akkor kettő)

Pudingot a cukorral megfőzni, túrót és a zselatint belekeverni.

A kihült tésztalapra ráönteni, elsímítani, be a hütőbe, amig megszilárdul. Csokireszelékkel még lehet a tetejét cicomázni :)

Kép

Kép
gabka77

hja, hát az éjszakánk nekünk sem volt fényes, 1-ig ugye felhőket rajzolgattam képszerkesztővel (újabb sorminta...), fél háromkor pedig Döme ébresztett.
Általában visszaalszik, míg megszoptatom a kanapén, de bizony van, mikor felkeltik a kíváncsiságát az innen-onnan világító fények... Hát ez volt most is.
Aztán elringattam, betettem az ágyába, pakoltam a fenekét, elaludt, kijöttem, felébredt, ezt még négyszer, aztán eljutottam az ágyamig is, mikor megint elkezdett dühöngeni (ilyenkor nem sír, csak nyafog, viszont aludni képtelenség mellette).
A Zuram közölte, hogy biztos ide akar jönni.
Pedig már csomószor észrevettük, hogy mellettünk nem tud jól aludni, van, hogy követeli, hogy egyedül lehessen.
De mondtam, ha úgy véli, hozza ide, ne engem instruáljon!
Végül fél négy felé elaludtunk, de hogy Döme mikor adta fel, azt nem tudom. Viszont alig, hogy elaludhatott, én fordulni akartam, és fejbe vágtam a könyökömmel...
No, szóval így telt az éjszaka, de aztán sikerült fél nyolcig még ágyban maradni :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

gabka, bakker :shock: :shock: :shock:
Nem tudom megszokni az álló babák látványát :D

Az ötletem nincs lenyúlva, csak már sokadszor azt találom fel, amit éppen más is :)
Lehet, hogy találmányjós leszek, az biztos jól jövedelmez :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hát én sem aludtam ki magam, de magamnak köszönhetem. :D
Kb. éjfélig voltam a gép előtt, majd elmentem elmosogatni, átpakoltam a kajákat nagyobb edényből kisebbe, azt is elmosogattam, leszedtem a megszáradt ruhákat, teát csináltam magamnak reggelre, szóval háziasszonykodtam. Jókor, mi? :lol:

Masut
masut

sziasztok!
még nem olvastam vissza, nem volt gépem.
amíg nem voltam, meghalt a nagyim, és úgy tűnik, apukámnak combtőből levágják a lábát... :cry: semmi keringés nincs a lábában, ezért is nem gyógyult neki a seb, de ezért is fájlalta annyira a lábát már előtte...
mikor lesz már vége ennek az évnek???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, őszinte részvétem a nagyid miatt! Anyud ugye tudott vele még találkozni?
Apudnak meg mielőbbi jobbulást! Úgy tünik, h mégsem volt annyira banális a kezdeti panasza... :( Remélem rájönnek az orvosok, h mi okozza a bajt, és nem lesz szükség erre a műtétre...

Most már tényleg lépek.
erpé

Jaj Csibb, részvétem! nagyon sajnálom, de ilyenkor talán azzal lehet vígasztalódni, hogy rengeteg fájdalomtól szabadulhatott meg! :( :cry:

Apudat is sajnálom, de inkább egy láb, mint egy élet!

Kép

Kép
gabka77

Katka tényleg Zsófi nem tűnik úgy mint akin felesleg van, legalábbis Pannához képest. Ha egészségesen étkezik és tényleg ennyit mozog akkor mást nem nagyon tehetsz, majd elnövi :wink:

Panna vizsgálat: hát az eredmény szerintem kb. egy év múlva lesz meg. :? Legalábbis a tavaly őszi vizsgálatok eredményét most kaptuk meg nemrég. Akkor nem volt rajta ilyen aktivitás mérő, de az jött le az eredményekből, hogy a túlsúlyas vagy elhízott kategóriába tartozik a korosztályában a méretei alapján :roll: Szeptemberben volt egy tájékoztató róla, és azt mondták el összefoglalva hogy sok az elhízott és keveset mozgó gyerek. Amúgy ezt a vizsgálatot nemcsak óvodások hanem iskolások körében végzik.

Gabka, Nemlajos rossz éjszakákat sajnálom. Úgy látom kevés olyan baba van aki nyugodtan végig alussza az éjszakákat.
Ez milyen süti receptje? Jól látom hogy a tésztában nincs liszt?

4000 Ft-os kori nagyon jó áron van, kár hogy most zárták itt be a koripályát :(

Bulcsú ma reggeli jó beszólása:
Panna magyarázza neki hogy nyugodtan álljon bele a játékok dobozába. (amiért én általában nagyon mérges vagyok :evil: ) szóval épp meghallom, szólok Bulcsúnak:
"Mondd meg a Pannának hogy hülyeségeket beszél neked"
Bulcsú elkezdi mondani:
"Panna hülyeséget beszélsz, Panna hülyeséget beszélsz" :)
Aztán mondjuk hogy jó elég lesz már, nem kell többször mondani. Bulcsú csak ismételgeti. Gábor rászól. Majd Bulcsú:
"Még egy utolsót" "Panna hülyeséget beszélsz"
Lehet hogy nem jön vissza, de elég vicces volt. :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

jaj, csibb, nagyon sajnálom! :(
A nagyid miatt részvétem, apukádnak meg kitartást!
Reméljük a legjobbakat!
Már elhangzott, hogy le kell amputálni?
Csak mert apunak sincs keringés a lábában az érszűkülete miatt, de már kétszer műtötték, és most is infúzióra járt...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb részvétem. Apukádat sajnálom. :cry: Ez szörnyű lehet, de igaza van Gabkának.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Csibb :cry: :cry: :cry: :cry: ez borzasztó, őszinte részvétem. Szegény apukád... Anyukád anyukája halt meg?

Vmi lehetett éjszaka én 11ig pakoltam a pakoló szobánkban, ahol plafonig álltak a régi cuccok...

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Csibb, sajnálom nagyidat. :x Apudnál meg még talán van remény, hogy ne kelljen amputálni, nekem is az jutott eszembe, mint Nemlajosnak. (Páromnak is érszűkülete van.)

Masut
masut

köszönöm
apu 20 éves kora óta inzulinos cukorbeteg, ezek a bajok ennek a szövődményei. és még így is csoda, hogy milyen jól bírta... :cry:
érszűkületes a lába, az egyikről már 2 ujját leszedték... ez a másik. kapott új vesét (azt is a cukor teszi tönkre), és a szemét is műtötték. már elhangzott, hogy le kell vágni. de még konzultálnak a régi orvosával, aki az ujját csinálta anno. ő még nem tudja, eddig úgy volt, hogy csak a lábfejét kell... :? nem tudom, hogy fogja lelkileg ez kibírni, ez tolókocsit jelent, nem tudom mi lesz...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Minden betegnek jobbulást!!!

Csibb részvétem..

Nemlajos kész feltaláló vagy legközelebb szabadalmaztasd az ötletet és gazdagodj meg belőle!!! :)

Bea Maja már TV-zik? :)

Katka Kornél is elég gömbölyű..ha pedig próbálom visszafogni kaja terén azt mondja, hogy éheztetem..36 kg.

Oltás megvolt, remélem semmi baj nem lesz, egyébként rengetegen voltak a dokinál!!!

Betti
KépKép
queen-bee

Vica: jól látod, nem kell bele liszt, max a tepsi kikenéséhez.

Jaj a lányom megöl engem. Azt hittem alszunk egy jót, de persze én épp csak becsuktam a szemem, ő már fent is volt :(

Kukli nagyon hiányzik most már!!!!!

Kép

Kép
gabka77

gabka, ez milyen süti? :shock:
Mármint nevét tekintve...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mi csak túros pudingsütinek hívjuk, becsületes nevét nem ismerem :)

Kép

Kép
gabka77

Csibb: Őszinte részvétem a nagymamád miatt... :cry: Apudat nagyon sajnálom, remélem találnak valami más megoldást.... Nem tudom tolókocsiban mennyire lehet teljes életet élni.... Sok ember nem viseli el.... :(

Gabka: Jobbulást Lilinek. Nagyon macerás, amikor taknyik.... :( Levi barátom, hogy van? Kiheverte már a siserehadat, akik a játékait akarták? :)

Vica: Zsófi 135 centi és 35 kiló és bizony jókora pocakja van, már a doktornénitől is megkaptuk. Nadrágból csak gumisat tudok venni neki, mert a sima farmerok nem jönnek össze a pocakján.... :?

Lányok nem javulnak, visszavittem őket orvoshoz.... Streptococcust találtak mindkettő torkában. 8 napig kell antibiotikumot szedni.... :? :? :? És addig oltást sem kaphatnak....

Katka

katka22

Katka: lányoknak jobbulást!
Mi maradunk oltatlanok, sem anyós, sem a többi orvosunk nem javasolja, a körzetivel meg nem beszélgetek :)
Már feltettem korábban a kérdést, de mégegyszer megkérdem. (tudom, kisebb gondod is nagyobb most). A lányoknál hogy kezdtétek a korizást? Rendes korival, vagy olyan kétélü cipőreszerelhető bigyóval?

Kép

Kép
gabka77

Levi egyébként jól van és emlegeti még a "vendégeket", hol pozitivan hol kevésbbé. ("mikor jönnek megint vendégek?" sírós hangon: "ma nem jönnek vendégek). De szerintem nem okozott neki nagoybb traumát, sőt szerintem jó lenne neki, ha megtanulná az osztozást.
Viszont az oviban Samuval felváltva találják ki, hogy a másik menjen hozzá játszani :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok végre!!

két hetet kellett bepótolnom, hétfő óta csak olvastam (nem vagyok túl gyors).

már tegnap amikor papillon palacsintát sütött irtam egy hsz-t, ami elszállt :-( ettem volna a du-i kávém mellé.

jegyzeteltem visszaolv. közben, néhány dolog....:
anna**

csibb, nagymamád miatt fogadd részvétem, apudnak jubbulást kivánok!!!!
nagyon szép lett a balatoni házikó, kopi mátés képek nagyon szépek, fannitornás képei szintén!! szép gyerekek,és máté egyre inkáb hasonlít fannira, ugye?

Papillon örülök, hogy Lizi jobban van! és gratulállok a felálláshoz!!

taliképek is nagyon jók, mostmár el kell mennem egyszer..szeretnék nagyon.

Zita, nagyon szép az uj avataros kép! Remélem Julcsi bágyadsága, csak fáradság volt, és nem lett beteg!

katka a korcsolyás képek nagyon helyesek, mennyi élménye van petinek ez hihetetlen! Remélem könnyen találsz uj bébiszittert!!

nemlajos
,örölök a masszázsnak, a szülinapomon én is kaptam egyet egy maori-masszázst,huuuhh másfél óra élvezet púr volt....kényeztető masszázs, teljesen ki tudtam kapcsolódni.

mindenkinek nagyon köszönöm a szülinapi jókívánságokat!! Szép napunk volt,vikkapu (Katka ezért licenszdiíat kell fizetnem neked)szabit vett ki, reggel megleptek egy finom reggelivel, amit massziroztak ők sétáltak a rómain, és voltunk egy finomat ebédelni a Pastramiban. nagyon szép volt.-...... :-)
anna**

pulcsi,
utolag szép szülinapot!! Olyan jó volt olvasni a számvetésed! Remélem, nem lesztek sokáig betegek!!

bababi, ez az 5 perc alatt irjuk le amire vágyunk ötlet, nagyon tetszik, azt hiszem én is megcsinálom és vikkapuval is megcsináltatom, olyan kiváncsi vagyok.

gabka, írtál a ht-ről, meg az éjszakai alvásokról, erről jutott eszembe, hogy a védőnőnk azt mondja, hogy sok gyerkőc nem reagál jol, ha este 6 után anyatejen vagy tápin kivül mást kap, max tejpépet, de 1 éves korig náluk ne adjuk főzeléket vagy gyümit. a bélben megváltoznak a bomlási folyamatok, és nem alszanak jol.

queen-bee: üdv köztünk!!! nagyon szépek vagytok a képeken, és a karikatúrák mellett nekem a keretes képek is feltűntek. ezek saját festmények, vagy ismerősöké? szeretem a festményeket, főleg a kortárs garfikákat, rézkarcokat, szén-rajzokat stbstb....ha lenne lehetőségem gyűjteném őket....
anna**

szia Anna! Mi még nem "találkoztunk" ugye?

Katka nálunk is ez a helyzet, már előre félek a nadrágvételektől mert ami derékben jó az olyan hosszú, hogy fel kell hajtani..146-os nadrágot vettünk legutóbb..

Betti
KépKép
queen-bee

Anna! A festmények nem a mi lakásunkban vannak, hanem az apósoméknál, ő nagy gyűjtő, iró-irodalomtörténész, újságíró -az egész lakás tele van könyvekkel, képekkel, régi dolgokkal.

A karikatúrás-lakás a miénk :)

Betti
KépKép
queen-bee

Ja és "igazi"festők munkái :) vannak képzőművész ismerősei, az egyik kortás festő barátja pár éve halt meg Bér Rudolfnak hívták, neki a fia is festő, nagyon jó!!!

Betti
KépKép
queen-bee

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: