A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

Hát babakocsikból eléggé kiműveltem magam :)

VOlt egy

Graco Mirage, ez volt az első, a kisfiamé :) Szerettem, mert egy 3szögű szivaccsal teljesen egyenessé lehetett tenni. Mikor nagyobb lett, vettem egy

Graco citysportot, ez nagy kedvenc volt, mikor már nem babakocsiztunk, akkor adtam el. Közben ugye anyum is babakocsizott a hugommal, neki egy

Graco Ultima volt, ami szintén jó kocsi volt, csak nagy, majd vett egy

Be-be-go Esernyőkocsit, na azon 1 hét múlva túladott. Utána egy

Peg-perego Aria volt neki, ő szerette, én nem, mert nyeklik-nyaklik, nekem a citisport jobban bejött sokkal.

Utána mikor megtudtam hgoy jön a csajesz, vettem egy sokfunkciós

Neonatot, na az ott falun jó volt, nagy kerekekkel, mózessel, ha pedig buszoznom kellett, akkor csak a hordozót tettem a vázra. Aztán beleőrültem hogy kislányom van, és vettem egy rózsaszín

Hauck-ot, ami kegyetlen rossz kocsi volt. Gyorsan el is adtam. Ezután vettem meg a

Graco Quattro Tourt, ami nem a könnyű kocsi kategória, bár fel tudom tenni a buszra még ma is ha kell, de nekem minden igényemet kielégíti :) Olyannyira, hgoy mostmár több mint egy éve megvan, és biztos vagyok benne hogy ilyet fogok venni újra :) Szóval nekem ez a tuti befutó. Emelett volt egy

Iglesina esspresso (ill ez is eladó) ami 6 kg, nagyon könnyű, jól irányítható, van hozzá minden, csak utólag jöttem rá hogy nem jön be a színe :) Szóval neekm ez 90 %-os kocsi. A

Quinny Zapp szintén 100%-os, ez is marad :) Ezt anyutól kaptam karácsonyra.

Volt még testvérkocsink, többfajta, de már nagyon hosszú lenne azt is leírnom :)

Szibi, megpróbálom neked megszerezni, de már régen voltam nála, a telefonszáma sincs meg...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

[quote="mamackaA Quinny kocsik nekem is tetszenek, de elég drágák nem? Mennyi lesz mindenestül??? Használtan veszed?[/quote]

mamacka, igen, elég drágák. Mondhatni nagyon. :( De már az esküvő előtt megbeszéltük, hogy mivel nagyon fáj rá a szívünk, ezért a menyecsketáncos pénzből veszünk egy ilyet is. :) Nem használtan vettük, néztem, de nem találtam nekem tetszőt, eléggé ütött kopott volt mind amit láttam. De a mózest és a hordozót lehet hogy külföldről rendeljük meg, úgy olcsóbb, még szállítással is. Összesen, hú, inkább le sem írom :oops:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Na, ez majdnem sikerült :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

zsuzsófi, nemsemmi babakocsigyűjtemény :shock: :lol: :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Mi hétfőn megyünk árfelmérést végezni Brendonba, Baby Outletbe és egyéb üzletekbe ..
Aztán optimistán kimegyünk a BabaBörzére és az Expora is, abban bízva, hogy információkkal felvértezve, ott már el fogjuk tudni dönteni, melyik kocsi lenne ideális nekünk :)

Nálam ilyesmik a szempontok:
- könnyű (ez a legfontosabb a derekam miatt)
- Bp-en való közlekedésre alkalmas .. aszfalt főleg ..
- mindkét irányból tolható kar
- vízszintesig dönthetőség (mert én nem akarok fél év múlva másikat venni)
- Corsa csomi-tartójába beférjen :)

Nicci - Gratulálok a kisfiúhoz!!!

Remélem holnap én is megtudom, hogy ki lakozik odabent :) :)
Mi párommal mindketten kislányt szeretnénk .. aztán majd kiderül, mit hoztunk össze :) Természetesen a kisfiú is csoda lenne :) Mindegy .. csak a nők nagy része az első babánál kislányt szeretne ... ;)

Zsuzsófi - Ez aztán nem semmi babakocsi mennyiség ..
A mi pénztárcánk ezt a váltogatást valószínű nem fogja megenegedni. Úgyhogy én elsőre jót kell válasszak ..

Kép
szösszenet

Szösszenet, ez nem nagyon fog így menni :( Talán egyet tudok, ami megfelelne ezeknek a feltételeknek, az a Peg-Perego Pramette, de ott sem a tolókart fordítod, hanem a babát lehet fordítva belefektetni, ugyanúgy mint az enyémnél.

Itt van róla egy kép:

Kép

Kép

Ez 85,900 a Brendonban.

Viszont 9,9 kg, az enyém pedig 12, de a babának is jobb az ülőrésze, sokkal nagyobb a csomagtartója, kétszer akkorák a kerekei, szóval ha e kettő közül választanék, akkor is a Graco mellett tenném le a voksom :)

Nehogy azt hidd, hogy én gazdag vagyok, most épp azt se tudom mit eszünk a jövő héten :) Mindig sikerült jól eladnunk a kocsinkat, ill jó áron venni a másikat. Újonnan csak az első két gracot, és a PP Ariát vettük a többit használtan.. Ill a Quinny-t is újonnan kaptam.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nagyok lennének az elvárásaim? :shock: :oops: :lol:
Akkor tökéletes babakocsi nincs is? :shock: :shock: :shock:

Zsuzsófi - Biztos ehhez az eladok-veszek dologhoz olyan típusnak is kell lenni .. én utálom az ilyesmit :lol: :lol: Egyszer szeretnék venni egy jót és kész .. persze lehet, hogy ez hiú ábránd, aztán én is össze-vissza cserélgetni fogom őket - nem tudhatom előre :)

http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8
(ez is több, mint 10 kg .. )
http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8
(ez sem egy könnyű darab, de pl. tetszik)

Nem tudom .. nincsenek vagyonaink erre a kérdésre .. viszont ami elérhető ár, az valahol hibádzik, és praktikátlan.
:? Nézelődök egyfolytában.

Kép
szösszenet

Graco-kból találtam elfogadható áron jókat, csak 150fok alá, de nem vízszintesig dönthetőek ..
Ez mennyit számít? Tapasztalt anyukák ..!!! Ez lényeges vagy elhanyagolható szempont? :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet, újszülöttet nem lehet olyanba fektetni, leghamarabb 4-5 hónapos kora körül. De sztem nem csak az én gracom fektethető vízszintesig, vagy igen??

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

[quote="zsuzsófi"]S írta:zsuzsófizösszenet, újszülöttet nem lehet olyanba fektetni, leghamarabb 4-5 hónapos kora körül. De sztem nem csak az én gracom fektethető vízszintesig, vagy igen??

Most vetettem bele magam a Gracokba :) egyelőre nem találtam .. mondjuk én a legolcsóbbtól nézem .. hátha belefutok vmi jóba .. de nem :? :evil:

Kép
szösszenet

Mostmár mindig csak a babakocsik lesz a táma? :( .

Bocsánat, hogy kicsit undok vagyok :lol:

Kép

Kép
deli

Sőt, szerintem már lehetne egy babakocsis fórumot is nyitni.

Kép

Kép
deli

deli, akkor dobj fel olyan témát, ami Téged is érdekel, és akkor beszélünk arról is :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Deli, lesz még itt másról is :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szösszenett...én azt ajánlom továbbra is, hogy használtan nézzetek mert 30000-es kategóriában én még nem láttam jót... viszont használtan lehet annyiért kifogni...
Azoknak a feltételeknek amit írtál, szerintem a Peg peregok felelnek meg... talán a Venezia...(vagy a pliko de mindennel együtt, mózes autósülés használtan is drága) én ilyet vennék most mert szerintem nagyon praktikus... vízszintesig fektethető... amikor a baba már emeli a fejét nagyon szeretnek hason fekve kikukucskálni a kocsiból... zárttá alakítható... ki kell bélelni és finom meleg... én egyáltalán nem találom szűknek, de biztos mindenkinek kicsit mások az igényei... allul jó nagy abevásárlókosara, átfordítható a tolókar...és nincs 10 kiló...

Nekem a Graco annyira nem tetszett... nem is tudom miért... arra jó volt, hogy rápattintottam az ülést voszont ahhoz meg nem túl kicsi, hogy csak kerékként használjam... az ülését viszont nagyon szerettem, mert a amikor a kocsiba be volt kötve maszat a napfénytetejét teljesen át tudtam fordítani, így tudtam védeni naptól huzattól... és kényelmes is volt neki... ezt nem is adom el, inkább veszek olyan adaptert amivel ezt tudom majd a kocsinkra feltenni...

Deli
Mindenkire máskor tör rá a hév... Szösszenetnek most van szüksége segítségre...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Deli: meg tudlak érteni... :lol: lehet hogy én is undokoskodónak tűnök,de pár napja már én is csak olvasó üzemmódban figyelem a babanetet,mert egyszerűen ezekbe a témákba még nem tudok,és egyenlőre még nem is akarok beleszólni... :lol: Én januárig megpróbálom megállni hogy így belezsongjam magam a babacuccok vásárlásába. :lol: Akkor még szerintem bőven ráér. :) És pár napja ez a topik másról se szól mint babaholmik beszerzéséről.De zömében még csak 10-14 hetesek vagyunk...miért így belendülni? :) Mondjuk nem zavar,csak én ebbe még nem tudok beleszólni,úgyhogy csak olvasok. :oops: :)

Kép

Kép
mezsó

mezsó, nyilván ha nem írtok másról, akkor nem tudunk más témáról beszélgetni :) Ne olvasó-üzemmódban legyetek, hanem akkor dobjatok fel olyan témát, ami Titeket érdekel. ;) Én spec mindenről szívesen beszélgetek.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Amióta indult ez a topik, mindig minden témában érkeztek kérdések és válaszok ..
Ha felvetődött valami kérdés, dilemma .. azonnal jöttek rá a reagálások.
Volt, ami engem sem érdekelt .. mégsem pampogtam :lol: :lol:
Aki szeretne másról beszélgetni, vagy vannak egyéb problémái .. miért nem vet fel új témát???
Könnyű azt mondani, hogy engem ez nem érdekel .. de annyi hozzászólás érkezik a témában, hogy lehet sokakat igen.
Akkor mi érdekel? Beszéljünk arról ;) :)
Miről olvasnál?
Ismeritek a mondást .. "Néma gyereknek.." .. ha nem mondjátok, mi a számotokra megfelelő téma, ne várjátok, hogy gondolatolvasók legyünk, és azt dobjuk fel ..
Dobjátok fel ti :)
És ezt minden rosszindulat nélkül .. komolyan mondom. ;) :)

Kép
szösszenet

Mezsó-akkor megnyugodtam, nem csak én érzek így.Szerintem is annyira ráérünk még ezzel, bár tudom jól, hogy minket nőket nagyon könnyen elkap a vásárlási láz (nem úgy megfontoltabb férjecskéinket :D ).

Ti dolgoztok még?Én egy kicsit félek a téli, sötét, rövid napoktól.Nagyrészt a megfázások miatt is úgy érzem jobb volt nyáron várandósnak lenni.Bár a baba szempontjából sokkal jobb lesz, hogy tavasszal születik.

Kép

Kép
deli

Többieknek köszi a sok-sok segítséget - Nekem ezek tényleg fontos dolgok, és szerintem pár hónap múlva rengetegen be lesznek zsongva .. én sem gondoltam, hogy egy babakocsi-vásárlás ennyire sok szempontot hoz fel :D De mind jogos .. és kellettek nekem ezek az infok. ;) :) Úgyhogy köszi!!!

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"]A írta:szösszenetmióta indult ez a topik, mindig minden témában érkeztek kérdések és válaszok ..
Ha felvetődött valami kérdés, dilemma .. azonnal jöttek rá a reagálások.
Volt, ami engem sem érdekelt .. mégsem pampogtam :lol: :lol:
Aki szeretne másról beszélgetni, vagy vannak egyéb problémái .. miért nem vet fel új témát???
Könnyű azt mondani, hogy engem ez nem érdekel .. de annyi hozzászólás érkezik a témában, hogy lehet sokakat igen.
Akkor mi érdekel? Beszéljünk arról ;) :)
Miről olvasnál?
Ismeritek a mondást .. "Néma gyereknek.." .. ha nem mondjátok, mi a számotokra megfelelő téma, ne várjátok, hogy gondolatolvasók legyünk, és azt dobjuk fel ..
Dobjátok fel ti :)
És ezt minden rosszindulat nélkül .. komolyan mondom. ;) :)

Sajnos én többször is próbáltam hozzászólni, és igazából sokszor a hozzászólásaimra senki nem is reagált.Persze nem mindig!Na mindegy kezdjünk tiszta lappal, végülis mindenki arról beszél, ami éppen foglalkoztatja.

Kép

Kép
deli

Szöszenet, azt hiszem, lassan mindannyiunk elér abba az időszakba, amikor MÁR megszűnnek a hányingerek (ami ellen egyébként jó a kóla, úgy hallottam), de MÉG nem mozog a baba. Ilyenkor a legfurcsább, mert el sem hiszi az ember, hogy babát vár. Még a harmadiknál sem... :) Amolyan tünetmentes időszak. Jönnek majd azok az idők is, amikor: úgy oldalba rúgott, hogy csillagokat láttam...Már apa is érzi...kidudorodott a lába...csuklik...megfordul? nem fordul meg? és a végén: mit vigyek magammal a szüléshez? :lol: Több téma is lesz majd. Hihetetlen gyorsan elrepül a várandósság, meglátjátok, minden percét élvezzétek!
Mi egyik gyereknél sem kérdeztük meg, mi lesz, most sem fogjuk, pedig szerintem látszott volna, mert úgy feküdt a 12 hetes UH-n. Kicsit nehezebb így nevet választani, de izgalmasabb szülni :D
A jógáknál amúgy a Padmában az óra elején mindig megkérdezik, ki van először, hanyadik hetes, van-e vmi problémája...G. Rékánál pedig (jogaszules.info) adatlapot kell kitölteni a jelentkezéskor, így ő is képben van.
gyógyulj meg hamar, kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a jóga.
Üdv
Nuska+
nuska1

Pl. nagyon érdekelne, hogy ti hogyan közöltétek a párjaitokkal,hogy babát vártok?????

Kép

Kép
deli

Az is volt kérdésem úgy emlékszem, hogy érzitek-e már a babát?
Állitólag úgy a 15-dik héttől már külső hangokat is hallanak a picik, tehát ilyenkor már lehet hozzájuk beszélni, énekelni.

Kép

Kép
deli

Legyen az új téma (persze a babkocsi maradhat a jelenleg már bezsongott mamiknak, nehogy kizökkenjen bárki is a vásárlásig :lol: ) a cicifix és a bugyi :lol: :lol: :lol: :lol: , vagy szex, vagy a szomszédok, vagy egy jó könyv....

Nekem mindegy, csak ne marjuk egymást, mert a jelenlegi hormonális állapotom ezt nehezen tolerálja :lol: Ott lapul bennem a hormon-tigris, vagy hormon-sárkány, és bármikor bármire előtörhet :D :shock:

Cicifix - eddig terhességenként minid elnyűttem kettőt, pedig mindig azt hittem elég lesz. Ma éppen a Csenge-baba szoptatós van rajtam, mert a sajátjaimat nem viseli el a szervezetem, egyrészt a méretváltozás miatt, másrész csikiz a csipke bimbótájon :lol:

Bugyi - hát a szuper hastartós, hosszú lábszáras, védőnők által persze agyonajánlgatott darabok közül egyet sem vettem. Nekem csípőtangáim vannak, azok nem szorították a pocakomat, úgyhogy most sem tervezek bugyit cserélni pocak miatt.

Szex - aptyukom nincs is itthon, úgyhogy éhes disznó maximum makkal álmodik :lol: :lol: 8)

Jó könyv... Ez ízlés dolga, de van egy aranyos, amit minden terhességem alatt elolvasok. Szerintem jópofa. Egy apa naplója a felesége várandósságáról, fiuk születéséről és a családdá válást követő napokról:
Székely András: Jöttek, láttak, legyőztek (Alexandra kiadó)

Na és ami nem témaváltás, hanem engem foglalkoztat: mitől függ, hogy tej-zsemlés reggeli, vagy cukorlötyi utáni vérvételt csinálnak???????????????
Kedden azt mondta a helyettes védőnő, hogy 2 zsemle, sima tea, rá egy órára legyek vérvételen. Oké, gondoltam, sima-liba, nem probléma. Na de ma azt mondta, hogy kiment a fejéből a vetélésem. A vetélés miatt pedig "terhelni" kellene, azaz éhgyomri vérvétel, cukorlötyi ivás, újabb vérvétel. Nem gond, végül is mindegy mitől vagyok hányingeres. Csak nem értem az összefüggést, pedig nem első kölkecemet hordom a szívem alatt. Mi köze a vetéléshez a cukroslötyi eredménynek?????

Emi!
Ma vagyok 12+0. Azóta sincs görcs, meg barna sem, úgyhogy már para sincs. de ebben segített a válaszod is, köszi :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

[quote="deli"]P írta:delil. nagyon érdekelne, hogy ti hogyan közöltétek a párjaitokkal,hogy babát vártok?????

Asszem erről már volt szó, még én kérdeztem az elején :)

Én elmentem a kisfiammal könyvesboltba, előtte felhívtam a férjemet, hogy akció van és minden könyvvásárláshoz ajándékot adnak. Ez fontos momentum volt :lol: Aztán vettük 3 könyvet, mindhárom kisbabáról-kistesóról szól (pl. Sehány éves kislány). Betettem egy szatyorba, és mellé vettem egy dísz tasakot, abba beletettem a tesztet. Hazaértünk és odatettem elé, hogy nézze meg milyen jó könyveket sikerült vennem, megnézte, de abból még sem esett le neki. Aztán mondtam, hogy lesse már meg milyen ajándékot adtak hozzá, mert nekem nem volt időm... És akkor megnézte a tesztet. :lol: Igazán nagyon örült neki, nekünk :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Deli!
Babát nem érzem, a méhemet viszont nagyon jól körül tudom tapogatni, ha hanyatt fekszem.

Apa nálunk egy hónap közepe táján megesett "akció" után közölte, hogy ez olyan gyerekcsinálós szex volt, hogy csak na. Erre én kiröhögtem. Hónap végén csak megmutattam neki a zebrás teszte, mire ő átszellemült vigyorral csak annyit mondott: "én megmondtam!" De azért két perc múlva visszakérdezett, hogy akkor ez most komoly, vagy csak szivatás? Mire én, ugye nem gondolod, hogy pozitív tesztet vettem a boltban a kedvedért???
Szóval a romantika ezúttal elmaradt, poénra vettük mindketten.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Voltam tegnap orvosnál, most nem volt uh, csak annyi, hogy megnézte a szívműködést, ami szép, de majd a 20. héten lesz teljeskörű uh. Így első ránézésre zt mondta, hogy kisfiú, de pontosabbat majd akkor mond.

Van egy kis gombás fertőzésem is, arra kaptam krémet és kúpot. Már jó lenne, ha elmúlna, mert márvagy 4 hete nem volt semmi eksönünk a zurammal:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

[quote="deli"]A írta:deliz is volt kérdésem úgy emlékszem, hogy érzitek-e már a babát?

Én még nem érzem :lol: De a fiamat 16 hetesen éreztem előrször rúgni :)
Viszont a pocim beindult :)

A baba hallása egyébként a 20. hét körül alakul ki, addig nemigen hall. Persze beszélni így is lehet hozzá :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Deli

Nekem nem volt gond, mert amikor nem jött meg az egyébként hajszál pontos mensim, akkor mondtam apának, hogy valószínű...aztán pár napra rá vettem tesztet és reggel együtt vártuk a csíkot és jött!!!!
A babamozgás engem is érdekel. Na meg hogy mikorra várható, hogy meg tudják mondani a nemét. Engem nagyaon érdekelne, apa még nem tudja.
Plusz lenne egy kérdésem még: a 16. héten csak vérvétel van vagy ultrahang is?

KépKép
kisfruzsi

Nuska - Köszi - igyekszem gyógyulni :) Ma először érzem azt, hogy kifelé jövök belőle, és nem stagnál az állapotom.
Amúgy semmilyen tünetem nincs .. azon kívül, hogy növöget a hasam .. de az is óvatosan.
Amikor elfelejtem bevenni reggel a Magne B6-ot, akkor dél körül elkezd feszülni a méhem .. szóval valószínű nő ő odabent, és a doki nem véletlenül írt fel 3*1 Magne B6-ot (amiből 2-t szedek be :P )
Rosszulléteim sincsenek .. ahogy mondod .. alig jelzi bármi, hogy babát várnék.
Nagyon várom, hogy el tudjam kezdeni a jógát, és egyre jobban elegem van az itthonlétből :evil:
Biztos tetszeni fog - imádok mozogni :) és szeretem az ilyesmit!

Deli - Én nem érzem a babát .. csomószor koncentrálok, hogy hátha ad valami jelet, de nem .. :?
Beszélgetni szoktunk hozzá - mondjuk jelentősen megkönnyítené a megszólítást, ha tudnánk kisfiú vagy kislány :) :lol:
Én pl. minden fürdésnél megbeszélem vele, hogy "Anya utál zuhanyozni, így amíg tudjuk, élvezzük ki ezt a kis langyos vizet, nem forró ez .. nagyon kellemes" :lol: :lol: :lol:

Hogy hogyan közöltük párunkkal, az már régebben volt téma - mi együtt ültünk a teszt fölött, és együtt örültünk, hogy két csíkos lett :)

Amúgy van, hogy annyi hozzászólás érkezik, hogy csak az utolsókat tudom elolvasni, vagy azt, amelyikben kiszúrom a nevem :lol:

Kép
szösszenet

Kedves Deli!

Amikor még nem csatlakoztál hozzánk,akkor már volt egyszer ez a téma! :lol:

A később csatlakozók esetleg vissza is olvashattak volna és láthatnák,hogy igazából már számtalan témán túl vagyunk!

Sokszor van olyan téma ami engem se érdekel,olyankor csak olvasok,olyan is akad,hogy senki se reagál egy-egy bejegyzésre. De ezen sem szabadna megsértődni! :wink:

Mindannyiunknak más a fontos,próbáljunk meg egymásnak értelmes tanácsokat osztogatni,vagy ha számunkra érdektelen a téma ne folytsuk bele a szót egy olyan emberbe aki amások tapasztalatából merítve,előrelátóan szeretné a legjobbat kihozzni a maga és gyermeke számára! :wink:

Csöppke 4 baba?! :shock: :lol: Mekkora korkölöbségekkel?

KépKép
KépKép
nicci

csirkesz, cicifix :lol: Nekem jórészt még szopis melltartóim vannak, mert ugye még szopizik a fiam. Aki ma 19 hós :)

A tej-zsömle, vagy cukroslötty általában kórházfüggő. A mázlistáknak csak zsemle-tej van :wink: Nekünk cukor :x Ezvan. Hogy a vetéléshez mi köze? Na erről még nem hallottam. :roll:

Én holnap megyek a terheléses cukorra :roll: Már csak ha rágondolok is rosszul vagyok. :?

klarka grat a kisfiúhoz:) Illetve a mégnemmbiztos kisfiúhoz :) Mit szeretnétek inkább? Lányzót a fiú után?

De sokat beszélek ma :oops: :lol: 8)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="nicci"]C írta:niccisöppke 4 baba?! :shock: :lol: Mekkora korkölöbségekkel?

nicci, Dominó és Csöppkebaba között 26 hónap lesz, aztán pihi. :D Én meló, kis felfrissülés, miegymás :) És majd olyan 33 éves korom körül szeretnénk belevágni még egyszer. Akkor is egymás után két babákot. :wink: De ezek csak tervezk, aztán majd meglátjuk hogy alakul.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke!
Tényleg 4 babát akartok?

Mi hármat terveztünk, négybe belegondolni sem merek. Persze lehet, hogy három fölött már mindegy...

A tej-zsemle nekem ugyanúgy hányinger, mint a cukroslötyi, mert a tejet szopósborjú korom óta utálom :? :cry: Ez van. Ha kávét csempészhetek bele, akkor oké, bár az uccsó 10 korty, már így is gyomorforgató. Lehet, hogy a cukroslötyit még meg is kedvelem :D :lol: :lol:

Holnap megyek házidokkerhoz, remélem csinál ekg-t nem akarok máshová is zarándokutat tenni.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Érdekes ez a terhesgondozási protokoll. Úgy látom, hogy elég különböző....
Ha jó látom Csöppke 8 hetes és 5 napos vagy, de már terheléses vércukorvizsgálatra küldtek. Én még a legelején 6. hét körül voltam az első laboron, abban csak éhgyomori cukor volt.
Nem is tudom mikor lesz nekem a terheléses. Remélem azzal nem lesz baj. A vérnyomim egykicsit magas....mérni kellene minden nap, de még nem vettem vérnyomimérőt :twisted:
Melltartó: hát nekem most kezd kicsi lenni minden, naci, melltartó....de még nem vettem újat.

KépKép
kisfruzsi

Ilyen terheléses cukorra mindenkinek kell mennie?
Én még ilyenről nem hallottam ..
Ha kötelező menni, akkor mikor? :)

Kép
szösszenet

Most én látom rosszul vagy tényleg eltűntek a májusiak?Azért nem értem mert nincs külön fórum nekik,vagy én jöttem korán.Na mindegy voltam orvosnál,lumbágom van.Kaptam kámforos krémet meg szedhetek algopyrint.Egy hónap múlva esküvő remélem addig visszavonul a fájdalom.
Vendég

Kisfruszi!
Én meg még nem is voltam semmilyen vérvétele, jövő szerdán megyek az elsőre, betöltött 12. héttel :lol:
Vérnyomim nekem meg alacsony, két kávével kedden 100/65 volt. Keverjük kettőnként, akkor normalizálhatjuk mind a ketten!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Én elvagyok a melltartóimmal .. egyelőre nincsen szükségem nagyobbakra (sajnos :lol: :lol: :lol: ) Bugyikra meg pláne nem ... nekem is mind csipőfazonú, így egyáltalán nem kényelmetlen - sőt :)
Viszont megvan életem első terhesnacija :)
Ha felveszek hozzá egy szép hosszú felsőt, meg nem mondanák róla, hogy kismama cucc :) :) És Elenor kismama gatya ;) Most varrja a farmeromat ;)
http://gportal.hu/gindex.php?prt=202327

Kép
szösszenet

Csirkesz!

Hát ez jó! Akor tényleg ahány védőnő, annyi szokás....
Engem valószínűleg azért küldtek 6 hetesen vérvételre+EKG+belgyogyó, mert akkor már másodszorra voltam ultrahangon. AZ elsőre még csak petezsák látszott, aztán csak 3 hét múlva kellett volna menjek, de egy kis vérzés közbeszólt. Szóval a 6. héten már dobogott a kis szívkezdemény! Ez után már kaptam beutalót mindenhova, hiszen beigazolódott az élő terhesség. Most viszont a 12. heti ultrahangon vagyunk túl, ami csodálatos volt! 16. héten kell menjek megint a védőnőhöz, vérvétel: AFP, meg azthiszem hepatitisz és szeretnék toxoplazmát is kérni. De nem tudom, hogy lesz-e UH.
Szösszenet!
Én is megvettem már 2 gatyit, most felhajtás alatt vannak. De nekem már kellett, mert nyomja a pocim a nadrág, ami egyébként máshol még jó lenne.

KépKép
kisfruzsi

Szösszenet!
terheléses vércukor ellenőrzés a várandósság alatt kétszer van (legalább is nekem eddig mindig így volt). Egyszer úgy, hogy éhgyomorra is vesznek vért, aztán jöhet a zsemle+tej/cukroslötyi, eltelik egy óra, majd újabb vérvétel. Másik alkalommal otthon kell lenyomni a tej+zsemlét/cukroslötyit, és rá egy órára kell vérvételen lenni.

A védőnői időrendi táblázatban most 3 ilyen vérvétel szerepel nekem (de szerintem ez csak a veszprémi protokollt jelenti):
első vérvételkor, 24-26. héten, és 36. héten.

Tudtátok, hogy január 1 után terhességenként csak 3 uh-t finanszíroz a TB a kórházaknak? Pedig a szakmai protokoll szerint minimum 5 uh van: terhesség megállapításakor, 12. héten, 18. héten, kb 33. héten, meg a vége felé egyszer, tehát 38-39. héten.

NORMÁLIS???????

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

[quote="kisfruzsi"] írta:kisfruzsirdekes ez a terhesgondozási protokoll. Úgy látom, hogy elég különböző....
Ha jó látom Csöppke 8 hetes és 5 napos vagy, de már terheléses vércukorvizsgálatra küldtek.

Protokoll szerint a 24-28 hét között van a terheléses cukorvizsgálat. De nekem van a családban sajnos több cukorbeteg is, így óvatosabbak, ezért kell kétszer mennem. :?

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="kisfruzsi"]
írta:
kisfruzsiSzösszenet!
Én is megvettem már 2 gatyit, most felhajtás alatt vannak. De nekem már kellett, mert nyomja a pocim a nadrág, ami egyébként máshol még jó lenne.

Nekem is nagyon kell ám, mert én is mindent kigombolva hordok ..
Elmentem a Krisztihez, vannak ott kész gatyik is .. gondoltam veszek 3-4-et és azzal elleszek egy darabig.
Na de összesen 1 db volt, ami jó volt rám, mert mint kiderült XS-es méret vagyok :shock: :shock: úgyhogy most varr nekem egyénileg egy farmert, és ha tetszik, akkor rendelek még :) ;)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"]I írta:szösszenetlyen terheléses cukorra mindenkinek kell mennie?
Én még ilyenről nem hallottam ..
Ha kötelező menni, akkor mikor? :)

Igen kötelező. Éhgyomri vérvétel, aztán 2 dl vízbe 75 gramm cukor (rohadttömény :x ), 2 óra várakozás, majd újra vérvétel. Hát, nem kellemes. :?

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Nálunk ki is van írva, hogy ha több, mint 3x mész UH-ra, akkor 500Ft/vizsgálat. Nem mondom, hogy drága, de azért nem értem miért kell fizetni érte!
Szösszenet!

A gatyikat hogy rendelted meg Krisztinél? SZemélyesen vett méretet, vagy csak megírtad neki a méreteidet?

KépKép
kisfruzsi

Nálunk nincs labor csak a 16.héten az AFP-vel együtt,cukorterhelés is csak a 24.hét körül CUKROS LÖTYIVEL! :roll:

KépKép
KépKép
nicci

Értem .. akkor a következő vérvételnél készülhetek erre ..
Már egyszer voltam, most a 16 hetes AFP jön .. gondolom akkor már mondják, hogy legközelebb mire készüljek.

3 támogatott UH????? :shock: :shock:
Ki vagyok akadva :!: :!: :!:
Ha ez valóban így lesz, az felháborító. Lassan tényleg nem tudom, minek fizetem a TB-t :?

Kép
szösszenet

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
koko

Egyébként mi is tegnap voltunk Pesten kismamaruhaboltban. Kaptam a Zuramtól egy gatyót, meg felsőket. :) A sima farmerjaim már kényelmetlenek nagyon.
És a döbbenet :lol: Próbálom a ruhákat, közben az elaadó csajjal dumálunk. Kérdezi hogy tudjuk e már a baba nemét. Mondom áá, még nem. Erre a csaj: miért, a genetikai uh-n nem tudták megmondani? :shock: Na ekkor dobtam egy hátast. :lol: A csaj meg akkor mikor megmondtam hogy hol járunk. :lol: Hát kész :) Mondjuk nekem a fiammal is nagy pocóm volt, 12 hetesen már simán észrevette mindenki.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: