Irina, Vadvirág! Akkor íme egy kis ismertető a
Péterfyről. (Mivel van ilyen topik, bátran írom, olvassa bárki).

Akit nem érdekel, attól elnézést kérek, és ugorja át az irományomat!
Igen, vannak alapítványi szobák, 1 és 2 ágyasak. Jelenleg 6000 Ft/4000Ft/éjszaka. Előre nem lehet lefoglalni, akkor tud valaki oda kerülni, ha megy szülni, szól és éppen van szabad hely. Annyiban különbözik a többi 2-3 ágyas szobáktól, hogy bent van a füri, meg van tévé (talán mikró is).
A közös zuhi és wc a folyosó végén van, odáig el kell majd sétálni. A szobák (kórtermek) elég jók, nincs az a tipikus hideg csempe/kórház érzése az embernek. A szülésznők nagyon készségesek, és tapasztaltak, egyikkel beszéltem is. Mindenki nagyon kedves.
4 szülőszoba van (van kék és rózsaszín is)

, az egyikben van számítógépes szék (ezen térdelni lehet és hintázni), van bordásdfal, labda. És légkondi!
Nem muszáj a babának ruhát vinni, az van, csak ha hazaviszi az ember. Pelenkát adnak, de ki kell egészíteni, így a kórházi csomagba pluszban be kell pakolni: pelenka (Liberót kértek, de lehet, más is jó), textilpelenka, és popsitörlő.
Igény szerinti szoptatás van, a babának nem adnak pótlást!

Szoptatás van ha tetszik, ha nem! (Ez szerintem tök jó).
A baba mellettünk van, de ha kéritek, elviszik.
Májusban úgy tájékoztattak, van egy új szabályuk: saját felelősségre 48 (!) óra múlva haza lehet vinni a babát/babákat. Én nem hiszem, hogy hazamegyek, mert magyaráztak PKU-vizsgálatról, ami miatt be kell hurcikolni.
Most júniusban pedig azt mondták (a kórházösszevonások és kevés ágy miatt), hogy 3 nap múlva haza kell menni.
Mivel törvény szabályozza, hogy a szülő nő mellett egy felnőtt személy bent lehet a szülésnél, így bárkit behívhattok. Nálunk természetesen apa lesz.
Van egy ismerősőm, aki novemberben szült ott. Azt mondta, a csecsemősök nem igazán néznek az emberre (ez jó is lehet, mert nem zavarnak), viszont ha segítséget kérsz ,ott vannak azonnal és segítenek.
A koraszülött osztály egy emelettel lejjebb van (!), ami azért nem mindegy, hogy egy épületben vagy a babóval, vagy elviszik másik kórházba.
Az EDA beadását tekintve oktató kórház, nagyon vágják a témát, sok anyuka ezzel szül. Én megpróbálok iron lenni, és nem kérni.
Hagyományos ágyban szülésre van lehetőség, állva, ülve, vízben ott nem szoktak.
Más most nem jut eszembe, remélem tudtam segíteni.