A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata: tök jó ez a klub amit csinálsz nagyon ügyes vagy!!! Amikor Soma kicsi volt jártunk mi is zenebölcsibe és manótornára is az Arany JÁnos utcába. FÉl éves volt amikor kezdtük jártunk majd 2 évig....nagyon klassz volt, akkor mondjuk ő volt egyedül egész nap tekeregtünk, most azért másabb a helyzet de zenére szeretném vinni majd feltétlenül.

KépKép
peni

Csöre! Tündéri Saci! Látom uralja a házat.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Peni!
Köszi! Én is nagyon élvezem, bár most még a bejáratós korszak van, kicsit izgulok mindig, mit fognak szólni,fog-e tetszeni, stb, stb.
Aztán mindig olyan helyesek a babák is, a mamák is, mindig feloldódok közben, így aztán van energiám mókázni, improvizálni... Ez utóbbit szeretem a legjobban, amikor nem tervezek be előre valami, mégis megcsinálom, jól sül el... A táncban is midnig azt szerettem, hogy imporizálni lehetett...

Lányok! Babó-fotók tantasztikusak! Itt ültem, rötyögtem, csodálkoztam. Annyira szépek és helyesek!

Csöre! Borcsa nézi a tévét, bár nem nagyon örülök neki, majd szeptembertől leállunk vele...

Benci! Ne aggódj az ovi miatt, minden OK lesz, majd kialakul a napirend is.
Egyébként Csörének igaza van iskolaérettség ügyben. Mi megszívtuk MArcival, túl korán adtuk iskolába, a tudás megvolt, a szociális érettség nem... Ő az évfolyamán a legfiatalabb. Itt azért sokat számít már 1, sőt némelyiknél több, mint 1 év!

Képzeljétek!
ma voltunk kontrollon a klinikán MArcival, kiderült, hogy lószőrre, macskaszőrre, égerre, pitypangra allergiás, DE! Már csak EGY gyógyszert kell szedjen az ÖT helyett, azt is csak azért, mert nem lehet vele egyből leállni! Annyira örülök. Kíváncsi vagyok, télen, mi lesz asztma ügyben...

Na megyek alukálni.

Ha holnap nem jönnék reggel, akkor már csak szombaton/vasárnap kukkintok be, este megyünk Sarudra, s addig pakolok, teszek-veszek-mosogatok... :D
Sziasztok! Legyetek jók! :D
.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Ez aztán a termés! Pedig most csak egy napis nem voltam.

Biga-csiga: van nálatok vékonyabb pasi, az én fiam, 7 kg körül lehet, de holnap megyünk mázsáltatni.

Magdi: hozok majd képet, csak a fotós kábel anyáéknál maradt.

Mági: boldog házassági évfordulót nektek! és gratula a cukkinihez!!! akkor valami van ami bejön, nem lesz csak gyümölcsevő a fiad!

Krisz: Nekünk is szeptemberben lesz az első :oops: mondták nekem is, hogy koraszülött volt a gyerek :lol: köszi a rizses infót, holnap kipróbálom.

Tetyk: nagyon jókat írsz tényleg!

Szilvi
Kép
xania9

Lányok....jön anyukám "segíteni"...hát ne taglaljuk,hogy ez mit jelent. Amúgy nem várom el hogy segítsen, boldogulok én...de olyan türelmetlen vagyok vele. Úgy rühellem, hogy ilyen gyorsan elvesztem a türelmemet. Kérdez kettőt a telefonba és a plafonon vagyok.....olyanokat tud kérdezni...komolyan nem is értem..........
Szeretem őt örülök ha jön de annyira idegesít..... :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: .
Bocs, muszáj volt hogy kijöjjön :oops: . Ne vessetek meg érte........

KépKép
peni

Jó hajnalt!

Gyerekem már első délelőtti alvását tartja, én pedig végig olvastam azt a 2 oldalt amiről tegnap lemaradtam. Kénr mennem zuhanyozni és reggelizni.

Valaki kérdezte, hogy milyen hajón voltunk. Siófokról mentünk Füredre. 3/4 óra volt az út. Nem mondom, kicsit drága volt, 5000Ft oda vissza. Ha tudjuk visszünk több üdülési csekket, mert azzal is fizethettünk volna.

Mági gratulálok a házassági évfordulóhoz!

Tetyk, engem és Zsófit is megtalálsz a januári babák között az iwiw-en.

Kriszti, Bordélyház!!!! :shock: :?
Hátad hogy van, javulsz már?

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Peni! Miért vetnénk meg! Én legalábbis nem vetlek meg. Anno én is így voltam anyukámmal: szegénykém mindeig mindent meg akart oldani helyettem, én ettől meg frászt kaptam...
Peni! NE aggódj, bízz rá olyan feladatokat, amit nem akarsz megcsinálni, vagy engedd, hadd unokázzon.
Magne B6? Nekem mindig segít, ha frászt kapok magamtól és a családtól...
(lehet, hogy megint be kellene vegyek 1-2 szemet)

A megvetésről jut eszembe: fiatal házasok voltunk, s kértem a páromat, vesse már meg az ágyat, amíg én lezuhanyzom. Erre ő: szembefordult az ággyal és elkezdett vele kiabálni: "TE RONGY, TE CÉDA!!!" Úgy röhögtem, hogy alig tudtam kijutni a fürdőbe. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata, párodnak is van ám humorérzéke!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez kb olyan, hogy a villanyszerelőnek mondják, hogy kössön bele a villanyoszlopba.
Erre ő: Álldogálunk, álldogálunk?!

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Rövid leszek, mert tengernyi a tervem mára. Meg akarom váltani a világot. :)

Erika, köszi a kérdésed, egy hétig jobb volt a hátam, tegnap ismét hívtuk a dokit hogy mi lehet a baj, mert megint leromlottam. Pedig végre nagyon rendbe kéne jönni, mert...

... mert tegnap este rájöttem, hogy jóideje (ki tudja mióta) depis vagyok. Vagy valami hasonló, a fene se tudja minek nevezzem. :roll: Magam sem jöttem rá igazán, mert - ha épp nincs veszekedés a párommal - akkor - a hátam bajait leszámítva - viszonylag jól érzem magam, nem szoktam spontán sírni, elkacarászom Ágnessel... Viszont tegnap este nyitotta fel a szemem a férjem, hogy teljesen megváltoztam, és nem is hasonlítok arra a nőre akibe 2 éve beleszeretett. Akkor tengernyi energiám volt, dolgoztam, túlóráztam, egyetemre jártam, tanultam, mindig ragyogott az albi, és még barátkozni és szerelmesnek lenni is volt idő. Most meg az "anyaszerep" mintha kilökte volna az összes többit. Semmi célom, semmi motivációm, az elvégzetlen feladatok csak gyűlnek, és csak hagyom hogy egyre nagyobb legyen tőlük rajtam a nyomás, ahelyett hogy nekiállnék. Nem is tudom mikor tanultam egy sort is utoljára :cry: Mintha elvesztettem volna az énem minden korábbi részét, és ez nagyon gáz... :oops: :cry:

No tessék, rövid akartam lenni, erre novellát írok. bocsi... :oops:

Peni, én egyáltalán nem vetlek meg! Anyám egész közös kis életünkben egyetlen dologra volt képes állandóan: hogy éjjel-nappal kritizáljon. Nulla önbizalommal nőttem fel, és azóta is sokszor küzdök hogy hinni tudjak magamban. Imádom az anyukámat, de elég 1 napig itt lennie, és máris romokban vagyok, és ingerült, és türelmetlen, és ideges... Anyósom már kétszer volt itt 4-5 napra, és olyan jól megvoltunk. A saját anyámmal meg...
kisbogacs

car az idő.. :cry: hogy megyek így le a lurkókkal? Ha nem megyünk le, Anna fél órát alszik délután... :cry:

A tegnapi félreértős szorihoz akartam írni egy szintén félreértőset:)
Az esküvőnk Mezőhegyesen volt, de a párom rokonsága mind idevalósi, így buszt béreltünk, amivel jött a vőlegény násznépe. A oldalára különböző nagy világvárosok nevei voltak írva. A "falusi" nénik, akik eddig csak sárga távolsági buszt láttak arrafelé, kibogarászták a busz oldalán a Dubai feliratot, és ettől kezdve nem volt megállás, elindult a pletyka. Az esküvőnk előtti napon jutott el a fülembe, már faluszerte bezélték, hogy a vőlegény arab, a násznép egyenesen onnan jön busszal, és van már kint 2 felesége és gyereke,azoknak a családjai is jönnek, és én csak a harmadik leszek.. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

"Te céda" :lol: :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

MÁgi, falusi pletykák, ez csúcs! :D :D :D :D

Hasonló sztori:
Tavaly, mikor kismama lettem, albiban laktunk a párom, én, és a másik szobában a páromnak egy barátja/barátnője a szülőfalujából. Először hetekig/hónapokig ment a pletyi, hogy párom háremet tart, mert az ugye nem lehet, hogy két nővel él együtt de csak az egyikhez van köze. :) Egyszer pedig elestem (megcsúsztam a magassarkúban a buszhoz rohanva), és felszakadt a térdem, de nem kellett vele csinálni semmit, csak kaptam egy tetanuszt. Férjem mesélte az otthoniaknak, hogy mi történt. Estére végigért a pletyka a falun, s onnan telefonon vissza az albitársunkhoz, aki ijedten sietett haza hogy kell-e segítség, mert "balesetem volt, betört a fejem, és össze is kellett varrni" :D
kisbogacs

Jók ezek a félreértős sztorik :lol: :lol: :lol:

Kriszti, nálunk kb 1 hónapja volt ilyen beszélgetés, hogy nem vagyok a régi. Azóta változott a helyzet, és igyekszem de akkor sem megy minden simán. A férfiak egyszerűen féltékenyek, hiába szeretik a gyereküket is.
Nálatok bonyolítja a helyzetet a betegséged. Próbáljatok meg minél többet beszélgetni a férjeddel. Amennyit tudtok legyetek kettesben. (persze sokkal nehezebb, mint baba nélkül) Nagyon úgy látom, hogy ezen mindannyian túlesünk egyszer.
Hova lett a vonalzód a második hsz-nál?

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Mágnes,háremhölgy :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre,Saci hihetetlen ügyes :shock:
És persze szépséges!!!

Kriszti,Sajnálom a vitát a férjeddel,de ha segített,akkor csak jót tett vele............ !?
Persze,hogy nem vagy az,akibe 2 éve beleszeretett.
Gondolom,ő is változott,nem???
Nekem is ezt szokta mondani a párom,mikor "kikad".
Mennyire más vagyok,és persze ezt én is tudom.
De,hamar elmúlnak a gondtalan mindennapok.......!

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Falusi pletykák: :lol:
Mágnes: még jó, hogy nem azt találták ki, hogy te "dubaioztál". (tudod, a celeblánykák szoktak kirándulni oda, sejkeket szórakoztatni) Ehhez képest egy arab férj pletyka....

Peni: én is vagyok így néha. Biztos a mi gyerekeink is lesznek így velünk. :wink:

Kriszti: ha már látjátok, felismertétek, mi a baj, akkor innen már közelebb van a megoldás. Nem gondolod? Persze, hogy mások lettünk az anyaságtól. Minden új, tanulnunk kellett egy csomó mindent. Kinek hosszabb, kinek rövidebb idő, míg újra összakapja magát.
(És most is tengernyi energiád van: egész nap a gyerekkel vagy, nevbelgeted, háztartást vezetsz. Szerintem ehhez kell annyi energia, mint a melóhoz és a tanuláshoz. )

Ádámom reggel hosszú percekig ÜLT EGYEDÜL :lol: :lol: és játszott!!!

Íme a fotó:

Kép

Akciós volt, megvettem:

Kép

krisz78

jO REGGELT!

Kenyszer szabin vagyok mivel nincs vizunk, semmit nem tudok csinalni.

Csore, hogy vagy, hat a gyomrod?Hazassagunk legelejen kaptam volt szarmonella fertozest boltbol vasarolt tojastol,bar a ferjem is evet belole meg tobbet is talan mint en meg is en kerultem korhazba.Na azt az ellensegemnek sem kivanom azt sem tudtam melyik felem forditsam a budinak
:oops:

Kriszti volt pasid...?!De azert jo,hogy vege.

Lucus a tablaert halas koszonet!

Peni ,Erika ha nem baj akkor be jelolnelek :?:

Batkata ha nem olvasod is mar koszonom az otleteket, mindjart jegyzetelni fogok.
Illetek jo draga nalatok is kar,hogy az ilyen arak nem egyenesen aranyosak az egyszeru emberek jovedelmevel.Mindig igazsagtalannak tartotam,hogy ha egy komuves ,acs aki kemeny fizikai munkaval a tuzzo napon egy napra kap x-osszeget akkor hol az igazsag mikor egy nyomtatvany kitoltese ami max. felorat vesz igenybe egy napi berevel egyenlo :!: vagy eppen egy hetivel...

Tetyk& a fiúk
tetyk

Falusi pletykak ha tobbet akartok tudni rola kerdezetek engem :lol: itt az ablaknak szeme a falnak fule van,s ha Aron bacsi purcol egyett alszegben, felszeg mar ugy tudja bele is csinalt :roll: :oops: ez van.De azert csupa jo EMBER lakik itt es semmi bajom veluk sot!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Fogjatok ram,hogy uldozesi maniam van de nem csudalatos dolog az iwiw az interpolnak vagy a hasonlo bunuldozoszerveknek ?Csak egy meghivo es min 5 ismeros es azzokon keresztelul ,vagy csupan egy nev es pikk-pakk elcsipve a csirkefogo hat minden ott van ami kell hol szuletunk mikor es miert ...na jo az-azert nincs de akkor is most elgondolkodtam.Vegul is en a fiam szobajabol egy par billentyu lenyomassaval mar vegre azzonositani tudok neveket innen a topikbol arcokkal,aminek nagyon orulok!
Kerdes ki adminisztralja a januari babakat,mert bejeloltem ismerosnek.?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Sziasztok!

Tetyk: köszönöm kérdésed, kicsit javult, de távol van a tökéletestől...

Kriszti: amit Anyud kritizálási szokásairól írtál nagyon át tudom érezni. Sajnos vannak a környezetemben is olyan emberek, akik ha nem kritizálnak valamit, akkor rosszul érzik magukat. Ettől még nem rossz emberek... tudom, nem is írtad, hogy az.
Depi: én nem nevezném annak. Mind a kettőtöknek (hármótoknak) szoknia kell az új helyzetet, újra értékelni a prioritásait, erről lehet és kell is beszélgetni, és erről kell is gondolkodni. A párod, ha kicsit belegondol, meg kell, hogy értse, hogy számodra most természetes módon nem a munka/tanulás/háztartás a fontos, hanem Ágnes. És persze, hogy kevesebb az energiád. Egy ilyen élénk kisbaba, mint amilyen Ágnes is, rengeteg energiát visz el, sokkal többet, mint amit az ember gondolna. És akkor még ott a hátad is. De ez nem csak a párod feladata (az viszont fontos lenne, hogy ezt ne "lecseszősen" adja elő, hanem "beszélgessünk" formában). Neked is végig kell gondolnod, hogy hol vannak még tartalékaid, amiből lazán futja valami kedvességre a párod felé, olyan extra melóra, ami nem igényel fizikai (és semmilyen) erőfeszítést. Szóval hajrá, menni fog, ügyes csajszi vagy Te!

Batkata: és ezt a szuper foglalkozást nem is reklámoztad itt? Micsoda dolog ez? :wink:
Örülök, hogy Marci jobban van, és nem kell gyógyszerezni :)

Krisz: egy szatyor Ádám :D Nagyon édes :) és ügyesen ül!

Peni: nyugi, szerintem legtöbbünk már érzett hasonlót :wink:

Köszi a Saci dícséreteket :D (büszke anyuka figyel éppen a klaviatúra mögül :D)

Csöre
csöre74

Tetyk: Hanna adminisztrálja, sztem a hét második felében visszaigazol :wink:

Csöre
csöre74

Ja és iwiw-para: ja, tuti használja az interpol, rendőrség, stb... és? Nem vagyunk bűnözők :wink:

Csöre
csöre74

A fiamnak ízlik a spenót!!!!! :shock: :shock: :shock:

Tetyk: boldog évfordulót!

krisz78

Csore tenyleg nem vagyunk bunozok de akkor is...valamilyen szinten csak tamadhatok vagyunk,vegulis orulok neki,mert igy tudtam egy csomo volt osztaj tarsammal ismet felvenni a kapcsolatot kik szet szeledtek a nagy vilagban.

Meg mindig nincs vizunk :evil: es mindjart ebred a kicsi es meg semmivel sem haladtam,errol jut eszembe,hogy annak idejen amikor Brassot iparositotak terjedt egy vicc a betelepitet roman lakossagrol,mit biztos egy pihent agyu szekely talalt ki, roman nyelven rimmel ,es nagyon,hogy is mondjam rajuk nezve megalazzo de elmondom.Az olah legeny megerkezik Brassoba nagyon tetszik minden neki es ir egy levelet az apjanak,,Apam itt nagyon jo,
Tiszta a folyo,a hazak nem szalmabol vannak,teglabol,es egyik a masikon,a wc a szobaba,kezet nem mossunk a kutbol mert folyik a viz a falbol,apam itt annyira jo ,gyertek ti is es hazzatok mindent mit elbir a lo."At koltotem egy kicsit de a lenyege kb ez.
Nem folyik a falbol a viz es a fiam felebredt mara ennyi hagyok mast is ervenyesulni,ja es estere remelem lesz ekezet a betuimen :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Krisz koszonom te vagy a masodik ember aki gratulal ma ,de egyik sem a ferjem :roll:
Spenot? Na ezt meg nem probaltam.Jo egeszseges

mentem!!!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tetyk, nyugodtan jelölj!

Te vontad vissza egyébként?

Kép
Kép
cs_erika

Januári babáknál Hanna az illetékes

Kép
Kép
cs_erika

Csöre: nagyon ügyes Saci!

Krisz: Ádám is szuper!!! (na, most jól megijedtem, fiatalabb, mint a lányom, de Nóra hajlandóságot sem mutat az ülésre :( )

Batkata: klassz lehet ez a klub, amit vezetsz! Kár, hogy messze vagy!

Mágnes: nagyon jó az esküvős sztori!

Tetyk: boldog évfordulót!
magdolnasz

KATA MARTINJÁNAK,BOLDOG 7.HÓT!!!! :lol:

Tetyk:CSATLAKOZNÉK,BOLDOG ÉVFORDULÓT NEKTEK!!! :lol:
Milyen néven vagy az iwiwen???

Krisz:Ügyes Ádámod,megzabálom :lol:
Nézegettem a táblázatot,Bartika Ádámjával egyidős Ádámod???
Biztos volt már szó róla,de én csak most láttam,még a hét is egyezik,40+2-re születtek??? :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Erika en vontam vissza, egyebkent bejeloltem Batkatat,teged es Penit de ido kozben at gondoltam es vissza vontam ugy gondoltam illik eloszor megkerdeznem,hogy lehet-e?

Regina.Magdi koszonom csak a ferjem nincs sehol ,de ezt is atgondoltam es azt hiszem ez vegul is a kettonk unnepe mert kellene,hogy csak o tegyen valamit ezen a nap, tehetek en is, igy ha sikerul akkor estere meglepi vacsi lesz :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tetyk: igazad van!!!! Szép estét Nektek! Engem is jelölhetsz, ha gondolod :)

És köszönöm mindenkinek a száraz bőrrel kapcsolatos segítséget!!!
magdolnasz

Tetyk, engem is megtalálsz wiw-en :wink:

Depi: köszönöm a bíztató szavakat mindenkinek!

Krisz, hajrá spenót :) Szatyorbaba :D szenzációs :lol: :lol:

iwiw-para: egyet értek Csörével. Lehet hogy sokmindent látnak, de ez mind amúgy sem titok :)

Aláírás(vonalzók): ki lehet kapcsolni. :)
kisbogacs

Kriszti: ne haragudj, átsuhantam a beírásod felett :oops: Ügyes vagy, hamar meg fogjátok oldani a dolgokat!!!! Mi van a hátaddal? Kiment már az orvos?
magdolnasz

Elszállt a hsz-om! :evil:

Magdi: nehogy parázz! Ádám is csak mától ül ilyen szépen. De egy idő után eldől, mint a krumpliszsák. A babakocsiban már ültetem pár hete, mert balhézik, ha feküdnie kell. Gondolom, így tanulta meg az ülést. :roll:

Tety: engem is jelölhetsz. Ott vagyok a januári babák közt. (meg Ádám is)

Regina: igen, egy nap születtek, és ugyanabban a kórházban, csak Barti Ádámja kicsit korábban. Amikor Barti "végzett", én kezdtem szülni. Dumáltunk kicsit, mikor rájöttünk, hogy ismerjük egymást. Aztán tök sokat segített nekem mindenben a kórházban.

krisz78

Kriszti, és van oka annak, hogy kikapcsoltad?

Kép
Kép
cs_erika

Tetyk, szóval jelölj nyugodtan! Zsófit is jelölheted.

Kép
Kép
cs_erika

Hello!

Már bejelentkeztem itt nálatok vagy két hete. Hanna is JAnuári baba lett (februárra volt kiírva). Aztán elmentünk egy kicsit pihegni, most jöttünk haza és a lakást meg a mosást próbálom varázasolni, de most pofátlan leszek és rögtön anyagiakra térek...

Most kaptam meg az első gyedet.... :evil:
Tudja valaki, hogy mi a maximum gyed összege és hogy kb menniy a nettója... A maximumot kellene kapnom és amit most kaptam a rezsire sem elég :shock:

Ígérem jövök a szülés történettel amit kértetek korábban és képekkel.

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

Emese, én is most néztem utána, ha jól tudom a max gyed összege brutto 100100Ft. Ami kb 80000Ft lesz/hó

üdv itt, valószínüleg akkor jelentkezhettél be, amikor mi voltunk nyaralni.

Kép
Kép
cs_erika

Emese, max.nettó gyed 72 500 körül, én is ennyit kaptam, nekem is a max. jár...kevesebb, mint a Tgyásom 50%-a...ez van...

benci

Sokat írtatok megint, nem tudok reagálni, olyan car kedvem van megint :( ...apával ma megint összekoccantunk, éjjel megint kb.2 órát aludtam, és megint egy nap, amikor már csak az estét várom, hogy csend legyen legalább néhány óráig, és nézhessek ki a fejemből örülve, hogy eltelt még egy nap...úgy telt el a nyár, hogy nem voltunk sehol, de még egy állatkertben, vagy Városligetben se, sehol, alig beszéltünk a párommal, nem lett új konyhám, nem rendeztünk zsúrt a gyerek szülinapjára, mert nem lett kész az udvar, így a gyerekes barátnőimmel se találkoztam már majdnem egy éve, annyi időm-energiám-kedvem sincs, hogy elmenjek egy fodrászhoz, vagy manikür-pedikür/idejét se tudom, hogy mikor voltam utóljára/...úgy nézek mi, mint egy hajléktalan, és esélyem sincs, hogy a közeljövőben valami változni fog pozitív irányba...
Bocs lányok, legalább kiírtam :oops:

benci

sziasztok,
max gyed nettója: 90.575 Ft (most néztem meg a számlámon)!

Kriszti, sajnálom a depit...
Kupi a szomszédban :shock: :shock: :shock: bár én beszélek, a mi szembeszomszédunk meg lopott autókkal bizniszel (már volt, hogy bevitték a rendőrök is :? :roll: ).

Peni, ismerős a sztori anyukáddal...

Szülőkkel kapcsolatban tudom ajánlani a Mérgező szülők c. könyvet, ha még nem olvastátok :wink:

Emese, üdv itt! Várjuk a szüléstörténetet, képeket stb.!

Csöre, Saci tüneményes! Tényleg olyan komoly nagylányos pofija van!

Krisz, de ügyes Ádám!!!!!!!!!! És gyönyörű!!!Gratula neki az ücsörgéshez!!!!!!!!!!! :D

Batkata, vicces ember a párod (is) :lol: :lol: :lol: tényleg írj erről a klubról, kíváncsi vagyok! Örülök, hogy Marci allergiája javul!

Falusi pletykák - ismerős :lol: ...pár hete, mikor elutaztunk a szülőkhöz, olyan embertől hallottam vissza, hgoy mikor jöttünk, meddig maradunk, párom mikor-hogyan jön stb, akit életemben kétszer ha láttam eddig. :shock: :lol: De nem rossz szándékúak ők, csak ott kevesebb az esemény, így többet foglalkoznak másokkal.

Na egyelőre ennyi voltam, megyek, mert a fiam mindjárt szétszedi alattam a forgószéket :lol: :o :lol:

Ja képzeljétek a párom ma megveszi nekem az Abtronic X2-t. Hát kíváncsi vagyok...elvileg 14 napon belül visszaadják a pénzt, azalatt csak kiderül, hogy ér-e valamit :lol:

Kép
vickybabe

Én kemény 45 ezer gyedet kapok :cry:
Még gyesen voltam,mikor kismama lettem Kittivel,lemondtam a gyest,tp-re mentem helyette,és annak a 70%-át kapom most.

Kép
Kép
Kép
regina74

Emese: 80 000 Ft körül. Én 74-et kaptam. Pedig azt hittem a maximum jár. Hát mégsem. :evil: :evil:

Benci: sajnálom! És, ha meglepnéd a párod valamilyen programötlettel, kész tények elé állítva?

Jaj, de unom! A férjem egyetemi szakdolijának pedagógiai részét írom második napja. Miért én? Mert ilyen rendes vagyok. :wink: és papírom van róla, hogy én tudok, fogalmazni. :wink: És ezt az egészet még át kell fordítania angolra. Már hányok ettől a sok rizsázástól!!!!! A gyerek alszik, legszívesebben én is ledőlnék.

krisz78

Benci,sajnálom az összeveszést.
Párod mit dolgozik???

Kép
Kép
Kép
regina74

Regina,
informatikus, de nem ebből él, hanem egy céget vezet-igaz, ezen a területen-este 8-ra ér haza, 10 éve nem volt nyaralni, vagy szabadságon-bár természetesen megteheti, hogy nem megy be dolgozni, ha van valami sűrgős-fontos...És rengeteg mostanában a probléma a cég körül is, nem hibáztatom én őt sem...

Gyed, azt hiszem, aki 72-73 ezernél többet kap, annak visszadnak valami 18 ezer adójóváírást...én nem kapom ezt...

benci

Krisz,
hétközben dolgozik, hétvégén udvar/kert...komolyan mondom, ha ezt tudom 2 éve, amikor ideköltöztünk, hogy ez lesz az ára a nagy ház-nagy kertnek, minden erőmmel egy társasházi lakás mellett lobbiztam volna, max.kis kertrésszel...Tudom, az embernek sose jó semmi, de tényleg rámegy az egész magánéletünk erre, hogy sehova nem jutunk el, nincs idő semmire, mert itt a kert...tavasztól őszig füvet nyírunk, kertet építünk, aztán ősztől tavaszik gyűjtjük a lehullott leveleket :evil:
Istenem, Boró napok óta nem alszik félóránál többet nappal egyhuzamban...most ültem le, hogy akkor most nyugi lesz legalább egy órát, és már fent van :evil:

benci

benci:
jajj de ismerős, amit írsz... nekünk idén annyi könnyebbség volt, hogy el tudtunk menni nyaralni, de persze egy fillérünkbe sem került,sőt..
Tiéd Apa is informatikus? Akkor kezet foghatunk :lol: Ha a cégénél esetleg embert keresnek, szólj, párom beadja az önéletrajzát, a másik helyről dobbantani akar már régóta

Fiamanak a car is keserű, olyan méregből tud üvölteni, hogy már előre félek, mi lesz a dackorszaknál..

A gyed nekem csp nélkül 65 ezer.. Én ezt nagyon keveslem... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na Csajok, ez a gyed téma érdekes. Én annyit kapok, mint Benci, és nekem is a maximum jár bőven. Vajon mi lehet az oka, hogy több, mint egy 20-assal kevesebb, mint Vikinek? Felhívjam őket? Most akkor mi van? Viki: nem lehet, hogy a 06-07-ik havit egyben kaptad meg? Még azt olvastam valahol, hogy az adójóváírás is számít (hogy hogyan, azt meg ne kérdezzétek), de hogy hogyan lesz 100.100-ből 72500, az érdekelne.
(2009 évi GYED maximum 100.100 Ft/hó Minimálbér*2*70%
A GYED számításánál a szülést megelőző teljes naptári év keresete adja az alapot.
A GYED összegét a naptári napi átlagkeresetből (az éves fizetést osztva a munkanapok számával) kétféle módon számolják:
- Ha a szülés előtt 180 napon át biztosított volt , akkor az összege annyi lesz, mint a táppénzé (kb. a fizetés 70%-a limit nélkül)
- Ha nem volt biztosított (táppénzen volt, megszűnt a munkaviszonya max. 42 nappal korábban), akkor a minimálbér kétszeresének harmincad részét kapja napi keresetül. http://www.logsped.hu/csaladtamogatas.htm)

Benci: sajnálom az összeveszést :(

Tetyk: engem is jelölhetsz :wink:
Boldog évfordulót!

Krisz: óóóóó, nem irigyellek a szakdoga miatt... én is írtam pár dolgozatot másoknak, de az soha nem volt olyan, mint amikor magamnak dolgoztam :roll:

Enyém lány tököt evett ebédre (a szokásos répás cuccba keverve) ééééés benyomta :D Annyira örülök, öröm volt nézni, ahogy evett :D Az a legújabb szokása, hogy a tányérban két kézzel tapperolja a kaját. Én meg hagyom, hogy ne csak az ízével, hanem a tapintásával is had ismerkedjen, végülis mikor teheti meg bűntetlenül, ha nem most :wink: Közben meg hagyja, hogy tömjem :lol: :lol: :lol: Na jó, az a hatalmas mennyiség a szokásos kb 50-60 ml, de azért az is szép egy ilyen csöpp kislánytól :D

Csöre
csöre74

Mági, akkor becsüld meg ezt az idei nyaralást, tedd el jól a fényképeket, hátha jövőre már csak azokat nézegetheted :twisted: ...mi még nem voltunk férjemmel nyaralni, mióta ismerjük egymást...mit nyaralni, megismerkedésünk nyarán néhányszor kocsmázni, 1-2 órás kiruccanásokra Pest környékén, oszt annyi...jöttek a lakás-ház projektek, gyerekek...
Sokszor van, hogy informatikust keresnek, mert nem válik be egyik-másik, de most éppen leépítések vannak ott is, nem tud fizetést adni, annyira carul megy az utóbbi időben, így a kezdetben kb. 90 alkalmazottból mostanra maradtak vagy 15-en...Beszélek vele, és ha van valami, írok privit...

benci

Látom, közben Benci is írta az adójóváírást. Én azt eddig sem kértem, mert ha igen, akkor talán adóbevalláskor vissza kell(ett volna) fizetni. Hogy most mi a helyzet, hogy jár-e, vagy sem, nem tudom, de ha igen, akkor adóbevalláskor lehet visszaigényelni.

Csöre
csöre74

Csőre,
úgy van, ahogy írod, bruttó 100 100, nettó 72 500, plusz egyeseknek 18 ezer adójóváírás...utánanéztem többször is...én is a max. kell kapjam bőven, a Tgyásom 160 ezer volt :shock:

benci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: