A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Ja, azt nem írtam-csak tegnap-hogy ma kapott előszőr husit...

Akkor rákszűrést én is megejtem lassan...csak olyan égő lesz, hogy a doki látja majd, dagadtabb vagyok, mint mikor szültem :roll:

benci

Ágnes a kezébe kaparintott egy fakanalat, és olyan szorgalmasan és elszánt buksival kapargatja vele a kanapéra vetődött napsugarakat, hogy mindjárt órabért fizetek neki a nagy munkáért :lol:
kisbogacs

Enikő: de nem ám! Na, jó a könyveimet, csecsebecséket. De minden más maradt. Azóta kiadta albérletbe, és gondolom ronggyá lakták a bútoraimat. Különben is: vettünk helyette szebbeket! (de azért nagyon bosszant :evil: ) Azóta megnősült, de még utána is hívogatott. Aztán gondolom, megtudta, hogy van Ádám.
Ó, tudnék még mesélni. Dekoráció és háztartási alkalmazott voltam, míg neki joga volt hétvégente eljárni ide-oda. Gyerekről szó sem lehetett, pedig én 25 éves korom óta szerettem volna. (megnézte beszedem - e a fogigátlót)Még jó, mert már egyedülálló anya lennék. Ja, azután lett ilyen, hogy összeköltöztünk. Anyámék el sem hitték. Még én voltam a rossz a szakítás után. A mostani férjem két évig be sem léphetett anyámhoz. Ment a telefonos zaklatás stb. Azóta minden okés itthon, de nagyon kemény volt, nagyon kikészültem. Na, vége a negatív nosztalgiának.

krisz78

Krisz, döbbenet :shock: :shock:
kisbogacs

Mági, köszi, és ezzel akkor nincs több teendő ugye?
Benedeknek nem volt ilyen...

Oldalas :lol: :lol: :lol:
Akkor helyesbítek:hagyjuk a sok sz@r főzit, kezdjétek vágni a disznókat! :lol:

benci

Mágnes: holnap adj neki egy kis hurkát!!! :lol:

krisz78

Laaanyok reggeltol 3 oldalt?Mennyi betu!?Van egy fel ora szabad idom megprobalok vissza olvasni.

itt olvasok valami hurkat,diszno vagast...ezt a 6-7 honaposoknak??? :shock: Ha nekik akkor jobb otletem van toltot kaposzta tejfollel :roll: :wink: :lol: de ha neeem akkor... :P bocs.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tetyk,
már hiányoltalak :lol:
Nekem Eszter mellett Te vagy a másik üde színfolt..kicsit nehezen olvasom ugyan az írásaidat, de, ha sikerül, mindent megér! :lol:

Lányok, a mai nap történései a húsevésen és a kiütéseken kívül:
Borónak kijött a második foga-3 napon belül a kettő, és én még csodálkozom, hogy nyűgös egész nap :oops: -, és négykézlábra állt! :D

benci

Magdolnasz! Plafon: nem fizetik ki, ill. akarta de nem vehetem el, mert a riasztot teljesen ingyen csinálta nekünk, 2 napig dolgozott vele. Amúgy egy tök normális srác, tele joindulattal, ez csak véletlen volt.

Benci! Én azt gondolom, ha ennyi probléma merül fel, inkább ne add be. Attól, hogy egy évvel később megy oviba szerintem tud majd még barátokat szerezni. Nem jó az, ha te minden nap ideges vagy, a gyereknek sem lesz jó és nehogy később a többi közösségtől is féljen.
A mi ovi kérdésünk megoldodott, Leventét sehová nem veszik fel, így nekem ezen legalább nem kell töprengenem. A fiadat meg hozd el hozzánk, összeeresztjük őket, van itt még a topikban 1-2 gyerek. :lol:
Ami még engem ezzel az ovi kérdéssel kapcsolatban foglalkoztat, hogy ha most elkezd járni a gyerek egy oviba és később mégsem oda járatnám, nem sínyli-e azt meg, hog kiveszem egy oviból, ahol esetleg már barátokat is szerzett, ismeri az ovonéniket és esetleg beilleszkedett?

Csöre! Nézzél ki egy jó kis táskát és a google-be keress rá, sokszor, akár 5-10 ezer forinttal olcsobban is meg lehet veni így egy -egy terméket! Meg a veterán is megnézheted, ha már tudod milyet szeretnél.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

benci:
nincs semmi teendőd vele, egy két nap alatt elmúlnak a pöttyök.

Enikő:
ha kiemeled egy megszokott közösségből, akkor az őt rosszul fogja érinteni, pláne, amíg ilyen kicsik, ilyenkor még nagyon ragaszkodnak a megszokotthoz. Anyutól én is megkérdeztem anno (Anyu óvónő), és azt mondta, ha csak egy mód van rá, ott fejezze be az ovit, ahol elkezdte.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eltünt az internetem és elveszett, amit írtam :cry:

Most mennem kell vasalni, olyan szép kupac vár. :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő,
hát pont ez a dilemmám, hogy persze, hogy nem lesz jó a gyereknek kiszakítani akármennyi rövid idő után egy közösségből, elvinni máshova, másik óvónénikhez...meg egyáltalán, ezzel tudatosítani benne, hogy ez csak ennyi, ha valami nem tetszik, megyünk tovább...pont ezért nem tudom csak úgy nyugodtan félvállról venni, hogy semmi gond, majd kiveszem, hanem egész nap ezen vacillálok, hogy beadjam-e, ne adjam...viszont mi teljesen más helyzet vagyunk, mint Ti, Levente még csak 2 és féléves, Benedek már 4...iszonyú sokat fog fejlődni a másfél év alatt, majd meglátod...egyszerűen nem elég neki már itthon, mi, a nagyszülők, játszótér...és nem akarom megint fényezni a gyerekemet, de ő tényleg olyan szinten van, hogy az önállóságot, társas szocializációt leszámítva szerintem simán iskolaérett...Jövőre, 5 évesen adjam majd be a 3 évesek közé, akik közül sokan még beszélni sem tudnak? Akkor tanulja a társas érintkezéseket, akkor lásson "közelről" gyereket? Ez most túlzás, persze, de mégiscsak az ovi (bölcsi) az első közösség, ahol ezekkel találkozik a gyerek...
Szóval nehéz...Tényleg nem akarom most offolni a topikot, mert rajtunk kívűl 1-2 embert érint csak a téma, de teljesen tanácstralan vagyok, 5-10 év múlva majd biztosan jót nevetek az egészen, hogy milyen semmiség volt ez ahhoz képest, amilyen döntések, akadályok állnak még előttünk, de nekünk most tényleg ez a legnagyobb...És mindenki mást mond, a szakemberek is, szóval én csak a legjobbat akarom a gyerekemnek, de nem tudom, melyik út az :roll:

benci

Mági: tuti megette a csontot Anna? Nem csak leesett, vagy valami? Nem akarlak ijesztegetni, távol álljon tőlem, de azért az oldalas csont elég agresszív, kemény. Bár kifoghatott tiszta porcogót is, attól tutira nem lesz baja. Azért figyelgesd.

Krisz: :shock: :evil: :evil: :evil:

Benci: tuti, nem a hústól van, annak még korai. Gratula a fogacskához és a 4kézlábhoz :D

Csöre
csöre74

csöre
:tuti megette,megnéztem az asztal alatt is, a széken, egy fél centis darabot sikerült megmentenem, azt elvettem tőle. Jó 3 órája evett ,eddig szerencsére nincs baja.. Nem is értem, tudja, hogy a csontot nem esszük meg ,sosem szokta4 Akkor most miért? :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági,
én azt hittem, Bence ette az oldalast :shock: :roll: :lol: :oops:
Krisz, ugye Te is? :lol:
Csontot nem is láttam, csak, hogy az oldalasból a husit ette meg...ezért reagáltam azt, amit, Krisz is ezért, és Tetyk is :lol: :lol:

benci

Mági: ha fél centi megmaradt, akkor legalább sejthető, hogy elrágta :roll: ez a jobbik eset :wink:

Benci: a szociális fejlettség legalább olyan fontos iskolaérettség szempontjából, mint a szerzett tudás és az értelmi fejlettség (ó, ezen a téren kénytelen voltam iszonyú sokat tanulni az utóbbi években Zaza miatt :roll:)
Kérdés, hogy tényleg olyan rossz-e az a tagovi, mint első blikkre tűnik, vagy azért ilyen területen várható-e előrelépés Benedeknél. Nagyon nehéz tanácsot adni, mert a váltás zökkenőmentessége attól is függ, hogy mennyire tud beilleszkedni. Ha nem tud, akkor kár mennie. Ha be tud, akkor kár váltani. Na ezt jól megaszontam... Ja, és az óvoda programjától függ, hogy milyen csoportba kerül. Ha korosztályos csoportok vannak, akkor nem 3 évesekkel rakják egybe, ha vegyes csoport, akkor lesz ott 3 és 7 között mindenféle gyerek.

Csöre
csöre74

Gyorsan hívni a gyermekvédelmiseket, Nálatok csontot kap a gyerek! :lol:
Viccet félretéve, Benedek is van, hogy elrágicsál kisebb csont darabokat...biztos nem lesz baj, ha a torkán, nyelőcsövén lement, a gyomorban-és mostmár ott van-kezelésbe veszik a nedvek...ne aggódj! :)

benci

MÁgi, anyám lüke szokása, hogy rendszeresen megeszi az oldalas és a csirke csontját is. Sosincs tőle semmi baja. Tudom persze, ő már felnőtt, de szerintem Annával sem lesz gond.
kisbogacs

[quote="kisbogacs"]M írta:kisbogacsÁgi, anyám lüke szokása, hogy rendszeresen megeszi az oldalas és a csirke csontját is. Sosincs tőle semmi baja. Tudom persze, ő már felnőtt, de szerintem Annával sem lesz gond.

Fura módja a kálcium utánpótlásnak, de tuti ilyesmi lehet a hátterében. Ha nem kívánná, nem enné :wink: Nekem az unokatesóim ették a csirkecsontot gyerekkorukban (lehet, hogy most is, de vagy 15 éve nem ettem velük együtt :roll:).

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Jó régen jártam erre :roll: Nyaraltunk, meg kerítést csináltunk a portán, meg lakást rendeztünk, így Milánnak már van egy szupi kis gyereksarka a szobában, aztán megint nyaraltunk, ma jöttünk haza 8)

Balatonoztunk, imádom... De Manó is :lol:

Visszaolvasni esélyem sincs képeket nézgettem, de még nem jutottam a végére. Termékenyek voltatok :lol: Csodásak, gyönyörűek a gyerkőcök, és nagyon ügyesek én csak :shock:

Milán még nem ül egyedül, és nem is négykézlábazik. A lelkem külön kinyomja a kezét, meg térdre húzza a lábait is, csak éppen nem egy időben :D Amúgy a szája be nem áll, és nő, mint a gomba... A hat hós mérésen 71 centi volt (ezt már tuti el is hagytuk, mert olyan hosszú, hogy szanálom a ruháit... :roll:), és 7130 gramm volt bő 2 hete. Van nálunk vékonyabb pasi itt? :roll: ;)

Kajával jól állunk, bár a zöldségek még mindig nem a legkedvencebbek, azokat inkább csak gyümikkel eszi, de csak a sütőtököt, és a burgonyát. Az alma husival sláger, de pl.: sütőtök + husi, az nem nyerő... Paradicsomos krumpli sem lett kedvenc...

Az éjszakát még mindig nem alussza át, egyszer-kétszer kel, és eszik is 140-170 miliket.

Majd jövök képekkel, de még fel kell töltenem a gépre. Mostantól igyekszem sűrűbben jönni, és bocsi, de tényleg nem voltam gép közelben az elmúlt hetekben. :oops:

biga.csiga

Csőre, igen, ezért szeretném minél hamarabb közösségbe adni, mert szociális érettség terén-jelzem, csak a gyerekekkel, felnőtekkel abszolút máshogy viselkedik-van mit tanulnia még...
Az oviról csak annyit tudok, hogy nem a legjobb a városban, sőt...És amit láttam, amikor ott voltam, rengeteg gyerek-min.30 egy csoportban-, vegyes csoportok-más szempontból is:kínai, olajszőke-, nem túl észlény óvónők, semmilyen irányított foglalkozás, hangzavar...Biztos lesz változás, mert ettől a tanévtől átveszi őket a Református egyház, de ez biztos nem lesz mérhető még a fiam ovis életében...

benci

Most bele vagy rá másszak?
Kép Kép

Csöre
csöre74

[quote="biga.csiga"] írta:biga.csigaA hat hós mérésen 71 centi volt (ezt már tuti el is hagytuk, mert olyan hosszú, hogy szanálom a ruháit... :roll:), és 7130 gramm volt bő 2 hete. Van nálunk vékonyabb pasi itt? :roll: ;)

Vékonyabb pasi? Nemtom, de fiatalabb nincs :wink: A Csajok egy része viszont tuti kisebb, nyugi :wink:
Örülök, hogy újra "látunk" :D

Csöre
csöre74

Biga.Csiga, üdv itthon :) Kérünk sok-sok képet :D

Most már biztos: a velünk szemben lévő lakás "bordélyház" :evil: :evil: :evil:
kisbogacs

Jesszusom Sacinak milyen felnőttes arca van :shock: Nagyon édes! :)
kisbogacs

Kriszti: bordély??M :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Köszi Saci nevében :) Felnőttes? Érdekes, Mama is mindig ezt mondja :roll: A kis "felnőttem" leszedte az F4 billentyűmet, és nem tudom visszarakni :x

Csöre
csöre74

Kriszti:
bordélyház??? honnan tudod??

A szomszédlány annak idején a csirkesz*rt ette a tyúkólból. azt mondták arra is, hogy kalciumhiáy... Apu meszet evett.. Én leginkább semmit :)

benci:
oldalast Bencének :?: Még sót sem adok neki,nemhogy oldalast :lol:

Saci nagyon zsivány csaj!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: a csontot én sem láttam, elsiklottam fölötte. Úgy olvastam én is , hogy Bence ette meg az oldalast. (Szövegértés elégtelen.) Nem kérdezted Annától, mi lett a csonttal? Azt azért nem tudja elrágni. Lehet, hogy eldugta, nem?

Biga.csiga: képeket!!!

Csöre: Saci hiper-hiperügyes!!!! Úgy látom, nagy csibész a csaj!!!

Kriszti: láttál valami izgit??? Vagy hallottál valamit??? Velünk szemben is laktak ledér lányok. Amikor itt volt az osztályom szerenádozni, melltartóban integettek meg táncoltak a fiúknak. Ezek a kis hülye 14 éves kamaszok meg álltak és bambultak, meg kiabáltak nekik. Be se lehetett őket zavarni az erkélyről. Na, gondoltam, mit szól majd az anyjuk, ha elmesélik, hogy peep show volt az osztályfőnöknél. :lol: :lol:

krisz78

Ezek a lányok nagyon diszkrétek...
Még hónapokkal ezelőtt kezdtünk el viccelődve pletykálkodni a másik szomszédasszonnyal és a férjemmel, hogy vajh milyen üzleti tevékenységet folytathat a két leány, amihez nem kell soha munkába menni, amihez rendszeresen üzletfeleket kell fogadni de csak férfiakat, csak egyedül és mindig másokat, s amihez úgy kell ajtót nyitni, hogy érthető köszönés/kézfogás/bemutatkozás helyett egy szó nélkül elbújunk az ajtó mögé az üzleti partner pedig besurran a néhány centis résen.
Aztán a sok viccelődésből gyanú lett, és akaratlanul is már mindenki figyeli az emeleten hogy lát-e visszatérő arcot, női vendéget vagy bármit ami más tevékenységre is utalhat.
Most pedig az egyik szomszéd hallani vélt némi bizonyítékot a bordélykodásra.
Próbálok nem rosszindulatú lenni és nem elhinni minden pletykát, de amit én eddig láttam az alapján sincs semmi "felmentő" ötletem.
Most azon gondolkodom, mi ilyenkor a helyes eljárás. Úgy gondolom, amíg Ágnest nem éri semmi kellemetlenség, addig nem tartozik rám, hogy mi van mások zárt ajtaja mögött. S amúgy is megilleti a lányokat az "ártatlanság vélelme". De azért fura ilyesmiről tudni.... :roll: :roll:

Bocs az offért, de úgy éreztem muszáj valakinek beszélnem erről :oops:
kisbogacs

Ca-hiány: lehet benne valami. Anya nem eszik szinte semennyi tejet/tejterméket...
kisbogacs

Kriszti: Tényleg kupi van a szembe lakásban? EJHA. MOnd meg a "hölgyeknek", hogy mindent tudsz és ha jót akarnak akkor kliensenként 10 %-ot nálad letesznek! A hallgatás ára :lol: , legalább valami hasznotok legyen a dolgozó hölgyekből.....
Na a tréfát félretéve, jó fura lehet ez a helyzet...gondolom zavaró is hogy mindenféle alakok megfordulnak ott nálatok :roll: .

Krisz: nagy az Isten állatkerjet és a legtöbb díszpéldány pasi benne (mondom én a két fiús anyuka) de sajnos tényleg........Mázli,hogy megszabadultál ettől az egyedtől.....
Visszagondolni is szörnyű lehet.

Mági: tényleg megette ANna a csontot? Hogyhogy? Mondjuk néha én is annyira megsütöm a csirkét hogy úgy el lehet rágni a csontját....de ilyet még nem is hallottam.....
MIt mond Anna? HOl a csont? Nem semmi egy kiscsaj!

KépKép
peni

Mi Öcsémmel az enyves falat nyaltuk... tele volt a szoba fala nyelv-nyomokkal :roll: :lol:

Kriszti: hm... azért ha bordély, ha nem, elég rossz lehet olyan tudatban élni, hogy ilyenek (lehetnek) a szomdszédok :(

Köszi a Saci dícséreteket :) de csibész ám :lol: :lol: :lol: :lol: a hétvégén már bugyis pelusokat nézegettem neki, mert minden peluscsere kész pankráció :? de csak 7 kg-tól van, ami tuti nagy rá :? mindig inkább a kisebb pelus kell neki, ha súlyban határon van :roll:

Csöre
csöre74

Még egy lendületeset, aztán dugulok :) Kép

Csöre
csöre74

Mági, hát csodálkoztam is erősen :lol:

Kriszti, szomszédok :shock:
Hát én sem lennék nyugodt, de jobb, ha nem keveredtek bele, ahol k@rvák vannak, ott stricinek is kell lennie valahol, valamilyen módon...Nem tervezitek a költözést? És övék a lakás, vagy bérlik?

Csőre, nagyon édi Saci, kitől örökölte ezt a világos szemet? :)

benci

[quote="benci"] írta:benciCsőre, nagyon édi Saci, kitől örökölte ezt a világos szemet? :)

Benci: Köszi :)
hehe, nem tőlem :wink: Az enyém barna. Apusé kék, de nem tiszta, van benne sárga és zöld. Papáké kék. Mamáé (enyém Anya) barna, Anyósé zöld. Zaláné olyan, mint Apusé, Mesié egyikére sem hasonlít, gyönyház-színű és kék, Sacié meg egyelőre ilyen, de az övé még változik :)

Csöre
csöre74

Na, eltakarítottam a romokat a konyhában-a fiúk dinnyét ettek, pont ma, amikor fel-és lesúroltam az egész konyhát délelőtt :twisted: Másnál is úszik ilyenkor az egész konyha? :lol:
Borka 1 órája alszik, kiváncsi leszek, meddig, nagyon nehezen aludt el, fájhat szegénynek a foga nagyon...nem akartam már megint kúpot adni-Viburkol-kapott elég Germicidet a múlt héten...

Csőre, nekünk ugyanez a leosztás szemszínben-én barna, apa kék, enyém anya zöld, anyós barna, após kék, csak enyém papa barna, így aztán nem volt elég domináns a kék-zöld, mindkét gyerek barna lett...Pedig férjemnek is ilyen egészen világos kék szeme van, szerettem volna, ha valamelyik gyerek örökli...

benci

Tuti megette a csontot, az asztalnál ült, sem a tányíéron, sem az asztal alatt ,sem a székeken vagy asztalon nem volt a csont. Ő is mondta, hogy megette. Azóta már volt kaki is, nem láttam benne semmi furát, kicsit keményebb volt. :)

Benci:
hát miért nem támadtatok le, hogy miért adok oldalast a gyereknek?? :lol: Anyósom úgyis mindig a kapart szalonával és a paprikás krumplival öl.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági,
hát olyan magától értetődőnek tűnt, ahogy írtad, hogy kitetted az oldalast a tányérjára, elfordultál, aztán mire vissza, már meg is ette :lol: Én valszeg azért asszociáltam a nagyobbik gyereknél Bencére, merthogy súlyra a legnagyobb itt...Olyan természetesne tűnt, hogy Bence oldalast eszik :lol: ...persze most, hogy jobban belegondolok :lol: ...de látod, nemcsak nekem :lol:
Meg aztán szólni se merünk már, tudod, a topik békéje érdekében :wink:

benci

Sikerult vegig olvasnom figyelmesen amit irtatok :oops:

Magi ne haragudj rossz vicc volt meg csodalkoztam is,hogy mennyi foga lehet a te Bencednek ha mar csontot eszik.

Ugy jartunk lanyok mint az egykori asszony, szegeny, gyomozott arra jart ket turista es meg szolitjak-Jo napot neni!
-Itt ne repat kapalok!
-Maga suket neni?
-Ez a sor vegig a masik felig!
Vagy hasonloan :oops: :wink:

Benci igazad van nagyon erthetetlen igy ekezet nelkul amit irok de valami uj fajta programunk van ami csak az angol betuket tudja majd teszek rola,hogy legyenek addig is jegelem a hsz-t.

Tetyk& a fiúk
tetyk

tetyk:
mi így ismerjük otthon:
- Jó napot néni!
-Kapálgatok,kapálgatok...
-Nem azt mondtam, köszöntem!
-Gazos vót oszt kiszödtem!
-Bolond maga néni!
-Ez a sor félig, amaz meg végig! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tetyk: nehogy ám jegeld!!!

Benci: hát, akkor pont fordítva jött ki :wink:
Dinnye: hm... nálunk a lakásban csak végszükség esetén ehetnek :roll: én a szagát sem bírom :?

Sziszi: írtam privit, hátha olvasod :wink:

Saci tök jól vacsizott: olyan 80 ml a répás cuccból, és egy paradicsom jó része (magozva, hámozva), mindezt két cici után.

Na, jó éjt, megyek, hátha ma tudok aludni.

Csöre
csöre74

Tetyk, nehogy!! :twisted:
Most is röhögtem egy sort a vicceden, nekem már direkt tetszik, ahogy írsz, komolyan :lol:

benci

Mági :lol:

benci

Tetyk,
nagyfiad vonalzója hova tűnt?

benci

No, megint velem van tele az oldal-de ne irigyeljetek, a Boró este 8-as alvásának az ára a hajnali 6-os :twisted: -úgyhogy megyek...úgyis mindjárt jön a Szökés :D

Jó éjt mindenkinek!

benci

[quote="benci"]K írta:benciriszti, szomszédok :shock:
Hát én sem lennék nyugodt, de jobb, ha nem keveredtek bele, ahol k@rvák vannak, ott stricinek is kell lennie valahol, valamilyen módon...Nem tervezitek a költözést? És övék a lakás, vagy bérlik?

Benci, mi is úgy vagyunk vele, hogy amíg Ágnesnek nem ártanak, addig jobb nem belekeveredni. De ha nagyobb lesz... hát nem tudom... remélem addigra elköltöznek. Mi nem szeretnénk menni, még egy éve sincs hogy ideköltöztünk. Ja, amúgy bérlők.
kisbogacs

Na Apa alakított... Hazaért, hozott nekem vörös rózsát, csokit, tisztára meghatódtam. Aztán jött unokaöccse, kérdezte, hogy miért a rózsa, én pedig mondtam. Erre ő Norbinak, hogy nem is tudta, hogy házasságink van. Mire az én hites férjem: Én sem, ha nem említi meg Ági... Aztán unokaöccs: hihetetlen, hogy 7 év, nem is gondoltam volna. Erre Apa: szerinted én tudtam? :evil: Most mondjátok meg, miért nem tudják a férfiak befogni a szájukat? Mindig a legjobb pillanatot találják meg ahhoz, hogy elrontsák az ember kedvét! :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

No vagyok!

Az iwiwen probaltam kalozkodni es kovetkeztetni,hogy ki ki az.Mar egy-ket embert, akarom mondani leanyt sikerult de meg keresgelek.

Oh Benci kedves vagy, de ugy sem tudnam meg allni,hogy ne szoljak hozza a nekem tetszo dolgokhoz,csak minimalizalom magam to mondatokra.

Dinnye?Uszik is es ragad is :roll:

Jo ejszakat ,elteszem magam holnapra, az-az kesobbre ,mert a kicsi fiam mar masfel oraja alszik es mar 2x fel ,sirt ugyhogy azt hiszem mozgalmas egy ejszakanak nezzek elebe

Tetyk& a fiúk
tetyk

Sziasztok!

A beígért tegnap esti fórumozás helyett csak ma tudtam jönni...
Tegnap már annyira fáradt voltam, hogy belealudtam mindenbe... Még a mosogatást is reggel csináltam, pedig tudjuk: este örömmel, reggel körömmel...

Most gyorsan két reagálás, aztán visszaolvasok:

Magdnolna: igen, itthon vannak a fiúk, ma még mindenki itthon volt. Marci holnap hajnalban indul egyedül Sarudra, busszal (nagyon féltem, de egyszer el kell kezdeni...), s este mi is követjük (a páromnak be kell mennie dolgozni! :twisted: ) Ha minden igaz, pénteken jövünk is vissza. Hétfőn meg megyek Kiskunhalasra, most kaptam a levelet a közejgyzőtől, hogy 17-én hagyatéki tárgyalás lesz...
Tudjátok mennyit kell leperkálni a közjegyzőnek?! 85 E Ft-ot! Azt hittem helyben összeesek, mikor olvastam!

Baba-mama klub: igazság szerint amolyan Ringató-féle klub, csak nem hívhatom Ringató foglalkozásnak, mert az le van védve, s én még nem végztem el a tanfolyamot... Majd ha Bori nagyobb lesz... Általában énekelünk, mondókázunk, ringatunk, táncikálunk, ritmus-gyakorlatokat csinálunk, megtanulunk a babáknak/babákkal dalolni, dédelgetjük, höcögtetjük, simogatjuk őket... Most indítottam be a Szabó Ervin Könyvtár.Mester utcai fiókkönyvtárban, az aneve Leporelló. Eddig havonta volt az utolsó csütörtökön, de azt kérték az anyukák, legyen kéthetene csütörtökön.
A múltkori foglalkozás Pünkösd előtt volt, a téma az volt, hogy meghívott minket a szomszéd Pünkösdi király lakodalomba, de azt mondták nekünk, vigyünk magunkkal kaját ("ha gyünnek lesznek, ha hoznak esznek :))Így sütöttünk, főztünk, tésztát gyúrtunk (naná, hogy a gyerekek voltak a tészták...), aztán táncoltunk, hazalovagoltunk, s egy altatóra megnyugodtunk, "elaludtunk" (egyébként tényleg volt egy kisbaba, akinek a végére a szeme majdnem leragadt... :D) Ez max. félóra, többet nem szabad, mert nem bírnak többet figyelni. Utána beszélgetünk, babázunk könyvet hosszabbítunk, együtt vagyubnk. Tök jó, az anyukák nagyon élvezik... A csoport teljesen vegyes, volt 4 éves is és néhány hónapos is... Ők az én "próbababáim".

Okóber. végétől egy bölcsiben fogok ugyanilyet csinálni, ott viszont tudom, hogy bölcsis korúak lesznek anyával (apával) együtt. Az is kéthetente lesz, csütörtökön, úgyhogy csütörötkönként Borival megyünk "tanítani".

Tetyk! További klub-ötletek: meghívni a védőnőt beszéljen védőoltásokról, hozzátplálsról, a fejlődési szakaszokról, elhívni egy logopédust, beszéljen a beszédhibákról, mire kell odafigyelni, milyen gyakorlatokat érdemes csinálni, olyasvalakit, aki tud beszélni a jól kiválasztott irodalmi művekről, a mesékről..., egy szakembert is el lehet hívni, hogy meséljen a kismamák jogairól, munkába állásról, állsákeresésről, otthoni lét alatti tanfolyamok elvégzéséről...
Stb. stb

Bocs, asszem egy kicsit sok voltam... :oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Magnes 7 eves hazasok, pont ma ,gratulalok.Ferfiak...aaa...ertekeld a gesztust.Bar kivancsi vagyok holnap nalunk mi lesz mert mi visszont holnap leszunk 8 eves hazassak es reggel jon haza munkabol ,vajon mit alakit ?Valo szinuleg este majd keson mikor lehetosege sem lesz elmenni itthonrol majd meglepem en azzal hogy ma evfordulo s akkor igy fog kinezni :shock:
Na de most tenyleg huztam!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: