A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

[quote="evilany"]a írta:evilanykkor most már nem is ihatok lassan semmit?...

víz???? én mást nem iszom, csak vizet... :oops: :lol:

Limo fejfájást sajnálom! :?

Ircsi mit tudsz arról, hogy ha eszek valamit, az kb mikor jelenik meg a tejben? gondolok itt arra, hogy ha fáj a hasa Zoénak, akkor kb melyik evésemre kell visszaemlékeznem, hogy ott mit ehettem, ami nem jó neki...

Kép
gtunde75

Nem szeretem a vizet :oops: :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi hm, ezt nem tudtam.. a talikon is vizet ittál mindig... :shock:

Kép
gtunde75

Látom a tejcsi miatt még sokan aggódnak, én nem :oops: Mondjuk én is úgy csinálom, mint Maccs írta. Ha belealszik piszkálom (ha van valaki velem azt kérem meg csipkedje), a kis kezét, orrát, nyakát,lábát. Büfizni ritkán szokott, vagy jó későre így onnan tudom ha jó van lakva ha nem akar megenni mikor a vállamra teszem, nem keres, hanem nyugodtan leteszi a kis fejét. Petra egy evésnél csak egy ciciből eszik, következőnél cserélek. Ritkán kell neki mind a kettő, ha látom van még tej nem cserélem, addig hagyom szopizni míg kiköpi, vagy elalszik.

Mares nagyon csini vagy, nem mondanám, hogy 34 hetes vagy, én akkor már akkora voltam mint egy hordó :oops: nagyon csinos kismama vagy!!!!!!!!!!!

Ilus kaki :lol: :lol: :lol: Petrák összetartanak. Nekünk vasárnap ment 2 jó nagy adag a fürdőtörölközőbe, szintén kínos sírás után és azóta minden reggel mikor tisztába teszem a kibontott pelenkába pisil + kakál. Kedden rám, szerdán, csütörtökön pelusba + pelenkázóra, ma már a földre is került :evil: és vagy 4x nyomott mindig miután megtöröltem a kis kakás seggét :lol: (olyan is volt, hogy a tiszta pelust kakálta mellé)

folyt. kov Petra felkelt menni kell etetni :wink:

Kép
Kép
melisch

Olyan szép ez az augusztusi fészekalja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dia
Gábornak üzenem, hogy csoki, kocsi témát Ádámmal tudná megbeszélni :lol: :wink:
Viszont vannak bizonyos dolgok, amiben nem értenének egyet... Gábor majd csajozni tanítja a fiait...Ádám meg puskával örködik a Hercegnője felett :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvi
Sokat eszik a gyerek :roll: :roll: :roll:
Szopis baba nem fog többet enni, mint amennyire szüksége van! Csak nem fog potyára dolgozni???

Évi
Babakocsi :cry: :evil:

Limo
Jobbulást!

Tünde
Én olyan 5-6 órát tudok...

Melisch
Nem mondhatjuk, hogy a gyerekeink le se carnak bennünket! :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gábor! én szívesen indítok topicot a sörökról is, csak ahhoz nem értek autókból profi vagyok , igaz, csak a 7-9 személyes családi változatban azon viszont néha a párom is meglepődik, ahogy "röptében" megismerem őket!!!

!

Ircsi! Nagyon helyes! Igen, lógok új képekkel!

Enyimek is nagyon nézegetnek, kell lehoznom nekik lógatós játékokat!

Claire
claire

Ircsi, jobbulást Katusnak!

Évi, a pattanások inkább a hormonok műve, nem vennék mérget rá, hogy a gyümölcsteáé :oops: Régebben azzal is jöttek, hogy k-betűseket ne együnk, mert hasfájást okoz... :shock: (karfiol, karalábé stb.)

Ezt szeretem egyébként: anyuka igyon sokat és étkezzen változatosan, sokat. De hogyan, ha egy rakat kaja és pia tiltólistás a védőnénik szerint?

De nekem még anno a császáros szülésem után a kórházi nénik is majdnem összevesztek, hogy császáros kismamaként mit ihatok... Az egyik váltig állította, hogy szabad baracklevet, meg vegyes trópusi gyümölcsöt, a másik meg győzködte, hogy azokat pont tilos... :oops: Na, én akkor ott feladtam a dolgot... És most eszek mindent, iszok mindent, ami jólesik, de túlzásba nem viszek semmit.

Szilvi35, tiszta rutinosnak tűnsz! :shock: Ha én ilyen ügyes lettem volna első gyerekesként...

Amit Tünde kérdezett Ircsitől, arra én is kíváncsi lennék! Mert eddig csak saccoltam én is.

bekri

Meg valaki azt is mondja meg, ma miért csak függőlegesben tud aludni Bálint???

bekri

Meg azt is, hogy nekem a bizsergő, szúró érzés idővel miért erősödik? Már megint nem a nagykönyv szerint működöm...
:roll: 8) :roll: 8) :roll: 8)

Tünde, Zoé tündéri!

bekri

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Voltunk sétálni egy nagyot megint(Miki megcsinálta a kereket...)

Tündi,jaaa,szénsavas ásványvíz,azt szeretem,csak áll.nem nagyon javasolt... :evil:

Bekri,engem most is letiltottak a K betűsről,meg ezer másról...akkor nem is kéne nagyon komolyan vennem?

Ircsi,Katus tiszta nagylány már!! Ez az ülés :lol: :lol:

Melisch,én is piszkálom Tomit,sőt még tisztába is teszem hogy felébredjen,de ha egyszer elaludt a tejen,képtelenség felrázni is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.09.03 19:24-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bekri
Vannak ilyen napok... :? :wink:

Évi
Én vegyesen eszek mindent... normális mennyiségekben...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Egész nap nem voltunk itthon. Ennek következménye, hogy Áron iszonyatos nehezen aludt el.

Zuram üzeni, ír majd még és jelenti utolérte a lakást :lol: Ez utóbbi az én művem volt s nem az övé... 8)

Limo jobbulást! A fene vinné ezt a nyavaját.

Évi babakocsi :twisted:

Hűűű másra nem emlékszem.....asszem megyek aludni.

Katusnak az a beülés :lol:
Tolmácsolom apának, hogy vegye fel a kapcsolatot Ádámmal :lol:

Claire: :lol: minden vágya egy családi autó.... :wink:

A többit holnap, ha eszembe jut.

Jó éjszakát!

királylány

Bassszzzussss!!! Miután Bercibó egész nap aludt, estére teljesen éber lett, alvás nuku!!! Mi használt ismét:....éjfél van, tombol nálunk a Queen, és a kis lurkó Apuka vállán durmol!!!! 5 perc után!!!!! A Radio Ga-Ga a kedvenc száma :D :D :D :D .....No és közben bekerült a kiságyba!!!!!!!!!!!

Évi!.......Én anno mikor még a szopizásra készültem, kérdeztem a védőnőt a kóláról, mert kóla függő vagyok. Azt mondta mértékkel ihatok, de inkább csak délelőtt, mert ha mégis hat a babára, ne estére turbózza fel. Szóval ha azt lehetne, akkor talán mégsem olyan "véres" a helyzet.

Nagyon szeretnék már rendbe jönni, már a 3. kör antibiotikum kúrát kezdem, a vérszegénységem nem változik, és úgy érzem csak fogy az erőm.
Na nem nyavalygok tovább!
limo73

Bekri!Hidd el! Csak tűnök!
szilvi35

Jó reggelt vagy szép napot!

Limo Queen rajongó? :lol: Van ízlése a gyereknek! Én is nagyon szeretem őket :wink:

Szilvi35 most miért ingattad meg Bekrit a hitében? :lol: Rendes gyerek Tiva, te meg ügyes vagy.

Áron amilyen nehezen aludt el - kezemben beájult, amint letettem a kiságyba neki a nagy sírásnak - olyan jól aludt éjjel. 6-kor kezdett nyünnyögni. Evett majd szépen vissza is aludt. Ha beáll erre akkor barátok leszünk :lol: :wink:
Igaz én fél 4-kor keltem tejet leszívni....

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]...olyan jól aludt éjjel. 6-kor kezdett nyünnyögni. Evett majd szépen vissza is aludt. Ha beáll erre akkor barátok leszünk :lol: :wink: [/color]

Dia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Tina :lol: Remélem sűrűbben jössz mostanában majd a fórumra.

Évi szerintem fekete teát ihatsz. Én is azt (is) iszom, egy filtert teszek 1.7l vízhez. Sem engem, sem a gyereket nem pörgeti fel :wink:
A kiütés meg szerintem a tejtől van és nem a teától. Áron arca is olyan, pedig én inkább szopis teát iszom.
Meg ihatsz még szűrt gyümölcsleveket is. A Heyhonak az almaléje kevés kalóriát tartalmaz :wink:
Vagy csinálj limonádét :)

Bekri azt nem tudom, hogy a császárosoknak e vagy minden szülésen átesett anyukának(hű de megfogalmaztam :? ) de valóban nem javasolják a rostos leveket, inkább a szűrteket.

Maccs merre tekeregsz? Tessék blogot is írni....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királylány 2010.09.04 08:51-kor.

királylány

Most csak én nem látom amit írtam vagy ti sem? Csak a hangulatjelek vigyorognak....

királylány

he-he, indigó helyett a fehérre nyomtam.... :lol:

királylány

Sziasztok.

Dia
... fehér betűk? :-) és én vagyok fáradt... 8)
Dia-Gábor... hát a csokik, izé.... szóval majdnem nyertem egy kosárral az Oldalbordádtól, de Áron keresztbetett... :-) Majd lerendezzük.
Én Zurammal pl" horgászatról BÁRMENNYIT beszélhettek.
:wink:

Nekem második napja fáj a szemem fölött a csont, valsz. homloküreg gyuszi. de honnan a fenéből?

Még mindig baromi sápadt vagyok, állandóan ezzel támadnak le, vagy a vérszegénység, vagy a fáradtság, vagy mindkettő. :roll:
Ircsi, a ferrofol gammát hogy szedhetem? A paprján 3x1 van, a koriban egy napig kaptam 2x1 et (lehet, nem volt több :evil: ) itthon 1-2 szemnél nem merek többet bevenni egy nap. Tegnap már céklát is rágcsáltam.

Eni növöget. Cicizünk, de adok neki tápit alkalmanként. Kb 30-40 ml. Látom, amikor a tej nem elég, tépi a cicimet, ütögeti, majd pár perc hadakozás után kiköpi. és bőg... na ilyenkor adok egy kis pótlást, most már túljutottam a lelkiismeretfurdaláson.

Amúgy 4180 g. Táp nélkül alig hizta a heti minimumot, most kezd beállni. Ja, Apa késztett neki "tápiscsövet" (infúziós cső, branül mittoménmiből) a cici mellett be a szájába a cső, olyan mintha cicizne, vagyis nem cumisüvegből eszik. Hátha helyreáll a rend egyszer. :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.09.04 14:05-kor.

szilvás76

Sziasztok!
Pöttyök a pofin teljesen normálisak anyatejes babáknál. (tápszeresnél nem tudom)
Kávé, kóla: én egyiktől sem vagyok függő, sőt a kávét eredetileg nem is igen szeretem, de a dupla spinális szuri után "orvosu rendelvényre" kellett innom ezeket. Nem vettem észre, hogy pörögnének tőle, bár fene tudja mi lett volna anélkül. Legalább nem aggódtak, h aluszékonyak, mert kicsit sárgák :D :wink:
Persze biztos náluk is egyéni kérdés is, mint a felnőtteknél. Rám pl nem igazán hat élénkítően sem a kávé, sem a tea, ha hagynak, bármikor tudok aludni :D . Biztos azért nem hat, mert elég élénk vagyok magamtól is :lol: :lol:

Gyümilé: nekem azt mondta anno a dokinéni, hogy MÉRTÉKTELENÜL ne igyak pl citrusféléket, mert az allergizálhat, és a párom miatt úgyis van ráhajlamuk.

Ki lehet tapasztalni, h mi puffasztja fel a kölyköt, mi nem, én nem nagyon szoktam ilyenkor "k" betűseket, meg hüvelyeseket, mert nincs kedvem kisérletezni, pláne kettővel. Bár a karfiol nagyon hiányzik, terhesen rengeteget ettem.

Dia!
Hát akkor hajrá!!! Tanácsadást vállalok :lol: már nem családit, hanem autósat :lol: :lol:

claire
claire

Sziasztok
Megvolt a tesco nagybevásárlás,kendőben,a Töki imádta,hatalmasat aludt benne sőt még most is alszik,úgyh.ki is tudtunk pakolni,rendeltünk ebédet,elmosogatok...

Dia,a limonádé se jó mert savanyú,állítólag.
Ezek nem pöttyök,azt ismerem mert Enikőnek is tele volt az arca piros anyatejes pöttyökkel,ezek inkább pattanásnak tűnnek,fehér a közepük is :shock: kamaszodna a fiam? :)

Claire,nekem sincs kedvem kísérletezni a kajákkal,mert ha egyszer rázendít :roll:

Tina veletek mi újság? Díszkút rendben?

Szilvás jó h.jöttél. Jó ötlet a tápis cső!
Mi egyik este akartunk rápótolni mert éhesnek tűnt,nyelte,nyelte,kanállal,ártatlan képpel,majd a végén az egészet sugárban visszabukta :shock: hmm.mégsem éhes volt...

Betegedek,vagy mi,fáj a torkom,köhécselek :(

evilany

Évi. Enikőnek is pattanás-szerű pöttyei vannak (fehér a közepe) az arcán. Azt mondták rá, tejkiütés. Csórikám... Ilyen lesz 15 év múlva is... :shock:

szilvás76

Ja,hogy az is az lenne...? Nem bánom...(Enikőnek tavaly pici pirosak voltak csak)

Játszószőnyegen:

Kép

Kép

asszem jóllakott: :)

Kép

evilany

Évi! cuki! C
claire

Kép

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Nem úgy néz ki Tomi, mint aki éhezik! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvás

FERRO-FOLGAMMA KAPSZULA 20X
Hatás:
Vasat, folsavat és B12-vitamint tartalmaz.
A vas felszívódását - amely a vékonybél felső szakaszán történik - a szervezet vasszükséglete határozza meg.
A Ferro-Folgamma kapszula hatóanyagai répceolaj vivőanyagba keverve, közvetlenül a bélbe jutnak, ezért más vaskészítményekkel szemben kevésbé okoz lokális gyomor- nyálkahártya irritációt.
A B12-vitamin napi szükséglete 1 mcg, intrinsic faktor hiányában nem tud felszívódni.
A folsav egyidejű adása két-háromszorosára növeli a vasfelszívódást.
A folsav a vékonybélből felszívódva aktív koenzimmé, tetrahidrofolsavvá alakul át.
A folsav csökkenti a B12-vitamin vérszintjét. B12-vitamin szükséges a tetrahidrofolsav visszaalakulásához az N-metil tetrahidrofolsavból. Ezért a B12-vitamin hiánya esetén károsodik a vörösvérsejtek képződése és csökken a myelinképződés.

Hatóanyag: Ferrosum sulfuricum anhydricum 100 mg = (37 mg Fe)
Acidum folicum 5,00 mg, Cyanocobalaminum 0,01 mg kapszulánként.
Segédanyagok: répceolaj, zsír lecithin, zselatin, aszkorbinsav, etilvanilin, sorbit.
Festékanyag: fekete vasoxid E172, vörös vasoxid E172.

Javallat:
Egyidejűleg fennálló folsav- B12-vitamin- és vashiány, amely vérvesztés (gyomor-, bél-, hólyagvérzés, aranyér, menstruáció, szülés), terhesség, szoptatás, hiányos vagy hibás táplálkozás, idült alkoholizmus, felszívódási zavarok, tartós haemodialysis, anticonvulsiv szerekkel való tartós kezelés vagy hormonális fogamzásgátlók szedése miatt alakult ki.

Adagolás:
Szokásos adagja felnőtteknek naponta 1-2-szer 1 kapszula.
Alkalmazásának átlagos időtartama a hiányállapot súlyosságától függően egyéni.
Vérvesztéses anaemiában a kezelést a hemoglobin koncentráció normalizálódása után még kb. 2 hónapig, a vasraktárak telődéséig célszerű folytatni. Súlyos vashiány esetében a kezelés átlagos időtartama 16 hétig vagy tovább tart. A kapszulát evés után, kevés folyadékkal kell bevenni.

Mellékhatás:
Vas: A vasvegyületek lokális izgató hatásuk miatt gyomor-bélrendszeri működési zavarokat, így székrekedést okozhatnak. Egyes esetekben allergiás reakciók.
Folsav: Allergiás reakciót okozhat. Nagy adagjai ritkán gyomor-bélrendszeri zavarokat okoznak, felléphet alvászavar, feszült állapot vagy depresszió.
B12-vitamin: Egy-egy esetben számoltak be acne, ekzema- vagy csalánkiütésszerű gyógyszerreakcióról, valamint anaphylaxiás vagy anafilaktoid reakcióról.

Kölcsönhatás:
A vasvegyületek tetraciklinekkel történő együttes adása gátolhatja a tetraciklin felszívódását. A gyomorsavcsökkentők (alumínium-, kalcium-, magnézium tartalmuk révén), ill. a cholestyramin a vasionokkal oldhatatlan komplexet képeznek, s ezáltal csökkentik a vas felszívódását.
A folsav felszívódását csökkenti a primidon, difedan, fenobarbital, karbamazepin, valproat, fogamzásgátlók, folsavantagonisták, trimetoprim, triamteren.

Figyelmeztetés:
A kapszula vastartalma a székletet feketére festi. A benzidin próba álpozitivitást mutat.
Túladagolás ( mérgezés):
Akut: vérzéses gastroenteritis, mely shockot is okozhat, később metabolikus acidosis, májnecrosis, coma.
Antidotum: 1-3 %-os nátriumbikarbonáttal történő gyomormosás, desferoxamin adása.
Krónikus: haemosiderosis.

Eltartás: Szobahőmérsékleten.

Alkalmazási előírás OGYI-eng. száma: 6615/41/97.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbabavi
Nem úgy néz ki Tomi, mint aki éhezik! :wink:

Lassan gurul :lol: :lol:

evilany

Sziasztok...hazajöttünk Pécsről.
Jól vagyunk...majd egyszer mesélek bővebben :(
:)

Gergőm jót alszik a levegőn :)
(a dátum nem jól van beállítva-ez mai fotó)
Kép

Évi-Ircsi
Babák gyönyörűek!
...nem olvastam még vissza,csak ezt az oldalt néztem :oops:

Remélem mindenki jól van!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag!.....Üdv újra itt!!!!!++++++++++++++++++++++++

Mi is Tescoztunk ma...Bercibó végig aludt!!!

Ircsi!...Jók a fotók! Aranyosak vagytok!

Szilvás!....Vérszegénység...ne is mond....a dokim azt mondta, hónapok kellenek, hogy helyre jöjjek, de legalább már fenn tudok lenni.
limo73

Akkor a tesco jó hatással van a dedekre :)

Télleg,mikor talizunk? :roll:

evilany

[quote="evilany"] írta:evilanyTélleg,mikor talizunk? :roll:

Rajtam nem múlik, már mozgóképesek vagyunk. :D
limo73

:shock:
Rékám ma napközben egy percet se aludt.....
Vagy üvöltött, vagy cicizett.... csak cicin volt csendben.
Meg is lett az eredménye- zöld kaka (túlette magát :( )
Ma egy éves nővérem kislánya, voltunk a lufis kerti partyján :) persze üvöltött :)
Hazaértünk, fürcsi, azt azóta bekómált....remélem jól kialussza magát az éjszaka!

Valami ötlet mit csinálhatnék vele?

Tényleg lányok! TALI???? :D

A háttérben látszunk mi is Rékával :wink:
Kép

Voltak kispajtások is :)
Kép

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Manókám tegnap: Kép

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clárika!....Örülj, hogy alszik, ha gondja lesz jelentkezni fog! :)
És látom ő is cumizik, meg előtte a fotón Gergő is.....csak Bercibó köpi ki égtelen haraggal. Bár mostanság kaja után -ha nem alszik rögtön be- elfogadja és picit cumizik az ölemben, de nyugtatni nem lehet vele. Sőt!!!!!!

És lehet alul öltöztetem a gyerekem, én még nem adtam rá ilyen vastagon ruhát.
limo73

:D :D :D ... ha annyira remek lenne, valószínű nem 0:55-kor írtam volna tegnap. Ugyan ez volt nálunk is. Egész nap alukált a Drágám, este meg 0:30 körül sikerült elaltatni.
Ma már okosabb voltam, tartottam magunkat a "napirendhez" és nem is volt gond (szerencsére). Nem szeretem, ha vendégek jönnek... mindig felborítják a napirendet, valahogy ezt még nem sikerült koordinálnom. Pl. küldjek mindenkit haza? Persze csak vicceskedem...

Ircsi! Jó ízlésed van, cukik Kata ruhácskái :).

Mindenkinek Tündéri babácskája van :). Nagyon szépek!!!
szilvi35

... az enyém gyerek is fel van öltöztetve rendesen... sapi, kötött pulcsi, pulcsi és tipegő. Hosszú gatya és kiscipő és rajta egy takaró (ami nem vékony)
A keze így is hideg, a tarkója nem izzad) Jókat alszik a levegőn.
szilvi35

Csillag, Clárika
Szépek :lol: :lol: :lol:

Clárika
3 hetes kor tájékán van egy fejlődési ugrás, amikor megnő a tejcsi szükséglet. A gyakoribb szopival szabályozza magának Réka tejtermelés.
Egész napos nyügösségét nem okozhatta szülinapi party nyüzsgése? A sok inger....

Csillag
Gyere! Ne maradj le :wink:

Szilvi
Ha hozzánk vendégek jönnek, akkor is Katus az első... az ő igényei határozzák meg a napomat!
Ha ezt valaki nem érti meg, akkor sajnálom... :?
Szerintem, egyébként is udvariatlanság egy kisbabás helyre órák hosszára odamenni...ha meg ott vannak, vegyék tudomásul, hogy a baba az első!!!!!

Babák nem tudnak különbséget tenni nappal és éjszaka között. Meg kell nekik tanítani! Nappal én nem is hagyom Katust 2,5-3 óránál többet aludni... így alszunk éjszaka....(általában)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Limo
Katus is nagyívben repíti ki a szájából a cumit... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi

Csak fél5re mentünk, s fél7kor jöttünk el, a gyerek meg reggeltől visított ha nem volt cicin.... :?

Limo
Örülök hogy aludt, nem is azzal volt a gond.
Hanem azzal, hogy a nap 24 óráját cicin töltené....

Clárika
Kép
clárika

Öltöztetés:
Azt mondják a gyerekre +1réteg.
Na akkor én is pulcsiba voltam, így került rá még egy takaró is :)

Clárika
Kép
clárika

Clárika
Akkor egy fejlődési ugrás lehet...
A kisbaba fejlődési ugrása, melynek során a tápanyagszükséglete hirtelen megnő. Növekedési ugrás kb. 3 hetes, 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos korban van, néhány napos eltérés lehet. Ilyenkor sűrűbben szeretne szopni, szinte megállás nélkül, amivel sok inger éri a mellet, és így éri el a baba, hogy a tejtermelés kövesse megnövekedett igényeit. Jellemző ilyenkor, hogy a baba nagyon nyűgös, és nagyon gyakran szopik, éjjel is töbször ébred a megszokottnál. Igény szerint szoptatva 1-2 nap alatt alkalmazkodik a tejtermelés a megváltozott helyzethez, más teendő nincs is, mint biztosítani, hogy annyiszor szophasson a baba, ahányszor akar. Pótlásra ilyenkor nincs szükség, a gyakoribb szopik miatt nem éhezik a baba.
http://babafalva.hu/kismama-lexikon/novekedesi-ugras/

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok
Ma vásárt jártunk,vettem harisnyát Tominak,meg 1-2 ruhát magamnak,na nem sokat,de sajna nincs mit hordjak,a kismama ruha már,a régi ruha még nem jó :( :(
Kendőben elvolt Tomika remekül,bár sztem túlöltöztettem mert mikor kibontottam nagyon piros volt mindene,combja,feje,stb...

Clari,lehet elmúlik nála,egy ilyen napunk nekünk is volt Tomival,cicin lógott,lehet nagyot nő Réka is épp.

Cumi kérdés nálunk is rövidre zárva,a fiam mindhármat undorodva kiköpte amit adtam.

Tali: jó lenne :roll: :wink: mikor,hol...? Mi is mozgóképesek vagyunk,főleg kendőben,az más kérdés h.mikor eszik épp meg ilyenek.

evilany

Sziasztok!!!!

Sajnos csak ilyen össze-vissza tudok jönni. Petra most elméletileg még 1 órát kéne aludjon :lol: :lol:

Ilus Isten éltesse dédid!!!! Szép kort élt meg! Nálunk is lesz nagy ünnepség október 2.-án tartjuk anyukám szüleinek az 50 éves házassági évfordulót és 3.-án kereszteljük Petrát. Szép ajándék nekik. Mindig sikerül összecsapni valamilyen más eseménnyel az ilyesmit. Anno mikor máik nagyszüleimnek volt akkor egyszerre tartottuk a mi eljegyzésünkkel. Tavaly nagyim kérte legyen az öcsém eljegyzése az övékkel egyszerre, de nem akart nősülni még az öcsém, na erre kereszteljük az első dédunokát :wink:

Nem tudtuk mikor kereszteljünk :? és akkor apukám felfedezte, hogy október 2.-án Petra nap van igy mindenki megszavazta azt a napot, na de ne legyen szombaton áttettük vasárnapra. Ha meg itthon van az öcsém is németből akkor lehet az aranylakodalmat is tartani, ők az idén már lehet nem jönnek.

Kép
Kép
melisch

ÉÉn kb. úgy szoktam öltöztetni Katust, ahogy én i jól érzem magam... én fagyos vagyok...
Nálunk általában 23-25 fok van a lakásban. :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Amikor Katus ilyen gyakran akar szopizni, akkor én olyan 3 órán belül, mindig ua. cicire teszem. Így nem csak az elsőtejet szivattyúzza ki, hanem eljut a hátsótejhez is... (esőtej relatívan nagyobb laktóztartamú... ha zömében azt issza a baba, gyakoribb a hasfájás, az emésztési zavar)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Limo Berci hányása a múltnap, nem lehet belealudt a kajával a szájába? Petra is visszaöklendezett már párszor, megfúlni meg gyakran akar, belealszik és szív együtt de nem nyeli le. Én meg remegek mikor nekifog levegő után kapkodni azt sem tudom, hogy kapjam függőlegesbe és üssem a kis hátát :cry:

Ircsi Isten éltesse Katus így utólag!!!!! Szép nagyok vagytok már. De jó nektek lehet még rugiba, kis ruhába. Itt olyan hideg van :roll: kell vastagon öltözni

Létezik, hogy fázós a mi kis bogarunk? (mi is azok vagyunk) Pelenkázáskor 2x mintha a kis szája remegett volna, meg a keze is. Lábfeje és keze gyakran hideg :roll: Kint meg mikor hűvös volt sírt a kiskocsiba, pedig máskor szeret kint lenni a levegőn. Most jóban felöltöztettük és mag bekapcsoltuk a melegítést is. Éjszakára betettük a hálózsákba.

Évilány tejleadó reflex :lol: :lol: nálam is működik, már szinte tudom mikor fog felkelni, mert kezdek csöpögni :oops: Így szinte mindig tejes vagyok. Évi nálam is volt, hogy Petra gyakran evett sőt 2 cici kellett neki vagy2-3 napig. Gyorsan szedtem 1-1 tejcsináló tablettát de hamar helyreállt a tej. Utólag én is rájöttem erről lehetett szó. Azóta ismét elég 1 cici :wink: Tomika kis édi ahogy nézi a játékokat. (mi is kezdünk figyelni rájuk)

Kép
Kép
melisch

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: