A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Oszman:igen,hasonló a térdbajunk.Mi lesz velünk?

Bari:de cuki Dávid!

Mia:a 10 hónapig várakozó nem kitartó?

Kép
melike

melike, de kitartó, csak szerintem azalatt a 10 hónap alatt csavargott ő másfelé is. :D

mia_snow

Csajok:mindenki főz a gyereke mellett?Mert én még csak párszor csináltam gyors kaját.Nem alszik egyhuzamban sokat és nem merek belefogni.

Kép
melike

melike: én fözök, majdnem minden nap. mondjuk állati jo napirendünk van. reggel mi fél7kor kelünk, megkávézunk stb, 7kor kel a manó, ő is megreggelizik (apája eközben elindul dógozóba). Milán fél9-9kor alszik el újra, kb fél11ig, ez pont elég idő arra, hogy megfőzzem vagy előkészítsem az ebédet, rendet rakjak, berakjak-kiteregessek egy mosást, stb. 11kor eszik, fél12re rendbe teszem. 12re jön az uram, addigra pont be tudom fejezni a kaját, megteriteni, stb - addig a mano elvan a játszoszönyegen, vagy a pihiszékböl nézi hogy mit csinálok. fél1-1 körül megy az uram a dogozoba megint, akkor elalszik Milán de csak félórára, akkor a következő kaja jön. ... délután van még egy alvása 3tol 5ig, akkor szoktam napozni vagy takaritani, mikor mit. néha vasalok is. :D 5ös kaja után kis játék, aztán 6tol 7ig sétálunk, eközben egy félórácskát alszik, de inkább csak szundikál. este fél8kor kaja, utána megvárjuk mig leér, torna, fürcsi, masszázs, 3/4 9kor még egy kis altatócici (nem alszik el rajta csak elálmosodik), 9től reggel 7ig alvás. szóval szerencsére van időm minden nap főzni.

mia_snow

oszman: miért nem csinálsz vonalzót? Egyszer emlékszem próbáltad... már nem akarod???
bszilvi25

Mia:mondtam már te szerencsés vagy,nagyon jó gyereked van!Nekünk még nincs ilyen rendszeresség,de attól imádom és nem rossz gyerek.Talán hamarosan.
Már "kívánom" a főzést.
Én a terhességem alatt olyan jókat főztem-sütöttem.Már apának is hiányzik.

Kép
melike

akkor Melike mire vársz??? süssél-főzzél! Mátét nem tudod odavinni magad mellé ha sír (hordozóba vagy valahogy???)
én már volt ,hogy a hordozót gyerekestől a konyhaszekrényre tettem, és vasaltam.
bszilvi25

Eddig én is irígykedve olvastam amikor írtatok a napirendről...nekünk eddig nem volt fix,DE MOST MÁR VAN 1-2 HETE!!!!!!!!!
Reggel 8-9 között ébred,9kor eszik...általában utána bolt,vagy séta főzés...délig nem alszik,esetleg csak szendereg12-1 között ebéd és utána 3-4(!) óra hossza folyamatos alvás!
4kor kajcsi,5 fél 6 uzsira gyümölcs...utána esti séta és fél 8kor fürcsi...9ig "játék" és alvás...
ugyhogy ö csak 1szer alszik 1 nap...de azt hosszan...most "feküdt" le...(öszetehetem a 2 kezemet!)REMÉLEM NEM CSAK ÁTMENETI!!!!
Vendég

melike!!!!!!!
ha most kezded el gyerek mellett a főzést,hát mit mondjak szerintem nehéz lesz.
Én kezdet kezdettől főzök,miota haza hoztuk Milánt a korházbol.

Multkor valaki mondta,azért mert van gyereked,mindent ugyanugy csinálj a háztartásba,ne ad alább.Tudni kell a gyerekkel együtt élni,nem pedig feladni dolgokat.Meg ugy szokatni a gyereket hogy igen is legyen el magának.Én este ha lerakom a kiságyába oldalára forditom,és alszik is. Nem ringatom ölbe stb.

Unokatestvérem igy akarta elaltatni Milánt. Mondtam nem,Milán magátol elalszik. Meg is mutattam neki. Erre ő. Uncsikám de jo,én elkapattam a fiukat ezzel.

Miközbe babanetezek IME MILÁN,a bayhordozoba elaludt.
Kép
Kép

mia!!! 250-300ml????????????? HŰŰŰŰŰŰŰŰ---haaaaaaaaaaaa. nem semmi.

melike!!! pont valamelyik nap jártam ugy hogy a paradicsom levst főztem,Milán+dili hoppazott :lol: :lol: :lol: :lol: ,és oda égett a leves. elég jol.Az aljára égett a rizs.
Volt olyan is amikor a karfiol levest szétfőztem,pépesre. Eddig igy jártam van ilyen.

Kata&Milán

oszman777

Anyósék elfelejtkeztek rólunk!!!!!!!!!!
jajde kár!!!!!!! 8)
Vendég

bszilvi! nem tudom megcsinálni a vonalzot. :cry: :cry: :cry:

Kata&Milán

oszman777

Fő a lecsó,hű----ha.
El ne felejtsem,ugy is Milánra fognám ha Apa kérdőre vonna. Nem pedig a babnetezésre. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

babnetezés? tiszta hülye vagyok már. :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

csiri! hogy hogy elfeletkeztek rolatok anyósék??????
nem mentek?

Kata&Milán

oszman777

mia!!!! Hogy maszirozod Milánt!!!?????????
Torna???

Kata&Milán

oszman777

Szilvi:oda tudom vinni,de ha nem jó passzban van,akkor sír.Én meg úgy nem főzök,hogy a gyerek ordít én meg le se sz..om.

Oszman:őt sem kell ringatni elalszik magától!Kivéve persze,ha fáj a poci néha.
Szerintem nem én vagyok egyedül,aki nem főz pár hétig és hát szerencsére nem haltunk éhen,mert anya és anyós hoz kaját. :wink:

Kép
melike

dávid ma még többet sír...nekünk a napirend:sírás evés sírás evés 10-20 perces vergődések ez az alvás...éjszaka a babakocsit lökdösöm a lábammal,fölváltva a férjemmel...
este rekdségig sírás!!
már elmondhatom magamról,hogy utálok élni.
arról szoktam ábrándozni,hogy valami olyan baleset ér,hogy 1 évig kómában fekszem és mire hazajövök dávid szépen játszogat,eszi a konzerveket,túlvan az oltásokon, :lol: :lol: :lol: :lol:
ugye milyen vidám kis gondolataim vannak :lol:
Vendég

Bari te olyan hülye vagy, már bocs. :lol:
egy csomoszor itt vagy, és szerintem én még nem is láttam Dávidról sírós képet. :D

tolj le egy felest és nyugiiiiii! :D

torna: kb 10-15 perc. 6-8 ülésbe húzás, aztán "gurulj-gurulj" (minden irányba forgatom, hátról hasra, hasról hátra, és mindkét irányba), aztán a karjait fel és le, szét és össze, majd a lábaival biciklizés, meg olyasmi gyakorlat mint amit a csipöszürésen cisnálnak (asszem, mert mi még nem voltunk), meg lábfejkörzés. aztán jön a "simisimiszalonna" (ellentétes kéz és lábfej összeérintése, az apja a lábujjait hívja szalonnának mert amikor szétfesziti, úgy néz ki mint egy jól beirdalt és megsütött szalonna :D), aztán megszagolja a lábfejét-húúdebüdiii (felnyomom a lábát a nózijához, felváltva egyiket-másikat). szóval ilyenek. ez után jön hogy bekenem a hajlatokat olivaolajjal, aztán jön a pancsi. a masszázs nem komoly, nivea baby testápoloval alaposan átkenegetem mindenét, kicsit erösebb, masszirozo mozdulatokkal, nagyon élvezi. a hátát szoktam ugy masszirozni, ahogy a felnöttekét szokás, csak persze nem olyan erösen. huuu de jol esne nekem is.... :roll:

mia_snow

[quote]t írta:olj le egy felest és nyugiiiiii!

...vagy kettőt és dőlj le Dáviddal!vagy ha anyukád vigyázna Dávidra és elmennétek a pároddal egy kicsit lazítani...hidd el,feltöltődnél...úgyis írtad,hogy anyuddal csendben elvan!

Anyósék:úgy volt após elugrik értünk...na reggel óta folyamatosan jön...de ez nem baj...ebben a melegbe még Ök is...tuti forrna az agyam :wink:
Vendég

hu csajok nem vagyok ám alkesz, becsszó...de hétvégén vendégeink voltak és behütöttünk egy üveg baileys-t (igy kellirni egyáltalán?)... és megkivántam.... :oops:

mia_snow

Én a múltkor a jagerrel jártam így...szédelegtem egy kicsit utána és elaludtam... 8) :oops:
Vendég

Melike: nem úgy szántam amit írtam, hogy ott sírjon melletted, hanem hogy ne kelljen átszáguldanod a lakáson, hogy odamenj hozzá. (ha esetleg hiányol)

Mercike most alszik. 12-kor evett, nagy pislogások közben elaludt, és nem tudom mikor kel fel. Lassan a pocikája úgysem hagyja majd....

Én most azt figyeltem meg, hogy van amikor a 3 órát sem várja ki, de nem is eszik sokat. :roll: :roll: (biztos ez a hülye meleg tehet róla!!!!! lehűlést akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
bszilvi25

Főzés:Én majd mindennap főzök,mondjuk a héten lightosabbra vettem a meleg miatt..ma beüzemeltem a sütőt...hát nem kellett volna... :twisted: izzott a járólap is a lakásba...a parketta meg lassan meggyullad és a (tábor) tűze mellett akár nosztalgiázhatok is...,énekelhetném a mint a mókust,mint régen a Makk Marci Örssel,ahol én voltam a nótafa... :roll: :oops:
Vendég

Milán több mint 2 órája alszik. ugy látszik hogy távozott belöle az ördög. :D

csiri: nagyon nosztalgia hangulatod van ma. mi van veled? :D
amugy én még nem ittam a bélizböl, egyelőre csak megkivántam. vagy te is a megkivánástol szédültél meg multkor? :lol:

van itthon ilyen hipp édeskömény tea + almalé. félliteres üveges. kaptuk. megkostoltassam Milánnal? ha már nem eszik rendesen, és nem is fogad el más folyadékot (vizet probáltam és citromfü teát eddig).

mia_snow

Milán több mint 2 órája alszik. ugy látszik hogy távozott belöle az ördög. :D

csiri: nagyon nosztalgia hangulatod van ma. mi van veled? :D
amugy én még nem ittam a bélizböl, egyelőre csak megkivántam. vagy te is a megkivánástol szédültél meg multkor? :lol:

van itthon ilyen hipp édeskömény tea + almalé. félliteres üveges. kaptuk. megkostoltassam Milánnal? ha már nem eszik rendesen, és nem is fogad el más folyadékot (vizet probáltam és citromfü teát eddig). 4 hós kortól ajánlott.

itt meg a videoink, ma töltöttem fel. :D
http://www.youtube.com/user/mia0704

mia_snow

a dumagépes videó nagyon tetszik...(főleg alatta a narrátorok ...) :lol:
Vendég

de sz@r a kisvideó nekem néma,és sötét :?
alig láttam belőle valamit,és hallani meg nullát :?
tényleg itt van valami bibi :shock:
Vendég

Mia!

képzeljétek tegnap este ota Milán azt csinálja, hogy ha adom neki a cicit, ellök, kapálódzik. kb 5 percig szopizik rendesen, aztán beindul ez az ellököm, nyafogok, keresem, szívok kettőt, megint ellököm, kapálózok, stb... 3/4 órán át evett, és alig kajált be 100at. ma reggel kb ugyanez. nem tudjátok, hogy mitől lehet? eddig olyan szépen evett, de tegnap mintha belébújt volna a kisördög. egyébként nem lázas, normálisan kakil, teljesen jól alszik, és sokat nevet... nem hinném hogy beteg.

Dorina két és fél hete ezt csinálja
Ma rájöttem, szopási sztrájknak hívják. De nem tudom, mi válthatja ki. És általában nem ilyen hosszú ideig tart...
Mindenesetre a Cerazette-t abbahagyom, mert folyamatosan menstruálok tőle (épp csak maszatolok), de ez lehet az oka, ilyenkor más a tej íze

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

nincs is itthon semmi alkohol..meg ebben a melegben meg sem merném kockáztatni :?

anyám csak olyankor válalja ha patika vagy dm,ilyesmi dolgom van,szilveszterre való tekintettel elválalta,amíg kivittem a strandra,de fürdetni,etetni nem meri,és az esti"cirkuszától"is fél,úgyhogy a közös program kettecskén sanyival,még várat magára :( :( :( pedig jól esne.de őszintén szólva nem is lennék nyugodt
Vendég

hogy tovább panaszkodjak a férjem sem meri fürdetni,sőt ha a hasáról át akarja fordítani nekem kiabál...
a gyerekek meg az eget nézik még attól is ha 5 percet tologatni kell babakocsiba..
Vendég

Bari: szerintem cserélj monitort... vagy világositsd rajta a képet ha tudod. a hang nemtom mérnem megy, mert eddig mindenkinek ment akinek mutattam. :(

ugylátszik a cerazette úgy gátolja a fogamzást, hogy esélyt sem hagy a házaséletre. :lol: bocsi de ez jutott most eszembe, mert többen is mondták. :)

amugy a szopis sztrájkrol azt olvastam hogy okozhatja enyhe torokfájás vagy szájpenész is, amit a szülő nem feltétlen vesz észre. annyira enyhe a dolog, hogy mire rájönnek hogy mi a baj, meg is oldodik magátol a probléma, ezért olyan rejtélyes az ügy. szerintem Bogi, nézesd meg dokival Dorinát... hátha ő talál valamit. mármint akkor, ha a cerazette elhagyása után sem javul a dolog.

én egyébként nem szedek semmit. csak mindjárt egy kis bélizt :D
Milán 3 orája alszik. ugy látszik távozott belöle az ördög. legalábbis reméljük a legjobbakat.... aaah marhára megszoktam hogy jo a gyerek, igy amikor elromlik, eléggé le tudok fáradni tőle. :?

mia_snow

Bari, megvan a megoldás! mondd anyukádnak hogy mész patikába, sürgős gyogyszerre van szükséged - és ülj be a sarkikocsmába egy felesre. :D

mia_snow

mia már az elöbb is elfelejtettem írni,hogy a 300 az brutál adag!! :shock: :shock: én még ilyet nem is halottam...talán én nem bírnék egyszerre 3 decit lenyomni... :lol:
Vendég

[quote="mia_snow"]B írta:mia_snowari, megvan a megoldás! mondd anyukádnak hogy mész patikába, sürgős gyogyszerre van szükséged - és ülj be a sarkikocsmába egy felesre. :D

ez már nem rossz ötlet de kocsival,hogy jövök haza?azt meg tudja,hogy a patika gyalog messze van :lol:
Vendég

Doki tegnap volt. Minden oké Dorcival, az oltást is tök jól viselte.
Tanácstalan vagyok...

Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

bogi nem tudom mi ez a gyerekeknél de őszintén szólva a környezetemben(bele értve a salyát kölkeimet is),minden gyerek csinálja ezt a kaja közben ordítást!

szerintem:büfi,vagy bélmozgás okozza,evés közben indul be a bélmozgásuk...és akkor nem tudja egyen vagy azzal foglalkozzon
Vendég

juuuuj Bogi nagyon tündéri a kiccsaj. :D

igen Bari, tudom hogy 300 az brutál, de elvégre előtte 10 órán át nem eszik semmit. és hát pasi, na. :D

amugy meg mondd azt hogy hát annyira rosszul voltál hogy elfelejtetted hol parkoltál és ezért mentél haza gyalog. vagy csak ugorj el piáért és otthon idd meg. eccerübb. :)

mia_snow

mia:ezért jó az anyatej,nem lehet túlzásba vinni...tápszerből ennyit nem szabad megenni,max napi 800-900at.
Vendég

lányos anyukák:nem nehéz ezekben a ruhákban fogni a babákat?
nem gyűrödik föl?mert dávidon még a trikót is össze vissza gyűröm meg nyújtom amikor böfiztetem vagy csak simán fölveszem
Vendég

olyan rossz mindenki csak azt írja,hogy megvolt az oltás de senki nem írja,hogy a FAKULTATÍV OLTÁSOKAT beadatta e vagy sem!
most 3 verzió van
1 én vagyok figyelmetlen(ez könnyen lehet)
2nem akartok beszélni róla
3vagy szinte senki nem adatta be
Vendég

a 3. verzió azért nem tetszik mert a védőnő szerint szinte mindenki beadatja...akkor most mi van??
Vendég

Sziasztok!

A babák gyönyörüek!

Tele van már a puttonyom az épitkezéssel!

Bari!
Én be adatok minden oltást Mirkónak amit csak lehet!
Most váltottam ki a rotavirus elleni injekciót.
Jó nagy barom voltam mert most 18 ezer ft volt szeptember egytöl már tb. álltal támogatott lesz gondolom pár ezer ft-ból megúsztam volna,de se a védönő se a doki se a gyógyszerész nem mondta hogy várjak vele szeptemberig.Na mindegy!
Vendég

Bari: naponta összesen Milán is 900at eszik... csak ezt kb ugy hogy 250-150-150-150-150-50. jo ezek kb mennyiségek, ha reggelire 300at eszik akkor a következő kajára csak 100at, és igy tovább. de 800-900 naponta összesen.

megjavult a gyerek egyébként. 3 órát aludt és most SZÉPEN szopizott 210et. na. el is várom. :lol:

mia_snow

rota: én nem adatom be. elég drága, és a védőnőnk azt mondta hogy sokféle hányásos-hasmenéses vírus van ezen kívül is, amit elkaphat. szerinte fölösleges.

pneumo: majd be akarom adatni, nem biztoshogy szeptemberben, szept 3-án megyünk a következő oltásra, akkor kikérdezem.

több oltást nem tervezek ami nem kötelező, csak a pneumot szeretném. a mi védőnőnk egyébként védőoltás-ellenzők táborát gyarapítja. szerinte a csecsemőknek egyrészt maguktól kell hogy kialakuljon az immunrendszere, másrészt meg annyira fejletlen még a szervezetük, hogy úgysem tudják feldolgozni a védőoltásokat. nem véletlenül kell majdnem minden oltásból ismétlő vagy emlékeztető oltást adni... később.

mia_snow

Márti!!!
Te vagy a nagy egyszerü receptes,sütis. :lol: :lol: :lol: ugye???
Kellene nekem mint amatörnek uj,muffin recept,van csak azt már unom. Vagy valami más. Holnap vendégek árkeznek.

Kata&Milán

oszman777

érkeznek. a 36 fok teszi ezt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

oszman, ismét laptető. ügyes. :D

nekem csokis muffin receptem van, de ritkán sütök ilyesmit. nekem vmi túrós recept kéne most, amihez elég negyed kiló túró. annyi maradt a múltkori túrós csuszából...

mia_snow

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 21:10-kor.
Vendég

ez komoly, hogy szeptembertől támogatott lesz-én is most adattam be a 2. rotát...40 ruppó

mi nagyon nyügik vagyunk ma, alig aludt még most alszik 5 perce, de úgy hogy közben gagyog, meg néha jár keze lába.szoval ez sem lesz hosszú

1. szex 17 évesen- jó szar volt, utána sem voltam vele többet

1 éjszakás (vagyis nappalos)kaland is volt az sem volt valami nagy durranás, inkább jó nagy égés az ő részéről-már a "készülődés alatt" elment a gumiba- elég gáz volt :shock: aztán folytattuk mintha mi sem történt volna-hát vele sem találkoztam többet...nagyon hülyének nézhettek, mert a vonaton hazafelé néha úgy rámjött a röhögés, hogy nem tudtam volna visszatartani, örültem, ha csendben tudtam magamban kacagni-persze széles mosollyal úgy hogy rángatózott közben a vállam.
Ő volt az akkori pasimnak a pénzbehajtója(banki hitel miatt).....
CSak az akkori pasim épp börtönben volt...Aztán jött egy örök pesszimista, sosem szerettem, máig is bánom az elvesztegetett 3 évemet.MIkor kiszabadult a börtönös pasim, újra akartuk kezdeni, egy ideig vaciláltam -hát kettő volt istenem van ilyen...mindenki mondta, hogy hagyjam ezt a kettőt, majd jön egy harmadik.
Aztán a 3. volt tényleg az igazi...

ezen kívül egy szerény kedves kislány voltam és vagyok is mindenkivel :lol: :lol: :lol: :lol:

most aztán ti is meséljetek ám, nemám ki leszek tagadva erkölcstelen előéletem miatt :roll:

Kép
Kép
eyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: