A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Dia: fiacskád milyen édeske ... szenyót gyárt!! :)

Barbcsi: Bence igazi nagyifiú :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Fura esténk vol...Petra kicsit nyüszisebb volt, mint szokott...na nem sírt, csak nem tudta, mit akar...kezdte azzal éjfél körül, hogy evett vagy 10 percig, majd kiköpte a cicit, már aludt, tisztába tettem, aztán apája elringatta, egyszercsak felordít a gyerek, elkezd cuppogni, én már majdnem aludtam, jó, cici vissza, gyerek zabál, persze túleszi, kibukik belőle, és alszik...két óra múlva ébred, nem éhes, viszont akkorát kakilt, hogy majd beájultunk a szagától, teszem tisztába, erre mire a popója alá ért a pelus, már telenyomta pisivel, jó, félkómás anya nyúl a következő pelusért, ráadom, felöltöztetem (gyerek közben üvölt), elhallgat, és telekakilja, de úgy, hogy mire megfordítottam, már a ruháján folyt, ennyit én nem tudok csinálni, na mindegy, szóval újra pelus, mert ha rászárad vésővel se jön le, tiszta ruha...vissza tentizni...fél óra múlva kel, hogy éhes (szerintem közben megint kakilt, de már nem érdekelt nagyon, alig láttam a fáradtságtól)...cicire fel, bealudt 10 perc után, apu dajkálja, majd gyerek felvisít, hogy éhes...azt hittem leszakad már a derekam, na meg az agyam, hogy most szórakozik velem?...kisasszony meg jót röhögött rajtam...

Viszont úgy tűnik, jobb cici mind súlyban (na ezt csak én érzem), mind tejileg talán kezd visszaállni, mert sokat tudott belőle enni most reggel, remélem így is marad...

Képzeljétek, szombaton megyünk a dédikém 90. szülinapjára...nagyon nagy családja van, van 6 gyereke, 10 unokája, 16 dédunokája és Petrámmal együtt már két ükunokája...és együtt leszünk mindannyian...mindenkitől kap majd egy szál vörösrózsát (meg Petra majd ad neki fényképet, mert ugye róla még nem lehetett eddig a dédi gyűjteményébe)...várom már...szerintem tök nagy dolog...5 generáció lesz együtt...

Ilus

KépKép
badzsulka

Dia, utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

Ilus

KépKép
badzsulka

Egykezes,nálunk a helyzet változatlan ,kezdek kikészülni.

Tündi én is ezért nem fejek sokszor,nem tudom mikor kel fel enni,és nem lesz mit adjak neki :?

Megkaptam az anyaságit és az első tgyást.

Létezik hogy Tomi másfél,2 óránként éhes?...Egész nap nyűglődik,fél órákat alszik,és alig telik el 2 óra vagy még annyi se tátog meg cicit kér,azt hiszem...persze van hogy egy mellen bealszik,még tisztázásra se ébred fel,lehet ez a baj.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Huhh,elaludt...lekopogom...végre ettem is :wink:

Dia akartam írni már 2x milyen édes Bence!!(szendvics)

Mares,szép pocak!És látom készül a baba helye.

Olyan szép ez a vers:

József Attila: Nem tud úgy szeretni

Nem tud úgy szeretni a világon senki
Mint az édesanyám tud engem szeretni.
Akármit kívántam megtette egy szóra,
Még a csillagot is reám rakta volna.
Mikor a faluban iskolába jártam,
Rendesebb egy gyerek nemigen volt nálam.
El nem tűrte volna ő azt semmi áron,
Hogy valaki nálam szebb ruhába járjon.
Éjjel - nappal őrzött mikor beteg voltam,
Magát nem kímélte, csak értem aggódott.
Mikor felgyógyultam, fáradt két szemében
Örömkönnynek égtek, s csókolva becézett.
Én Istenem áldd meg, őrizd az anyámat,
Viszonozhassam én ezt a nagy jóságot.
Lássak a szemében boldog örömkönnyet,
Ne lássam én soha búsnak, szenvedőnek.

Béviék...?? Bmaas? Csillag...??

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi!....Tényleg szép a vers!!!! Hüpppp-hüppppp :cry: (mostanság ugyis ez megy nálam)

Éhség:....ha az én tápszeres gyerekemnél előfordul, hogy két óránként kérne enni, akkor amelyik szopizik, simán kérhet gyakrabban.

Tegnap tiszta para voltam: reggel Berci hányt vagy óriásit bukott. Még a cumisüveg a szájában volt, és mintha félrenyelt volna, köhögni akart, felemeltem, cumi ki, de már jött is egy adag kaja kifelé, nagy ívben. Na rögtön összec@rtam magam. Persze aztán tovább kérte a kaját, de nekem megalapozta a napomat.

Este már mindenki velem veszekedett, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja. Apuka jól összeszidott, anyukám meg ma itt volt délelőtt lelket önteni belém. Kicsit sikerült :) Anyósom meg azt mondta: miért még eddig nem hányt, nem is bukott? Örüljünk neki :D

Anyasági!...Lassan már el is fogy :cry: :cry: :cry:
limo73

Limo,biztos nincs baja csak gyorsan v.rosszul nyelt..

Anyasági:nálam már előre elfogyott :? (doki,egyebek)

Hú Tomi aludt 2 órát meg én is 1-et mekkora élvezet!

evilany

Katus ma 2 hónapos :lol: :lol: :lol: :lol:
4790g és 58 cm. Megkapta a védőoltásait. Egyik combiba a Prevenart, másik combiba a kombináltat...szájon keresztül meg a rota ellenit...
Extra nyűgös azóta... lehet, hogy adok neki egy kis fájdalomcsillapítót... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Most ettem egy nagy tányér tojáslevest. Ahhoz képest, hogy először főztem, elég jól sikerült :lol:

Ilus köszönöm szépen! Utólag is jólesik :wink:
Sajnálom, hogy megizzasztott a kiscsaj. Éjjel Áron is úgy besz@rt :shock: ..... :lol:

Köszönöm a Bence dícséreteket is. Meg tud lepni rendesen. Még el is pakolt maga után :D Ebben nem az apjára ütött :lol:

Anyaságit megkapatm már én is, de még a családit meg a tgyást nem. Szerintem csak a következő hónapban fogom kapni. Még jó, hogy van tartalék a számlánkon, bár ebben a hónapban nem fogom magam izgatni a csekkekkel.... :roll:

Évi kitartást! Nap végén kérek összegzést. :wink:

Limo mennyit eszik egyszerre és hányszor eszik egy nap? Áron 5x eszik általában/nap.

Éjjel keltem 3-kor leszívni a tejet, Áron meg békésen aludt 3/4 5-ig, aztán meg nem győzött enni. Beraktam az ágyába és még nyünnyögött igen hangosan úgyhogy még kellett neki pótolnom....

Mareskám hát hol az a gyermek? Nincs is pocakod....illetve nem 31 hetes méretű :lol: Csini vagy nagyon! Nyugi majd súgunk neked ha Gergő is meglesz már :wink:

Maccs örülök, hogy jól sikerült a családlátogatás :D

Barbcsi szépen hízik Bence is :D

Voltunk ma bent az oviban. Bevittük Bence cuccait ne hétfőn kelljen húzni-vonni, elég lesz a gyereket.... :? Nagyon menni nem akar, de beállt játszani az udvaron a barátaihoz, remélem nem lesz gond vele.

Én is sokat gondolok a többiekre: Szilvás, Szilvi35, Bévi, Bols, Napsi, Szamóca, Woody (vajon rendbe jött a kiütés?), Sucer(Illangónak a suli biztos tetszik), Bamass, Bekri, Katka(tudom csak ritkán tudsz jönni) és akit kihagytam.....nem direkt volt, a napokban jelentkezetteket nem említem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királylány 2010.09.02 13:35-kor.

királylány

Ircsi jól megnőtt! Szegényke, nem csoda ha nyűgös, ennyi mindent egy nap alatt. Adjál neki nyugodtan. Milyet adsz neki?
Mi nem adatjuk be a Rota ellenit úgy döntöttünk. Konzultáltam védőnőkkel, dr-vel......

királylány

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kisbaba felébresztése
-beszéljen, énekeljen neki
-vegye le róla a takarót
-pelenkázza át
-vegyen le róla egyes ruhadarabokat, vagy vetköztesse le teljesen
-fektesse a meztelen kisbabát a meztelen felsőtestére
-masszírozza meg a hátát, karját, lábát
-gyengéden mozgassa a kisbabát mindaddig fel-le, amíg ki nem nyitja a szemét (babaszem-trükk)
-forgassa a kisbabát gyengéden háton fekve jobbra, balra..közben beszéljen hozzá---

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Az előbb felsírt engem meg elöntött a tej,pólócsere kellett :roll:

evilany

Dia
Van Algopyrin ampullám... majd abból kap...a szájába... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"]A írta:evilanyz előbb felsírt engem meg elöntött a tej,pólócsere kellett :roll:

Erős a tejleadó reflexed...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,azért van? Tiszta röhej :lol:

Algot lehet adni?
Én is vehetek be egy héten többször?3 napja fáj a fejem.. :(

evilany

Évi
Ha az Algopyrin szokott használni a fejfájásodra, vedd be!!!!
Babának lehet adni Algopyrint... :wink:

(Ha ampullás algopyrined van, fecsibe szívd fel, spricceld a nyelved alá... pár percig tarsd ott, amíg kezdesz olyan édeskés ízt érezni... hamarabb felszívódik :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi :wink:

evilany

Éhség Az első növekedési ugrásnál, 3-4 hetes korban sok anyuka kétségbeesik, hogy máris elfogy a teje, és hogy megint 2 óránként kell szoptatni, azt hiszik más miatt sír a baba, ezért gyakrabb szoptatás helyett más trükkökhöz folyamodnak – pedig a baba pontosan jelzi mit akar.
Érdemes 3-4. hetesen, 6 hetesen és 3 hónapos kor körül számolni ezzel a jelenséggel és ha észreveszed, hogy egyik napról a másikra többször kér enni a baba, akkor adni neki, mert éppen ettől a gyakrabb szoptatástól gyarapszik majd a tej olyan mennyiségre, amit ezután igényel majd a baba.

A növekedési ugrástól eltekintve, nyáron, kánikulában számolnod kell vele, hogy többször kell szoptatnod, hiszen a kicsi is lehet szomjas.

evilany

Dia!....Berci kb. 3 óránként eszik, 100 ml-t. Na ez, erősen kb.
Még mindig ki vagyok akadva ezen a kajázáson, mert:
1.....A "nagykönyv" szerinti adag 150-170 ml/kg-val számolva 600-680 ml
2.....A tápszeres doboz szerint 3-4 hetes korra 6 × 120 ml folyadékkal elkészített tápit ír, ami kb. 140 ml készen.
3.....A védőnő elkerekedett szemmel néz arra, hogy bepuszil 100 ml egyszerre (és akkor nem is mondtam meg, hogy néha többet is)
4.....És ugye itt a Berci aki a fenti infókat nem ismeri, és úgy kéri a kaját, ahogy éhes....

de mivel tápszer lehetőleg 3 óra teljen el két kaja között, de minimum kettő.
limo73

sziasztok!

szerencsére már többen is írták, így csak megerősítenem kell! Nem kell állandóan mérni, csak magadat stresszeled. Én hetente mértem őket. És ne higyjétek, hogy petsze, a sokadiknál már laza! az elsőt lemértem néháynszor, megállapítottam, h ösze-vissza eszik, már ami a mennyiséget illeti, és átálltam a heti mérésre!
Normálisan gyarapszik, jól néz ki, rugalmas a bőre, nem horpad be a kutacsa,stb,és kész!
Ha sír, és nem tudom mi baja, de nemrég evett, akkor megpróbálkozom néhány nyugtatási dologgal, ringatás, cumi, stb, de ha mindent elutasít, akkor mellre teszem újra, időtől függetlenül. amikor pl meleg van (nem most :lol: ) 1-1,5 óránként szopnak a nagyobb babák is, de csak az első tejet, rövid ideig, mert az vizesebb, magyarul ilyenkor isznak!

És kialakul a kereslet -kínálat, az enyémek 6 hós korukig csak szoptak, azt ikrek is, ezzel a metódussal. Csajok! Nyugi! És a babának is lehetn ek rossz napjai!
Claire
claire

Limo lehet fel kellene olvasnod neki a tájékoztatót? :lol:
Áron tegnap pl 720ml-t evett egész nap (24óra) ez 5 étkezés volt. A "nagykönyvet" ő sem ismeri. :lol: Mondjuk ő nyatjet kap :roll: és ha 170-el számolok akkor helyen vagyunk.

De ha egyszer Bercibó éhes!

Mi lesz itt, ha beindul a fogzás??? :roll:

királylány

Ircsi Katus milyen szépen fejlődik!!

Tomi nézegeti a játékokat,elő is szedjük neki a játszószőnyeget.
Most 1.5-2 óránként mellre teszem és elvan szépen.. :shock:

Kép

evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Évi
Délután én is csak dajkáltam, szoptattam...
Legfeljebb pihenek én is :wink:

Mondtam már, hogy Tomi teljesen NORMÁLISAN működik!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azt csinálja, amit egy kisbabának kell... :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
gtunde75

Szép lányok :wink: :wink:

evilany

Sziasztok!

Gyorsan helyzetjelentek, aztán alvás, mert elég kimerült vagyok én is...

Bálint 4810 gr volt az egy hónapos státuszon (utóbbi két hétben 60 deka hízás...), mindenki legnagyobb megelégedésére. Hosszra még mindig nem nőtt, úgy látszik, csak széltében...

Ha lefejitek a tejet, akkor utána nem termelődik? Nekem tök szakaszosan jön a tej, mikor úgy tűnik, teljesen elfogyott, akkor is, ha nyammog rajta kicsit, kiderül, hogy még mindig van.
Fejés után közvetlenül biztos nincs már benne annyi tej, de akkor azt adjátok oda a babáknak, amit lefejtetek, nem?
Bocs, lehet, nem értem a problémát.

Dia, utólag is boldog szülinapot neked!

bekri

A tejtermelést a későbbiekben főleg a baba igénye szabályozza: minél több tej fogy a mellből, annál több tej képződik helyette. Ennek a fordítottja is igaz: minél ritkábban üríti ki a mellet a baba, annál kevesebb fog termelődni. Így akadályozza meg szervezetünk a pazarló túltermelést. A tejjel együtt termelődő különleges fehérje hiúsítja meg túltermelés esetén a tejképző sejtek felesleges működését. Minél ritkábban üríti ki a mellet a baba, annál nagyobb töménységben jelenik meg ez a fehérje, így egyre csökken a tejmennyiség. Ha ellenben gyakrabban szopik a baba, több tej termelődik. Az elfogyasztott mennyiség hatvan-hetven százaléka a szoptatások idején termelődik. Máris választ kaptunk arra a kérdésre, miért nem jó az anyatejjel „takarékoskodni”, és kihagyni vagy tápszerre cserélni egy szoptatást, hogy legközelebb több legyen belőle. Gyakori szoptatás esetén a tej zsírtartalma magasabb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.09.03 05:32-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A tejet tehát a tejképző sejtek termelik, a tejhólyagocskákban gyűlik először össze, innen a tejvezetékeken át a tejöblökig szabad az útja. Onnan nyelvének jellegzetes hA tejet tehát a tejképző sejtek termelik, a tejhólyagocskákban gyűlik először össze, innen a tejvezetékeken át a tejöblökig szabad az útja. Onnan nyelvének jellegzetes hullámzó mozgásával préseli ki a tejet a baba. De miért nem csöpög folyamatosan a mell, hiszen a tej szünet nélkül termelődik? A bimbóudvar és a mellbimbó sima izmai érintés hatására összehúzódnak: a bimbó kiemelkedik, a tejáratok megnyílnak: csak ekkor válik szabaddá a tej útja. És mi szabályozza a mellek kiürülését? A szoptatás során még egy hormon, az oxitocin is főszerepet játszik. Feladata, hogy összehúzza a hatása alatt álló sima izmokat. Amikor a baba szopni kezd, oxitocin termelődik, és ez néhány másodperccel a szopás megkezdése után hirtelen, lökésszerűen jelenik meg a vérben. Az oxitocin hatására a tejhólyagokat körülölelő sima izmok összehúzódnak, és a tej a tejöblökbe áramlik, sőt, akár csöpögni, folyni is kezd a másik mellből. Sokan csak abból következtetnek a tejleadó reflex működésére, hogy látják: a kisbaba nagyobbakat és gyorsabban nyel egy-két percig. Van, aki enyhe fájdalmat vagy bizsergést érez a reflex kiváltódásakor. Ez az érzés a hónapok múlásával egyre enyhülhet, majd meg is szűnhet, annak ellenére, hogy a tejtermelődés megfelelő marad. Az anyatej teljes elapadásához átlagosan negyven napra van szükség, ha ezalatt nem tesszük mellre a babát. Az anyai szervezet működése tehát nagyon jól „ki van találva”. A szoptatást többnyire helytelen módszerek, hiedelmek, rossz tanácsok teszik nehézzé vagy lehetetlenné.
ullámzó mozgásával préseli ki a tejet a baba. De miért nem csöpög folyamatosan a mell, hiszen a tej szünet nélkül termelődik? A bimbóudvar és a mellbimbó sima izmai érintés hatására összehúzódnak: a bimbó kiemelkedik, a tejáratok megnyílnak: csak ekkor válik szabaddá a tej útja. És mi szabályozza a mellek kiürülését? A szoptatás során még egy hormon, az oxitocin is főszerepet játszik. Feladata, hogy összehúzza a hatása alatt álló sima izmokat. Amikor a baba szopni kezd, oxitocin termelődik, és ez néhány másodperccel a szopás megkezdése után hirtelen, lökésszerűen jelenik meg a vérben. Az oxitocin hatására a tejhólyagokat körülölelő sima izmok összehúzódnak, és a tej a tejöblökbe áramlik, sőt, akár csöpögni, folyni is kezd a másik mellből. Sokan csak abból következtetnek a tejleadó reflex működésére, hogy látják: a kisbaba nagyobbakat és gyorsabban nyel egy-két percig. Van, aki enyhe fájdalmat vagy bizsergést érez a reflex kiváltódásakor. Ez az érzés a hónapok múlásával egyre enyhülhet, majd meg is szűnhet, annak ellenére, hogy a tejtermelődés megfelelő marad. Az anyatej teljes elapadásához átlagosan negyven napra van szükség, ha ezalatt nem tesszük mellre a babát. Az anyai szervezet működése tehát nagyon jól „ki van találva”. A szoptatást többnyire helytelen módszerek, hiedelmek, rossz tanácsok teszik nehézzé vagy lehetetlenné.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
Édes Zoé!

Bekri
Szépen fejlődik Bálint!

Mi éjszaka szinte folyamatosan szopiztunk... :cry:
Fájhatott Katusnak a lábija, kapott is fájdalomcsillapítót.
(emlékszem arra, hogy mikor kaptunk a munkahelyen diftéria-elleni oltást, napokig fájt a karunk :? )
Borogattuk, kentük árnika krémmel Katus lábiját....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Visszaolvasnom esélyteleen...
Bandzsulka: száradt kakit nem veszi le a popsitörlő, de a vizes vatta igen:)

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Bekri köszi :D
Bálint szépen növöget :wink:

Ircsi sajnálom Katust, remélem ma jobban lesz.
Álommanó: :lol:

Évi Tomi nagyon aranyosan nézegeti a játékokat :) Áron is így csinál :)
Mondom én, hogy menni fog.... :wink:

Babaimi jobb már a helyzet?

Tündi de éééééédes! Olyan szép! :D

Na megyek lakást rendbe kapni, etetni, stb.....annyi dolgom van (lenne)...... :?

királylány

Sziasztok Csajok!
ÉN a FÉRJ (Gábor) vagyok.
Dia már megint nyitva hagyta ezt az oldalt,ezért én is bele irok a TI fórumotokba! Bár olvasni nem szoktam mert se kocsiról se csokiról nem beszéltek,pedig ahhoz tudnék én is hozzászólni.
Na mindegy most mennem kell,de remélem nemsokára elindíthatunk valamit mi is büszke apukák.Ha ez nem jön össze itt akkor minden apuka menjen ma este 18.00-19.00 óra között inni egy sört,én megkaptam már rá az engedélyt,mert nálunk ez igy müködik (engedélyköteles)! Szóval megkaptam az engedélyt mert felporszivóztam és kimostam.
Na sziasztok csajok késöbb még jövök!
Csak most mennem kell mert " FUT A LAKÁS"! :wink:

királylány

A Zuram bejegyzéséből minden szó igaz, kivéve: engedélyköteles, felporszívóztam és felmostam szavakat.... :mrgreen: :lol: :lol:

királylány

[quote="királylány"]S írta:királylányziasztok Csajok!
ÉN a FÉRJ (Gábor) vagyok.
Dia már megint nyitva hagyta ezt az oldalt,ezért én is bele irok a TI fórumotokba! Bár olvasni nem szoktam mert se kocsiról se csokiról nem beszéltek,pedig ahhoz tudnék én is hozzászólni.
Na mindegy most mennem kell,de remélem nemsokára elindíthatunk valamit mi is büszke apukák.Ha ez nem jön össze itt akkor minden apuka menjen ma este 18.00-19.00 óra között inni egy sört,én megkaptam már rá az engedélyt,mert nálunk ez igy müködik (engedélyköteles)! Szóval megkaptam az engedélyt mert felporszivóztam és kimostam.
Na sziasztok csajok késöbb még jövök!
Csak most mennem kell mert " FUT A LAKÁS"! :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Valóban esélytelen visszaolvasni... kb. 1 délelőttnyi program...

Csillag!
Sajnálom... Írj, ha van energiád... Bízz benne, hogy minden jóra fordul!!!

Bévi! Óriási gratula! Az első napokban totál "gatya" voltam én is. Állandóan sírtam vagy sírni akartam , ráadásul veszekedtem is mindenkivel, hogy "értsék meg, nyugalomra van szükségem" közben teljesen káosz voltam... Nálam ez egy héten belül helyreállt... gondolom a hormonok. Kitartás!!! Minden rendben lesz!!!

Szoptatás! Homeos bogyót szedek minden másnap. Ezzel van tej bőven. Időnként fáj is a kebelcsoda... éjjel olyankor felkelek és fejegetek egy kicsit... csak úgy jön belőle.... 4-5 helyről sugárban.... ne ez nagyon furi nekem, spriccel a cicim... (Tudom ez intim és kösz, hogy meghallgattatok :) ) ... Az időt a biztonság kedvéért nézem általában 3-4 óránként eszik a csöpp, az utolsó evés 2 órás szünettel következik. Ő állítja be a kajálását, napközben 3-4 óránként, este 8-11 körül utoljára és általában 6-8 órát alszik éjjelente. Összesen egy nap 6-szor eszik általában.

Mérés-mennyiség! Hetente 1-2-szer mérem csupaszon a kicsit, az evett mennyiséget szintén hetente 1-2-szer. Úgy vagyok vele, hogy éhesen úgy sem alszik el. Másrészt engem már tönkretettek, hogy túl sokat eszik... meg ilyenek. Nem vagyok hajlandó állandóan idegeskedni (így is tiszta para vagyok még, éjjelente felkelek... stb..) Szóval nem paráztatom magam még a méréssel, meg légzésfigyelővel is.

Fürdetés-pelenkázás! Szerencsére ezzel nincsen gond. A 37 fokot mi is kicsit langyinak érezzük, ezért a 39-40 jön be nekünk, Tiva meg nem elégedetlenkedik semmivel. Szeret fürcsizni. A pelenkázás is tiszta ügy, ordítás akkor van, ha szívesebben enne, mint azzal foglalkozzon, hogy tiszta buggyantásba legyen a popója.

Egybként meg úúúú.... nyünyünyü.... oznzuzfg....unzfg... Szóval elvész az összes kommunikációs készségem, ha a gyerekemről van szó és érzelmekről... szóval: ztuztuz.... izé... majd írok, ha megjött az eszem... egyébként meg egy igazi kis Angyalka!!!
szilvi35

Királylány! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
szilvi35

Szilvi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Sziasztok

Ircsi,Katus :( jobbulást neki

Gábor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csillag írt sms-t(választ nekem) kicsit javul a helyzet náluk,remélem nem haragszik hogy megirtam.

Bévi is írt,(mindenkit levadászok :) ) megvannak,alakulnak,Lili hasfájós,de igyekszik jönni majd jönni.

Voltunk dokinál,babával minden rendben,kivéve hogy útközben kiesett a babakocsi egyik kereke :evil: :evil: ha anyám nem lett volna velem,el se jutok sehova...lesett róla az a fém izé ami tartja a rúdon.Fasza... mentünk,a kerék mindig lecsúszott,én meg rugdostam vissza,mindenki nézett...kivettem a gyereket,anyám tolta az kocsit,és rugdosta vissza a kereket időközönként. Szép volt.Tomi jót aludt a karomban persze.

Védőnő is volt itt,a kis pattanásokra Tomi arcán azt mondta,hogy lehet,a gyümölcsteáktól van,én azt iszok mindig,kancsóba főzöm,most kiderült h.nem jó,az eper,málna.trópusi gyümölcs teát nem javasolja.

Szilvi :lol: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.09.03 10:27-kor.

evilany

Csiniben

Kép

Kép

evilany

evilany

http://velvet.hu/poronty/2010/09/03/gye ... os_gyerek/

:? :wink:

Pécsiek,nézzétek meg(töltsétek le)a mostani Zsebibaba füzetet,hordozás hete lesz szeptemberben,csomó jó programmal,megtanítanak a kendőre,stb. Én biztos elmegyek,hogy adjanak még tippeket a kendővel.

evilany

Jaaaj, kuuu.... fáj a fejem!!!

Délben dokinál voltam, valamicskét javultak az eredményeim, de messze még a tökéletes. Újabb gyógyszer.... :cry: komolyan másra már nem is költünk, mint patikára...totál ki vagyok ettől.

Dia!....Férjed aranyos!....Az enyém porszívózni szokott, viszont a kakis pelenka hírétől és messzire fut!

Évi!....Pöttyök, hupcsik az arcon: nálunk a védőnő szerint még a hormonális változások hatása, és a szoptatott babáknál több van.

Bercibó rákapott arra, hogy morog!....Ha helyezkedik, vagy éhes morog, de tök hangosan!!!
limo73

Limo jobbulást...nekem is fájt a fejem 3 napig..talán kialvatlan vagy?...

evilany

[quote="evilany"]L írta:evilanyimo jobbulást...nekem is fájt a fejem 3 napig..talán kialvatlan vagy?...

Hááát nem tudom??? :D Mostanság egy kis csomagocska felébreszt 3 óránként! :D :D :D

Merthogy urasága pár napja éjszaka is betartja a 3-4 óránkénti ébredést. És hiába teszem le 9 körül, ott ugyan alszik éjfél-1-ig, de valamikor kettesben is kell lenni, szóval ott alvás nincs. Aztán mire elalszok, ébred Berci, és ezután nem alszik el reggelig, hanem újra ébred 4 körül, 6-kor meg Apuka ébred, ugyhogy kicsit zűrösek az éjszakák!
limo73

Ismerős,mi se fekszünk le korán,igaz nem is nagyon tudnánk mert Tomi 9,10 körül alszik el,ringatással...a tegnapi romantika az volt hogy Miki a tv előtt átkarolta egyszer a vállam :shock: :lol: meg éjjel etetés után megsimogattuk egymás karját.

Most vadászok másik babakocsit...mert ez így nagyon gáz...

Tomi egyébként tegnap este 10-től 3.30-ig aludt!! Enni 8-kor evett,majd fél 4-kor...gyerekorvos szerint ha túl sokat kér nappal cicit,próbáljak kis vizet adni,múltkor meg azt mondta a vizet lehetőleg ne adjam.Pff.

Tea ügy is vicces,szerintem ezek a teák csak izesítésre narancsos meg ilyesmik,akkor most már nem is ihatok lassan semmit?...

evilany

Évi!...Babakocsi :twisted: :twisted: Mindig van valami!!!

Elalvás: csak csendesen jegyzem meg, ez nálunk elég jól megy. Igaz szinte mindig ölbe alszik el, de figyelem mikor kerül mély álomba, és akkor teszem le. Általában nem is ébred fel rá. Viszont ha nem akar aludni, ringathatom órabérbe akkor is csak nézeget.
Ami tegnap du. még bejött altatásnak, az Apa válla és a dübörgő Queen CD :( :( :( :( ......Mert nagy örömmel elújságoltam páromnak képzeld délelőtt 2 perc alatt elaludt a Hafananára (egyik kedvemcem, és pocakba is hallotta), erre Apuka rögtön akkor próbáljuk ki a Queent (sajnos az többször ment), hát nem elaludt rajta, teljes kábulatba.

Teák: biztos nem sok narancsot láttak, de gondolom nem is azon van a lényeg, hogy mitől savanykás az íze, hanem, hogy savanyú, és talán savanykás ízűvé teszi az anyatejet.
Régebben olvastam valahol, hogy állítólag még ha izomlázad van, az is megváltoztathatja az anyatej ízét.
limo73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: